FOK!forum / Culinesse à gogo / Vanavond: Tijgerhamburgers met een American twist
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 19:47
Na een lange week hard werken, lezen op het FOK!forum, veel topics aanmaken, kritische noten zetten op topicopeners en uithalen naar platte users dan krijg je best wel veel honger op een vrijdagavond zonder voetbal.

Vanavond gaan we aan de hamburgers, Nederlands met een American twist met opgebakken aardappelschijfes

7iblsltm.jpg

Helaas was ik te laat voor de slager, dus moet ik het doen met AH-gehakt. Ok, ben benieuwd. Ik had nog gekookte aardappels over, dit zijn vastkokende aardappels. Let op de sauzen: De middelste pot is geimporteerd uit de USA, dat is de echte echte Hellmanns, en die is superlekker, met plastic dop. Hij is totaal niet te vergelijken met de pot ernaast, die krijg je bij AH. De Amerikaanse versie kreeg jaren geleden een 10 van de koks.
De Horney mama-saus komt uit Duitsland, die is erg lekker. Gelukkig ga ik binnenkort weer naar de Oosterburen, dan sla ik een paar flacons in.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 19:49
De horney mama past precies in dit forum. :7
Hup, weer een note te pakken. :D
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 19:53
En ik ga eerst de gekookte aardappels aan plakjes snijden.
b2nxwqh.jpg
Filosoofertvrijdag 14 juni 2019 @ 19:57
Ben benieuwd :)
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 20:06
Lekker bezig. Ik ben wel benieuwd naar het tijger-aspect. En naar dat ronde dekseltje.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:10
Klontje echte boter in de pan voor de aardappelschijfjes

upme7spj.jpg

En terwijl je die aan het bakken bent kan ik het gehakt kruiden
Dat is chilipoeder, Amerikaanse hamburgerkruiden van Stegeman en paneermaal om de boel bij elkaar te houden

7n0jva8.jpg
Kaneelstokjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:11
Leuk Sigaartje.
Maar waarom eet je altijd zo laat?
Sarduvrijdag 14 juni 2019 @ 20:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lekker bezig. Ik ben wel benieuwd naar het tijger-aspect. En naar dat ronde dekseltje.
Deksel zal vast de grootte van zijn burger bepalen. ;)
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 20:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:15 schreef Sardu het volgende:

[..]

Deksel zal vast de grootte van zijn burger bepalen. ;)
Dat gok ik ook maar je weet nooit wat Sigaartje nu weer voor culinaire verrassing uit zijn hoge hoed tovert.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Leuk Sigaartje.
Maar waarom eet je altijd zo laat?
Omdat ik dat fijn vind
nogeenoudebekendevrijdag 14 juni 2019 @ 20:25
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:06 schreef Lucky_Strike het volgende:
Lekker bezig. Ik ben wel benieuwd naar het tijger-aspect. En naar dat ronde dekseltje.
SPOILER
Kijk eens links wat voor bollen hij gaat gebruiken. ;).
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:26
Aardappeltjes zijn klaar, die gaan in een bakje
1xptjb.jpg

En na al het gekneed van de gehakt (300 gram), maar ik 2 ballen van 150 gram

mffzxa.jpg
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:29
En dan ga ik de hamburgers vormen.

Inderdaad, ik heb twee ronde dekseltjes, die zijn afkomstig van emmertjes soep van de slager. Bewaren van die emmertjes kan geen kwaad.

Je legt het eerste ronde dekseltje gewoon met de onderkant naar beneden,
Dan doe je de bal erop en je doet het andere deksteltje ondersteboven, zodat de rand naar beneden is.

Dan drukken

gkyhpmaftcan.jpg

Niet al te hard, maar wel stevig. En de randen bijvormen met een mes.
Sarduvrijdag 14 juni 2019 @ 20:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat gok ik ook maar je weet nooit wat Sigaartje nu weer voor culinaire verrassing uit zijn hoge hoed tovert.
Daar moet ik je gelijk geven. Zou zomaar kunnen dat dit ter aanvulling is voor de plastic (cheddar) kaas. :P
nogeenoudebekendevrijdag 14 juni 2019 @ 20:30
Godver ik heb hier een apparaat van 25 euro voor. Geniaal weer sigaartje!
nogeenoudebekendevrijdag 14 juni 2019 @ 20:31
quote:
10s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:30 schreef Sardu het volgende:

[..]

Daar moet ik je gelijk geven. Zou zomaar kunnen dat dit ter aanvulling is voor de plastic (cheddar) kaas. :P
Dat spul is geen kaas en al helemaal geen cheddar. o|O.

Maar wel lekker op een burger. :9.
Kaneelstokjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:32
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:31 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dat spul is geen kaas en al helemaal geen cheddar. o|O.

Maar wel lekker op een burger. :9.
"American cheese"
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:33
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:31 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dat spul is geen kaas en al helemaal geen cheddar. o|O.

Maar wel lekker op een burger. :9.
Ja, jeetje, kan ik er wat aan doen? Het is te koop bij AH, ik vind het wel lekker.
Trouwens, een plakje belegen goudse is ook heel lekker.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:33
quote:
15s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:30 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Godver ik heb hier een apparaat van 25 euro voor. Geniaal weer sigaartje!
Dit werkt veel beter. Ik heb een hamburgerpers ook, en dat werkt voor geen meter.
Dit gaat stukken beter. Je bent gelijk klaar.
Sarduvrijdag 14 juni 2019 @ 20:36
quote:
7s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:31 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

Dat spul is geen kaas en al helemaal geen cheddar. o|O.

Maar wel lekker op een burger. :9.
Ik geef 't altijd aan vegetariers omdat er geen stremsel in zit. :@
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:37
Ondertussen heb ik de koekenpan helemaal afgewassen en afgedroogd en hij gaat nu voor de burgers.

Ik warm de pan op op middelhoog vuur, 2 minuten opwarmen. Geen boter, geen olie.
(dat idee heb ik van een menukaart van AH, ben benieuwd of het werken.

Als de pan warm is de burgers erin, die moeten heeeeel zacht sissen. heel zacht

ym93l6d.jpg
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:38
Na twee minuten omkeren en dan 20 minuten laten garen, als de andere kant ook bruin is, kun je beter het gas laag draaien om de boel te laten garen en toch niet aan te laten branden.
Sorellavrijdag 14 juni 2019 @ 20:42
Grappig ik w8 altijd tot mijn pan loeiheet is en flikker de hamburgers er dan in, na 1 minuut omkeren en daarna gaat de inductie wat lager en 10 min. later is het klaar.
Ik ga jouw manier de volgende keer proberen :)
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 20:42
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:25 schreef nogeenoudebekende het volgende:

[..]

SPOILER
Kijk eens links wat voor bollen hij gaat gebruiken. ;).
Oh ja 8)7
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:42 schreef Sorella het volgende:
Grappig ik w8 altijd tot mijn pan loeiheet is en flikker de hamburgers er dan in, na 1 minuut omkeren en daarna gaat de inductie wat lager en 10 min. later is het klaar.
Ik ga jouw manier de volgende keer proberen :)
Maar ik heb gas.
Sorellavrijdag 14 juni 2019 @ 20:44
Gas, inductie het principe is hetzelfde alleen warmt het op een andere manier op.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:46
Ondertussen Japaleno snijden met bordje :) en geen koksmes :P
n8axscpaz.jpg

En nu moet het niet gekker worden:
8oi3t2dwtwo.jpg

Dit is bruin zat. Vuur op laag, zodat het van binnen gaart.
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 20:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:42 schreef Sorella het volgende:
Grappig ik w8 altijd tot mijn pan loeiheet is en flikker de hamburgers er dan in, na 1 minuut omkeren en daarna gaat de inductie wat lager en 10 min. later is het klaar.
Ik ga jouw manier de volgende keer proberen :)
Over de bereiding zo'n simpel gerecht als een hamburger kunnen de meningen zo enorm uiteenlopen. Mooi is dat :Y
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:52 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Over de bereiding zo'n simpel gerecht als een hamburger kunnen de meningen zo enorm uiteenlopen. Mooi is dat :Y
Nou, ik moet eerlijk zeggen dat ik dat vroeger ook deed en dan kreeg ik verbrande hamburgers. Haal het receptenkaartje van AH, even kijken, waar heb ik hem, eh...oh ja, Vaderdag burger met Vlaamse friet. Ok, ik heb er mijn eigen draai aan gegeven, want ik ben niet zo van de augurk. Maar daar heb ik het idee van middelmatig bakken zonder boter

Eh waar waren we,

goed de kaas, of de weet ik veel er op en de japalenooitjes erbij.

4vyqfsveti53.jpg
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:56
Ik moet eerlijk zeggen, belegen kaas ziet er beter uit. :Y
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 20:58
Waar heb je rode jalapeno gekocht?
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 20:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:58 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar heb je rode jalapeno gekocht?
AH, ligt naast die andere kleur.
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 21:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:59 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

AH, ligt naast die andere kleur.
Nooit gezien, nooit gegeten. Ik ga er op letten. Ik ken alleen de groene. Ik heb wel een potje met rode staan.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:02
Na de hamburgers het broodje even aangrillen (het is een tijgerbolletje dat je niet in een zak krijgt, maar uit de plastic bakken van AH, bij de kaiserbroodjes)

2sxnkylf2a.jpg
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:01 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nooit gezien, nooit gegeten. Ik ga er op letten. Ik ken alleen de groene. Ik heb wel een potje met rode staan.
Nee, ligt bij de verse pepertjes, op de groenteafdeling, afd. vers
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:08
En dan burger op het broodje, japaleno erop, horney mama een paar scheutjes, wat mayo en sla
en tadaaa!

dt6dzyxh.jpg
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:08
Zo even proeven.... :Y)
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 21:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:03 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Nee, ligt bij de verse pepertjes, op de groenteafdeling, afd. vers
Ja ik weet waar de groene liggen :) Maar rode ken ik dus alleen uit een potje.

