abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_188524169
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 16:05 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Nee ik ben wakker en jij wordt nog steeds verblind en misleid zoals Adam en Eva werden misleid.
En weer eens jou eigen tekortkoming doorschuiven naar twee literaire figuren. Zielig hoor. Je moet naar mijn idee al heel wat op je kerfstok hebben.
pi_188527234
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 17:34 schreef Mensen_doe_rustig het volgende:

[..]

Tot nu toe ben jij vooral aan het beweren dat je gelijk hebt en het niet aan het demonstreren. Ontkrachten is niet nodig als er geen testbare claim is. De bewijslast ligt immers bij diegene die iets beweert. Kun je ook eens uitleggen HOE je weet dat wat je gelooft ook echt waar is? Zonder naar de bijbel te verwijzen wel te verstaan want de bijbel gebruiken om de bijbel te bewijzen is circulair en dus niet betrouwbaar.

Steeds maar stellen dat wij allemaal de bijbel niet begrijpen is trouwens ook heel erg hypocriet. Ik ben christelijk opgegroeid en heb mijn deel van bijbelstudies wel gehad. Ik weet dus echt wel waar ik het over heb en anderen hier laten ook duidelijk zien dat ze ook wel het een en ander aan bijbelkennis hebben.

Dus nogmaals, HOE weet je dat wat je gelooft waar is?
De bijbel gebruiken moet erbij want is de enige vaste waarheid die we hebben en kan je alle valse dingen mee ontkrachten dus slaat weer nergens op wat je zegt. En mijn hele leven veranderde dat ik ging geloven en de dingen die ik meemaakte allemaal in de bijbel beschreven staan maar is toeval zeker. Was altijd een zoeker naar waarheid en vele valse dingen gelooft en gezien dat deze wereld aan satan toebehoort en vele mensen die er zelf in zaten uit de school klapten uit vele takken in de maatschappij. En je merkt dat bidden krachtig is en ook werkt en dat je kracht bij God vandaan komt zoals ook Jezus zei zonder de Vader niets te kunnen vanuit zijn menselijke kant niet zijn Goddelijke. En de Heilige Geest komt in je wonen en dat merk je ook wel hoor. En je kan wel christelijk opgevoed zijn maar wat betekent dat nou helemaal niks want je geloofde het niet eens en nu nog steeds niet. Kennis komt pas als je gered bent en onder leiding van God de bijbel gaat lezen want wijsheid komt bij God vandaan en de bijbel snap je niet zomaar even en ook ik snap nog lang niet alles maar de juiste bijbel en het woord goed verdelen is een must. Dus de bijbel bestuderen zonder God is een dikke faal en ga je geloven dat het niet klopt en niet van God is maar van de mens. Zoek je waarheid of je eigen geluk....waarheid komt altijd bij God uit tenzij je er wat tegen hebt en er niks van wil weten en andere onzin gaat zoeken waar altijd weer satan achter zit om je op te vangen. Je hoeft alleen maar te kijken wat de bijbel over de mens zegt en kijken naar de maatschappij dat zegt al genoeg want klopt nog steeds perfect met de mens vandaag. Omdat de mens zonder God nooit zal veranderen.

[ Bericht 4% gewijzigd door Doedelzak77 op 19-08-2019 21:32:02 ]
pi_188527333
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 19:00 schreef ATON het volgende:

[..]

En weer eens jou eigen tekortkoming doorschuiven naar twee literaire figuren. Zielig hoor. Je moet naar mijn idee al heel wat op je kerfstok hebben.
De mens heeft heel veel tekortkomingen ook jij Aton en de mens zondigt zelf maar wordt wel verleidt door de duistere kant.
pi_188527379
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 19:23 schreef ATON het volgende:

[..]

Dat is toch zo ? Eerst van alles uitvreten en dan het op de duivel steken. God zal alles wel vergeven. Zo doorzichtig allemaal.
Deze man praat natuurlijk allemaal onzin.

pi_188527550
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 21:17 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

De bijbel gebruiken moet erbij want is de enige vaste waarheid die we hebben en kan je alle valse dingen mee ontkrachten dus slaat weer nergens op wat je zegt. En mijn hele leven veranderde dat ik ging geloven en de dingen die ik meemaakte allemaal in de bijbel beschreven staan maar is toeval zeker. En je kan wel christelijk opgevoed zijn maar wat betekent dat nou helemaal niks want je geloofde het niet eens en nu nog steeds niet. Kennis komt pas als je gered bent en onder leiding van God de bijbel gaat lezen want wijsheid komt bij God vandaan en de bijbel snap je niet zomaar even en ook ik snap nog lang niet alles maar de juiste bijbel en het woord goed verdelen is een must. Dus de bijbel bestuderen zonder God is een dikke faal en ga je geloven dat het niet klopt en niet van God is maar van de mens. Zoek je waarheid of je eigen geluk....waarheid komt altijd bij God uit tenzij je er wat tegen hebt en er niks van wil weten en andere onzin gaat zoeken waar altijd weer satan achter zit om je op te vangen. Je hoeft alleen maar te kijken wat de bijbel over de mens zegt en kijken naar de maatschappij dat zegt al genoeg want klopt nog steeds perfect met de mens vandaag. Omdat de mens zonder God nooit zal veranderen.
Jij weet helemaal niks van wat ik toen wel of niet geloofde. Ga nu niet beweren van wel. Doe ik ook niet voor jou. En weer doe je alleen een bewering zonder die te onderbouwen.

Jij zegt dat de bijbel de enige waarheid is. Hoe weet je dat?

Je zegt dat je leven veranderde toen je ging geloven maar dat heeft niks te maken met hoe waar het is. Hoe weet je dat het waar is?
pi_188527941
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 21:21 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

De mens heeft heel veel tekortkomingen ook jij Aton en de mens zondigt zelf maar wordt wel verleidt door de duistere kant.
Ik schuif mijn tekortkomingen niet af op iets van buiten mezelf. Jij bent laf en geef iets de schuld buiten jezelf. Wat een zielig mensje ben jij dan ?
pi_188528000
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 21:24 schreef Doedelzak77 het volgende:
Deze man praat natuurlijk allemaal onzin.
Als hier een iemand onzin verkoopt ben jij het wel, laat dat duidelijk wezen ! :(
pi_188530478
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 16:06 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Iedere christen heeft dat en jullie zijn dat niet en zullen dat nooit snappen ook tenzij je het ook wordt. En niemand van jullie snapt de bijbel en zal je ook nooit lukken tenzij je gelovig wordt en veel studie doet dus blijf allemaal lekker weg hier, want is te zielig voor woorden hoe lang sommige hier zitten hun tijd te verdoen met iets waar ze niet eens in geloven maar wel willen ontkrachten. Ik probeer DE waarheid te verkondigen en dat is Gods woord. En alles wat er in staat is waar en valt niet onderuit te halen en of iets je nou bevalt wat erin staat of niet het blijft waarheid. En je kan zoveel fouten vinden als je het niet snapt en daar heb je God voor nodig en dat gaat er maar niet in.
Grappig Doedelzak, satan heeft zichzelf niet nodig om mensen bij het christendom weg te houden. Dat doen christenen zoals jijzelf wel.

Wat ook grappig is is dat je beweert dat je pas iets gaat snappen als je gelooft. Dat is de omgekeerde wereld. Je kan iets snappen en dan gaan geloven, niet eerst iets geloven en dan hopen dat je het ooit wel snapt..

Jij probeert jouw waarheid te verkondigen en dat doe je waarschijnlijk omdat je niet zeker weet. De paus weet zeker en die zal niet op een openbare forum mensen proberen te overtuigen. Mensen die onzeker zijn doen dit wel, omdat ze denken dat hoe meer mensen geloven hoe meer het waar is.

Uiteraard staan er fouten in de bijbel. Te beginne bij het begin. Voordat de zon, maan en sterren geschapen waren was er al licht. Hoe kan dat?
En God scheidde het licht van de duisternis. Hoe kan dat? Duisternis is het ontbreken van licht dus je kan het niet scheiden.
Jezus vaarde naar de hemel op de wolken. Hoe kan dat?
Hizkia kreeg een teken van God, de schaduw week drie uur terug. Hoe kan dat? De zon zou dan niet stil moeten hebben gestaan maar terug op haar schreden gegaan zijn. Weet je niet welk een ramp dit zou veroorzaken op Aarde en in ons zonnestelsel? Nogal een boude ingreep van God voor een tekentje.
pi_188530601
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 21:17 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

De bijbel gebruiken moet erbij want is de enige vaste waarheid die we hebben en kan je alle valse dingen mee ontkrachten dus slaat weer nergens op wat je zegt.
Wat hij schreef slaat juist wel ergens op. Je kan de bijbel niet bewijzen met de bijbel. Stel dat een moslim de koran met de koran bewees, zou ook niet kunnen. Waarom dan wel met de bijbel?

quote:
En mijn hele leven veranderde dat ik ging geloven en de dingen die ik meemaakte allemaal in de bijbel beschreven staan maar is toeval zeker.
Dat je leven verandert bewijst nog niks. Een alcoholist kan boeddhist worden en alcohol afzweren. Wedden dat diens leven ook veranderd?
Er zijn ook atheisten wiens leven veranderde door moslim te worden, en ze kregen een samenleving waarin ze welig tierden. Is de koran dan ook waar?

quote:
Was altijd een zoeker naar waarheid en vele valse dingen gelooft en gezien dat deze wereld aan satan toebehoort en vele mensen die er zelf in zaten uit de school klapten uit vele takken in de maatschappij.
De mensen die zogenaamd uit de school klappen over satan en zo zijn wedergeboren christenen. Zoals jijzelf. Die overdrijven hun verdorven leven voor de bekering om de bekering meer cachet te geven.

quote:
En je merkt dat bidden krachtig is en ook werkt en dat je kracht bij God vandaan komt zoals ook Jezus zei zonder de Vader niets te kunnen vanuit zijn menselijke kant niet zijn Goddelijke.
De zes miljoen joden die in de WOII omgekomen zijn, hebben die te weinig gebeden? Was God in die vijf jaar net op vakantie?

quote:
En de Heilige Geest komt in je wonen en dat merk je ook wel hoor.
De heilige geest is als de kleren van de keizer. Jullie, als christenen, maken jezelf wijs dat ie bestaat en de atheisten zijn als het kleine jongetje dat schreeuwde "de keizer staat in zijn blote reet". Nu nog van ons aannemen.

Is ook schrijnend om te zien dat 95% van de christenen beweert de HG te hebben en dat er toch zoveel scheuringen zijn. Dan klopt er iets niet.

quote:
En je kan wel christelijk opgevoed zijn maar wat betekent dat nou helemaal niks want je geloofde het niet eens en nu nog steeds niet. Kennis komt pas als je gered bent en onder leiding van God de bijbel gaat lezen want wijsheid komt bij God vandaan en de bijbel snap je niet zomaar even en ook ik snap nog lang niet alles maar de juiste bijbel en het woord goed verdelen is een must. Dus de bijbel bestuderen zonder God is een dikke faal en ga je geloven dat het niet klopt en niet van God is maar van de mens. Zoek je waarheid of je eigen geluk....
Dat laatste is een goede en zou je eens voor jezelf in moeten vullen. Zoek je waarheid of je eigen geluk? Of wordt jij er niet gelukkig van dat je denkt dat de Bijbel toch wel degelijk Gods woord is?

quote:
waarheid komt altijd bij God uit tenzij je er wat tegen hebt en er niks van wil weten en andere onzin gaat zoeken waar altijd weer satan achter zit om je op te vangen. Je hoeft alleen maar te kijken wat de bijbel over de mens zegt en kijken naar de maatschappij dat zegt al genoeg want klopt nog steeds perfect met de mens vandaag. Omdat de mens zonder God nooit zal veranderen.
Dit is wat aton bedoelt met je ergens achter verschuilen. De mens is slecht? So what? Denk je dat de joodse priesters dit niet door hadden? Is dit echt een goddelijke informatie waar verder niemand anders achter is gekomen in de tijd van de mensheid? Ken je de Chinese filosofen? Die oordeelden pas hard over de gemiddelde mens. Dit is kennis die je in oude religies ook terug vindt... Maar die God van jou gebiedt dus genocide. Dat weet je toch? Die is pas slecht.
pi_188534357
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 00:14 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Wat hij schreef slaat juist wel ergens op. Je kan de bijbel niet bewijzen met de bijbel. Stel dat een moslim de koran met de koran bewees, zou ook niet kunnen. Waarom dan wel met de bijbel?
[..]

Dat je leven verandert bewijst nog niks. Een alcoholist kan boeddhist worden en alcohol afzweren. Wedden dat diens leven ook veranderd?
Er zijn ook atheisten wiens leven veranderde door moslim te worden, en ze kregen een samenleving waarin ze welig tierden. Is de koran dan ook waar?
[..]

De mensen die zogenaamd uit de school klappen over satan en zo zijn wedergeboren christenen. Zoals jijzelf. Die overdrijven hun verdorven leven voor de bekering om de bekering meer cachet te geven.
[..]

De zes miljoen joden die in de WOII omgekomen zijn, hebben die te weinig gebeden? Was God in die vijf jaar net op vakantie?
[..]

De heilige geest is als de kleren van de keizer. Jullie, als christenen, maken jezelf wijs dat ie bestaat en de atheisten zijn als het kleine jongetje dat schreeuwde "de keizer staat in zijn blote reet". Nu nog van ons aannemen.

Is ook schrijnend om te zien dat 95% van de christenen beweert de HG te hebben en dat er toch zoveel scheuringen zijn. Dan klopt er iets niet.
[..]

Dat laatste is een goede en zou je eens voor jezelf in moeten vullen. Zoek je waarheid of je eigen geluk? Of wordt jij er niet gelukkig van dat je denkt dat de Bijbel toch wel degelijk Gods woord is?
[..]

Dit is wat aton bedoelt met je ergens achter verschuilen. De mens is slecht? So what? Denk je dat de joodse priesters dit niet door hadden? Is dit echt een goddelijke informatie waar verder niemand anders achter is gekomen in de tijd van de mensheid? Ken je de Chinese filosofen? Die oordeelden pas hard over de gemiddelde mens. Dit is kennis die je in oude religies ook terug vindt... Maar die God van jou gebiedt dus genocide. Dat weet je toch? Die is pas slecht.
Omdat de bijbel Gods woord is en de koran niet die komt van satan. En je kan de Heilige Geest hebben maar je kan ook nog steeds bezeten worden hoor door middel van de zonde, want je ziel is wel gered maar niet je zondige lichaam. En je kan leven naar de Geest maar ook nog steeds naar het vlees en de strijd is niet echt makkelijk dus dat kan goed kloppen dat vele christenen niet leven zoals het hoort. En vele worden misleid ook door valse denominaties en daarom moet je ook goed de bijbel kennen zodat je dat niet wordt, maar de meeste lezen hem amper en geloven alles wat de voorganger zegt. En ik wordt niet vrolijk van de waarheid nee want de waarheid is niet echt leuk ook over ons mensen alleen de eeuwigheid is ons vooruitzicht maar in deze satan wereld heb je het niet echt leuk nee maar als je dicht bij God blijft dan is het te doen. En de mens is slecht ja in het hart en God kan dat veranderen maar als de mens liever de zonde heeft dan God krijg je deze wereld waar baby's opengesneden worden voor hun organen en verkracht en vermoord worden om hun bloed vol adrenochrome te drinken om jeugdig te blijven maar nee het kwaad bestaat niet joh!!!!
pi_188534501
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 23:59 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Grappig Doedelzak, satan heeft zichzelf niet nodig om mensen bij het christendom weg te houden. Dat doen christenen zoals jijzelf wel.

Wat ook grappig is is dat je beweert dat je pas iets gaat snappen als je gelooft. Dat is de omgekeerde wereld. Je kan iets snappen en dan gaan geloven, niet eerst iets geloven en dan hopen dat je het ooit wel snapt..

Jij probeert jouw waarheid te verkondigen en dat doe je waarschijnlijk omdat je niet zeker weet. De paus weet zeker en die zal niet op een openbare forum mensen proberen te overtuigen. Mensen die onzeker zijn doen dit wel, omdat ze denken dat hoe meer mensen geloven hoe meer het waar is.

Uiteraard staan er fouten in de bijbel. Te beginne bij het begin. Voordat de zon, maan en sterren geschapen waren was er al licht. Hoe kan dat?
En God scheidde het licht van de duisternis. Hoe kan dat? Duisternis is het ontbreken van licht dus je kan het niet scheiden.
Jezus vaarde naar de hemel op de wolken. Hoe kan dat?
Hizkia kreeg een teken van God, de schaduw week drie uur terug. Hoe kan dat? De zon zou dan niet stil moeten hebben gestaan maar terug op haar schreden gegaan zijn. Weet je niet welk een ramp dit zou veroorzaken op Aarde en in ons zonnestelsel? Nogal een boude ingreep van God voor een tekentje.
Zie je dat je het niet snapt pffff omdat God het licht is en we na deze wereld een nieuwe hemel en aarde krijgen waar God hen verlicht Openbaring 22:5 zegt :

En aldaar zal geen nacht zijn, en zij zullen geen kaars noch licht der zon van node hebben; want de Heere God verlicht hen; en zij zullen als koningen heersen in alle eeuwigheid.

En je hebt God nodig om het te begrijpen anders kom je met foute doctrine zoals jullie allemaal geloven en het niet lijkt te kloppen maar het is 1 geheel ook en sluit naadloos aan want God is het licht in het begin en ook op het einde wat ik net laat zien zal God het licht zijn.
  Moderator dinsdag 20 augustus 2019 @ 11:54:04 #37
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_188534596
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 11:41 schreef Doedelzak77 het volgende:
Omdat de bijbel Gods woord is en de koran niet die komt van satan.
Je maakt Satan wel erg groot op deze manier, alsof Satan meer macht heeft dan God
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_188534719
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 11:41 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Omdat de bijbel Gods woord is en de koran niet die komt van satan. En je kan de Heilige Geest hebben maar je kan ook nog steeds bezeten worden hoor door middel van de zonde, want je ziel is wel gered maar niet je zondige lichaam. En je kan leven naar de Geest maar ook nog steeds naar het vlees en de strijd is niet echt makkelijk dus dat kan goed kloppen dat vele christenen niet leven zoals het hoort. En vele worden misleid ook door valse denominaties en daarom moet je ook goed de bijbel kennen zodat je dat niet wordt, maar de meeste lezen hem amper en geloven alles wat de voorganger zegt. En ik wordt niet vrolijk van de waarheid nee want de waarheid is niet echt leuk ook over ons mensen alleen de eeuwigheid is ons vooruitzicht maar in deze satan wereld heb je het niet echt leuk nee maar als je dicht bij God blijft dan is het te doen. En de mens is slecht ja in het hart en God kan dat veranderen maar als de mens liever de zonde heeft dan God krijg je deze wereld waar baby's opengesneden worden voor hun organen en verkracht en vermoord worden om hun bloed vol adrenochrome te drinken om jeugdig te blijven maar nee het kwaad bestaat niet joh!!!!
Gebruik je drugs? Want je hebt een behoorlijk verknipt wereldbeeld. Typisch een "ik ben gered" wereldbeeld...

En wat bedoel je met de laatste zinnen? Worden er baby's verkracht en vermoord vanwege hun bloed om jeugdig te blijven? Waar haal je die onzin vandaan? O ja, van internet waar het bol staat met dat soort idiote dingen. Wist je dat je hiermee de vroegere paus op zijn woord gelooft? Die man vertelde namelijk dat groeperingen en sektes zoals de VM en de tempeliers aan satanisme deden waar dit werd gedaan. Maar als je last van werkelijkheidswanen krijgt weet je wel beter..

Als ik jou was zou ik een pilletje nemen. Jouw godsdienstwaanzin begint uit de hand te lopen.
pi_188534880
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 11:54 schreef naatje_1 het volgende:

[..]

Je maakt Satan wel erg groot op deze manier, alsof Satan meer macht heeft dan God
Koran ontkent dat Jezus aan het kruis stierf terwijl het ook zegt dat de gospels betrouwbaar zijn. Hun mahdi is onze antichrist dus zegt al genoeg. En tuurlijk heeft satan niet meer macht en is ook hij onderworpen aan God maar is wel een machtige vijand die tekeergaat als een brullende leeuw zoekende wie hij kan verslinden en zonder Jezus ben je machteloos tegen hem.
pi_188534917
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 12:00 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Gebruik je drugs? Want je hebt een behoorlijk verknipt wereldbeeld. Typisch een "ik ben gered" wereldbeeld...

En wat bedoel je met de laatste zinnen? Worden er baby's verkracht en vermoord vanwege hun bloed om jeugdig te blijven? Waar haal je die onzin vandaan? O ja, van internet waar het bol staat met dat soort idiote dingen. Wist je dat je hiermee de vroegere paus op zijn woord gelooft? Die man vertelde namelijk dat groeperingen en sektes zoals de VM en de tempeliers aan satanisme deden waar dit werd gedaan. Maar als je last van werkelijkheidswanen krijgt weet je wel beter..

Als ik jou was zou ik een pilletje nemen. Jouw godsdienstwaanzin begint uit de hand te lopen.
Omdat je onwetend bent wat er allemaal gebeurd in deze wereld.
pi_188535105
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 12:00 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Gebruik je drugs? Want je hebt een behoorlijk verknipt wereldbeeld. Typisch een "ik ben gered" wereldbeeld...

En wat bedoel je met de laatste zinnen? Worden er baby's verkracht en vermoord vanwege hun bloed om jeugdig te blijven? Waar haal je die onzin vandaan? O ja, van internet waar het bol staat met dat soort idiote dingen. Wist je dat je hiermee de vroegere paus op zijn woord gelooft? Die man vertelde namelijk dat groeperingen en sektes zoals de VM en de tempeliers aan satanisme deden waar dit werd gedaan. Maar als je last van werkelijkheidswanen krijgt weet je wel beter..

Als ik jou was zou ik een pilletje nemen. Jouw godsdienstwaanzin begint uit de hand te lopen.
Waarom denk je dat de islam pedofilie goedkeurt en de katholieken dat ook graag doen en ook alle koningshuizen satanisch zijn en zelfs op kinderen jagen. Rutte zit ook bij shows waar ze mensen vermoorden en de mens wordt al heel lang een oor aangenaaid door regeringen die niet het beste met ons voor hebben en dat zie je niet eens..? Maar geloof je ook niet en is ook moeilijk te geloven tenzij je weet dat de bijbel waar is en het al gebeurde vanaf het begin en zal doorgaan tot het einde. Maar moffel het maar weg als onzin ik heb genoeg gezien en het is allemaal verbonden met elkaar man. En op een gegeven is het plaatje rond en de bijbel verklaart alles.
pi_188535365
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 11:49 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Zie je dat je het niet snapt pffff omdat God het licht is en we na deze wereld een nieuwe hemel en aarde krijgen waar God hen verlicht Openbaring 22:5 zegt :

En aldaar zal geen nacht zijn, en zij zullen geen kaars noch licht der zon van node hebben; want de Heere God verlicht hen; en zij zullen als koningen heersen in alle eeuwigheid.

En je hebt God nodig om het te begrijpen anders kom je met foute doctrine zoals jullie allemaal geloven en het niet lijkt te kloppen maar het is 1 geheel ook en sluit naadloos aan want God is het licht in het begin en ook op het einde wat ik net laat zien zal God het licht zijn.
Je hebt dus geen idee van de basis van kosmologie?

Het ging mij ook om de schepping van de Aarde. Eerst is er het licht en daarna pas de schepping van sterren en zon.
En als de zon er niet meer is en ook geen sterren, waar blijft de Aarde dan?
Echt, als je niet inziet dat de bijbel een dom en vooral gedateerd sprookjesboek is ben je ten dode opgeschreven. In mentaal opzicht dan.
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 12:17 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Waarom denk je dat de islam pedofilie goedkeurt en de katholieken dat ook graag doen en ook alle koningshuizen satanisch zijn en zelfs op kinderen jagen.
De islam keurt pedofilie helemaal niet goed. je moet de koran zien als een product van die tijd. Namelijk 600nC. Toen bleven mensen nou eenmaal wat jonger voor ze stierven, ze waren ook eerder volwassen.
En de laatste zin is typisch weer iets voor mensen die nodig een pilletje moeten slikken. Ik heb veel slechte dingen gelezen over koningshuizen. Zoals het naast de pot pissen, dat verborgen houden voor de massa, dronkenschap en wat al niet meer. Maar ze zijn niet satanisch.

quote:
Rutte zit ook bij shows waar ze mensen vermoorden en de mens wordt al heel lang een oor aangenaaid door regeringen die niet het beste met ons voor hebben en dat zie je niet eens..?
Show van de toppers bedoel je? Daar vermoorden ze inderdaad mensen. Bloederig jongen, en lachen wat ze doen..

quote:
Maar geloof je ook niet en is ook moeilijk te geloven tenzij je weet dat de bijbel waar is en het al gebeurde vanaf het begin en zal doorgaan tot het einde. Maar moffel het maar weg als onzin ik heb genoeg gezien en het is allemaal verbonden met elkaar man. En op een gegeven is het plaatje rond en de bijbel verklaart alles.
De bijbel verklaart fucking niks. Het enige wat ze hebben is dat ze erachter kwamen dat het foute boel was. Er is kwaad in de wereld. En hoe hebben ze dit opgelost? Met een mythe van de val, van een slang die sprak.
Ik weet niet of je met andere religies bekend bent, maar die hebben dit veel beter aangepakt. Vooral de boeddhistische religie, en andere Oosterse zienswijzen.

Als je ooit eens volwassen wordt en erachter komt dat zowel goed als kwaad in ons zit, dan hoef je niet meer weg te lopen voor eigen verantwoordelijkheid. En dan wordt het idee van God en duivel/satan niet meer dan een kinderachtigheid.

Ik vind het trouwens wel ironisch dat jij alle slechtheid van andere religies wel door hebt maar dat je blind bent voor de slechtheid van de godheid uit het Oude Testament. Met diens genocides, zelfs baby's die eraan moesten, vee wat kapot gemaakt moest worden. Vrouwen die als seksslavinnen behandeld mochten worden (mits ze maagd waren natuurlijk).
pi_188536090
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 11:41 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Omdat de bijbel Gods woord is en de koran niet die komt van satan.
Hoe weet je dat? Ik blijf het vragen tot je antwoord geeft.
pi_188538229
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 13:12 schreef Mensen_doe_rustig het volgende:

[..]

