FOK!forum / Ouder(s) / Het peutertopic (2-4 jaar) deel 241
LeSagedinsdag 8 januari 2019 @ 23:11
Welkom in het Peutertopic!!

kGttvkg.jpg

... en weer verder!
LeSagedinsdag 8 januari 2019 @ 23:12
Wat een knappe peuters allemaal O+

Ik was vandaag ook zo trots op mijn grote vent. Vriend was jarig, dus de hele dag was feest voor S. (ook al was vriend gewoon aan het werk). Vanmorgen in bed begon hij al over dat we ballonnen en slingers op gingen hangen en dat we als verrassing een taart gingen bakken. Dit alles zonder overleg met mij uiteraard :') maar ik ben de beroerdste niet en heb een heerlijke brownietaart staan bakken en het huis versierd.
Toen kwam het bezoek en dan geniet hij zo ontzettend. Met iedereen kletsen, chipjes uitdelen, knuffelen. Echt zo leuk O+

Dat begrip van tijd vind ik ook zo bijzonder. S. kan nu echt zijn hele dag oprakelen in bed. Dan krijgen we een zeer gedetailleerd verslag van alles wat hij heeft gedaan (en dat is helemaaaal niet om tijd te rekken :') ). Ook zo leuk vind ik dat hij ineens besef heeft dat andere mensen ook een dag hebben gehad: ‘Papa, wat heb je vandaag gedaan op je werk?’ O+
LeSagedinsdag 8 januari 2019 @ 23:12
Oh, wat sneu nog steeds voor Max. Gelukkig blijft hij er een beetje vrolijk onder, maar leuk is anders.
Quoidinsdag 8 januari 2019 @ 23:25
Jij bent doorgewinterd op dit gebied toch LeSage? ;) Lees bij jou altijd veel poep- en kotsvirusjes.

Vanavond kondige hij het aan en kotste netjes in een (heel snel gepakte) pan ^O^
MevrouwCactuswoensdag 9 januari 2019 @ 18:13
Quoi, hoe is het nu met Max?

School gister was een grote hit! Sjaak heeft het enorm naar zijn zin gehad. Hij kreeg meteen een buddy toegewezen en die kende hij nog van de psz. Ze heeft goed voor hem gezorgd. Hij vertelde me heel veel over zijn schooldag toen ik erom vroeg, terwijl hij normaal nooit zoveel terug kan vertellen. Morgen mag hij weer O+
Hupjewoensdag 9 januari 2019 @ 18:16
Fijn dat de eerste schooldag beviel, MwC!
Nazilwoensdag 9 januari 2019 @ 19:01
Wat leuk MwC! Ook fijn dat hij iemand aangewezen kreeg die hij kende.
ReginaFalangewoensdag 9 januari 2019 @ 19:13
Wat leuk cactus! En ben je al op de hoogte van alle sappige roddels via de andere schoolpleinmoeders? :D

Hier begint peuter praatjes te krijgen. Hij zit in een siliconen wasmand als bad. Terwijl ik het voorzichtig leegkiep roept hij CAREFUL MY BUBBLES!! :')
Molowoensdag 9 januari 2019 @ 19:21
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:13 schreef ReginaFalange het volgende:
Wat leuk cactus! En ben je al op de hoogte van alle sappige roddels via de andere schoolpleinmoeders? :D

Hier begint peuter praatjes te krijgen. Hij zit in een siliconen wasmand als bad. Terwijl ik het voorzichtig leegkiep roept hij CAREFUL MY BUBBLES!! :')
phehehe

incel in wording O+

(grapje he, met zo'n bazennaam gaat dat sowieso niet gebeuren :P )

Hier had mevrouw vandaag keer of dertig tegen iedereen op de crèche gezegd dat mama dikke billen heeft _O- :')

Ze zit nu Pinky Malinky te kijken op Netflix, dat is echt door mensen met velen drugs op bedacht en hoe het een kinderserie is weet ik niet, maar we vinden het beide debiel en dus leuk *O*

Er zijn op de crèche een aantal kindjes waarvan de moeder zwanger is van de tweede, waaronder de twee dikste speelmatties van Miep (Larf klinkt gek nu ze echt een meisje is, zo groot alweer, dus Miep).
En ze riep dus vanavond dat ze ook een zusje wil. Zo cute. En ondanks dat het meer dan prima is dat er geen tweede komt hier, toch wel een dingetje bij mij hoor. Extra knuffel gegeven en een stuk kaas was gelukkig ook goed ipv een zusje :P

[ Bericht 13% gewijzigd door Molo op 09-01-2019 19:28:16 ]
Hupjewoensdag 9 januari 2019 @ 19:39
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Extra knuffel gegeven en een stuk kaas was gelukkig ook goed ipv een zusje :P
_O-
Arjawoensdag 9 januari 2019 @ 20:21
Herkenbaar hier, molo. En ze zit ook echt in een fase dat ze babys fantastisch vindt en in elke kinderwagen wil kijken. En alles wat klein is, is een baby. Zo had ze onlangs een baby drol gemaakt en zag ze een mini baby hijskraan op de bouwplaats en de maan gisteren was ook een baby maan :')

Net terug van sushi eten. Wat heerlijk om met haar uit eten te kunnen en ze eet als een bouwvakker.

Vrijdag gaat mij man eindelijk haar bedstee maken en krijgt ze een groot bed. Benieuwd hoe het slapen dan gaat, ze slaapt juist zo lekker lang nu.
Quoiwoensdag 9 januari 2019 @ 22:02
Babyfase check! En soms gaat hij zich dan bewust gedragen als een baby of pakt er fotoboekjes bij van zichzelf als baby :+ Vragen om een zusje, die Miep! :D Daar zou ik ook instant week van worden.

Wat super dat Sjaak's eerste schooldag zo goed ging! Fijn ook zo'n buddysysteem.

Arja, deel je de foto's als het bed af is? Ben benieuwd naar de bedstee.

Ik geloof dat Max sinds vanmiddag weer de oude is en daar ben ik zó blij om! Begon me wel een beetje zorgen te maken. Hij sliep afgelopen nacht meer dan het klokje rond _O_ en na twijfel maar meegenomen naar de muziek & dansles (met plastic zak bij de hand voor evt. spuugellende). Hij heeft de helft van de les aan me gehangen en gezeurd om een takelwagen (die beneden in de gang van het buurthuis staat }:| haal-dat-ding-toch-weg ). Ook thuis was hij niet te genieten, zat zichzelf duidelijk in de weg. Maar weer een corpulente pastalunch gekookt op zijn verzoek en dat ging en bleef er goed in. Daarna sliep hij een dikke middagdut en was hij weer helemaal de oude, zo leek. Ook vanavond - ik was er niet - schijnt alles goed te zijn gegaan. Geen gespuug meer!

Hij heeft nu trouwens weer wat nieuws. Als ik 'm bij wakker worden uit zijn bedje wil komen plukken, krijg ik het onvriendelijke verzoek weer naar beneden te gaan. Dan spreek ik met 'm af dat hij me kan roepen als hij naar beneden wil. Dan speelt hij dus even in zijn bed, wordt rustig wakker en roept dan na 20 min poeslief met een hoog stemmetje: Mama, Max wil naar beneden! :')
Arjawoensdag 9 januari 2019 @ 22:21
Haha mama Koning Max wenst naar beneden te gaan _O-

Fijn dat het beter gaat!

Ik zal foto’s plaatsen
ReginaFalangedonderdag 10 januari 2019 @ 16:07
Molo. Geef haar baby cheeses.
tumblr_mge3acvwwd1qj3v18o3_250.gif


Vandaag 3 dingen gedaan die ik zwoor nooit te doen als ik kinderen zou hebben.

1. Naar het krijspaleis. Vanmorgen naar Monkey town geweest (en hebben bijna 2.5 uur aan de tafels liters koffie zitten drinken want Kwark wilde zelf spelen).
2. Daarna voor t eerst naar de grote gele M geweest met hem.
3. Daarna in h&m sale longsleeves gekocht met disney meuk er op want hij vroeg er zo lief om. :')
Quoivrijdag 11 januari 2019 @ 21:47
Jongons, we vallen bijna van OUD af met dit topic :+

RF, welkom in het land der cliché’s waarvan je ooit hebt gezworen dat ze niet voor jou gelden. Ga je punt 1-3 nog een kans geven of was het eens en voorlopig niet meer?
LeSagevrijdag 11 januari 2019 @ 22:23
Sorry, maar ik kan moeilijk iedere dag komen vertellen hoe leuk mijn peuter is, Quoi :+
Zoals vanmorgen, net voordat hij naar de opvang moest, met zijn jas al aan.
‘Mamaaaa, ik moet nog poepen.’
Dus hup, met jas en al op de wc gezet. Meneer zit even en zit duidelijk te persen. Begint vervolgens te lachen: ‘Ik hoefde alleen maar scheten te laten.’ :') _O-

Ik ben ook wel benieuwd hoe verschrikkelijk je het krijspaleis uiteindelijk vond, RF! Ik vind het namelijk heel erg meevallen eigenlijk.
lunapuellavrijdag 11 januari 2019 @ 22:30
Ik wil best even komen vertellen dat Ketel nog steeds heel leuk is hoor O+ Hij slaapt sinds deze week ineens écht in zijn peuterbed (dat al sinds eind april op zijn kamer stond, dus werd tijd ook), zit regelmatig op potje of wc (hoewel er meestal alleen scheetjes komen) en is zo lief voor zijn broertje. *; Vandaag ben ik voor het eerst met hem naar logopedie geweest, dus hopelijk wordt zijn praten binnenkort ook verstaanbaarder.

SPOILER
MfrJrUR.jpg
FlyingFishvrijdag 11 januari 2019 @ 23:23
Wat voor soort oefeningen doen ze bij logopedie op deze leeftijd Luna? O moet over een paar maanden extra naar het cb (moesten we toch al met z'n zusjes) om naar z'n spraak te kijken en als het dan niet veel duidelijker is geworden moeten we ook door naar logopedie.

Zindelijkheid lijkt hier nog heeel ver weg helaas, komt vast pas de dag voor zijn verjaardag.

En ik ben ook wel fan van krijspaleizen, we komen er alleen bijna nooit. Heb voor over een paar weken bewust een weekend op een vakantiepark met zo'n hal geboekt omdat ze dat zo leuk vinden alle drie. Alleen mis ik dat zelfstandig spelen en daardoor liters thee kunnen drinken nog wel, ook peuter durft dat nog niet.
lunapuellazaterdag 12 januari 2019 @ 03:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 23:23 schreef FlyingFish het volgende:
Wat voor soort oefeningen doen ze bij logopedie op deze leeftijd Luna? O moet over een paar maanden extra naar het cb (moesten we toch al met z'n zusjes) om naar z'n spraak te kijken en als het dan niet veel duidelijker is geworden moeten we ook door naar logopedie.
Geen idee, deze eerste keer was een intake, de oefeningen komen bij de volgende afspraken pas. Ik zal tegen die tijd terug rapporteren :)
MevrouwCactuszaterdag 12 januari 2019 @ 07:12
Hier ook logopedie, om Sjaak te helpen stoppen met kwijlen en om de letters beter uit te gaan spreken. Het viel me op dat ik heb altijd goed kan verstaan, maar dat ik hem voor anderen vaak moet herhalen. Sjaak praat niet met zijn lippen op elkaar, maar de B en de P bijvoorbeeld zegt hij met zijn boventanden over zijn onderliep heen.
Dus we oefenen met de lippen sterker te maken en we zijn nu de L aan het oefenen.
Lojzaterdag 12 januari 2019 @ 07:33
Hier had Js ook een half jaar logopedie toen hij 3 was. Ik ben zo blij dat ik toen toch ben gegaan en het niet nog langer heb aangekeken. Ik zag Js steeds vrolijker worden :)

Js ging voor het oefenen van bepaalde klanken. Luisterde altijd via een koptelefoon naar wat woordjes en ging daarna er spelletjes mee doen om de woordjes te herhalen. Dit deden we thuis dan ook :) Js vond het superleuk!
Burdiezaterdag 12 januari 2019 @ 10:21
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 22:30 schreef lunapuella het volgende:
Ik wil best even komen vertellen dat Ketel nog steeds heel leuk is hoor O+ Hij slaapt sinds deze week ineens écht in zijn peuterbed (dat al sinds eind april op zijn kamer stond, dus werd tijd ook), zit regelmatig op potje of wc (hoewel er meestal alleen scheetjes komen) en is zo lief voor zijn broertje. *; Vandaag ben ik voor het eerst met hem naar logopedie geweest, dus hopelijk wordt zijn praten binnenkort ook verstaanbaarder.

SPOILER
Wat wordt hij groot zeg O+.
Selvariazaterdag 12 januari 2019 @ 10:37
Ik twijfel of N. (3j8mnd) ook naar logopedie moet.. Ze spreekt heel goed en duidelijk, maar kan de L. nog niet zeggen (pjassen, sjapen, mama jij bent jief), misschien toch eens bellen om op z'n minst te overleggen. :)
pinquitzaterdag 12 januari 2019 @ 10:44
Wauw wat goed van Ketel! In z'n grote bed en ook nog wc- en potjesbezoeken! *O*

Wij slapen nu met z'n 3en op Alex z'n kamer :') omdat onze slaapkamer verbouwd wordt. Ik hoop dat het op deze manier een goede overgang wordt, als wij dan straks weer daar slapen, en A op z'n eigen kamer blijft. Maar ben benieuwd.
Op wc of pot wil hij echt niet. Hij weet wel wanneer hij poept en plast, en dat was 'm wel.
Op de PSZ gaat hij wel gewoon op de pot zitten :') maar alleen om even te zitten.
Budabuddumbamzaterdag 12 januari 2019 @ 10:48
Wij hebben we een hysterisch bed gekocht in de hoop dat het dan wel lukt! Ik hoop dat het bij jullie ook perfect zal werken!

https://www.wickey.nl/med(...)630520-blauw-2a7.jpg
lunapuellazaterdag 12 januari 2019 @ 11:09
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 10:37 schreef Selvaria het volgende:
Ik twijfel of N. (3j8mnd) ook naar logopedie moet.. Ze spreekt heel goed en duidelijk, maar kan de L. nog niet zeggen (pjassen, sjapen, mama jij bent jief), misschien toch eens bellen om op z'n minst te overleggen. :)
Overleggen kan natuurlijk altijd, maar de logopediste hier gaf aan dat ze op deze leeftijd ook nog niet álle klanken hoeven te kunnen. Die ontwikkeling is pas compleet als ze circa 6 zijn. Dus 1 klank missen is niet zo zorgwekkend, denk ik.

Ketel mist echt veel medeklinkers nog, er zijn maar heel weinig woorden die hij compleet uitspreekt. Wij kunnen hem (meestal) wel verstaan, maar de meeste buitenstaanders niet, en dat begint langzaam problemen op te leveren. We zijn daarom ook doorverwezen vanuit het CB.
pinquitzaterdag 12 januari 2019 @ 11:19
Wooow Buda, dat bed, wat gaaf! :D
Aereniazaterdag 12 januari 2019 @ 11:32
Ik post ook niet zo heel veel. Lees wel graag mee ;) Vind het leuk om te lezen hoe alle peuters alles in hun eigen tempo doen O+

Met A gaat het super. Ze is overdag volledig zindelijk. Slaapt in haar eigen kamer. Zegt het alfabet op. Gebruikt woorden als "weliswaar", "inderdaad" en "voor de zekerheid" ( :') zegt wel wat over mijn taalgebruik thuis), tekent poppetjes die ergens op lijken en probeert haar naam te schrijven O+
Ze heeft wel een erg sterk karakter :') alles moet op haar manier en als dat niet gebeurt is ze niet blij (of probeert alsnog haar zin te krijgen, dus ze plundert dan bijvoorbeeld - als ze bijvoorbeeld geen toetje mag om 10u - m.b.v. een krukje rustig de koelkast }:| ). Maar negeren werkt dan het beste (tenzij het de koelkast betreft }:| )
Arjazaterdag 12 januari 2019 @ 12:12
Haha buba zeker hysterisch.

Emmy heeft heerlijk in haar bedstee geslapen en was zo trots O+
Niet quoten
SPOILER
Knip
Het is nog niet af er moeten nog gordijntjes in en een kleed op de grond en nieuw rolgordijn etc

Wat een ontwikkelingen Aer hoe oud is ze nu?

[ Bericht 6% gewijzigd door Arja op 14-01-2019 09:17:25 ]
ReginaFalangezaterdag 12 januari 2019 @ 12:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 21:47 schreef Quoi het volgende:
Jongons, we vallen bijna van OUD af met dit topic :+

RF, welkom in het land der cliché’s waarvan je ooit hebt gezworen dat ze niet voor jou gelden. Ga je punt 1-3 nog een kans geven of was het eens en voorlopig niet meer?
Het krijspaleis was helemaal niet erg. De koffie was prima te drinken en Kwark wilde zelf spelen en wij zaten op een bankje met goed uitzicht op hem liters koffie weg te drinken. Ik had meer snottebellen, gehuil, gegil, poepluierlucht en irritante kinderen en ouders verwacht. Maar er was bijna niemand.

De Mac doen we voorlopig niet meer. Gewoon omdat hij net zo blij is met een krentenbol van de bakker.

Buda: Dat bed is wel een beetje de droom van elke peuter en kleuter geloof ik!
Aereniazaterdag 12 januari 2019 @ 12:16
Wat een leuke bedstee Arja! O+
Heel leuk gedaan, ook met dat behangetje binnenin!

A is nu 3 jaar en (bijna) 3 maanden :)
SaskiaRzaterdag 12 januari 2019 @ 13:02
Wat een mooie bedden Buda en Arja! _O_

N moet ook een nieuw bed... ze heeft het zelf bedacht: een hoogslaper met een trap en een glijbaan. Helemaal roze.
En dan eronder AL haar speelgoed, met een gordijn ervoor.
Papa en opa moeten het maken. :P
Arjazaterdag 12 januari 2019 @ 13:03
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 13:02 schreef SaskiaR het volgende:
Wat een mooie bedden Buda en Arja! _O_

N moet ook een nieuw bed... ze heeft het zelf bedacht: een hoogslaper met een trap en een glijbaan. Helemaal roze.
En dan eronder AL haar speelgoed, met een gordijn ervoor.
Papa en opa moeten het maken. :P
Foto?
SaskiaRzaterdag 12 januari 2019 @ 13:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 13:03 schreef Arja het volgende:

[..]

Foto?
Het is nog in de ontwerpfase :P
En gezien de snelheid waarmee wij normaal klussen, mag ze blij zijn als het klaar is voor ze uit huis gaat...
snoenkzaterdag 12 januari 2019 @ 15:15
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 13:02 schreef SaskiaR het volgende:
Wat een mooie bedden Buda en Arja! _O_

N moet ook een nieuw bed... ze heeft het zelf bedacht: een hoogslaper met een trap en een glijbaan. Helemaal roze.
En dan eronder AL haar speelgoed, met een gordijn ervoor.
Papa en opa moeten het maken. :P
Haha hetzelfde idee had O. En vandaag is haar bed af O+ minus de glijbaan dan.
pinquitzaterdag 12 januari 2019 @ 15:19
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 13:10 schreef SaskiaR het volgende:

[..]

Het is nog in de ontwerpfase :P
En gezien de snelheid waarmee wij normaal klussen, mag ze blij zijn als het klaar is voor ze uit huis gaat...
Mijn buurjongen heeft ook een hoogslaper met glijbaan! Kan je er niet gewoon eentje kopen en roze verven? :P
snoenkzaterdag 12 januari 2019 @ 15:26
En wat een leuke bedstee Arja. Ik heb vroeger ook altijd heerlijk ik een bedstee geslapen, zo knus O+
ReginaFalangezaterdag 12 januari 2019 @ 20:29
Kennen jullie die blair witch scene dat er ineens overal van die voodoo popjes hangen?

Mijn peuter heeft dat met duplo poppetjes gedaan. Achter de handvaten in de keuken, op het koelkast handvat en op de eetstoelen.
snoenkzaterdag 12 januari 2019 @ 21:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 20:29 schreef ReginaFalange het volgende:
Kennen jullie die blair witch scene dat er ineens overal van die voodoo popjes hangen?

Mijn peuter heeft dat met duplo poppetjes gedaan. Achter de handvaten in de keuken, op het koelkast handvat en op de eetstoelen.
_O-
Nazilzaterdag 12 januari 2019 @ 22:33
RF _O-

Wij hebben de lampen op een afstandsbediening. Nu zijn we die kwijt omdat L het leuk vond vanmiddag disco te bouwen :')

Toen hij straks net in bed lag, hoorden we gestommel. Ik ga er naar toe, zie de lamp op onze slaapkamer aan. Die heb ik zeker weten uitgezet... Ik kijk, badeendje weg. Die had ik op ons bed gezet want die had hij vanochtend mee naar onze slaapkamer genomen. Was hij dus bewust naar onze kamer gegaan, op het bed geklommen, lamp aan gedaan, eendje gepakt en terug gegaan naar z'n eigen slaapkamer _O- bizar wat ze zich bedenken.
Schanuzaterdag 12 januari 2019 @ 23:29
Arja, wat een schitterende bedstee O+

Aerenia, wat knap van A dat ze al zoveel kan! O+

Ik maak mij qua taalontwikkeling soms wel wat zorgen over Jewel. Ze is nu 2 jaar en 2 maanden en kent heel veel woorden,spreekt ook in zinnen van 3 en 4 woorden dus daar maak ik mij geen zorgen over. Echter spreekt ze de woorden vaak echt niet goed uit en praat ze ook op een 'drammerige' manier. Lastig te omschrijven. Het vreemde is dat ze het volgens mij wel kan, ze kan woorden perfect herhalen maar 1 minuut later slikt ze toch weer letters in. Is dat een beetje herkenbaar voor anderen?
Aereniazaterdag 12 januari 2019 @ 23:29
Die peuters :D

Ik had van de week een nieuwe LaDress jurk gekocht (want heb een leuke 'upgrade' gekregen op t werk) en wilde vandaag even kijken hoe ie stond met de schoenen die ik erbij bedacht had.

Vraag ik A: 'Hoe zie ik eruit?'
Zegt ze: "Helemaal perfect! Niks meer aan doen!" :')

Waar ze het vandaan haalt...
Schanuzaterdag 12 januari 2019 @ 23:31
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 23:29 schreef Aerenia het volgende:
Die peuters :D

Ik had van de week een nieuwe LaDress jurk gekocht (want heb een leuke 'upgrade' gekregen op t werk) en wilde vandaag even kijken hoe ie stond met de schoenen die ik erbij bedacht had.

Vraag ik A: 'Hoe zie ik eruit?'
Zegt ze: "Helemaal perfect! Niks meer aan doen!" :')

Waar ze het vandaan haalt...
Smelt O+
ViviRAWRSzondag 13 januari 2019 @ 01:11
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 23:29 schreef Schanu het volgende:
Ik maak mij qua taalontwikkeling soms wel wat zorgen over Jewel. Ze is nu 2 jaar en 2 maanden en kent heel veel woorden,spreekt ook in zinnen van 3 en 4 woorden dus daar maak ik mij geen zorgen over. Echter spreekt ze de woorden vaak echt niet goed uit en praat ze ook op een 'drammerige' manier. Lastig te omschrijven. Het vreemde is dat ze het volgens mij wel kan, ze kan woorden perfect herhalen maar 1 minuut later slikt ze toch weer letters in. Is dat een beetje herkenbaar voor anderen?
Lijkt me heel normaal hoor! Onze kat heet Kyran, en toen ZZ 14 maanden was, sprak ze haar eerste woordje: Kyrah. O+ Een tijd later noemde ze hem Ko-Ko (zo heet onze andere kat :') ), en nu is het alweer een hele tijd Lylam. Het is dus niet dat ze de k of r niet kan uitspreken (en de n zegt ze ook prima in andere woorden zoals nee). En bijvoorbeeld zitten zei ze eerst als sitten, en nu is dat stitten. Staan en stitten, ik vind het wel goed gevonden. :D
Quoizondag 13 januari 2019 @ 08:45
Geen klagen op taalvlak hier, en wat Vivi zegt gebeurt hier ook. Woorden veranderen en klanken worden soms ingeslikt en zijn er een maand later weer wel. Ze zijn er volgens mij ook mee aan het experimenteren.

De bedstee is mooi Arja! Hoe slaapt ze er in? Zoiets lijkt me ook wat voor Max, maar ik rek het nog tot we (dit jaar hopelijk) een nieuw huis hebben.
Miss_Congenialityzondag 13 januari 2019 @ 08:49
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2019 23:29 schreef Schanu het volgende:
Arja, wat een schitterende bedstee O+

Aerenia, wat knap van A dat ze al zoveel kan! O+

Ik maak mij qua taalontwikkeling soms wel wat zorgen over Jewel. Ze is nu 2 jaar en 2 maanden en kent heel veel woorden,spreekt ook in zinnen van 3 en 4 woorden dus daar maak ik mij geen zorgen over. Echter spreekt ze de woorden vaak echt niet goed uit en praat ze ook op een 'drammerige' manier. Lastig te omschrijven. Het vreemde is dat ze het volgens mij wel kan, ze kan woorden perfect herhalen maar 1 minuut later slikt ze toch weer letters in. Is dat een beetje herkenbaar voor anderen?
Wij zijn 3 maanden geleden gestart met logopedie voor N (toen 2 jaar en 4 maanden). Ze was voor ons vaak wel redelijk te begrijpen, ze gebruikte veel klanken consequent en vulde dat aan met zelf bedachte gebaren en wijzen maar dingen. Maar voor een buitenstaander was ze compleet onverstaanbaar. En ik betrapte mezelf erop dat ik ook steeds vaker ‘wat zeg je?’ aan haar moest vragen. Ook al wist ze er soort van 4 woord zinnen uit te krijgen. Ze was er zelf ook bewust van dat ze niet goed verstaanbaar was en ging in bijzijn van anderen steeds vaker zwijgen, ook tegen ons. En als ze een woord niet kende, probeerde ze soms niet eens om het uit te spreken maar werd ze heel drammerig met wijzen naar iets en dan kwam er alleen maar uuuuuhhhh uuuhhhh, gevolgd door boosheid als wij dan niet snapten dat ze een rijstwafel wilde bv.

Nu na 3 maanden logopedie heeft ze ineens super veel spraak zelfvertrouwen gekregen, ze spreekt veel woorden nu wel goed verstaanbaar uit of ze is goed op weg om ze aan te leren en ze praat zelfs in bijzijn van complete vreemden (die dan ook nog eens snappen wat ze zegt).

Mocht je je zorgen maken, dan zou ik een afspraak met een logopedist zeker overwegen. Al is het om tips te vragen. Bij N bleek dat ze de basis medeklinkers niet goed verworven had en dan gaat de rest ook niet. Nu weten wij waar we op moeten letten en ze vindt het zelf geweldig dat ze dingen nu wel goed uit kan spreken. Dus nu lult ze echt de hele dag de oren van ons hoofd :') Het plan is om nog 3 maanden door te gaan en dan te kijken wat ze allemaal al kan en of het voldoende is geweest. Doel is niet dat ze perfect foutloos spreekt wanneer we klaar zijn, wel dat ze de basis verworven heeft om de rest van de klanken op latere leeftijd ook goed op te kunnen pikken.

Ik was sceptisch in het begin over logopedie want ik vond haar zo jong en ik wist niet wat ‘hoorde’ qua fouten maken en wanneer ze echt hulp nodig zou hebben. Maar ik ben super blij dat we gegaan zijn want ze is er echt enorm door geholpen en ze is een veel vrolijker kind nu ze daadwerkelijk kan uiten wat er allemaal in haar hoofd zit.
Quoizondag 13 januari 2019 @ 09:17
Wat goed zeg ^O^ En dat je ook merkt dat ze daardoor lekkerder in haar vel zit. Top.

Max’ nichtje is 2 mnd jonger en praat helemaal niet, maar gebruikt alleen maar (en dan ook driftig) gebaren. Ik blijf dat intrigerend vinden. Iedereen begrijpt haar, dus er lijkt geen noodzaak om iets aan te passen. Ze begrijpt en hoort alles overigens goed.

Max wil ineens vaak getild worden omdat hij het naar eigen zeggen “spannend” vindt op straat. “Mensen, hondjes, motors”, is dan het antwoord op de vraag wat hij dan spannend vindt. Bij álles wil hij ook weten “wat is dat nou?”, dus ik denk dat het hoort bij steeds meer begrijpen & je bewust worden van je omgeving. Iemand ook ervaring mee?
LeSagezondag 13 januari 2019 @ 10:00
Ja Q! Hier ook een tijdje gehad dat alles spannend was. Dat is nu wel weer voorbij trouwens.

Hier spoorde het cb een beetje aan op logopedie, maar ik zag zelf eigenlijk weinig problemen. Gelukkig is een goede vriendin van me logopediste en die zag dat juist helemaal niet. Inmiddels horen we op de speelzaal ook dat S. qua spraak bijna op het niveau van een 4-jarige zit, dus gaat wel goed.
En tuurlijk, hij spreekt soms woorden nog niet helemaal perfect uit, maar inderdaad wat Vivi zegt, als ze alle klanken in principe kennen is er volgens mij nog geen reden tot paniek.
Sowieso is meer zelfvertrouwen op spraakgebied niet nodig, die tetter gaat nu al nooit dicht :')

Aerenia, wat lief O+ O+
SaskiaRzondag 13 januari 2019 @ 11:06
Wat goed dat het nu zoveel beter gaat Miss!

Wat lief Aerenia! Ben wel benieuwd naar de jurk ;)
gewoonmezelf87zondag 13 januari 2019 @ 11:59
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 09:17 schreef Quoi het volgende:
Wat goed zeg ^O^ En dat je ook merkt dat ze daardoor lekkerder in haar vel zit. Top.

Max’ nichtje is 2 mnd jonger en praat helemaal niet, maar gebruikt alleen maar (en dan ook driftig) gebaren. Ik blijf dat intrigerend vinden. Iedereen begrijpt haar, dus er lijkt geen noodzaak om iets aan te passen. Ze begrijpt en hoort alles overigens goed.

Max wil ineens vaak getild worden omdat hij het naar eigen zeggen “spannend” vindt op straat. “Mensen, hondjes, motors”, is dan het antwoord op de vraag wat hij dan spannend vindt. Bij álles wil hij ook weten “wat is dat nou?”, dus ik denk dat het hoort bij steeds meer begrijpen & je bewust worden van je omgeving. Iemand ook ervaring mee?
James vind opa en oma ook ineens eng... :') Hij ziet mijn moedet standaard 2 dagen in de week. Maar hij geeft ook wel aan dat hij dingen eng vind, Hoort er volgens mij ook bij. En soms snap ik m ook heel goed, Vanmiddag komen mn (ex) schoonouders en hij vind die opa eng... elke x, en dat vind ik na 9 jaar ook nog steeds :') of nouja.. geen prettige man)
Schanuzondag 13 januari 2019 @ 16:24
Wat fijn dat N zo gebaat is bij logopedie! Dat drammerige en wijzen is wat Jewel ook veelvuldig doet. Ik denk dat het ook wel een leeftijdsdingetje is, maar toen ik mijn twijfels uitsprak richting vrouwlief vandaag gaf zij aan er net zo twijfelachtig in te staan omdat Jewel vaak echt vreselijk onverstaanbaar kan praten. Ik denk al sinds ze is begonnen met praten, ze is jong het komt vanzelf, maar waar er wel enorme vooruitgang zit in de woordenschat, zit er geen enkele vooruitgang in uitspraak. We overwegen nu dus toch om idd maar eens naar de logopedist te gaan, al is het maar 1 afspraak om te kijken wat die ervan vindt.

Quoi, ik heb geen ervaring met wat je schrijft over Max. Wel is Jewel opeens heel bangig en verlegen als er andere mensen zijn, misschien inderdaad het groot worden van hun wereldje en al het nieuwe besef wat daarbij komt kijken?

En scheer je weg Fok-wet, maar het slaapschaap is Jewels beste vriendje geworden en lijkt haar s avonds en s nachts goed te helpen O+
lunapuellazondag 13 januari 2019 @ 17:11
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 16:24 schreef Schanu het volgende:
En scheer je weg Fok-wet, maar het slaapschaap is Jewels beste vriendje geworden en lijkt haar s avonds en s nachts goed te helpen O+
Wat fijn! Wij hadden 'm naar aanleiding van de verhalen hier ook voor Sinterklaas gevraagd en hij werkt echt perfect. Ketel wacht 's ochtends netjes tot Sam wakker is, dus we kunnen rustig douchen en in het weekend zelfs een klein beetje uitslapen O+
Schanuzondag 13 januari 2019 @ 17:41
quote:
1s.gif Op zondag 13 januari 2019 17:11 schreef lunapuella het volgende:

[..]

Wat fijn! Wij hadden 'm naar aanleiding van de verhalen hier ook voor Sinterklaas gevraagd en hij werkt echt perfect. Ketel wacht 's ochtends netjes tot Sam wakker is, dus we kunnen rustig douchen en in het weekend zelfs een klein beetje uitslapen O+
Sam hebben wij niet, wij hebben het Vtech verhaaltjestijd schaap voor Jewel gehaald ivm het moeizame inslapen. Maar Sam wil ik ook heel graag hebben zodra we beginnen met slaaptraining, daar heb ik idd meer goede verhalen over gehoord O+
Arjazondag 13 januari 2019 @ 17:54
Q ja ze slaapt goed. Laatste tijd van 19:30 tot 8:15 op niet opvangdagen :@
Ga weg fokwet.
En ze heeft ook echt zin om naar haar grote meisjesbed te gaan.

Emmy vindt de laatste tijd ook veel nieuwe dingen spannend. Ik zeg dan dat dat niet erg is en iedereen wel eens iets spannend vindt en ze bij mij op schoot mag blijven tot ze het niet meer spannend vindt. Met als gevolg dat de bij mij op schoot blijft.
Dus weet ook nog niet goed hoe ermee om te gaan zonder het te versterken.
LeSagezondag 13 januari 2019 @ 21:19
Precies rond die tijd zei het consultatiebureau dus tegen ons dat we misschien naar logopedie moesten, Schanu. Maar ik zag inderdaad enorme sprongen in woordenschat. Daarna leek de focus ineens te liggen op uitspraak en articulatie. Ik kan me voorstellen dat kinderen zich niet op beide tegelijk focussen.
Een oriënterend gesprek kan natuurlijk nooit kwaad, maar Jewel is ook nog best jong, toch?
Nazilmaandag 14 januari 2019 @ 07:41
Vannacht, 2.20u. Ik hoor dat L uit bed gaat, ik ga kijken. Ligt hij er ondertussen alweer in. 'wat heb je gedaan?' 'blokje ook moe, blokjes ook slapen' :') had meneer even een stapel megablocks gepakt en naast zich in bed neergelegd :+
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 08:08
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 07:41 schreef Nazil het volgende:
Vannacht, 2.20u. Ik hoor dat L uit bed gaat, ik ga kijken. Ligt hij er ondertussen alweer in. 'wat heb je gedaan?' 'blokje ook moe, blokjes ook slapen' :') had meneer even een stapel megablocks gepakt en naast zich in bed neergelegd :+
_O-
Waar peuters zich toch mee bezig kunnen houden zeg.

De mijne maakt zich vandaag geloof ik wat zorgen, omdat ik naar het ziekenhuis moet. Ik leg hem steeds uit dat ik niet ziek ben, maar hij vindt het maar niets ;(
SPOILER
Ik heb vandaag een onderzoek voor een erfelijke afwijking die in mijn familie blijkt te zitten. Dus als ik het blijk te hebben moeten de kinderen ook onderzocht worden. Voor mezelf maakt het me weinig uit, maar voor de kinderen vind ik het wel spannend.
Nazilmaandag 14 januari 2019 @ 08:20
Ach wat sneu dat hij zich zorgen maakt. Snappen ze natuurlijk ook helemaal niks van. Ik hoop voor je dat je niet belast bent, spannend.
Aereniamaandag 14 januari 2019 @ 09:20
Toch spannend LeSage!

Als ik tegen A zeg dat ik naar het zkh ga, wil ze altijd mee want dan kan ze dokter helpen :') Zou me erg verbazen als dit geen arts-in-de-dop is :P
Schanumaandag 14 januari 2019 @ 09:41
LeSage, ja klopt ze is 2 jaar en 2 maanden dus nog jong, dat maakt ook dat ik blijf twijfelen want misschien is het gewoon de manier waarop het spreken zich bij haar ontwikkelt en nog moet ontwikkelen.

SPOILER
Spannend van dat onderzoek, ik hoop dat jij de afwijking niet hebt, sterkte en succes!
Nazil, slapen met megablocks O+

Wij kwamen gisteravond tot de ontdekking dat Jewel haar keelamandelen heel dik waren. Ik heb vanmorgen de huisarts gebeld en we konden meteen terecht dus vrouwlief is er met haar naartoe gegaan. De amandelen zijn inderdaad ontstoken (al waren ze niet heel erg ontstoken volgens de arts, maar wel heel dik) en beide oortjes zijn weer licht ontstoken. Dat is dus alweer dubbele oorontsteking nummer 2 deze winter, we gaan weer dezelfde kant op als vorig jaar. Vrouwlief heeft nu dan ook een doorverwijzing gevraagd naar de KNO arts, die hebben we nu eindelijk gekregen dus daarvoor worden we binnenkort gebeld. Ik vind het opvallen hoe moeilijk onze huisarts doet over die doorverwijzing, Jewel heeft ondertussen al zoveel oorontstekingen gehad, een longontsteking, nu de keelamandelen er ook bij en de huisarts gaf aan dat het probleem ook kan komen door de neusamandelen omdat Jewel met haar mond open slaapt. Ze heeft al zoveel antibiotica gehad omdat de ontstekingen niet uit zichzelf overgingen, dat ze qua begindosis al op bijna de dubbele hoeveelheid zit dan wat normaal is voor haar leeftijd en gewicht. Zelfs de apotheek deed moeilijk toen we een paar maanden terug weer een kuur moesten ophalen omdat ze bang waren dat ze resistent aan het worden is. De huisarts zei nu ook weer, de meeste kinderen groeien er rond een jaar of 4 vanzelf overheen. Maar dat duurt nog 2 jaar... Denk ik dan te makkelijk over die doorverwijzing?
Aereniamaandag 14 januari 2019 @ 10:02
Schanu: nee!
Vorig jaar had A omstreeks deze tijd al 5 oorontstekingen-voortkomend-uit-een-simpele-verkoudheid (die vanzelf overgingen met Neurofen en/of AB) achter de rug. In mei buisjes gekregen. Nu mondt niet iedere verkoudheid meer uit in een oorontsteking. ^O^
Arjamaandag 14 januari 2019 @ 10:02
Nee schanu goed dat je er op staat. En anders dan stuurt de kno arts je wel met een kluitje in het riet toch, maar verwacht het niet.

Succes lesage met je onderzoek.

Ik kreeg Emmy maar moeilijk wakker vanmorgen. Ze lag nog zo lief en vast te slapen. Ik zeg mama maakt jou wakker omdat je zo naar schooltje mag. Ze heeft nog maar net haar ogen open en begint meteen het riedeltje op te zeggen dat ik gisteravond vertelde: ja en oma komt mij halen van schooltje met de bakfiets. En dan gaan we broodje eten en opa is er ook heus wel hoor. En dan gaan we boodschappen doen. En dan gaat Emmy in de kinderwagen. Oma heeft een buggy.
MevrouwCactusmaandag 14 januari 2019 @ 11:04
Schanu, goed dat jullie die doorverwijzing hebben gevraagd hoor. Zo vaak ziek hoeft niet en zo vaak antibiotica is ook echt niet goed voor zo’n kindje.

Sjaak was vannacht om 1.00u klaarwakker na een nachtmerrie en wilde graag naar beneden. “Zullen we beneden gaan spelen?” Euhm, nee. Daarna hadden we een lange, onrustige nacht. Hij zegt nu niet moe te zijn maar heeft wel een wit gezichtje en rode randen om zijn ogen.
Schanumaandag 14 januari 2019 @ 11:40
Oke ik ben gerustgesteld, bedankt! :)

Wat heeft Emmy een goed geheugen, zeker zo net wakker O+

En arme Sjaak een nachtmerrie, en arme jullie dat dat uitmondde in zo'n onrustige nacht. Volgens mij is Sjaak stiekem best een beetje moe ;) En jullie ook, koffie? c_/
Nazilmaandag 14 januari 2019 @ 16:03
MwC wat zielig.

Net kwam ik op z'n kamer en een grote berg megablocks lag weer in zijn bed. Ik zeg waarom moeten die blokken in bed? Hij: heeft bumba gedaan :+ ooohhhh die fantasie O+
LeSagemaandag 14 januari 2019 @ 21:11
Schanu, goed dat je opgekomen bent hoor! Beter dat er een keer een specialist mee kijkt.

Nachtmerries zijn altijd zo zielig, MvC.

Arja, dat geklets vind ik echt het allerleukste aan een peuter O+

Nazil, grapjurk _O-

Ik kwam net thuis uit Nijmegen. Beetje een gezellig dagje van gemaakt met mijn zussen. S. lag al in bed, maar was al wakker geworden en lag in ons bed. Dus ik liep er even heen. Bleek vandaag best veel ‘stout’ te zijn geweest. Toen ik vroeg of het kwam doordat ik naar het ziekenhuis was geweest brak hij in tranen uit. Toen die gedroogd waren zei hij: ‘nu zijn we weer allemaal samen thuis.’ O+
Ik ben iedere vrijdag zowat tot 10 uur werken, maar dan is er nooit drama. Ik vind het zo zielig dat hij er zo mee zat ;(
Quoimaandag 14 januari 2019 @ 21:41
Och LeSage, wat sneu nou! Maar ook fijn dat jullie het hebben 'uitgepraat' :') O+

Schanu, het lijkt me dat je gevoel volgen daarin de meest logische stap is. Succes.

Speelgoed in bed, lees ik. Gister lag Max met zijn brandweerwagen in bed en probeerde verder werkelijk alle grenzen op te rekken. Met als gevolg een heel drama bij het naar bed gaan en vannacht van 3 tot 4 (hij kreeg zijn vader zover dat hij naar beneden mocht) keten. Tijd voor wat meer consequent zijn, want het is een gehaaid manneke.

Maar vanavond ging het allemaal weer nice and smoothly :)
Rijstebuiltjemaandag 14 januari 2019 @ 22:11
Schanu, ik heb zelf gezien wat teveel antibiotica kan doen.
SPOILER
Een nichtje van mijn man heeft het zo vaak gehad, dat het een 'aanslag' op haar gebit is geweest. Niet alle kiezen zijn goed doorgekomen.. :{
hetzusjevanmaandag 14 januari 2019 @ 22:39
MevrCactus die eerste schooldag van Sjaak O+! Dat willen we allemaaal zo, wat fijn joh! Opluchting enzo. Hoe is de rest vd week gegaan? Was ie heel moe na school of valt het mee?

Buda dat bed :D! En Arja O+ ik had de foto nog gezien, wauw!!

Aerenia wat een wijs ding is het toch joh, hele alfabet? Whut! Eef herkent ook al letters en ik snap daar niks van, dat zoiets nu al komt.

LeSage wat spannend, ik duim voor je dat het meevalt. En wat sneu, hij zat er echt heel erg mee he?

En Schanu ik zou zoveel oorontstekingen en AB kuurtjes bij zo'n kleintje ook niet oke vinden, dus ik geef je groot gelijk, ik zou zo onderhand ook doorverwezen willen worden. Succes.

We gaan morgen eens kijken of Eef al op een fietsje 'past' en wat ze ervan vindt. Ik weet eigenlijk helemaal niet wanneer ze beginnen met fietsen maar volgens mij verschilt dat ook echt per kind niet?
MevrouwCactusdinsdag 15 januari 2019 @ 09:15
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2019 22:39 schreef hetzusjevan het volgende:
MevrCactus die eerste schooldag van Sjaak O+! Dat willen we allemaaal zo, wat fijn joh! Opluchting enzo. Hoe is de rest vd week gegaan? Was ie heel moe na school of valt het mee?
De rest van de week was alleen de donderdag en die was drama bij het afscheid. Vandaag was schooldag 3 en gister begon Sjaak al met “ik wil morgen niet naar school mama”. Vanmorgen zei hij dat uiteraard nog steeds. Vrouw heeft hem weg gebracht en hij was heel boos. Wilde zijn jas niet uitdoen en zijn rugzak niet af doen. Dus ze heeft hem boos op de grond in een hoekje achter gelaten met jas en rugzak nog aan. Ze vond het heel moeilijk om hem zo achter te laten. Donderdag ben ik weer aan de beurt met wegbrengen en ik vrees er een beetje voor...
Jagärtrutdinsdag 15 januari 2019 @ 09:18
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 09:15 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

De rest van de week was alleen de donderdag en die was drama bij het afscheid. Vandaag was schooldag 3 en gister begon Sjaak al met “ik wil morgen niet naar school mama”. Vanmorgen zei hij dat uiteraard nog steeds. Vrouw heeft hem weg gebracht en hij was heel boos. Wilde zijn jas niet uitdoen en zijn rugzak niet af doen. Dus ze heeft hem boos op de grond in een hoekje achter gelaten met jas en rugzak nog aan. Ze vond het heel moeilijk om hem zo achter te laten. Donderdag ben ik weer aan de beurt met wegbrengen en ik vrees er een beetje voor...
oh, dat is zo niet leuk, daar kun je zo verdrietig van worden he. 2 trootsten: een kwartiertje nadat hij daar is is alles vast goed. En het wordt steeds beter.

T is bij ons een keer een dag thuis gebleven van school, omdat we hem onder geen beding in de fietsstoel kregen. Nu zegt hij nog wel eens dat hij niet naar school wil, maar hij gaat eigenlijk altijd met veel plezier. Hij moest in het begin echt flink wennen, maar zelfs na een schoolwisseling ging het redelijk snel weer soepel en fijn.
MevrouwCactusdinsdag 15 januari 2019 @ 09:22
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 09:18 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

oh, dat is zo niet leuk, daar kun je zo verdrietig van worden he. 2 trootsten: een kwartiertje nadat hij daar is is alles vast goed. En het wordt steeds beter.

T is bij ons een keer een dag thuis gebleven van school, omdat we hem onder geen beding in de fietsstoel kregen. Nu zegt hij nog wel eens dat hij niet naar school wil, maar hij gaat eigenlijk altijd met veel plezier. Hij moest in het begin echt flink wennen, maar zelfs na een schoolwisseling ging het redelijk snel weer soepel en fijn.
Het maakt inderdaad heel verdrietig. Ik had er in mijn achterhoofd rekening mee gehouden, maar om je lieve kleine kindje daar dan zo te zien... Ik heb donderdag onderweg naar mijn werk in de auto flink zitten huilen om hem (en de rest van de dag daar hoofdpijn van gehad op het werk, was een topdag).
De psz zit boven de kleuterklas en de trap zit naast de deur, dus als het niet gaat mag Sjaak altijd naar boven toe. Daar kennen ze hem al een paar jaar (ook van het kdv namelijk) en dat is ons vangnet. Ideaal dat dit kan zo. Ik hoop er geen gebruik van hoeven te maken, maar vind het toch wel prettig om te weten.
Skittlesdinsdag 15 januari 2019 @ 09:27
Is hij er dan wel echt aan toe, mwC? Zo klinkt het namelijk niet.

Hij mag toch gewoon nog naar het kdv? Vindt hij dat niet prettiger?
MevrouwCactusdinsdag 15 januari 2019 @ 17:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 09:27 schreef Skittles het volgende:
Is hij er dan wel echt aan toe, mwC? Zo klinkt het namelijk niet.

Hij mag toch gewoon nog naar het kdv? Vindt hij dat niet prettiger?
Neuh, daar gaat het afscheid 9 van de 10 keer precies hetzelfde. Maar daar kennen we de leidsters nu ondertussen dus dat is toch anders.

