abonnement Unibet Coolblue
pi_184980507
Laten jullie je verse kleuter zelf aan een vriendje vragen om te spelen, of regelen jullie dat ook wel (op verzoek natuurlijk) rechtstreeks met de ouders? I zou heel graag eens met klasgenootje M. willen spelen, maar hij vindt het zelf nog heel eng om dat te vragen. Is het dan stom als ik dat doe?
En bij een speelafspraakje op een korte schooldag, wat is dan gebruikelijk: direct na schooltijd mee naar huis en mee-eten, of allebei eerst thuis lunchen en dan daarna pas afspreken? #noob

Er is hier wel vooruitgang te bespeuren bij I! Hij had laatst uit zichzelf juf geknuffeld bij het afscheid (ze kwam de volgende dag naar me toe om het te vertellen, ze was er helemaal van gesmolten O+), hij begint soms al wat te vertellen in de kring, en toen hij laatst een nieuwe broek (met dino's erop, natuurlijk) aan had naar school wilde hij die uit zichzelf in de kring aan iedereen laten zien! Dan mogen ze een rondje lopen zodat iedereen het goed kan zien. :D.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
  dinsdag 12 februari 2019 @ 20:42:24 #252
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184980605
Oh die van mij vinden (zelfs de oudste) het soms ook wel spannend nog hoor DaD, en dan ga ik gewoon mee naar de ouder en vraag het. Of ik spreek zelfs al wel eens van tevoren iets over de app af, als dat goed uitkomt. En bij ons is het bij de meesten zo dat bij korte dagen, kinderen eerst thuis een boterham eten en rond half 2 afspreken. Maar ook meteen mee uit school komt wel voor, ik neem ook wel eens kindjes meteen mee als dat beter uitkomt voor de andere ouder (bijvoorbeeld als zij een baby hebben, dan hoeven ze baby niet weer wakker te houden / mee te slepen om een uur na school weer af te zetten bij mij).
pi_184980797
Hier is mijn bemoeienis nog wel nodig bij playdates, en andersom krijg ik ook wel eens een appje dat iemand graag met Stick wel spelen. Dat is niet stom. Sterker nog, hij is bijna 6 en heeft mijn aanwezigheid tijdens die playdates nog nodig. Dat durft hij gewoon nog niet, en dat geldt voor meer kindjes uit zijn klas. Direct uit de school heeft de voorkeur, dan hoeft de andere ouder niet voor alleen dat ene boterhammetje het kind ophalen.
pi_184981004
Wat naar dat geroddel franny! Ik herken het wel een beetje, zo zegt S. af en toe out of the blue dat jongens stom zijn. Ook dat zij niet mee mocht voetballen en dat een ander klasgenootje had gezegd dat haar waterpokken vies waren. In de meeste gevallen gaat het bij ons gelukkig niet om individuele personen en als ik er naar vraag blijkt dat ze best wat jongens vrienden heeft en dat ze die eigenlijk helemaal niet stom vinden :D Verbaas me sowieso wel over de dingen die ze nu doet. Laatst had ze haar vlees niet opgegeten, want ze wilde niet dat de kindjes het zouden zien.. zo gek zulke onzekerheden ineens.

Oei die melba weet gewoon wat ‘ie wil kwak! Buitenspelen is ook veel leuker :P Ik snap je wel wbt die time outs, zeker van een overblijf ouder.

Ik heb voor S. tot dusver nog geen speelafspraken hoeven maken, die regelt ze eigenlijk zelf heel goed. Wel eens tranen als het niet lukt om met iemand af te spreken trouwens, dat kunnen m’n hormonen niet helemaal handelen ;( of pas halverwege naar huis bedenken dat ze met ... had willen spelen.

Ze kreeg vandaag ook een ‘rapport’ mee en blijkt ‘t prima te doen O+ Ze durft nu zelfs af en toe een verhaaltje te vertellen in de kring en ook juf heeft gemerkt dat ze heel geďnteresseerd is in letters/cijfers en schrijven :) Daar was ze thuis al heel veel mee bezig, maar was bang dat ze dat op school niet durfde te laten zien.
pi_184981134
wat een positivtiteit allemaal leuk
pi_184981185
Haha, ja I zegt ook regelmatig dat ze niet met jongens wil spelen, dat jongens 'stom' zijn, maar vervolgens speelt ze natuurlijk wel heel vaak met jongens. Dat neem ik niet serieus. :D . :P .

Vandaag hebben ze valentijnskaarten gemaakt op school en I had er eentje voor haar broertje gemaakt. O+ .

DAD, ik regel altijd de speelafspraakjes, al zijn dat er niet zoveel tot nu toe. Ik vraag dan aan I of het haar leuk lijkt als die of die komt spelen en meestal roept ze dan JAAAAAAA!!! en dan vraag ik het via de app. I vraagt het dan zelf ook nog wel, maar ik vind het logisch dat we als ouders communiceren over het wanneer en hoe laat en hoe etc. I gaat drie dagen naar de BSO, dus zo vaak kan het niet. En ik vind het ook wel leuk om bijv een keer op een zaterdagmiddag in een speeltuin af te spreken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184981321
Doe je dat dan al op voorhand Franny? De speelvragen komen hier pas bij het ophalen. Dan overleg ik met de ouder hoe & wat. Soms met broodje eten soms niet, F vindt het soms nog spannend om ergens te eten. Het spelen gaat wel oké. Voordeel is wel dat de kinderen waarmee hij speelt in een straal van 500m bij ons vandaag wonen dus dan is later brengen ook geen gedoe oid :)
pi_184981409
Ja, dat doe ik op voorhand, omdat ik I maar 1 keer per week zelf ophaal van school: drie dagen BSO en op woensdag haalt mijn vriend haar op. Ook andere kinderen hebben zo hun dingen na school, dus om teleurstellingen ter plekke te voorkomen neem ik zelf initiatief. Soms zegt I het ook wel zelf trouwens. Verder heeft ze ook een vriendje en twee vriendinnetjes buiten de school, dus daar moet ik het ook zelf met de ouders regelen.

Tot nu toe is het nog niet vaak geweest hoor, maar I heeft nu dus op haar nieuwe school een leuk vriendinnetje gekregen, en ik heb het nummer van die moeder dus ga ik maar eens kijken of we wat kunnen afspreken.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_184981495
Ik regel het ook hoor. Uit hem zelf komt het nog niet. Maar hij gaat ook 3 dagen per week naar de bso dus ik vind het allemaal al wel genoeg voor nu. Hij is eigenlijk altijd heel moe nu, ik hou het thuis lekker rustig.

Oh en W is uitgenodigd voor zijn eerste kinderfeestje O+ hij straalde helemaal joh. Een jongetje uit groep 2 nog wel :D de juf was verbaasd dat ze elkaar kenden.
pi_184981737
I vertelde vanavond dat ze een klasgenootje heeft wijsgemaakt dat wij haar nepouders zijn. Haar echte moeder is een engel en haar vader vaart op zee. En oh ja: haar voornaam is Pippi en haar achternaam is I.

Ik vroeg wat dat jongetje zei na dit verhaal. Volgens I alleen "Oke" :D . Die dacht waarschijnlijk: 8)7 .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  dinsdag 12 februari 2019 @ 21:32:43 #261
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184981757
Die van ons gaan ook drie x per week naar de BSO, maar vooral mijn dochter is onverzadigbaar als het om haar vriendinnen gaat :') O+

Die kijkt zo uit naar haar speelafspraakjes, en ze moet ook altijd zo hard huilen als het niet meteen lukt 😅.
pi_184981945
quote:
17s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:32 schreef Franny_G het volgende:
I vertelde vanavond dat ze een klasgenootje heeft wijsgemaakt dat wij haar nepouders zijn. Haar echte moeder is een engel en haar vader vaart op zee. En oh ja: haar voornaam is Pippi en haar achternaam is I.

Ik vroeg wat dat jongetje zei na dit verhaal. Volgens I alleen "Oke" :D . Die dacht waarschijnlijk: 8)7 .
Wat een heldin die I. _O_ _O-
pi_184982086
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:32 schreef Spees_Eend het volgende:
Die van ons gaan ook drie x per week naar de BSO, maar vooral mijn dochter is onverzadigbaar als het om haar vriendinnen gaat :') O+

Die kijkt zo uit naar haar speelafspraakjes, en ze moet ook altijd zo hard huilen als het niet meteen lukt 😅.
leren ze ook weer van denk ik dan maar

Ik geef aan smorgens of ze mogen afspreken of niet. En het lukt of het lukt niet ik ga er niet tussen zitten
Jan is vaak lastiger of ze hebben voetbaltraining woensdag, of ze hebben zwemles of moeder werkt op die dag dus bso etc. Dus mijn vrije dagen komen niet altijd overeen met hun vriendjes. Jan start binnenkort ook met voetbal dus wordt het ook anders
  dinsdag 12 februari 2019 @ 21:51:30 #264
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184982267
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:44 schreef Goitske het volgende:

[..]

leren ze ook weer van denk ik dan maar

Wat bedoel je met "leren ze ook van?". Als ik haar dan met niemand af zou laten spreken, bedoel je?

Ze is pas net 4 dus ze is nog niet in staat om dat allemaal te overzien joh :) . Ik help haar dan wel met alsnog een afspraakje maken, ik vind haar verdriet dan sneu. En ja, dan bespreek ik daarna wel met haar hoe ze misschien een volgende keer alvast met een vriendin af zou kunnen spreken, en wie weet blijft dat uiteindelijk ook hangen. Maar zoals gezegd: ze is net 4. Dus met al haar goede voornemens om bij het aantrekken van de jassen al naar haar allerbeste vriendin toe te gaan om samen een afspraak te maken; ze hoeft maar een mooie glitter op haar broodtrommel te vinden en dan is ze alweer afgeleid en vergeet ze dat.
pi_184982438
Hier moet er echt door ouders afgesproken worden, want je mag niet zonder directe toestemming een ander kind meenemen. Ik vind 4 / 6 wel erg jong om zelf afspraakjes te regelen.

En O en haar vriendinnen kunnen van alles bedenken en dat wordt dan in de loop van de dag werkelijkheid voor ze, terwijl geen ouder er nog van weet :D
Dan halen we ze regelijk op en dan zeggen ze: morgen gaan we samen naar de speeltuin he? En dan kijken die vader en ik elkaar aan van: eeehhh heb ik wat gemist..? 😂
pi_184982502
Ik leg uit dat kindjes niet altijd kunnen netzo als dat zij niet altijd kunnen. Ja ze zijn er niet altijd blij mee maar geef ze een knuffel en gaan naar huis, pakken iets wat ze leuk vinden en klaar. Volgende x beter
pi_184982556
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:59 schreef Roomsnoes het volgende:
Hier moet er echt door ouders afgesproken worden, want je mag niet zonder directe toestemming een ander kind meenemen. Ik vind 4 / 6 wel erg jong om zelf afspraakjes te regelen.

En O en haar vriendinnen kunnen van alles bedenken en dat wordt dan in de loop van de dag werkelijkheid voor ze, terwijl geen ouder er nog van weet :D
Dan halen we ze regelijk op en dan zeggen ze: morgen gaan we samen naar de speeltuin he? En dan kijken die vader en ik elkaar aan van: eeehhh heb ik wat gemist..? 😂
logisch mag bij ons ook niet.
  dinsdag 12 februari 2019 @ 22:08:22 #268
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_184982650
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 22:01 schreef Goitske het volgende:
Ik leg uit dat kindjes niet altijd kunnen netzo als dat zij niet altijd kunnen. Ja ze zijn er niet altijd blij mee maar geef ze een knuffel en gaan naar huis, pakken iets wat ze leuk vinden en klaar. Volgende x beter
Ja dat gebeurt hier ook wel idd, want soms lukt het uiteindelijk gewoon niet. Maar in eerste instantie probeer ik het wel met/voor haar op te lossen of een alternatief :+ te regelen, omdat ze dat zelf nog niet altijd goed kan.

Bij mijn zoon (6) is het wel iets anders trouwens, die legt zich er sowieso makkelijker bij neer. Die vindt afspreken wel leuk maar die kijkt er niet zoals mijn dochter de hele week naar uit.
pi_184982668
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:59 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik vind 4 / 6 wel erg jong om zelf afspraakjes te regelen.
Het regelen van die afspraak bestaat alleen uit het vragen of de ander kan en wil spelen :)
Ik moedig F juist aan om het zelf te vragen. Op voorhand afspraken maken heb ik nog niemand zien doen hier. Het verschilt dus blijkbaar erg per school :)

Hier ook 3 dagen bso trouwens. Hij ziet zn vriendjes 2x op de bso waarbij ze ook al samen spelen. Als het op de vrije middagen niet lukt dan is het nooit drama gelukkig
pi_184982776
Ah, ik dacht bij regelen aan echt regelen, niet op t idee komen zeg maar :D Dat komt hier doorgaans bij de kinderen vandaan. Soms stuur ik wel. O heeft een vriendje waar ze in de groep weinig mee speelt, maar wel erg leuk mee speelt als de samen zijn. Dus dat stel ik dan voor.
pi_184982964
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 21:51 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Wat bedoel je met "leren ze ook van?". Als ik haar dan met niemand af zou laten spreken, bedoel je?

Ze is pas net 4 dus ze is nog niet in staat om dat allemaal te overzien joh :) . Ik help haar dan wel met alsnog een afspraakje maken, ik vind haar verdriet dan sneu. En ja, dan bespreek ik daarna wel met haar hoe ze misschien een volgende keer alvast met een vriendin af zou kunnen spreken, en wie weet blijft dat uiteindelijk ook hangen. Maar zoals gezegd: ze is net 4. Dus met al haar goede voornemens om bij het aantrekken van de jassen al naar haar allerbeste vriendin toe te gaan om samen een afspraak te maken; ze hoeft maar een mooie glitter op haar broodtrommel te vinden en dan is ze alweer afgeleid en vergeet ze dat.
:D

In het begin hielp ik I ook met afspraakjes maken. Hij kwam dan naar me toe gerend dat hij met jongetje M wilde spelen, en dan zochten we samen zijn moeder om het te regelen. Inmiddels hoef ik niks meer te doen, is alles bij wijzen van spreken al geregeld voor hij mij heeft gezien :P. Maar zijn credo is dan ook: ‘een dag niet gespeeld is een dag niet geleefd’. Dikke teleurstelling als er geen date is. Stel je voor dat je alleen met je broertje kan spelen :'(. Op korte dagen gaan kinderen eigenlijk altijd direct mee. Ze worden over het algemeen uiterlijk om 3 uur weer opgehaald (ook nu in groep 3 nog). Anders is de middag echt te lang om het gezellig te houden.

Ik ben ook benieuwd hoe dat met A gaat. Hij werd gister 4! O+. Hij zit in een nieuwe 0-groep met 5/6 kindjes, dus veel keus heeft hij nog niet voor speeldates :+. Bij I kwam dat ook pas na een maand of 6, ik verwacht voorlopig nog niks. Hij speelt ook graag alleen, de behoefte is ook minder dan bij zijn broer denk ik.
Venus in pocketformaat
© loveli
pi_184983345
Hier komen ze meestal na school naar ons toe dat ze willen spelen. Bij W (6, groep 3) hebben ze dan al helemaal uitgevogeld bij wie dan en zijn ze zelfs al zo handig dat ze dan regelt dat ik voor bv de zwemles alleen haar zwemspullen naar het bad hoef te brengen omdat vriendinnetje er vlakbij woont en dan kunnen ze maximaal lang spelen. L(4… groep1) is er nog wat minder handig in. Die laat soms eerst zijn tekening zien en verteld een verhaal en bedenkt dan pas dat ie had afgesproken. Dan is dat andere kind vaak ook al weg. Maar t lukt ook af en toe wel. Hij heeft nog graag dat t bij ons is en als t ergens anders is durft hij eigenlijk niet (dus ik zit af en toe bij de ouders van zijn vriendjes thee te drinken). Hier is t altijd direct mee vanaf school trouwens..(en van school nog nooit zelf iets geregeld voor ze, wel voor vriendjes buiten school).
(oh en ik ben er zelf ook maar 1x per week bij halen, verder papa1x, oma 1x en 2x nso)
pi_184983383
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 22:13 schreef Roomsnoes het volgende:
Ah, ik dacht bij regelen aan echt regelen, niet op t idee komen zeg maar :D Dat komt hier doorgaans bij de kinderen vandaan. Soms stuur ik wel. O heeft een vriendje waar ze in de groep weinig mee speelt, maar wel erg leuk mee speelt als de samen zijn. Dus dat stel ik dan voor.
Haha ja oké, als S. uit school komt lopen en dan vraagt of ze met ... mag spelen dan gaan we samen even naar de ouder toe om te kijken of het uitkomt/waar ze wonen/hoe laat ik d’r moet halen enzo, maar ik hoef niet zelf op zoek te gaan naar een playdate :P
pi_184983528
quote:
1s.gif [b]Op dinsdag 12 februari 2019 21:22 schreef Crumpette het volgende:[/b

Oh en W is uitgenodigd voor zijn eerste kinderfeestje O+ hij straalde helemaal joh. Een jongetje uit groep 2 nog wel :D de juf was verbaasd dat ze elkaar kenden.
L is ook uitgenodigd voor zij eerste feestje.. ik was ook helemaal verbaasd want die jongen is ook uit groep2 en wordt 6. Nogal een groot verschil.. grappig dat ook de juf verbaasd was!
(L s reactie was overigens.. ik wil NIET naar dat feestje. , maar na 2 dagen is hij nu aan het idee gewend en wil hij toch, maar hij vind t reuze spannend)
pi_184987557
Grappig om al die verschillen te lezen, Ik had van tevoren gedacht dat Sarah echt vaak afspraakjes zou maken maar in de praktijk wil ze niet... in ieder geval niet bij andere kinderen thuis (zonder mama) en ik vind het echt niet erg als er kinderen komen spelen maar ik heb ook wel eens behoefte aan een middag rust, Ik werk zelf 3 dagen op de bso hier op het dorp dus ik zie al heel veel kinderen :+
Saar is tnt 1x uitgenodigd voor een kinderfeestje en daar durfde ze toen niet heen ;(
Ik vertrouw er op dat het iets is wat wel bijtrekt en moet groeien, maar vind het soms wel echt sneu dat zij het zo eng vind.
S. 2014
J. 2016
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')