abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_185544830
registreer om deze reclame te verbergen
De OP van dit topic was alweer bijna 6 jaar geleden. Het was geschreven omdat het parement van Venezuela buitenspel was gezet. In die 5 jaar is er heel veel gebeurd.
Er zijn veel protesten geweest tegen het regime en daarbij zijn ook vele doden gevallen.

De olieprijs was flink ingestort en omdat het land er zo zwaar op olie leunt is de economie ook ingestort. Hoewel de olieprijs nu weer aan het herstellen is. Voor Venezuela maakt dat herstel niet meer uit.

BHo5GzS.png

Naast de prijs van olie is ook de productie een probleem.

YAzfK3I.png

De bolivar heeft te maken met een hyperinflatie, het tekort aan alles is nog meer toegenomen en ook de criminaliteit rijst nog verder de pan uit.

tL4GRz5.png

Mensen vluchten het land uit door de wanhoop. Mensen met een opleiding en een Spaanse achtergrond vliegen en masse weg en vele anderen lopen naar Colombia en Brazilië. Er is een enorme brain drain gaande die enig toekomstig herstel nog moeilijker maakt.

(Betrouwbare) statistieken uit Venezuela zijn steeds moeilijker te krijgen ook doordat het land meer gesloten is. Het is moeilijk een gebalceerde opinie te vormen, maar dat het een crisis is is duidelijk.

Hoe lang blijft Maduro nog aan de macht met alle druk in binnen- en buitenland?

+==========================================================
#1 van de reeks van woensdag 20 november 2013. POL / Venezuela: steeds meer dictatuur
+==========================================================

quote:
De Venezolaanse president Nicolas Maduro mag een jaar lang wetten uitvaardigen zonder die aan het parlement voor te leggen. De Nationale Vergadering heeft daarin dinsdag zelf toegestemd.
Parlement Venezuela zet zichzelf buitenspel

Bij de volgende verkiezingen wint Maduro met 99,3% om daarna gewoon niet meer moeilijk te doen en gewoon geen verkiezingen uit te schrijven.

quote:
Venezuela is the world's fifth largest oil exporting country and has the world's largest proven oil reserves at an estimated 296.5 billion barrels (20% of global reserves) as of 2012. In 2008, crude oil production in Venezuela was the tenth-highest in the world at 2,394,020 barrels per day (380,619 m3/d) and the country was also the eighth-largest net oil exporter in the world.[2] Venezuela is a member of the Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC).
http://en.wikipedia.org/w(...)ezuelan_oil_industry

Met zo enorm veel olie zou er toch geen barre armoede (minder dan $1 per dag) en honger moeten zijn? ..dat is er wel degelijk. Het is een stuk minder geworden, maar in een land zo rijk aan olie zou het niet eens in het woordenboek moeten staan. Helemaal voor de socialistische staat die ze beweren te zijn is dat natuurlijk erg wrang.

De VS krijgt er altijd flink van langs en zijn duivels! psst olie kopen?

De olie van Venezuela gaat voor zo'n 40% naar de VS en olie is 50% van hun economie. Dat zou betekenen dat 20% van Venezuela draait op olie die naar de VS gaat.
Venezuela%2Boil%2Bexports_2010.GIF

Criminaliteit en moordcijfer is weer een ander probleem en Chavez heeft daar flink aan meegeholpen door ongecontroleerd wapens aan burgers te geven.

quote:
Venezuela is among the most violent places of Latin America. Class tension has long been a part of life in the South American country, where armed robberies, carjackings and kidnappings are frequent. In 2009, the homicide rate was approximately 57 per 100,000, one of the world’s highest, having tripled in the previous decade.[1] The capital Caracas has the sixth greatest homicide rate of any large city in the world, with 98.7 homicides per 100,000 residents in 2011.
http://en.wikipedia.org/wiki/Crime_in_Venezuela

(ter vergelijking is het moordcijfer in Nederland 1,1 per 100.000)

Gaat het ooit nog goedkomen? Zou een niet-socialistische regering het wel kunnen of is dit een Venezolaanse ziekte?
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185544878
Stroomuitval legt olie-export Venezuela lam

Door de aanhoudende problemen met de stroomvoorziening in Venezuela kan de belangrijke olie-haven José Antonio Anzoátegui, bekend als het 'complex José' nauwelijks meer functioneren. Het is een van de belangrijkste uitvoerpunten voor olie van de staatsonderneming Petróleos de Venezuela S.A, die vrijwel de enige legale bron van inkomsten van het regime zijn.

4.jpg

Donderdag viel de stroom uit in Venezuela. Dat is plaatselijk niet ongebruikelijk, maar op zo'n grote schaal en in de hoofdstad Caracas is het nog niet eerder voorgekomen. Voornaamste oorzaak lijkt een defect in de voor de stroomvoorziening cruciale waterkrachtcentrale Simón Bolívar, in het oosten van het land.

De regering heeft het land feitelijk dichtgegooid om de stroomvoorziening helemaal te herstellen. Maar dat is maandag nog steeds niet gelukt. De regering van machthebber president Nicolás Maduro wijt de stroomuitval aan sabotage van rechtse krachten en de VS. Zijn tegenstanders zien dit als een gevolg van decennia van wanbeleid en corruptie, waarin niet veel aan onderhoud of investeringen is gedaan.
https://www.dvhn.nl/buite(...)la-lam-24255337.html
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185544915
quote:
New York Times: "Niet Maduro-regime maar betogers staken vrachtwagens met humanitaire hulp in brand"

Niet de Venezolaanse overheid, maar de anti-Madurobetogers zouden verantwoordelijk zijn voor het uitbranden van drie vrachtwagens met humanitaire hulp eind februari. Dat schrijft The New York Times op basis van nieuwe beelden. De vrachtwagens vlogen vermoedelijk in brand toen een molotovcocktail - weliswaar per ongeluk - op de lading belandde.

Freek Willems
14:59
https://www.vrt.be/vrtnws(...)gers-staken-vrachtw/

Oeps.
pi_185545787
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Ondraaglijke stank

Op de kraamafdeling werden baby’s ter wereld gebracht onder het licht van mobiele telefoons van verpleegsters en soms zelfs met kaarslicht. In het mortuarium van Caracas konden lijken niet worden gekoeld, omwonenden klaagden over een ondraaglijke stank.

Zaterdag gingen zowel aanhangers van Maduro als Guaidó de straat op om te protesteren. Volgens lokale en internationale media waren er bij de anti-regeringsprotesten tienduizenden mensen en trok het pro-regeringsprotest van Maduro enkele duizenden aanhangers. Hoe langer de stroomstoring duurt, hoe explosiever de situatie wordt, vreest Melvin Chacón.

„Ons land takelt verder af en mensen raken gefrustreerd, er kunnen rellen uitbreken en de situatie kan verder exploderen”, appt hij.
https://www.nrc.nl/nieuws(...)-wanhopiger-a3952774
  dinsdag 12 maart 2019 @ 22:50:07 #5
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_185575419
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
reset
  woensdag 13 maart 2019 @ 07:51:02 #6
49641 Individual
Meet John Doe...
  dinsdag 26 maart 2019 @ 17:54:43 #7
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_185862593
registreer om deze reclame te verbergen
US vs Russia: Everything you need to know about the battle for influence in Venezuela

quote:
- On Monday, the U.S. accused Russia of aggravating political tensions in Venezuela. That prompted the Kremlin to repeat its claim that the White House has been trying to orchestrate a "coup."

- It comes less than 48 hours after two Russian military planes touched down in Caracas, fueling speculation that Moscow is seeking to bolster its presence in the oil-rich, but cash-poor, country.

- The U.S. has sought to ratchet up the pressure on Russia to sever its diplomatic, economic and military ties with Venezuela, but to no avail.
reset
pi_185865320
Opnieuw een blackout die de 2e dag ingaat.

We can't afford the illusion anymore
pi_185964821
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 22:50 schreef Individual het volgende:
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
Ga daar maar niet van uit:

quote:
Venezuela weer zonder stroom, Maduro stelt 30-daags rantsoen in

De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft een rantsoen van 30 dagen voor alle energie en water aangekondigd. Venezuela wordt al weken geteisterd door grote stroomstoringen en er dreigt nu ook een groot gebrek aan water.


Eerder zondagavond werd bekend dat Maduro de werkdagen in het land inkort om stroom te besparen. Om 14.00 uur eindigt voorlopig de werkdag in het Zuid-Amerikaanse land. Daarnaast worden alle lessen tijdelijk gestopt vanwege het stroomtekort.

,,Dit is noodzakelijk om de continuïteit van de stroomvoorziening te behouden’’, stelt Maduro. De president beschuldigt onder meer de Verenigde Staten en zijn politieke tegenstander Juan
Guaidó ervan het energiesysteem te hacken.

Zondag waren er door het hele land protesten uit woede over de stroomstoringen. Boze inwoners wierpen barricades op door afval op straat te verbranden en sloegen op potten en pannen.

Al de hele maand zijn er problemen met de stroomvoorziening in Venezuela. Vrijdag viel de stroom in 20 van de 23 Venezolaanse staten uit. Sindsdien is de stroomvoorziening zeer wisselvallig.
https://www.ad.nl/buitenl(...)ntsoen-in~aff008bb7/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_185967529
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2019 22:50 schreef Individual het volgende:
Nu maar eens kijken of dit topic deel 9 nog haalt met dezefde TT.
Het zal zeer waarschijnlijk "Venezuela, War by Proxi" worden
We can't afford the illusion anymore
  dinsdag 2 april 2019 @ 07:32:30 #11
49641 Individual
Meet John Doe...
  woensdag 3 april 2019 @ 18:06:19 #12
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186014641
Guaido stripped of immunity by Venezuelan legislators

Wordt het volgende bericht dat hij is opgepakt?
reset
  vrijdag 5 april 2019 @ 07:30:44 #13
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186046900
Was er niet een Fokker die hier naar toe wilde emigreren?
  vrijdag 5 april 2019 @ 16:07:45 #15
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186050593
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 11:29 schreef raptorix het volgende:
Was er niet een Fokker die hier naar toe wilde emigreren?
De Chaves/Maduro fans die zich aan het begin van dit topic lieten horen laten zich hier niet meer zien.
reset
pi_186101054
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 april 2019 16:07 schreef Individual het volgende:

[..]

De Chaves/Maduro fans die zich aan het begin van dit topic lieten horen laten zich hier niet meer zien.
Linkse_Boomknuffelaar?
@Linkse_Boomknuffelaar
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
  zondag 14 april 2019 @ 18:03:49 #17
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_186216162
Venezuela crisis: Maduro calls for million more militia members

quote:
The call to expand the militia - which answers directly to Mr Maduro - comes as opposition leader Juan Guaidó seeks to persuade the Venezuelan military to abandon the president.
Historie laat zien dat dit soort acties niet goed zijn voor de toekomst van je land.
reset
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')