abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_185544830
De OP van dit topic was alweer bijna 6 jaar geleden. Het was geschreven omdat het parement van Venezuela buitenspel was gezet. In die 5 jaar is er heel veel gebeurd.
Er zijn veel protesten geweest tegen het regime en daarbij zijn ook vele doden gevallen.

De olieprijs was flink ingestort en omdat het land er zo zwaar op olie leunt is de economie ook ingestort. Hoewel de olieprijs nu weer aan het herstellen is. Voor Venezuela maakt dat herstel niet meer uit.



Naast de prijs van olie is ook de productie een probleem.



De bolivar heeft te maken met een hyperinflatie, het tekort aan alles is nog meer toegenomen en ook de criminaliteit rijst nog verder de pan uit.



Mensen vluchten het land uit door de wanhoop. Mensen met een opleiding en een Spaanse achtergrond vliegen en masse weg en vele anderen lopen naar Colombia en Brazilië. Er is een enorme brain drain gaande die enig toekomstig herstel nog moeilijker maakt.

(Betrouwbare) statistieken uit Venezuela zijn steeds moeilijker te krijgen ook doordat het land meer gesloten is. Het is moeilijk een gebalceerde opinie te vormen, maar dat het een crisis is is duidelijk.

Hoe lang blijft Maduro nog aan de macht met alle druk in binnen- en buitenland?

+==========================================================
#1 van de reeks van woensdag 20 november 2013. POL / Venezuela: steeds meer dictatuur
+==========================================================

quote:
De Venezolaanse president Nicolas Maduro mag een jaar lang wetten uitvaardigen zonder die aan het parlement voor te leggen. De Nationale Vergadering heeft daarin dinsdag zelf toegestemd.
Parlement Venezuela zet zichzelf buitenspel

Bij de volgende verkiezingen wint Maduro met 99,3% om daarna gewoon niet meer moeilijk te doen en gewoon geen verkiezingen uit te schrijven.

quote:
Venezuela is the world's fifth largest oil exporting country and has the world's largest proven oil reserves at an estimated 296.5 billion barrels (20% of global reserves) as of 2012. In 2008, crude oil production in Venezuela was the tenth-highest in the world at 2,394,020 barrels per day (380,619 m3/d) and the country was also the eighth-largest net oil exporter in the world.[2] Venezuela is a member of the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC).
http://en.wikipedia.org/w(...)ezuelan_oil_industry

Met zo enorm veel olie zou er toch geen barre armoede (minder dan $1 per dag) en honger moeten zijn? ..dat is er wel degelijk. Het is een stuk minder geworden, maar in een land zo rijk aan olie zou het niet eens in het woordenboek moeten staan. Helemaal voor de socialistische staat die ze beweren te zijn is dat natuurlijk erg wrang.

De VS krijgt er altijd flink van langs en zijn duivels! psst olie kopen?

De olie van Venezuela gaat voor zo'n 40% naar de VS en olie is 50% van hun economie. Dat zou betekenen dat 20% van Venezuela draait op olie die naar de VS gaat.


Criminaliteit en moordcijfer is weer een ander probleem en Chavez heeft daar flink aan meegeholpen door ongecontroleerd wapens aan burgers te geven.

quote:
Venezuela is among the most violent places of Latin America. Class tension has long been a part of life in the South American country, where armed robberies, carjackings and kidnappings are frequent. In 2009, the homicide rate was approximately 57 per 100,000, one of the world’s highest, having tripled in the previous decade.[1] The capital Caracas has the sixth greatest homicide rate of any large city in the world, with 98.7 homicides per 100,000 residents in 2011.
http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Venezuela

(ter vergelijking is het moordcijfer in Nederland 1,1 per 100.000)

Gaat het ooit nog goedkomen? Zou een niet-socialistische regering het wel kunnen of is dit een Venezolaanse ziekte?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185544878
Stroomuitval legt olie-export Venezuela lam

Door de aanhoudende problemen met de stroomvoorziening in Venezuela kan de belangrijke olie-haven José Antonio Anzoátegui, bekend als het 'complex José' nauwelijks meer functioneren. Het is een van de belangrijkste uitvoerpunten voor olie van de staatsonderneming Petróleos de Venezuela S.A, die vrijwel de enige legale bron van inkomsten van het regime zijn.



Donderdag viel de stroom uit in Venezuela. Dat is plaatselijk niet ongebruikelijk, maar op zo'n grote schaal en in de hoofdstad Caracas is het nog niet eerder voorgekomen. Voornaamste oorzaak lijkt een defect in de voor de stroomvoorziening cruciale waterkrachtcentrale Simón Bolívar, in het oosten van het land.

De regering heeft het land feitelijk dichtgegooid om de stroomvoorziening helemaal te herstellen. Maar dat is maandag nog steeds niet gelukt. De regering van machthebber president Nicolás Maduro wijt de stroomuitval aan sabotage van rechtse krachten en de VS. Zijn tegenstanders zien dit als een gevolg van decennia van wanbeleid en corruptie, waarin niet veel aan onderhoud of investeringen is gedaan.
https://www.dvhn.nl/buite(...)la-lam-24255337.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185544915
quote:
New York Times: "Niet Maduro-regime maar betogers staken vrachtwagens met humanitaire hulp in brand"

Niet de Venezolaanse overheid, maar de anti-Madurobetogers zouden verantwoordelijk zijn voor het uitbranden van drie vrachtwagens met humanitaire hulp eind februari. Dat schrijft The New York Times op basis van nieuwe beelden. De vrachtwagens vlogen vermoedelijk in brand toen een molotovcocktail - weliswaar per ongeluk - op de lading belandde.

Freek Willems
14:59
https://www.vrt.be/vrtnws(...)gers-staken-vrachtw/

Oeps.
pi_185545787
quote:
Ondraaglijke stank

Op de kraamafdeling werden baby’s ter wereld gebracht onder het licht van mobiele telefoons van verpleegsters en soms zelfs met kaarslicht. In het mortuarium van Caracas konden lijken niet worden gekoeld, omwonenden klaagden over een ondraaglijke stank.

Zaterdag gingen zowel aanhangers van Maduro als Guaidó de straat op om te protesteren. Volgens lokale en internationale media waren er bij de anti-regeringsprotesten tienduizenden mensen en trok het pro-regeringsprotest van Maduro enkele duizenden aanhangers. Hoe langer de stroomstoring duurt, hoe explosiever de situatie wordt, vreest Melvin Chacón.

„Ons land takelt verder af en mensen raken gefrustreerd, er kunnen rellen uitbreken en de situatie kan verder exploderen”, appt hij.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-wanhopiger-a3952774
  dinsdag 12 maart 2019 @ 22:50:07 #5
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_185575419
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
reset
  woensdag 13 maart 2019 @ 07:51:02 #6
49641 Individual
Meet John Doe...
  dinsdag 26 maart 2019 @ 17:54:43 #7
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_185862593
US vs Russia: Everything you need to know about the battle for influence in Venezuela

quote:
- On Monday, the U.S. accused Russia of aggravating political tensions in Venezuela. That prompted the Kremlin to repeat its claim that the White House has been trying to orchestrate a "coup."

- It comes less than 48 hours after two Russian military planes touched down in Caracas, fueling speculation that Moscow is seeking to bolster its presence in the oil-rich, but cash-poor, country.

- The U.S. has sought to ratchet up the pressure on Russia to sever its diplomatic, economic and military ties with Venezuela, but to no avail.
reset
pi_185865320
Opnieuw een blackout die de 2e dag ingaat.

Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
pi_185964821
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 22:50 schreef Individual het volgende:
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
Ga daar maar niet van uit:

quote:
Venezuela weer zonder stroom, Maduro stelt 30-daags rantsoen in

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft een rantsoen van 30 dagen voor alle energie en water aangekondigd. Venezuela wordt al weken geteisterd door grote stroomstoringen en er dreigt nu ook een groot gebrek aan water.


Eerder zondagavond werd bekend dat Maduro de werkdagen in het land inkort om stroom te besparen. Om 14.00 uur eindigt voorlopig de werkdag in het Zuid-Amerikaanse land. Daarnaast worden alle lessen tijdelijk gestopt vanwege het stroomtekort.

,,Dit is noodzakelijk om de continuïteit van de stroomvoorziening te behouden’’, stelt Maduro. De president beschuldigt onder meer de Verenigde Staten en zijn politieke tegenstander Juan
Guaidó ervan het energiesysteem te hacken.

Zondag waren er door het hele land protesten uit woede over de stroomstoringen. Boze inwoners wierpen barricades op door afval op straat te verbranden en sloegen op potten en pannen.

Al de hele maand zijn er problemen met de stroomvoorziening in Venezuela. Vrijdag viel de stroom in 20 van de 23 Venezolaanse staten uit. Sindsdien is de stroomvoorziening zeer wisselvallig.
https://www.ad.nl/buitenl(...)ntsoen-in~aff008bb7/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185967529
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 22:50 schreef Individual het volgende:
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
Het zal zeer waarschijnlijk "Venezuela, War by Proxi" worden
Geld maakt meer kapot dan je lief is.
Het zijn sterke ruggen die vrijheid en weelde kunnen dragen
  dinsdag 2 april 2019 @ 07:32:30 #11
49641 Individual
Meet John Doe...
  woensdag 3 april 2019 @ 18:06:19 #12
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186014641
Guaido stripped of immunity by Venezuelan legislators

Wordt het volgende bericht dat hij is opgepakt?
reset
  vrijdag 5 april 2019 @ 07:30:44 #13
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186046900
Was er niet een Fokker die hier naar toe wilde emigreren?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  vrijdag 5 april 2019 @ 16:07:45 #15
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186050593
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 11:29 schreef raptorix het volgende:
Was er niet een Fokker die hier naar toe wilde emigreren?
De Chaves/Maduro fans die zich aan het begin van dit topic lieten horen laten zich hier niet meer zien.
reset
pi_186101054
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 16:07 schreef Individual het volgende:

[..]

De Chaves/Maduro fans die zich aan het begin van dit topic lieten horen laten zich hier niet meer zien.
Linkse_Boomknuffelaar?
@Linkse_Boomknuffelaar
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 14 april 2019 @ 18:03:49 #17
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186216162
Venezuela crisis: Maduro calls for million more militia members

quote:
The call to expand the militia - which answers directly to Mr Maduro - comes as opposition leader Juan Guaidó seeks to persuade the Venezuelan military to abandon the president.
Historie laat zien dat dit soort acties niet goed zijn voor de toekomst van je land.
reset
  vrijdag 26 april 2019 @ 18:03:17 #18
312994 deelnemer
ff meedenken
pi_186441242
quote:
Report Finds US Sanctions on Venezuela Are Responsible for Tens of Thousands of Deaths

Washington, DC ― A new paper from the Center for Economic and Policy Research (CEPR), by economists Mark Weisbrot and Jeffrey Sachs, finds that economic sanctions implemented by the Trump administration since August 2017 have caused tens of thousands of deaths and are rapidly worsening the humanitarian crisis.

“The sanctions are depriving Venezuelans of lifesaving medicines, medical equipment, food, and other essential imports,” said Mark Weisbrot, Co-Director of CEPR and co-author of the report. “This is illegal under US and international law, and treaties that the US has signed. Congress should move to stop it.”

The paper notes that the recognition by the Trump administration of a parallel government in January created a whole new set of financial and trade sanctions that are devastating to the economy and population. These new restrictions make it much more difficult to even pay for medicines and other essential imports with the limited foreign exchange that is available.

The authors also explain how the sanctions prevent an economic recovery from the country’s severe economic depression and hyperinflation.
“Venezuela’s economic crisis is routinely blamed all on Venezuela,” said Jeffrey Sachs, co-author of the paper. “But it is much more than that. American sanctions are deliberately aiming to wreck Venezuela’s economy and thereby lead to regime change. It’s a fruitless, heartless, illegal, and failed policy, causing grave harm to the Venezuelan people.”

