Dat is de traditie.quote:
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:25 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga er vanavond eentje halen en dan ga ik hier test doen.
Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
Dan heb je niet een goeie visboer.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:47 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?
Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.quote:Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:
[..]
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.quote:Op woensdag 12 juni 2019 15:14 schreef Najieto het volgende:
[..]
Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.
Dat dus. Vers uit een emmer ter plekke schoongemaakt geeft een heel andere smaak dan al kant en klare schoongemaakte die op het ijs liggen.quote:Op woensdag 12 juni 2019 15:35 schreef Lola69 het volgende:
[..]
"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.
Maar wanneer de alvleesklier verwijdert is tijdens het schoonmaken en die vis dan op een schaaltje ligt te oxideren gaat de smaak snel achteruit.
Zolang hij nog niet schoongemaakt is kan je hem prima een jaar bewaren in het vaatje. Is hij "schoon", dan is hij na een paar uur al merkbaar minder lekker.
Als ik bij een visboer kom die een schaal vol met schoongemaakte haring heeft liggen ben ik er snel weer weg.
Oh. Weer wat geleerd. Ik heb nog een tweede gegeten. Die was nog lekkerder! Formidabel visje! Zeer vol van smaak. Prijs viel ook mee.quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien een rare vraag, maar waarom zwemmen die beesten allemaal zo rond terwijl ze toch weten dat ze allemaal gevangen en opgevreten worden?
Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?
Godzijdankquote:Op woensdag 12 juni 2019 17:13 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.
Bij een visboer waar een hele gamel vol haring schoongemaakt klaar ligt hoef ik geen haring. Eentje voor mij schoonmaken of anders mag hij ze zelf opetenquote:Op woensdag 12 juni 2019 17:31 schreef AgnesGru het volgende:
Maar dan vragen jullie dus gewoon aan de visboer of ie de haring vers wil schoonmaken, ook al liggen er een hoop al schoongemaakt klaar?
Ik zie ze dan zo zeggen dat de haringen gewoon vers zijn.
Als de diepvries niet kouder staat dan -18 heb je verloop van kwaliteit door oxidatie en de werking van enzymen.quote:Op woensdag 12 juni 2019 16:42 schreef Tarado het volgende:
ieder jaar hetzelfde (verkoop) verhaaltje, ik zou ze wel eens naast elkaar willen proeven, moet tegenwoordig nauwelijks verschil in zitten omdat het allemaal diepgevroren is
dus ik neem aan dat ze dat opslaan bij de groothandels dan kouder doenquote:Op woensdag 12 juni 2019 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als de diepvries niet kouder staat dan -18 heb je verloop van kwaliteit door oxidatie en de werking van enzymen.
Bij een oude haring zie je dat bv aan het bruin zijn van bloed aan de binnenkant. Bij een verse nieuwe is dat roze.
Je zegt het goed, een aanname.quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:48 schreef Tarado het volgende:
[..]
dus ik neem aan dat ze dat opslaan bij de groothandels dan kouder doen
Ik ga morgen halen. Vers schoongemaaktquote:Op donderdag 13 juni 2019 15:48 schreef golfer het volgende:
Net maar weer 2 opgepeuzeld bij ons visjuwelier. Heerlijk.
Goed zo. Ter plekke schoongemaakt zijn ze echt veel lekkerder!quote:Op vrijdag 14 juni 2019 14:21 schreef praadje het volgende:
2 haringen gekocht bij de viswinkel die ze ter plekke schoonmaakt en 2 bij de viskraam waar ze al schoongemaakt klaarliggen.
De ter plekke schoongemaakte haringen waren supertop. Dik, vettig en een heerlijke zilte smaak. Daarentegen die andere twee, ook dik en vettig maar wat een bijzondere bijsmaak zat daaraan. Ik heb ze geeneens helemaal opgegeten.
De al schoongemaakte kocht ik ieder jaar bij deze viskraam maar wilde nu toch eens de proef op de som nemen. Ze smaakten alle jaren heerlijk maar nu ik de ter plekke schoongemaakte heb geproefd en het verschil tussen die twee kan ik alleen maar zeggen, geen van te voren klaargemaakte haringen meer voor mij.
En wat nou als je het met uitjes lekkerder vindt? Mag het dan wel?quote:Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
Alles mag. Al eet je hem met slagroom.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 14:38 schreef McBrokkie het volgende:
En wat nou als je het met uitjes lekkerder vindt? Mag het dan wel?
Dat lijkt me dan weer niet zo lekker.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 14:45 schreef golfer het volgende:
[..]
Alles mag. Al eet je hem met slagroom.
Ja, nooit verwacht dat er zo'n verschil in zou zitten. Durfde het nooit te vragen bij de viskraam maar de visboer waar ik sinds kort kom vertelde dat hij ze nooit van te voren klaarmaakt.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 14:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Goed zo. Ter plekke schoongemaakt zijn ze echt veel lekkerder!
Is dat een goede ja? Want dan ga ik ook langsquote:Op vrijdag 14 juni 2019 15:05 schreef borisz het volgende:
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam ging het hard met de haring. .
Ze waren weer .
Beter dan de meeste kramen in de buurt iig.quote:Op vrijdag 14 juni 2019 15:07 schreef Durmada het volgende:
[..]
Is dat een goede ja? Want dan ga ik ook langs
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |