Mikeytt | donderdag 31 januari 2019 @ 20:36 |
Conflicting berichten op internet Wassen jullie rijst voordat je het kookt? Of was je alleen bepaalde soorten rijst? Ik koop altijd AH merk zilvervlies, maar nooit gewassen. Las vandaag dat je dat wel moet doen, maar op de verpakking van de rijst staat niet dat je het moet wassen | |
spijkerbroek | donderdag 31 januari 2019 @ 20:39 |
Als het niet op de verpakking staat dat je het moet wassen, dan hoeft het niet. | |
_--_ | donderdag 31 januari 2019 @ 20:40 |
Ik was ze altijd. | |
opgebaarde | donderdag 31 januari 2019 @ 20:42 |
Rijst maakt niet zoveel uit. Maar brood daarentegen..! Brood moet je wel wassen. Helaas is dit voor veel burgers een conflicterend bericht, ik hoop dat jij er uit komt wat je de volgende keer met je brood doet voordat je het gaat beleggen. | |
Pizzakoppo | donderdag 31 januari 2019 @ 20:44 |
Rijst wassen is wel heel erg tata om te doen. Doe met deze info wat je wilt. | |
littledrummergirl | donderdag 31 januari 2019 @ 20:45 |
Mensen die rijst wassen wassen ook hun kip | |
Mikeytt | donderdag 31 januari 2019 @ 20:45 |
Dus het verschilt echt per rijstsoort? Ik koop allleen zilvervlies over het algemeen | |
Mikeytt | donderdag 31 januari 2019 @ 20:46 |
Ik raak serieus triggered door mensen die afbakbrood niet even onder de kraan houden | |
Mikeytt | donderdag 31 januari 2019 @ 20:47 |
Ik sproei altijd een beetje alcohol en azijn erop. Telt dat als kip wassen? | |
spijkerbroek | donderdag 31 januari 2019 @ 20:50 |
En per fabrikant en per verwerk- en inpakmethode. Lees de verpakking en klaar. | |
#ANONIEM | donderdag 31 januari 2019 @ 21:02 |
Juist niet. Aziaten wassen vrijwel altijd hun rijst. Rijst uit een pakje van de supermarkt is wel schoon, qua steentjes en zo. Als je 25 kg-zakken koopt bij de toko wil er nog wel wat troep tussen zitten, maar dat verschilt. Wat je eraf wast is voornamelijk zetmeel van het slijpen. Als je niet wast zal de rijst meer plakken. Als je rijst in ruim water kookt en daarna afgiet (wat ik niet aanraad, gewoon water goed afmeten en droog laten koken) zul je meer drab op het water zien drijven. Bij het wassen zie je ook duidelijk dat het water niet helder is. Dus: wassen betekent minder plakken. Voor de smaak maakt het mijzelf niet zoveel uit. | |
Fer | donderdag 31 januari 2019 @ 21:05 |
Niet wassen als je met stokjes wil eten. 3x wassen als je nasi wilt bakken. | |
Kaneelstokje | donderdag 31 januari 2019 @ 21:23 |
Kwam hier om dit te zeggen. | |
Jordy-B | donderdag 31 januari 2019 @ 22:42 |
Ligt eraan hoe je het kookt en wat je eindresultaat moet zijn. Als ik plakrijst wil, gebruik ik precies genoeg water en was ik het niet. Als ik losse korrels wil, zijn er twee opties: grondig wassen en met precies genoeg water opzetten of, en dat komt eigenlijk vaker voor, de rijst in ruim water koken en afgieten met een zeef. Die tweede methode kan eigenlijk niet mislukken. Als ik nasi maak, verdeel ik de rijst vervolgens over een met folie bekleed bakblik, zodat deze goed kan uitwasemen en tegelijkertijd snel afkoelt (dat laatste is van belang voor de houdbaarheid). | |
maily | donderdag 31 januari 2019 @ 23:04 |
Onder de kraan houden is overdreven, maar even besprenkelen voordat het de oven ingaat ... | |
yosander | donderdag 31 januari 2019 @ 23:16 |
Rijst voor de risotto zou ik niet wassen (tenzij je het goed droogt) | |
Mikeytt | vrijdag 1 februari 2019 @ 05:18 |
10 seconden ofzo onder de kraan houden. Zodra je het in de oven doet, een bakje water onder het brood leggen en halverwege het brood omdraaien | |
realAIVD | vrijdag 1 februari 2019 @ 07:24 |
correctie: 1/10 seconde en laat dat bakje water maar weg tenzij je het natuurlijk had over brood dat je aan de eendjes wilde voeren on topic: ik was mijn (in de supermarkt gekochte) rijst niet | |
Mikeytt | vrijdag 1 februari 2019 @ 07:26 |
Bakje water onder het brood is cruciaal. Dan krijg je echt lekker brood. Het wordt niet te zacht, maar ook niet heel krokant zoals bij afbakbrood normaal het geval is. | |
realAIVD | vrijdag 1 februari 2019 @ 07:27 |
Ik zet eigenlijk alleen een bakje water in de oven als ik echt brood bak | |
LPFAN | vrijdag 1 februari 2019 @ 09:20 |
Dat krokante is toch juist lekker | |
FANN | vrijdag 1 februari 2019 @ 16:49 |
of gewoon met (gewassen) natte handen over die broodjes strijken, tenminste.... dat doe ik al jįren..... dus dat werk ook | |
FANN | vrijdag 1 februari 2019 @ 16:52 |
de zelfde rijst kan je ook bij de Lidl kopen trouwens, maar dan is het een stuk goedkoper ..... | |
Brybry | vrijdag 1 februari 2019 @ 16:53 |
Als ik een pilav of nasi maak, dan was ik wel anders gewoon droogkoken | |
Mikeytt | vrijdag 1 februari 2019 @ 17:10 |
Maar dan is hij niet zo zacht als wanneer je hem langer onder de kraan houdt | |
Mikeytt | vrijdag 1 februari 2019 @ 17:10 |
Zou ook geen probleem zijn, maar de Lidl bezorgt niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:56 |
Was mijn rijst nooit. | |
Pietverdriet | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:57 |
Kom dan eens met je autistenreet van je zolderkamer af | |
FANN | vrijdag 1 februari 2019 @ 21:59 |
| |
#ANONIEM | zaterdag 2 februari 2019 @ 00:16 |
Jij wordt met het topic verknipter. | |
golfer | zaterdag 2 februari 2019 @ 00:53 |
Ik was mijn rijst altijd. Geleerd van mijn ex-indo-schoonmoeder. | |
Whiskers2009 | zaterdag 2 februari 2019 @ 01:05 |
Ik was rijst nooit. | |
Bart2002 | zaterdag 2 februari 2019 @ 01:08 |
Ik was rijst altijd wel maar dan onder een dichte kraan. Dat is het beste als je droge rijst wilt. En schoonmoeders..., ook de ex-Indo schoonmoeder van Golfer.. die weten dat weer van hun moeder en die weer van hun moeder. Alleen zij hebben er nooit over nagedacht waarom dat is. Dus het is met dit soort dingen monkey hear monkey do. Dus wassen miljarden mensen de rijst wat gigantische verspilling van water en voedingsstoffen oplevert. En ze weten dus niet waarom ze dat doen. Er is geen enkel verschil tussen gewassen en niet gewassen rijst qua resultaat behalve dat ongewassen rijst ietsje voedzamer is. Weten we dat ook weer. [ Bericht 25% gewijzigd door Bart2002 op 02-02-2019 01:30:53 ] | |
FANN | zaterdag 2 februari 2019 @ 08:55 |
ik was ook nooit mijn Rijst eigenlijk, maar goed om te weten! | |
stokj | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:03 |
Probeer het maar eens te wassen dan zie je hoe troebel het water is van het vuil dat de rijst afgeeft. Was het een paar keer en dan zie je dat het helder water is en dat je rijst schoon is! | |
Mikeytt | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:04 |
Ik snap je reactie niet zo. Boodschappen laat ik bezorgen. Kleine boodschapjes bij de AH. Dat is de enige die binnen 3 minuten loopafstand bereikbaar is | |
Mikeytt | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:06 |
Hey gaat er ook niet om dat het rijst schoon hoort te zijn. Iedereen weet dat je rijst kan wassen. De vraag hier was of je het beter wel of niet kan wassen. | |
stokj | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:15 |
Ik denk zelf van wel, het geeft ook een wereld van verschil in smaak etc. en de kwaliteit wordt beter benut. | |
Pietverdriet | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:24 |
Van je moeder geleerd... Een jong stel trouwt en gaat op huwelijksreis. Na een paar weken in hotels met bijbehorend eten komen ze thuis. De vrouw vraagt, waar heb jij zin in om te eten vanavond? Een groot braadstuk, zegt de man, al die liflafjes heb ik nu wel genoeg gehad. De vrouw koopt een braadstuk, en snijdt er thuis een stuk af. Waarom doe je dat? vraagt de man. Ga je mij vertellen hoe ik moet koken? Nee, ik wil gewoon weten waarom je er een stuk afsnijdt. Dat heb ik zo van mijn moeder geleerd. Maar waarom moet dat dan? Geen idee eigenlijk. De volgende dag bij schoon moeder vraagt de man het aan haar, en zij komt ook niet verder dan dat ze het zo van haar moeder heeft geleerd. Dus naar oma. Ook zij komt niet verder dan, dat heb ik zo van mijn moeder geleerd. Leeft die nog? Ja. Ze komen bij de oeroude dame en stellen haar de vraag, waarom een stuk van het braadstuk afgesneden? Omdat het de enige manier was waarop het braadstuk in de veel te kleine ovenschaal kon krijgen die ik voor mijn huwelijk had gekregen... | |
Pietverdriet | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:24 |
| |
FANN | zaterdag 2 februari 2019 @ 09:48 |
| |
stokj | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:26 |
| |
Pietverdriet | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:34 |
Jullie lachen er nu om, maar je moest eens weten hoeveel handelingen gedaan worden omdat ze altijd al zo gedaan werden en geen hond weet waarom | |
Moneyfornothing1 | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:36 |
Volgens mij wassen juist niet Nederlanders rijst wel. Mijn vader is niet NL en zie ik het altijd doen, en bij andere ‘niet Nederlanders’ zie ik het ook gebeuren. Maar bij Nederlanders dan weer niet. Hier ben ik laatst eens achtergekomen , nieuw inzicht. | |
arvensis | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:37 |
Natuurlijk was je rijst eerst. Probeer het eens,m en zie hoeveel troep er vanaf komt. | |
Zelva | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:44 |
Ik was mijn hagelslag ook altijd grondig. Moet je zien hoeveel troep daar vanaf komt! | |
Pietverdriet | zaterdag 2 februari 2019 @ 10:48 |
Dat is zetmeel van de rijst. |