Among the results of broad economic sanctions implemented by the Trump administration since August 2017:

- An estimated more than 40,000 deaths from 2017–18;

- The sanctions have reduced the availability of food and medicine, and increased disease and mortality;

- The August 2017 sanctions contributed to a sharp decline in oil production that caused great harm to the civilian population;

- The US sanctions implemented since January, if they continue will almost certainly result in tens of thousands more avoidable deaths;

- This is based on an estimated 80,000 people with HIV who have not had antiretroviral treatment since 2017, 16,000 people who need dialysis, 16,000 people with cancer, and 4 million with diabetes and hypertension (many of whom cannot obtain insulin or cardiovascular medicine);

- Since the sanctions that began in January 2019, oil production has fallen by 431,000 barrels per day or 36.4 percent. This will greatly accelerate the humanitarian crisis, but the projected 67 percent decline in oil production for the year, if the sanctions continue, would cause vastly more loss of human life.
The view from nowhere.
  vrijdag 26 april 2019 @ 19:25:42 #19
177053 Klopkoek
Regressief links
pi_186442619
De VS wil gewoon dat land leegroven.
Deuger & Gutmensch
"Conservatism consists of exactly one proposition, to wit: There must be in-groups whom the law protects but does not bind, alongside out-groups whom the law binds but does not protect."
pi_186515266
BreakingNLive twitterde op dinsdag 30-04-2019 om 12:47:00 BREAKING NEWS: Military coup underway in Venezuela, armed forces of Guaido securing strategic areas of the capital - ELINT NEWS reageer retweet
A person who was demoralized is unable to assess true information. The facts tell nothing to him, even if I shower him with information, with authentic proof, with documents and pictures. ...he will refuse to believe it.
  dinsdag 30 april 2019 @ 15:45:27 #21
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186518455
Ik ben benieuwd of het nu dan echt gaat gebeuren. Te vaak hebben we de signalen gehoord maar dat er dan vervolgens niets veranderd.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 30 april 2019 @ 16:21:48 #22
408813 crew  trein2000
pi_186519260
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 april 2019 15:45 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Ik ben benieuwd of het nu dan echt gaat gebeuren. Te vaak hebben we de signalen gehoord maar dat er dan vervolgens niets veranderd.
Er gebeurd in ieder geval iets. Maar het kan nog beide kanten op zo ik begrijp.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
  dinsdag 30 april 2019 @ 16:37:40 #23
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_186519646
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 april 2019 16:21 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Er gebeurd in ieder geval iets. Maar het kan nog beide kanten op zo ik begrijp.
Ik zie alleen niet hoe dit vreedzaam kan verlopen. Tenzij de achterban van Maduro opeens zonder problemen van kant wisselt?
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Moderator / Redactie FP + Sport dinsdag 30 april 2019 @ 16:39:14 #24
408813 crew  trein2000
pi_186519690
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 april 2019 16:37 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik zie alleen niet hoe dit vreedzaam kan verlopen. Tenzij de achterban van Maduro opeens zonder problemen van kant wisselt?
Ik zie nog geen tegenreactie op gang komen, maar dat was in Turkije de eerste uren ook niet het geval natuurlijk. We wachten af.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_186531418
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 22:50 schreef Individual het volgende:
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
Het eindspel is al in volle gang. Hoe het ook eindigt....lang zal het niet meer duren.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  Moderator woensdag 1 mei 2019 @ 00:27:22 #26
54278 crew  Tijger_m
42
pi_186531616
quote:
2s.gif Op dinsdag 30 april 2019 16:37 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Ik zie alleen niet hoe dit vreedzaam kan verlopen. Tenzij de achterban van Maduro opeens zonder problemen van kant wisselt?
Gezien de beelden van vandaag kunnen we alvast concluderen dat het zeer zeker niet vreedzaam gaat verlopen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
  woensdag 1 mei 2019 @ 07:32:57 #27
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186533650
quote:
0s.gif Op woensdag 1 mei 2019 00:15 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Het eindspel is al in volle gang. Hoe het ook eindigt....lang zal het niet meer duren.
Als Maduro deze slag wint dan is het nog niet afgelopen.
reset
  woensdag 1 mei 2019 @ 17:37:24 #28
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186555558
BreakingNAlerts twitterde op woensdag 01-05-2019 om 23:22:45 BREAKING: Video shows opposition protestors fleeing gunfire in Caracas - multiple protesters have been shot by pro-Maduro forces. https://t.co/J4F11tOhWR reageer retweet
pi_186639830
Ik haal mezelf maar aan schreef dit op 3 Maart 2019:

"Dat vraag ik me af. Maduro heeft een harde steun van 25% a 30% en dat is aanzienlijjk. Het gaat om de allerarmsten (die krijgen nog altijd de voedselpakketten, gratis hogere opleiding, van de regering en -wat er van over is- gezondheidszorg) en degenen die vruchten plukken van het bewind (overheidsbaantjes, de militairen) de legerleiding steunt hem, en een deel van weggevallen olie-inkomsten komt nu van de drugshandel, welke voornamelijk via het leger verloopt. En militaire interventie van de VS is niet erg waarschijnlijk, daarmee zouden ze Maduro enorm in de kaart spelen: bijna iedereen in Latijnsamerika buiten Venezuela is tegen Maduro, maar indien de VS zich er tegenaan gaan bemoeien, slaat dat om.

Ze krijgen Maduro niet zómaar weg. En wat heb je aan deserterende militairen die naar Colombia vluchten? Als ze nou in Venezuela blijven en daar een beweging binnen het leger opzetten, dan zou je er iets aan hebben."


Diosdado Cabello blijft voorlopig pal achter Maduro staan. De VS gaat geen militaire interventie uitvoeren, daarvoor moeten ze eerst de steun van de Groep van Lima hebben, en die hebben ze niet. Het moet er nog slechter gaan om de tijd rijp te maken voor een machtswisseling.

En als China en/of Rusland gaan investeren in Venezuela en de olieprijzen verder stijgen, kan Maduro het nog heel lang volhouden.
  Moderator / Redactie FP + Sport maandag 6 mei 2019 @ 01:03:08 #31
408813 crew  trein2000
pi_186640967
quote:
0s.gif Op zondag 5 mei 2019 23:27 schreef vanverre het volgende:
Ik haal mezelf maar aan schreef dit op 3 Maart 2019:

"Dat vraag ik me af. Maduro heeft een harde steun van 25% a 30% en dat is aanzienlijjk. Het gaat om de allerarmsten (die krijgen nog altijd de voedselpakketten, gratis hogere opleiding, van de regering en -wat er van over is- gezondheidszorg) en degenen die vruchten plukken van het bewind (overheidsbaantjes, de militairen) de legerleiding steunt hem, en een deel van weggevallen olie-inkomsten komt nu van de drugshandel, welke voornamelijk via het leger verloopt. En militaire interventie van de VS is niet erg waarschijnlijk, daarmee zouden ze Maduro enorm in de kaart spelen: bijna iedereen in Latijnsamerika buiten Venezuela is tegen Maduro, maar indien de VS zich er tegenaan gaan bemoeien, slaat dat om.

Ze krijgen Maduro niet zómaar weg. En wat heb je aan deserterende militairen die naar Colombia vluchten? Als ze nou in Venezuela blijven en daar een beweging binnen het leger opzetten, dan zou je er iets aan hebben."


Diosdado Cabello blijft voorlopig pal achter Maduro staan. De VS gaat geen militaire interventie uitvoeren, daarvoor moeten ze eerst de steun van de Groep van Lima hebben, en die hebben ze niet. Het moet er nog slechter gaan om de tijd rijp te maken voor een machtswisseling.

En als China en/of Rusland gaan investeren in Venezuela en de olieprijzen verder stijgen, kan Maduro het nog heel lang volhouden.
Ik durf er niks meer over te zeggen. Het feit dat guaido toespraken houdt en intervieuw geeft en nog niet is opgepakt laat toch zien dat Maduro de grip deels kwijt is? Dat die lopez vrij is, dat is toch raar?

Ik snap het niet meer.
Trots daw veur Twente bint!
We zijn gehaat en asociaal
We zijn de allermooiste club van allemaal
pi_186641363
De Boltsjewieken konden met 11% harde steun en contrôle over het leger Rusland overnemen en omtoveren in Sowjet-Unie.

Maduro heeft nog altijd steun van minimaal 25% van de bevolking én het leger. En hard optreden angst zaaien werkt echt.
  dinsdag 7 mei 2019 @ 07:45:46 #33
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_186664212
pi_186882878
quote:
‘Oppositie en regering Venezuela voerden vredesbesprekingen in Oslo’
Vertegenwoordigers van het Venezolaanse regime en de oppositie hebben deze week vredesbesprekingen gehouden op een geheime locatie in Oslo. Het is een poging om een ​​politieke crisis die al vijf maanden duurt te beëindigen, meldden Noorse media vandaag. Waarnemers noemden de ontwikkeling voorzichtig ‘hoopvol’.
https://www.ad.nl/buitenl(...)en-in-oslo~ad491f58/
Onderhandelingen om zonder veel geweld een einde te maken aan het gefaalde bewind van Maduro. Als hij zonder veel gezichtsverlies en kans op vervolging af kan treden dan doet Maduro dat misschien nog ook.

Het zou tevens een logische verklaring zijn waarom hij nog altijd aan de macht is, maar Guaido ook nog vrij rondloopt en openlijk opstandig kan zijn.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  donderdag 16 mei 2019 @ 17:17:25 #35
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186884283
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 16:23 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Onderhandelingen om zonder veel geweld een einde te maken aan het gefaalde bewind van Maduro. Als hij zonder veel gezichtsverlies en kans op vervolging af kan treden dan doet Maduro dat misschien nog ook.

Het zou tevens een logische verklaring zijn waarom hij nog altijd aan de macht is, maar Guaido ook nog vrij rondloopt en openlijk opstandig kan zijn.
Hij zal vast niet zijn gestolen fortuin terug te hoeven betalen zolang hij maar opstapt.
reset
pi_186884364
quote:
0s.gif Op donderdag 16 mei 2019 17:17 schreef Individual het volgende:

[..]

Hij zal vast niet zijn gestolen fortuin terug te hoeven betalen zolang hij maar opstapt.
Zoiets zal het wel worden ja. De belangen zijn groot en beide hebben baat bij zo'n oplossing.

En zelfs voor de Venozolanen is dit een goede uitkomst. Het conflict kan zich anders nog jaren voortzetten en een hoop slachtoffers vergen.
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  woensdag 22 mei 2019 @ 16:12:04 #37
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_187025760
Deflated, Venezuela’s Opposition Considers Negotiating With Maduro

quote:
And the protests that filled the streets with Mr. Guaidó’s supporters are dwindling as Venezuelans, struggling with a crumbling economy and shortages of food, gasoline and medication, return to the business of surviving.

Weakened and unable to bring the political crisis gripping Venezuela to a quick resolution, Mr. Guaidó has been forced to consider negotiations with Mr. Maduro. Both sides have sent representatives to Norway for talks, a concession Mr. Guaidó previously rejected.
Protesteren kost energie en als je die energie niet meer hebt door een voedseltekort blijf de dictator de touwtjes in handen houden.
reset
pi_187104520
quote:
0s.gif Op woensdag 22 mei 2019 16:12 schreef Individual het volgende:
Deflated, Venezuela’s Opposition Considers Negotiating With Maduro
[..]

Protesteren kost energie en als je die energie niet meer hebt door een voedseltekort blijf de dictator de touwtjes in handen houden.
Ik weet niet hoe de lokale keuken in Oslo is, maar zo slecht zal het vast niet zijn.

quote:
Onderhandelaars van Guaidó en Maduro spreken elkaar in Oslo
Vertegenwoordigers van de Venezolaanse president Nicolás Maduro en van diens rivaal Juan Guaidó hebben volgende week in Oslo voor het eerst tijdens de Noorse bemiddelingspoging een tête-à-tête. Dat heeft de zelfverklaarde interim-president Juan Guaidó zaterdag in een communiqué gemeld.

Guaidó liet weten dat zijn afgevaardigden een onderhoud hebben met ,,zowel de Noorse regering als de vertegenwoordigers van het regime’’ van Maduro. Vorige week hadden de delegaties in Oslo elk nog een vergadering met de Noorse bemiddelaars, maar was er geen enkel bilateraal contact.
https://www.ad.nl/buitenl(...)ar-in-oslo~ae1c1a22/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_187104965
quote:
Simon Bolivar achter 'm zou zich nogmaals in z'n graf omdraaien.
  zondag 26 mei 2019 @ 20:46:33 #40
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_187105080
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2019 20:41 schreef Beathoven het volgende:

[..]

Simon Bolivar achter 'm zou zich nogmaals in z'n graf omdraaien.
Weet je hoe ontzettend lekker die empañadas zijn?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  woensdag 29 mei 2019 @ 16:03:12 #41
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_187153363
In Venezuela, criminals feel the pinch of an economic crisis

quote:
In something of an unexpected silver lining, armed assaults and killings have gone down as criminals deal with rising costs.
Het woord dat hierbij het beste past :bittersweet
reset
  zondag 2 juni 2019 @ 17:51:59 #42
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_187223877
In a Blow to Maduro, Russia Withdraws Key Defense Support to Venezuela

quote:
MOSCOW—Russia has withdrawn key defense advisers from Venezuela, an embarrassment for President Nicolás Maduro as Moscow weighs the leader’s political and economic resilience against growing U.S. pressure.
Begint Rusland nu ook Maduro-moe te worden?
reset
pi_187233829
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2019 17:51 schreef Individual het volgende:
In a Blow to Maduro, Russia Withdraws Key Defense Support to Venezuela
[..]

Begint Rusland nu ook Maduro-moe te worden?
Of willen niet vol op het verliezend paard inzetten. Dat land gaat naar de knoppen dan kunnen ze beter de VS de wederopbouw laten betalen dan zelf er nog meer roebels in pompen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_189307667
quote:
Rode Kruis slaat alarm over vluchtelingen op Curaçao en Aruba

Er is dringend hulp nodig voor de duizenden vluchtelingen uit Venezuela, die momenteel bivakkeren op Aruba en Curaçao. Dat stelt het Rode KrDe eilanden liggen vlak voor de kust van Venezuela, dat al enkele jaren gebukt gaat onder een enorme economische crisis als het gevolg van jarenlang economisch wanbeleid.uis vandaag in een oproep.

Miljoenen vluchtelingen
Naar schatting 4 tot 6 miljoen hebben het land ontvlucht. De meesten naar buurlanden Colombia en Brazilië, maar ook naar de Nederlandse Antillen.

En ook al gaat het maar om een klein deel van de totale vluchtelingenstroom uit Venezuela, voor de twee kleine eilanden vormen ze een te grote last om te kunnen dragen, ook omdat de economie op de eilanden zelf slecht draait.

Zelf uitzoeken
De meeste vluchtelingen op de eilanden moeten zelf uitzoeken hoe ze aan eten, onderdak of medicijnen komen. Het Rode Kruis helpt mensen waar het kan, maar noemt dat geen houdbare situatie.

"We zouden graag samen met andere partijen op de eilanden zoeken naar een structurele oplossing. Ook de Nederlandse overheid moet hier een belangrijke rol in spelen", aldus directeur van het Rode Kruis Marieke van Schaik.
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rode-kruis-venezuela
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_190899458
Maduro blokkeert oppositieleider Guaidó toegang tot parlement

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zijn politieke rivaal Juan Guaidó aan de kant geschoven in het parlement. Guaidó was officieel parlementsvoorzitter, maar Maduro heeft Luis Parra die functie nu gegund. Ook is Guaidó de toegang tot het parlement ontzegd.



Guaidó werd voor de deur van het gebouw door de politie tegengehouden, waarna hij probeerde over een metalen hek te klimmen om alsnog aan de zitting deel te kunnen nemen. Dat mislukte, waarna hij met andere oppositieleden een eigen parlementszitting organiseerde in het kantoor van de krant El Nacional.

Binnen riep Parra zichzelf vervolgens uit tot nieuwe parlementsvoorzitter. Op beelden van de staatszender VTV is te zien dat Parra bij het begin van de plenaire zitting naar een megafoon grijpt en zichzelf uitroep tot nieuwe voorzitter. De aanstelling van Parra zou volgens de oppositie niet worden gesteund door een meerderheid van het parlement. De oppositieleden die Guaido steunen, spreken van een ‘parlementaire staatsgreep’.

Oppositieleider Guaidó zei in januari vorig jaar dat Maduro zou hebben gefraudeerd bij de presidentsverkiezingen. Daarom riep hij zichzelf uit tot interim-president van Venezuela. Veel landen, waaronder Nederland en de Verenigde Staten, erkennen hem ook als zodanig.
https://www.ad.nl/buitenl(...)-parlement~a172cfb3/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_192060373

quote:
Van alle landen in Zuid-Amerika is Venezuela, met zijn ingestorte zorgsysteem, misschien wel het kwetsbaarst voor een grote uitbraak van het nieuwe coronavirus. President Nicolás Maduro gaf vrijdag een persconferentie met mondkapje op.
Foto JHONANDER GAMARRA
https://www.nrc.nl/nieuws(...)s-een-paria-a3993817
pi_192198179
quote:
In Spanje komt het overgrote deel van deze maaltijdbezorgers uit Venezuela, doorgaans mannen van tussen de twintig en de vijftig jaar. Er wonen in totaal zo'n honderdduizend Venezolanen in Madrid. Uit steden als Caracas, Maracaibo of Barquisimeto gingen ze op de vlucht voor het regime van Nicolás Maduro en zijn ze nu verzeild geraakt in de coronapandemie. Stoppen met werken is voor hen geen optie. Ook al ontbreekt het hun vaak aan de broodnodige mondkapjes en handschoenen. Dan maar een sjaal voor de mond. Ze hebben iedere euro nodig om te overleven en riskeren daarom hun eigen gezondheid om anderen van voedsel te voorzien. Maar of en hoe deze 'kleine helden van de crisis' straks profiteren van het aangekondigde noodpakket ter waarde van 200 miljard euro van de regering Sánchez is zeer onzeker.
quote:
Belisario heeft de voorbije decennia in Venezuela al zoveel ellende meegemaakt, dat zelfmedelijden in Spanje nu geen vat op hem krijgt. „Alles is nu eenmaal beter dan de huidige situatie in mijn land”, zegt de Caraqueño, die in de Venezolaanse hoofdstad ooit in de telecommunicatie werkte. „Ik woon nu twee jaar in Spanje met mijn vrouw en drie kinderen. Het is afwachten of de Spaanse regering zzp’ers gaat helpen. Misschien mogen we onze quota later betalen. Of krijgen we hulp bij de huur.”

Al met al is het coronavirus geen reden voor Belisario om terug te keren naar zijn land. „Nee, ik heb wel voor hetere vuren gestaan. Mijn vrouw stond deze week nog in de rij voor toiletpapier: ‘Het is net Venezuela, zei ze gekscherend.’
https://www.nrc.nl/nieuws(...)g-op-straat-a3994250
  vrijdag 3 april 2020 @ 21:36:58 #48
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_192437821
quote:
Venezuela navy vessel sinks after 'ramming cruise ship'


A Venezuelan navy coastal patrol boat sank in the Caribbean after allegedly ramming a cruise ship that it had ordered to change direction.

The owners of the Portuguese-flagged RCGS Resolute said the naval vessel Naiguata also fired shots in an "act of aggression in international waters”.

The collision left the cruise ship, which has a reinforced hull for sailing in icy waters, with only minor damage.
https://www.bbc.com/news/world-latin-america-52151951



:+

[ Bericht 13% gewijzigd door Hyperdude op 03-04-2020 21:56:27 ]
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
pi_192438462
Het schip ligt nu te schuilen in de haven van Curaçao, mogen wij het verdedigen tegen de vloot van Maduro.
Wel vreemd dat een cruiseschip niet stopt voor een kustwacht overigens, verdacht wellicht?
  zaterdag 4 april 2020 @ 16:43:56 #50
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_192448911
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 april 2020 22:15 schreef WammesWaggel het volgende:
Het schip ligt nu te schuilen in de haven van Curaçao, mogen wij het verdedigen tegen de vloot van Maduro.
Wel vreemd dat een cruiseschip niet stopt voor een kustwacht overigens, verdacht wellicht?
Geen enkele kennis van zeerecht hier , maar volgens de rederij bevonden ze zich in "international waters". Zie BBC link.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')