Daarnaast zagen we dit behoorlijk aankomen en hebben we daarom voor een lange wenperiode gekozen.
Hupjedinsdag 15 januari 2019 @ 22:17
Fijn dat Sjaak zo geleidelijk de kans krijgt om te wennen, MwC.

Ik heb J op de wachtlijst laten zetten voor zwemles. De tijd gaat zó snel!
FlyingFishdinsdag 15 januari 2019 @ 23:04
Hopelijk went hij snel MwC. Zo lijkt het me voor niemand leuk idd. Hoor je wel van school dat het snel over is als jullie weg zijn? Ik verwacht dat het met O ook zo zal gaan, dus ik hoop eigenlijk dat hij heel snel zindelijk is, dan mag hij ook gaan wennen (hier zit een kleuterklas letterlijk de deur naast het kdv-lokaal). Elke opvangdag even een uurtje daar spelen zorgt hopelijk voor een goed begin.

Wat snel hupje. Is de wachtlijst zo lang of willen jullie zo vroeg al beginnen? Wij beginnen pas met 5 jaar denk ik, of misschien zelfs nog later.
MevrouwCactusdinsdag 15 januari 2019 @ 23:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2019 23:04 schreef FlyingFish het volgende:
Hopelijk went hij snel MwC. Zo lijkt het me voor niemand leuk idd. Hoor je wel van school dat het snel over is als jullie weg zijn? Ik verwacht dat het met O ook zo zal gaan, dus ik hoop eigenlijk dat hij heel snel zindelijk is, dan mag hij ook gaan wennen (hier zit een kleuterklas letterlijk de deur naast het kdv-lokaal). Elke opvangdag even een uurtje daar spelen zorgt hopelijk voor een goed begin.

Wat snel hupje. Is de wachtlijst zo lang of willen jullie zo vroeg al beginnen? Wij beginnen pas met 5 jaar denk ik, of misschien zelfs nog later.
Na 5-15 minuten gaat het inderdaad alweer goed met Sjaak, horen we tot nu toe. Dus dat is heel fijn.
Wat zou dat een fijne oplossing zijn, om zo te kunnen wennen! Dan is straks de overstap niet zo groot. Hoe oud is O nu ook alweer?

Zwemles, dat klinkt echt nog zo ver weg, maar er kunnen inderdaad reuze wachtlijsten voor zijn. Ik wil het eerst zelf proberen met Sjaak volgend jaar. Als dat niets wordt, kunnen we hem altijd nog inschrijven.
Hupjedinsdag 15 januari 2019 @ 23:33
Ik wil het liefst beginnen zodra hij 4 is, maar daarvoor zijn we denk ik al te laat met inschrijven. Hij hoeft van mij niet snel een diploma te halen, maar dankzij het peuterzwemmen is hij nu redelijk watervrij. Als hij dan een (half) jaar niet zwemt, zijn we terug bij af, denk ik. Maar we hebben om die reden wel gekozen voor een vereniging met vrijwilligers (lagere kosten) en kortere lessen.
Zelf zwemles geven ga ik niet aan beginnen (ben ik wel bevoegd voor), J gaat echt niks van mij aannemen wat dat betreft :')
SQwoensdag 16 januari 2019 @ 13:58
Denk je echt dat hij zijn "watervrijheid" kwijt raakt in een half jaar, hupje? Of was hij vóór het peuterzwemmen doodsbang voor water?
Mauw ziet namelijk misschien 2 keer per jaar een zwembad, maar ze is echt als een vis in het water elke keer. Ik maak me daar dus niet zo veel zorgen om.
Zwemles ben ik ook nog helemaal niet mee bezig eigenlijk :@
Crumpettewoensdag 16 januari 2019 @ 14:05
Ik ook niet hoor SQ. Hoe langer je wacht hoe sneller het gaat straks :P
Schanuwoensdag 16 januari 2019 @ 14:05
MevrouwCactus, wat sneu dat Sjaak zo'n verdriet heeft met het wegbrengen naar school. Fijn dat hij uitgebreider kan wennen en ik hoop echt dat het zijn vruchten afwerpt. Heel moeilijk om je kind zo achter te moeten laten :{ Ik duim dat het morgen beter gaat!

Zwemles, wat lijkt me dat leuk O+ Al ben ik zelf helemaal geen waterrat en dat zie ik ook wel terug bij Jewel. Het bad vindt ze fantastisch, maar verder lijkt ze er niet echt om te geven.

Jewel lijkt toch meer last te krijgen van haar oren en keel trouwens, gisteren wilde ze amper eten en gaf ze steeds aan pijn te hebben. Hopelijk wordt het niet erger en gaat het vanzelf over, zodat we niet alsnog ook nu weer aan de antibiotica moeten.
Sunshine1982woensdag 16 januari 2019 @ 14:08
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 13:58 schreef Stormqueen het volgende:
Denk je echt dat hij zijn "watervrijheid" kwijt raakt in een half jaar, hupje? Of was hij vóór het peuterzwemmen doodsbang voor water?
Mauw ziet namelijk misschien 2 keer per jaar een zwembad, maar ze is echt als een vis in het water elke keer. Ik maak me daar dus niet zo veel zorgen om.
Zwemles ben ik ook nog helemaal niet mee bezig eigenlijk :@
Hier hetzelfde eigenlijk. Ik ben zelf geen zwembadfan, ik vind het uit en vooral aankleden in een zwemhokje echt een crime. Maar als we gaan, dan is het wel een feestje.

Wij wonen in het gedeelte in Rotterdam waar leszwemmen voor een A diploma gratis is, maar dat is wel vanaf 5 jaar. Wij wachten dus totdat ze 5 is :D Heb trouwens vaker gelezen dat het beter is om pas met 5 te beginnen.
Quoiwoensdag 16 januari 2019 @ 21:48
Na een jaar babyzwemmen is Max geen waterrat gebleken. Voor komend weekendje weg in een bungalowpark heeft hij zelf al aangekondigd dat hij wel naar het zwembad wil, maar dan om te kijken :')

Arme Sjaak. Ik hoop dat het snel gaat wennen voor hem.

Dit was een dag om door een ringetje te halen. Waar Max vorige week nog niet zo fit was en totaal door het lint ging vanwege DE takelwagen bij binnenkomst bij de peutermuziekdansles, ging alles nu erg gezellig. Komt ook omdat ik de teugels een tikkeltje heb aangedraaid. Vooral het tot 10 tellen werkt geweldig (tot nu toe :') ) als ik iets van 'm gedaan wil hebben dat hij niet wil.

Besloten een kwartier eerder richting de les te gaan, om zo dus vooraf eventjes met DE takelwagen te spelen. Ik heb me opgeofferd en heb met 3 bejaarden en 'iemand met een rugzakje' koffie gedronken bij de inkoopkoffietafel aldaar - het is een buurtcentrum :D Max stal hun hart en ze zeiden na een kwartier: tot volgende week! :D

Daarna danste en zong hij naar hartelust en speelde hij tot 's middags bij een vriendje.

Sfeerploatje:
SPOILER
2XkIvHb.jpg?1
Ik vergeet dus maar even de standaard gebroken nachten, omdat hij rond 2 uur klaarwakker is en wil spelen. Vandaag geen middagdut gedaan, dus even kijken hoe dat gaat.
Hupjewoensdag 16 januari 2019 @ 23:31
quote:
1s.gif Op woensdag 16 januari 2019 13:58 schreef Stormqueen het volgende:
Denk je echt dat hij zijn "watervrijheid" kwijt raakt in een half jaar, hupje? Of was hij vóór het peuterzwemmen doodsbang voor water?
Niet doodsbang, maar hij vond het helemaal niks. En dat terwijl vriend en ik elkaar kennen via de zwemvereniging ;)
Ik ken de overwegingen, hoor, voor met 4 of juist later op zwemles. Je weet niet van te voren hoe het uitpakt, maar aansluitend doorgaan met zwemles lijkt ons een goed idee.
Arjadonderdag 17 januari 2019 @ 07:41
Wat fijn van de goede dag Q en wat ziet hij er leuk uit
Nazildonderdag 17 januari 2019 @ 08:35
Wat fijn dat het goed ging, quoi!
Gebroken nachten, check. Gisteren 04.00u ochtend en heeft ook echt niet meer geslapen. Vannacht werd ik wakker om half 2, viel een uur later in slaap, L werd weer 4 uur wakker maar die kregen we gelukkig wel weer in bed na dreigen met campingbedje. Hij snapte zelf al snel dat hij daar niet uit kon dus hij koos er toch voor om in z'n eigen bed te slapen. Half 5 sliep ik weer, half 7 wakker van de hond van de buren en 10 minuten ingedommeld tot L om 7.10 naast mij stond. Echt die nachten :')
Hupjedonderdag 17 januari 2019 @ 21:11
Pff wat een nachten dan.
Ik ben altijd blij als het weer een poosje rustig is in de nacht. Dat gaat met van die golven.

In een ander topic ging het pas nog over wat de kinderen aten op een dag. Ik herkende vandaag mijn kind niet. Hij heeft zijn persoonlijke record verbroken: 5 sneetjes brood, een appel, een banaan, een berg rauwkost, maisboogjes, een doosje rozijntjes én een normale hoeveelheid avondeten. 8-)
Dan gaan de leuke kleren die ik op de groei in de kast heb liggen misschien binnenkort eindelijk passen *O*
LeSagedonderdag 17 januari 2019 @ 23:16
Dat is ook echt veel :o :Y)

S. past ook eindelijk zijn grotere kleding die al in de kast lag. Zo fijn als je weer wat nieuws hebt om uit te kiezen ;)

Vanmiddag hadden beide heren zo’n 3 uur gedut (en heb ik ze zelfs wakker gemaakt), dus ik moest ze nog even uitputten. Dus we hebben winterpakken en regenlaarzen aangedaan, de hond meegenomen en we zijn plassen gaan stampen in het park O+ S. was helemaal gelukkig en toen ging het ook nog sneeuwen. Van die natte fletsen, maar dat maakte niets meer uit, hij vond het allemaal prachtig!
Nazilvrijdag 18 januari 2019 @ 06:45
Hupje dat is idd veel eten!
Lesage heerlijk hoe ze kunnen genieten van stampen in de plassen. Wij wonen in een heel rustige straat met klinkers die hele grote plassen vormen als het geregend heeft. L weet dat hij er alleen in mag springen met laarzen aan en is helemaal in zijn element dan. Eind dit jaar wordt de straat gerenoveerd }:|

Ik heb eindelijk weer geslapen vannacht. Tot half 5,maar heerlijk aan 1 stuk. Half 6 werd L wakker en wonder boven wonder heeft man hem nog in bed gekregen en slaapt hij weer. Ik niet :+
Quoivrijdag 18 januari 2019 @ 08:30
Doorslapen, wasda? :D

Ik begin te vermoeden dat de allerlaatste kies doorkomt, gezien het kwijlen en knauwen.

Vanmiddag gaan we een weekendje weg. Max is met zijn eigen trolley in de veronderstelling dat we met het vliegtuig gaan :') O+ en heeft het er de hele tijd over.

Wat een leuke activiteit LeSage! Erna de hogedrukspuit op hond en mannen gezet? :+
Svanevrijdag 18 januari 2019 @ 10:34
:W ola! Ik kom ook weer eens aanwaaien.

Mijn peuter is leuk joh O+ Hij is echt megagezellig en echt de hele dag vrolijk. Sinds half oktober ben ik twee dagen in de week thuis (daarvoor was partner thuis en werkte ik meestal 5 dagen (wel redelijk korte)). Die zoon van mij heeft er echt heel heel heel heel heeeeeel lang mee gewacht, maar is nu eindelijk ECHT gaan praten. Het is nog steeds grotendeels onverstaanbaar, maar de knop is wel om zeg maar. Nog lang niet waar die van jullie zijn (nog weinig 'abstracte' dingen zoals 'morgen' enzo, het zijn vooral praktische dingen die hij zegt) of waar zn zus was rond deze leeftijd. Alles op z'n tijd. :)

Wellicht een geruststelling voor meelezers. Hij is nu dus al 2 jaar en 7 maanden. Hij gebruikte wel wat woordjes hoor, maar het was echt heel beperkt. Wel grappig, want als ik op allerlei Nederlandse sites keek waren het echt allemaal alarmbellen, maar hier is het plaatselijke CB twee keer langsgekomen. En die zagen wel dat hij echt laat was, maar maakte zich geenszins zorgen, omdat hij non-verbaal wel erg communicatief was, en ook alles begreep wat we zeiden.

Hier gaat slapen eigenlijk echt goed, nu we hem consequent na een uur 's middags wakker maken. Als hij langer slaapt, is het de hele avond feest. Wat ook gezellig kan zijn, maar niet iedere dag. *) Hij gaat om 19.30 naar bed, en komt dan ergens in de ochtend (vaak rond 6-6.30) onze kamer binnen gewandeld, en slaapt dan tegen me aan nog tot ongeveer 7.30. Superchill.

Verder is hij geobsedeerd door Paw Petrol ( :'( ), en wordt hij het liefst afwisselend ofwel voorgelezen of maakt hij 84000 legpuzzels achter elkaar.

En ik wil graag weten of Regina de oversteek al heeft gemaakt!
Quoivrijdag 18 januari 2019 @ 11:10
Nog niet geloof ik :P

Wat lekker dat je 2 dagen thuis bent! Bij 2 talen is het natuurlijk ook niet niks voor je peuter. Fijn dat het allemaal goed is gekomen.

Dat tegen je aan slapen klinkt jaloersmakend!

Hier zijn Casper & Emma de bom. Iemand anders die het kent? Volgens Max is hij ook Casper (hij heeft nu dus een knuffelleeuw ook) en ben ik Emma (ik voel me vereerd). ‘s Avonds zing ik het slaapliedje uit de serie en doet hij à la Casper zijn ogen dicht en gaat slapen :D
Svanevrijdag 18 januari 2019 @ 11:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 11:10 schreef Quoi het volgende:
Nog niet geloof ik :P

Wat lekker dat je 2 dagen thuis bent! Bij 2 talen is het natuurlijk ook niet niks voor je peuter. Fijn dat het allemaal goed is gekomen.

Dat tegen je aan slapen klinkt jaloersmakend!

Hier zijn Casper & Emma de bom. Iemand anders die het kent? Volgens Max is hij ook Casper (hij heeft nu dus een knuffelleeuw ook) en ben ik Emma (ik voel me vereerd). ‘s Avonds zing ik het slaapliedje uit de serie en doet hij à la Casper zijn ogen dicht en gaat slapen :D
Casper en Emma is zooooooo leuk! En dat slaapliedje ja O+ Ik keek dat met dochter altijd vroegah, nu alweer lang geleden. Af en toe is er ook een bioscoopfilm van, dat was ook echt leuk!
Volgens mij hebben ze Casper en Emma alleen nu vervangen, en ik ben zo gewend aan de 'oude', haha.
Sunshine1982vrijdag 18 januari 2019 @ 11:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 11:21 schreef Svane het volgende:

[..]

Casper en Emma is zooooooo leuk! En dat slaapliedje ja O+ Ik keek dat met dochter altijd vroegah, nu alweer lang geleden. Af en toe is er ook een bioscoopfilm van, dat was ook echt leuk!
Volgens mij hebben ze Casper en Emma alleen nu vervangen, en ik ben zo gewend aan de 'oude', haha.
Casper en Emma is hier ook regelmatig aan geweest. We hebben ook films van ze op dvd, ook erg leuk. Ik vind het zo leuk om te zien hoe die kinderen acteren, het lijkt net echt!
LeSagevrijdag 18 januari 2019 @ 11:41
Q, ik heb de activiteit gecombineerd met het zelf mogen eten van spaghetti en een bak vla en ben daarna gezellig met ze in de douche gestapt.
Die skipakken (ik geloof dat ik nu een Hema en Lidl variant heb) maakt wel een groot verschil, dan worden ze amper vies/nat. Voor de verjaardag van S. vraag ik ook een regenoverall. De tuin is bijna klaar, dus dan kan hij ook in de regen buiten spelen, want hij zou het liefst de hele dag met zijn bulldozers en graafmachines buiten zijn.

Svane, wat fijn dat je je geen zorgen maakt over zijn spraak. Ik hoor van logopedie-vriendin inderdaad dat spraak zoveel samen gaat met taalbegrip. Het is maar zelden dat kinderen de techniek niet onder de knie krijgen geloof ik. Zij vond het dus heel goed dat mijn kinderen naar Nijntje zaten te kijken, want dat gebruikt ze zelf veel (schijnt heel veel basale taal te gebruiken).

Ik ben jaloers op leuke tv-programma’s die jullie peuters interesse hebben. Hier zijn op dit moment echt alleen maar YouTube-filmpjes van vrachtwagens goed genoeg. Van die Chinese kindjes die een vrachtwagen uitpakken en in het zand zetten enzo ;(
Heel soms mag Pieter Konijn even op O+
LeSagevrijdag 18 januari 2019 @ 11:43
Oh, ik heb trouwens een nieuw kind denk ik. Hij heeft een 3-jaar-update gedraaid.
Niet meer huilen bij het afscheid op de speelzaal en opvang, best goed luisteren, heeeel lief, langer in zijn eigen bed slapen, op de wc poepen en als klap op de vuurpijl sliep hij afgelopen week zelfs echt door in zijn eigen bed *O* hij was zo trots en vindt het ineens heel belangrijk en voor grote jongens :')
lunapuellavrijdag 18 januari 2019 @ 12:02
Casper en Emma O+ Dat kijkt Ketel ook wel, en ik vind het zelf heel gezellige tv. Maar zelf kiest hij nu eerder voor Paw Patrol, Thomas de Stoomlocomotief en Superwings. :')

Svane! *O* Leuk van je te horen, en wat fijn dat het beter gaat met het praten. Twee talen is natuurlijk niet niks inderdaad. :)

Ketel slaapt nu ruim een week goed in zijn peuterbed, maar vannacht begon hij ineens om 4 uur 's nachts te spoken. Hij was het er blijkbaar niet mee eens dat het licht op de overloop uit was, want ik hoorde zijn deur opengaan, zag de lamp aangaan, en hoorde de deur weer dicht gaan. :') En toen ik het na een toiletbezoek zelf uit automatisme uit deed, werd de oefening herhaald. :')
Nazilvrijdag 18 januari 2019 @ 12:49
Quoi ah ja laatste kies is ook zon ding. Gelukkig heeft hij die al een hele tijd. Ik gok hier op een sprongetje, zijn taal gaat ineens ook heel hard vooruit. Zagen ze op de opvang ook. Hij praat daar alleen veel als er heel weinig kindjes zijn, anders is hij te druk met spelen en observeren om te praten.

Casper en Emma vindt L. Ook leuk, maar als hij moet kiezen is het zandkasteel. Tot onvrede van mij. Af en toe donald duck, thomas de trein, bumba of nijntje.
ReginaFalangevrijdag 18 januari 2019 @ 13:47
Hier ook een Casper en Emma fan, maar als het aan hem ligt kijkt hij de hele dag de rest van z'n leven Thomas de trein. }:|

Mijn peuter heeft een goed geheugen. Toen het op 14 december ijskoud was kreeg hij een warme chocomel want we kwamen bijna bevroren thuis.
Net waren we buiten vraagt hij om warme chocomel want het is koud. :o

Zijn er trouwens andere peuters die wel op eten kauwen maar het niet door willen slikken? Hier wordt gebeten in mandarijnen, appels, druiven en het meeste vlees (geen gehakt dat is de duivel) maar hij harkt het dan weer met zijn hele hand uit zijn mond. Het enige wat hij echt doorslikt is brood, banaan, yoghurt en aardappelpuree. Koek, cake, taart en crackers wordt uiteraard probleemloos gegeten...
Arjavrijdag 18 januari 2019 @ 13:53
Hey svane leuk om van je te lezen.

En wat een goede updates allemaal.

Hier kijkt Emmy het liefst Bing en dat ademloos.

De laatste tijd praat ze heel hard. En de juf op de psz vroeg zich af of ze wel goed hoort. Toch maar even langs de dokter om de oren te checken. Misschien een prop of snot ofzo. Juf zei ook dat ze soms lang nodig heeft om los te komen en veel aan het observeren is. De andere juf was wat genuanceerder en vond het wel bij de leeftijd passen dus weet niet wat ik er van denken moet. Ze gaat wel graag maar is ook wel verlegen.

Het slapen gaat hier goed. Moet haar vaak wakker maken (ga weg fok wet).
Jagärtrutvrijdag 18 januari 2019 @ 14:25
Mijn peuter is fan van rail away van de EO! As we speak zitten we samen te kijken. Hij is vanmorgen op school gevallen en heeft een geultje in z'n kin wat geplakt is door de dokter. Maar een rustige middag thuis nu...

Verder ook fan van Thomas de trein. En het liefst kijkt hij YouTube filmpjes van mensen die met een houten Thomas de trein spelen. Dat vind ik alleen zo stom dat hij dat meestal niet mag..
ViviRAWRSvrijdag 18 januari 2019 @ 15:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 14:25 schreef Jagärtrut het volgende:
En het liefst kijkt hij YouTube filmpjes van mensen die met een houten Thomas de trein spelen. Dat vind ik alleen zo stom dat hij dat meestal niet mag..
Echt hè? Er schijnen ook hele populaire filmpjes te zijn van kinderen die met Play-Doh spelen, zet je kind dan verdorie zelf aan tafel met een potje klei. }:|

Ik snap bijvoorbeeld ook niet dat mensen massaal naar streams kijken van mensen die een videogame aan het spelen zijn. Ga lekker zelf gamen dan! :(
Molovrijdag 18 januari 2019 @ 15:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 15:22 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Echt hè? Er schijnen ook hele populaire filmpjes te zijn van kinderen die met Play-Doh spelen, zet je kind dan verdorie zelf aan tafel met een potje klei. }:|

Ik snap bijvoorbeeld ook niet dat mensen massaal naar streams kijken van mensen die een videogame aan het spelen zijn. Ga lekker zelf gamen dan! :(
Spiegelneuronen aan het werk zetten O+
Als je het ze laat kijken en vervolgens zelf mee laat spelen heb je juist een ultra optimale motorische training/ontwikkeling.
Ok, motor imagery erbij zou ook nog kunnen maar dat lijkt me wat te hoog gegrepen voor peuters
Molovrijdag 18 januari 2019 @ 15:42
Ik leef met een studentikoze peuter. Liefste slaapt ze uit, drinkt ze als het aan haar ligt alleen maar bier, koffie en wijn (ok, en melk :') ) en eet ze stukken kaas zo van het blok af voor de tv

Alhoewel, ze vindt gelukkig zwemmen, plassen stampen en knuffelen met ons ook tof. Zingt werkelijk waar de hele dag door en is een blij ei.
Ze is een driftkikker maar gelukkig Koos en ik ook dus dat komt wel goed _O-

De drukke weekenden weg zijn hier weer achter de rug, gauw weer eens iets nieuws plannen.
In mei gaan Koos en ik afzonderlijk een keer een week weg, ben wel benieuwd hoe die kleine dat gaat ervaren. Ik ben al wel aantal keer van huis geweest paar dagen sinds ze er is, Koos niet. En ze is nogal een papa's kindje.
We shall see ;)
ViviRAWRSvrijdag 18 januari 2019 @ 16:01
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 15:38 schreef Molo het volgende:
Spiegelneuronen aan het werk zetten O+
Als je het ze laat kijken en vervolgens zelf mee laat spelen heb je juist een ultra optimale motorische training/ontwikkeling.
Krijg je dan niet hetzelfde effect wanneer je op het kdv met z'n allen aan tafel zit te kleien? :Y)
Molovrijdag 18 januari 2019 @ 16:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 16:01 schreef ViviRAWRS het volgende:

[..]

Krijg je dan niet hetzelfde effect wanneer je op het kdv met z'n allen aan tafel zit te kleien? :Y)
Is hetzelfde ja, alleen iets meer kans op bijziendheid wanneer ze dicht op het scherm zitten
Maar het grote kwaad is het niet
Molovrijdag 18 januari 2019 @ 16:09
Op de crèche zijn ze hier bezig met thema 'wie ben ik, wie ben jij'.
Superleuk, ze mochten een papieren pop versieren met hoe ze er zelf uit zagen.
Miep had de haarkleur (gekleurde wol) goed bij zichzelf, maar ze had zichzelf ook een snor gegeven _O-
SQvrijdag 18 januari 2019 @ 16:10
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 16:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Is hetzelfde ja, alleen iets meer kans op bijziendheid wanneer ze dicht op het scherm zitten
Maar het grote kwaad is het niet
O+
ReginaFalangevrijdag 18 januari 2019 @ 16:22
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 14:25 schreef Jagärtrut het volgende:
Mijn peuter is fan van rail away van de EO! As we speak zitten we samen te kijken. Hij is vanmorgen op school gevallen en heeft een geultje in z'n kin wat geplakt is door de dokter. Maar een rustige middag thuis nu...

Verder ook fan van Thomas de trein. En het liefst kijkt hij YouTube filmpjes van mensen die met een houten Thomas de trein spelen. Dat vind ik alleen zo stom dat hij dat meestal niet mag..
Ja die houten treinbaan filmpjes ja. Izzysplayroom wordt hier door de smart tv 100.000 keer aangeraden op basis van onze youtube geschiedenis.

Hij heeft daarom met kerst zelf een houten treinbaan gekregen en daar wordt elke dag intensief mee gespeeld.
MevrouwCactusvrijdag 18 januari 2019 @ 18:20
Izzy’s Toy Time ja, al die miljoenen views komen van hier volgens mij...
ReginaFalangevrijdag 18 januari 2019 @ 20:48
Hier ook honderden views van ons naar Blippi.
MevrouwCactusvrijdag 18 januari 2019 @ 21:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 20:48 schreef ReginaFalange het volgende:
Hier ook honderden views van ons naar Blippi.
Ja, die ook. En Kids Toys Play.

Sjaak wil op vakantie naar Austin, Texas, want daar woont Izzy’s Toy Time :')
ReginaFalangevrijdag 18 januari 2019 @ 21:42
:')
Dat is toch die met miljoenen houten thomas de trein antributen en videos als "solo daddy playtime"?

Vooral toen ik die laatste titel voorbij zag komen op onze tv was ik wel even alert.
Adrian4vrijdag 18 januari 2019 @ 22:42
Gelukkig, ik vond mijn peuter nogal raar dat hij dat soort filmpjes leuk vind, maar hij is dus vrij normaal. Ik heb daar zo'n poep hekel aan.

Gisteren hebben we Puffin Rock gevonden op Netflix. Dat vinden wij samen erg mooi!
ViviRAWRSvrijdag 18 januari 2019 @ 22:43
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 16:07 schreef Molo het volgende:
Is hetzelfde ja, alleen iets meer kans op bijziendheid wanneer ze dicht op het scherm zitten
Maar het grote kwaad is het niet
Ik ben niet anti-schermtijd hè (die term alleen al :') ), het gaat me specifiek om dit "genre" van kijken naar mensen (of kinderen dus) die wél iets leuks aan het doen zijn, dat voelt als enorm passief en zonde van de tijd. Ik heb bijvoorbeeld ook helemaal niks met sportwedstrijden kijken.

Oh, maar als ik dus aan het Duplo'en ben samen met ZZ, dan is dat dus ook goed voor haar neuronen en zo. :7
Aereniavrijdag 18 januari 2019 @ 23:37
Hier wordt momenteel veel gekeken naar Casper en Lisa (ja echt Lisa), Puffin Rock en Ben & Holly.

Ik vind die ook prima. Zijn leuke verhaaltjes. Alles beter dan "Roma & Diana", "Like Nastya" en die 2 bloedirritante (Russisch-Amerikaanse) broertjes met hun moeder op YouTube waar A eerst naar keek. Van die vervelende kinders met teveel snoep en frisdrank enzo :r :r :r Heb die geblokt op alles wat YouTube kan afspelen :')

Wij zijn net thuis van 2 dagen Winter Efteling met zijn tweetjes. Heerlijke tijd gehad! En zo rustig! Geslapen in het Efteling Hotel. Die (nep) muis tussen de bedden vond A fantastisch.
En 4x de Fata Morgana + Symbolica en 5x de Droomvlucht en Carnaval Festival in geweest :')
Selvariazaterdag 19 januari 2019 @ 08:06
Bij ons zijn toy surprise filmpjes via YouTube momenteel favoriet. Met als gevolg dat mijn peuter (en mijn dreumes ook ;( ) nu regelmatig dingen roept als:
"Oh my goodness", "Soooo cute" en "Oooh nooo!" op een zeer dramatische manier. :')

Gelukkig ziet ze dat maar af en toe en kijkt ze ook 'gewoon Disney films, Winnie de Poeh en Paw Patrol.
Hupjezaterdag 19 januari 2019 @ 08:14
Grappig zeg. Toen J een keer zo'n speel-filmpje tegenkwam, heb ik gezegd dat het een raar filmpje is wat hij maar niet moet kijken. En dat zegt hij braaf als hij per ongeluk bij zo'n filmpje belandt :+
Brandweerman Sam is hier de grote held, afgewisseld met Peppa Big en Tip de Muis.

[ Bericht 0% gewijzigd door Hupje op 19-01-2019 09:16:46 (Spelfout) ]
Gevalletjezaterdag 19 januari 2019 @ 08:25
Hier is het Zandkasteel momenteel favoriet, met af en toe Buurman en Buurman. Zo riep hij laatst nog hard "A je to!" terwijl we een winkel uitliepen :P

Klinkt als een fijne tijd in de Efteling, Aerenia :)
LeSagezaterdag 19 januari 2019 @ 09:15
Hier hoor ik ook regelmatig ‘ajeto!’ door de kamer. Buurman en buurman vind ik voor mezelf ook heel goed te pruimen.
SaskiaRzaterdag 19 januari 2019 @ 09:38
Hier vooral veel liedjes, zoals Cocomelon, Farmees, Dave & Ava etc.
Ze heeft net Hey Duggee en Caitie’s Classroom ontdekt, ook leuk.
Maar idd Nastya is zo irritant, die heb ik geblokkeerd...

Leuk de Efteling! Wij gaan vandaag, met nog een paar Fok!ers *O*
Aereniazaterdag 19 januari 2019 @ 09:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 09:38 schreef SaskiaR het volgende:
Hier vooral veel liedjes, zoals Cocomelon, Farmees, Dave & Ava etc.
Ze heeft net Hey Duggee en Caitie’s Classroom ontdekt, ook leuk.
Maar idd Nastya is zo irritant, die heb ik geblokkeerd...

Leuk de Efteling! Wij gaan vandaag, met nog een paar Fok!ers *O*
Veel plezier! *O*
lunapuellazaterdag 19 januari 2019 @ 10:04
Hey Duggee is hier al jaren favoriet, wij vinden het ook oprecht leuk O+ Er zijn ook leuke apps van (in het Engels), Ketel speelt die graag op de tablet.
ViviRAWRSzaterdag 19 januari 2019 @ 10:06
Hier is Hey Duggee - The Stick Song (5 minute loop) een favoriet, met dank aan ReginaFalange hier. :D
FlyingFishzaterdag 19 januari 2019 @ 10:21
Wat een geluksvogel is die A, alweer naar de Efteling! Leuk! O heeft het er ook nog vaak over als ik vraag wat hij vandaag of morgen wil doen "effelin, zusjes niet mee" en iets over gekleurde daken waarbij de ene kleur heel leuk was en de ander ook ofzo :?

Qua kinderen die stomme tv kijken, ga naar Masha en de beer in het theater. O weigerde dat altijd te kijken, maar sinds de theatershow is hij groot fan en staat Masha beer op nr 2 in het lijstje van favoriete beren, na Bollo, voor Baloe. En dat is echt een leuke serie, ook ik vind m leuk!

