abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_187408023
Oh en zindelijkheid: lalalalalala
* stopt vingers in de oren
pi_187408050
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 18:21 schreef Adrian4 het volgende:
Lastig he Jager, hier nu ook hetzelfde met Willem. Sinds we terug zijn van vakantie, dus ik denk dat terug in het ritme zwaar valt. Vooral Kevin heeft het nu zwaar te verduren.

Zijn hier al peuters die de prik rond de vier jaar hebben gehad? Willem heeft hem vandaag en dat in combinatie met de terug-van-vakantie drama is echt verschrikkelijk. Hoe gingen jullie peuters hier mee om? Ik had hem op zich wel goed voorbereid op wat er komen ging, dat was wel erg fijn voor ons beide. Maar nu wil ik hem het liefst achter het behang plakken.
Wij zijn woensdag aan de beurt, maar dan is hij officieel geen peuter meer :o
pi_187408102
Hier krijgen ze pas met zes de volgende prikken!
pi_187408285
Ja het hele zindelijkheid hebben we ook een beetje laten versloffen. Ik ben wel van plan om op een paar mooie dagen even door te pakken.

L kent ook driftbuien, van de week mocht de tv niet aan op een zonnige middag O-). Hij heeft letterlijk een half uur lopen krijsen. Ik heb hem op de trap gezet met de mededeling dat hij mocht komen als hij iets had bedacht dat hij wilde doen, want al mijn opties waren niet goed natuurlijk. Na 2 minuten riep hij al dat hij naar buiten wilde :+
pi_187408865
N. is al geen peuter meer, maar heeft de prik vandaag gehad. Ook met haar was daarna geen land te bezeilen. Zo driftig had ik haar nog nooit gezien, morgen weer beter hoop ik.
pi_187409865
Prik ging hier vorige week donderdag gepaard met een paar tranen, na de prik nog even nagesnikt en dat was het.
Ik had hem wel echt goed voorbereid want Twix is enorm gevoelig. Hij kan intens verdrietig worden van onverwachte gebeurtenissen.
Twix mocht na de prik kiezen wat we gingen doen. Hij koos voor thuis een potje Memory en tv kijken. En dat was een goede keuze want dreumes kreeg twee prikken ;) .

Daarentegen kennen wij (nog) geen peuterbuien. Sowieso gevalletje ‘wacht maar’ want we hebben een dreumes met aanzienlijk meer temperament ;). Dus onze tijd komt echt nog wel.

Soms vind ik het wel lastig, de gevoeligheid van Twix. Ik zou hem soms graag wat weerbaarder zien. Als in: “kom op jongen, schouders eronder en door.”
Anderzijds is het ook prachtig dat hij is wie hij is en mag zijn wie hij is. Dus ik wil hem ook niet pushen. De juiste balans zoeken dus tussen hem begeleiden en ook de ruimte geven.
pi_187410277
Willem trekt onverwachte gebeurtenissen of gebeurtenissen die onverwacht anders lopen ook heel slecht. Gisteren kwamen ik en papa hem halen bij het KDV in plaats van alleen ik zoals gezegd gisterochtend. Groot drama, want het is anders dan dat het in zijn hoofd zit.

Ik vond hem ook eigenlijk heel dapper bij het CB, hij ging er toch maar eventjes goed voor zitten ondanks dat hij wist wat er ging komen. Maar daarna werd het een draakje.
Gaan slapen ging net zonder problemen, dat is wel een voordeel van de prik.

En verder Malteser denk ik ook wel eens “kom op jongen”, maar meer in de zin van zet nu toch gewoon een keer door en geef niet zo snel op. Dat is echt dwars op wat ik ben en dat vind ik moeilijk.
pi_187410488
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 07:03 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Babyzindelijkheidscommunicatie :Y
N gaf trouwens nooit een signaal, ik heb er echt op gelet... pas als je wat rook merkte je het.
Er is een speciale afkorting voor. Maar die ben ik echt ontschoten :)
Schudden voor gebruik
pi_187410536
quote:
1s.gif Op woensdag 12 juni 2019 10:04 schreef Savvy het volgende:
Bij babyzindelijkheidscommunicatie kan je (iig bij de baby's) toch niet spreken van zindelijkheid? Ze plassen en poepen nog steeds willy-nilly, alleen de ouder weet wanneer je de baby boven de wc moet hangen.

