abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 12 juni 2019 @ 13:00:36 #1
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187386470


Gisteren werd het eerste vaatje voor een goed doel geveild boor het recordbedrag van 95.500 euro. (de stichting Mag ik dan bij jou)


De haringen in het vaatje werden voor de veiling al even gekeurd door een special panel onder toeziend oog van een zaal vol kenners. „Hier word ik in ieder geval helemaal blij van. Hij is prachtig van kleur”, riep specialiste Anneke Ouwehand-Heemskerk die zichzelf de haringkoningin noemt uit bij het schoonmaken van de allereerste uit het vat. Ook Arie Kuijt uit Katwijk is vol lof. „We zeggen het maar weer; hij is beter dan vorig jaar. Het vetgehalte is nu rond de 20 procent en dat is echt perfect. Het is weer perfect op tijd want het was wel even schrapen voor de vissers. Maar ze hebben nu mooie scholen gevonden.”

En vanaf vandaag dus weer volop verkrijgbaar aan de stalletjes en in de viswinkels.
Ik ga straks bij mijn vaste viswinkel even wat Hollandse Nieuwe happen met een korenwijntje erbij.

Wie heeft er al eentje op?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187386553
Elk jaar beter dan het jaar ervoor _O_
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  woensdag 12 juni 2019 @ 13:06:05 #3
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187386577
quote:
10s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:04 schreef Hallojo het volgende:
Elk jaar beter dan het jaar ervoor _O_
Dat is de traditie. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187386817
Ik moet nog halen
pi_187386873
Ik ga er vanavond eentje halen en dan ga ik hier test doen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 12 juni 2019 @ 13:31:07 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187386929
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:25 schreef Sigaartje het volgende:
Ik ga er vanavond eentje halen en dan ga ik hier test doen.
Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187387011
“Hij is nu nog vetter en smaakvoller!”

Ding zou zo onderhand uit puur vet moeten bestaan. :')
Vandaag of morgen maar eens 1tje halen bij de visboer.
  woensdag 12 juni 2019 @ 13:43:56 #8
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_187387089
Ik vond hem op de een of andere manier zacht van smaak. Smaakte mij meer dan prima😋
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
pi_187387144
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:

[..]

Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187387317
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Maar ze liggen toch in het ijs bij de visboer? Dan zijn al veel eerder schoongemaakt?
Dan heb je niet een goeie visboer. :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_187388644
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 13:31 schreef golfer het volgende:

[..]

Je moet hem vers van het mes schoongemaakt meteen eten en niet meenemen of bewaren voor een test, want ze oxideren snel en worden dan tranig.
Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.
pi_187389152
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 15:14 schreef Najieto het volgende:

[..]

Maakt echt geen fuck uit. Die vissen zijn al dagen dood voordat ze zogenaamd vers voor je neus schoongemaakt worden.
"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.
Maar wanneer de alvleesklier verwijdert is tijdens het schoonmaken en die vis dan op een schaaltje ligt te oxideren gaat de smaak snel achteruit.

Zolang hij nog niet schoongemaakt is kan je hem prima een jaar bewaren in het vaatje. Is hij "schoon", dan is hij na een paar uur al merkbaar minder lekker.

Als ik bij een visboer kom die een schaal vol met schoongemaakte haring heeft liggen ben ik er snel weer weg.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-06-2019 15:37:17 ]
  woensdag 12 juni 2019 @ 16:08:16 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187389788
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 15:35 schreef Lola69 het volgende:

[..]

"Verse" haring is niet te vreten. Dat ding moet fermenteren in een bak met pekelwater.
Maar wanneer de alvleesklier verwijdert is tijdens het schoonmaken en die vis dan op een schaaltje ligt te oxideren gaat de smaak snel achteruit.

Zolang hij nog niet schoongemaakt is kan je hem prima een jaar bewaren in het vaatje. Is hij "schoon", dan is hij na een paar uur al merkbaar minder lekker.

Als ik bij een visboer kom die een schaal vol met schoongemaakte haring heeft liggen ben ik er snel weer weg.
Dat dus. Vers uit een emmer ter plekke schoongemaakt geeft een heel andere smaak dan al kant en klare schoongemaakte die op het ijs liggen.

Ik heb er trouwens net al 2 op en ze smaken prima. Voor mijn gevoel iets minder vet dan vorig jaar en iets stevigere bite (ik hou daar wel van) en mooi rood van binnen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 12 juni 2019 @ 16:36:20 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187390321
Ook elk jaar, in het begin van het seizoen zijn ze minder vet dan na een paar weken later.
Wat vreemd is want ze worden in een vrij korte periode in bulk gevangen, ingelegd en in emmers diepgevroren.
Goed, binnenkort de nieuwe proberen. En verder wat al gezegd wordt, koop,geen haring waar deze schoongemaakt in gamellen ligt te wachten op klanten, die zijn waarschijnlijk in Polen schoongemaakt en hebben meer kilometers gereden dan ze gezwommen hebben.
Haring moet voor je neus worden schoongemaakt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2019 @ 16:42:56 #15
131800 Tarado
capô de fusca
pi_187390435
ieder jaar hetzelfde (verkoop) verhaaltje, ik zou ze wel eens naast elkaar willen proeven, moet tegenwoordig nauwelijks verschil in zitten omdat het allemaal diepgevroren is
pi_187390437
Daar gaan we

[ Bericht 82% gewijzigd door Sigaartje op 12-06-2019 17:10:32 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187390477
Mjumm

[ Bericht 91% gewijzigd door Sigaartje op 12-06-2019 17:10:41 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187390554
Ja, hij is heerlijk! Lekker rond en vet.
Engeltje hoor!
Mjum!
:7
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:00:37 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187390767
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187390796
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
Oh. Weer wat geleerd. Ik heb nog een tweede gegeten. Die was nog lekkerder! Formidabel visje! Zeer vol van smaak. Prijs viel ook mee.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_187390925
Misschien een rare vraag, maar waarom zwemmen die beesten allemaal zo rond terwijl ze toch weten dat ze allemaal gevangen en opgevreten worden?
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:12:56 #22
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187390938
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef Sigaartje het volgende:
Misschien een rare vraag, maar waarom zwemmen die beesten allemaal zo rond terwijl ze toch weten dat ze allemaal gevangen en opgevreten worden?
Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187390944
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Waarom leef jij als je toch weet dat je dood gaat?
Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:15:32 #24
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_187390983
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:13 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik verwek geen kinderen. Dat doe ik met opzet niet.
Godzijdank
AZ
ALKMAAR
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:31:59 #25
482080 AgnesGru
Agnes, easy on the churros!
pi_187391219
Maar dan vragen jullie dus gewoon aan de visboer of ie de haring vers wil schoonmaken, ook al liggen er een hoop al schoongemaakt klaar?

Ik zie ze dan zo zeggen dat de haringen gewoon vers zijn.
Op donderdag 22 april 2021 18:05 schreef letmehearyouscream het volgende:
Ik heb natuurlijk in principe geen principes, want ik zit hier op SHO.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:37:01 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187391290
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:31 schreef AgnesGru het volgende:
Maar dan vragen jullie dus gewoon aan de visboer of ie de haring vers wil schoonmaken, ook al liggen er een hoop al schoongemaakt klaar?

Ik zie ze dan zo zeggen dat de haringen gewoon vers zijn.
Bij een visboer waar een hele gamel vol haring schoongemaakt klaar ligt hoef ik geen haring. Eentje voor mij schoonmaken of anders mag hij ze zelf opeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:39:18 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187391315
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 16:42 schreef Tarado het volgende:
ieder jaar hetzelfde (verkoop) verhaaltje, ik zou ze wel eens naast elkaar willen proeven, moet tegenwoordig nauwelijks verschil in zitten omdat het allemaal diepgevroren is
Als de diepvries niet kouder staat dan -18 heb je verloop van kwaliteit door oxidatie en de werking van enzymen.
Bij een oude haring zie je dat bv aan het bruin zijn van bloed aan de binnenkant. Bij een verse nieuwe is dat roze.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:48:24 #28
131800 Tarado
capô de fusca
pi_187391444
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als de diepvries niet kouder staat dan -18 heb je verloop van kwaliteit door oxidatie en de werking van enzymen.
Bij een oude haring zie je dat bv aan het bruin zijn van bloed aan de binnenkant. Bij een verse nieuwe is dat roze.
dus ik neem aan dat ze dat opslaan bij de groothandels dan kouder doen
  woensdag 12 juni 2019 @ 17:56:19 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187391595
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:48 schreef Tarado het volgende:

[..]

dus ik neem aan dat ze dat opslaan bij de groothandels dan kouder doen
Je zegt het goed, een aanname.
Maar dan nog kopen vishandelaren graag partijen op en zetten ze in hun eigen koeling.
Kouder zetten zorgt wel goed tegen enzymbederf, maar oxidatie kan nog steeds plaatsvinden, hoewel het steeds langzamer gaat hoe kouder je het zet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 13 juni 2019 @ 15:48:25 #30
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187405887
Net maar weer 2 opgepeuzeld bij ons visjuwelier. Heerlijk. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187410866
quote:
14s.gif Op donderdag 13 juni 2019 15:48 schreef golfer het volgende:
Net maar weer 2 opgepeuzeld bij ons visjuwelier. Heerlijk. :9
Ik ga morgen halen. Vers schoongemaakt *O*
pi_187419687
2 haringen gekocht bij de viswinkel die ze ter plekke schoonmaakt en 2 bij de viskraam waar ze al schoongemaakt klaarliggen.
De ter plekke schoongemaakte haringen waren supertop. Dik, vettig en een heerlijke zilte smaak. Daarentegen die andere twee, ook dik en vettig maar wat een bijzondere bijsmaak zat daaraan. Ik heb ze geeneens helemaal opgegeten.

De al schoongemaakte kocht ik ieder jaar bij deze viskraam maar wilde nu toch eens de proef op de som nemen. Ze smaakten alle jaren heerlijk maar nu ik de ter plekke schoongemaakte heb geproefd en het verschil tussen die twee kan ik alleen maar zeggen, geen van te voren klaargemaakte haringen meer voor mij.
  vrijdag 14 juni 2019 @ 14:28:48 #33
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187419756
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:21 schreef praadje het volgende:
2 haringen gekocht bij de viswinkel die ze ter plekke schoonmaakt en 2 bij de viskraam waar ze al schoongemaakt klaarliggen.
De ter plekke schoongemaakte haringen waren supertop. Dik, vettig en een heerlijke zilte smaak. Daarentegen die andere twee, ook dik en vettig maar wat een bijzondere bijsmaak zat daaraan. Ik heb ze geeneens helemaal opgegeten.

De al schoongemaakte kocht ik ieder jaar bij deze viskraam maar wilde nu toch eens de proef op de som nemen. Ze smaakten alle jaren heerlijk maar nu ik de ter plekke schoongemaakte heb geproefd en het verschil tussen die twee kan ik alleen maar zeggen, geen van te voren klaargemaakte haringen meer voor mij.
Goed zo. Ter plekke schoongemaakt zijn ze echt veel lekkerder!
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187419883
quote:
0s.gif Op woensdag 12 juni 2019 17:00 schreef golfer het volgende:
Kraakverse Hollandse Nieuwe moet je niet met uitjes eten.
Dat is ooit verzonnen om de smaak van bedorven haring te verhullen.
En wat nou als je het met uitjes lekkerder vindt? Mag het dan wel?
  vrijdag 14 juni 2019 @ 14:45:26 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_187419967
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:38 schreef McBrokkie het volgende:

En wat nou als je het met uitjes lekkerder vindt? Mag het dan wel?
Alles mag. Al eet je hem met slagroom.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_187419982
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Alles mag. Al eet je hem met slagroom.
Dat lijkt me dan weer niet zo lekker.
pi_187420241
quote:
14s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Goed zo. Ter plekke schoongemaakt zijn ze echt veel lekkerder!
Ja, nooit verwacht dat er zo'n verschil in zou zitten. Durfde het nooit te vragen bij de viskraam maar de visboer waar ik sinds kort kom vertelde dat hij ze nooit van te voren klaarmaakt.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 14 juni 2019 @ 15:05:34 #38
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187420260
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam ging het hard met de haring. :+.
Ze waren weer :9.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 14 juni 2019 @ 15:07:53 #39
419273 Durmada
Neem de tijd!
pi_187420283
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 15:05 schreef borisz het volgende:
Bij de IJmuidense Vishandel in Amsterdam ging het hard met de haring. :+.
Ze waren weer :9.
Is dat een goede ja? Want dan ga ik ook langs
AZ
ALKMAAR
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 14 juni 2019 @ 15:09:33 #40
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_187420302
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2019 15:07 schreef Durmada het volgende:

[..]

Is dat een goede ja? Want dan ga ik ook langs
Beter dan de meeste kramen in de buurt iig.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')