En Twinypop is momenteel ook erg populair, zodra dat deuntje klinkt veranderen mijn kinderen in drie tv- kijkende zombies. O zelf zit nu in zijn sneeuwwitje/politiekonijn (zootropolis)-fase. Hierna wil ik Peter Pan nog introduceren en dan zijn we klaar voor Disney qua voorbereiding!
ReginaFalangezaterdag 19 januari 2019 @ 12:05
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 10:04 schreef lunapuella het volgende:
Hey Duggee is hier al jaren favoriet, wij vinden het ook oprecht leuk O+ Er zijn ook leuke apps van (in het Engels), Ketel speelt die graag op de tablet.
Parcel for mr duglee? :D
Schanuzaterdag 19 januari 2019 @ 13:23
Oooh die YouTube filmpjes, wat herkenbaar. Jewel kijkt het liefst naar van die engels gesproken filmpjes over kleuren, met bijvoorbeeld kinderen die m&ms eten. Of soortgelijke filmpjes met dieren. Ze had laatst een filmpje gevonden van een chinees meisje met poppen en kleuren, met een vrouw die er belachelijk vals doorheen zong. Die werd natuurlijk favoriet ... ik heb YouTube meteen tijdelijk in de ban gedaan :X

Een vriendinnetje van Jewel kijkt heel graag Casper en Emma, maar Jewel heeft de concentratie van een goudvis dus dat is ze na 1 minuut al zat. Nijntje helaas hetzelfde verhaal.

Wat ze nog wel leuk vindt zijn de muziekfilmpjes van Baby Einstein, met allerlei soorten beelden met daaronder klassieke muziek.

Ik was bang dat mijn peuter niet goed snik was met die vreemde YouTube interesses, ik ben dan ook heel blij met de herkenning
:')
Quoimaandag 21 januari 2019 @ 21:14
Die concentratie opbrengen voor Casper & Emma is ook iets van de laatste weken. Daarvoor no way :')

We zijn een lang weekend weg geweest met oa een 5-jarige en Max en hij waren zo leuk samen (muv van wat eigendomskwesties ;) ) en met al dat imitatiegedrag lijkt Max wel een stuk ouder ineens. Praten heeft weer een boost gekregen en rondrennen etc. Bang zijn op straat is er nog steeds, al kan ik hem met een goed gesprek wel overhalen om te blijven lopen (ipv tillen).

Hij wilde zelfs gaan plassen op de wc. Na zijn broek en luier uitdoen stopte hij er dan weer mee, maar toch, de interesse is er.

En verder sliep hij niet geweldig, dus zijn wij flink afgedraaid. Hij zelf ook en hij lag dan ook lekker vroeg te ronken in zijn eigen bedje.
Quoimaandag 21 januari 2019 @ 21:16
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 14:25 schreef Jag�rtrut het volgende:
Mijn peuter is fan van rail away van de EO! As we speak zitten we samen te kijken. Hij is vanmorgen op school gevallen en heeft een geultje in z'n kin wat geplakt is door de dokter. Maar een rustige middag thuis nu...
Wat fijn trouwens dat het nu goed gaat op school! Rail Away is hier ook altijd leuk hoor. En daar kan ik goed mee leven, want rust :Y
Aereniamaandag 21 januari 2019 @ 21:31
Klinkt als een heerlijk weekend weg Quoi! En wat goed dat hij al interesse toont in de wc! ^O^

Toen ik met A in de Efteling was, wilde ze nergens naar de wc ("Nee, hoef niet te plassen mama, die wc is vies" .... ja echt mijn kind :') ) en heeft ze consequent in haar luier geplast }:|
SPOILER
Ze is al een tijdje overdag zindelijk, maar ik had geen zin in ongelukjes. Want had weinig reservekleding mee en het was ijskoud
Maar sinds we weer thuis zijn weigert ze overdag een luier - zoals t hoort - en blijft ze 's nachts ook droog! *O*

En ik had net 4 pakken Pampers ingeslagen :')
Quoimaandag 21 januari 2019 @ 21:56
Goed ingeschat in dat geval ^O^
hetzusjevanmaandag 21 januari 2019 @ 22:03
Ik zag foto's van A in de Efteling, zo leuk O+. Nu wil ik ook met E :P. Haha echt hè, 'die wc is vies' :'). Maar heel eerlijk, ik heb tegenwoordig wel van die hygiënische doekjes bij me, toch even een doekje over die openbare wc brillen halen vind ik dan wel zo fris voordat ik m'n peuter erop zet :X.

E is inmiddels aardig zindelijk met plassen en de luier is 's ochtends vaak droog maar nu ze zo ont-zet-tend moe is de hele tijd, vaak weer niet. Ik snap niet waar ze zo moe van is want het kind slaapt meer dan de klok rond en nog is ze hartstikke moe de hele dag :? groeispurt?
Anyway poepen wil ze alleen in de luier. Dat gaat wel een keer over lijkt me :P.

Oja over youtube: mijn peuter is dol op klei filmpjes en speelt het vaak na, inclusief alle kleuren in het engels opnoemen en ik hoorde laatst ook dat ze begon te tellen in het engels :+. Ik wil de filmpjes nu in het Russisch gaan laten zien, wellicht dat ze nog wat woordjes oppikt. Vet handig.
Hupjemaandag 21 januari 2019 @ 22:51
Ik las laatst ergens (weet niet meer of het dit topic was?) over Sisu en de gastouder die afgezegd had. Ik vond dat zó slordig. En wat denk je... Hier dus ook }:| :( Nu heb ik nog tien weken om wat anders te regelen. o|O
Selvariamaandag 21 januari 2019 @ 23:04
Ai Hupje.. onze GO stopte twee jaar geleden ook ineens, we hadden toen slechts een ruime maand. :X Geen leuke dingen, succes met zoeken. Jullie hoeven enkel te overbruggen tot J. naar de basisschool gaat neem ik aan?
ViviRAWRSmaandag 21 januari 2019 @ 23:05
quote:
0s.gif Op maandag 21 januari 2019 22:51 schreef Hupje het volgende:
Ik las laatst ergens (weet niet meer of het dit topic was?) over Sisu en de gastouder die afgezegd had. Ik vond dat zó slordig. En wat denk je... Hier dus ook }:| :( Nu heb ik nog tien weken om wat anders te regelen. o|O
Dat was in Z&G, en nog wel per sms. :o :( Ik vind dat zo onfatsoenlijk, vergelijkbaar met mensen die op Marktplaats iets verkopen en dan nadat ze al een overeenkomst hebben gesloten ineens met een hogere bieder in zee gaan. Wat naar voor jullie ook!
Hupjemaandag 21 januari 2019 @ 23:09
Nee Selvaria, ik moet juist op zoek naar buitenschoolse opvang. Denk je alles lang van te voren goed geregeld te hebben...
Jij weet dat soort dingen, hè Vivi :D Per sms is wel echt het toppunt. Alhoewel, officieel weet ik nog niet dat de opvang niet doorgaat, ze hebben mij nog niet ingelicht. Ik hoop dat ik ze morgen kan bereiken.
Quoidinsdag 22 januari 2019 @ 20:47
Sja, ze zullen wel een soort van opzegtermijn hebben (zal die bij ons ook eens opzoeken), maar dan nog kondig je zoiets toch aan van tevoren :N Succes met zoeken naar iets nieuws Hupje. Het is toch altijd een hele puzzel.

Ik haalde Max vanmiddag op bij de gastouder met (de good old Davos) slee. Daarop konden dan mooi de pakketjes die we ook onderweg even ophaalden, want no way dat meneer op een slee ging zitten }:| Ik kon het weten, maar houd vol met dit soort dingen.
Jagärtrutdinsdag 22 januari 2019 @ 21:06
Waarom wou hij niet op de slee quoi? T zou dat geweldig vinden geloof ik. Is sowieso nog niet goed in lopen, we zetten hem nog vaak uit gemak in de kinderwagen of op de schouders...

Vandaag had meneer 40.2 koorts, maar moest en zou een sneeuwpop maken. Ik heb er naar voor gezorgd dat een kleintje werd, want na 10 minuten was de tank wel leeg..
ViviRAWRSdinsdag 22 januari 2019 @ 21:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2019 20:47 schreef Quoi het volgende:
Ik haalde Max vanmiddag op bij de gastouder met (de good old Davos) slee. Daarop konden dan mooi de pakketjes die we ook onderweg even ophaalden, want no way dat meneer op een slee ging zitten }:| Ik kon het weten, maar houd vol met dit soort dingen.
}:| :D
Onze oude Davos (die vorig jaar zo gammel was) is trouwens helemaal opgeknapt van een jaartje in onze ietwat vochtige kelder! O+ Jammer genoeg was vandaag ZZ hangerig vanwege koorts, dus we hebben nog geen poging gedaan.
Quoidinsdag 22 januari 2019 @ 21:24
Bikkeltje, die van jou!

Vivi, hopelijk kun je het snel proberen! Mooie slee is het. Het touwtje waarmee mijn oma mij voortrok begin jaren 80 zit er gewoon nog op \sentimental mode

Wist ik het waarom maar van sommige dingen :') Zelfde geldt overigens voor in een wagen zitten etc. Hij duwt dan liever ofzo. Prima.

Tijdens een wandeling afgelopen weekend wilden we echter wel meters maken, was het wagen-onvriendelijke ondergrond, en konden we niet tillen. Dus de rugzak weer van stal gehaald. Daar onder luid protest in gezet en eenmaal daarin geen kik meer gehoord :-P

Daar heb ik een hele mooie foto bij, maar imgur doet niet wat ik wil.
ReginaFalangedinsdag 22 januari 2019 @ 22:35
Beste dag van het jaar so far.
Hij heeft vol verwondering voor het raam gestaan toen het begon te sneeuwen.
In de sneeuw gewandeld, gerend en gespeeld. Daarna met warme chocomel onder een dekentje samen tv kijken en die-hard geduplood (wat is het voltooid deelwoord van duplo-en?) tot het bedtijd was.

Heerlijke dag zonder gedram, gezeur, gehuil of peuter wangedrag. <3 Sneeuw ons maar een week in.
lunapuellawoensdag 23 januari 2019 @ 09:08
Sneeuw O+ Bij de gastouder heeft hij er volop mee gespeeld in de tuin. Heerlijk, drie half hysterisch giechelende peuters, dik ingepakt, in de sneeuw heen en weer rennend. Eenmaal thuis was hij moe en hebben we lekker warme chocomel gedronken. Prrrrrima. O+ ^O^

SPOILER
VJg7waO.jpgAR3OQdC.jpg
pinquitwoensdag 23 januari 2019 @ 11:18
Hier ook groot succes! Als 't dan winter is, laat het dan maar sneeuwen! Alleen Alex is haske ziek, dat is wel weer jammer. Weerhield hem er overigens niet van om dik drie kwartier in de sneeuw bezig te zijn O+ de nacht was alleen wat minder :')
ReginaFalangewoensdag 23 januari 2019 @ 12:07
Ja de sneeuw. O+ Net weer lang in de sneeuw gespeeld.
Wel jaloers op die vintage sleetjes van jullie hoor Quoi en Vivi. Misschien moet ik er zelf eentje kopen als familie erfstuk.

Volgende week krijgen we nog een paar dagen sneeuw, hoop weer op een dik pak. Heb de boodschappen al besteld, dus doe maar een meter sneeuw. Kan ik ook een fatsoenlijke intimiderende sneeuwpop maken die bij de vervelende buurvrouw naar binnen gluurt.
Hupjewoensdag 23 januari 2019 @ 12:09
Zo'n ouderwetse slee is ook superleuk. Wij hebben ook een erfstuk staan. Peuter was ook verontwaardigd dat ze bij de opvang plastic sleetjes hadden (van die schijven, ruimt natuurlijk wel veel makkelijker op).
Adrian4woensdag 23 januari 2019 @ 12:21
De eerste sneeuwpop van 2019 is hier een feit.
Ding staat alleen voor het raam, dus ik schrik me steeds half dood als ik naar buiten kijk.

pmIVhuktj

Ik ben blij dat opa even hier was om in de sneeuw te spelen. Ik vind het verschrikkelijk. De zonen genieten wel en dat is O+
MevrouwCactuswoensdag 23 januari 2019 @ 19:29
Sneeuw en de Loonse en Drunense duinen O+


auyxs7.jpg
mousemickywoensdag 23 januari 2019 @ 19:45
Oooh, MevrC, nu wil ik ook.

Helaas blijven we morgen ook nog maar in en om huis. Peuter heeft waterpokken, overal, zelfs in het luiergebied. VInd t zo sneu. Hij huilt nu van de pijn en jeuk, en ik kan niets doen. Kidsclin werkt niet genoeg, en kusjes ook niet :'(
Arjawoensdag 23 januari 2019 @ 20:27
Wat een leuke sneeuwfoto’s!

Haha adrian, kan me voorstellen dat je schrikt.

Waterpokken Zijn zielig. Hier werkte het wel om havermout, of waren het nou zemelen? In een nat washandje te doen en met die prut te druppelen.
En doe je de kidsclin al in de koelkast?

Even iets anders. De hond van mijn tante is overleden en Emmy kent die hond ook. Hoe zouden jullie uitleggen wat dat is “dood”?
Xantehwoensdag 23 januari 2019 @ 20:52
Mentholpoeder? Werkte hier heel goed.

Dr. Leenarts bij de Etos heeft ook spul tegen de jeuk bij waterpokken.
SaskiaRwoensdag 23 januari 2019 @ 21:43
Talkpoeder met menthol werkte hier ook toen het nog blaasjes waren. Toen het begon in te drogen vond ze de menthol teveel prikken, en werkte gewone talkpoeder beter.
Beterschap!
ViviRAWRSwoensdag 23 januari 2019 @ 22:07
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2019 12:07 schreef ReginaFalange het volgende:
Misschien moet ik er zelf eentje kopen als familie erfstuk.
Nee joh, die verkoop jij uiteindelijk toch maar weer vanwege (r)emigratie dit dat. :')
quote:
1s.gif Op woensdag 23 januari 2019 20:27 schreef Arja het volgende:
Even iets anders. De hond van mijn tante is overleden en Emmy kent die hond ook. Hoe zouden jullie uitleggen wat dat is “dood”?
Ja, lastig. :{ In ieder geval niet dat de hond slaapt en niet meer wakker zal worden, want het schijnt dat kindjes dan angst kunnen krijgen voor slapen in het algemeen.

Wij hebben 2 katten en ZZ is zó dol op ze, pfff dat wordt nog wat te zijner tijd (ze zijn nu ruim 12 jaar). ;(
Hupjewoensdag 23 januari 2019 @ 22:21
J maakte er bij ons dode konijn destijds van "hij doet het niet meer". Uiteindelijk heeft vooral het begraven in de tuin indruk gemaakt.
LeSagedonderdag 24 januari 2019 @ 08:17
Toen de hond van mijn ouders overleed moest ik heel hard huilen (was onverwacht, heel jong en de steun en toeverlaat van mijn blinde papa) en toen wilde S. natuurlijk weten wat er was.
Ik heb hem heel eerlijk verteld dat ‘hond’ dood was en we hem zouden begraven. Daarna heeft hij nog een paar keer gevraagd waar ‘hond’ was. En dan herhaalde ik dat die dood was, er niet meer is en begraven ligt.
Van de week haalde mijn moeder een ei uit het kippenhok en toen zei S.: ‘Die heeft de kip gelegd, maar niet de dode kip, die zit in de prullenbak.’ Nou ligt ie gewoon begraven, maar hij snapt in ieder geval wel een beetje wat dood is.
Veel meer uitleggen kan ik zelf ook niet, het blijft toch een abstract iets.

Gisteren had vriend een gesprekje met de opvang over S. Hij doet het goed, praat ontzettend goed (en veuuuuul), maar moet wel aangestuurd worden om dingen zelf te doen. Hij geeft snel op en denkt dat ie het niet kan. Gelukkig super herkenbaar van thuis, hij is dus helemaal zichzelf daar O+
Quoidonderdag 24 januari 2019 @ 08:30
Wat verdrietig Arja. En ja, weg en niet meer terugkomen lijkt me de enige (harde) werkelijkheid. En ik zou in jouw plaats in de bieb nog naar een boekje zoeken daarover (a la nijntje pluis).
Jagärtrutdonderdag 24 januari 2019 @ 09:10
Ach, wat verdrietig, Anja.

Wij hebben het er regelmatig over hier, want T vraagt vaak waar mijn opa en oma’s zijn. Die zijn dood. Ik leg altijd uit dat ze dood zijn, dat ze heel oud waren en nu niet meer leven. Daar schijnt hij tot nu toe tevreden mee te zijn...
snoenkdonderdag 24 januari 2019 @ 16:29
Eerlijk en duidelijk vertellen werkt het beste denk ik. Mijn oma is 2 weken geleden overleden en daar hebben ze alles van meegekregen. Ook omdat het meer een oma dan overgrootoma voor hun was. Mijn verdriet, ze hebben oma opgebaard gezien en zijn meegeweest naar de begrafenis. Vandaag zijn er nog even naar haar huis geweest om spullen te halen maar er word dan ook niet meer gevraagd waar oma dan is. Dus ik heb het idee dat ze heel goed snappen wat dood is.
MevrouwCactusvrijdag 25 januari 2019 @ 00:21
Ik vind het boek van Manu Keirse een heel fijn boek om te lezen. Daarin staat hoe je om kunt gaan met (levend) verlies en hoe je dat bij je kinderen kunt doen.
Hij geeft ook veel lezingen en die zijn ook erg interessant om te zien. Er staan een hoop op YouTube. Ik heb zelf deze gezien (vanuit mijn werk) en die vond ik heel interessant:
Arjavrijdag 25 januari 2019 @ 08:17
Bedankt allemaal voor de tips. Denk dat ik het voor nu kort en concreet houd (tenzij ze doorvraagt natuurlijk) en als er later een dierbare overlijdt zal ik er meer woorden en uitleg aan geven.
Svanevrijdag 25 januari 2019 @ 10:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 08:17 schreef Arja het volgende:
Bedankt allemaal voor de tips. Denk dat ik het voor nu kort en concreet houd (tenzij ze doorvraagt natuurlijk) en als er later een dierbare overlijdt zal ik er meer woorden en uitleg aan geven.
Ik heb hem hier al vaker genoemd volgens mij, maar ik vind Kikker en het vogeltje het mooiste prentenboekje voor peuters over de dood. Hier klllllik kan je hem helemaal zien/lezen, maar als je het wat vindt is een fysiek boek natuurlijk handiger peutergewijs.
Ik vind deze heel mooi omdat het in een mooi verhaal verschillende facetten behandeld (dood zijn lijkt op slapen maar is het niet, kan door ziekte komen, begraven, rust krijgen, en dan ook het 'life goes on'-gedeelte zeg maar).
Arjavrijdag 25 januari 2019 @ 11:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 10:58 schreef Svane het volgende:

[..]

Ik heb hem hier al vaker genoemd volgens mij, maar ik vind Kikker en het vogeltje het mooiste prentenboekje voor peuters over de dood. Hier klllllik kan je hem helemaal zien/lezen, maar als je het wat vindt is een fysiek boek natuurlijk handiger peutergewijs.
Ik vind deze heel mooi omdat het in een mooi verhaal verschillende facetten behandeld (dood zijn lijkt op slapen maar is het niet, kan door ziekte komen, begraven, rust krijgen, en dan ook het 'life goes on'-gedeelte zeg maar).
Dat is precies wat ik zoek. Meteen besteld
Svanevrijdag 25 januari 2019 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 10:58 schreef Svane het volgende:

[..]

Ik heb hem hier al vaker genoemd volgens mij, maar ik vind Kikker en het vogeltje het mooiste prentenboekje voor peuters over de dood. Hier klllllik kan je hem helemaal zien/lezen, maar als je het wat vindt is een fysiek boek natuurlijk handiger peutergewijs.
Ik vind deze heel mooi omdat het in een mooi verhaal verschillende facetten behandelt (dood zijn lijkt op slapen maar is het niet, kan door ziekte komen, begraven, rust krijgen, en dan ook het 'life goes on'-gedeelte zeg maar).
Svanevrijdag 25 januari 2019 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:17 schreef Svane het volgende:

[..]

Ho! Ik wilde mijn d-t fout eruit halen maar dat ging mis. :+
Quoivrijdag 25 januari 2019 @ 13:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 10:58 schreef Svane het volgende:

[..]

Ik heb hem hier al vaker genoemd volgens mij, maar ik vind Kikker en het vogeltje het mooiste prentenboekje voor peuters over de dood. Hier klllllik kan je hem helemaal zien/lezen, maar als je het wat vindt is een fysiek boek natuurlijk handiger peutergewijs.
Ik vind deze heel mooi omdat het in een mooi verhaal verschillende facetten behandeld (dood zijn lijkt op slapen maar is het niet, kan door ziekte komen, begraven, rust krijgen, en dan ook het 'life goes on'-gedeelte zeg maar).
Ah, die wou ik ook nog delen. Op de groep met revaliderende kindjes waar mijn zus werkt, overleed er een meisje vorige week ;( Toen hebben ze dit boekje voorgelezen (aan tweejarigen), een sterretje opgehangen met de foto van het kindje. Triest verhaal.
Jagärtrutvrijdag 25 januari 2019 @ 13:55
Oh bag,quoi. Dat is ook niet leuk. Net zoals het nieuws over dat Spaanse jongetje. Dat kan mijn moederhart ook niet aan.

Mijn T heeft nu al 4 dagen koorts. Nu niet meer zo hoog, 38 graden. Hij is er niet echt ziek van, maar wel heel erg vervelend. Ik ben echt blij als hij maandag weer naar school gaat want het huis is chaos en ik loop op m'n tandvlees. Het is echt een fijne combinatie, heel veel energie maar toch niet 100 procent...
Burdievrijdag 25 januari 2019 @ 14:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 13:55 schreef Jagärtrut het volgende:
Oh bag,quoi. Dat is ook niet leuk. Net zoals het nieuws over dat Spaanse jongetje. Dat kan mijn moederhart ook niet aan.
Echt hè. Ik heb Guppy na het lezen van het bericht zo lang en hard geknuffeld (bij het naar bed gaan) dat hij er weer wakker van werd :@ :').

Sterkte met je zieke thuis -O-.
MevrouwCactusvrijdag 25 januari 2019 @ 18:59
Beterschap voor T, Jager.

Wij hebben hier in goed overleg met meerdere partijen besloten om Sjaak weer van school te halen. Zijn gedrag was zo enorm verslechterd en dan met name op de dagen na zijn schooldagen, dat we het echt heel heftig vonden en hulp zochten. Je moet dan denken aan dingen kapot maken, ons pijn willen doen (of de katten) en veel weglopen. Sjaak kon ook niet meer uit zijn woorden komen en begon te stotteren, je ziet aan hem dat zijn hoofd helemaal overloopt en dat hij er niet meer uit komt. Het was zo sneu om te zien.
Hij vond school ook nog steeds helemaal niet leuk en wilde niet gaan. Hij gaat nu terug naar de psz en we kijken over een tijdje wel weer hoe het dan gaat.
snoenkvrijdag 25 januari 2019 @ 19:17
Beterschap voor T jager

Mevrcactus :*
Selvariavrijdag 25 januari 2019 @ 19:53
Och, die arme Sjaak, en jullie ook natuurlijk. :* Is er eventueel ook al een plan voor wanneer hij echt 4 is?

Wij zijn gisteren op N.'s nieuwe BSO gaan kijken, erg leuk, maar ook zo veel groter dan haar huidige kdv. :o Wel echt een mooie plek (aan de rand van een ecozone, mooie buiten- en binnenruimtes) met een goede sfeer, maar ik vind het toch een dingetje hoor. N. zelf zegt er niet zo veel over, maar die had gisteren net weer een iets betere dag na 5 dagen ziek te zijn geweest. }:|

Morgen heeft ze een playdate. O+ Ze is echt twee handen op één buik met een meisje van het kdv, en ik zat al een tijdje te twijfelen om een kaartje in het tasje van dat meisje te doen met daarop dat ze wel eens mocht komen spelen, maar ik durfde niet. :') Vervolgens zat er afgelopen week zo'n zelfde soort kaartje van dat meisje in N.'s tas. Echt zo leuk. O+
FlyingFishvrijdag 25 januari 2019 @ 20:40
Wat jammer dat het zo is gegaan MwC, maar het klinkt als de juiste beslissing voor nu. Kan hij niet vanuit de psz soms een uurtje mee doen als hij zelf aangeeft dat te willen?

Wat leuk Selvaria! O heeft ook een beste vriend Demps (tenminste, zo noemt hij hem dus het duurde ook een tijdje voordat ik zijn echte naam wist :D), maar die heb ik nog nooit gezien, dus hem uitnodigen vind ik dan nog wel een grote stap. Vandaag kwamen wel zijn neefjes en nichtje spelen en ondanks geklaag vooraf "niet leuk, zij niet mijn vriend" heeft hij wel leuk met ze gespeeld.

Wat een gedoe is dat zindelijk worden trouwens, ben er nu al weer klaar mee. O wilde dinsdagavond opeens op het potje en tot onze verbazing netjes geplast en sindsdien regelmatig. Maar poepen is drama met tig mini beetjes per dag die tussen de billen blijven plakken, dus ik zit de hele dag in de poep en pies heb ik het idee, ook dankzij z'n zusjes overigens. Morgen mag m'n man iig aan de bak!
MevrouwCactusvrijdag 25 januari 2019 @ 21:08
Selvaria, die BSO klinkt erg mooi zo. Ik hoop dat N het naar haar zin gaat hebben. En een playdate, dat klinkt al zo groot O+

FF, ik snap wel dat je er zo een beetje klaar mee bent. Ik ben benieuwd hoe je man het morgen gaat vinden :Y)

Het plan voor als Sjaak 4 jaar is en eventueel nog niet naar school kan, is dat hij op de psz blijft voorlopig, denk ik. Dat is in ieder geval mogelijk. Anders zou ik het ook niet weten. Ik hoop dat we volgende week een plan kunnen maken met de ib-er van school.
Jagärtrutvrijdag 25 januari 2019 @ 21:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:08 schreef MevrouwCactus het volgende:
Selvaria, die BSO klinkt erg mooi zo. Ik hoop dat N het naar haar zin gaat hebben. En een playdate, dat klinkt al zo groot O+

FF, ik snap wel dat je er zo een beetje klaar mee bent. Ik ben benieuwd hoe je man het morgen gaat vinden :Y)

Het plan voor als Sjaak 4 jaar is en eventueel nog niet naar school kan, is dat hij op de psz blijft voorlopig, denk ik. Dat is in ieder geval mogelijk. Anders zou ik het ook niet weten. Ik hoop dat we volgende week een plan kunnen maken met de ib-er van school.
wanneer wordt hij 4? Vervelend dat het zo gelopen is zeg. Hier was het ook heel erg veel drama na het begin met school. Echt met schoppen, slaan, bijten en uren gillen en schreeuwen. Hier was er niet veel keus dan doorgaan met school, helaas. Na een aantal weken normaliseerde hij enorm en nu is hij weer helemaal zichzelf.

Vandaag moest z’n pandabeer mee naar de supermarkt. Hij kwam zelf met de oplossing hem maar in z’n rugzak te doen O+


C3g9cjp.jpg
MevrouwCactusvrijdag 25 januari 2019 @ 21:14
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:12 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

wanneer wordt hij 4? Vervelend dat het zo gelopen is zeg. Hier was het ook heel erg veel drama na het begin met school. Echt met schoppen, slaan, bijten en uren gillen en schreeuwen. Hier was er niet veel keus dan doorgaan met school, helaas. Na een aantal weken normaliseerde hij enorm en nu is hij weer helemaal zichzelf.

Vandaag moest z’n pandabeer mee naar de supermarkt. Hij kwam zelf met de oplossing hem maar in z’n rugzak te doen O+


[ afbeelding ]
Half maart wordt hij 4.

Oh die foto O+ Wat is dat überschattig!
Cholulavrijdag 25 januari 2019 @ 21:22
:* MvrC! Krijgen jullie extra hulp?

Dat klinkt heel leuk, Selvaria. Ik durf dat niet zo goed. Frits nodigt al een paar weken een paar van zijn vriendjes uit om te komen spelen en logeren. Dat logeren lijkt me toch wat minder handig in ons familiebed. ;)

Opeens is het gedoe rond zindelijkheid voorbij en denk je er pas aan dat hij moet plassen voor vertrek als hij al in de gordel zit van de auto. Het is waard, FF.

Mijn peuter is klaar met wachten op de baby. Sinterklaas is geweest, kerst is ook over (zelfs de kerstboom mocht deze ein-de-lijk de deur uit), het weekendje weg met mijn familie is achter de rug, het openluchtmuseum is dicht en dus is de winter voorbij. Dus waar blijft die baby? }:|
Cholulavrijdag 25 januari 2019 @ 21:22
Heerlijke foto, Jagar! O+
Hupjevrijdag 25 januari 2019 @ 21:34
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:22 schreef Cholula het volgende:

Opeens is het gedoe rond zindelijkheid voorbij en denk je er pas aan dat hij moet plassen voor vertrek als hij al in de gordel zit van de auto. Het is waard, FF.
En helaas zijn er dan ook van die momenten dat je je zoon terugkrijgt van de opvang met een glitteronderbroek met strikje en een skinny legging :') omdat hij 3 ongelukjes had op een dag (en ik tegenwoordig maar 1 reserve setje kleding meegeef, omdat het bijna altijd goed gaat).

Selvaria, dat klinkt fijn van de BSO. Wij hebben inmiddels een alternatief gevonden voor onze BSO die niet doorgaat. Hopelijk kunnen we er snel kijken en kennismaken om de knoop door te hakken.

MwC, wat vervelend dat Sjaak zo heftig reageert :* Verstandig om nu pas op de plaats te maken. Volgens mij is het wel een heel betrokken organisatie, dat is fijn.

Die T met zijn pandabeer O+
Cholulavrijdag 25 januari 2019 @ 21:36
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:34 schreef Hupje het volgende:

[..]

En helaas zijn er dan ook van die momenten dat je je zoon terugkrijgt van de opvang met een glitteronderbroek met strikje en een skinny legging :') omdat hij 3 ongelukjes had op een dag (en ik tegenwoordig maar 1 reserve setje kleding meegeef, omdat het bijna altijd goed gaat).

Selvaria, dat klinkt fijn van de BSO. Wij hebben inmiddels een alternatief gevonden voor onze BSO die niet doorgaat. Hopelijk kunnen we er snel kijken en kennismaken om de knoop door te hakken.

MwC, wat vervelend dat Sjaak zo heftig reageert :* Verstandig om nu pas op de plaats te maken. Volgens mij is het wel een heel betrokken organisatie, dat is fijn.

Die T met zijn pandabeer O+
Die van mij zou een glitteronderbroek geweldig vinden! ;)
Selvariavrijdag 25 januari 2019 @ 21:38
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:36 schreef Cholula het volgende:

[..]

Die van mij zou een glitteronderbroek geweldig vinden! ;)
Welk kind niet? O+
MevrouwCactusvrijdag 25 januari 2019 @ 21:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 21:34 schreef Hupje het volgende:

[..]

En helaas zijn er dan ook van die momenten dat je je zoon terugkrijgt van de opvang met een glitteronderbroek met strikje en een skinny legging :') omdat hij 3 ongelukjes had op een dag (en ik tegenwoordig maar 1 reserve setje kleding meegeef, omdat het bijna altijd goed gaat).

MwC, wat vervelend dat Sjaak zo heftig reageert :* Verstandig om nu pas op de plaats te maken. Volgens mij is het wel een heel betrokken organisatie, dat is fijn.

_O- Geweldig zeg.

Cho, we krijgen hier inderdaad hulp bij gelukkig. Want ik kan zelf best rationeel nadenken, maar niet als ik mijn eigen kind zo zie. Dan kan ik alleen maar naar mijn gevoel en emotie luisteren en dat is niet altijd handig. Gelukkig vonden de professionals dat mijn gevoel goed zat.

School is heel erg betrokken en daar ligt het ook echt niet aan, ik vertrouw ze echt compleet. Het werkt nu gewoon even niet, helaas.
Adrian4vrijdag 25 januari 2019 @ 23:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2019 20:40 schreef FlyingFish het volgende:
Wat jammer dat het zo is gegaan MwC, maar het klinkt als de juiste beslissing voor nu. Kan hij niet vanuit de psz soms een uurtje mee doen als hij zelf aangeeft dat te willen?

