abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_186209336
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 11:37 schreef Piger het volgende:
Hoe Vries je je soep in dan? Zodat t niet teveel ruimte in beslag neemt, maar dat je geen 10L in 1x moet ontdooien.

Welke bakjes gebruik je?
Ik gebruik altijd de 1 of 3 liter zakken van de jumbo, werkt ook ideaal voor stamppotten en dergelijke.



Kun je mooi plat leggen, en het lekt ook nog eens niet.
pi_186211080
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 13:06 schreef Embraer89 het volgende:

[..]

Ik gebruik altijd de 1 of 3 liter zakken van de jumbo, werkt ook ideaal voor stamppotten en dergelijke.

[ afbeelding ]

Kun je mooi plat leggen, en het lekt ook nog eens niet.
Hier ook zo sinds afgelopen winter. Ideaal.
Gehakt doe ik ook zo. In porties van 100gram plat de vriezer in.
Etiketje erop met produkt en datum en klaar.
  zondag 14 april 2019 @ 14:36:55 #53
433238 Tengano
Try not to think of me
pi_186211243
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2019 11:37 schreef Piger het volgende:
Hoe Vries je je soep in dan? Zodat t niet teveel ruimte in beslag neemt, maar dat je geen 10L in 1x moet ontdooien.

Welke bakjes gebruik je?
Nee, ik gebruik geen plastic zakjes voor de soep. Ik heb bij de LIDL een keer een hele berg van die diepvriesdoosjes gekocht. Die waren ten eerste goed stapelbaar in de vriezer en maatjes van 1 liter en iets kleiner. Ik had er ook nog wat grotere bij, maar iig pasten ze keurig in elkaar als ze leeg waren zodat ik ze makkelijk en qua ruimte efficient kon opbergen.

Ik heb er dus zoveel gekocht en van hetzelfde type dat als er een keer 1 doosje of dekseltje kapot gaat, ze nog steeds bij elkaar passen, dat werkt wel goed.

En soep nooit tot de rand vullen, want bij het vriezen zet het uit en dat kan ie zeg maar overlopen in je vriezer. :% Weet ik niet uit ervaring hoor :D

Ik heb van de week 9 grote preien schoongemaakt en gesneden; iets van 3,5 kilo denk ik. Die zitten alvast in de vriezer voor de volgende pan soep :) En later doe ik dan nog een bloemkool, selderij, peen en knolselderij snijden, ook in het groot en die vries ik allemaal in als soepgroente.
  vrijdag 19 april 2019 @ 09:34:01 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186306087
quote:
6s.gif Op donderdag 11 april 2019 06:40 schreef Friday12 het volgende:

[..]

_O_
4 -6 kippenbouten
Een prei
Een ui
3 penen
4 tenen knoflook
Stuk knolselderij
Peperkorrels
4 - 5 blaadjes foelie
3 blaadjes laurier
Envelopje saffraan
Grote pan waar dit alles in kan en water er op gieten tot het onder staat.
Aan de kook brengen en daarna op laag vuur tegen het koken aan houden. Regelmatig afschuimen met ee schuimspaan.
6 uur laten trekken, langer is beter.
Af laten koelen en zeven
Groente kunnen weg

Vlees van de botten halen en in de bouillon doen.
De bouillon afsmaken met wat zout.

Dit is je kippensoepbasis
Je kan het vlees ook zo eten of een ragout of kroketten mee maken, en de bouillon gebruiken om mee te koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186309945
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

4 -6 kippenbouten
Een prei
Een ui
3 penen
4 tenen knoflook
Stuk knolselderij
Peperkorrels
4 - 5 blaadjes foelie
3 blaadjes laurier
Envelopje saffraan
Grote pan waar dit alles in kan en water er op gieten tot het onder staat.
Aan de kook brengen en daarna op laag vuur tegen het koken aan houden. Regelmatig afschuimen met ee schuimspaan.
6 uur laten trekken, langer is beter.
Af laten koelen en zeven
Groente kunnen weg

Vlees van de botten halen en in de bouillon doen.
De bouillon afsmaken met wat zout.

Dit is je kippensoepbasis
Je kan het vlees ook zo eten of een ragout of kroketten mee maken, en de bouillon gebruiken om mee te koken.
Op hoeveel liter water is dat ongeveer gebaseerd Piet? En de bouillon vries je dan in porties in?
Ik wil dit na het weekend wel een keer gaan maken :)
  vrijdag 19 april 2019 @ 14:06:57 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_186310046
quote:
2s.gif Op vrijdag 19 april 2019 14:00 schreef Papabear het volgende:

[..]

Op hoeveel liter water is dat ongeveer gebaseerd Piet? En de bouillon vries je dan in porties in?
Ik wil dit na het weekend wel een keer gaan maken :)
2 - 3
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_186310118
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 14:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

2 - 3
Oh, da's niet zo veel. Maar dan pas ik de hoeveelheden wel wat aan. Merci! _O_
  vrijdag 19 april 2019 @ 14:40:13 #58
194233 Friday12
Originele kloon
pi_186310615
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 april 2019 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

.
_O_ top
pi_186341427
Echt 35 liter :@
Volgens mij zou je een roeping als kok in een weehuis niet misstaan :+
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')