abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 15 mei 2019 @ 18:48:22 #1
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186861935
Uitgerekende data:

20 mei: Sisu
24 mei: dodoria

22 juni: douche-eendje
Eind juni: BobbyMcGee

Half augustus: Minarosa
24 augustus: stippelrientje

September: ***Joene en Ticootje (twins)***

13 oktober: onomatopee
18 oktober: Kleurdoos

8 november: ***Automatic_ en Narrator***
10 november BellaaElisa
11 november: June.
30 november sicilia

2020:

20 januari: Chan

***-----------------***vermeldingen zijn (a.s.) officiële fokbaby's (een fokbaby is een baby geboren uit een relatie waar man en vrouw elkaar hebben leren kennen op/door FOK).

Voor wijzigingen graag even een quote of DM. Of vraag even een mod!

[ Bericht 2% gewijzigd door SQ op 20-05-2019 17:05:49 ]
Zonder hoop geen leven.
  woensdag 15 mei 2019 @ 18:48:57 #2
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186861952
Topic 1895!
Zal dit ons topic worden,ela? O+
Zonder hoop geen leven.
pi_186862157
Thanks dames
pi_186862707
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 18:47 schreef Sisu het volgende:
Douche eendje,
Zo ben ik dus ook. Ik koop echt alleen iets na heel veel onderzoek gedaan te hebben. Alles wordt ook met liefde uitgezocht. Gelukkig gaat mijn familie daar helemaal in mee. Schoonfamilie is wel van de nylon shirtjes (i kid you not) voor baby’tjes. Scapino, primark enzo.
Zeeman heeft heel veel bio katoen. Net als c&a.
(Hoorde ik gisteren). Zelf loop ik die winkels nooit meer binnen , omdat ik eigenlijk alles tweedehands koop.

Maar goed, juist omdat ik overal het mooiste/beste/speciaalste van wil is het zo balen dat dit dan tegenvalt. Maar wellicht denk ik daar heel anders over als baby er mee speelt , haha. :P

Bertha ,
Wat leuk! Hema is echt hartstikke goed voor kleintjes. Heel geaccepteerd en alom geliefd merk voor baby’s hoor. Gewoon doen dus.
Ja ik was laatst voor het eerst sinds jaren in de zeeman want ik moest nog iets van een jasje voor de baby en kon niet echt nog wat vinden en geen idee wat baby nodig heeft. Dus daar een fijne gevonden, maar je ziet wel verschil in de winkel. Gewoon nette rekken met fijne kleertjes, maar ook de bakken vol 'meuk' . Niet echt mijn soort winkel iig. De lijn van kleding van baby ligt ook erg in de kleding van ons: goede basics en wat duurdere items voor de speciaalleuk, maar vooral geen overload aan kleding. Heb dus ook nu alleen maat 50,56 en een heel klein beetje 62 in huis.
Maar dat heb ik met veel dingen ook hoor. Zo vind ik het bijvoorbeeld erg jammer dat mijn favoriete merk bh's geen zwangerschaps/voedingsbh's heeft, want daarin ben ik gewoon nogal merktrouw. Net zoals mijn shampoo, douchegel, kapper, koffie en andere fijne dingen :P.
  woensdag 15 mei 2019 @ 20:26:47 #5
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186864712
Ik zou juist wel even wat extra grote maatjes kopen. Sommige kindjes zitten al na 2 weken in 62. Zoals Mn nieuwe neefje O+
Je hebt het ook zo weer bij gekocht online en je verlof moet nog beginnen dus dat komt vast goed!

Ik zit echt een beetje duimen te draaien. Er zijn legio dingen die nog moeten gebeuren, maar ik merk dat ik steeds dieper in Mn cocon terecht kom. Wil geen mensen meer in huis. Niet meer naar buiten -al móet ik wel ivm ro’s school. En kan ik nu echt zeggen dat ik met gemak een ochtend op bed kan liggen en dat de tijd dan voorbij vliegt. En :@ ik vind Mn man weer schitterend/lief/leuk. Dus ik geloof dat Mn hormonen weer een omslag maken. :D
Zonder hoop geen leven.
pi_186865576
Jaaa dat klinKT goed Sisu! Dit wordt jouw topic! En wie weet ook de mijne?!

Ik heb morgen een gesprekje over de bevalling en dan ben ik er zo goed als klaar voor. De afgelopen week was enerverend, maar het valt op zn plek inmiddels en mijn lief heeft echt in twee dagen het huis van onder tot boven omgespit en opgeruimd en klaargemaakt ♥♥♥♥

Ik krijg morgen nog wat pakketjes in de post. Dus dan zijn er genoeg kleertjes en zo, dekentje ligt klaar, etc.

Mmmm kindjes hadden alleen van de week koorts en ik voel me vandaag ook een beetje koortsig. Maar dat geeft dus niet, want eerst nog even wat laatste puntjes op de i morgen 😊
pi_186865731
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 20:26 schreef Sisu het volgende:
Ik zou juist wel even wat extra grote maatjes kopen. Sommige kindjes zitten al na 2 weken in 62. Zoals Mn nieuwe neefje O+
Je hebt het ook zo weer bij gekocht online en je verlof moet nog beginnen dus dat komt vast goed!
Ach, MeneerEend is sowieso 2 weken thuis na de bevalling en mijn schoonmoeder werkt vaak halve dagen en ze weten precies wat ik leuk vind aan kleertjes, dus gehaald is het zo als ik ze een lijstje meegeef en internet/webwinkels weet ik mijn weg ook wel heel goed in te vinden ;). Als in, wil in die maat nog 1 extraleuk en verder zijn het vooral de basics die we nog nodig hebben in die maat. En de extraleuk heb ik toch al gevonden in maatje 62/68 :+.

Want konijntjes en klein, beginnend duurzaam bedrijfje. Nou, hier neem mijn geld maar. Maar ergens wil ik even afwachten wat het weer doet en wat voor kleding mini dan nodig gaat hebben. Want het zou zo zonde zijn als ik zo'n tof pakje heb en het ligt alleen maar in een luier wegens hittegolf.

Sisu, het klinkt echt alsof het bij jou niet meer lang gaat duren, alsof je in de mentale en fysieke transitie naar je bevalling zit door ontspanning en rust te zoeken. Vind het zo mooi om te zien hoe jullie dat gevoel zo hier posten, geeft mij ook veel herkenning.

Ow en nog 3 dagen werken, dan heb ik gewoon verlof. Morgen en volgende week woensdag/donderdag nog en dan ga ik met 36 weken zwangerschap verder uitbuiken :o. Heb bewust wat vakantiedagen opgenomen voor deze en volgende week zodat ik alvast een beetje een afwisseling heb van semi-verlof en minder frequent aanwezig op werk, meer rustmoment voor mezelf en dat bevalt wel prima. Merk dat het na zo'n nacht als vannacht met 9 uur slaap nog prima te doen is, voel mij erg fijn vandaag.
MeneerEend belde net, hij is onderweg naar huis vanuit werk en ze kregen weer een geniale goodie zoals wel vaker met deze avonden mee. Een voeten-hangmat. Dat klinkt echt episch voor nu _O-
pi_186867603
Afwachten wat het weer doet is wel verstandig ja :') Jip heeft vorige zomer in maat 62 bijna alleen maar rompers aan gehad. Ik was laatst zijn kleding aan het opruimen en dacht alleen maar "Wat jammer dat ie dit niet vaker (of überhaupt) aan heeft gehad" :')
pi_186867973
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 21:46 schreef Aure het volgende:
Afwachten wat het weer doet is wel verstandig ja :') Jip heeft vorige zomer in maat 62 bijna alleen maar rompers aan gehad. Ik was laatst zijn kleding aan het opruimen en dacht alleen maar "Wat jammer dat ie dit niet vaker (of überhaupt) aan heeft gehad" :')
Ja daarom heb ik ook het spekbenenpakje O+. Tuinbroekachtig model, korte pijpjes en lekkere dunne stof. En net zag ik deze:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nou ja, ik wil gewoon een spekbenenbaby. Of warme zomer met rompers en spekbenen O+.
pi_186868447
Ik had dus een spillepootje. Lange buik, korte slanke pootjes en een groot hoofd geboren in bloedhitte.

Eerste weken alleen in een luier of romper gelegen. Ik kon zoveel amper gedragen kleding nu weer uitwassen :P

Altijd waren shirtjes te kort of te nauw voor zijn hoofd (of hij verzoop erin, maar paste hij er met zijn hoofd erin) :') pas sinds hij 3 is zit dat meer in verhouding. Daarom naaide ik maar veel zelf.

Zal je zien dat er in aug weer een hittegolf is dit jaar :+
Schudden voor gebruik
pi_186868580
Vannacht heb ik scheermesjes ingeslikt.... :(

Ik heb amper geslapen door mijn ontzettend zere keel. Nu is er ook wat hoesten en nog ellendiger voelen erbij gekomen. Jeej!

Morgen zouden wij even kort kijken naar het gezichtje bij de verloskundige, maar dat heb ik afgezegd. Ik heb echt nul behoefte aan mijn huis verlaten en pogen uit te beelden wat ik bedoel. Praten is echt ellendig. Nu probeerde wurm vandaag mijn tolk te zijn. Zo schattig! Maar hele gesprekken zie ik niet zitten.
Schudden voor gebruik
  woensdag 15 mei 2019 @ 23:33:03 #12
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186871702
Spekbeentjes O+
Ik hou er van.
Net als naakte baby’tjes.
Dat gezegd hebbende.. als ro lekker in haar blootje rondrent voel ik me echt de gelukkigste moeder op aarde. Wat is ze mooi en gelukkig met zichzelf. Wat voelt ze zich vrij en goed. Ik hoop altijd dat ze dat gevoel nog járen heeft. Maar gezien de schooltijd begonnen is zal het nog wel een kwestie van maanden zijn. Kleuters zijn al zo hard naar elkaar. ‘Waarom kam jij je haren nooit?’
‘Mag jij geen tover shirts aan? Dat is ook zielig’
‘Niemand wil met me spelen, omdat ik een stommerd ben’. Toen ze dat laatst zei brak mijn hart in duizend stukjes. Uitleg bij de juf gevraagd. Ze heeft genoeg sociale contacten, maar soms past ze net niet bij het groepje met wat ze wil doen en dan onthoud ze dus dat ze Alleen overblijft. Ik vind het zo treurig. Niet aan denken nu, sisu! Hormonen.. overreageren. Blablabla.
:@

Stippel , heb je een keelontsteking? Wel lief dat je zo’n behulpzaam tolkje in huis hebt O+ .
Super rot. Zeker omdat er veel wegval wat je er voor kunt nemen. Ik had in week 13 een keelontsteking en leefde toen echt op dropjes, veeel/heel veel water en antaflu ofzoiets. Niet dat zoiets medische werkingen heeft, maar nathouden en ergens op zuigen helpt dan het beste. Net als niet praten uiteraard. Jammer dat je de afspraak hebt moeten afzeggen. Wanneer mag je nu komen?
Rest mij niks anders te zeggen dan: doe rustig aan en Beterschap !


Ik hoor al 2 dagen een waterplop in Mn buik. Denk dan terug aan alle verhalen die ik gelezen heb over vliezen die breken, maar blijkbaar heb ik gewoon een trollbaby die nu al zo’n druppelgeluid kan maken :')
Ze zorgen er wel voor dat ik direct naast Mn bed sta, want geen zeiltje enzo. Ik vind het te broeierig.
Ik zou ook een handdoek kunnen pakken, maar de kat ligt zo lekker in Mn knieholte.
-mocht Mn water nu breken zoals in de films krijg ik hier spijt van he :9

Welterusten lieve dames :*
Zonder hoop geen leven.
  woensdag 15 mei 2019 @ 23:47:19 #13
426379 elamanilo
elämänilo
pi_186872147
Dat plop geluid heb ik dus al weken! En ik dacht de eerste tijd ook telkens: Huh dat zijn toch niet m’n vliezen?!

Maar blijkbaar kunnen baby’s in de buik al zulke geluiden voor elkaar krijgen ja. :D
pi_186873095
Ja, ik denk keelontsteking. En gesnotter en gehoest sinds vanavond. Super fijn! :')

Ik weet nog niet wanneer ik nu kan. Moet maar een nieuwe datum prikken, maar dat moet maar net passen. Ik heb nog geen behoefte aan een check up eigenlijk. Plus mijn meneer werkt in ploegen en ook voor onze brouwerij. Het rooster staat aardig vol. Dus heel haastig ben ik niet.

Water drinken.... Ik drink liters en toch blijf ik dorstig door mijn keel. Blegh! Vervolgens moet ik weer zoveel plassen......

Schiet lekker op hier!
Schudden voor gebruik
  donderdag 16 mei 2019 @ 05:36:38 #15
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186873954
Oh ela,
Ze houden ons lekker bezig.
Hoe zit het met jouw geduld ?
Ik merk dat het bij mij enorm wisselt. Er zijn momenten dat ik denk: kom nu maar en momenten waarop ik denk: blijf nog maar lekker even zitten. Ik geniet te veel van jouw wentelingen in Mn buik.

Stippel,
Veel plassen is goed. Kunnen al die afvalstoffen je lichaam uit. Positief bekijken! :*
Misschien kun je een lekkere thee trekken waar je van kunt drinken?

Slaap:
Zo overrated. :')
Zonder hoop geen leven.
pi_186875797
Lekker vandaag de puntjes op de i zetten ela, hopelijk is het koortsige gauw weg. Je klinkt rustig!

Spekbenenpakjes in mooie kleuren en bijna verlof voor @douche-eendje, hoera! Fijn om die laatste weken zo een beetje af te bouwen idd, dan is het contrast tussen gewone werkweek en 'ineens' verlof ook niet zo groot.

Beterschap @Stippelrientje, lekker uitzieken. Wat tof btw, een eigen brouwerij B:)B

Met het storten van de nieuwe keuken/eetkamervloer zijn de plinten behoorlijk beschadigd geraakt, dus gisteravond dacht ik even de plinten te gaan schuren en schilderen. Maar ze zijn vrij smal en de vloer kan niet afgeplakt ivm uitharden dus een normale kwast bleek al snel te groot. Penseelgrootte ging daarentegen wél prima, maar heel langzaam in een ruimte van 50m2 en weet ik hoeveel meter plint :') Nu spijt dat ik eraan begonnen ben, maar half af is helemáál zo stom..
  donderdag 16 mei 2019 @ 10:47:34 #17
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186876857
Woooo ona,
Diep respect dat je dat gaat doen.
Kunnen de plinten niet los, zodat je het kunt rollen?
Dat gezegd hebbende: als je ze los haalt komen er áltijd weer klussen bij. (Muur die toch erger beschadigd is dan je vooraf dacht/gekke aansluiting/draad dat je er opeens achter wilt hebben/etc) Dus

Ela, zieke kindjes. Wat sneu. Fijn dat ze weer opknappen, maar zorg dat jij niet omvalt he.
Vannacht lag ik wakker en toen bedacht ik me opeens hoe lief het is van jouw man om even het huis van boven naar beneden op te ruimen. Wat een lieverd heb je toch!

Ik moet zo weer naar de vk. 39.3 weken zwanger. Zo’n gek idee. Heb nog steeds geen vragen of klachten die ik wil bespreken dus het voelt eigenlijk een beetje nutteloos. Vraag me daarom ook af waarom je eigenlijk wekelijks daar heen moet. Zonde van onze tijd toch?
Al is het natuurlijk wel leuk om het hartje te luisteren en met Mn dikke buik in de wachtruimte te zitten terwijl je tussen de nét zwangeren zit. Ik weet nog dat ik bij Mn eerste afspraak weer met verwondering zat te spieken naar zo’n mega bol. O+
Zonder hoop geen leven.
pi_186876880
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 23:33 schreef Sisu het volgende:
Dat gezegd hebbende.. als ro lekker in haar blootje rondrent voel ik me echt de gelukkigste moeder op aarde. Wat is ze mooi en gelukkig met zichzelf. Wat voelt ze zich vrij en goed. Ik hoop altijd dat ze dat gevoel nog járen heeft. Maar gezien de schooltijd begonnen is zal het nog wel een kwestie van maanden zijn. Kleuters zijn al zo hard naar elkaar. ‘Waarom kam jij je haren nooit?’
‘Mag jij geen tover shirts aan? Dat is ook zielig’
‘Niemand wil met me spelen, omdat ik een stommerd ben’. Toen ze dat laatst zei brak mijn hart in duizend stukjes. Uitleg bij de juf gevraagd. Ze heeft genoeg sociale contacten, maar soms past ze net niet bij het groepje met wat ze wil doen en dan onthoud ze dus dat ze Alleen overblijft. Ik vind het zo treurig. Niet aan denken nu, sisu! Hormonen.. overreageren. Blablabla.
:@
Ik vind die kinderlijke onschuld soms ook nog wel zo mooi he. Soms vragen ze gewoon iets uit interesse, de gewone 'waarom' zonder oordeel. Vaak zijn het juist de volwassenen die er zo'n oordeel over hebben; net zoals de gesprekken in het opvoeden-topic. Want waarom is het niet geaccepteerd dat je een jongen roze kleding laat dragen en zou hij daardoor homo worden? Waarom is lang borstvoeding geven raar, maar is koemelk drinken algemeen geaccepteerd? Waarom zijn wegwerpluiers prima, maar wasbare is gadverderrie-smerig en was je je spuitpoepromper of duur designpakje wel in dezelfde machine? Je over datum zijnde vlees gooi je weg in de restkliko (bij ons niet hoor, we zijn daarin heel bewust ;) ), maar je placenta is iewl?

Mijn hoofd heeft teveel tijd om na te denken momenteel :s).

Slaap is overrated ineens inderdaad. Was om 3 uur wakker en zit nu op werk. Neem maar even wat uurtjes op zodat ik om half 3 thuis ben voor een dutje of veel.
pi_186876956
Sisu, zo voelen mijn controles ook vaak hoor. Laatste controle afgelopen maandag hebben we het vooral gehad over de invloed van mindset tijdens zwangerschap en bevalling en de positieve invloed die dat heeft op het proces. Ik denk dan altijd maar dat het voor een verloskundige ook wel prettig kan zijn om een 'nuchtere' zwangere te zien die alle zwangerschapsgerelateerde veranderingen prima kan relativeren, het niet als kwaaltjes ziet etc. Ja, sommige dingen zijn gewoon wat minder tof. Hoort erbij, denk ik dan.
En gewoon even een kleine simpele check of baby het nog naar de zin heeft bij mij, mijn bloeddruk nog goed blijft. Ach. Als we daarmee de meest voorkomende zaken kunnen uitsluiten aan risico op een eenvoudige wijze, prima joh.
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 16 mei 2019 @ 11:37:25 #20
269689 crew  Viv
pi_186877618
quote:
1s.gif Op woensdag 15 mei 2019 17:52 schreef Sisu het volgende:
Ik zag op een webwinkel een mooie grimms wagenspanner met rozenkwarts. Werd spontaan verliefd. Helaas uitverkocht. Via Google afbeeldingen toch nog kunnen vinden bij de maker zelf. -bleek om een zzp-er te gaan.
Ik was dolblij. Echt dolblij.
Nu is het binnen en helemaal niet wat ik er van had verwacht. Kralen zijn veel kleiner dan verwacht. Twijfel zelfs of het wel grimms is. Het speenkoord is bijv niet per kraal afgeknoopt, maar heeft een gewoon katoenen draadje. Ik vind het veel te link om zoiets aan een baby te geven.
Dus ja.. dit is dus zo’n te dure aankoop waar je van baalt.
Moest even klagen. Dan kan ik weer door.

Jullie nog aankopen gedaan die erg tegen gevallen zijn?
Zou het dan niet kunnen zijn dat je opgelicht bent? :@ Dat iemand zich dus ten onrechte voordoet als de maker en de officiële foto's gebruikt, terwijl wat je ontvangen hebt een slechte kwaliteit imitatie is?

Oh en je hebt bij online aankopen (enkele uitzonderingen daargelaten) gewoon recht op je geld terug hè, zelfs als er helemaal niks mis mee is. Dan hoef je hooguit de kosten voor het retourneren te betalen.
pi_186878339
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2019 10:13 schreef pinquit het volgende:
Ze is er O+ geboren om half 9, na een geweldige hands off bevalling O+
Ben zo trots! Op ons alledrie!
Ze heet Nora Jolie O+
Van harte gefeliciteerd met je dochter O+ *O*

(#spuitelf)
Een beetje vreemd, maar wel lekker
  donderdag 16 mei 2019 @ 12:39:33 #22
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186878725
quote:
1s.gif Op donderdag 16 mei 2019 11:37 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Zou het dan niet kunnen zijn dat je opgelicht bent? :@ Dat iemand zich dus ten onrechte voordoet als de maker en de officiële foto's gebruikt, terwijl wat je ontvangen hebt een slechte kwaliteit imitatie is?

Oh en je hebt bij online aankopen (enkele uitzonderingen daargelaten) gewoon recht op je geld terug hè, zelfs als er helemaal niks mis mee is. Dan hoef je hooguit de kosten voor het retourneren te betalen.
Natuurlijk zou dat kunnen , maar ik heb weinig zin om
Iemand daarvan te beschuldigen. Als niet-zwangere zou ik er waarschijnlijk wel achteraan gegaan zijn, maar nu kost het me te veel positieve Mojo.
Ik ga lunchen met een broodje kroket en daarna naar de middag bios _O_
Zonder hoop geen leven.
  donderdag 16 mei 2019 @ 13:12:58 #23
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_186879325
Je hoeft haar nergens van te beschuldigen, je hebt gewoon bij online aankopen het recht om je binnen 2 weken te bedenken zonder opgaaf van reden.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  Manager PR/Moderator/Beste crewlid 2022 donderdag 16 mei 2019 @ 13:17:12 #24
269689 crew  Viv
pi_186879416
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 13:12 schreef Lemijn het volgende:
Je hoeft haar nergens van te beschuldigen, je hebt gewoon bij online aankopen het recht om je binnen 2 weken te bedenken zonder opgaaf van reden.
Dit.

En hier lees ik dat het koord van geitenleer is, dus ik zou daar een pre-order ritselen. ;)
https://www.mamanova.nl/product/wagenspanner-met-rozenkwarts-2/
  donderdag 16 mei 2019 @ 13:27:01 #25
480396 Sisu
Oudgediende
pi_186879596
Guys, really. Ik ben al helemaal content.
Het is trouwens ook die wagenspanner O+
En de maakster is ook super lief. Dus ik heb er al dikke vrede mee O+

Sorry. Heb momenteel een beetje de ela vibes , denk ik.
Voel me hotel de botel verliefd haha. Ik heb me echt in geen jaren zó gevoeld. Wat is dit? *O*
Zonder hoop geen leven.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')