Eet smakelijk!
#ANONIEMvrijdag 14 juni 2019 @ 21:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:08 schreef Sigaartje het volgende:
Zo even proeven.... :Y)
Eet smakelijk chef! :Y)
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:12
Dit is mwerkelijk (praat met volle mond), wmjum, toen ik de hamburger even alleen proefde, dacht ik tja, maar de japaleno's en de saus maakt het goed en de sla maakt het af. mjum, precies goed gegaard. Veurtreffelijk! Al zeg ik het zelf.
omreeg265.jpg

De aardappeltjes zijn wat minder, maar goed, kan er mee door.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:13
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:11 schreef -mosrednA het volgende:

[..]

Eet smakelijk chef! :Y)
Dank je!
#ANONIEMvrijdag 14 juni 2019 @ 21:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:12 schreef Sigaartje het volgende:
De aardappeltjes zijn wat minder, maar goed, kan er mee door.
Het is (veel) meer werk. Maar als je zoveel aardappels in de pan doet, dat de bodem bedekt is, en je blijft ze om de paar minuten draaien (stuk voor stuk), krijg je echt ZALIGE gebakken aardappels.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:17 schreef wolfjeamadeus het volgende:

[..]

Het is (veel) meer werk. Maar als je zoveel aardappels in de pan doet, dat de bodem bedekt is, en je blijft ze om de paar minuten draaien (stuk voor stuk), krijg je echt ZALIGE gebakken aardappels.
Ah, dat ga ik onthouden.

De volgende keer ga ik sliptongetjes maken met eigen gemaakte (oven)friet
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:27
Normaal zou ik sesambolletjes nemen, maar die waren op.

Dus dan maar tijgerbolletjes, niet zachte. Het bleek een goede keus, hij was heerlijk knapperig.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 21:29
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 21:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja ik weet waar de groene liggen :) Maar rode ken ik dus alleen uit een potje.

Eet smakelijk!
Volgende keer maak ik een foto bij AH. Daar is het altijd afwachten wat voor verse pepers ze in huis hebben. Die rode pepers vind ik maar niks. Die smaken nergens naar.
marc0871vrijdag 14 juni 2019 @ 22:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:46 schreef Sigaartje het volgende:
Ondertussen Japaleno snijden met bordje :) en geen koksmes :P
n8axscpaz.jpg
Ja, ja. Stil maar hoor. Wat jij wil.
Ik probeerde alleen maar een tip te geven.
sjeez.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:04
Is het mogelijk dat ik een evaluatie krijg op mijn CUL topics, zodat ik weet wat ik anders moet doen?
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:04 schreef marc0871 het volgende:

[..]

Ja, ja. Stil maar hoor. Wat jij wil.
Ik probeerde alleen maar een tip te geven.
sjeez.
Was maar een grapje :)
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 22:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:04 schreef Sigaartje het volgende:
Is het mogelijk dat ik een evaluatie krijg op mijn CUL topics, zodat ik weet wat ik anders moet doen?
Evaluatie qua koken of qua topics maken?
marc0871vrijdag 14 juni 2019 @ 22:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:05 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Was maar een grapje :)
;)
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:07 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Evaluatie qua koken of qua topics maken?
Beide
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:08 schreef marc0871 het volgende:

[..]

;)
Je moet het zo zien: ik ben een supergewone doodgewone vent zonder poespas. Ik kan niks. Het enige dat ik kan is het doorgronden van bedrijven, daar ben ik goed in en dat is mijn werk ook. Voor de rest ben ik een pummel.
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 22:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:08 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Beide
Nou, qua topics maken doe je het prima. Daar is niets op aan te merken.

Qua koken, tja. Jouw charme is wel een beetje dat je je eigen methodes hebt voor veel dingen, zoals je hamburgerpersdekseltjes.
En er zijn zo veel methodes alleen al om een burger te maken. Iedereen heeft op zijn eigen manier gelijk.

Als ik een ding zou mogen veranderen aan je gerecht van vanavond is het je kruidenmix. Als je je eigen kruiden samenstelt, weet je wat je eet en kan je meer varieren. O en dat paneermeel is nergens voor nodig wat mij betreft.
marc0871vrijdag 14 juni 2019 @ 22:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je moet het zo zien: ik ben een supergewone doodgewone vent zonder poespas. Ik kan niks. Het enige dat ik kan is het doorgronden van bedrijven, daar ben ik goed in en dat is mijn werk ook. Voor de rest ben ik een pummel.
Resizes-272x272-PageFiles-21-30-13021-001_RBIAdam-image-1578373.jpeg

burgers zien er goed uit.
Ik hoop dat ze minstens zo goed smaakten.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:18
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nou, qua topics maken doe je het prima. Daar is niets op aan te merken.

Qua koken, tja. Jouw charme is wel een beetje dat je je eigen methodes hebt voor veel dingen, zoals je hamburgerpersdekseltjes.
En er zijn zo veel methodes alleen al om een burger te maken. Iedereen heeft op zijn eigen manier gelijk.

Als ik een ding zou mogen veranderen aan je gerecht van vanavond is het je kruidenmix. Als je je eigen kruiden samenstelt, weet je wat je eet en kan je meer varieren. O en dat paneermeel is nergens voor nodig wat mij betreft.
Dank je!! Daar kan ik iets mee. Bedenk wel dat ik nooit heb leren koken. Ik pruts maar wat.
Lucky_Strikevrijdag 14 juni 2019 @ 22:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:18 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dank je!! Daar kan ik iets mee. Bedenk wel dat ik nooit heb leren koken. Ik pruts maar wat.
Daarom is het des te leuker dat je het wel probeert. Dat wordt zeer gewaardeerd hier.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:16 schreef marc0871 het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

burgers zien er goed uit.
Ik hoop dat ze minstens zo goed smaakten.
Ja, maar ik moet wel zeggen dat de sauscombinatie en het groenvoer de burger maakten. Ik ben het eens met Lucky trouwens.

Ik ben geen ster, maar wat ik probeer te doen is laten zien dat je ook kunt koken zonder chef te zijn.
marc0871vrijdag 14 juni 2019 @ 22:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:15 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nou, qua topics maken doe je het prima. Daar is niets op aan te merken.

Qua koken, tja. Jouw charme is wel een beetje dat je je eigen methodes hebt voor veel dingen, zoals je hamburgerpersdekseltjes.
En er zijn zo veel methodes alleen al om een burger te maken. Iedereen heeft op zijn eigen manier gelijk.

Als ik een ding zou mogen veranderen aan je gerecht van vanavond is het je kruidenmix. Als je je eigen kruiden samenstelt, weet je wat je eet en kan je meer varieren. O en dat paneermeel is nergens voor nodig wat mij betreft.
o ja, dat paneermeel 'om te binden'.

Binden doe je met een eitje.
Het paneermeel (of gewoon een beschuitje verkruimelen) gebruik je om het vocht van het ei op te nemen. Tegen de zompigheid.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:26
Ik zie tv-series met blinkende dure keukens met mooie kookdames die dingen in elkaar zetten alsof het allemaal vanzelf gaat. Als je dan zelf begint zakt je de moed je in de schoenen.
Die misses knallen zelfgemaakte pizza's in elkaar in een kwartier en alles is perfect, zelfs de keuken. Tja, dan voel je je nietig.
marc0871vrijdag 14 juni 2019 @ 22:26
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:22 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ja, maar ik moet wel zeggen dat de sauscombinatie en het groenvoer de burger maakten. Ik ben het eens met Lucky trouwens.

Ik ben geen ster, maar wat ik probeer te doen is laten zien dat je ook kunt koken zonder chef te zijn.
He, ik ook niet.
Maar gaandeweg pik je wat skills op.
Bovendien vind ik koken leuk.
Ik kijk alles over koken.
Sigaartjevrijdag 14 juni 2019 @ 22:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:24 schreef marc0871 het volgende:

[..]

o ja, dat paneermeel 'om te binden'.

Binden doe je met een eitje.
Het paneermeel (of gewoon een beschuitje verkruimelen) gebruik je om het vocht van het ei op te nemen. Tegen de zompigheid.
Weer wat geleerd! :)
marc0871vrijdag 14 juni 2019 @ 22:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:26 schreef Sigaartje het volgende:
Ik zie tv-series met blinkende dure keukens met mooie kookdames die dingen in elkaar zetten alsof het allemaal vanzelf gaat. Als je dan zelf begint zakt je de moed je in de schoenen.
Die misses knallen zelfgemaakte pizza's in elkaar in een kwartier en alles is perfect, zelfs de keuken. Tja, dan voel je je nietig.
Haha, ja.
Maar wij zien de eerste tig takes niet, he ;)

En wij worden niet gesponsord door Siemens of weet ik welke keukenapparatuurfabrikant.

[ Bericht 5% gewijzigd door marc0871 op 14-06-2019 22:36:12 ]
Pietverdrietzaterdag 15 juni 2019 @ 09:14
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:04 schreef Sigaartje het volgende:
Is het mogelijk dat ik een evaluatie krijg op mijn CUL topics, zodat ik weet wat ik anders moet doen?
Waarom niet een sigaartje kookt topic waar je iedere keer je recepten in zet i.p.v. iedere keer een nieuw topic? Dat volgt makkelijker en leest lekker terug naar je vorige recepten


Verder doe ik nooit paneermeel en/of ei in burgers, köfte of Ćevapčići, alleen in gehaktballen
Lucky_Strikezaterdag 15 juni 2019 @ 09:18
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom niet een sigaartje kookt topic waar je iedere keer je recepten in zet i.p.v. iedere keer een nieuw topic? Dat volgt makkelijker en leest lekker terug naar je vorige recepten

Ik moet de topics nog steeds reeksen. Aparte topics zijn leuker vanwege de fototopic wedstrijd.
cofizaterdag 15 juni 2019 @ 09:19
Sigaartje kooktopic O+ Ik hou ervan. De eenvoud van de manier van koken maakt je topics zo ontzettend leuk. Blijf vooral doorgaan!

Bij het zelf maken van hamburgers zou ik inderdaad een eitje toevoegen voor het binden. Zelf vind ik het ook lekker om een gesnipperd uitje in het gehakt te mengen. Dit geeft een extra zoetje.

Ga vooral zo door! :s)
Sigaartjezaterdag 15 juni 2019 @ 09:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom niet een sigaartje kookt topic waar je iedere keer je recepten in zet i.p.v. iedere keer een nieuw topic? Dat volgt makkelijker en leest lekker terug naar je vorige recepten


Verder doe ik nooit paneermeel en/of ei in burgers, köfte of Ćevapčići, alleen in gehaktballen
Dat is op verzoek van de mods een tijdje geleden. En het is overzichtelijker als je iets zoekt. Weet je dat ik er zelf ook gebruik van maak? Maar laatst wilde ik weer pizza maken en dacht, hoe deed ik dat ook alweer? Ik kon het topic nergens meer vinden.
Maar heb wel veel filmpjes bekeken over kneedtechnieken...
cofizaterdag 15 juni 2019 @ 09:23
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 09:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik moet de topics nog steeds reeksen. Aparte topics zijn leuker vanwege de fototopic wedstrijd.
Ja!! *; Niet mee wachten zou ik zeggen :9
Smallishzaterdag 15 juni 2019 @ 18:07
Dat reeksen zou idd fijn zijn, dat volgt wat makkelijker. :)

Leuke topics, Sigaartje, ga hier vooral mee door! ^O^
Hyaenidaezaterdag 15 juni 2019 @ 18:36
Wat een bazenreeks _O_ _O_

Sigaartje wordt de opvolger van Iwanius als CUL god _O_
Olezaterdag 15 juni 2019 @ 18:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 18:36 schreef Hyaenidae het volgende:
Wat een bazenreeks _O_ _O_

Sigaartje wordt de opvolger van Iwanius als CUL god _O_
Sigaartje _O_

Enige overeenkomst met Iwanius is de sigaar :7
Hyaenidaezaterdag 15 juni 2019 @ 19:08
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 18:58 schreef Ole het volgende:

[..]

Sigaartje _O_

Enige overeenkomst met Iwanius is de sigaar :7
En de passie voor vreten ^O^
Lucky_Strikezaterdag 15 juni 2019 @ 20:28
Kijk eens: Topicreeks: Sigaartjes Creaties
Olezaterdag 15 juni 2019 @ 20:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2019 19:08 schreef Hyaenidae het volgende:

[..]

En de passie voor vreten ^O^
Maar gelukkig niet die arrogante houding
Olezaterdag 15 juni 2019 @ 20:30
quote:
O+ Je bent geweldig!
cofizaterdag 15 juni 2019 @ 20:36
quote:
Leesvoer!!! Thnx! *)
emmyemmy2zaterdag 15 juni 2019 @ 21:00
Godverdomme wat ben jij cringy
Sigaartjezondag 16 juni 2019 @ 09:01
Dank jullie wel voor alle complimenten en de serie! _O_
Smallishzondag 16 juni 2019 @ 11:18
O fijn, een reeks! ^O^ *O*
Kaneelstokjezondag 16 juni 2019 @ 11:20
quote:
Leuk, dank je wel :)
JeugdVanTegenwoordigzondag 16 juni 2019 @ 19:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:11 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Je moet het zo zien: ik ben een supergewone doodgewone vent zonder poespas. Ik kan niks. Het enige dat ik kan is het doorgronden van bedrijven, daar ben ik goed in en dat is mijn werk ook. Voor de rest ben ik een pummel.
Ik ben zelf geen goede kok, daarom vind ik topics als deze luist zo leuk omdat het makkelijk na te maken is :Y
roos94zondag 16 juni 2019 @ 19:57
Ik vind broodjes hamburger lekker maar ga er altijd van aan de schijt
praadjemaandag 17 juni 2019 @ 00:01
@Sigaartje, waarom bak je niet alles tegelijk? Nu waren de aardappeltjes toch niet lekker warm meer? Viel me ook al op bij je zuurkool topic. Dat je eerst de stamppot maakt en dan pas de spekjes en het vlees gaat bakken. Stamppot en het vlees zag er trouwens lekker uit ^O^

Just curieus.
Sigaartjemaandag 17 juni 2019 @ 08:15
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 00:01 schreef praadje het volgende:
@:Sigaartje, waarom bak je niet alles tegelijk? Nu waren de aardappeltjes toch niet lekker warm meer? Viel me ook al op bij je zuurkool topic. Dat je eerst de stamppot maakt en dan pas de spekjes en het vlees gaat bakken. Stamppot en het vlees zag er trouwens lekker uit ^O^

Just curieus.
Hoi Praadje,
Eigenlijk niet bij nagedacht, alhoewel, ik heb maar een goede koekenpan.
Bij de zuurkool viel het trouwens erg mee. De spekjes gaan supersnel, je moet niet te hoog vuur hebben, er in gooien, bij blijven draaien met zo'n houten ding waar je mee bakt (hoe heet zo'n ding, ik ben de naam kwijt), het is echt 1 a 2 minuten, anders worden het kaantjes. De filetlapjes gingen ook snel. Pas op met hoog vuur, eerst beetje hoog, daarna onder middel om te garen. Testen met vork, ik was verrast hoe snel die dingen gaar waren, was 5 a 7 minuten of zo? Ik sneed er eentje even open om te kijken of hij niet rauw was. De zuurkool liet ik even in de pan met de deksel erop, die bleef gewoon warm. Het meerendeel ging trouwens in bakjes met drie gebakken filetlapjes de vriezer in voor latere consumptie.

De gebakken aardappels zijn inderdaad een ander verhaal. De hamburgers doen er 20 minuten over om te garen. Maar het was een flinke voorraad aardappelschijfjes, ook voor later gebruik en er bleef een hamburger over, hop ook de vriezer in. De aardappelschijfes kun je daarna even opwarmen als alles klaar is. In de oven gaat dat goed, tijdens het voorverwarmen al naar 200 graden en bij de ping zijn ze al zo'n beetje warm.
Sigaartjemaandag 17 juni 2019 @ 08:16
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:57 schreef roos94 het volgende:
Ik vind broodjes hamburger lekker maar ga er altijd van aan de schijt
Dat is vreemd. Gebruik je wel vers vlees? Het beste is natuurlijk altijd direct na aankoop bereiden.
Sigaartjemaandag 17 juni 2019 @ 08:21
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:55 schreef JeugdVanTegenwoordig het volgende:

[..]

Ik ben zelf geen goede kok, daarom vind ik topics als deze luist zo leuk omdat het makkelijk na te maken is :Y
Ja, ik klooi maar wat aan. Ik lees wel veel, niet zozeer in kookboeken, maar in kookrubrieken van bijvoorbeeld Metro, of tijdschriften. Youtubefilmpjes zijn ook heel informatief, verder zijn er sites waar dames hun recepten laten zien. Dat laatste heeft als voordeel dat je ziet hoe verschillende mensen een recept verschillend bereiden, maar er zijn veel overeenkomsten.
De Allerhande is ook wel goed, maar het nadeel van de Allerhande is dat ze bepaalde producten proberen te slijten en ze tegenwoordig veel op de vegetarische toer zijn. Niks mis mee, maar ik krijg niet echt nieuwe vegetarische ideeen. Maar in de laatste allerhande kom ik in zo'n beetje elke recept Japanse paneermeel tegen. Allemaal aardig, maar het begint soms een beetje irritant te worden.

Verder: kookschriftje bijhouden van je successen. Als iets goed slaagt, gelijk opschrijven, je krijgt er later spijt van dat je het niet hebt gedaan, want vergeten doe je het zeker. In het kookschrif houd ik ook gekochte producten bij. Daarbij hou ik op bladzijden twee lijstjes bij: Nooit meer kopen en Zeker weer kopen. :)
Heel handig! En het werkt!
Sorellamaandag 17 juni 2019 @ 09:43
Als er een xenos bij je in de buurt is die verkopen japans paneermeel (panko) breadcrumbs heet het daar. en een stuk goedkoper als bij de appie.
Mutsaers__78maandag 17 juni 2019 @ 09:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:33 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dit werkt veel beter. Ik heb een hamburgerpers ook, en dat werkt voor geen meter.
Dit gaat stukken beter. Je bent gelijk klaar.
Mwoah, als ik jou was zou ik een open metalen versie ergens op de kop tikken. Het voordeel daarvan is dat je vervolgens ook een eitje er bij kan bakken die exact de vorm van je hamburger heeft. Werkt ideaal :)
Sigaartjemaandag 17 juni 2019 @ 09:57
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 09:47 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Mwoah, als ik jou was zou ik een open metalen versie ergens op de kop tikken. Het voordeel daarvan is dat je vervolgens ook een eitje er bij kan bakken die exact de vorm van je hamburger heeft. Werkt ideaal :)
Dat eitje ben ik met je eens. Maar waarom zou ik een metalen versie kopen als dit ook goed werkt? Ik had een plastic pers en dan blijft de hele boel hangen. Weggegooid geld. Maar ik las de tip ergens anders over de twee plastic dekseltjes en verdomd, het werkt fantastisch, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Zo gaat het ook prima. En goed hergebruik. Ik koop vaak soep bij de slager (daar komen de dekseltjes van). Alleen groentesoep maak ik nog zelf.
Sigaartjemaandag 17 juni 2019 @ 09:58
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 09:43 schreef Sorella het volgende:
Als er een xenos bij je in de buurt is die verkopen japans paneermeel (panko) breadcrumbs heet het daar. en een stuk goedkoper als bij de appie.
Ik wil die kaasballetjes nog wel eens proberen met panko die in de Allerhande staan. Leuk voor als je bezoek krijgt als hapje.
Mutsaers__78maandag 17 juni 2019 @ 10:15
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 09:57 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Dat eitje ben ik met je eens. Maar waarom zou ik een metalen versie kopen als dit ook goed werkt? Ik had een plastic pers en dan blijft de hele boel hangen. Weggegooid geld. Maar ik las de tip ergens anders over de twee plastic dekseltjes en verdomd, het werkt fantastisch, dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Zo gaat het ook prima. En goed hergebruik. Ik koop vaak soep bij de slager (daar komen de dekseltjes van). Alleen groentesoep maak ik nog zelf.
Omdat je de metalen versie in de pan kan doen zodat je gebakken eitje precies de ronde vorm van je hamburger krijgt.

Plastic in de pan wordt uhmmmm...nogal vies ;)
Sigaartjemaandag 17 juni 2019 @ 10:18
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 10:15 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Omdat je de metalen versie in de pan kan doen zodat je gebakken eitje precies de ronde vorm van je hamburger krijgt.

Plastic in de pan wordt uhmmmm...nogal vies ;)
Oh op die manier!
praadjemaandag 17 juni 2019 @ 10:58
quote:
0s.gif Op maandag 17 juni 2019 08:15 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Hoi Praadje,
Eigenlijk niet bij nagedacht, alhoewel, ik heb maar een goede koekenpan.
Bij de zuurkool viel het trouwens erg mee. De spekjes gaan supersnel, je moet niet te hoog vuur hebben, er in gooien, bij blijven draaien met zo'n houten ding waar je mee bakt (hoe heet zo'n ding, ik ben de naam kwijt), het is echt 1 a 2 minuten, anders worden het kaantjes. De filetlapjes gingen ook snel. Pas op met hoog vuur, eerst beetje hoog, daarna onder middel om te garen. Testen met vork, ik was verrast hoe snel die dingen gaar waren, was 5 a 7 minuten of zo? Ik sneed er eentje even open om te kijken of hij niet rauw was. De zuurkool liet ik even in de pan met de deksel erop, die bleef gewoon warm. Het meerendeel ging trouwens in bakjes met drie gebakken filetlapjes de vriezer in voor latere consumptie.

De gebakken aardappels zijn inderdaad een ander verhaal. De hamburgers doen er 20 minuten over om te garen. Maar het was een flinke voorraad aardappelschijfjes, ook voor later gebruik en er bleef een hamburger over, hop ook de vriezer in. De aardappelschijfes kun je daarna even opwarmen als alles klaar is. In de oven gaat dat goed, tijdens het voorverwarmen al naar 200 graden en bij de ping zijn ze al zo'n beetje warm.
Dankjewel voor je uitgebreide antwoord. Ik vroeg het me gewoon af. Lekker doorgaan met kokkerelen, ik lees het graag. ^O^
En zo'n houten ding heet een spatel trouwens.
marc0871dinsdag 18 juni 2019 @ 00:29
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2019 19:57 schreef roos94 het volgende:
Ik vind broodjes hamburger lekker maar ga er altijd van aan de schijt
Alleen met die van de Mac.
Het was daar altijd laden én lossen.
Kom er ook niet meer.
No239SquadronRAFdinsdag 18 juni 2019 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 22:04 schreef Sigaartje het volgende:
Is het mogelijk dat ik een evaluatie krijg op mijn CUL topics, zodat ik weet wat ik anders moet doen?
Je topics zijn echt leuk maar je bent zo kleinzerig. Als iemand iets zegt schiet je gelijk helemaal in de verdediging of ben je superverontschuldigend, terwijl het gewoon deel is van de harde fokcultuur en geen persoonlijke aanval op jou. Je kunt ook niet iedereen pleasen Ook dit topic weer:

quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 19:47 schreef Sigaartje het volgende:
Helaas was ik te laat voor de slager, dus moet ik het doen met AH-gehakt.
Kom op man, er is niks mis mee je gehakt bij de supermarkt te halen zoals 99% van alle mensen daar hoef je je echt niet voor te excuseren omdat een culisnob daar een keer kritiek op heeft geuit (en je hoeft er ook geen smoesjes voor te verzinnen)

Iedereen loopt op zijn tenen hierdoor omdat ze bang zijn jou te kwetsen en je dan geen leuke topics meer maakt, maar je zou er zelf ook wat nuchterder in kunnen staan
Sigaartjedinsdag 18 juni 2019 @ 13:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 13:08 schreef No239SquadronRAF het volgende:

[..]

Je topics zijn echt leuk maar je bent zo kleinzerig. Als iemand iets zegt schiet je gelijk helemaal in de verdediging of ben je superverontschuldigend, terwijl het gewoon deel is van de harde fokcultuur en geen persoonlijke aanval op jou. Je kunt ook niet iedereen pleasen Ook dit topic weer:
[..]

Kom op man, er is niks mis mee je gehakt bij de supermarkt te halen zoals 99% van alle mensen daar hoef je je echt niet voor te excuseren omdat een culisnob daar een keer kritiek op heeft geuit (en je hoeft er ook geen smoesjes voor te verzinnen)

Iedereen loopt op zijn tenen hierdoor omdat ze bang zijn jou te kwetsen en je dan geen leuke topics meer maakt, maar je zou er zelf ook wat nuchterder in kunnen staan
Klopt helemaal!!!!!
Dit vind ik een goede evaluatie.
Cryptocorynedinsdag 18 juni 2019 @ 13:34
Waarom gebruik je gehakt en geen tartaar?
Lucky_Strikedinsdag 18 juni 2019 @ 13:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 13:34 schreef Cryptocoryne het volgende:
Waarom gebruik je gehakt en geen tartaar?
Omdat vet lekker is?
#ANONIEMdinsdag 18 juni 2019 @ 14:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 13:34 schreef Cryptocoryne het volgende:
Waarom gebruik je gehakt en geen tartaar?
Ja hoor, hamburgers van tartaar 8)7 Scheer je weg barbaar.
Cryptocorynedinsdag 18 juni 2019 @ 15:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 14:48 schreef Antonov89 het volgende:

[..]

Ja hoor, hamburgers van tartaar 8)7 Scheer je weg barbaar.
Doe ik altijd, wat is daar mis mee?
Lucky_Strikedinsdag 18 juni 2019 @ 15:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 15:01 schreef Cryptocoryne het volgende:

[..]

Doe ik altijd, wat is daar mis mee?
Dat is heel droog en weinig smaakvol omdat er zeer weinig vet in zit. Het kan hoor. Best een aardige optie als je aan de lijn bent, al kan je dan beter het broodje weglaten ;)
Cryptocorynedinsdag 18 juni 2019 @ 15:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 15:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dat is heel droog en weinig smaakvol omdat er zeer weinig vet in zit. Het kan hoor. Best een aardige optie als je aan de lijn bent, al kan je dan beter het broodje weglaten ;)
Om het nog erger te maken, ik gooi bij de tartaar een zakje hamburgerkruiden van Verstege oid. Ik vind gehakt altijd zo vet
golferdinsdag 18 juni 2019 @ 15:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 15:07 schreef Cryptocoryne het volgende:

Om het nog erger te maken, ik gooi bij de tartaar een zakje hamburgerkruiden van Verstege oid. Ik vind gehakt altijd zo vet
Droge meuk met vieze kruiden. :r
Lucky_Strikedinsdag 18 juni 2019 @ 15:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 15:07 schreef Cryptocoryne het volgende:

[..]

Om het nog erger te maken, ik gooi bij de tartaar een zakje hamburgerkruiden van Verstege oid. Ik vind gehakt altijd zo vet
Dan gewoon lekker je tartaar eten ^O^ Desnoods met hamburgerkruiden ;) Zo heeft ieder zijn smaak.
Cryptocorynedinsdag 18 juni 2019 @ 15:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 15:08 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dan gewoon lekker je tartaar eten ^O^ Desnoods met hamburgerkruiden ;) Zo heeft ieder zijn smaak.
Ik vind ze ook niet verkeerd smaken.
Sigaartjewoensdag 19 juni 2019 @ 10:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 juni 2019 15:33 schreef Cryptocoryne het volgende:

[..]

Ik vind ze ook niet verkeerd smaken.
Als er geen verschil was in smaak, zouden we in een supersaaie wereld leven.
Hojdhopperwoensdag 19 juni 2019 @ 10:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Leuk Sigaartje.
Maar waarom eet je altijd zo laat?
Nederlanders eten gewoon super vroeg...

Ziet er lekker uit Sigaar!
ijs_beerwoensdag 19 juni 2019 @ 21:31
:D tof sigaartje. En ziet er nog lekker uit ook.
Maikuuuldinsdag 25 juni 2019 @ 05:06
Leuke topicreeks Sigaartje!

Smakelijk burgertje ook
VeX-dinsdag 25 juni 2019 @ 18:13
Chill topic. Ziet er prima uit ook, maar ik kan er zelf nooit tegen als er niet heel veel saus op een hamburger zit. Het moet er bijna vanaf druipen.
Pilesdinsdag 25 juni 2019 @ 18:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 juni 2019 18:13 schreef VeX- het volgende:
Chill topic. Ziet er prima uit ook, maar ik kan er zelf nooit tegen als er niet heel veel saus op een hamburger zit. Het moet er bijna vanaf druipen.
Dat heb ik juist andersom :D
Ik bestel geen broodje saus, maar een broodje lekker vlees.