abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 7 augustus 2019 @ 19:54:01 #26
78918 SeLang
Black swans matter
pi_188335790
Ik was mijn rijst nooit. Ik flikker het met 1,5 glas water in de magnetron en dan 30 min koken op 50%. Daarna is het klaar (zonder afgieten). Ik ben nog op zoek naar een beter alternatief maar rijstkokers schijnen vaak aan te branden.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_188336306
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 19:39 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Sushirijst gaat toch niet meer zoals nodig plakken als je het wast??
Ja, zeker wel! :)
Als je naar sushi kijkt van mensen die dat voor het eerst maken en/of niet kunnen, dan is de rijst een soort witte laag,
terwijl de rijst bij sushi zoals het hoort een laagje rijstkorrels vormt (zichtbare korrels, omdat het goed gewassen is).....

Na het wassen kleeft het nog steeds zo erg dat je de rijst niet met droge handen kunt aanraken zonder dat alles aan je vastkleeft ;)
Qua smaak is dat trouwens ook een wereld van verschil: ongewassen is onprettige sushirijst.

Als niet rijstwasser beveel ik dus ten sterkste aan dat je sushirijst wast (en wast, en wast, en wast), tot het water helder blijft.
pi_188336405
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 19:54 schreef SeLang het volgende:
Ik was mijn rijst nooit. Ik flikker het met 1,5 glas water in de magnetron en dan 30 min koken op 50%. Daarna is het klaar (zonder afgieten). Ik ben nog op zoek naar een beter alternatief maar rijstkokers schijnen vaak aan te branden.
30 minuten? wow....als het dan goed is, dan is het goed, ik ga niet roepen dat het anders moet.

Overigens brand mijn rijstkokertje nooit aan. Het is een simpel dingetje, maar ook als ik maar voor 1 persoon rijst er in kook, is dat geen probleem. Ook niet als ik het even 10 minuten of een kwartiertje vergeet als het eigenlijk al klaar is. Mijn binnenbak heeft wel een anti-aanbaklaag, misschien dat het daardoor komt?
Hoe dan ook, een aanradertje: https://www.bol.com/nl/p/(...)er/9200000058761644/
(dit is wel een kleintje, niet voor de hele buurt...oh, en als extraatje zit er een stoommandje bij)
  woensdag 7 augustus 2019 @ 21:43:13 #29
123149 Clupea
Euchromatisch...
pi_188337261
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 20:40 schreef realAIVD het volgende:

[..]

30 minuten? wow....als het dan goed is, dan is het goed, ik ga niet roepen dat het anders moet.

Overigens brand mijn rijstkokertje nooit aan. Het is een simpel dingetje, maar ook als ik maar voor 1 persoon rijst er in kook, is dat geen probleem. Ook niet als ik het even 10 minuten of een kwartiertje vergeet als het eigenlijk al klaar is. Mijn binnenbak heeft wel een anti-aanbaklaag, misschien dat het daardoor komt?
Hoe dan ook, een aanradertje: https://www.bol.com/nl/p/(...)er/9200000058761644/
(dit is wel een kleintje, niet voor de hele buurt...oh, en als extraatje zit er een stoommandje bij)
Ik heb een kleine van de Lidl, voor 17 euro werkt t prima zonder aanbakken.
Can a bee be said to be or not to be an entire bee when half the bee is not a bee due to some ancient injury?
pi_188441859
Ik was mijn rijst wel, maar goed ieder zo zijn methode.
Er zijn ook mensen die vlees wassen.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_188446786
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 13:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik was mijn rijst wel, maar goed ieder zo zijn methode.
Er zijn ook mensen die vlees wassen.
Ja, dat wassen van vlees ben ik op het internet ook veel tegen gekomen.

Aziaten doen dat om de smaak van bloed kwijt te raken, oid, sommige Amerikanen doen dat voornamelijk met kip, wegens andere achtergronden en dat wil men nu weer tegengaan omdat het de voedselveiligheid negatief zou beïnvloeden (rauwe kip-spetters door je keuken, lol).

Hoe dan ook, net als het wassen van vlees, heb ik ook nooit bedacht dat er een reden zou zijn om rijst te wassen. De eerste rijst die ik tegenkwam die echt (meerdere malen) gewassen moet worden is sushirijst (omdat het anders een vieze klonterige bende wordt), maar wassen om het vuil er af te spoelen? Nee, dat lijkt me niet nodig.
Is het een heel gekke gedachte om het wel te doen? Nee, zeker niet, maar ik ben te oud (of te lui) om er nu nog mee te beginnen :P

Nu kook ik wel veel uit de Koreaanse keuken en daar eet men als rijst doorgaans kortkorrelige rijst die je ook voor sushi gebruikt, dus ja, die was ik dan weer wel (een keer of 4-5)
pi_188622640
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 19:41 schreef Mikeytt het volgende:
Rijst hoor je niet te wassen. Dat je 'viezigheid' weg wast, slaat nergens op. Bespaar jezelf de moeite en kook je rijst gewoon meteen.
Als je neprijst eet (snelkookrijst/toverrijst) hoef je idd niet te wassen.
  zondag 25 augustus 2019 @ 20:10:05 #33
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_188622714
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 20:04 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Als je neprijst eet (snelkookrijst/toverrijst) hoef je idd niet te wassen.
neprijst... :')
De pseudowetenschappers en natuurgekkies verzamelen zich hoor
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_188623060
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 20:10 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

neprijst... :')
De pseudowetenschappers en natuurgekkies verzamelen zich hoor
Heeft niks met pseudowetenschap te maken. Die voorgekookte snelkookrijst is gewoon troep.

Daarom krijgen Hollanders thuis de rijst ook nooit zo lekker als bij de Chinees. Die zijn nl. niet te lui om de zetmeel eraf te wassen, en hebben een rijstkoker.
  zondag 25 augustus 2019 @ 20:33:34 #35
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_188623102
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 20:30 schreef tomatenrood het volgende:

[..]

Heeft niks met pseudowetenschap te maken. Die voorgekookte snelkookrijst is gewoon troep.

Daarom krijgen Hollanders thuis de rijst ook nooit zo lekker als bij de Chinees. Die zijn nl. niet te lui om de zetmeel eraf te wassen, en hebben een rijstkoker.
Snelkookrijst is letterlijk gewoon voorgestoomde rijst.
En in Azië zijn ze ook gewoon verdeeld in het wel of niet wassen van rijst.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_188623224
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2019 20:33 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Snelkookrijst is letterlijk gewoon voorgestoomde rijst.
En in Azië zijn ze ook gewoon verdeeld in het wel of niet wassen van rijst.
Als je een rijstkoker gebruikt, moet je de rijst eerst wassen, anders krijg je klonten (bah) of (als je grote hoeveelheden maakt) gaat het overstromen door het schuim, zit heel je keuken eronder.

pi_188626828
Verschilt per rijst en merk. Bij sommige maakt het geen verschil en bij andere soorten of merken is het wel minder plakkerig als de rijst gaar is.
  maandag 26 augustus 2019 @ 19:59:53 #38
65846 Bocaj
47th President.
pi_188637761
quote:
0s.gif Op woensdag 14 augustus 2019 13:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Er zijn ook mensen die vlees wassen.
Ook nog nooit gedaan.. Kipfilet is toch mooi schoon om zo in de pan te bakken?

Daarnaast lees ik dat men bij wassen juist de bacteriën verspreid in de gootsteen etc. :{
pi_188649071
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2019 19:59 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Ook nog nooit gedaan.. Kipfilet is toch mooi schoon om zo in de pan te bakken?

Daarnaast lees ik dat men bij wassen juist de bacteriën verspreid in de gootsteen etc. :{
Ja klopt helemaal.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
In the end all you can hope for. Is the love you felt to equal the pain you've gone through.
pi_188654857
Alleen gekruide/geparfumeerde rijst zoals Basmati was ik niet alle andere soorten rijst altijd en minimaal 3 keer.

Je wilt niet weten hoe vaak ik grind en/of takjes en andere onduidelijkheden eruit heb gewassen.

* Ja je kookt het dus de bacteriën zij n kapot maar een steentje kan je tanden goed beschadigen.
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 19:40:59 #41
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_188655961
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 augustus 2019 18:43 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Alleen gekruide/geparfumeerde rijst zoals Basmati was ik niet alle andere soorten rijst altijd en minimaal 3 keer.

Je wilt niet weten hoe vaak ik grind en/of takjes en andere onduidelijkheden eruit heb gewassen.

* Ja je kookt het dus de bacteriën zij n kapot maar een steentje kan je tanden goed beschadigen.
Ja, in die zakken waarin mijn oma en mijn moeder het vroeger kochten, was wassen geen overbodige luxe.
Mijn moeder haar rijst was wel altijd beter dan mijn rijst. Misschien moet ik ook maar de rijst weer wassen.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  dinsdag 3 september 2019 @ 08:56:21 #42
65846 Bocaj
47th President.
pi_188766184
Steentjes in je rijst? Zijn dat van die bulk zakken ofzo? Toko?

