abonnement Unibet Coolblue
pi_184303028
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:52 schreef Feddd het volgende:
(...)

(ook al zijn sommige getrouwd)
Daar voel je niks van hoor!
pi_184303083
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:58 schreef Pleaserr het volgende:

[..]

Daar voel je niks van hoor!
Dat ligt er aan of de partner er achter komt ;)

Maar ook al eerder gesproken, daar ga ik niks mee doen, geen zin in die ellende.
pi_184303157
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 11:45 schreef Faxie het volgende:

[..]

Maar je moet jezelf blijven, want dan komt het vanzelf goed :{
Jezelf zijn = niet jezelf anders voordoen dan je bent. Niet: blijf precies zoals je nu bent. Wist je dat nu echt nog niet?
pi_184303249
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 13:24 schreef TATW het volgende:

[..]

Ik vind dat er in dit topic sowieso door sommige users wel snel gesmeten wordt met verwijten als ''je hebt een probleem'' of ''je zit in een slachtofferrol''.

Dit is een topic (reeks) over daten waar we onze successen en valkuilen met elkaar bespreken. Maar het valt me op dat vaak wanneer iemand een valkuil of een issue bespreekt die deze persoon tegen komt in het dateleven, er altijd wel een paar users om de hoek komen zetten met een soort hoog over uitspraak waarmee de hele discussie maar meteen moet worden afgekapt : ''Je zit in de slachtofferrol, klaar, door naar het volgende onderwerp'' of ''niet zeiken''. Hoewel het soms wel degelijk waar is dat mensen dit doen, is dat naar mijn mening niet het doel van deze reeks om maar met verwijten over (o.a.) slachtofferrol etc. naar elkaar te smijten.

Ik geloof helemaal niet dat mensen hier komen om in een slachtofferrol te kruipen of om te horen dat alle vrouwen kut zijn of dat mensen hier echt verwachten dat ze lekker binnen achter de TV kunnen blijven zitten en dat op een gegeven moment vanzelf wel een potentieel vriendin aan de deur staat. Maar in die hoek word je door enkelen hier wel meteen gedrukt als je ook maar even een paar vraagtekens bij dingen zet. Dat vind ik niet bevorderlijk voor de discussie in dit topic.
Ik vind dat wel meevallen. Echter zie ik velen hier wensen dat de wereld om hen heen verandert en dat gaat simpelweg niet gebeuren.

Succesvolle mensen hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze zich niet van de wijs laten brengen door tegenslagen, maar daarvan leren.

Uiteindelijk is dat ook het advies: leer van je fouten en doe het de volgende keer anders.
pi_184303555
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 15:48 schreef TATW het volgende:

[..]

Ik ervaar het een beetje als dooddoener. Door dat soort dingen te zeggen haal je de angel / noodzaak uit een discussie, en kan deze topicreeks in zekere zin ook worden gesloten.

Daarnaast is het vaak nogal wat makkelijk gezegd. Net zoals met het voorbeeld eerder vanochtend, waarop iemand zei : ''Spreek gewoon iemand aan in het OV / de trein, als jij niet iemand aanspreekt, gebeurt er ook niets, en ligt het allemaal aan jezelf''.

Er zit wel een kern van waarheid in, maar ik vind het ook wel handig om eens na te denken over hoe realistisch een ''advies'' is. Ik bedoel : ik zit vrijwel elke dag in het OV, en zie zelden tot nooit dat een onbekende een andere onbekende aanspreekt (behalve de conducteur dan). Dan kun je wel de gangbare situatie en de uitzondering daarop omkeren, en doen alsof het aanspreken van vrouwen in een trein (''flirten'') een uitgangspunt zou moeten worden en dat als je dit niet doet, het allemaal aan je eigen passiviteit en gebrek aan initiatief ligt, maar ik vind zo'n beredenering wel een beetje te makkelijk.

Ik herken dit ook wel een beetje aan mijn eigen vrienden in een relatie trouwens : zelf (soms al sinds de middelbare school) weten ze jou allerlei tips te geven, en langs de zijlijn roepen ze precies wat je zou moeten doen, maar je kunt je afvragen of zij zelf in diezelfde situatie hetzelfde hadden gedaan.

Vaak hebben die gasten zelf iemand via min of meer geluk/toeval iemand ontmoet, maar als zij zelf vrijgezel waren geweest, hadden ze ook echt niet zo assertief geweest als ze nu vinden dat ik (of andere singles) moeten zijn. Merk het nu ook vaak met uitgaan of als we ergens anders zijn waar ook vrouwen komen. Dan ben ik de enige single, en dan staan ze tegen me te roepen : DAAR !! Daar!! een leuke vrouw, stap gewoon op haar af man!! Wat kan er gebeuren? Probeer gewoon! Maar dan zelf al sinds hun 15e aan de voormalig beste vriendin van hun zusje blijven hangen en ook helemaal niet zo van het iedereen maar random aanspreken.
Wat schiet jij met deze constatering op? Een advies is goed of niet. En wie het advies geeft is niet ter zake doende.

En het OV is maar een van de vele voorbeelden. Het klopt dat zeker in Nederland mensen vrij weinig sociaal gedrag vertonen, maar dat maakt het niet ongewenst. Dat merk je vanzelf als je iemand aanspreekt. :)

En ja, de eerste keren zullen best eng zijn. En op zeker moment wordt het doodnormaal.

Maar het kan ook zijn dat je het gewoon niet ziet zitten. Geen probleem. Er zijn ook andere manieren. Ga bv naar gelegenheden waar je makkelijk in gesprek kan komen met een ander. Verzin dan zelf iets anders.

De kern van de opmerking is dat je je kansen enorm vergroot als je jezelf sociale vaardigheden aanleert.

Denk dus niet te snel: aan dat advies heb ik niets. Denk eerder: hoe kan ik dat advies zo gebruiken dat het bij mij past.

Ik geloof meteen dat je niet volgend jaar net als ik vandaag met zeker 10 wildvreemden een gesprekje hebt gevoerd (mijn OV is momenteel de skilift, daar is het laagdrempeliger lijkt mij, ik reis niet zoveel met het OV) en een lunchafspraak had met iemand die ik tot vandaag nog nooit had ontmoet, maar dat hoeft ook allemaal niet zo extreem.

Het enige is dat als jij volgend jaar nog steeds hetzelfde doet als nu dat de kans erg klein is dat er een andere uitkomst is gekomen.
pi_184303583
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:13 schreef TATW het volgende:

[..]

ik denk dat je mij verwart met iemand anders (ervanuitgaande dat je reageert op mijn post van 15:48). Ik heb nog niet eens 6 posts in deze reeks geplaatst, dus om nu al te gaan concluderen dat ''het kwartje bij mij nooit gaat vallen'' doet mij vermoeden dat je denkt dat ik een kloon ben van een Paxie of weet ik wat voor andere figuren hier maandenlang hebben lopen posten.

Overigens bedoel ik helemaal niet te zeggen dat al mijn vrienden hun relatie hebben door toeval etc. Het belangrijkste is gewoon dat je je open stelt voor mensen en dat je mensen ontmoet. Maar op een gegeven moment heb je een bepaalde leeftijd bereikt, dat dit allemaal gewoon lastiger wordt. Ik zeg niet dat het in alle gevallen geldt, maar vaak vind ik het inderdaad wel wat makkelijk van vrienden die de juiste persoon zijn tegen gekomen in tijden waarin dit relatief makkelijk was, nu opeens wel met allerlei tips langs de zijlijn staan te roepen, terwijl roepen natuurlijk makkelijker is dan het zelf in de praktijk brengen :P
Nou leg je het weer buiten jezelf, zie je dat?
pi_184303831
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:18 schreef Feddd het volgende:

[..]

Klopt, maar een tijdje geleden heb ik hier nog een hele discussie gehad nadat ik erg kritisch was op mijn eigen handelen tijdens het daten, toen kreeg ik het verwijt dat ik niet te veel m'n best moest doen om te veranderen en gewoon mezelf moest zijn.
Maar mijn insteek is juist, probeer jezelf te verbeteren
Ligt er ook een beetje aan welke leeftijd je hebt he.
Goede insteek om jezelf te verbeteren, maar als een zoektocht naar een date je motivatie is, lijkt me dat de verkeerde beweegreden..
Hell To The Liars
  woensdag 9 januari 2019 @ 17:49:59 #133
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_184303869
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:37 schreef Ciclon het volgende:
Ben dus afgelopen zaterdag op date geweest. Ging goed en we zagen een vervolg wel zitten, beide. Echter is ze nog steeds niet echt actief op whatsapp, ook niet als ik iets vraag (duurt soms 2 dagen) Ze was vanaf het begin al zo en dus is het toch gekomen tot een leuke ontmoeting met vervolg afspraak. Maak ik me nu teveel zorgen? Vind haar echt leuk ^^
Ja af en toe, al is ze weinig online. Ik heb alles ook uitstaan. Heb zelf een beste app verslaving gehad, al zeg ik het zelf.
pi_184304272
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:49 schreef Ciclon het volgende:

[..]

Ja af en toe, al is ze weinig online. Ik heb alles ook uitstaan. Heb zelf een beste app verslaving gehad, al zeg ik het zelf.
Haha je hebt haar toch geen 265255252 apps op
een dag gestuurd hoop ik?
  woensdag 9 januari 2019 @ 18:18:57 #135
476957 Ciclon
San Lorenzo de Almagro
pi_184304381
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:12 schreef Pleaserr het volgende:

[..]

Haha je hebt haar toch geen 265255252 apps op
een dag gestuurd hoop ik?
nee gek
  woensdag 9 januari 2019 @ 18:36:37 #136
447547 -Phineas-
Are you tokking to me?
pi_184304619
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 15:01 schreef dop het volgende:

[..]

Dat is helaas de wisselwerking die een slachtoffer oproept.

Je hebt helemaal gelijk dat het meer liefdevol zou moeten werken.
Maar ook aanklagers hebben hun gedoe worden getriggerd.
En dan is de eerste reactie niet liefdevol.
Hoezo wisselwerking. En nee je hoeft niet liefdevol te reageren. Maar -respectvol- Snappen mensen wel het verschil tussen respectvol en liefdevol? :’)
pi_184304752
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:36 schreef -Phineas- het volgende:

[..]

Hoezo wisselwerking. En nee je hoeft niet liefdevol te reageren. Maar -respectvol- Snappen mensen wel het verschil tussen respectvol en liefdevol? :’)

Het is ook een beetje hoe je het bekijkt , je hebt gewoon een beetje negatieve invalshoek.
Ipv te denken: nou fijn , mensen die meedenken als ik hier iets poneer, beklaag je je dat het niet allemaal precies is wat je wil. Ze moeten lief zijn en je handje vasthouden, als iemand gewoon eerlijk zegt hoe hij erover denkt en het bevalt je niet dan is het blijkbaar niet goed.

Ik verbaas me juist eerder over het geduld wat reageerders hier vaak hebben om dingen een paar keer uit te leggen , zelfs als de reactie van de vrager bot is. Er wordt tijd in gestoken en niemand wordt er in mijn beleving echt aangevallen.

Alles ligt altijd maar aan anderen, zelfs aan mensen die oprecht de moeite nemen om te reageren en dat zelfs blijven doen als een punt niet binnen lijkt te komen, zonder iemand lomp te behandelen.
  woensdag 9 januari 2019 @ 18:52:27 #138
447547 -Phineas-
Are you tokking to me?
pi_184304844
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 12:10 schreef Feddd het volgende:
Jezelf zijn is het kutste advies wat je iemand kan geven.
Natuurlijk moet je je niet anders voordoen als dat je bent, maar je moet je eigen zwaktes erkennen en die proberen te verbeteren. Het zal niet vanzelf beter gaan.

Ben je sociaal zwak, werk daar aan.
Heb je je looks niet mee, compenseer dat door goed te kleden, goed kapsel en vooral verzorgd te zijn.
En zo zijn er vast nog tal van voorbeelden te noemen.

