Mikeytt | zondag 9 juni 2019 @ 20:29 |
Ik krijg in mijn dromen vaak nieuwe ideeën om te koken. Droomde vandaag over aardappelen op een satestokje die je dan als spiraal om het stokje heen laat draaien en dan omhuld met een mengsel van kikkererwten, gehakt en kruiden/broodkruimels. Ik noem dit voor het gemak nu even "fropjes" Wil dit nu in de frituur maken, maar ik heb alleen houten satestokjes in de kast. Mag je die zomaar in een frituur bakken of moet je die net als in een oven eerst een paar uur in een bak water leggen? Wil de fropjes eerst 20 minuten in de oven doen en dan 2x 3 minuten frituren. In de oven zou ik denken dat je wel water in de stokjes moet laten intrekken, maar moet daarna ook frituren... Kan dit gewoon in de frituur met water of is het beter om tot morgen te wachten en metalen sateprikkers te kopen? | |
Rickocum | zondag 9 juni 2019 @ 20:30 |
![]() | |
madam-april | zondag 9 juni 2019 @ 20:31 |
![]() Potato Twister bedoel je? | |
Mikeytt | zondag 9 juni 2019 @ 20:34 |
Oeh, zoiets ja. Maar dan met een mix van kikkererwten+gehakt en een korst van broodkruimels eromheen | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 21:03 |
Ik geef antwoord als je eerst een foto plaatst van de fropjes. | |
Pietverdriet | zondag 9 juni 2019 @ 21:09 |
Kan je gewoon gebruiken | |
#ANONIEM | zondag 9 juni 2019 @ 21:11 |
Plaats jij maar eens een foto van jouw fropjes. ![]() | |
Mikeytt | zondag 9 juni 2019 @ 21:19 |
Die heb ik uiteraard nog niet gemaakt omdat ik niet weet of ik nou wel het risico kan nemen om houten stokjes te gebruiken ![]() Foto's komen zodra ze genaakt zijn. | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 21:21 |
Nou, vooruit dan. Ik vertrouw je. Ja je kunt houten stokjes gebruiken want dat doen ze in de Efteling en in Blijdorp ook bij hun potato twisters. Ik zou ze wel voorweken, gewoon voor de zekerheid. | |
valentijn101 | zondag 9 juni 2019 @ 21:29 |
Ik zou de stokjes niet weken voor de frituur. Water en heet vet is meestal geen goede combinatie | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 21:32 |
Ik denk dat dat wel droogt in de oven. Gok ik. | |
Mikeytt | zondag 9 juni 2019 @ 21:32 |
Hmmm, ok ik neem het risico. | |
Erosjuhhh | zondag 9 juni 2019 @ 21:34 |
Op vlam in de pan met natte stokjes in hete olie | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 21:40 |
Het risico bij natte stokjes in de frituur is denk ik bij nader inzien wel groter dan het risico bij droge stokjes in de oven. Ik zou die hele oven niet eens gebruiken maar de aardappels even voorkoken. | |
Mikeytt | zondag 9 juni 2019 @ 22:01 |
Denk je dat kipgehakt na 2x 3 minuten frituren genoeg is gekookt? Gehakt is de reden waarom ik de oven wilde gebruiken | |
Lucky_Strike | zondag 9 juni 2019 @ 22:02 |
Ja dat denk ik wel. Het is gegaard, niet gekookt. Koken doe je in water. | |
Spanky78 | zondag 9 juni 2019 @ 22:05 |
Je kunt de stokjes gewoon gebruiken. Overigens zou ik de boel niet in de oven doen maar direct frituren. Oja, ik zou gemarineerde kippendij gebruiken. Die kun je paneren en frituren. Overigens is het niet echt origineel , KFC frituurt al tientallen jaren vrij succesvol kip met een krokant laagje. Vrij moeilijk om het niet lekker te krijgen overigens. | |
Mikeytt | maandag 10 juni 2019 @ 12:14 |
Poging 1. Alleen de aardappels. ![]() Nu even uitvinden hoe ik een mengsel van gehakt en kikkererwten én een krokante korst kan combineren zonder dat de patat aan de binnenkant niet genoeg gegaard is... | |
anndb | maandag 10 juni 2019 @ 16:23 |
(Half) Voorgaren, door te koken, frituren op lage temperatuur, whatever. Daarna de rest erbij, beslag erom en afbakken. | |
Mikeytt | maandag 10 juni 2019 @ 16:42 |
Dit idee had ik inmiddels ook. Poging 2 is bezig. ![]() | |
Mikeytt | maandag 10 juni 2019 @ 16:59 |
Poging 2 ook mislukt. 2 nieuwe problemen ondervonden... Deeg blijft niet goed plakken. (De helft is nu gewoon aardappel met kruiden) Tweede probleem is dat de patat gewoon te zacht is om pas na het frituren met deeg te omringen... Wellicht gewoon volledig bakken en dan laten afkoelen. Morgen poging 3. ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 10 juni 2019 @ 17:06 |
Ik ben benieuwd hoe je dit voot elkaar gaat krijgen ![]() | |
Hyaenidae | maandag 10 juni 2019 @ 20:19 |
Protip; koop een echte friteuse | |
n0a | maandag 10 juni 2019 @ 20:39 |
En andersom? Gehakt gegaard omhullen met friet? https://soranews24.com/20(...)rusted-corn-dog/amp/ | |
Spanky78 | maandag 10 juni 2019 @ 22:11 |
Vocht uit het vlees zal sowieso de friet te nat maken als je gehakt in de gaten gaat proppen, dat wordt echt niet lekker. Wat je wel kun doen is een soort dubbele helix maken. 1 van aardappel (rauw en dunner gesneden) en 1 van vlees (maar dus geen gehakt, gewoon een echt stuk). Daar doe je dan je paneer/beslag omheen. Eventueel bak je dit vooraf nog eventjes voor. Ik zou de aardappel dunner snijden dan het vlees omdat dat veel gaarder moet zijn dan het vlees. Je zou flank steak kunnen proberen, of desnoods een lap procureur of speklap. Als je beslag gebruikt moet het vlees los liggen van de aardappel, als dat niet gaat zou ik gaan voor paneer. Als je geen vlees gebruikt; aardappel heel kort voorkoken, laten drogen, paneer erop en 2x frituren. 1e keer op 150, 2e keer op 175 | |
Mikeytt | zondag 16 juni 2019 @ 10:36 |
Fropjes mogen m'n kont inkruipen, onmogelijk recept ![]() Beslag blijft niet plakken | |
Uhmmpie | zondag 16 juni 2019 @ 11:59 |
Geen natte sate stokjes in de frituur.. maar goed.. die zouden na de oven wel droog moeten zijn. | |
Uhmmpie | zondag 16 juni 2019 @ 12:00 |
Hmm lukt de snakcbar toch ook om dingen in deeg te frituren... niet opgeven! | |
Mikeytt | zondag 16 juni 2019 @ 12:12 |
Een hele aardappel zou wel kunnen lukken, maar die spiraalvormige patat is gewoon te fragiel om het deeg goed in te kunnen werken ![]() Plusside, het deeg dat er eigenlijk omheen had gemoeten is 1 van de lekkerste dingen die ik ooit heb gemaakt ![]() | |
Peter | zondag 16 juni 2019 @ 12:15 |
Schijfjes aardappel en kip om en om en dat in beslag met kikkererwten doen voor je het frituurt? | |
Uhmmpie | zondag 16 juni 2019 @ 12:50 |
Dan is het in ieder geval sowieso geen fail ![]() | |
Spanky78 | zondag 16 juni 2019 @ 16:00 |
Dan moet je de aardappel drogen. Nat blijft niets plakken. Dompel het hele stokje even onder in kokend water en laat drogen. Dan plakt het wel. |