abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184581923
registreer om deze reclame te verbergen
LadyS, leuk kamertje! En wat ligt Mie er lekker te slapen :)

Hier laten we Simon ook vaak kiezen, ook wel uit meer dan 2 dingen. Bij fruit leggen we altijd verschillende dingen op een schaaltje en laten die hem dan zien en dan pakt ie wat ie wil hebben.
Met broodbeleg laten we hem ook wel kiezen, soms sturen we het een beetje als ie op al zijn boterhammen alleen maar appelstroop wil, of alleen maar kaas.
Ook met boekjes voorlezen 's avonds bij bedtijd: vanavond 4 boekjes gegeven en dan heeft ie een duidelijke mening, de boekjes die hij niet wil worden meteen van het bed op de grond gegooid :D

Vanavond toen ik thuis kwam, kwam Simon ook meteen met een Dick Bruna boekje aanlopen (mama zitten. lezen), toen die uit was, ging ie de volgende halen en zo hadden we achter elkaar 5 boekjes samen gelezen en daarna nog de Donald Duck Junior :+

Het is echt leuk om te zien dat ze ook zo jong al een duidelijke mening en voorkeur hebben.

Simon krijgt niet echt meer nachtvoedingen (want doorslapen *O* *O* *O* ), maar 's ochtends wil ie echt graag nog bij me drinken. Melk is zo'n beetje het eerste of tweede woord dat er dan uit komt. Hij ligt dan ook zo 30-40 minuten aan de borst, niet continu te drinken, soms alleen wat sabbelen, dan weer drinken. Aan het eind van de middag drinkt ie dan meestal ook nog, maar dat is kort en dan bij het naar bed gaan 's avonds. Heb inderdaad niet het idee dat de BV eronder lijdt, nu het aantal voedingen zo is afgenomen.
pi_184587190
Hier wordt er weinig gekozen door dreumes. Ik vind het in theorie heel goed enzo, maar als er al een peuter loopt met een mening over álles, zou er anders helemaal nooit meer iets gebeuren :')

Mijm is echt zo’n grapjas. Hij loop nu de hele dag te dansen op ‘hoofd, schouders, knie en teen’, maar past 1 regel aan naar ‘vinger in je neus’ _O-
  Moderator donderdag 24 januari 2019 @ 08:08:21 #103
149959 crew  Stormqueen
snelle trees
pi_184587222
Ik ben niet zo bewust bezig met het concept "kiezen", in de praktijk gebeurt dat toch vanzelf wel ;)

Vinger in je neus O+ topaanvulling!
disclaimer
pi_184587543
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 14:33 schreef Lemijn het volgende:
Oke, komt-ie.

Late reactie, nog geen tijd gehad. Maar bedankt voor je verhaal Lemijn! En wat fijn dat het zo soepel is gegaan bij jullie. Ik ga eens even nadenken wat wij willen hier. Of zelf aan de slag met dit soort tips, of toch een slaapcoach invliegen. Had jij een eenmalige sessie? Of een traject?
pi_184589163
Ik gebruik dat kiezen wel voor peuter, maar de meiden kunnen daar nog weinig mee. Alleen een boekje mogen ze zelf kiezen en dat is vaak al lastig genoeg.

Mooie verbastering LeSage :D Doet hij z'n vinger er ook bij in zijn neus? En zo werd vader Jacob hier de eerste tijd gezongen als vader slaapkop.

Ik denk dat wij de 'oplossing' gevonden hebben voor mensen die ze niet uit elkaar kunnen houden. Em is vanmorgen heel hard met haar hoofd op de punt van de tafel gebeukt toen ze iets van de grond wilde pakken. Zit een diepe snee/deuk in nu en het zou me verbazen als dat geen litteken gaat worden. Ze is nu helemaal blij met haar Bumba-pleister. Lala probeerde daarna het papiertje van de pleister op haar eigen voorhoofd te plakken maar dat bleef niet zitten :')
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_184589572
Hij zingt het juist niet. Als wij zingen ‘puntje van je neus’ doet hij zijn vinger in zijn neus :')
En ja, wij zingen dat nu natuurlijk wel :@
pi_184589591
registreer om deze reclame te verbergen
Ik vind dat wel een drastische maatregel, FF. Maar waarschijnlijk wel effectief :o _O-
pi_184590155
IJsje lijkt precies op zijn zus: altijd luid en duidelijk kenbaar maken wat hij wel of niet wil. En bij dingen waar hij (nog) geen voorkeur of afkeur bij uitspreekt, beslis ik dan voorlopig nog. *) .

FF, wat vervelend joh. Je zult wel geschrokken zijn.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 24 januari 2019 @ 11:55:56 #109
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184590333
:o

Het kostte een ochtend zwemles, stevig ontbijt met brood, ei en banaan, flink stoeien, met blote voeten in de sneeuw in de achtertuin, twee volle borsten met warme melk en een kwartier in mijn armen wiegen, maar kiek nou! Voor het eerst in maanden onder zeil in eigen ledikant! :o :D

xmVFeTyh.jpg

Inmiddels ook nog losjes toegedekt onder katoenen dekentje :)

Zal mij benieuwen hoe lang het duurt! Günther rolt in zijn slaap gewoonlijk vanuit het midden een halve meter naar links en dan weer terug en daarna een halve meter naar rechts en dan weer terug en als -ie dat nu probeert komt -ie inenen de spijlen van een Ikea Gulliver tegen. :7
Maar niettemin!

Het grote bed ziet er nou wel leeg uit zeg.. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 24-01-2019 12:02:04 ]
Wo ist der Führer, der mich führt?
  donderdag 24 januari 2019 @ 11:56:57 #110
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184590356
Och, kus voor Em, FF!

LOL @ vinger in neus O+
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184590448
Oei, FF, wat een schrik. Knuffel voor Em!

LeSage, mooie verbastering inderdaad!

ZO, ik heb net even de badkamer weer eens een grondige beurt gegeven, terwijl Simon met papa de boodschappen aan het doen is :)
  donderdag 24 januari 2019 @ 17:58:15 #112
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184596696
Dutje twee van de dag ook in ledikant. :o Waah..
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184596968
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 17:58 schreef minilot het volgende:
Dutje twee van de dag ook in ledikant. :o Waah..
soms lukt iets ineens :D cool is dat *O* gooooooo gunther *O*

Wat doe jij ineens, zo nu je je handen vrij hebt :o?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  donderdag 24 januari 2019 @ 18:24:55 #114
221912 minilot
Puer aeternus
pi_184597230
quote:
1s.gif Op donderdag 24 januari 2019 18:12 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]


Wat doe jij ineens, zo nu je je handen vrij hebt :o?
Hehe, ik had mijn handen voor vandaag bij dutjes ook wel vrij hoor. Ik voed 'm gewoonlijk in slaap (plus eventueel wat wiegen) en dan blijf ik er op het grote bed een paar minuten naast/tegengaan tot diepere slaapfase en dan kan ik me gewoonlijk wel loswurmen om wat anders te gaan doen. :)

Maar jemig, twee keer op één dag terwijl het hele afgelopen half jaar precies één dutje in het ledikant gelukt was! :o :D
Wo ist der Führer, der mich führt?
pi_184598360
Goed bezig Günther!

Mijm heeft vannacht veel gehoest en klinkt nu als Manuela Kemp. Ik ben echt de hele dag gekke bekken aan het trekken om er een schaterlach uit te krijgen, want die zijn nu echt fantastisch _O_
  donderdag 24 januari 2019 @ 19:37:02 #116
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184598964
Haha, lekker bezig LeSage! Heb je het al gefilmd? :Y) .

Jee voor het opeens in gebruik zijn van het ledikant, minilot! Leuk he hoe iets opeens lukt. Wat vond hij van de spijlen? Jacob werkt zich meestal omhoog met zijn hoofd in een hoek en bonkt daar af en toe tegenaan. Maar slaapt stug door (tegenwoordig).

^O^ voor de schone badkamer van Tolstoi. Maar ook wel soms lekker op de bank gaan liggen he, als je het huis voor jezelf alleen hebt.

Keuzes geven voor dingen als broodbeleg of kleren doe ik eigenlijk niet. Dat zijn ook dingen waar hij volgens mij de rijkweidte helemaal nog niet van overziet. En hij kan aan de lopende band dingen beslissen: of hij gaat eten, of hij gaat drinken, waarmee hij gaat spelen, of we iets nog een keer zullen doen of niet, etc.

Arme Em :* . Heeft ze er last van, FF?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  donderdag 24 januari 2019 @ 19:53:11 #117
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184599361
LadyS, is de verhuizing goed verlopen? En sliep Mie in het vorige huis nog bij jullie?

Ik moest lachen om jullie jasdramaverhalen van gisteren, want dat is ook Jacobs nieuwste punt om zijn autonomie te testen: veel protest elke keer als ik zijn jas aan wil doen. Dus nu doen we het vaak beneden, in de deuropening. Of pas als we op locatie uit de auto stappen. Dan gaat het best, dus dan ziet hij het nut er wel van in. Maf kind.

Fleur, heb je de heilwol al gevonden? Ik geloof dat het niet in mainstream drogisten ligt maar wel bijv bij mamanova-achtige winkels. Ik ben mijn voorraad kwijt trouwens |:( . Gelukkig werkte sudo en 100x per dag luier wisselen de laatste keer ook.
Echt voorlezen werkt trouwens niet. Alleen bladeren praten over wat er op een pagina te zien is in de paar seconde dat Jacob niet bladert. Hij maakt een uitzondering voor dierengeluiden, dan kijkt hij me verwachtingsvol aan. Ik lees ook wel eens echt voor hoor, maar dat boeit hem voor geen meter.

Franny, lees ik in een bijzin dat IJsje nog bij je drinkt? Ik dacht dat hij (of jij) was gestopt.
Jammer dat het verhaal zo herkenbaar voor je is :* . Hier die kiezenellende, zielig is dat toch he?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184599703
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2019 19:53 schreef Lemijn het volgende:

Franny, lees ik in een bijzin dat IJsje nog bij je drinkt? Ik dacht dat hij (of jij) was gestopt.
Jammer dat het verhaal zo herkenbaar voor je is :* . Hier die kiezenellende, zielig is dat toch he?
Ja, ik geef nog bv. Deze zomer had ik echt de intentie te stoppen en het leek ook even te lukken, daar was ik toen ook vrij verbaasd over, maar vervolgens maakte IJsje toch ineens zo'n drama omdat hij zo graag de borst wilde dat ik overstag ging. En na een week nauwelijks bv te hebben gegeven, kwam het toen gewoon weer op gang. :') . Ik durfde het hier niet eens te vertellen, geloof ik. :') .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  donderdag 24 januari 2019 @ 20:40:21 #119
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_184600282
Ik herinner me inderdaad alleen dat je was gestopt en dat je opgelucht was. Maar goed, die kinderen maken wel vaker ambivalente niet-rationele wezens van ons he...
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_184602632
Mie in z’n nieuwe kamer! O+

LeSage ik moest lachen _O-

Günther in z’n eigen bed *O* en gelijk 2x!

Arme Em :*

Ik heb het alsnog besteld op internet Lemijn, kwam vandaag binnen. Gelijk maar 100 gram besteld anders betaalde ik meer aan verzendkosten dan de prijs van de heilwol zelf :'). Heeft het nog een specifiek bewaaradvies (in een afgesloten bak bijvoorbeeld, weet iemand dat? :)). En herkenbaar van dat lezen, in de kinderstoel boeide het hem ook niet :')

Heb jij al een gesprek gehad bij het kdv Franny?

[ Bericht 5% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 24-01-2019 22:34:22 ]
pi_184604773
Goed bezig Gunther *O*

Ik stem ook op een filmpje LeSage!

Lemijn, van die eerste woordjes boekjes, vindt hij die niet interessant? Die zijn hier erg in trek. Met de dikke pagina's kunnen ze ze zelf goed omslaan en met een woord per pagina kan ik hun tempo bijhouden. Ze kennen ook al best veel woordjes tegenwoordig (als je weet wat ze zeggen dan...). De action heeft ook een serie leuke korte dierenboekjes voor heel goedkoop. Bruno de beer en Poppy de poes, dat soort dingen. Simpele tekeningen en twee regels tekst per pagina maar ze zijn erg in trek hier.

Met Em gaat het goed, die lijkt nergens last van te hebben. Krijgt ze een zacht duwtje is het groot drama, maar met zoiets is het een halve minuut hard huilen en dan over.

De jas wordt hier vol enthousiasme aangetrokken tot nu toe, dat betekent namelijk dat we naar buiten gaan! Zo klimmen ze ook altijd zelf enthousiast in de maxi cosi's als die beneden worden gezet want met de auto is nog leuker!
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_184607591
Als je dreumes ineens doorslaapt van 0:30 tot 7:30 *O* en je om 7:30 pas ontdekt dat ze heeft overgegeven en ze daarin lag te slapen. -O- ;(
pi_184608375
Vencodark, dat is inderdaad van *O* naar -O- . Wat sneu, is ze verder wel ok, of wat ziekjes?
pi_184608606
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 10:00 schreef TolstoiFan het volgende:
Vencodark, dat is inderdaad van *O* naar -O- . Wat sneu, is ze verder wel ok, of wat ziekjes?
Tja, ze slaapt alweer terwijl ze normaal nog wel een tijd wakker zou zijn.
Maar goed, tot op heden niets gemerkt.
pi_184609324
Wat vervelend Venco! Casper heeft weer 2x overgegeven vanmorgen en weer een diarreeluier. Na 5 dagen mag het wel een keer minder worden toch }:|
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')