Door te zeggen ben gewoon jezelf suggereer je dat je niks hoeft te doen, althans zo pak ik dat op.
Als ik dat had gedaan was ik nog steeds maagd geweest.
Ik denk dat mensen met “jezelf blijven” bedoelen dat je gewoon jezelf durft laten zien en trots bent op jezelf.. zoiets.

En je kan ook de beste versie zijn van jezelf. Maar dan verander je jezelf dus niet naar een ander persoon. Dat komt wel in de buurt van wat jij zegt :) (dus het gedeelte met dat jij het beste uit jezelf haalt).
  woensdag 9 januari 2019 @ 18:55:51 #139
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_184304900
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:12 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Ik vind dat wel meevallen. Echter zie ik velen hier wensen dat de wereld om hen heen verandert en dat gaat simpelweg niet gebeuren.

Succesvolle mensen hebben allemaal met elkaar gemeen dat ze zich niet van de wijs laten brengen door tegenslagen, maar daarvan leren.

Uiteindelijk is dat ook het advies: leer van je fouten en doe het de volgende keer anders.
Wat versta jij onder succesvol?
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_184305375
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 17:04 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Jezelf zijn = niet jezelf anders voordoen dan je bent. Niet: blijf precies zoals je nu bent. Wist je dat nu echt nog niet?
Jawel, je moet je anders voordoen dan je bent. Anders blijf je namelijk precies hetzelfde.

Wacht, de bel gaat. Volgens mij staat m'n droomvrouw aan de deur O+
pi_184305401
quote:
11s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:18 schreef Faxie het volgende:

[..]

Jawel, je moet je anders voordoen dan je bent. Anders blijf je namelijk precies hetzelfde.

Wacht, de bel gaat. Volgens mij staat m'n droomvrouw aan de deur O+
_O-
pi_184305526
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 18:55 schreef MissButterflyy het volgende:

[..]

Wat versta jij onder succesvol?
Slagen in het doel wat je voor ogen hebt.
pi_184305545
quote:
11s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:18 schreef Faxie het volgende:

[..]

Jawel, je moet je anders voordoen dan je bent. Anders blijf je namelijk precies hetzelfde.

Wacht, de bel gaat. Volgens mij staat m'n droomvrouw aan de deur O+
Dus als iemand tegen een 16 jarige zegt dat hij zichzelf moet blijven dient hij meteen een dropout te worden, want stel dat hij nog iets leert is hij zichzelf niet meer.

Dit is serieus hoe jij het ziet?
  woensdag 9 januari 2019 @ 19:29:24 #144
438527 MissButterflyy
Fladderend vlindertje
pi_184305579
quote:
11s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:18 schreef Faxie het volgende:

[..]

Jawel, je moet je anders voordoen dan je bent. Anders blijf je namelijk precies hetzelfde.

Wacht, de bel gaat. Volgens mij staat m'n droomvrouw aan de deur O+
Nooit hoop verliezen, positief denken _O_
Wie dit leest is een lezer van dit
pi_184305596
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:27 schreef VEM2012 het volgende:

[..]

Dus als iemand tegen een 16 jarige zegt dat hij zichzelf moet blijven dient hij meteen een dropout te worden, want stel dat hij nog iets leert is hij zichzelf niet meer.

Dit is serieus hoe jij het ziet?
Ik neem slechts advies van hier aan hoor :{ Of klopt het soms niet wou je zeggen?
pi_184305715
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:30 schreef Faxie het volgende:

[..]

Ik neem slechts advies van hier aan hoor :{ Of klopt het soms niet wou je zeggen?
Mensen die zich door ervaringen ontwikkelen, verbeteren, dingen bijleren en daardoor groeien...
Ach laat ook maar...😬
pi_184305745
quote:
1s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:36 schreef Pleaserr het volgende:

[..]

Mensen die zich door ervaringen ontwikkelen, verbeteren, dingen bijleren en daardoor groeien...
Ach laat ook maar...😬
Dus jezelf veranderen? Zeg dat dan gewoon :{
pi_184305766
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:38 schreef Faxie het volgende:

[..]

Dus jezelf veranderen? Zeg dat dan gewoon :{
Haha als ik niet beter zou weten, zou ik zeggen Unibet 1.000000001 dat je een troll bent
  woensdag 9 januari 2019 @ 19:58:13 #149
17337 ook_gek
doet ie anders nooit
pi_184306195
Het is niet enkel alleen op date gebied maar met alles in het leven. Probeerd gewoon een aantal keren net even dat geen te doen waar je soms een beetje tegen op ziet. En probeer 1x in de zoveel tijd iets te doen wat je “eng” vind.

Gooi niet in 1x het roer radicaal om. Dat gaat alleen maar tegen werken. Bedoel, je ouders, vrienden je colleg’s iedereen is gewent aan je hoe je nu bent. Zelfs je huisdieren. Daarom, doe het in kleine simpele stapjes. Ga vaak op je plaat ga onder uit maar bedenk je wel, waarom ging het nou fout dan? En kan ik dat de volgende keer beter doen.

Wat ik eerder zei, als je nooit iemand gedag zegt, begin daar gewoon mee. Goedemiddag is voldoende. Op een gegeven moment gaan mensen je terug groeten. Je bent langzaam die spontane persoon geworden voor andere mensen.

Ga maar na, iemand die jou altijd gedag zegt. Daar zal je zelf over zeggen “vriendelijk persoon die altijd gedag zegt”

Maar je hebt vast ook wel die chaggo kassa medenwerkster als je eens gaat na denken. Zoals jij naar mensen om je heen kijkt.... zo kijken ze ook naar jou. En vaak gaan mensen zich ook negatief spiegelen aan jou. Maar positiefe kant op kan ook.
Alle hoeren kunnen vertrekken, zolang de man nog z'n handen heeft om zelf te kunnen trekken.
Never underestimate the power of stupid people in a large group
pi_184306394
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 16:28 schreef DancingPhoebe het volgende:

[..]

Jezelf zijn is soms juist jezelf verbeteren, toch?

Er waren best wat dingen waar ik me steeds aan ergerde bij mezelf. Bij het instappen van een volle ruimte bijvoorbeeld, wist ik me geen houding te geven en mompelfrommelde mezelf maar in een hoekje. Ik stoorde me hier zelf aan, dus dan moet ik niet denken "waarom trekt niemand mij uit dit hoekje", maar anders binnen komen -niet eens door direct een gesprek te starten met een vreemde- en het voelt toch allemaal heel anders.

Tegenwoordig zit ik regelmatig in m'n eentje aan de bar even een praatje met de barman te maken, of als het zo uitkomt, andere mensen aan de bar. Terwijl ik vroeger niet naar binnen durfde en in de motregen inwendig stond te foeteren op mijn gezelschap dat niet net als ik 10 minuten te vroeg, maar 10 minuten te laat arriveerde. Nu ga ik naar binnen, zoek een plekje, laat de barman een wijntje adviseren en is het al gezellig voor m'n gezelschap er is. Ook leuker voor de rest van de avond. En leuker voor m'n zelfbeeld.

En o ja: hierdoor voel ik me dus meer op m'n gemak met de situatie en mezelf. En dus meer mezelf.
Heel herkenbaar.

Vroeger kon ik mijzelf ook geen houding geven in een groep nieuwe mensen of als ik gewoon in een drukke ruimte helemaal alleen was. Ik denk dat andere mensen gewoon konden zien dat ik mij niet op mijn gemak voelde. Niet bepaald zin had om met iemand te praten.

Nu kan ik dat loslaten ipv te stressen waar mijn vrienden zijn. Soms zit ik ook even alleen aan de bar als mijn vriendinnen even naar wc zijn. Ik voel niet snel de nood dat vreemde mensen tegen mij praten en toch doen ze het meer. Vaak een kort maar toch leuk gesprekje, en dat geeft wel zelfvertrouwen om eventueel zelf een gesprekje te voeren als ik zin heb.

Ik ben wel introvert, dus heel sociaal ga/wil ik nooit zijn maar in ieder geval minder socially awkward dan vroeger en ik kan wel praten tegen onbekenden. Bij dating is dat wel handig. :9
“Here is your final lesson: Do not commit the crime for which you now serve the sentence. God said: Vengeance is mine. "
- Alexandre Dumas, The Count of Monte Cristo
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')