Ik geloof wel dat de zindelijkheid tegenwoordig later is doordat de luiers te goed zijn geworden.
Ik heb alleen niet het idee dat Fee het nou zo erg vindt dat haar onderbroek nat is. Ze speelt gewoon lekker verder en beweert bij hoog en bij laag dat ze niet nat is, terwijl ze overal natte plekken achterlaat :')
Ze geven signalen van "ik moet" en daar kan je op inspelen. Dat is ook een vorm van zindelijk zijn.
Dat ze pas later zelfstandig zindelijk kunnen zijn is logisch ;)
Schudden voor gebruik
pi_187410697
Hier wel recent een prik gehad, maar of dat die prik is die je bedoelt weet ik niet.

Ik had gevraagd of hij erna in de speeltuin wilde spelen (dichtbij cb) en daarna naar de bakker kuieren voor een pistoletje om onderweg te picknicken of dat hij liever naar huis ging.

Hij wilde wel graag zijn armen veel gebruiken na de prik nadat ik had uitgelegd dat ze dan minder pijnlijk zouden worden. Maar wilde graag eerst aardbeien eten na de prik. Dua een bak aardbeien g i ng er mee :) Daarna heeft als een aapje een uurtje geklommen in rekken en weet ik het wat.

Hij heeft nog steeds een beetje een schijf zitten, maar niet meer heel groot. Gelukkig viel de uitslag /eczeem ervan mee dit keer.

Hij was zo dapper. Alleen het einde van de prik trok hij erg slecht.
Snikkend op samenkomen na hard huilen: mag ik nuhu de aaaahaardbreihen? *snik*

Mijn hartje breekt dan zo!
Schudden voor gebruik
  donderdag 13 juni 2019 @ 21:05:45 #286
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187410724
Peutertjes! Wat zijn ze leuk hč? O+

En soms ook niet :7

Ja dat "kom op zet eens door" heb ik ook weleens. Voor wie de serie Casper & Emma kent. Max is ook gewoon net Casper, dus niet zo'n durfal. Springen en klimmen doet hij dus ook gewoon bijna nooit. Als ik dan leeftijdsgenootjes zie :o Maar over het algemeen hoeft hij van mij ook niks en ben ik dus nu (met bijna 3) soms blij als hij ergens gaat stunten :D Alles op zijn eigen tempo. Ik wil dat het een jongetje met zelfvertrouwen wordt en dat krijgt dus een boost als hij helemaal zelf een mijlpaal bereikt. Tof om te zien. Hij compenseert trouwens wel weer met die grijze massa in dat koppie en zijn enorme drive om contacten te maken met andere mensen.

Geen idee wat ik hiermee wil zeggen, maar mooi om je kind zo te leren kennen. Het is een geweldig ventje O+

Na een hele periode vanaf babyzijn van ongecompliceerd met ons mee-eten aan tafel is er nu trouwens een periode van miepen aangebroken. Geen dingen willen eten omdat de kleur niet aanstaat enzo. Eind van de dag vraagt dat soms veeeeeeeeel geduld.
pi_187411165
quote:
0s.gif Op donderdag 13 juni 2019 18:24 schreef Adrian4 het volgende:
Oh en zindelijkheid: lalalalalala
* stopt vingers in de oren
+1. Ik ben al lang blij dat ze weer plast ook al is het in haar luier.

Jager, emmy reageert ook altijd sterk en lang door in haar gedrag na de griep. Uitzingen en onthouden hoe leuk ze straks echt weer wordt als ze zichzelf is :')

Q die van mij is ook een bange poeperd, maar soms verrast ze me wel. Bv als ze denkt dat ik niet kijk.
Emmy at ook altijd alles en nu schuift ze soms direct haar bord weg. Lust ik niet! Vreselijk vind ik dat als bourgondisch mens, maar probeer er geen strijd van te maken die ik toch niet win. Lukt niet altijd.

Oh en ze kan zo lekker spelen nu en al die fantasie O+
Als ze wat tekent, zegt ze ook “en dit is Emmy in haar bedje” ofzo. En als we samen een groot huis tekenen dan werken we echt samen. Ik teken slingers omdat oma jarig is en Emmy bedenkt dat er dan ook ballonnen moeten zijn. Zo leuk

Ze is ook bijna jarig. Slik.
En er zo heerlijk mee bezig ook.

[ Bericht 4% gewijzigd door Arja op 13-06-2019 21:37:53 ]
pi_187411401
Willem is niet echt bang, maar als hij in zijn hoofd heeft zitten dat hij het niet kan, dan doet hij het gewoon niet. Net zoals dus poepen op de wc. “Dat kan ik niet!!” 😡
en dan gebeurt er dus ook echt niets als ik hem op de wc zet.
pi_187411564
quote:
1s.gif [b]Op donderdag 13 juni 2019 21:32 schreef Arja het volgende:[quote]

Oh en ze kan zo lekker spelen nu en al die fantasie O+
Als ze wat tekent, zegt ze ook “en dit is Emmy in haar bedje” ofzo. En als we samen een groot huis tekenen dan werken we echt samen. Ik teken slingers omdat oma jarig is en Emmy bedenkt dat er dan ook ballonnen moeten zijn. Zo leuk

Dit vind ik ook zo leuk.
Het wordt voor mij ook steeds uitdagender. Zo moest ik deze week kippen tekenen. Eigenlijk waren ze niet goed genoeg.
pi_187411828
Wurm zijn aanstaande juffrouw aan de telefoon gehad. Over 2 weken kennismaking thuis en dan inplannen wanneer hij gaat wennen na de vakantie.

Beetje lastig wel, want dat ziu precies in de week zijn wanneer ik uitgerekend ben :)

"Ik wil ook wat zeggen tegen de juffrouw!"
"Wurm, komt even aan de telefoon."
"Oh... oké!"

" TOT BINNENKORT O+ juffrouw van mijn schooltje!!"
"Tot binnenkort, wurm!" :D

Hij heeft er in ieder geval zin in.
Schudden voor gebruik
pi_187411867
Tekenen O+

Ik houd er zelf zo van. Wurm heeft een tijdje allerlei poppetjes gemaakt, maar krast nu liever patronen ofzo.

Beetje omgekeerde volgorde :D

Leuk die fantasie die erbij komt kijken! Slingers en een heus feest. Een heel verhaal bij zo een tekening!
Schudden voor gebruik
pi_187411947
Twix is niet perse bang uitgevallen. Klimt, spring, klautert volop. En ook op sociaal vlak is hij niet perse bang. Hij maakt contact in de speeltuin met andere kinderen, zoekt ze op om samen te spelen.
Maar hij kan bijv. enorm schrikken van harde geluiden, van mensen die lelijk tegen hem doen. Hij wordt zelden boos, hij wordt verdrietig. En als hij erg schrikt, raakt hij in paniek.

Maar het is ook heel wisselend. We kunnen ergens binnenkomen waar hij meteen het ijs breekt met een leuke opmerking, maar we kunnen ook ergens binnenkomen waarbij hij het eerste half uur nog niet achter me tevoorschijn durft te komen. En dat is dus random. Valt geen pijl op te trekken wanneer hij wat doet en bij wie.

Zindelijkheid: we deden een poging in januari die strandde na heel veel diarree wegens een allergiefoutje. En toen ineens was het maart en zei Twix: “ik ben een grote jongen, ik plas en poep op de wc en doe geen dutjes meer”. Hij deed zijn luier uit en klaar waren we. Dag en nacht zindelijk.
pi_187412796
Aah Stippel, wat lief, wurm en de juffrouw O+ Wij gaan over 2 weken ook met Ketel bij zijn nieuwe school kijken, ik ben erg benieuwd wat hij er van zal vinden.
pi_187413617
Wat schattig van Wurm! Hij heeft er echt zin in dus!

Hier ook een heel voorzichtig jongetje. Heel herkenbaar wat je zegt, Q. Hij is verbaal enorm sterk, maakt puzzels van 100 stukjes, stelt levensvragen en kan zo lekker spelen.
Maar tegelijkertijd zegt hij vrijwel bij al het nieuwe: ‘kan ik niet/durf ik niet.’ Ik probeer het te stimuleren, maar geef hem ook de kans om op eigen tempo te ontwikkelen.
Grappig wel dat zijn kleine broertje echt alles durft en meestal de eerste is die van de hoge glijbaan gaat, met S. er zenuwachtig achter: ‘Dat kun je wel, Mijmpie.’ En dan soms alsnog zelf niet durven O+

Afgelopen week was een week om snel te vergeten, driftbuien aan een stuk door. Geen idee wat er dwars zat.
Vandaag eindelijk weer een fijne dag gehad. Uiteraard wel een keertje peutergedrag, maar vooral gezellig en meewerkend. Dan is het toch zo’n fantastisch jongetje en ben ik zo trots dat dat gewoon míjn kindje is O+
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_187414865
Hier wordt alles ondersteund met een theatraal 'Dat kan ik ECHT niet hoorrrr'. Vooral bij dingen die ze al zes miljoen keer heeft gedaan. Het woord drie zeggen bijvoorbeeld. Het is hier een controle dingetje. Zij betaalt wel wat ze wel en niet kan.

Wij kregen gister eindelijk te horen dat ze het toch naar de school mag die we graag willen. Na onze verhuizing een paar maanden terug was ze op een wachtlijst gekomen. *O*

Over drie weken is ze al weer 4. Stop de tijd mensen. :{
Want het leven is niet meer dan een sprookje
  vrijdag 14 juni 2019 @ 12:06:54 #296
387431 Frsh
Het is niet koud, het is frsh
pi_187417988
Meneer is ondertussen gewend om te blijven liggen tot zn lampje gaat branden. Combinatie van speelgoed en boekjes klaarleggen op zn kamer, en bij het eerste geluid 1 van ons eruit die m nog 1 keer vertelt dat hij er echt pas uit mag als het lampje brand.

Kost een week of 2 opstaan om 6u, maar hij snapt t en houdt zich eraan. Geen "kopjes koffie" meer om 10 over 6.

De kopjes koffie zijn nu omgeslagen naar taart bakken in het algemeen. Taart bakken met rozijnen en ontbijtkoek, taart bakken met thee en banaan, taart bakken met bessen en water. Maar gelukkig doet ie t nu als we erbij zijn.

Verder de hele dag aan de "Ja, maar". Pfff... vermoeiend. Wel goed voor zn debating-skills.
Guard: een geel neon jack, gedragen door een bebaarde man, zou wel eens Frsh kunnen zijn...
[b]Op zondag 10 augustus 2014 16:04 schreef Murmeli het volgende:[/b] Frsh is in ieder geval mijn held van de dag :)
  zaterdag 15 juni 2019 @ 10:26:43 #297
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_187432398
Yeah but, no but :P

Mooi dat die fase ook weer voorbij is Frsh. Ik heb vanmorgen geprobeerd of Max koffie wilde zetten toen ik nog bed lag, maar hij vertikte het. Helaas.
pi_187437401
Helaas! Haha
Schudden voor gebruik
pi_187437526
Wat grappig dat verschil van de ene keer als feestganger de boel begroeten en ijs breken en de andere keer erg verlegen zijn... dat heeft onze wurm ook ontzettend.

Hij groet iedereen onderweg, maar soms voelt hij een ontzettende drempel en gaat het moeizaam om zich los te weken van mijn been of handen voor zijn ogen. Ik denk dat het te maken heeft met hoe open de ander staat voor contact. Want ik voel zelf ook snel stemming of sfeer in een ruimte. Of iets open staat voor contact of niet...

Gesloten of norse mensen slaat wurm dus over.

Met kindjes maakt hij over het algemeen snel contact of probeert een manier te vinden om een ingang te vinden. Hij vraagt wel eens om hulp van mij als het niet lukt.

"Hoi, ik ben wurm. Mag ik meedoen?"
Werkt over het algemeen super goed en die weet hij nu wel aardig in te zetten. "Hoe heet jouw hond?" Is zijn favoriete vraag in de buurt. Hij kent nu bijna alle honden bij naam en met welke hij kan spelen of aaien en welke niet. :) Zo kletsen we dus ontzettend veel met mensen uit de buurt. Haha
Schudden voor gebruik
pi_187440659
Emmy heeft dat ook. Ze kan echt de show stelen en alle lachers op haar hand hebben. Vandaag ging ze middenin de kamer staan om compleet met alle gebaren luidkeels “in de maneschijn” te zingen. Of spontaan vertellen wat ze heeft gedaan aan de kaasmevrouw alsof zij ook begrijpt wie Appie dan wel is en dat Bing ziek was op tv.
Maar ze kan ook verlegen zijn en dan zo’n beetje met haar hele hand in haar mond staan. Op de psz is ze ook nog niet vrij en praat niet veel daar. Terwijl ze hier de oren van mijn kop kletst.

Vandaag een boekje gelezen over dieren die moeten plassen en het is potjestijd. Zegt ze tegen me: maar mama, waarom plassen ze niet gewoon in het gras? Het zijn toch diertjes? :D
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')