abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_188448405
SyriŽ
syrian_flag_with_coat_of_arms_by_death_to_the_swines-d5gq0ms.jpg20zuzcw.jpgMercyCorps_SyriaCrisisMap_0215.jpg
SyriŽ is een seculiere republiek met 22,5 miljoen inwoners en heeft sinds 2000 als president Bashar al-Assad. In de presidentsverkiezingen van 2014 won hij met 88,7% van twee tegenkandidaten. De Syrische oppositie in binnen- en buitenland inclusief de Koerden hebben niet deelgenomen aan deze verkiezingen. Voor 2000 was vanaf 1971 zijn vader Hafiz al-Assad aan de macht die in 1981 een gewelddadige opstand van het Moslimbroederschap neersloeg. Vele tienduizenden mensen kwamen daarbij om het leven. Zo vader, zo zoon. Nadat eind 2010 in TunesiŽ demonstraties begonnen en daarbij Ben Ali werd verjaagd verspreiden de demonstraties zich door de hele regio waaronder in SyriŽ. Volgens delen van de oppositie werd er door de overheid op vreedzame demonstranten geschoten. Vele Syrische soldaten deserteerden en sloten zich aan bij het Vrije Syrische Leger omdat ze naar eigen zeggen niet op demonstranten wilden schieten.

In reactie op de demonstraties kondigde Assad hervormingen aan, er werd een nieuwe grondwet aangenomen waarin niet langer stond dat de Ba'ath-partij, een Arabisch nationalistische en socialistische partij, de staat en de samenleving leid en er ook andere politieke partijen mochten gevormd worden die niet lid zijn van het National Progressive Front, wel mochten partijen niet gebaseerd zijn op religie of etnische basis. De vraag is dan ook hoe democratisch dit is, aangezien de Koerden, een etnische minderheid zo geen etnische partij kunnen oprichten, en de moslimbroederschap kan ook niet meedoen terwijl ze over een groot aantal aanhangers beschikken binnen SyriŽ. Vervolgens werden er in 2012 parlementsverkiezingen gehouden waarbij ook partijen die niet lid zijn van het NPF zetels wonen, door de rebellen werden deze verkiezingen als ondemocratisch en oneerlijk beschouwd. In juni 2014 werden er presidentsverkiezingen gehouden waarbij ook andere kandidaten dan Assad mochten meedoen, dit werd door de rebellen ook als een farce gezien.

Tot nu toe zijn er in de oorlog meer dan 400.000 doden gevallen. Etnische en religieuze groepen spelen een belangrijke rol in de oorlog, SyriŽ bestaat voor 74% uit soennieten (van wie 10% Koerden), 13% sjiieten (met de alawieten als belangrijkste subgroep), 10% christenen en 3% druzen.

Een factor in de oorlog zijn de Koerden, een volk van 35 miljoen mensen met een eigen taal en cultuur, maar geen eigen land. Ze zijn verspreid over onder meer Turkije, SyriŽ, Irak (Iraaks-Koerdistan), Iran en de vroegere Sovjet-Unie. De Syrische Koerden proberen neutraal te blijven in de oorlog tussen de regering en de rebellen, er zijn echter wel verschillende gevechten geweest tussen rebellen waaronder FSA (Free Syrian Army) + Al Nusra (Al Qaida) en de Koerden. Ook hebben er tussen het NDF/SAA (Syrian Arab Army) en de Koerden zich wat incidenten voor gedaan. Ze hebben in de door hun bestuurde gebieden autonomie uitgeroepen. Net als de regering zijn ze seculier. Turkije is tegen de Koerdische autonomie en steunt daarom ISIS en Al Qaida tegen ze.

Vechtende groeperingen
List of armed groups in the Syrian Civil War
Syrische regering onder leiding van Bashar al-Assad
Syrisch Arabisch Leger (SAA) - leger van SyriŽ
National Defence Force (NDF) - civiele ondersteuning van het Syrische leger
Hezbollah - islamitische militie en politieke partij in Libanon

Landen die de Syrische regering steunen: Rusland (sinds de Koude Oorlog een bondgenoot en SyriŽ heeft de laatst overgebleven marinebasis van Rusland in de regio), China, Iran, Algerije, Soedan, Wit-Rusland, Venezuela, Irak en Noord-Korea.

Rebellen
Vrij Syrisch Leger (FSA) - verschillende milities die zich zo noemen
Islamitisch Front - wahabitische islamistische organisatie, verwerpt representatieve democratie en secularisme
Al-Nusra Front (JAN) - wahabitische terreurorganisatie, onderdeel van Al Qaida, tegenwoordig beter bekend als HTS (Hayaat Tahrir Shaam), zogenaamd de banden verbroken met Al Qaida.

IS(IS) - wahabitische terreurorganisatie die zowel in Irak als in SyriŽ opereert. Volgens eigen zeggen komen ze op voor de soennieten in Irak en SyriŽ, dus hun meeste slachtoffers zijn voornamelijk niet-soennieten. In februari 2014 verbrak Al-Qaeda de banden met IS. IS heeft aan zowel de regering, de Koerden als de andere rebellen groepen de oorlog verklaart, bijna iedereen dus.

Landen die de rebellen steunen: NAVO-landen, JordaniŽ, LibiŽ, VAE, Saudi-ArabiŽ en Qatar. De voornaamste reden van die landen om de rebellen te steunen is het bondgenootschap van SyriŽ met Iran en Rusland, en de steun aan Hezbollah.

Koerden
Volksbeschermingeenheden (YPG) - Koerdisch leger, gesteund door de VS en de PKK

Kaart van de huidige militaire situatie
1450px-Syrian_Civil_War_map.svg.pngRood = Syrische regering
Geel = Koerden (YPG)
Grijs = IS(IS)
Groen = andere rebellen (oa Islamitisch Front, Al Nusra (Al Qaida) en het Vrije Syrische Leger)

Zie ook
Syrische burgeroorlog - Wikipedia
BBC documentaire: A History of Syria with Dan Snow
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in SyriŽ

Updates
Syria's Civil War - Reddit
Al-Monitor

Twitteraars
Neutraal
https://twitter.com/ivansidorenko1
https://twitter.com/ejmalrai
https://twitter.com/edwardedark
https://twitter.com/joshua_landis

Pro-Koerden
https://twitter.com/ArjDnn
https://twitter.com/r3sho

Pro-regering
https://twitter.com/leithfadel
https://twitter.com/petolucem
https://twitter.com/Zinvor
https://twitter.com/ahmadalissa
https://twitter.com/Isham_AlAssad
https://twitter.com/FGunay1
https://twitter.com/resistanceer
https://twitter.com/sayed_ridha
https://twitter.com/moscow_ghost

Pro-rebellen
https://twitter.com/archicivilians
https://twitter.com/arabthomness
https://twitter.com/EliotHiggins

Irak
President Obama heeft toestemming gegeven voor luchtaanvallen op IS (Islamitische Staat)-strijders in het noorden van Irak. Ook zijn er voedselpakketten gedropt in de bergen van Sinjar waar tienduizenden vluchtelingen zich schuilhouden. Volgens Obama zijn de luchtaanvallen op beperkte schaal nodig, omdat de levens van Amerikanen op het spel staan, net als die van veel onschuldige burgers. In de stad Arbil werken een hoop Amerikanen. IS-strijders zijn die stad de afgelopen dagen steeds meer genaderd. Obama benadrukt dat er geen militairen naar Irak worden gestuurd. Eind 2011 kwam er officieel een einde aan de Amerikaanse militaire missie in Irak. De afgelopen dagen zijn tienduizenden Koerdische jezidi's en christenen gevlucht voor de soennitische IS-strijders.

Volgens de VN en vluchtelingen/ooggetuigen is er sprake van grootschalig seksueel misbruik door IS-strijders tegen vrouwen, tienermeisjes die tot de minderheden in Irak behoren. 1.500 yezidi's en christenen zouden mogelijk gedwongen worden om als seksslaaf te dienen. Ook zouden er 500 jezidi's levend begraven zijn door IS en gevonden zijn in een massagraf.

Inmiddels zijn de jezidische gebieden in Irak heroverd op IS, en zijn er duizenden Amerikaanse soldaten actief in Irak ondanks dat Obama geen boots on the ground wilde en juist de troepen wilde weghalen uit Irak (belofte van hem tijdens de Amerikaanse verkiezingen in 2008).

WO-AT312_TIMELI_G_20140808161505.jpg
Vanuit hun bolwerk Falluja, dat IS in januari van dit jaar in handen kreeg, probeert de beweging steeds meer regio's in Irak te veroveren. Met de bezetting van Mosul heeft IS strategisch een gevoelige klap uitgedeeld aan de Iraakse strijdkrachten, die na vier dagen van gevechten de moed hebben opgegeven en de stad zijn ontvlucht. Net als 500.000 burgers overigens. Sinds 29 juni 2014 gaat "ISIS" (Islamitische Staat in Irak en de Levant) als "IS" (Islamitische Staat) door het leven: ze hebben een kalifaat opgericht dat uit delen van Irak en SyriŽ bestaat.

Inmiddels heeft IS grote stukken grondgebied in Irak en SyriŽ verloren. Het kalifaat is territoriaal verslagen, maar nog niet militair. De verwachting is dat IS ondergronds doorgaat met hit and run aanvallen tegen Iraakse soldaten/pro-regerinsmilities en aanslagen gericht tegen sjiieten in Bagdad.
BuwMxd-IQAAxVOF.jpg

Kaart van de huidige militaire situatie
Iraq_war_map.pngPaars = Iraakse regering
Grijs = IS
Groen = Koerdistan (Peshmerga)

Gedetailleerde map van Mosul
1600px-Battle_of_Mosul_%282016–2017%29.svg.png

Zie ook:
Kaart van de huidige militaire situatie in Irak en SyriŽ
Uitgebreide kaart van de militaire situatie in Irak

Het NPU (Oftwel Nineveh Plain Protection Units) is een Assyrisch militie die december 2014 is ontstaan, hun doel is om de oorspronkelijke bewoners van Irak te beschermen dat zijn AssyriŽrs. Officieel zijn er 5500 leden aangesloten maar sinds de meest recente schatting zijn er nu al bijna 10.000 leden aansloten en ze groeien nog dagelijks. Het NPU word al gesteund door ''American Mesopotamian Organization '' en ze zoeken ook steun bij de Verenigde Staten en de EU. Het NPU zit nu in de provincie Nineveh (Ninawa) Ook een van de meest belangrijke doelen van het NPU is het creŽren van een Assyrisch land. Dit gaat het dan waarschijnlijk worden.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Updates:
The Levantine War - Reddit
https://twitter.com/IraqiSecurity

.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  woensdag 14 augustus 2019 @ 20:07:58 #2
381065 vigen98
Cryptokoning 2018
pi_188448424
Hoe is het momenteel in SyriŽ? Heeft iemand een map? Een echte actuele map van waar de gevechten zijn?
Elke pen is machtiger dan een zwaard of een blaffer.
pi_188448506
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 20:07 schreef vigen98 het volgende:
Hoe is het momenteel in SyriŽ? Heeft iemand een map? Een echte actuele map van waar de gevechten zijn?
idlib wordt verder uitgeknepen. https://syria.liveuamap.com/
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188448587
Net zoals IS hoort YPG/PYD ook compleet verdreven te worden.
pi_188449877
kennelijk was er een explosie op een iraakse legerbasis maandag en kennelijk een airstrike. israel tegenwoordig dus heer en meester van het luchtruim tussen de middellandse zee en iran.

EB8kzvMX4AAEEMM?format=jpg&name=4096x4096
Charles_Lister twitterde op woensdag 14-08-2019 om 19:15:09 On Monday, an arms warehouse belonging to #Iraq's PMF exploded in #Baghdad.Today, #Israel's @ImageSatIntl released imagery that appears to indicate it was caused by an airstrike.2 + 2 = 4... https://t.co/wphE9wahKx reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188502445
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  zondag 18 augustus 2019 @ 11:50:35 #7
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188502925
En die IraniŽrs maar opscheppen dat hun eigen versie van de S-300 stealth vliegtuigen kan neerhalen ťn een groter bereik heeft. Als dat waar is en ze ballen hebben, halen ze een IsraŽlisch vliegtuig in Irak neer. De vraag is wel wat Irak anderzijds gaat doen. Irak hoeft dit niet te accepteren natuurlijk. Maar de hulp van Uncle Sam droogt ook op natuurlijk als ze IsraŽlische vliegtuigen proberen neer te schieten.
  zondag 18 augustus 2019 @ 11:54:28 #8
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188502962
quote:
20 miljard voor zestig ondankbare landverraders die alles in hun schoot geworpen hebben gekregen in Duitsland en er desondanks voor kozen een ander land terug in de middeleeuwen te storten. Dit terwijl vele Duitsers moeten bijwerken omdat de staatspensioenen te laag zijn.

Anderzijds klinkt het goed dat Irak twintig miljard dollar krijgt, echter was Duitsland destijds tegen de invasie. Daarnaast is Irak zo corrupt dat veel geld daarvan aan de strijkstok blijft hangen. Of het wordt weer zo'n deal waarbij ze alleen maar Duitse apparatuur mogen kopen en Duitsland er zelf beter van wordt.
pi_188503538
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 11:54 schreef Richestorags het volgende:

[..]

20 miljard voor zestig ondankbare landverraders die alles in hun schoot geworpen hebben gekregen in Duitsland en er desondanks voor kozen een ander land terug in de middeleeuwen te storten. Dit terwijl vele Duitsers moeten bijwerken omdat de staatspensioenen te laag zijn.

