abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 5 februari 2019 @ 11:32:15 #51
289840 napoleonfour
Meneer de praeses
pi_184832212
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:31 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Nee.

Brouwlokaal is zeg maar het bezoekerscentrum/cafe/restaurant met een eigen micro-brouwerij. Kleine oplages 250 - 500 liter, volledig los van de grote brouwerij maar wel vaak met een knipoog naar.
En waar werk jij?
Indien 't hier in 't vaderlandt zoo gelegen is dat men de waarheit niet magh spreeken, zoo is 't er ellendigh gestelt. Nochtans zal ik die spreeken zoo lang als myn oogen open staan. Zyn trouw en oprechtigheit.
pi_184832217
Dus in dit geval pakken ze de Wintervrundj van Gulpener en ijsbocken die, het resultaat daarvan komt op de tap in het brouwlokaal en beperkt aantal 0.75 liter flessen voor in het winkeltje
pi_184832232
quote:
14s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:32 schreef napoleonfour het volgende:

[..]

En waar werk jij?
Brouwlokaal
  dinsdag 5 februari 2019 @ 11:34:20 #54
131800 Tarado
capô de fusca
pi_184832247
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:33 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Brouwlokaal
hoeveel bezoekers komen daar per dag?
pi_184832292
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:34 schreef Tarado het volgende:

[..]

hoeveel bezoekers komen daar per dag?
Poeh. Ik durf niet een exact getal te noemen. Nu valt het wel mee, maar zit ook een enorme tuin bij waar we in de zomer bbq-en enzo.

In de zomer gaat het wel hectisch worden.
pi_184832300
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:36 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Poeh. Ik durf niet een exact getal te noemen. Nu valt het wel mee, maar zit ook een enorme tuin bij waar we in de zomer bbq-en enzo.

In de zomer gaat het wel hectisch worden.
Weet je nou al hoe Gulpener z'n zuur brouwt?
pi_184832327
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:37 schreef Saind het volgende:

[..]

Weet je nou al hoe Gulpener z'n zuur brouwt?
Foeders met spontane gisting.

Dit mocht ik niet zeggen.
pi_184832354
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:38 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Foeders met spontane gisting.

Dit mocht ik niet zeggen.
Waarom niet? Zou er trots op zijn. Beter dan ik verwachtte.

Koelschip?
pi_184832380


Kijk deze flessen Saind

Vind ze wel sjiek
pi_184832390
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:40 schreef Saind het volgende:

[..]

Waarom niet? Zou er trots op zijn. Beter dan ik verwachtte.

Koelschip?
Nee, er stond een aankomende zure collab :)
pi_184832396
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:42 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Nee, er stond een aankomende zure collab :)
Die met Oersoep?
pi_184832419
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:40 schreef Saind het volgende:

[..]

Waarom niet? Zou er trots op zijn. Beter dan ik verwachtte.

Koelschip?
Hebben we ook ja.

Wel mooi verhaal over die foeders. Wordt dus Mestreechts Aajt mee gebrouwen een oud recept wat paar jaar terug werd opgegraven om eens te proberen. Foeders hebben ze toen in de kelders gevonden en opgeknapt, maar een paar waren te ver heen die zijn aangebrand en toen ik bier gebruikt voor rooksmaak :)
pi_184832423
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:42 schreef Saind het volgende:

[..]

Die met Oersoep?
Godver
pi_184832430
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:44 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Godver
Da's geen geheim

iig niet volgens Oersoep die posten er vrolijk over op instagram
pi_184832447
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:44 schreef Saind het volgende:

[..]

Da's geen geheim

iig niet volgens Oersoep die posten er vrolijk over op instagram
Oh.

Nou ja, ik mocht mn hoofd in die Foeder steken en dat rook echt goed.
pi_184832463
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:44 schreef Saind het volgende:

[..]

Da's geen geheim

iig niet volgens Oersoep die posten er vrolijk over op instagram
Wat had je eigenlijk dan verwacht hoe de sours werden gemaakt?
pi_184832481
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:47 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Wat had je eigenlijk dan verwacht hoe de sours werden gemaakt?
Kettle sour of gewoon gemengde cultuur pitchen
pi_184832511
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:48 schreef Saind het volgende:

[..]

Kettle sour of gewoon gemengde cultuur pitchen
Is een kettle sour gewoon normale brouwproces volgen maar dan een yoghurtbacterie of brett ofzo erbij kieperen?
pi_184832533
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:50 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Is een kettle sour gewoon normale brouwproces volgen maar dan een yoghurtbacterie of brett ofzo erbij kieperen?
Kettle souren is tussen het maischen en het koken lactobacillus pitchen en een dag ofzo laten verzuren, daarna koken zoals normaal
pi_184832771
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 11:51 schreef Saind het volgende:

[..]

Kettle souren is tussen het maischen en het koken lactobacillus pitchen en een dag ofzo laten verzuren, daarna koken zoals normaal
Weet jij van een landkaart met bierstijlen?

Dus Alt - Dusseldorf, Geuze pajottenland etc maar dan op een kaart. En zo uitgebreid mogelijk
pi_184832809
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 12:04 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:

[..]

Weet jij van een landkaart met bierstijlen?

Dus Alt - Dusseldorf, Geuze pajottenland etc maar dan op een kaart. En zo uitgebreid mogelijk
Pfoe nee
pi_184832857
Altijd als ik Limburgers bel bij het ophangen gaat het zon beetje van:

Limburger: ok ik vraag het na en bel terug

Ik: Ok dankjewel.

Limburger: Goed zo!

:?

Goedzo dat ik dankjewel zeg of het is goed zo.

Heel raar.
pi_184832877

Leuk liedje over sos.
pi_184832919
Gister hoorde ik weer de filefuif op stubru @Saind.
pi_184832934
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 12:13 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Gister hoorde ik weer de filefuif op stubru @Saind.
Altijd lekker
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')