abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 9 juni 2019 @ 20:29:16 #1
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187340372
Ik krijg in mijn dromen vaak nieuwe ideeën om te koken.

Droomde vandaag over aardappelen op een satestokje die je dan als spiraal om het stokje heen laat draaien en dan omhuld met een mengsel van kikkererwten, gehakt en kruiden/broodkruimels. Ik noem dit voor het gemak nu even "fropjes"

Wil dit nu in de frituur maken, maar ik heb alleen houten satestokjes in de kast. Mag je die zomaar in een frituur bakken of moet je die net als in een oven eerst een paar uur in een bak water leggen? Wil de fropjes eerst 20 minuten in de oven doen en dan 2x 3 minuten frituren. In de oven zou ik denken dat je wel water in de stokjes moet laten intrekken, maar moet daarna ook frituren...

Kan dit gewoon in de frituur met water of is het beter om tot morgen te wachten en metalen sateprikkers te kopen?
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 9 juni 2019 @ 20:30:46 #2
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_187340419
:')
pi_187340461


Potato Twister bedoel je?
  zondag 9 juni 2019 @ 20:34:10 #4
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187340535
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2019 20:31 schreef madam-april het volgende:
[ afbeelding ]

Potato Twister bedoel je?
Oeh, zoiets ja.

Maar dan met een mix van kikkererwten+gehakt en een korst van broodkruimels eromheen
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 9 juni 2019 @ 21:03:31 #5
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187341400
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2019 20:29 schreef Mikeytt het volgende:
Ik krijg in mijn dromen vaak nieuwe ideeën om te koken.

Droomde vandaag over aardappelen op een satestokje die je dan als spiraal om het stokje heen laat draaien en dan omhuld met een mengsel van kikkererwten, gehakt en kruiden/broodkruimels. Ik noem dit voor het gemak nu even "fropjes"

Wil dit nu in de frituur maken, maar ik heb alleen houten satestokjes in de kast. Mag je die zomaar in een frituur bakken of moet je die net als in een oven eerst een paar uur in een bak water leggen? Wil de fropjes eerst 20 minuten in de oven doen en dan 2x 3 minuten frituren. In de oven zou ik denken dat je wel water in de stokjes moet laten intrekken, maar moet daarna ook frituren...

Kan dit gewoon in de frituur met water of is het beter om tot morgen te wachten en metalen sateprikkers te kopen?
Ik geef antwoord als je eerst een foto plaatst van de fropjes.
Spoilers!
  zondag 9 juni 2019 @ 21:09:03 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_187341532
Kan je gewoon gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_187341597
quote:
6s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik geef antwoord als je eerst een foto plaatst van de fropjes.
Plaats jij maar eens een foto van jouw fropjes. :9
  zondag 9 juni 2019 @ 21:19:58 #8
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187341918
quote:
6s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ik geef antwoord als je eerst een foto plaatst van de fropjes.
Die heb ik uiteraard nog niet gemaakt omdat ik niet weet of ik nou wel het risico kan nemen om houten stokjes te gebruiken :(
Foto's komen zodra ze genaakt zijn.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 9 juni 2019 @ 21:21:54 #9
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187341966
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:19 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Die heb ik uiteraard nog niet gemaakt omdat ik niet weet of ik nou wel het risico kan nemen om houten stokjes te gebruiken :(
Foto's komen zodra ze genaakt zijn.
Nou, vooruit dan. Ik vertrouw je.

Ja je kunt houten stokjes gebruiken want dat doen ze in de Efteling en in Blijdorp ook bij hun potato twisters. Ik zou ze wel voorweken, gewoon voor de zekerheid.
Spoilers!
pi_187342292
Ik zou de stokjes niet weken voor de frituur. Water en heet vet is meestal geen goede combinatie
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  zondag 9 juni 2019 @ 21:32:12 #11
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187342390
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:29 schreef valentijn101 het volgende:
Ik zou de stokjes niet weken voor de frituur. Water en heet vet is meestal geen goede combinatie
Ik denk dat dat wel droogt in de oven. Gok ik.
Spoilers!
  zondag 9 juni 2019 @ 21:32:20 #12
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187342397
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:21 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Nou, vooruit dan. Ik vertrouw je.

Ja je kunt houten stokjes gebruiken want dat doen ze in de Efteling en in Blijdorp ook bij hun potato twisters. Ik zou ze wel voorweken, gewoon voor de zekerheid.
Hmmm, ok ik neem het risico.
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 9 juni 2019 @ 21:34:46 #13
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_187342484
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:32 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Hmmm, ok ik neem het risico.
Op vlam in de pan met natte stokjes in hete olie
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zondag 9 juni 2019 @ 21:40:53 #14
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187342718
Het risico bij natte stokjes in de frituur is denk ik bij nader inzien wel groter dan het risico bij droge stokjes in de oven.

Ik zou die hele oven niet eens gebruiken maar de aardappels even voorkoken.
Spoilers!
  zondag 9 juni 2019 @ 22:01:19 #15
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187343659
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Het risico bij natte stokjes in de frituur is denk ik bij nader inzien wel groter dan het risico bij droge stokjes in de oven.

Ik zou die hele oven niet eens gebruiken maar de aardappels even voorkoken.
Denk je dat kipgehakt na 2x 3 minuten frituren genoeg is gekookt? Gehakt is de reden waarom ik de oven wilde gebruiken
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  zondag 9 juni 2019 @ 22:02:19 #16
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187343707
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2019 22:01 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Denk je dat kipgehakt na 2x 3 minuten frituren genoeg is gekookt? Gehakt is de reden waarom ik de oven wilde gebruiken
Ja dat denk ik wel.

Het is gegaard, niet gekookt. Koken doe je in water.
Spoilers!
pi_187343830
quote:
0s.gif Op zondag 9 juni 2019 21:19 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Die heb ik uiteraard nog niet gemaakt omdat ik niet weet of ik nou wel het risico kan nemen om houten stokjes te gebruiken :(
Foto's komen zodra ze genaakt zijn.
Je kunt de stokjes gewoon gebruiken. Overigens zou ik de boel niet in de oven doen maar direct frituren.

Oja, ik zou gemarineerde kippendij gebruiken. Die kun je paneren en frituren.

Overigens is het niet echt origineel , KFC frituurt al tientallen jaren vrij succesvol kip met een krokant laagje. Vrij moeilijk om het niet lekker te krijgen overigens.
Whatever...
  maandag 10 juni 2019 @ 12:14:45 #18
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187351543
quote:
1s.gif Op zondag 9 juni 2019 22:02 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja dat denk ik wel.

Het is gegaard, niet gekookt. Koken doe je in water.
Poging 1. Alleen de aardappels.



Nu even uitvinden hoe ik een mengsel van gehakt en kikkererwten én een krokante korst kan combineren zonder dat de patat aan de binnenkant niet genoeg gegaard is...
Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
pi_187354540
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 12:14 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Poging 1. Alleen de aardappels.

[ afbeelding ]

Nu even uitvinden hoe ik een mengsel van gehakt en kikkererwten én een krokante korst kan combineren zonder dat de patat aan de binnenkant niet genoeg gegaard is...
(Half) Voorgaren, door te koken, frituren op lage temperatuur, whatever. Daarna de rest erbij, beslag erom en afbakken.
  maandag 10 juni 2019 @ 16:42:04 #20
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187354801
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 16:23 schreef anndb het volgende:

[..]

(Half) Voorgaren, door te koken, frituren op lage temperatuur, whatever. Daarna de rest erbij, beslag erom en afbakken.
Dit idee had ik inmiddels ook.
Poging 2 is bezig.

Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  maandag 10 juni 2019 @ 16:59:20 #21
482094 Mikeytt
Any/All. 1997
pi_187355090
Poging 2 ook mislukt. 2 nieuwe problemen ondervonden... Deeg blijft niet goed plakken. (De helft is nu gewoon aardappel met kruiden)
Tweede probleem is dat de patat gewoon te zacht is om pas na het frituren met deeg te omringen... Wellicht gewoon volledig bakken en dan laten afkoelen.

Morgen poging 3.

Revolutions are the locomotives of history.
[img]https://i.imgur.com/jDiUACq.png[/img]
  maandag 10 juni 2019 @ 17:06:47 #22
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_187355213
quote:
1s.gif Op maandag 10 juni 2019 16:59 schreef Mikeytt het volgende:
Poging 2 ook mislukt. 2 nieuwe problemen ondervonden... Deeg blijft niet goed plakken. (De helft is nu gewoon aardappel met kruiden)
Tweede probleem is dat de patat gewoon te zacht is om pas na het frituren met deeg te omringen... Wellicht gewoon volledig bakken en dan laten afkoelen.

Morgen poging 3.

[ afbeelding ]
Ik ben benieuwd hoe je dit voot elkaar gaat krijgen :)
Spoilers!
  maandag 10 juni 2019 @ 20:19:13 #23
393893 Hyaenidae
Haaien-idee
pi_187358877
quote:
0s.gif Op maandag 10 juni 2019 16:42 schreef Mikeytt het volgende:

[..]

Dit idee had ik inmiddels ook.
Poging 2 is bezig.

[ afbeelding ]
Protip; koop een echte friteuse
pindazakje
pi_187359243
En andersom? Gehakt gegaard omhullen met friet? https://soranews24.com/20(...)rusted-corn-dog/amp/
pi_187361453
Vocht uit het vlees zal sowieso de friet te nat maken als je gehakt in de gaten gaat proppen, dat wordt echt niet lekker. Wat je wel kun doen is een soort dubbele helix maken. 1 van aardappel (rauw en dunner gesneden) en 1 van vlees (maar dus geen gehakt, gewoon een echt stuk). Daar doe je dan je paneer/beslag omheen. Eventueel bak je dit vooraf nog eventjes voor. Ik zou de aardappel dunner snijden dan het vlees omdat dat veel gaarder moet zijn dan het vlees. Je zou flank steak kunnen proberen, of desnoods een lap procureur of speklap.

Als je beslag gebruikt moet het vlees los liggen van de aardappel, als dat niet gaat zou ik gaan voor paneer.

Als je geen vlees gebruikt; aardappel heel kort voorkoken, laten drogen, paneer erop en 2x frituren. 1e keer op 150, 2e keer op 175
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')