pokkerdepok | dinsdag 22 januari 2019 @ 14:37 |
Weet iemand waar je (int echt of onine) andouille worst kan kopen? En dan bedoel ik de cajun/USA versie, niet de franse. Ik heb wat zitten zoeken, maar ik vind niets. | |
Metalfrost | dinsdag 22 januari 2019 @ 14:48 |
Andouille is een Frans woord en dan noem je cajun/USA de echte? ![]() | |
Metalfrost | dinsdag 22 januari 2019 @ 15:03 |
ontopic: https://www.amazon.com/Sc(...)d=1548165685&sr=8-14 lokpost | |
nogeenoudebekende | dinsdag 22 januari 2019 @ 15:27 |
De Amerikaanse versie is een heel andere worst. De Franse moet je van houden. | |
Harvest89 | dinsdag 22 januari 2019 @ 17:05 |
Wat is het verschil? Ik weet dat er in de Franse orgaanvlees zit zoals maag en darmen. | |
pokkerdepok | dinsdag 22 januari 2019 @ 19:36 |
ik bedoelde, in een echte winkel ergens, of online. het zijn twee verschillende dingen, de USA versie is lekker, de franse niet haha.. | |
pokkerdepok | dinsdag 22 januari 2019 @ 19:37 |
ja ik snap dat je hem in amerika kan kopen... zucht.. | |
pokkerdepok | dinsdag 22 januari 2019 @ 19:39 |
inderdaad, sterke orgaan smaak. de amerikaanse is een gerookte knoflook worst, in feite, met gewoon vlees. inderdaad. de amerikaanse is varkensvlees met knoflook en kruiden. zit in gerechten als jambalaya en gumbo. super lekker. | |
Metalfrost | dinsdag 22 januari 2019 @ 20:07 |
De verkoper kan de worst verschepen naar Nederland. Het merendeel doet dat niet. Vandaar de link. | |
Toolshed | dinsdag 22 januari 2019 @ 20:23 |
Als je avontuurlijk ingesteld bent maak je em zelf. Moet je alleen even wat darmen en een foodprocessor regelen. | |
Van_Poppel | dinsdag 22 januari 2019 @ 20:52 |
Zeg dat wel, ik heb 1 keer dat ding blind in een Frans restaurant besteld. Ging zowat over mijn nek van de lucht ![]() | |
pokkerdepok | dinsdag 22 januari 2019 @ 22:02 |
oh okee ik dacht even dat je het anders bedoelde.. bedankt. wel prijzig. | |
pokkerdepok | dinsdag 22 januari 2019 @ 22:03 |
ja ik zag al een recept. wel geheel nieuw terrein voor mij, zoiets doen. | |
Xlarge | woensdag 23 januari 2019 @ 10:39 |
Ik heb ze ook regelmatig nodig voor in de Gumbo (misschien is dit ook jouw plan ?) Als niemand ze mee kan nemen voor mij tijdens een trip oid, vervang ik hem voor een chorizo. Niet hetzelfde, maar het werkt wel in de gumbo ![]() | |
Domnivoor | woensdag 23 januari 2019 @ 11:18 |
Er zijn restaurants die andouille uit Louisiana op hun menukaart hebben. Dan wordt het waarschijnlijk ook door een groothandel geïmporteerd. Je zou eens bij een keurslager of poelier binnen kunnen wandelen en vragen of die het voor je wil bestellen. Of even een Makropas aanvragen voor pokkerdepok BV en bij de Makro gaan kijken. | |
Harvest89 | woensdag 23 januari 2019 @ 11:45 |
Dat klinkt inderdaad een stuk lekkerder dan dat Franse gedrocht. ![]() | |
nogeenoudebekende | woensdag 23 januari 2019 @ 11:47 |
Ben liefhebber van zowel worst als orgaanvlees maar dit gaat mij ook te ver. | |
Harvest89 | woensdag 23 januari 2019 @ 11:48 |
Volgens mij lachen die Fransen zich kapot als ze weer eens iemand onwetend zo'n worst zien bestellen. | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 12:50 |
ja de meeste recepten op nederlandse sites gebruiken chorizo, zag ik. maar is andouille niet vaak een spicy braadworst? of gerookt? kennelijk heb je wel duizend soorten... maar kennelijk, ondanks de naam, stamt de ameriokaanse andouille eigenlijk af van de duitse braadworst. maar de inhoudt is heel anders geworden, veel pepers en knoflook en dille. zelf maak ik regelmatig een soort jambalaya. en dan maar met braadworst. | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 12:51 |
ja macro zou wel leuk zijn, sowieso. heb hier al een handjevol slagers geprobeert, in Utrecht, maar helaas.. | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 12:51 |
ja orgaanvlees is niet aan mij besteedt, gatver.. | |
Xlarge | woensdag 23 januari 2019 @ 13:08 |
Je zou ook Kielbasa kunnen gebruiken, een Poolse gerookte soort. In verschillende staten in Amerika is de andouille ook moelijker te krijgen, en gebruiken ze die in de Gumbo ![]() | |
Domnivoor | woensdag 23 januari 2019 @ 13:17 |
Heb je slagerij Van der Tol geprobeerd? Die staat op donderdagochtend op de markt bij winkelcentrum Overvecht. Ik heb daar een keer varkenslongen besteld, en die kreeg ik ook. Ze kunnen echt van alles leveren en lijken daar ook lol in te hebben ![]() Edit: https://uwslager.nl [ Bericht 6% gewijzigd door Domnivoor op 23-01-2019 13:36:51 ] | |
Harvest89 | woensdag 23 januari 2019 @ 14:10 |
Ik wist niet eens dat er mensen zijn die varkenslongen eten. ![]() | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 14:18 |
hmm, nee die nog niet. goeie tip, van het weekend ga ik even proberen daar. | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 14:18 |
ga ik opzoeken, thanks | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 14:21 |
ik zie op wiki al dat er 8 soorten bestaan, pools alleen... inderdaad een met knoflook en peper. | |
Domnivoor | woensdag 23 januari 2019 @ 14:31 |
Het was ook geen succes eerlijk gezegd ![]() | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 15:29 |
hier een schapenlong.. | |
Domnivoor | woensdag 23 januari 2019 @ 19:21 |
Één paar varkenslongen, bij mij thuis: Ik heb er ook soep mee gemaakt, onder andere. Maar we dwalen af ![]() | |
pokkerdepok | woensdag 23 januari 2019 @ 20:34 |
haha, moedig.. | |
Pietverdriet | donderdag 24 januari 2019 @ 19:36 |
De Cajun spreken Frans https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Cajun | |
pokkerdepok | donderdag 24 januari 2019 @ 20:59 |
was inderdaad ooit Frans. | |
Pietverdriet | donderdag 24 januari 2019 @ 21:05 |
Ze spreken het in de Mississippi delta nog steeds | |
pokkerdepok | donderdag 24 januari 2019 @ 22:49 |
ik wil er ooit eens naartoe, maar ja, ik wil zoveel haha.. | |
Harvest89 | donderdag 24 januari 2019 @ 23:13 |
Respect voor die gast dat hij dat heeft gegeten. Die schapenkin zag er inderdaad wel lekker mals uit, maar die long lijkt me echt ranzig. | |
pokkerdepok | vrijdag 25 januari 2019 @ 09:42 |
hij eet echt bijna alles, maar lekker vind hij het ook niet, vaak. | |
GamesB4Guys | woensdag 20 februari 2019 @ 16:25 |
Ik kom uit New Orleans en ik woon in Rotterdam bijna twee jaar.Ik ben ook op zoek naar andouille (en ook crawfish) . Ik gebruik chorizo en het is oké maar niet hetzelfde. In het verleden heb ik een keertje zelfgemaakt maar ja...dat is niet altijd handig | |
realAIVD | woensdag 20 februari 2019 @ 20:14 |
Als je voor Kielbasa gaat, dan kan je het beste naar de Poolse supermarkt. Ik kwam een aantal jaren geleden nog wel eens op de A'damsestrweg, maar die is blijkbaar weg. Er zit er nog wel één op de Prof. H. Bavinckstraat (Zuilen), maar die ken ik niet: http://www.lowiczankasupermarkt.com/nl/index.html Verder kwam ik een recept tegen voor andouille, de cajun variant, geschreven door een slager, dus misschien kan je die slager eens vragen of hij dat ook wel eens voor klanten maakt (kan me zo voorstellen dat er wel meer mensen zijn die hem daar naar vragen, nav dat recept) https://www.barbecue-magazine.nl/2015/recepten/andouille/ https://terstege.uw-slager.nl/ | |
Pietverdriet | woensdag 20 februari 2019 @ 20:16 |
Aldi en Lidl hebben vaak crawfish, heet rivierkreeft en staat bij de garnalen | |
pokkerdepok | donderdag 21 februari 2019 @ 05:18 |
als jij het al niet kan vinden, dan geef ik op, haha... | |
Pietverdriet | donderdag 21 februari 2019 @ 08:51 |
Je zou natuurlijk een recept kunnen nemen voor de worst en een slager betalen een stel voor je te maken. | |
FranticDJ | vrijdag 22 februari 2019 @ 22:13 |
https://rivierkreeft.wordpress.com/prijzen/ ![]() | |
Bladblazer | zondag 16 mei 2021 @ 15:21 |
Ik was ook naar deze worst op zoek. Je kan ze hier bestellen: https://www.smokehouse.nl/product/andouille-worstjes/ Wel behoorlijk prijzig. | |
pokkerdepok | zondag 16 mei 2021 @ 15:56 |
bedankt! gebookmarked. prijs valt me eigenlijk nog best mee, wat is dat, 3,75 per worst, handgemaakt. | |
stavromulabeta | zondag 22 augustus 2021 @ 17:55 |
En weer een rotschop: Als je ze nog steeds in Utrecht zoekt: Ron Achterberg op de Nachtegaalstraat had ze van de week. | |
Watuntrik | dinsdag 24 augustus 2021 @ 11:13 |
UK een optie? https://franconian.co.uk/product/andouille-cajun/ £14 - ¤16.50 - 10 pack. £12 delivery... Hoewel mogelijk niet internationaal... Zou je eens moeten keuvelen met die gasten wat de opties zijn of iemand kennen in UK die het doorstuurt. Oder Deutschland? Daar zitten ook wel de nodige Amerikanen. https://www.wurst-mobil.d(...)te/andouille-sausage [ Bericht 13% gewijzigd door Watuntrik op 24-08-2021 13:25:47 ] |