Ja, zeker wel!quote:Op woensdag 7 augustus 2019 19:39 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Sushirijst gaat toch niet meer zoals nodig plakken als je het wast??
30 minuten? wow....als het dan goed is, dan is het goed, ik ga niet roepen dat het anders moet.quote:Op woensdag 7 augustus 2019 19:54 schreef SeLang het volgende:
Ik was mijn rijst nooit. Ik flikker het met 1,5 glas water in de magnetron en dan 30 min koken op 50%. Daarna is het klaar (zonder afgieten). Ik ben nog op zoek naar een beter alternatief maar rijstkokers schijnen vaak aan te branden.
Ik heb een kleine van de Lidl, voor 17 euro werkt t prima zonder aanbakken.quote:Op woensdag 7 augustus 2019 20:40 schreef realAIVD het volgende:
[..]
30 minuten? wow....als het dan goed is, dan is het goed, ik ga niet roepen dat het anders moet.
Overigens brand mijn rijstkokertje nooit aan. Het is een simpel dingetje, maar ook als ik maar voor 1 persoon rijst er in kook, is dat geen probleem. Ook niet als ik het even 10 minuten of een kwartiertje vergeet als het eigenlijk al klaar is. Mijn binnenbak heeft wel een anti-aanbaklaag, misschien dat het daardoor komt?
Hoe dan ook, een aanradertje: https://www.bol.com/nl/p/(...)er/9200000058761644/
(dit is wel een kleintje, niet voor de hele buurt...oh, en als extraatje zit er een stoommandje bij)
Ja, dat wassen van vlees ben ik op het internet ook veel tegen gekomen.quote:Op woensdag 14 augustus 2019 13:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Ik was mijn rijst wel, maar goed ieder zo zijn methode.
Er zijn ook mensen die vlees wassen.
Als je neprijst eet (snelkookrijst/toverrijst) hoef je idd niet te wassen.quote:Op woensdag 7 augustus 2019 19:41 schreef Mikeytt het volgende:
Rijst hoor je niet te wassen. Dat je 'viezigheid' weg wast, slaat nergens op. Bespaar jezelf de moeite en kook je rijst gewoon meteen.
neprijst...quote:Op zondag 25 augustus 2019 20:04 schreef tomatenrood het volgende:
[..]
Als je neprijst eet (snelkookrijst/toverrijst) hoef je idd niet te wassen.
Heeft niks met pseudowetenschap te maken. Die voorgekookte snelkookrijst is gewoon troep.quote:Op zondag 25 augustus 2019 20:10 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
neprijst...
De pseudowetenschappers en natuurgekkies verzamelen zich hoor
Snelkookrijst is letterlijk gewoon voorgestoomde rijst.quote:Op zondag 25 augustus 2019 20:30 schreef tomatenrood het volgende:
[..]
Heeft niks met pseudowetenschap te maken. Die voorgekookte snelkookrijst is gewoon troep.
Daarom krijgen Hollanders thuis de rijst ook nooit zo lekker als bij de Chinees. Die zijn nl. niet te lui om de zetmeel eraf te wassen, en hebben een rijstkoker.
Als je een rijstkoker gebruikt, moet je de rijst eerst wassen, anders krijg je klonten (bah) of (als je grote hoeveelheden maakt) gaat het overstromen door het schuim, zit heel je keuken eronder.quote:Op zondag 25 augustus 2019 20:33 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Snelkookrijst is letterlijk gewoon voorgestoomde rijst.
En in Azië zijn ze ook gewoon verdeeld in het wel of niet wassen van rijst.
Ook nog nooit gedaan.. Kipfilet is toch mooi schoon om zo in de pan te bakken?quote:Op woensdag 14 augustus 2019 13:10 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Er zijn ook mensen die vlees wassen.
Ja klopt helemaal.quote:Op maandag 26 augustus 2019 19:59 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Ook nog nooit gedaan.. Kipfilet is toch mooi schoon om zo in de pan te bakken?
Daarnaast lees ik dat men bij wassen juist de bacteriën verspreid in de gootsteen etc.
Ja, in die zakken waarin mijn oma en mijn moeder het vroeger kochten, was wassen geen overbodige luxe.quote:Op dinsdag 27 augustus 2019 18:43 schreef Graf..Coudenhove..Kalergi het volgende:
Alleen gekruide/geparfumeerde rijst zoals Basmati was ik niet alle andere soorten rijst altijd en minimaal 3 keer.
Je wilt niet weten hoe vaak ik grind en/of takjes en andere onduidelijkheden eruit heb gewassen.
* Ja je kookt het dus de bacteriën zij n kapot maar een steentje kan je tanden goed beschadigen.
quote:Op woensdag 7 augustus 2019 19:54 schreef SeLang het volgende:
Ik ben nog op zoek naar een beter alternatief
Ik koop mijn rijst in bulk (eet ook vrij veel rijst) en heb nog nooit takjes of steentjes gevonden.quote:Op dinsdag 3 september 2019 08:56 schreef Bocaj het volgende:
Steentjes in je rijst? Zijn dat van die bulk zakken ofzo? Toko?
Nooit gehad, ik koop altijd die in plastic pakje (huismerk) pandan of basmati rijst. (1kg)
Of gewoon snelkook rijst!
Rijstbuiltjes (die kun je niet eens wassen) ook wel eens als ik lui ben maar brand altijd mijn vingers aan die hete zakjes...
Hetzelfde hier.quote:Op zaterdag 7 september 2019 14:52 schreef Zilverberk het volgende:
[..]
Ik koop mijn rijst in bulk (eet ook vrij veel rijst) en heb nog nooit takjes of steentjes gevonden.
On topic: ik was de rijst om zetmeel aan de buitenkant kwijt te raken en kook deze in een rijstkoker. Beide in Azië geleerd van mensen die elke dag driemaal rijst eten, nooit vragen bij gesteld.
Kipfilet nooit wassen, tenzij je de hele keuken wilt ontsmetten naderhand.quote:Op maandag 9 september 2019 18:53 schreef quirina het volgende:
Gewoon wassen die rijst en koken in een rijskoker.
Mijn moeder en oma en overgrootmoeder die wasten ook altijd de rijst.
En kipfilet was je ook voor het koken met water en citroen of limoen. Is ook heel normaal.
Snap dat anderen het misschien vreemd vinden. Maar ik vind het wel fris.
Waarom?quote:Op dinsdag 10 september 2019 04:05 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
Kipfilet nooit wassen, tenzij je de hele keuken wilt ontsmetten naderhand.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |