Nee, die kunnen heel snel koelen, itt jij en ik thuis, en conserveermiddelen gebruiken.quote:Op woensdag 10 april 2019 08:33 schreef Tengano het volgende:
[..]
Daar heb je wel een punt Piet. Ik heb er zelf in de praktijk nog niet echt last van gehad gelukkig. Dus chinees invriezen is dan nog veel minder gezond als ik het zo lees. En kant en klaar maaltijden van de AH, LIDL en ALDI waar dan rijst of pasta in verwerkt zitten vallen dan automatisch ook in de categorie niet hygienisch lijkt mij.
Persoonlijk vind ik opwarmen in de magnetron vrijwel nooit een groot succes voor de smaak. Ik ontdooi ook altijd in de koelkast en verder opwarmen in de pan.quote:Op woensdag 10 april 2019 08:37 schreef Tengano het volgende:
[..]
Een portie van 1 persoon ontdooien in de magnetron kost natuurlijk veel minder tijd dan een of ander blok voor 4 personen. Dus die ontdooitijd veel heel erg mee en weegt voor mij niet op tegen de bereidingstijd van een hele maaltijd.
Maar wat ik ook doe is bijvoorbeeld net als gisteren mijn linzensoep uit de vriezer halen en in de koelkast zetten. Dan ontdooit hij langzaam en het is qua energieverbruik weer wat gunstiger.
Ik heb het idd te druk met andere dingen om elke dag voor mezelf te koken. En alleen soep warm ik in de magnetron op. Een of andere maaltijd ontdooi ik in de magnetron of in de koelkast een dag van te voren en bak ik altijd op. Zo uit de magnetron vind ik het zelf te weinig smakelijk.quote:Op woensdag 10 april 2019 08:40 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik opwarmen in de magnetron vrijwel nooit een groot succes voor de smaak. Ik ontdooi ook altijd in de koelkast en verder opwarmen in de pan.
Maar heb jij dan altijd haast of gewoon geen zin om er buiten de dagen dat je kookt voor de vriezer veel tijd aan te besteden?
Bac. cerus is een granen dingetje iddquote:Op woensdag 10 april 2019 08:49 schreef Tengano het volgende:
En als ik Piet zijn statement nog even terug haal zijn stampotmaaltijden met aardappel dus niet of minder vatbaar voor de vermeldde hygienische risico's
Geldt dat dan ook voor linzen?quote:Op woensdag 10 april 2019 10:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bac. cerus is een granen dingetje idd
]
Wat is nou een goed recept voor kippenbouillon? Heb het wel eens geprobeerd maar het is nog nooit echt super goed geworden vind ikquote:Op woensdag 10 april 2019 17:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Het is verder heerlijk een echt grote pan te hebben a 30-40 liter. Bouillon en fond trekken is een genot daarmee. Neem bij de aspergeboer die een schilmachine heeft staan een paar plastic zakken schillen mee en trek er bouillon van, kook die in tot een fond, erg lekker om daar asperges in te koken, soep van te maken. Laatst (per vergissing) i.p.v. kippenbouillon aspergefond gebruikt voor een bloemkoolsoep. Vreselijk lekker.
Koop een dozijn kippenpoten en trek er bouillon van en vries het portiematig in, maak ragout van het vlees en kook bv je rijst voor paella of risotto in deze bouillon.
Kok ik op terugquote:Op woensdag 10 april 2019 22:37 schreef Friday12 het volgende:
[..]
Wat is nou een goed recept voor kippenbouillon? Heb het wel eens geprobeerd maar het is nog nooit echt super goed geworden vind ik
Da's dus 12 minuten. Ik zet in nog geen half uur een verse pan pasta op tafel, waarom zou ik dan eerst heel lang in de keuken staan (want grote pannen) en dan nog eens 12 minuten? En afwas, zoveel is het niet. Just my 2 cents.quote:Op dinsdag 9 april 2019 23:57 schreef Tengano het volgende:
Macaroni kun je ook het beste een beetje ontdooien (2 minuten in de magnetron) en dan tien minuutjes in een koekepan opbakken. Dan krijgt het weer wat meer smaak en is het ook niet zo'n laffe massa. Enige extra afwas die je dan hebt is dat pannetje en een spatel.
Als je wil kun je er dan van tevoren wat stukjes (bevroren) paprika (uit de vriezer) bij doen en wellicht 1 uitje snipperen, zodat je echt het idee hebt dat je toch aan het koken bent en het weer net iets anders smaakt.
Een goede pastasaus lukt me echt niet in een half uur hoor.quote:Op donderdag 11 april 2019 19:57 schreef JeugdVanTegenwoordig het volgende:
[..]
Da's dus 12 minuten. Ik zet in nog geen half uur een verse pan pasta op tafel, waarom zou ik dan eerst heel lang in de keuken staan (want grote pannen) en dan nog eens 12 minuten? En afwas, zoveel is het niet. Just my 2 cents.
Als je voor 1 persoon eten maakt houd je ook veel ingredienten overquote:Op donderdag 11 april 2019 19:57 schreef JeugdVanTegenwoordig het volgende:
[..]
Da's dus 12 minuten. Ik zet in nog geen half uur een verse pan pasta op tafel, waarom zou ik dan eerst heel lang in de keuken staan (want grote pannen) en dan nog eens 12 minuten? En afwas, zoveel is het niet. Just my 2 cents.
Geen idee. Wie heeft verteld dat je dat moet doen dan?quote:Op donderdag 11 april 2019 19:57 schreef JeugdVanTegenwoordig het volgende:
[..]
Da's dus 12 minuten. Ik zet in nog geen half uur een verse pan pasta op tafel, waarom zou ik dan eerst heel lang in de keuken staan (want grote pannen) en dan nog eens 12 minuten? En afwas, zoveel is het niet. Just my 2 cents.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |