lokpostquote:Op dinsdag 22 januari 2019 14:37 schreef pokkerdepok het volgende:
Ik heb wat zitten zoeken, maar ik vind niets.
De Amerikaanse versie is een heel andere worst. De Franse moet je van houden.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 14:48 schreef Metalfrost het volgende:
Andouille is een Frans woord en dan noem je cajun/USA de echte?
Wat is het verschil?quote:Op dinsdag 22 januari 2019 15:27 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De Amerikaanse versie is een heel andere worst. De Franse moet je van houden.
ik bedoelde, in een echte winkel ergens, of online.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 14:48 schreef Metalfrost het volgende:
Andouille is een Frans woord en dan noem je cajun/USA de echte?
ja ik snap dat je hem in amerika kan kopen... zucht..quote:Op dinsdag 22 januari 2019 15:03 schreef Metalfrost het volgende:
ontopic:
https://www.amazon.com/Sc(...)d=1548165685&sr=8-14
[..]
lokpost
inderdaad, sterke orgaan smaak.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 17:05 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Wat is het verschil?
Ik weet dat er in de Franse orgaanvlees zit zoals maag en darmen.
inderdaad. de amerikaanse is varkensvlees met knoflook en kruiden. zit in gerechten als jambalaya en gumbo. super lekker.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 17:05 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Wat is het verschil?
Ik weet dat er in de Franse orgaanvlees zit zoals maag en darmen.
De verkoper kan de worst verschepen naar Nederland. Het merendeel doet dat niet. Vandaar de link.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 19:37 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ja ik snap dat je hem in amerika kan kopen... zucht..
Zeg dat wel, ik heb 1 keer dat ding blind in een Frans restaurant besteld. Ging zowat over mijn nek van de luchtquote:Op dinsdag 22 januari 2019 15:27 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
De Amerikaanse versie is een heel andere worst. De Franse moet je van houden.
oh okee ik dacht even dat je het anders bedoelde.. bedankt. wel prijzig.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 20:07 schreef Metalfrost het volgende:
[..]
De verkoper kan de worst verschepen naar Nederland. Het merendeel doet dat niet. Vandaar de link.
ja ik zag al een recept. wel geheel nieuw terrein voor mij, zoiets doen.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 20:23 schreef Toolshed het volgende:
Als je avontuurlijk ingesteld bent maak je em zelf. Moet je alleen even wat darmen en een foodprocessor regelen.
Ik heb ze ook regelmatig nodig voor in de Gumbo (misschien is dit ook jouw plan ?)quote:Op dinsdag 22 januari 2019 14:37 schreef pokkerdepok het volgende:
Weet iemand waar je (int echt of onine) andouille worst kan kopen? En dan bedoel ik de cajun/USA versie, niet de franse.
Ik heb wat zitten zoeken, maar ik vind niets.
Dat klinkt inderdaad een stuk lekkerder dan dat Franse gedrocht.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 19:39 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
inderdaad, sterke orgaan smaak.
de amerikaanse is een gerookte knoflook worst, in feite, met gewoon vlees.
[..]
inderdaad. de amerikaanse is varkensvlees met knoflook en kruiden. zit in gerechten als jambalaya en gumbo. super lekker.
Ben liefhebber van zowel worst als orgaanvlees maar dit gaat mij ook te ver.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 20:52 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Zeg dat wel, ik heb 1 keer dat ding blind in een Frans restaurant besteld. Ging zowat over mijn nek van de lucht
Volgens mij lachen die Fransen zich kapot als ze weer eens iemand onwetend zo'n worst zien bestellen.quote:Op dinsdag 22 januari 2019 20:52 schreef Van_Poppel het volgende:
[..]
Zeg dat wel, ik heb 1 keer dat ding blind in een Frans restaurant besteld. Ging zowat over mijn nek van de lucht
ja de meeste recepten op nederlandse sites gebruiken chorizo, zag ik. maar is andouille niet vaak een spicy braadworst? of gerookt? kennelijk heb je wel duizend soorten... maar kennelijk, ondanks de naam, stamt de ameriokaanse andouille eigenlijk af van de duitse braadworst. maar de inhoudt is heel anders geworden, veel pepers en knoflook en dille.quote:Op woensdag 23 januari 2019 10:39 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Ik heb ze ook regelmatig nodig voor in de Gumbo (misschien is dit ook jouw plan ?)
Als niemand ze mee kan nemen voor mij tijdens een trip oid, vervang ik hem voor een chorizo.
Niet hetzelfde, maar het werkt wel in de gumbo
ja macro zou wel leuk zijn, sowieso.quote:Op woensdag 23 januari 2019 11:18 schreef Domnivoor het volgende:
Er zijn restaurants die andouille uit Louisiana op hun menukaart hebben. Dan wordt het waarschijnlijk ook door een groothandel geïmporteerd.
Je zou eens bij een keurslager of poelier binnen kunnen wandelen en vragen of die het voor je wil bestellen.
Of even een Makropas aanvragen voor pokkerdepok BV en bij de Makro gaan kijken.
ja orgaanvlees is niet aan mij besteedt, gatver..quote:Op woensdag 23 januari 2019 11:45 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Dat klinkt inderdaad een stuk lekkerder dan dat Franse gedrocht.
Je zou ook Kielbasa kunnen gebruiken, een Poolse gerookte soort.quote:Op woensdag 23 januari 2019 12:50 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ja de meeste recepten op nederlandse sites gebruiken chorizo, zag ik. maar is andouille niet vaak een spicy braadworst? of gerookt? kennelijk heb je wel duizend soorten... maar kennelijk, ondanks de naam, stamt de ameriokaanse andouille eigenlijk af van de duitse braadworst. maar de inhoudt is heel anders geworden, veel pepers en knoflook en dille.
zelf maak ik regelmatig een soort jambalaya. en dan maar met braadworst.
Heb je slagerij Van der Tol geprobeerd? Die staat op donderdagochtend op de markt bij winkelcentrum Overvecht. Ik heb daar een keer varkenslongen besteld, en die kreeg ik ook.quote:Op woensdag 23 januari 2019 12:51 schreef pokkerdepok het volgende:
[..]
ja macro zou wel leuk zijn, sowieso.
heb hier al een handjevol slagers geprobeert, in Utrecht, maar helaas..
Ik wist niet eens dat er mensen zijn die varkenslongen eten.quote:Op woensdag 23 januari 2019 13:17 schreef Domnivoor het volgende:
[..]
Heb je slagerij Van der Tol geprobeerd? Die staat op donderdagochtend op de markt bij winkelcentrum Overvecht. Ik heb daar een keer varkenslongen besteld, en die kreeg ik ook.
Ze kunnen echt van alles leveren en lijken daar ook lol in te hebben
Edit: https://uwslager.nl
hmm, nee die nog niet. goeie tip, van het weekend ga ik even proberen daar.quote:Op woensdag 23 januari 2019 13:17 schreef Domnivoor het volgende:
[..]
Heb je slagerij Van der Tol geprobeerd? Die staat op donderdagochtend op de markt bij winkelcentrum Overvecht. Ik heb daar een keer varkenslongen besteld, en die kreeg ik ook.
Ze kunnen echt van alles leveren en lijken daar ook lol in te hebben
Edit: https://uwslager.nl
ga ik opzoeken, thanksquote:Op woensdag 23 januari 2019 13:08 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Je zou ook Kielbasa kunnen gebruiken, een Poolse gerookte soort.
In verschillende staten in Amerika is de andouille ook moelijker te krijgen, en gebruiken ze die in de Gumbo
ik zie op wiki al dat er 8 soorten bestaan, pools alleen... inderdaad een met knoflook en peper.quote:
Het was ook geen succes eerlijk gezegdquote:Op woensdag 23 januari 2019 14:10 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat er mensen zijn die varkenslongen eten.
hier een schapenlong..quote:Op woensdag 23 januari 2019 14:10 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Ik wist niet eens dat er mensen zijn die varkenslongen eten.
Één paar varkenslongen, bij mij thuis:quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb er ook soep mee gemaakt, onder andere.
Maar we dwalen afOp donderdag 4 april 2024 19:36 schreef Aoibhin het volgende:
Verrek ja, ik zie nu ook Jezus in de aardbeien :o
quote:Op woensdag 23 januari 2019 19:21 schreef Domnivoor het volgende:
[..]
Één paar varkenslongen, bij mij thuis:haha, moedig..SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ik heb er ook soep mee gemaakt, onder andere.
Maar we dwalen af
De Cajun spreken Fransquote:Op dinsdag 22 januari 2019 14:48 schreef Metalfrost het volgende:
Andouille is een Frans woord en dan noem je cajun/USA de echte?
was inderdaad ooit Frans.quote:Op donderdag 24 januari 2019 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De Cajun spreken Frans
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Cajun
Ze spreken het in de Mississippi delta nog steedsquote:
ik wil er ooit eens naartoe, maar ja, ik wil zoveel haha..quote:Op donderdag 24 januari 2019 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ze spreken het in de Mississippi delta nog steeds
Respect voor die gast dat hij dat heeft gegeten.quote:
hij eet echt bijna alles, maar lekker vind hij het ook niet, vaak.quote:Op donderdag 24 januari 2019 23:13 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Respect voor die gast dat hij dat heeft gegeten.
Die schapenkin zag er inderdaad wel lekker mals uit, maar die long lijkt me echt ranzig.
Ik kom uit New Orleans en ik woon in Rotterdam bijna twee jaar.Ik ben ook op zoek naar andouille (en ook crawfish) . Ik gebruik chorizo en het is oké maar niet hetzelfde. In het verleden heb ik een keertje zelfgemaakt maar ja...dat is niet altijd handigquote:Op dinsdag 22 januari 2019 14:37 schreef pokkerdepok het volgende:
Weet iemand waar je (int echt of onine) andouille worst kan kopen? En dan bedoel ik de cajun/USA versie, niet de franse.
Ik heb wat zitten zoeken, maar ik vind niets.
Aldi en Lidl hebben vaak crawfish, heet rivierkreeft en staat bij de garnalenquote:Op woensdag 20 februari 2019 16:25 schreef GamesB4Guys het volgende:
[..]
Ik kom uit New Orleans en ik woon in Rotterdam bijna twee jaar.Ik ben ook op zoek naar andouille (en ook crawfish) . Ik gebruik chorizo en het is oké maar niet hetzelfde. In het verleden heb ik een keertje zelfgemaakt maar ja...dat is niet altijd handig
als jij het al niet kan vinden, dan geef ik op, haha...quote:Op woensdag 20 februari 2019 16:25 schreef GamesB4Guys het volgende:
[..]
Ik kom uit New Orleans en ik woon in Rotterdam bijna twee jaar.Ik ben ook op zoek naar andouille (en ook crawfish) . Ik gebruik chorizo en het is oké maar niet hetzelfde. In het verleden heb ik een keertje zelfgemaakt maar ja...dat is niet altijd handig
https://rivierkreeft.wordpress.com/prijzen/quote:Op woensdag 20 februari 2019 16:25 schreef GamesB4Guys het volgende:
[..]
Ik kom uit New Orleans en ik woon in Rotterdam bijna twee jaar.Ik ben ook op zoek naar andouille (en ook crawfish) . Ik gebruik chorizo en het is oké maar niet hetzelfde. In het verleden heb ik een keertje zelfgemaakt maar ja...dat is niet altijd handig
bedankt! gebookmarked. prijs valt me eigenlijk nog best mee, wat is dat, 3,75 per worst, handgemaakt.quote:Op zondag 16 mei 2021 15:21 schreef Bladblazer het volgende:
Ik was ook naar deze worst op zoek. Je kan ze hier bestellen:
https://www.smokehouse.nl/product/andouille-worstjes/
Wel behoorlijk prijzig.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |