abonnement Unibet Coolblue
pi_187859903
Ik vind U nog steeds een enorme hunk hoor O+

Songeur, die van jou is ook al groot zeg, knap dametje O+

Nolita, hier juist hele een steeds langer wordende cyclus sinds ik niet meer aan de pil ben. Eerst was het vrij regelmatig maar nu zit ik tussen de 30 en 35 dagen soms.

Exode, hier hebben we ook wel eens van die periodes dat ze soms ineens weer wakker word van verkeerd gerold/speen kwijt, maar gaat vaak wel weer over gelukkig.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_187860265
Nolita, cylcus hier zit sinds de zwangerschap tussen de 28 en 39 dagen, maar de laatste maanden lijkt het een beetje uit te komen op een gemiddelde van 30-32 dagen.
pi_187860586
Duman, U is nog steeds een knapperd! En enige troost, het groeit zo snel weer aan :)

Nolita, mijn cycli waren ook wat wisselend de eerste maanden, maar er zit nu weer regelmatig in. Zo grappig trouwens, na mijn tweede bevalling voel ik opeens mijn eisprong terwijl ik dat vroeger nooit had. Ik weet eigenlijk niet of dat door de bevallingen/zwangerschappen komt of door het feit dat ik gewoon ouder wordt.

Disney wil ik ook graag heen! Met de oudste zal het wel kunnen denk ik, maar voor M is er nog weinig aan vermoed ik. En we kunnen inderdaad ook voor onszelf gaan, maar we hebben al aardig wat tripjes gehad dit jaar dus Disneyland wordt een toekomstplan. We gaan binnenkort wel voor het eerst naar De Efteling met de oudste!

Malteser, wat gaaf dat jullie nu het huis kunnen kopen. Gefeliciteerd!

Jagar, groetjes aan jullie! Hoop dat jullie een fijne tijd hebben daar :)

Hoeveel 17-maanders lopen er nog steeds niet trouwens? M kan prima een paar stappen zetten maar geeft het al heel snel op als ze ongeduldig wordt. Kruipen gaat een stuk sneller natuurlijk :D
  donderdag 11 juli 2019 @ 13:08:20 #229
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_187862335
Ik snap je D.U.M.A.N.! Al vind ik het ook nog steeds prachtig. Mijn oplossing is trouwens om het niet zo kort te laten knippen als jij nu hebt gedaan, en dan relatief snel weer te gaan.
Nolita ik weet niet hoe het is als je streven is om wat langer haar te kweken, maar Jacobs kapsel ging er echt van vooruit toen de dode babypunten eraf waren. Ik ken ook veel mensen die uit principe het haar niet knippen maar als dat niet je punt is zou mijn advies zijn: ga vast een keer. Als ik nu foto's terug zie van rond anderhalf jaar dan baal ik wel dat we niet eerder zijn gegaan.

OiT, mijnes liep nog lang niet bij 17 maanden, wel overal langs maar niet los. Ik dacht ook dat het was omdat hij sneller kroop maar toen hij eenmaal liep bleek dat echt onzin. Los lopen gaat echt stukken sneller dan langslopen of kruipen.

Lastig dat wakker worden omdat er dingen kwijt zijn exode. Dat is wel een reden waarom ik blij ben dat Jacob nooit een speen heeft gebruikt. En ook een reden waarom hij twee vrijwel identieke knuffels in bed heeft. Maar goed in ruil daarvoor hadden we eindeloze nachtvoedingen en andersoortig slaapdrama :P.
Overigens word ik in dat slapen wel per maand relaxter. Ik was nooit heel bezorgd of zo maar we hebben nu al zo vaak periodes van onbegrijpelijk slecht slapen gehad die ook weer over gingen dat ik me steeds minder druk maak. Ik lees hier vaak allerlei vermoeiend gedrag en dan denk ik oh ja, dat hadden wij ook! Maar het verdween allemaal weer: tig keer wakker, lang wakker, vroeg wakker, niet inslapen 's avonds. En het kwam weer terug. En het ging weer.

Hoe ging de afgelopen nacht @LadyS?

Leuke foto Songeur! En herkenbare speelgoedmanden.

Wat een heerlijk meisje Mawaba. En dank voor je potjeservaring. Verwachtingen staan op 0 en dan zien we wel.

*; voor de Alpenfoto van Jagär. Echt prachtig.

Ik hoop ook op geen longontsteking voor Jip deze keer, Aure. En leuk he van die grapjes. Jacob verstopte net met de lunch steeds zijn vork onder zijn bord en keek me dan grijnzend aan, gebarend van 'waar ie is nou?'. x10, uiteraard.

Oh jongens dat geklets is zo tof. Wat ik nu de hele dag hoor is aan, uit, open dicht, op, af, leeg. Niet volmaakt uitgesproken maar hij ondertitelt op die manier de hele dag wat er gebeurt. Hoef ik dat niet meer te doen :s) .

En dan nog wat: Jacob had kaas op zijn boterham vanmiddag. Hij kreeg eerst de helft en at de kaas eraf en wilde toen de andere helft. Kreeg hij niet, ik zei dat hij eerst zijn brood op moest eten. Drama natuurlijk maar hij deed het uiteindelijk wel. Dat herhaalde zich met de tweede helft. Ik aarzelde wel een beetje want ik vond het aan de ene kant onnodig streng van mezelf (want wat maakt het uit, hij mag toch zelf de regie over wat hij eet, wat is ertegen om pindakaas op de broodresten te smeren etc) maar ik merkte dat ik me er gewoon aan stoorde :o. En het een slechte gewoonte vind die ik niet wil.
Hoe doen jullie dat?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 11 juli 2019 @ 13:17:49 #230
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187862538
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:08 schreef Lemijn het volgende:

Hoe doen jullie dat?
Niet.
Ik heb daar geen zin in.
Zou dus gewoon pindakaas smeren of iets anders geven. :P

Ik ben soft wat eten betreft typte ik :') maar eigenlijk ben ik met alles soft.
Zolang hij zichzelf of andere geen pijn doet ben ik niet streng volgens mij.

Hier is kaas het nieuwste woordje :D
Hij imiteert echt hele willekeurige woorden.
pi_187863037
Lemijn ik ben allang blij als er kaas/pindakaas of wat dan ook van het broodje gegeten wordt. Ik vind het ook wel storend maar doe daar dus niks mee. Als het broodbeleg op is krijgt hij trouwens dat niet extra.
Ook zo'n vervelende gewoonte vind ik dat hij zijn water leeg giet in zijn bord. Nou moet hij ook dat zelf maar weten, soms eet hij zijn verder geweigerde brood wel als het geweekt is.

Ik vind het praten ook zo leuk. O+ De hele dag door aan/uit, iedereen is buurman (buunda) en van elke laatste zin die ik maak herhaalt hij het laatste woord en ik dan ook nog maar eens als verbetering.
Zichzelf ziet hij nog steeds als "jij" maar hij zegt nou ook weleens "ik" terwijl hij naar zichzelf wijst.
Hij begint nou woorden die hij gebaarde uit te spreken maar ook van woorden die hij al kon zeggen maakt hij ineens het gebaar.

Nolita mijn cyclus is 26 dagen en best stabiel. Het is voor mijn gevoel wel korter op elkaar dan voor de zwangerschap maar de tijd lijkt ook wel te vliegen.

