abonnement Unibet Coolblue
pi_187275881
quote:
2s.gif Op woensdag 5 juni 2019 00:40 schreef junkiexp het volgende:
Even een vraagje:

Mijn BMR op basis van geen tot weinig lichaamsbeweging is 3200.
Ik eet nu per dag rond de 2000 sinds een paar weken (ben begonnen met afvallen)

Gemiddelde dag eet ik 2 plakjes ontbijtkoek zonder suiker, 6 volkoren boterhammen met kipfilet, kaas oid, 1 appel, 1 mineola en normaal avondeten.
'S avonds nog een halve of hele bak kwark 125/250.

Ik heb niet echt honger en het is opzicht goed vol te houden.
Maar is het gezond om zoveel onder het bmr te gaan zitten?

Alvast bedankt.
Wat bedoel je met BMR op basis van geen tot weinig lichaamsbeweging? Bedoel je niet je TDEE?
BMR is je basic metabolism rate, het aantal kcal dat je verbrandt om je lijf in stand te houden als het ware. Dus bij geen enkele lichaamsbeweging, alleen maar in bed liggend zonder je ook maar een keer om te draaien of te bewegen.
TDEE is je total daily energy expenditure, het aantal kcal dat je ongeveer per dag verbruikt inclusief alle beweging die je gemiddeld op een dag krijgt. Die krijg je door je BMR keer een getal te doen op basis van je lichaamsbeweging (waarvan geen tot weinig een optie is).

Ik denk dat je dus geen BMR van 3200 hebt maar een TDEE van 3200. Om dan op basis daarvan je vraag te beantwoorden: met jouw huidige BMI lijkt mij daar 1200 kcal onder gaan zitten niet per se een probleem. Kijk, als je een BMI van 25,2 zou hebben zou ik het je niet aanraden, maar dan is je TDEE ook een stuk lager. Voor de vergelijking in getallen: mijn BMI is nu 24.4, mijn TDEE +- 2000. Als ik daar 1200kcal onder zou gaan zitten dan geeft dat natuurlijk een heel ander probleem dan als je bij een TDEE van 3200 er 1200 onder gaat zitten. Voor nu lijkt het me prima en zou ik vooral ook kijken hoe je het erop doet, en dan na een tijdje als je wat bent afgevallen zou ik je TDEE opnieuw berekenen (want die neemt af als je afvalt) en dan eens kijken welk aantal kcal je je dan op gaat richten. Sowieso een goed idee, want als je af gaat vallen gaat je TDEE dus omlaag dus zit je met die 2000kcal sowieso steeds iets minder onder je TDEE en dat met enige regelmaat even opnieuw bekijken en opnieuw je kcal doel vaststellen is dan sowieso handig.

tl;dr: ik denk dat het voor jou nu niet zo'n probleem is dat je er 1200kcal onder zit.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')