abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_185305931
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:51 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.
Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd.
anonieme razernist
pi_185305952
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:51 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ook dat is natuurlijk al een zwamverhaal. Beter smelt... want de Italiaanse kaas is niet geschikt voor over de pasta. Het is een flutproduct dat probeert mee te liften op de naam van kazen die 10x meer smaak hebben.
Hoezo is het smelten van de kaas een zwamverhaal? Dat kan gewoon aan de samenstelling van de kaas liggen https://www.cheesescience.org/melt.html

Dat het een product is dat een bedrijf willen kopen is geen verrassing voor mij; en dat we in Nederland producten verkopen die geschikt zijn voor de Nederlandse markt is ook geen verrassing.
pi_185305961
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
Het zijn niet de gekken die het maken.......
Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap.
pi_185306117
quote:
5s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:56 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Denk je echt dat er geen verschil is tussen het smeltgedrag van kazen? Vreemd.
Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:03:42 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185306185
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 20:56 schreef alpeko het volgende:

[..]

Nee oké maar ze voorzien ook niet in een concrete vraag. Ze proberen een goedkoop alternatief neer te zetten voor kazen die langer gerijpt zijn en presenteren het als een Italiaanse kaas. Het is niets meer dan (jong) belegen Goudse. Dat ligt al in het schap.
Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185306278
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gros van de Nederlanders weet helemaal niet wat goede producten zijn. Die wil een image, een merk, een sprookje.
Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling.
  donderdag 28 februari 2019 @ 21:08:23 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185306338
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:06 schreef alpeko het volgende:

[..]

Ja en dat vind ik - en jij ook volgens mij - een slechte ontwikkeling.
Is dat ooit anders geweest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_185306354
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:01 schreef alpeko het volgende:

[..]

Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is.
pi_185306566
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:01 schreef alpeko het volgende:

[..]

Tuurlijk wel maar dat is niet de reden dat ze het maken natuurlijk. Er is niks mis met parmezaan over je pasta. Ook al is die kaas hard. Ook niks mis met Goudse als je het Hollands wilt houden. Maar dit is pure misleiding natuurlijk. Wel binnen de regels allemaal maar ik vind die vent een huichelachtig verhaal afsteken. De enige reden dat het bestaat is dat er mensen zijn die denken dat dit een goedkoop alternatief is voor iets dat het niet is. Geldklopperij dus. Maar goed... daar ligt de supermarkt vol mee helaas.
Dat zal allemaal,wel, maar feit blijft dat de interviewster de kaasfabriekant woorden in de mond legt.
anonieme razernist
pi_185306602
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:08 schreef Citizen.Erased het volgende:

[..]

Daar zit natuurlijk een kern van waarheid in, maar waarom moet je als journalist dan een leidende vraag stellen? Als ik goed geluisterd heb gaf hij gewoon toe dat die voor de Nederlandse markt is.
Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?

De site beweert anders trouwens.

quote:
Het recept mag dan een goed bewaard geheim zijn, de naam van onze kaas is inmiddels bekend en geliefd bij velen. Van de zonovergoten ‘trattoria’s’ in Italië tot de fijne terrasjes in eigen land.
_O-
pi_185306628
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Is dat ooit anders geweest?
Ja tuurlijk wel. Vroeger. Er was een tijd dat er alleen Italiaanse kaas uit Italië in het schap lag.
pi_185306947
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:16 schreef alpeko het volgende:

[..]

Beetje uitlokken mag best. Natuurlijk willen ze horen dat het een commercieel gedrocht is. Wat het ook is. Ooit wel eens geproefd?

De site beweert anders trouwens.

[..]

_O-
Ik heb de kaas wel eens geproefd en het is inderdaad niets bijzonders qua smaak.

Natuurlijk is het een vorm van misleiding, maar als iemand meedoet aan het programma en uit wil leggen waarom ze het maken zoals ze maken dan kun je dat ook op een andere manier doen is mijn mening.

Je doet trouwens precies hetzelfde als de programma-makers. Je bent ook vast hier begonnen met lezen https://www.parrano.nl/de-wereld-van-parrano/ en dan lees je dat het een kaas is die gemaakt is van Nederlandse melk. Daarna gooien ze er een commerciële saus overheen met een Italiaanse smaak.

Je kan praktisch alle producten uit de supermarkt nemen, die willen allemaal verkocht worden.
pi_185307492
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 21:23 schreef Citizen.Erased het volgende:

Natuurlijk is het een vorm van misleiding, maar als iemand meedoet aan het programma en uit wil leggen waarom ze het maken zoals ze maken dan kun je dat ook op een andere manier doen is mijn mening.
Hoe zie je dat voor je dan? Ik vond het allemaal wel meevallen qua suggestieve vraagstelling. Is ook een wisselwerking. Die vent kwam niet heel sterk uit de hoek natuurlijk. Ze hadden beter iemand van communicatie kunnen sturen dan iemand die zijn eigen product staat te verdedigen.

Maar oké het is een open deur ja. Unilever of Friesland Campina of een andere grote levensmiddelenboer. Je hoeft daar natuurlijk geen verfijnde authentieke producten van te verwachten.
  Official ESF Kreviewer donderdag 28 februari 2019 @ 22:13:41 #134
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_185308850
Beetje dom om bij Campina zo'n camera-schuwe nerd neer te zetten. Hij vertelde het wel prima. Nederlandse kaas met een Italiaans tintje.
De verpakking en naam is wel misleidend.

Dat die Italianen hun eigen kaas beter vinden is wel logisch. Vraag een Goudse maker welke beter is en hij zal Goudse zeggen. Italianen zijn sowieso wel vol van hun eigen product met die "onze melk is beter" onzin.

Leuke aflevering. Jammer dat de keuringsdienst weer eens suggestief doet en misleidt.
  donderdag 28 februari 2019 @ 22:19:04 #135
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_185308955
Nederlandse eetcultuur weer op z'n 'best' dit. Wat een lulverhaal van die Campina gast en mooi om die trotse Italianen te zien die wel weten hoe het hoort.

Voor de rest echt niet heel veel nieuws onder de zon, dit is toch wel vrij algemeen bekend zou je denken. Was vorig jaar ook een nagenoeg zelfde item over Cheddar.

Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
  Official ESF Kreviewer donderdag 28 februari 2019 @ 22:23:45 #136
7719 Kreator
Groetjes, Krea.
pi_185309071
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 22:19 schreef Black-Hole het volgende:

Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje.
  donderdag 28 februari 2019 @ 22:27:28 #137
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_185309144
quote:
1s.gif Op donderdag 28 februari 2019 22:23 schreef Kreator het volgende:

[..]

Dat zal tussen de oren zitten. De vacuum verpakte geraspte echte Italiaanse kaas is exact hetzelfde als die van een blokje.
Mogelijk ja, ook al is het echte Grano Pardano of Parmesan dan nog vind ik er verschil in zitten. Ligt er misschien ook wel aan dat ik net iets grover rasp.

Overigens nooit geweten dat blijkbaar ook de schil meegeraspt wordt voor die zakjes.
  maandag 4 maart 2019 @ 10:03:38 #138
61421 icecreamfarmer_NL
VOC mentaliteit
pi_185379082
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
pi_185429685
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2019 22:19 schreef Black-Hole het volgende:
Nederlandse eetcultuur weer op z'n 'best' dit. Wat een lulverhaal van die Campina gast en mooi om die trotse Italianen te zien die wel weten hoe het hoort.

Voor de rest echt niet heel veel nieuws onder de zon, dit is toch wel vrij algemeen bekend zou je denken. Was vorig jaar ook een nagenoeg zelfde item over Cheddar.

Snap sowieso dat hele geraspte kaas gebeuren niet want zelf raspen van een stuk is veel lekkerder.
Ja, en daarvoor met mozzeralla, kaas met oorsprong, natuurgerijpt, old amsterdam, boerenkaas, goudse kaas, nepkaas op pizzas, etc.
Al zoveel kaasafleveringen.

Dat van Parrano vind ik trouwens niet eens echt misleiding. Logisch dat het Nederlandse kaas is met een Italiaanse twist, geschikt gemaakt om makkelijk te smelten etc. Heb daar niet zo'n probleem mee, consumenten die denken een soort Padano te kopen zijn niet goed wijs.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
  woensdag 6 maart 2019 @ 16:57:53 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_185433273
MBT de vegetarische rookworst, tenenkrommend dat men bij de kostprijs maar blijft doorgaan over de prijs van de ingrediënten. De kostprijs is ook de fabriek, het proces, de productontwikkeling en bij een lager productievolume is dat per worst gewoon duidelijk meer.
Wel mooi dat de vegetarische slager echt rookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')