Dat is de traditie.quote:
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:25 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga er vanavond eentje halen en dan ga ik hier test doen.
Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
Dan heb je niet een goeie visboer.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:47 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?
Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.quote:Op woensdag 12 juni 2019 15:14 schreef Najieto het volgende:
[..]
Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.
Dat dus. Vers uit een emmer ter plekke schoongemaakt geeft een heel andere smaak dan al kant en klare schoongemaakte die op het ijs liggen.quote:Op woensdag 12 juni 2019 15:35 schreef Lola69 het volgende:
[..]
"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.
Maar wanneer de alvleesklier verwijdert is tijdens het schoonmaken en die vis dan op een schaaltje ligt te oxideren gaat de smaak snel achteruit.
Zolang hij nog niet schoongemaakt is kan je hem prima een jaar bewaren in het vaatje. Is hij "schoon", dan is hij na een paar uur al merkbaar minder lekker.
Als ik bij een visboer kom die een schaal vol met schoongemaakte haring heeft liggen ben ik er snel weer weg.
Oh. Weer wat geleerd. Ik heb nog een tweede gegeten. Die was nog lekkerder! Formidabel visje! Zeer vol van smaak. Prijs viel ook mee.quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien een rare vraag, maar waarom zwemmen die beesten allemaal zo rond terwijl ze toch weten dat ze allemaal gevangen en opgevreten worden?
Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?
Godzijdankquote:Op woensdag 12 juni 2019 17:13 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |