Ik gebruik altijd de 1 of 3 liter zakken van de jumbo, werkt ook ideaal voor stamppotten en dergelijke.quote:Op zondag 14 april 2019 11:37 schreef Piger het volgende:
Hoe Vries je je soep in dan? Zodat t niet teveel ruimte in beslag neemt, maar dat je geen 10L in 1x moet ontdooien.
Welke bakjes gebruik je?
Hier ook zo sinds afgelopen winter. Ideaal.quote:Op zondag 14 april 2019 13:06 schreef Embraer89 het volgende:
[..]
Ik gebruik altijd de 1 of 3 liter zakken van de jumbo, werkt ook ideaal voor stamppotten en dergelijke.
[ afbeelding ]
Kun je mooi plat leggen, en het lekt ook nog eens niet.
Nee, ik gebruik geen plastic zakjes voor de soep. Ik heb bij de LIDL een keer een hele berg van die diepvriesdoosjes gekocht. Die waren ten eerste goed stapelbaar in de vriezer en maatjes van 1 liter en iets kleiner. Ik had er ook nog wat grotere bij, maar iig pasten ze keurig in elkaar als ze leeg waren zodat ik ze makkelijk en qua ruimte efficient kon opbergen.quote:Op zondag 14 april 2019 11:37 schreef Piger het volgende:
Hoe Vries je je soep in dan? Zodat t niet teveel ruimte in beslag neemt, maar dat je geen 10L in 1x moet ontdooien.
Welke bakjes gebruik je?
4 -6 kippenboutenquote:
Op hoeveel liter water is dat ongeveer gebaseerd Piet? En de bouillon vries je dan in porties in?quote:Op vrijdag 19 april 2019 09:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
4 -6 kippenbouten
Een prei
Een ui
3 penen
4 tenen knoflook
Stuk knolselderij
Peperkorrels
4 - 5 blaadjes foelie
3 blaadjes laurier
Envelopje saffraan
Grote pan waar dit alles in kan en water er op gieten tot het onder staat.
Aan de kook brengen en daarna op laag vuur tegen het koken aan houden. Regelmatig afschuimen met ee schuimspaan.
6 uur laten trekken, langer is beter.
Af laten koelen en zeven
Groente kunnen weg
Vlees van de botten halen en in de bouillon doen.
De bouillon afsmaken met wat zout.
Dit is je kippensoepbasis
Je kan het vlees ook zo eten of een ragout of kroketten mee maken, en de bouillon gebruiken om mee te koken.
2 - 3quote:Op vrijdag 19 april 2019 14:00 schreef Papabear het volgende:
[..]
Op hoeveel liter water is dat ongeveer gebaseerd Piet? En de bouillon vries je dan in porties in?
Ik wil dit na het weekend wel een keer gaan maken
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |