abonnement Unibet Coolblue
pi_185436464
Wat een poos wakker Sylver! :O Vandaag de dag nog een beetje doorgekomen?

Oh dat lijkt me ook wel schrikken pkm!

FF wat balen van de wagen ja! En schrikken van het rennen. :X

Casper vindt de wagen nog wel oké, als ie er eenmaal in zit dan. Ik heb ontdekt dat het bij enorm overstrekken alleen maar werkt als ik echt gewoon doorzet met in zithouding duwen :') ook vet leuk in het openbaar altijd, dan breekt het zweet me vaak ook wel even uit :') . Als ie dan zit is het ook meteen goed, maffe dreumesen ook af en toe 8)7
pi_185437969
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2019 15:30 schreef Elleska het volgende:
[..]

Dat is jammer, bij mijn doosje paste dat wel maar ligt nu alsnog nutteloos te wezen in de kast.

Zal weer gaan lurken, tot over 2 maand :o :W
Watvoor merk doosje was dat? In de funkybox passen hier ook 2 pakjes waterwipes. De andere merken zien er lager uit dus verwacht dat het dan niet past. Hoop dan dat ze laag genoeg zijn om erbij te kunnen. Anders is het idd irritant.

Links- of rechtshandig ben ik ook benieuwd naar. Ben zelf ook links en ben dus heel benieuwd. Ik zie nog totaal geen voorkeur in haar handelen.

En auto’s zijn hier ook de bom. Ze wijst ze allemaal na. Ik maakte laatst een slowmotion filmpje toen ze van de glijbaan ging. Onder het glijden wijst ze naar een auto. Hilarisch!
Als ik zeg dat ik ga werken of weer thuis kom roept ze standaard ‘mama, autooo!!’
Daarnaast sleept ze net zo graag met poppen. Dat kopie gedrag _O- Oma kijkt vaker in de luier of ze gepoept heeft dus zij doet dat bij de pop en zegt dan ‘nea, neet poept’ :D

De kinderwagenstrijd is ook herkenbaar, maar gaat nog redelijk. Ze houdt lopen nog niet superlang vol en wil dan wel zitten gelukkig.
  woensdag 6 maart 2019 @ 21:04:42 #203
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_185438688
Jacob deed afgelopen weekend voor het eerst een perfecte plank toen ik hem in het autostoeltje wilde stoppen. Bijzonder onhandig! Ik krijg het niet snel warm maar toen wel, wat een geworstel zeg. Of eigenlijk wat een gepraat voor hij bereid was zich vast te laten gespen. Met de wagen nog niet echt problemen, want hij loopt nog niet dus doorgaans gaat hij wel gewoon zitten.

Verder is hij zo gezellig de laatste tijd *; . Gelukkig maar want daarvoor hadden we veel (kiezengerelateerd) gepiep en gedoe.
Hij heeft een heel schalks nieuw glimlachje waarbij zijn wangen ongeveer 2x zo breed worden en hij kan zo hard schateren om iets simpels als een autootje verstoppen in mijn broekspijp of ronddraaien op straat. En de communicatie wordt ook steeds leuker. Bij het ophalen van het kdv vanmiddag vroeg ik of ik een ei voor hem zou koken bij het avondeten. Je ziet hem dat een paar seconde verwerken, en toen begon hij fanatiek in zijn handen te klappen. Hij at inderdaad dat ei en verder niks :Y) .

O+ voor al jullie verhalen! Ben even te druk voor meer inhoudelijke reactie. Het enige dat ik nog even wil doen is Noud uitzwaaien, omdat ik begreep dat die al zowat 2 is. Ongelooflijk. :W .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_185442176
Oh klinkt gezellig, Lemijn. O+ .

En de plankfase: ik weet het nog goed van I. Die kocht ik op een gegeven moment om met een koekje, als ik haar in een wagen moest krijgen. O+ . Dat je al meteen een principe overboord gooit. Maar het was gelukkig allemaal tijdelijk. Nu doet ze gewoon altijd keurig wat ik wil. :P .
Ysje vertoont er ook al kenmerken van, en dan vooral bij het aankleden of luier verschonen. Begint ie ook heel hard en hysterisch 'auw auw auw' te roepen en dan denk je echt dat er iemand gemarteld wordt. :') . Hij gooit dat ook in de strijd als I met een vinger naar hem wijst en hij vreest dat ze iets van hem wil afpakken of weer eens een knuffel wil geven waar hij niet op zit te wachten. "Auw auw!" Drama queen. O+ .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_185447059
Oh, hoe herkenbaar dat planken, hier is ze er ook een ster in :X Ze is nu al sportiever dan haar moeder :P

Wat een leuke updates bij Jacob, hier begrijpt ze ook heel veel als het om eten gaat _O-

Ik zag langskomen dat Noud het topic bijna gaat verlaten, alvast gefeliciteerd *O* Wat is hij al groot zeg O+

Verder niet helemaal bijgelezen, mijn dreumes vergt ineens veel meer tijd en aandacht, grotendeels op een leuke manier :Y O+ Ik vind het nu ook echt leuk om met haar te spelen, er is meer interactie.
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_185447434
Een vraag: als jullie een hele dag / dagen met jullie dreumes thuis zijn, kom je dan ook aan andere dingen toe behalve je dreumes?

Reden:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_185447744
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2019 09:57 schreef TolstoiFan het volgende:
Een vraag: als jullie een hele dag / dagen met jullie dreumes thuis zijn, kom je dan ook aan andere dingen toe behalve je dreumes?

Reden:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hier lukt me ook weinig om te doen hoor, de was lukt meestal tijdens haar dutjes, maar echt huishouden doe ik in het weekend als manlief thuis is. Dan kan ik ongestoord mijn ding doen. Nu heb ik niet het meest opgeruimde huis, maar dat moeten ze maar accepteren. Zolang het maar een beetje schoon is vind ik het al snel best.

Oh, en mijn dochter is doodsbang voor de stofzuiger, dus dat lukt me ook niet als ze wakker is. Ze zet het dan echt op een heel verdrietig en paniekerig huilen :o
And you know I might
Have just flown too far from the floor this time
Cause they calling me by my name..
pi_185447806
Wij hebben sinds kort n robotstofzuiger die rondjes door t huis rijdt als vriend en ik savonds afgepeigerd op de bank hangen. Dat is t geld echt ontzettend waard :D

De afwas en de was stapelt hier op tot vrije dagen en weekend, is nog wel te overzien :Y
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_185447859
Als ik op maandag alleen thuis ben met Ysje dan lukken de volgende dingen:
stofzuigen, dweilen (als hij slaapt), keuken opruimen/schoonmaken, beetje opruimen, was opvouwen, koken.

En dan heb ik een goede dag, als dat allemaal lukt. Want als hij huilerig is, om wat voor reden dan ook veel aandacht nodig heeft, dan lukt het veel minder. Ik ga me daar ook niet druk over maken, het gaat zoals het gaat.

Maar, even los daarvan, waarom zou je daarover een discussie moeten aangaan met je ouders, je bent hun geen verantwoording verschuldigd en waarom bemoeien zij zich daarmee? Ervaren jullie het zelf als een probleem en vragen jullie om advies of is het gewoon dat zij steeds hun mening geven?

Ik heb bijvoorbeeld ook dat ik denk: ik heb 1 dag in de week dat ik echt alleen ben met Ysje, daar wil ik samen met hem ook gewoon van genieten. Dus als het mooi weer is, gaan we lekker naar de speeltuin, alle aandacht voor hem en dan is thuis de boel maar niet spik en span. Dat andere mensen of je ouders daar misschien andere keuzes in zouden maken, is niet relevant. Het is niet hun huis, niet hun kind, niet hun leven. :) .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_185447963
Ik ga ook tien keer liever leuke dingen doen met de kapitein als we samen vrij zijn O+ avonturen beleven vind ik belangrijker dan de afwas
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_185448061
Kaptein en ik hebben vandaag n nieuw record gevestigd :D ik zette hem om acht uur af op het
Kdv, reed van Rotterdam naar den haag, werd om 9 uur gebeld dat hij flinke koorts had en of ik hem wilde komen ophalen. Dus weer den haag - - > rotterdam en om kwart voor tien zaten we weer samen thuis op de bank _O-.

Ik hoor om me heen veel drama verhalen over killer buikgriep met kots en diarree, hoop dat we niet die kant op gaan :X
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_185448293
Tolstoi, ik doe het huishouden met Banaan samen. Vindt hij ook leuk. Soepeltjes gaat het niet (altijd) hoor. Zo pakte hij de WC-borstel en ging de WC soppen. Die borstel pakt hij helaas niet bij het handvat maar bij de borstel. :r En daarna zwiepte hij met die natte borstel rond.
Douchebak ging hij in staan terwijl ik hem aan het spoelen was. Schoon setje kleding dus.
Verder ook robotstofzuiger, vindt hij prachtig. Dweilen, vaatwasser inruimen, stoffen, boodschappen doen en opruimen, wassen en vouwen, doen we allemaal samen. Maar goed, aangezien ik altijd thuis ben met hem zou ik anders ook weinig gedaan krijgen. Dutjestijd gebruik ik dan lekker voor mezelf en de middag hou ik altijd vrij om leuke dingen te doen. En wat niet lukt, doen we morgen misschien.
Vorige week deed ik een uur over een raam buiten wassen omdat hij de straat op bleef wandelen. Sinds vandaag hebben we een glazenwasser. :s)

Overigens vindt mijn schoonmoeder dat ik naast Banaan en het huishouden ook wel meer kan klussen in huis. o|O En het commentaar over zijn slaaptijden was laatst helemaal van den zotte. Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  donderdag 7 maart 2019 @ 10:51:32 #213
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_185448345
Noud al bijna 2! Alvast gefeliciteerd en wat is hij groot, zeg!! O+
Ik mis eigenlijk best een overzicht zoals dat in het babytopic was. Voor mijn gevoel is Ysje namelijk ook al super lang 'bijna jarig' maar eigenlijk heb ik echt geen idee en zou hij best van mei kunnen zijn :')

Muppet wil juist iets te graag in de wandelwagen. Als we gaan lopen, loopt ze zo een uur of langer. Maar zodra we de deur uit stappen met de wagen is het stervende zwaan tot ze in de wagen mag zitten. Liever lui dan moe, blijkbaar..

Tolstoi, ik sluit me aan bij Franny: wat maakt het uit wat zij er van vinden? Heb je zelf last van de rommel/viezigheid? Muppet vindt het leuk om te 'helpen' bij stofzuigen, de was vouwen, de vaatwasser uitruimen, koken.. Dat soort dingen lukken nog wel, dus, ook als we veel buiten zijn geweest. De was en dweilen kan tijdens haar slaapje, maar omdat mijn vrije dag op vrijdag is, laat ik dat meestal tot het weekend. Dan doen we ook de rest van het huis zuigen/dweilen/poetsen.
Maar het scheelt dat ik een poetsgrage schoonmoeder heb, die om de week oppast. Zij gaat dan ook even met de stofzuiger door het huis, lapt de ramen, doet de keuken wat uitgebreider.. Die dingen hoeven wij dus niet te doen :s) (overigens vragen wij haar hier nooit om, hoor. Als kind slaapt begint ze zich te vervelen en schijnbaar gaat ze dan het allerliefste poetsen :? :D )
pi_185448799
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2019 09:57 schreef TolstoiFan het volgende:
Een vraag: als jullie een hele dag / dagen met jullie dreumes thuis zijn, kom je dan ook aan andere dingen toe behalve je dreumes?

Reden:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Nee. Het dweilt gewoon niet lekker met twee blagen om je been geklemd.
pi_185448875
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2019 09:57 schreef TolstoiFan het volgende:
Een vraag: als jullie een hele dag / dagen met jullie dreumes thuis zijn, kom je dan ook aan andere dingen toe behalve je dreumes?

Reden:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ligt eraan wat voor kind je hebt, wat je zelf wilt en hoe je dag loopt, denk ik.
Met mijn zoon kwam ik ook nergens aan toe, met dochter zeker wel.
Ik probeer het wel een beetje te verdelen. Wanneer ze tevreden is met spelen/aandacht, eten, schoon etc. dan kan ik ook even schoonmaken en bezig zijn. Ik staak wel als ze echt gaat protesteren of probeer het gauw even af te maken.
Of ik parkeer haar even in de box of in haar bed als ik echt even de was wil ophangen of dweilen.
Ieder vult zijn dagen anders in hoor. Voel je vooral niet schuldig! :)
pi_185450322
Tolstoi, zo zat ik me gisteren te verbazen over ouder-peuterdans dat om 9:15 begint. Wij zijn altijd pas rond 10 uur klaar met ontbijten, dus geen idee hoe ouders dat (willen) redden op hun vrije dag... En eten doen ze zelf, dus dat duurt niet drie keer zo lang als bij 1 kind (brood smeren wel natuurlijk).

Verder krijg ik de was overdag gedaan (inclusief uithangen/in de droger, exclusief opvouwen), boodschappen en koken (meestal). Keuken opruimen doen we direct na het koken. Dweilen doe ik op m'n kindloze middag, want dat kost me een uur inclusief alles opruimen. Als ik langer moet werken dweilen we dus een week niet. Stofzuigen is hier ook paniek, maar ik veeg wel na elke maaltijd met de bezem (is ook wel noodzakelijk). Grotere schoonmaakdingen doe ik vaak in het weekend voor ik ongesteld wordt :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_185450959
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 maart 2019 23:03 schreef LaBelleFleur27 het volgende:
En bol.com verkoopt blijkbaar alleen maar de playtray maar door jouw opmerking van binnen de poten Nolita kwam ik aan het denken en kwam ik achter het bestaan van de tray. :P

@:malteser bedankt voor je hulp! :) Ik lig in bed maar de stoel en baby-set hebben we vorig jaar nieuw aangeschaft dus ik ga er nu vanuit dat ik de goede versie heb :P. De tray is nu ook besteld dus ik denk dat de playtray weer retour gaat.

Wij hebben de Luma Easy Wipe voor de billendoekjes en tot nu toe geen klachten :)
Welke is het geworden?
pi_185451101
Ik doe het huishouden ook samen met V.
Hij vindt het leuk als ik de wasmachine aanzet want dan gaat hij draaien ‘oohhh!’
Als ik de was opvouw pakt hij de schone was uit de kast en gooit deze in de wasmand ^O^
Vaatwasser doen we ook samen, tegenwoordig brengt hij zijn eigen vaat naar de vaatwasser O+
Stofzuigen moet hier elke dag omdat we een hond hebben en die maakt echt een zooi, V kijkt dan meestal tv.
Dweilen doen we als hij slaapt.
Tijdens het koken hangt hij in de lades en haalt alle pannen en ketels eruit en stopt ze weer terug.
Moet zeggen dat het minder soepel gaat nu ik tegen het einde loop maar het is nog goed te doen samen.

Daarbij, als jij je niet stoort lekker laten gaan toch?
Hier is het ook niet schoon als ik heb gepoetst, V loopt de hele dag met crackers door het huis :')
pi_185451799
@Tolstoi even snel want druk & buiten de deur, maar net als Flav doe ik hier zoveel mogelijk samen met het ukkie. Hij 'helpt' bij de was, avondeten voorbereiden, vaatwasser uitruimen, met stoffen, van alles eigenlijk. Vindt -ie leuk, dus geldt meteen als entertainment. ^O^ Dingen waar ik 'm niet bij kan gebruiken (strijken, wc boenen) doe ik als -ie tussen de middag slaapt en stofzuigen en dweilen doe ik als Günther met z'n vader naar zwemles is of boodschappen gaat doen met oma. We hebben geen huisdieren en zijn maar met z'n drieën, dus ik vind één of twee keer per week stofzuigen + dweilen wel prima :+

[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 07-03-2019 14:01:56 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_185451881
quote:
2s.gif Op donderdag 7 maart 2019 10:21 schreef Franny_G het volgende:

Maar, even los daarvan, waarom zou je daarover een discussie moeten aangaan met je ouders, je bent hun geen verantwoording verschuldigd en waarom bemoeien zij zich daarmee?

En helemaal dit! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_185451959
Overigens ga ik ook gerust de was ophangen op zolder of even douchen als Günther in de woonkamer verdiept is in iets zelfspelerigs, dan stoor ik 'm liever niet. Op de benedenverdieping is niets waarmee -ie zich eigenhandig om zeep kan helpen dus ik kan probleemloos een kwartiertje op een andere verdieping zijn en dan hoor ik het wel als -ie het om het één of ander op een brullen zet.
Let me see you stripped down to the bone
pi_185452390
@TolstoiFan, het ligt een beetje aan de dag die de dreumes heeft. Meestal is ze heel blij en kan ze zich goed vermaken. Dan neem ik haar mee naar de betreffende ruimte waar ik 'iets' wil doen. Maar dan gaat het altijd over de was ophangen/opvouwen, de keuken schoonmaken of gewoon een beetje opruimen. Grotere klussen zoals de vloer dweilen en de badkamer schoonmaken doe ik altijd zonder kinderen in de buurt, werkt net even wat handiger.
Maar soms heeft M ook een bui dat ze echt niet van mijn schoot af wil. En dan krijg ik dus niks gedaan :)
pi_185452754
Tip voor de jongere dreumesen hier (<18 maanden) in de regio Rotterdam volgende maand: twee dansers, een cellist en een altviolist improviseren een voorstelling bij elkaar met behulp van de kleine bezoekertjes :)
https://www.dedoelen.nl/agenda/16888//BB_10_18_maanden_/
Let me see you stripped down to the bone
pi_185452946
Dank voor jullie reacties, fijn om te lezen!
Meestal gebruik ik de slaapjes van Simon om schoon te maken, dan heb ik op de 4 dagen dat ik thuis ben zo'n anderhalf - twee uur de tijd. Van die 4 dagen probeer ik 1 dag tijdens zijn slaapje tijd voor me zelf te nemen (lekker hangen op bank, slapen, internetten enz.). Met deze tijd krijg ik het huis behoorlijk op orde, ben er redelijk tevreden mee (en ik leg de lat nogal hoog voor mezelf :{ ) Al met al loopt het dus best aardig.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_185453226
quote:
0s.gif Op donderdag 7 maart 2019 14:41 schreef minilot het volgende:
Tip voor de jongere dreumesen hier (<18 maanden) in de regio Rotterdam volgende maand: twee dansers, een cellist en een altviolist improviseren een voorstelling bij elkaar met behulp van de kleine bezoekertjes :)
https://www.dedoelen.nl/agenda/16888//BB_10_18_maanden_/
Zo leuk :o gaan jullie?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')