Hoe weet je dat? Ik blijf het vragen tot je antwoord geeft.
Dat is best wel een moeilijke vraag om te beantwoorden. Want wat is weten?
Als ik jou vraag, kan jij weten dat bijvoorbeeld de lucht blauw is, wat is dan jouw antwoord?
pi_188538243
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 12:33 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Je hebt dus geen idee van de basis van kosmologie?

Het ging mij ook om de schepping van de Aarde. Eerst is er het licht en daarna pas de schepping van sterren en zon.
En als de zon er niet meer is en ook geen sterren, waar blijft de Aarde dan?
Echt, als je niet inziet dat de bijbel een dom en vooral gedateerd sprookjesboek is ben je ten dode opgeschreven. In mentaal opzicht dan.
[..]

De islam keurt pedofilie helemaal niet goed. je moet de koran zien als een product van die tijd. Namelijk 600nC. Toen bleven mensen nou eenmaal wat jonger voor ze stierven, ze waren ook eerder volwassen.
En de laatste zin is typisch weer iets voor mensen die nodig een pilletje moeten slikken. Ik heb veel slechte dingen gelezen over koningshuizen. Zoals het naast de pot pissen, dat verborgen houden voor de massa, dronkenschap en wat al niet meer. Maar ze zijn niet satanisch.
[..]

Show van de toppers bedoel je? Daar vermoorden ze inderdaad mensen. Bloederig jongen, en lachen wat ze doen..
[..]

De bijbel verklaart fucking niks. Het enige wat ze hebben is dat ze erachter kwamen dat het foute boel was. Er is kwaad in de wereld. En hoe hebben ze dit opgelost? Met een mythe van de val, van een slang die sprak.
Ik weet niet of je met andere religies bekend bent, maar die hebben dit veel beter aangepakt. Vooral de boeddhistische religie, en andere Oosterse zienswijzen.

Als je ooit eens volwassen wordt en erachter komt dat zowel goed als kwaad in ons zit, dan hoef je niet meer weg te lopen voor eigen verantwoordelijkheid. En dan wordt het idee van God en duivel/satan niet meer dan een kinderachtigheid.

Ik vind het trouwens wel ironisch dat jij alle slechtheid van andere religies wel door hebt maar dat je blind bent voor de slechtheid van de godheid uit het Oude Testament. Met diens genocides, zelfs baby's die eraan moesten, vee wat kapot gemaakt moest worden. Vrouwen die als seksslavinnen behandeld mochten worden (mits ze maagd waren natuurlijk).
Ook boeddha ging naar de hel omdat de zonde het probleem is en ook boeddhisten nog steeds lijden ongeacht ze zich afzonderen van de wereld dus lost het probleem van de zonde niet op. En Jezus trok het probleem juist aan en heeft het zondeprobleem opgelost voor diegene die in Hem geloven en alle andere religies vergeten Jezus en daarom zijn ze niet van God. En Jezus is God ern je komt niet tot God dan door Jezus.
pi_188538486
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 15:08 schreef Oscar123 het volgende:

[..]

Dat is best wel een moeilijke vraag om te beantwoorden. Want wat is weten?
Als ik jou vraag, kan jij weten dat bijvoorbeeld de lucht blauw is, wat is dan jouw antwoord?
Heel simpel. Je begint met de nulpositie. Die is dat je iets niet gelooft totdat je een goede reden hebt om het wel te geloven. Die goede reden probeer ik nu te achterhalen. Helaas wordt de vraag actief ontweken en krijg ik alleen maar 'het is zo' te horen. Dat is natuurlijk niet genoeg.

Een blauwe lucht kun je verifiŽren en vergelijken met andere dingen waarvan we weten dat ze blauw zijn. Dan kun je tot de redelijke conclusie komen dat de lucht ook blauw is. Hoe doe je dat met een god?
pi_188538502
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 13:12 schreef Mensen_doe_rustig het volgende:

[..]

Hoe weet je dat? Ik blijf het vragen tot je antwoord geeft.
Omdat het uitlegt waar we vandaan komen, waar we heen gaan, het doel van het leven is en moraliteit en omdat we gevallen zijn zit het goed en kwaad in ons ja en is ons hart versteend en alleen God kan die levend maken en dat is waarom het hier zo een zooitje is al 6000 jaar en de geschiedenis zich steeds verhaalt en de mens liever de duisternis en dus de zonde liefheeft en de bijbel dat perfect uitlegt. Alle profetieŽn die uit zijn gekomen is onmogelijk door mensen geschreven en het meeste bewijs(meer dan 5000 manuscripten)heeft voor een boek in de wereld is de bijbel. Opgravingen hebben genoeg gevonden. Dan alle ervaringen die je meemaakt en klopt met het woord. En iets buiten tijd en ruimte moet ons geschapen hebben door de 2de wet van thermodynamica. En in de kern bestaat alles uit wiskundige berekeningen en dat kom er niet uit zichzelf. En jaren van studie en juist verdelen van Gods woord weet ik zeker dat de KJV de beste bijbel ooit is en feilloos is. En de gevonden dode zeerollen bevestigen dit ook want bevat alle boeken van de KJV behalve Esther. En je kan God ervaren in vele dingen ook als je gered bent en dat is nog het meeste bewijs waar jullie weinig aan hebben tenzij je het ook meemaakt.
pi_188538614
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 12:00 schreef FoppeBoppe1986II het volgende:

[..]

Gebruik je drugs? Want je hebt een behoorlijk verknipt wereldbeeld. Typisch een "ik ben gered" wereldbeeld...

En wat bedoel je met de laatste zinnen? Worden er baby's verkracht en vermoord vanwege hun bloed om jeugdig te blijven? Waar haal je die onzin vandaan? O ja, van internet waar het bol staat met dat soort idiote dingen. Wist je dat je hiermee de vroegere paus op zijn woord gelooft? Die man vertelde namelijk dat groeperingen en sektes zoals de VM en de tempeliers aan satanisme deden waar dit werd gedaan. Maar als je last van werkelijkheidswanen krijgt weet je wel beter..

Als ik jou was zou ik een pilletje nemen. Jouw godsdienstwaanzin begint uit de hand te lopen.
https://www.ellaster.nl/2(...)p-gruwelijke-manier/

http://dondevamos.canalblog.com/archives/2013/06/23/27496212.html

https://www.jkmi.com/reparation-for-selling-and-eating-body-parts

[ Bericht 6% gewijzigd door Doedelzak77 op 20-08-2019 16:12:39 ]
pi_188538672
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 15:22 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Omdat het uitlegt waar we vandaan komen, waar we heen gaan, het doel van het leven is en moraliteit en omdat we gevallen zijn zit het goed en kwaad in ons ja en is ons hart versteend en alleen God kan die levend maken en dat is waarom het hier zo een zooitje is al 6000 jaar en de geschiedenis zich steeds verhaalt en de mens liever de duisternis en dus de zonde liefheeft en de bijbel dat perfect uitlegt. Alle profetieŽn die uit zijn gekomen is onmogelijk door mensen geschreven en het meeste bewijs(meer dan 5000 manuscripten)heeft voor een boek in de wereld is de bijbel. Opgravingen hebben genoeg gevonden. Dan alle ervaringen die je meemaakt en klopt met het woord. En iets buiten tijd en ruimte moet ons geschapen hebben door de 2de wet van thermodynamica. En in de kern bestaat alles uit wiskundige berekeningen en dat kom er niet uit zichzelf. En jaren van studie en juist verdelen van Gods woord weet ik zeker dat de KJV de beste bijbel ooit is en feilloos is. En de gevonden dode zeerollen bevestigen dit ook want bevat alle boeken van de KJV behalve Esther. En je kan God ervaren in vele dingen ook als je gered bent en dat is nog het meeste bewijs waar jullie weinig aan hebben tenzij je het ook meemaakt.
Persoonlijke ervaring is precies dat. Persoonlijk. Daar heeft een ander natuurlijk niks aan. Bovendien heb je dan nog niet aangetoond dat die God bestaat. Je gaat er alleen maar van uit dat die bestaat.

Een onmogelijkheid beweren heeft trouwens ook een bewijslast die je nu ook niet hebt gegeven.

Tot slot, de 2e wet van thermodynamica gaat over een gesloten systeem. De Aarde is geen gesloten systeem. Het krijgt energie van een externe bron. Dat argument gaat dus niet op.
pi_188539453
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 15:08 schreef Doedelzak77 het volgende:

[..]

Ook boeddha ging naar de hel omdat de zonde het probleem is en ook boeddhisten nog steeds lijden ongeacht ze zich afzonderen van de wereld dus lost het probleem van de zonde niet op. En Jezus trok het probleem juist aan en heeft het zondeprobleem opgelost voor diegene die in Hem geloven en alle andere religies vergeten Jezus en daarom zijn ze niet van God. En Jezus is God ern je komt niet tot God dan door Jezus.
Jij bent echt dringend toe aan psychologische bijstand hoor.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')