Nooit gehad, ik koop altijd die in plastic pakje (huismerk) pandan of basmati rijst. (1kg)
Of gewoon snelkook rijst!
Rijstbuiltjes (die kun je niet eens wassen ;) ) ook wel eens als ik lui ben maar brand altijd mijn vingers aan die hete zakjes... :')
  Tettenkoning dinsdag 3 september 2019 @ 11:42:21 #43
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_188768440
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2019 19:54 schreef SeLang het volgende:
Ik ben nog op zoek naar een beter alternatief

Altijd perfecte rijst, brandt niet aan, gaat nooit stuk. :Y)
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_188769968
Ik heb twee verschillende methodes voor rijst.

Braziliaanse methode:
Doe een flinke sloot olijfolie in de pan, en doe de RAUWE ONGEWASSEN RIJST (!!!!) in de pan en heel goed roeren. Als het lekker ruikt (maar het mag ZEKER NIET BRUIN WORDEN) koud water erbij en droog laten koken. Als je wil kun je tijdens het bakken ook ui of knoflook of andere zaken toevoegen maar dat hoeft niet.

Aziatische/normale methode (doe ik bij alle niet-braziliaanse recepten):
Rijst wassen totdat het water soort van schoon is, dan met koud water opzetten en droog laten koken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 7 september 2019 @ 14:52:36 #45
486092 Zilverberk
Neem ook een abo!
pi_188832771
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 september 2019 08:56 schreef Bocaj het volgende:
Steentjes in je rijst? Zijn dat van die bulk zakken ofzo? Toko?

Nooit gehad, ik koop altijd die in plastic pakje (huismerk) pandan of basmati rijst. (1kg)
Of gewoon snelkook rijst!
Rijstbuiltjes (die kun je niet eens wassen ;) ) ook wel eens als ik lui ben maar brand altijd mijn vingers aan die hete zakjes... :')
Ik koop mijn rijst in bulk (eet ook vrij veel rijst) en heb nog nooit takjes of steentjes gevonden.

On topic: ik was de rijst om zetmeel aan de buitenkant kwijt te raken en kook deze in een rijstkoker. Beide in Azië geleerd van mensen die elke dag driemaal rijst eten, nooit vragen bij gesteld. :+
  maandag 9 september 2019 @ 17:12:35 #46
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_188864208
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 september 2019 14:52 schreef Zilverberk het volgende:

[..]

Ik koop mijn rijst in bulk (eet ook vrij veel rijst) en heb nog nooit takjes of steentjes gevonden.

On topic: ik was de rijst om zetmeel aan de buitenkant kwijt te raken en kook deze in een rijstkoker. Beide in Azië geleerd van mensen die elke dag driemaal rijst eten, nooit vragen bij gesteld. :+
Hetzelfde hier.

Altijd een ringvinger topje water boven de rijst en t gaat altijd goed.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_188866361
Gewoon wassen die rijst en koken in een rijskoker.
Mijn moeder en oma en overgrootmoeder die wasten ook altijd de rijst.
En kipfilet was je ook voor het koken met water en citroen of limoen. Is ook heel normaal.
Snap dat anderen het misschien vreemd vinden. Maar ik vind het wel fris.
  dinsdag 10 september 2019 @ 04:05:39 #48
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_188874119
quote:
1s.gif Op maandag 9 september 2019 18:53 schreef quirina het volgende:
Gewoon wassen die rijst en koken in een rijskoker.
Mijn moeder en oma en overgrootmoeder die wasten ook altijd de rijst.
En kipfilet was je ook voor het koken met water en citroen of limoen. Is ook heel normaal.
Snap dat anderen het misschien vreemd vinden. Maar ik vind het wel fris.
Kipfilet nooit wassen, tenzij je de hele keuken wilt ontsmetten naderhand.
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  Tettenkoning dinsdag 10 september 2019 @ 09:37:29 #49
479333 Nine.
Nijntje of Nine
pi_188875886
Misschien heeft ze wel aandelen in Dettol... B-)
Op donderdag 3 oktober 2019 09:45 schreef bitterbal het volgende:
Nine is nu al een held _O_
pi_188876059
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 september 2019 04:05 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

Kipfilet nooit wassen, tenzij je de hele keuken wilt ontsmetten naderhand.
Waarom?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')