Anderzijds klinkt het goed dat Irak twintig miljard dollar krijgt, echter was Duitsland destijds tegen de invasie. Daarnaast is Irak zo corrupt dat veel geld daarvan aan de strijkstok blijft hangen. Of het wordt weer zo'n deal waarbij ze alleen maar Duitse apparatuur mogen kopen en Duitsland er zelf beter van wordt.
Is inderdaad heel slecht voor Irak, voor 20 miljard aan Duits apparatuur gratis krijgen...
pi_188511175
quote:
0s.gif Op zondag 18 augustus 2019 11:50 schreef Richestorags het volgende:
En die IraniŽrs maar opscheppen dat hun eigen versie van de S-300 stealth vliegtuigen kan neerhalen ťn een groter bereik heeft. Als dat waar is en ze ballen hebben, halen ze een IsraŽlisch vliegtuig in Irak neer. De vraag is wel wat Irak anderzijds gaat doen. Irak hoeft dit niet te accepteren natuurlijk. Maar de hulp van Uncle Sam droogt ook op natuurlijk als ze IsraŽlische vliegtuigen proberen neer te schieten.
In de serie Chernobyl was een quote van een sojevt official, "our power comes from the perception of our power". Het is een filosofie van vootal de zwakkere landen, immers ze moeten compenseren. Geldt voor Iran uiteraard ook.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188511183
quote:
10s.gif Op zondag 18 augustus 2019 12:41 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Is inderdaad heel slecht voor Irak, voor 20 miljard aan Duits apparatuur gratis krijgen...
Ik zou meteen tekenen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 augustus 2019 @ 00:03:24 #12
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188514435
Khan Sheikhoun wordt op dit moment heroverd door het leger
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  maandag 19 augustus 2019 @ 08:35:15 #13
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188516025
quote:
10s.gif Op zondag 18 augustus 2019 12:41 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Is inderdaad heel slecht voor Irak, voor 20 miljard aan Duits apparatuur gratis krijgen...
We weten niet hoe die deal in elkaar zit he. En die apparatuur kan ook worden doorverkocht voor geld.
pi_188516110
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 08:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

We weten niet hoe die deal in elkaar zit he. En die apparatuur kan ook worden doorverkocht voor geld.
Nee het is 1 van je voorbeelden. Maar je doet net, als zo'n deal er zou komen zoals je schetst, dat dat slecht zou zijn voor Irak. Tenzij Irak voor 20 miljard aan Duitse paperclips moet kopen gaan ze er altijd op vooruit.
  Moderator maandag 19 augustus 2019 @ 12:06:52 #15
8781 crew  Frutsel
pi_188518606
Conflicts twitterde op maandag 19-08-2019 om 12:04:32 BREAKING: Reports that Turkish aircraft have been launched after a Turkish convoy was bombed by Syrian jets on the way to set up an observation point near Khan Sheikhoun. https://t.co/jcc5smXoqu reageer retweet
pi_188518845
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 12:06 schreef Frutsel het volgende:
Conflicts twitterde op maandag 19-08-2019 om 12:04:32 BREAKING: Reports that Turkish aircraft have been launched after a Turkish convoy was bombed by Syrian jets on the way to set up an observation point near Khan Sheikhoun. https://t.co/jcc5smXoqu reageer retweet
een goede vraag mbt de observatiepunt bij morek

JulianRoepcke twitterde op maandag 19-08-2019 om 11:14:09 Does anyone understand what Turkey wants?If it wanted to protect the area, it is sending too little too late.It is guarding ghost towns now.Also, its observation posts have proven to provide zero security to nearby civilians or rebels.So what is Ankara's strategy in Idlib?! reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188518967
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 08:35 schreef Richestorags het volgende:

[..]

We weten niet hoe die deal in elkaar zit he. En die apparatuur kan ook worden doorverkocht voor geld.
voor de duitsers om het even. ze kopen op deze manier hun morele verplichtingen af. wat irak vervolgens doet is secundair
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188521052
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  maandag 19 augustus 2019 @ 15:18:37 #20
187810 Szura
Kijk eens aan!
  maandag 19 augustus 2019 @ 15:40:52 #21
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188521507
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 08:42 schreef BEFEM het volgende:

[..]

Nee het is 1 van je voorbeelden. Maar je doet net, als zo'n deal er zou komen zoals je schetst, dat dat slecht zou zijn voor Irak. Tenzij Irak voor 20 miljard aan Duitse paperclips moet kopen gaan ze er altijd op vooruit.
Het zal altijd goed zijn voor een deel van de Irakese bevolking ja. Of de bevolking er als geheel van profiteert is de vraag. Een overgroot gedeelte van het opbouwgeld voor BosniŽ-Herzegovina is gestolen na de oorlog. Ik vermoed dat Irak corrupter is dan BosniŽ-Herzegovina.
pi_188522601
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 15:40 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Het zal altijd goed zijn voor een deel van de Irakese bevolking ja. Of de bevolking er als geheel van profiteert is de vraag. Een overgroot gedeelte van het opbouwgeld voor BosniŽ-Herzegovina is gestolen na de oorlog. Ik vermoed dat Irak corrupter is dan BosniŽ-Herzegovina.
Maar dat staat los van of het geld in Duitse spullen gestoken moet worden of niet. Als ze het alleen in Duitsland mogen besteden is de kans zelfs groter dat het 'schoon' gebeurt dan als ze een cheque van 20 miljard uitschrijven en ze succes wensen met het uitgeven.
pi_188526003
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 00:03 schreef Szura het volgende:
Khan Sheikhoun wordt op dit moment heroverd door het leger
Wel belegerd iig

Charles_Lister twitterde op maandag 19-08-2019 om 17:08:50 @Peter_Gruenes BREAKING - pro-#Assad forces have captured the al-Nimr checkpoint, thereby (a) blocking #Turkey convoys from M5 access south & (b) de facto besieging #TSK observation post in #Morek. https://t.co/03m1FRRIDt reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188527470
Die Syrische S-300 zal ook nu wel geen Turks vliegtuig neerschieten.
pi_188528477
BosnjoBoy twitterde op maandag 19-08-2019 om 22:05:00 (5) Just now. Rebels completely withdrew from Kafr Zita town. Also all non HTS units withdrew from Khan Sheikon city, #Idlib #Hama provinces, n.#Syria reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_188528660
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 22:09 schreef IPA35 het volgende:
BosnjoBoy twitterde op maandag 19-08-2019 om 22:05:00 (5) Just now. Rebels completely withdrew from Kafr Zita town. Also all non HTS units withdrew from Khan Sheikon city, #Idlib #Hama provinces, n.#Syria reageer retweet
Kafr Zita is waar een vriend van mij vandaan komt. Zei vorige week al dat het regime elke moment zijn dorp kon innemen.

Werkte bij een lokaal staatsziekenhuis daar op de radiologie afdeling en kon een tijd lang daardoor (alszijnde ambtenaar) zich door de vele checkpoints heen werken. Ondanks dat die van een soennitisch dorp was en je daardoor sowieso makkelijk kon verdwijnen bij een van de vele checkpoints als je geen juiste contacten had. Nadat zijn auto in beslag werd genomen bij een checkpoint en hem werd verteld naar Hammah de stad te gaan bij een van de grote kantoren van de veiligheidsdienst (waar je van weet dat je daar niet moet zijn) besloot hij definitief te vluchten met het gezin. Ook kwam men al eerder thuis om te kijken of “iedereen er was”, men controleerde of gehele gezin er was. Zo niet (bijv kinderen al weg naar veiliger oord) had je de verdenking op je dat je zou vluchten naar turkije wat gelijkstaat aan landverraad.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
  maandag 19 augustus 2019 @ 22:27:09 #28
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188528827
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 22:16 schreef Werkperd het volgende:

[..]

Europa veroorzaakt chaos in SyriŽ en Turkije vangt alle SyriŽrs op. Dom van Erdogan. ik zou alle vluchtelingen door laten gaan naar Europa.
Afgezien van dat dit wel heel kort door de bocht is, ook nog even vergeten dat Erdolf al acht jaar lang net zo hard meeroert in de Syrische prut? :')
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
pi_188528956
BosnjoBoy twitterde op maandag 19-08-2019 om 22:29:35 (7) Government troops (#NDF, Syrian army & Hezbollah) completely captured Kafr Zita town & all barriers around it. FSA Rebels withdrew from Lataminah & all areas in north #Hama #Idlib reageer retweet
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
pi_188529632
YPG terrorisy opgepakt die bomaanslag wilde plegen in Turkije.

https://www.dailysabah.co(...)tter_impression=true
pi_188529673
quote:
9s.gif Op maandag 19 augustus 2019 21:28 schreef WammesWaggel het volgende:
Die Syrische S-300 zal ook nu wel geen Turks vliegtuig neerschieten.
;(
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188529677
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2019 22:27 schreef Szura het volgende:
Afgezien van dat dit wel heel kort door de bocht is, ook nog even vergeten dat Erdolf al acht jaar lang net zo hard meeroert in de Syrische prut? :')
Hier knijpen we even een oogje dicht. Maakt de wereld weer een stuk makkelijker om te begrijpen.
"He who dont miss the Soviet Union has no heart, he who wants it back has no brain".
Vladimir Putin.
pi_188529908
tweet reeks met veel achtergrond info

Elizrael twitterde op maandag 19-08-2019 om 15:08:37 Rapid opposition losses in southern Idlib & northern Hama in the past 2 weeks prompted Turkey to send additional convoys into Idlib, risking the lives of its soldiers & confrontation with the regime & Russia. What's behind these losses? reageer retweet
en listers reactie in een tweet reeks op bovenstaande reeks

Charles_Lister twitterde op maandag 19-08-2019 om 16:38:18 This is an interesting thread by @Elizrael - fatigue is undoubtedly having an effect, though a few thoughts:- I've heard #HTS-linked figures have been [very unusually] exaggerating losses for PR reasons; 2,000 is too high- #Turkey *has* reduced levels of support since #Astana https://t.co/LybJY0W0uk reageer retweet
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  dinsdag 20 augustus 2019 @ 15:43:16 #34
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188538878
Het lijkt een verloren kaart, heel de Hama salient gevallen. Als Kabana valt stort het hele kaartenhuis in. Beter dwingen de andere groeperingen dan HTS tot overgave, hoewel dat nooit zal gebeuren. Vanuit humanitair oogpunt zou je kunnen stellen dat de rebellen en terroristen moeten opgeven, anderzijds veroordelen ze zichzelf hiermee tot jaren marteling in een soms niet eens officieel bestaande gevangenis. Ze hebben letterlijk geen andere keus dan zichzelf dood te vechten.
  dinsdag 20 augustus 2019 @ 18:50:27 #35
355869 Jellereppe
ZOA-Amfora!FAN
pi_188542131
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2019 15:43 schreef Richestorags het volgende:
Het lijkt een verloren kaart, heel de Hama salient gevallen. Als Kabana valt stort het hele kaartenhuis in. Beter dwingen de andere groeperingen dan HTS tot overgave, hoewel dat nooit zal gebeuren. Vanuit humanitair oogpunt zou je kunnen stellen dat de rebellen en terroristen moeten opgeven, anderzijds veroordelen ze zichzelf hiermee tot jaren marteling in een soms niet eens officieel bestaande gevangenis. Ze hebben letterlijk geen andere keus dan zichzelf dood te vechten.
Goed nieuws. Die pro-westerse regime change operaties moeten in de kiem worden gesmoord.

https://en.wikipedia.org/wiki/Timber_Sycamore

https://en.wikipedia.org/wiki/Friends_of_Syria_Group

https://en.wikipedia.org/(...)ent_in_regime_change

[ Bericht 3% gewijzigd door Jellereppe op 20-08-2019 19:00:01 ]
pi_188563891
ECgohmuX4AApJDD?format=jpg&name=4096x4096
"But the age of chivalry is gone; that of sophisters, economists, and calculators has succeeded, and the glory of Europe is extinguished forever."- Edmund Burke
  donderdag 22 augustus 2019 @ 08:02:28 #37
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188567958
quote:
0s.gif Op woensdag 21 augustus 2019 22:15 schreef IPA35 het volgende:
[ afbeelding ]
Ben benieuwd hoe dat zich met de soldaten van Erdokhan gaat voltrekken.
pi_188568027
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 08:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ben benieuwd hoe dat zich met de soldaten van Erdokhan gaat voltrekken.
Assad zal toch niet zo gestoord zijn om daar iets tegen te doen?
  donderdag 22 augustus 2019 @ 09:35:05 #39
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188568703
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 08:23 schreef theunderdog het volgende:

[..]

Assad zal toch niet zo gestoord zijn om daar iets tegen te doen?
Ik vermoed van niet, maar dat betekent niet dat er geen incident kan optreden. Raket die verkeerd landt, Turks vliegtuig dat wordt neergehaald als ze over komen vliegen, zoiets.

Daarnaast moet er iets mee gedaan worden. Die gasten kunnen daar niet eeuwig blijven zitten.
pi_188569541
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 08:02 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ben benieuwd hoe dat zich met de soldaten van Erdokhan gaat voltrekken.
iets met de russen.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
pi_188569891
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 22 augustus 2019 @ 11:28:58 #42
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188569925
quote:
10s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 10:59 schreef Slayage het volgende:

[..]

iets met de russen.
De Russen hebben ongetwijfeld veel te zeggen, maar dat wil niet zeggen dat er geen incident kan plaatsvinden. Turkse leger dat zenuwachtig wordt als de SAA te dichtbij komt en een raketje schiet, dat soort dingen.
pi_188569934
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 11:28 schreef Richestorags het volgende:

[..]

De Russen hebben ongetwijfeld veel te zeggen, maar dat wil niet zeggen dat er geen incident kan plaatsvinden. Turkse leger dat zenuwachtig wordt als de SAA te dichtbij komt en een raketje schiet, dat soort dingen.
ongeluk zit in een klein hoekje idd.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 22 augustus 2019 @ 11:32:49 #44
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188569970
quote:
Ik denk dat Erdokhan er vooral een strategische zet in zag: extra mankracht, extra mensen die verturkst kunnen worden en "Turkse" kinderen gaan krijgen (altijd handig als je aast op stukjes SyriŽ), een handelspositie ten op zichte van Europa etc. Dat maakt hem nog steeds anders (wellicht meer berekenend) dan zijn populistische counterparts. Maar Erdokhan die dit vanuit barmhartigheid doet, sorry daar geloof ik niet in.
pi_188570465
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 11:32 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Ik denk dat Erdokhan er vooral een strategische zet in zag: extra mankracht, extra mensen die verturkst kunnen worden en "Turkse" kinderen gaan krijgen (altijd handig als je aast op stukjes SyriŽ), een handelspositie ten op zichte van Europa etc. Dat maakt hem nog steeds anders (wellicht meer berekenend) dan zijn populistische counterparts. Maar Erdokhan die dit vanuit barmhartigheid doet, sorry daar geloof ik niet in.
het was gewoon een verkeerde inschatting van hem, door te denken wat er met kadaffi, mubarak was gebeurd ook zou gebeuren met assad. zodat de syriers vrij volt weer terug konden. dus daarom denk ik niet dat het beeld dat jij schetst en heel veel anti erdoganisten in turkije dat hij stemvee wilde om op hem te stemmen. im not buying. daarnaast is dat proces waar je het over hebt iets van de lange termijn, de politicus is altijd bezig met de eerst volgende stemronde, niet met tien stemrondes verderop in de tijd.

ik geloof zeer zeker wel dat hij het ziet als zijn religieuze plicht om hen te helpen. het is ook een religieuze plicht. dat is waarom ikzelf ook zo content was met de turkse houding. ondanks dat je een backlash kon verwachten toch de deuren openhouden. wat er in het artikel wordt beschreven de mouhacir (vluchtelingen uit mekka) en ensar (zij die de vluchtelingen opvingen in medina) is een belangrijk concept sinds de begin dagen van de islam. dit is sindsdien een belangrijk onderdeel geweest van anatolie tijdens de ottomanen maar ook daarvoor tijdens de selcuken. zo was mevlana (rumi) een turkse volksheld anno nu, samen met zijn vader uit afghanistan gevlucht van de mongoolse invasie of zijn miljoenen moslims, op de balkan en de kakasus, krim gevlucht door de strijd of simpelweg gedeporteerd door de russen in grote getalen. en laten we niet vergeten dat toen de sefardische joden verdreven werden uit spanje toen de laatste islamitische staatjes vielen, ze welkom waren in het ottomaanse rijk. dit alles wetende kan iemand die zich moslim noemt het niet over hart brengen feitelijk te roepen, "weg met de syriers, turkije voor de turken". ik vind het ook ronduit beschamend dat turken zich op dit soort onislamitische en racistische wijze uiten.

dus het artikel is best goed en ja ik twijfel er niet aan dat erdogan het als zijn islmitische taak om de syriers ruimhartig op te vangen, omdat het een islmitische taak is om vluchtelingen op te nemen. herinner wel dat de voornaamste reden dat erdogan zo populair was in het mainstream conservatieve turkije, dit kwam door zijn oprechte islam beleving. uiteraard is er weinig over van de erdogan van de begin dagen van de akp. helaas moet nu ook het syrische vluchtelingenbeleid op de schop, omdat hij het electoraal niet meer kan veroorloven om zo ruimhartig te zijn in tijden van economische krimp. zoals overal in de wereld zijn het de buitenlanders die de boosdoeners zijn. tja we blijven een primitieve , exemofobe, tribale, diersoort.

edit

in het verlengde van bovenstaande reactie


We kunnen een hoop leren van de Zweedse tranen voor migranten

Waarom leven de Zweden zo mee met migranten? Ze herinneren zich hun eigen emigratieverleden, schrijft Tineke Bennema.

Terwijl er in Europa wordt geruzied over opname van de handvol vluchtelingen die door ngo-reddingsboten zijn opgepikt, accepteert Zweden nog steeds tienduizenden vluchtelingen per jaar. Een van de redenen? Het land koestert zijn eigen emigratiegeschiedenis.


[ Bericht 9% gewijzigd door Slayage op 22-08-2019 12:30:35 ]
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 22 augustus 2019 @ 12:30:31 #46
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188570843
quote:
10s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 12:05 schreef Slayage het volgende:

[..]

het was gewoon een verkeerde inschatting van hem, door te denken wat er met kadaffi, mubarak was gebeurd ook zou gebeuren met assad. zodat de syriers vrij volt weer terug konden. dus daarom denk ik niet dat het beeld dat jij schetst en heel veel anti erdoganisten in turkije dat hij stemvee wilde om op hem te stemmen. im not buying. daarnaast is dat proces waar je het over hebt iets van de lange termijn, de politicus is altijd bezig met de eerst volgende stemronde, niet met tien stemrondes verderop in de tijd.

ik geloof zeer zeker wel dat hij het ziet als zijn religieuze plicht om hen te helpen. het is ook een religieuze plicht. dat is waarom ikzelf ook zo content was met de turkse houding. ondanks dat je een backlash kon verwachten toch de deuren openhouden. wat er in het artikel wordt beschreven de mouhacir (vluchtelingen uit mekka) en ensar (zij die de vluchtelingen opvingen in medina) is een belangrijk concept sinds de begin dagen van de islam. dit is sindsdien een belangrijk onderdeel geweest van anatolie tijdens de ottomanen maar ook daarvoor tijdens de selcuken. zo was mevlana (rumi) een turkse volksheld anno nu, samen met zijn vader uit afghanistan gevlucht van de mongoolse invasie of zijn miljoenen moslims, op de balkan en de kakasus, krim gevlucht door de strijd of simpelweg gedeporteerd door de russen in grote getalen. en laten we niet vergeten dat toen de sefardische joden verdreven werden uit spanje toen de laatste islamitische staatjes vielen, ze welkom waren in het ottomaanse rijk. dit alles wetende kan iemand die zich moslim noemt het niet over hart brengen feitelijk te roepen, "weg met de syriers, turkije voor de turken". ik vind het ook ronduit beschamend dat turken zich op dit soort onislamitische en racistische wijze uiten.

dus het artikel is best goed en ja ik twijfel er niet aan dat erdogan het als zijn islmitische taak om de syriers ruimhartig op te vangen, omdat het een islmitische taak is om vluchtelingen op te nemen. herinner wel dat de voornaamste reden dat erdogan zo populair was in het mainstream conservatieve turkije, dit kwam door zijn oprechte islam beleving. uiteraard is er weinig over van de erdogan van de begin dagen van de akp. helaas moet nu ook het syrische vluchtelingenbeleid op de schop, omdat hij het electoraal niet meer kan veroorloven om zo ruimhartig te zijn in tijden van economische krimp. zoals overal in de wereld zijn het de buitenlanders die de boosdoeners zijn. tja we blijven een primitieve , exemofobe, tribale, diersoort.
Sorry, mooi verhaal met achtergrondinfo die wel interessant is maar ik koop het niet. Hoort het ook bij de Islamitische plicht om mensen zonder wederhoor vast te zetten en te ontslaan, geld te stelen, je familie op bevoorrechte posten neer te zetten, megalomane paleizen in natuurgebieden te bouwen en ga zo maar door? Ik kan weinig Islamitische waarden in het werkelijke gedrag op de achtergrond van Erdokhan terugvinden. Hoe hij zich profileert op de voorgrond is een tweede.
pi_188570920
quote:
0s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 12:30 schreef Richestorags het volgende:

[..]

Sorry, mooi verhaal met achtergrondinfo die wel interessant is maar ik koop het niet. Hoort het ook bij de Islamitische plicht om mensen zonder wederhoor vast te zetten en te ontslaan, geld te stelen, je familie op bevoorrechte posten neer te zetten, megalomane paleizen op natuurgebieden te bouwen en ga zo maar door? Ik kan weinig Islamitische waarden in het werkelijke gedrag op de achtergrond van Erdokhan terugvinden. Hoe hij zich profileert op de voorgrond is een tweede.
jij kan als niet turkstalige / niet moslim je totaal niet verplaatsen in erdogan als moslim zijnde. laat staan dat je de emotie van muhaciroen en ensar begrijpt. verder dan een rationele "leuke info", kan je niet komen. daarnaast heb je zon vervormde kijk op erdogan dat je niet objectief kan kijken naar hem. zeg maar net als die blinde erdo verheerlijkers. die zijn verblind in hun verheerlijking van erdogan ben je verblind door je afschuw van erdogan of erdolf of erdokan zoals je hem graag noemt

no offence uiteraard, maar een simpele feit. dat jij als niet moslim simpelweg niet intuitief aanvoelen kan aanvoelen of erdogan oprecht is/was in zijn islam beleving.

zoals ik zei is erdogan niet meer wat hij ooit was. nu is hij bijna een cliche autocraat geworden die veel te lang op zijn stoel is blijven zitten en op is gegaan in alle valkuilen wat het met zich meebrengt zoals je hierboven opnoemt en hierdoor ver verwijderd is van islamitische waarden.
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
  donderdag 22 augustus 2019 @ 14:22:19 #48
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188572093
quote:
10s.gif Op donderdag 22 augustus 2019 12:38 schreef Slayage het volgende:

[..]

jij kan als niet turkstalige / niet moslim je totaal niet verplaatsen in erdogan als moslim zijnde. laat staan dat je de emotie van muhaciroen en ensar begrijpt. verder dan een rationele "leuke info", kan je niet komen. daarnaast heb je zon vervormde kijk op erdogan dat je niet objectief kan kijken naar hem. zeg maar net als die blinde erdo verheerlijkers. die zijn verblind in hun verheerlijking van erdogan ben je verblind door je afschuw van erdogan of erdolf of erdokan zoals je hem graag noemt

no offence uiteraard, maar een simpele feit. dat jij als niet moslim simpelweg niet intuitief aanvoelen kan aanvoelen of erdogan oprecht is/was in zijn islam beleving.

zoals ik zei is erdogan niet meer wat hij ooit was. nu is hij bijna een cliche autocraat geworden die veel te lang op zijn stoel is blijven zitten en op is gegaan in alle valkuilen wat het met zich meebrengt zoals je hierboven opnoemt en hierdoor ver verwijderd is van islamitische waarden.
Wat zijn dit nou weer voor basisschool redenaties? Dit is van het niveau "jij hebt geen kinderen dus je weet niet wat goed is voor een kind". Ik kom wel verder dan leuke info, maar dat negeer je.
  vrijdag 23 augustus 2019 @ 23:30:55 #49
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_188595881
Hele Hama-pocket ingenomen en daarmee is die Turkse post nabij Morek belegerd. Zullen wel spoedig vertrekken, hoe willen die Turken zich in leven houden zonder bevoorrading?
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  zaterdag 24 augustus 2019 @ 08:18:20 #50
396550 Richestorags
Usluzhlivyy durak opasnee vrag
pi_188598165
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2019 23:30 schreef Szura het volgende:
Hele Hama-pocket ingenomen en daarmee is die Turkse post nabij Morek belegerd. Zullen wel spoedig vertrekken, hoe willen die Turken zich in leven houden zonder bevoorrading?
En terecht, Ottomaanse imperialisten horen daar niet thuis.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')