Nog steeds een knap kereltje Duman. Wij gaan vandaag. Ik heb mijn eigen knipbeurt tegelijkertijd gepland, vandaag is de eer dus aan mijn man om hem op zijn plek te houden. Zul je zien dat hij vandaag keurig blijft zitten. ;)

Gefeliciteerd Malteser, wat een bijzondere verhuizing gaan jullie doen. *O*

Beterschap voor Jip. :*

Wij hebben weinig te klagen met slaap. Hij vermaakt zich met in slaap vallen met mijn onderlip een plop geluidje laten maken, ik kriebel ergens en hij giechelt, we babbelen nog een beetje na, ik zing een liedje en hij kruipt tegen me aan.
Soms duurt het in slaap vallen wat langer, is hij idioot vroeg wakker of 's nachts wat onrustig maar dat zijn allemaal fases. Wat ik wel jammer vind is dat mijn man er niet meer bij komt liggen 's nachts maar iedereen slaapt goed zo, dat is het belangrijkste.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_187863671
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:08 schreef Lemijn het volgende:
En dan nog wat: Jacob had kaas op zijn boterham vanmiddag. Hij kreeg eerst de helft en at de kaas eraf en wilde toen de andere helft. Kreeg hij niet, ik zei dat hij eerst zijn brood op moest eten. Drama natuurlijk maar hij deed het uiteindelijk wel. Dat herhaalde zich met de tweede helft. Ik aarzelde wel een beetje want ik vond het aan de ene kant onnodig streng van mezelf (want wat maakt het uit, hij mag toch zelf de regie over wat hij eet, wat is ertegen om pindakaas op de broodresten te smeren etc) maar ik merkte dat ik me er gewoon aan stoorde :o. En het een slechte gewoonte vind die ik niet wil.
Hoe doen jullie dat?
Ik smeer boter op het brood, als ze dan eerst de kaas/worst opeten hebben ze daarna iig nog iets wat het geen droge hap maakt. En verder is het idd opeten als je meer wilt, eet je het niet op dan heb je blijkbaar geen honger meer en krijg je niks nieuws meer. Werkt alleen voor de laatste boterham soms dus niet. Ik vind het idd ook gewoon een slechte gewoonte, net als korstjes laten liggen. Prima, maar dan krijg je ook niks nieuws meer tot het op is. Ze eten het nu overigens bij 80% van de boterhammen tegelijk op, 10% eerst kaas en dan brood en 10% alleen de kaas.

Grote peuter heeft trouwens de eerste 2 jaar hierom alleen maar smeersels op brood gehad, maar die is dol op kaas en worst en daardoor zijn de meiden daar ook al redelijk snel op over gestapt. Vandaag probeerden ze een boterham met tonijn maar dat vonden ze niet lekker (na proeven), dus dan mats ik ze wel met een nieuwe boterham met ander beleg. Grote peuter eet dat wel graag dus ik heb de resten stiekem op zijn bord gelegd als nieuwe boterham waar hij wel heel blij mee was (want in het zicht het naar een ander schuiven is drama door beide betrokkenen)
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_187864013
Simon eet ook vaak eerst de kaas of worst/kipfilet op en dan pas zijn brood. We smeren ook altijd boter op zijn boterham, dus hij eet geen droog brood. We geven hem geen nieuw beleg als hij besluit eerst de kaas op te eten. Hij krijgt wel meteen een hele boterham in 1 keer en dan komt het wel eens voor dat ie dan dus de hele boterham zonder beleg eet. Maar brood is een grote favoriet, dus met of zonder beleg, hij eet het altijd op en laat zelden iets liggen. Kruimels probeert ie ook nog op te eten :D
pi_187864038
Lemijn, Juul heeft 4 knuffels en 2 spenen in haar bed. Best knap sat ze ze allemaal kwijtraakt 's nachts. Gelukkig zijn dit soort nachten een uitzondering.
B had ook nooit een speen. Wel een kleine vossenknuffel die nog steeds heilig is. Dat ding is na 5,5 jaar meer een lapje dan een knuffel.
pi_187864372
Ik vind brood zelf erg lekker qua voedingsstoffen nou niet bepaald essentieel: als Günther geen zin in boterhammen heeft, maar wel in, zeg, kip, yoghurt, omeletje, doperwtjes en fruit dan vind ik dat eigenlijk allemaal een stuk nuttiger dan die boterham. :) Ik maak me er dus niet druk om als -ie een poosje brood weigert: hij ziet zelf maar wat -ie eet van de min of meer gezonde dingen die ik aanbied. Wat qua eetgewoontes zo 'hoort', daar heb ik zelf al geen boodschap aan, laat staan dat ik dat mijn koter ga opdringen. :)

[ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 11-07-2019 15:18:09 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_187864435
quote:
3s.gif Op donderdag 11 juli 2019 13:45 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Hij vermaakt zich met in slaap vallen met mijn onderlip een plop geluidje laten maken
:D *boks* Deze doet dat ook, bij voorkeur tijdens de borstvoeding! O+
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 11 juli 2019 @ 16:00:34 #237
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187865354
quote:
1s.gif Op donderdag 11 juli 2019 14:24 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

net als korstjes laten liggen. Prima, maar dan krijg je ook niks nieuws meer tot het op is.
Maar kan toch dat ze dat minder lekker vinden? moeten ze het dan toch eten?
Ik vind dat lastig, ik heb zelf soms ook geen zin in korstjes en eet het dan niet :D :')

Ik heb van huis uit meegekregen dat je moet eten wat je lekker vindt.
Vriend juist dat je soms iets moet eten wat je minder (of niet) lekker vindt om te groeien/gezond te zijn etc.
Net als bord leeg eten anders geen toetje, daar krijg ik kriebels van.
pi_187865559
Die calvinistische obsessie met korstjes vind ik altijd wel geinig: het is nou niet zo dat korstjes op wat voor manier ook gezonder zijn dan de rest van het brood (theoretisch zelfs pietsje minder), het moet dus wel puur om een sowieso-netjes-alles-opeten-principe gaan. Nou, borden hoeven hier niet leeg en Günther lust gewoonlijk best
ook korstjes maar indien niet dan lusten de vogels buiten het wel, of ik :)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 11 juli 2019 @ 16:19:14 #239
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187865663
Mijnes geeft ze alleen maar aan de hond, dus ik haal ze er gewoon af.
Wil geen dikke hond ;( :D
pi_187865708
Bij M ben ik nog niet strikt met het eten van korstjes. Ze eet haar boterhammen heel netjes langs de korstjes op :) Op de opvang eet ze haar korstjes trouwens wel gewoon op, daar zijn ze dus wat ‘strenger’. Vind ik overigens prima. Ik ben geen voorstander van het weggooien van eten dus eigenlijk heb ik liever dat ze de korstjes wel gewoon op eet, maar ik trek het nog niet om ook bij haar de strijd aan te gaan :D Zoonlief (bijna 4) moet van ons namelijk wel de korstjes opeten en daar heeft hij niet altijd zin in.
pi_187865714
SC, Haha, herkenbaar. Laatst gooide M zelfs haar hele bord met eten op de grond voor de hond. Hij is tegenwoordig ook altijd bij de eettafel in de buurt als de kinderen daar zitten...
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 11 juli 2019 @ 16:25:09 #242
269689 crew  Viv
pi_187865755
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:13 schreef minilot het volgende:
Die calvinistische obsessie met korstjes vind ik altijd wel geinig: het is nou niet zo dat korstjes op wat voor manier ook gezonder zijn dan de rest van het brood
Zo deden ze het vroeger wel voorkomen ja, alsof dáár nou net álle voedingsstoffen in zitten. :')

Van mij hoeven de korstjes ook niet op, behalve als ze nog een nieuwe boterham wil, dan moet ze eerst de vorige helemaal opeten. Desgewenst smeer ik dan wel nog een extra likje broodbeleg op die korstjes.
pi_187865774
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:25 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Zo deden ze het vroeger wel voorkomen ja, alsof dáár nou net álle voedingsstoffen in zitten. :')
Dat ja, fantastisch! :D
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 11 juli 2019 @ 16:34:13 #244
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187865856
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:25 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Van mij hoeven de korstjes ook niet op, behalve als ze nog een nieuwe boterham wil, dan moet ze eerst de vorige helemaal opeten. Desgewenst smeer ik dan wel nog een extra likje broodbeleg op die korstjes.
Dus moeten de korsten toch eigenlijk wel op :P

Denk dat de mijne na 1 boterham zonder korst zou gaan spelen, na een halfuur weer honger hebben en dat komt op hetzelfde neer. Maar ieder zijn/haar ding natuurlijk, mijn vriend zou daar ook wel strenger in willen zijn denk ik.
pi_187865875
Goed, ieder z'n eigen manier natuurlijk. Wij zijn dan weer 'streng' in dat er gewoonlijk nooit snoep, koek, chips of limonade in huis is. Günther drinkt thuis (afgezien van borstvoeding) alleen water. Verder eet -ie twee of drie keer per dag een maaltijd en er is geen vast tussendoortje: daar doen we hier thuis uit gewoonte niet zo aan. Als -ie bij uitzondering tussentijds eens trek heeft krijgt -ie wat fruit of een paar slokken uit mij.

Dus tsja, onstreng in de zin van dat -ie volledig zelf mag bepalen of hij iets opeet, wel streng in de zin dat alles dat ik 'm aanbied relatief gezond is. Dus er bestaat vooralsnog geen risico op een koter die alleen hagelslag op witte boterhammen wil of macaroni met ketchup :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_187865910
Dat gezegd hebbende, mijn lief past vanavond eens op ( 8-) ) want ik ben tot circa middernacht de deur uit en ik geloof dat de heren pizza gaan bestellen. :+
Even inventariseren: vinden jullie dat ook dáár de korstjes van op moeten? *)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 11 juli 2019 @ 16:41:55 #247
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_187865974
omg, ik eet ook geen korstjes van een pizza (tenzij van NY pizza).
En we eten vanavond friet, want daar heb ik zin in.
Ik ben echt een klein kind.

Maar even heel iets anders, wanneer krijgen ze last van de 14m prik? we hebben tot nu toe nog nergens last van gehad, maar ik lees dat dat nog na 14 dagen kan?
pi_187865982
Ik heb nooit een issue gemaakt van korstjes. Heel in het begin haalde ik ze eraf, toen ze eenmaal goed aten, liet ik ze eraan zitten en ze eten allebei gewoon hele boterhammen. Ik heb het bestaan van korstjes als apart broodonderdeel ook gewoon nooit benoemd. Phi schuift sowieso vooralsnog vrijwel alles naar binnen :Y) Ook hier niks nieuws als de korsten wel een keer blijven liggen. Niet omdat het korstjes zijn, maar omdat ik een hekel heb aan eten weggooien. Maar ik zeg dan dus ook 'Even je brood opeten' en niet 'de korstjes'. De taalnerd in mij denkt dat het helpt :')

Iemand nog belegtips? Pindakaas, smeerkaas, appelstroop, jam, die spreads van Blue Band en kipfilet doen het hier goed. Maar verder totaal inspiratieloos. Ei is een van de weinige dingen die ze niet wil.

Edit: pizzakorstjes zijn een van de hoogtepunten van pizza, imho :Y) Caesar eet ze ook graag.
  Moderator donderdag 11 juli 2019 @ 16:43:26 #249
382129 crew  Donna
pi_187865998
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:41 schreef SacreCoeur het volgende:

Maar even heel iets anders, wanneer krijgen ze last van de 14m prik? we hebben tot nu toe nog nergens last van gehad, maar ik lees dat dat nog na 14 dagen kan?
G heeft er geen last van gehad. Ze was rond 10-11 dagen erna een beetje hangerig, maar verder niks aan de hand.
pi_187866055
quote:
0s.gif Op donderdag 11 juli 2019 16:41 schreef SacreCoeur het volgende:
omg, ik eet ook geen korstjes van een pizza (tenzij van NY pizza).
En we eten vanavond friet, want daar heb ik zin in.
Ik ben echt een klein kind.

Maar even heel iets anders, wanneer krijgen ze last van de 14m prik? we hebben tot nu toe nog nergens last van gehad, maar ik lees dat dat nog na 14 dagen kan?
Friet boks hier ook met frikandel :D
N. Kreeg 2 weken na die prik koorts en werd ze heel erg hangerig.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')