Wat leuk Selvaria! O heeft ook een beste vriend Demps (tenminste, zo noemt hij hem dus het duurde ook een tijdje voordat ik zijn echte naam wist :D), maar die heb ik nog nooit gezien, dus hem uitnodigen vind ik dan nog wel een grote stap. Vandaag kwamen wel zijn neefjes en nichtje spelen en ondanks geklaag vooraf "niet leuk, zij niet mijn vriend" heeft hij wel leuk met ze gespeeld.

Wat een gedoe is dat zindelijk worden trouwens, ben er nu al weer klaar mee. O wilde dinsdagavond opeens op het potje en tot onze verbazing netjes geplast en sindsdien regelmatig. Maar poepen is drama met tig mini beetjes per dag die tussen de billen blijven plakken, dus ik zit de hele dag in de poep en pies heb ik het idee, ook dankzij z'n zusjes overigens. Morgen mag m'n man iig aan de bak!
Ah, we zitten in de zelfde fase denk ik. Ik vind poep in de onderbroek ook zo veel erger dan poep in de luier. En poepen op potje of wc is hier echt nog een brug te ver. En hij wil ooit geen luier aan, want 'grote jongen'.
Qua zindelijkheid met plassen gaat het al veel beter dan ik gehoopt had toen ik begin deze maand begonnen ben met stimuleren. Ergens ben ik een beetje gerust gesteld.

Wat sneu voor Sjaak mevrouwcactus! Ik heb het denk ik gemist, maar wat was de reden dat Sjaak eerder naar school ging?
MevrouwCactuszaterdag 26 januari 2019 @ 08:59
Hij heeft een flinke ontwikkelingsvoorsprong en is heel prikkelgevoelig. We gingen er vanuit dat hij een extra aanloopperiode nodig had op school om rustig te kunnen wennen, maar dat hij de uitdaging al wel kon gebruiken.
LeSagezaterdag 26 januari 2019 @ 20:41
Wat fijn dat de school zo met jullie meedenkt, Cactus. Het is ook nogal een stap lijkt me. Ik hoop dat deze beslissing snel in het voordeel van Sjaak uitpakt!

Er loopt hier nog een peuter door het huis te stuiteren. We vierden vandaag zijn verjaardag en hij heeft zó genoten. Schandalig verwend, maar hij weet van elk cadeau nog van wie hij het gekregen heeft.
Ik legde hem net in bed en ging er speciaal nog even bijliggen en de dag doornemen. Uiteindelijk een dikke knuffel en toen ging ik weg. Binnen een minuut stond S. helemaal overstuur op de overloop. Veel te veel prikkels gehad vandaag. Dus nu even laten kletsen beneden en nu mag hij lekker bij ons op de bank in slaap vallen O+
Dinsdag is hij pas echt 3, maar als ik hem vandaag zie is het ook al zo’n groot kind.
Quoizondag 27 januari 2019 @ 21:06
Gefeliciteerd nog LeSage! Je twee grote boys :)

Onze boy wordt ook zo groot. Hij loopt zulke afstanden, eet als een bouwvakker en neemt ons continu in de maling :')

- Wat is dat nou?
- Een takelwagen.
- Nee nee mama, een GELE takelwagen!

Hij heeft de afgelopen 2 dagen dus ineens weer tandjesluiers gehad en die zijn nu weer voorbij. Volgens mij is alles nu door. Ik ga ook eens een afspraak met de tandarts maken. Hij is er ineens best in geïnteresseerd (op YouTube wil hij filmpjes zien van kindjes bij de tandarts - waar dat nu ineens vandaan komt?).
Schanumaandag 28 januari 2019 @ 10:58
(Alvast) gefeliciteerd met S. LeSage! Wat fijn dat hij zo heeft genoten zaterdag O+

Quoi, wat een heerlijk kind heb je toch O+

Beterschap met T, Jagar, hoe gaat het nu met hem? En wat een fantastische foto O+

MevrouwCactus, wat een moeilijk beslissing om hem van school te halen maar ik denk wel de goede als ik het zo lees. Arme Sjaak dat hij zo met zichzelf in de knoop lijkt te raken. Hopelijk komt hij op de psz weer tot rust!

Selvaria, wat leuk die speeldate! Hoe is het gegaan?

Jewel heeft op 11 februari een afspraak bij de KNO arts, gelukkig want we zijn op een punt gekomen dat ze bijna niet meer wil eten en ik vermoed dat ze zich gewoon echt niet lekker voelt en dat ze last heeft van haar keel. Haar amandelen zijn nog steeds dik en ontstoken, er is geen enkele verbetering opgetreden. Vreemd genoeg maar gelukkig is ze verder niet ziek.

Qua twijfels over logopedie hebben we besloten het even af te wachten. Zeker als ze ook problemen heeft met haar neusamandelen, wat de huisarts vermoedde, zou dat ook kunnen verklaren waarom ze klanken vaak verkeerd uitspreekt. Ook heb ik gemerkt dat ze consequent de medeklinkers na een woord dat begint met een S verkeerd uitspreekt (spelen wordt svelen, slaap wordt saap), dus ik denk dat ze gewoon nog wat verder moet ontwikkelen. Van het weekend zei ze opeens, toen ik ze beiden aan het uitkleden was voor bad en ik Vlokje haar luier uitdeed: Jewel ook eerst luier uit. Dus het praten zelf gaat wel echt hartstikke goed, ze lijkt ook elke dag weer nieuwe woorden bij te leren, dan ligt de focus misschien nu inderdaad eerst daarop en ontwikkelt ze de uitspraak op een later moment. Ik maak me in ieder geval niet meer zoveel zorgen, ze doet het gewoon hartstikke goed volgens mij O+
Selvariadinsdag 29 januari 2019 @ 19:47
Gefeliciteerd met S LeSage! *O* *O*

Schanu, het was zó leuk. O+ Na 3 minuten verlegen doen hebben de meiden heerlijk gespeeld, zo ontzettend leuk om te zien. O+

En hoi! Ik val hier even binnen met mijn tweede lummel, die vandaag ook alweer 2 geworden is. O+ De komende (iets minder dan) 4 maanden heb ik twee peuters. :D

Dit is mijn pretletter slash professionele dramaqueen L.enne:
GHzHgyZ.jpg
O+ :W
Nazildinsdag 29 januari 2019 @ 19:56
Lesage en selvaria gefeliciteerd!!

Wij deden vandaag kokkiekouwwww (monkeytown) omdat hij al dagen energie over heeft. Groot succes weer, alle kindjes zijn direct vriendjes en we zijn zelfs in het 'grote' gedeelte geweest. Nergens bang voor, van de hoogste glijbaan hoppa! Met zo'n band een hoge glijbaan af: nog een keer! Ik was kapot :') vanmiddag naar de kringloop geweest want ze hadden opruiming in de kinderboeken. 5 boeken voor 1 euro dus l heeft er weer een verzameling bij. Nu moet ik een nieuwe boekenmand kopen want die is vol :')

[ Bericht 6% gewijzigd door Nazil op 30-01-2019 07:52:26 ]
SaskiaRdinsdag 29 januari 2019 @ 20:03
Gefeliciteerd Selvaria en LeSage *O* *O*

Wat een prethoofd Nazil O+
Quoidinsdag 29 januari 2019 @ 21:16
Wat een gave foto Nazil. Energiebommen zijn het!

Selvaria, gefeliciteerd! 2 peuters! :o Ziet er uit als een gezellige boel bij jullie.

Schanu, goed dat jullie een modus hebben gevonden nu. Klinkt logisch om eerst KNO af te wachten.

Wij hebben vanmiddag een huis bezichtigd náást een basischool/BSO/kdv, dat verder aan onze eisen voldoet. Alleen de keuken en badkamer zijn leluk en hij is duur (en in een Vinexwijk, waarvan ik altijd heb gezegd dat ik er noooooooit zou gaan wonen). Zucht, dilemma's. Waar ga je je kind laten opgroeien?

Max vond ergens in huis een verdwaalde speen (ooit voor een kraamkadootje gehaald, 1 van de 2 in een verpakking) en heeft besloten om op 2,5 jarige leeftijd daar nog aan te beginnen (nooit gedaan als baby!) :') Gelukkig heeft hij 'm netjes opgeruimd voor het naar bed gaan.
ViviRAWRSwoensdag 30 januari 2019 @ 00:19
Jeetje, L.enne ook alweer 2! :o *O*
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2019 21:16 schreef Quoi het volgende:
(en in een Vinexwijk, waarvan ik altijd heb gezegd dat ik er noooooooit zou gaan wonen). Zucht, dilemma's. Waar ga je je kind laten opgroeien?
Ik noemde dat altijd SimCity-wijken. Leuk hoor, in the middle of nowhere een heel blok van precies dezelfde huizen uit de grond stampen. }:| En ja, nu woon ik zelf ook in een heuse Vinexwijk. :D Wel in een huis dat verre van dertien in een dozijn is (er zijn er ook maar 8 van). Ik vind het wel ideaal eigenlijk, onze wijk heeft zo veel voorzieningen dat het eigenlijk een zelfstandig dorp is, en op de fiets ben ik ofwel in een mum van tijd buiten (natuurgebied, platteland) ofwel in het centrum van het oorspronkelijke stadje.
quote:
Max vond ergens in huis een verdwaalde speen (ooit voor een kraamkadootje gehaald, 1 van de 2 in een verpakking) en heeft besloten om op 2,5 jarige leeftijd daar nog aan te beginnen (nooit gedaan als baby!) :') Gelukkig heeft hij 'm netjes opgeruimd voor het naar bed gaan.
:D Wel een foto gemaakt?
ZZ heeft wel een speen gehad, maar al vrij snel alleen maar in bed (en dan niet de hele nacht, maar als ze moeite had met (weer) in slaap vallen) en op een gegeven moment weigerde ze 'm stelselmatig, dus ze is er keurig zelf mee gestopt. :Y)
FlyingFishwoensdag 30 januari 2019 @ 00:22
Echt naast een school zou ik persoonlijk nooit doen Quoi. Wij bekeken ooit ook een huis in dezelfde straat als de school tijdens de schoolpauze, die optie hebben we toen gelijk doorgestreept. Net als aan de achterkant van een winkelcentrum/supermarkt gaan wonen met gezellig tig vrachtwagens per dag die langs rijden.

Verder woon ik nu heerlijk in de stad waar ik vroeger nooit dood gevonden zou willen worden, in een wijk wat absoluut geen optie was vanwege slecht ov (relatief gezien, ik kom uit bijna centrum Den Haag oorspronkelijk). Kortom, sommige principes kun je best laten varen ;) Uiteindelijk worden ze overal groot, dus ik zou vooral kijken naar waar jullie jezelf ook oud zien worden.

Wat een vrolijke foto Nazil! Mijn peuter zou die glijbaan nooit af durfen.

En welkom L *O*
Nazilwoensdag 30 januari 2019 @ 07:32
Ff hij ging ook nog de mega grote en hoge glijbaan af bij het 'grote' gedeelte. Nergens bang voor gisteren. Ik vond het doodeng.
Quoiwoensdag 30 januari 2019 @ 08:42
Stoere peuter, die van mij echt niet hoor :{w

Ik heb tijdens mijn jeugd naast mijn basisschool gewoond en vond het juist tof. En lekker efficiënt natuurlijk.

We dubben nog ff verder.
ViviRAWRSwoensdag 30 januari 2019 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 08:42 schreef Quoi het volgende:
Ik heb tijdens mijn jeugd naast mijn basisschool gewoond en vond het juist tof. En lekker efficiënt natuurlijk.
Ik verbaas me als volwassene wel eens over het gigantische gekrijs op schoolpleinen tijdens de pauzes. In mijn beleving was dat helemaal niet zo tijdens mijn jeugd. :? :')
Schanuwoensdag 30 januari 2019 @ 10:43
Selvaria, wat fijn dat de speeldate zo geslaagd was! En gefeliciteerd met L.enne *O* wat een leuke foto's O+

Nazil, wat gaaf dat hij niet bang is en zoveel durf in Monkeytown!

Max aan de speen :') Vlokje heeft ook een speen en sindsdien probeert Jewel die altijd af te pakken om er zelf op te gaat sabbelen. Uiteraard alleen omdat het van Vlokje is, daarvoor moest ze niets van spenen weten :')
En ik snap je dilemma m.b.t. de woning, lastig zo'n (huizen)zoektocht. Ikzelf wilde ook nooit bij een school wonen, nu zit er één precies naast ons woonerf :X We hebben er echter geen enkele last van. In tegenstelling tot de woning die we ook hadden bezichtigd voor we ons huidige huis kochten, die tegenover een school zat waardoor het verkeer daar elke dag volledig vastliep en er vreselijk veel geluidsoverlast was, zo gaven de buren van het huis dat te koop stond aan. Het kan dus ook nog per school/buurt/huis verschillen denk ik.

Mijn peuter heeft wat nieuws ontdekt. Als ze op haar tenen gaat staan en goed haar best doet, kan ze net bij de deurklink van deuren. Vannacht stond madam dus aan de deurklink van de zolderdeur te trekken omdat ze om 5.45 uur besloot dat het tijd was om op te staan en ze naar ons toe wilde (wij slapen op zolder, zij op de 1e verdieping). Toen ik naar beneden liep trof ik haar breed grijzend aan, het licht aan, haar slaapzak uit, 'Jewel is wakker' *) Ik denk dat we de deurklinken maar omhoog gaan zetten :')
Hupjewoensdag 30 januari 2019 @ 11:16
Ons konijn is vanochtend doodgegaan. Ze was gisteravond al niet lekker, dus ik had J er vast op voorbereid dat het kon gebeuren. Ik wilde hem nog even het konijn laten aaien voor we naar de opvang zouden gaan, maar toen was het dus al gebeurd. Wat een verdriet bij mijn peuter :'( Op de opvang vloog hij zijn favoriete leidster (opnieuw) huilend om de nek.
Dan merk je weer hoeveel een peuter meer beseft van de wereld in 2 jaar tijd (toen ging het vorige konijn dood).
lunapuellawoensdag 30 januari 2019 @ 11:19
Ooh gos Hupje, wat sneu. ;(
Schanuwoensdag 30 januari 2019 @ 11:50
Ach wat een verdriet Hupje ;( :*
Quoiwoensdag 30 januari 2019 @ 16:20
Hupje, sterkte daar. Arme nijn en J.

Wij hebben vandaag een grote mijlpaal bereikt. Max is probleemloos geknipt door een kapper! *O* Ergens waar ik weleens koffie drink en Max speelt (het is zo'n kids conceptstore ding) komt sinds een paar maanden een kinderkapper langs, die gewoon tussen de duplo enzo zit te knippen. We waren al eens wezen kijken en ik dacht: we proberen het. Uiteraard eerst met veel tegenstand, maar misschien gezien zijn leeftijd iets beter te paaien/over te halen. Hoera!

Next: de tandarts.
Hupjewoensdag 30 januari 2019 @ 20:43
Quoi, volgens mij heb ik het al vaker gezegd, maar J loopt in precies die dingen steeds nét iets voor op Max. Kapper is inmiddels prima en de tandarts lukt met omkoping nu ook net (alleen kijken dan, nog niks hoeven doen gelukkig). Hopelijk zet dat met Max ook door.

J was er erg mee bezig, hij is/was ook dol op onze konijnen. Hij had een tekening gemaakt op de opvang (zelf bedacht), die kon dan met het konijn mee begraven worden O+. En hij is wel 3 keer gaan kijken of het andere konijn nog leefde :')
Aereniadonderdag 31 januari 2019 @ 08:37
Wat zielig voor J, Hupje ;( Gelukkig is er nog een ander konijn dat de aandacht een beetje afleidt!

En wat goed Quoi! Waar willen jullie naartoe verhuizen? Ik en A zoeken ook wat anders, maar alles is belachelijk duur op het moment. Zelfs een appartementje vlakbij (veel kleiner dan dat van mij), waarvan soortgelijke woningen een paar jaar geleden voor 98.000 weggingen staat nu voor 210.000 te koop :X Kan wel prachtige huizen kopen met een grote tuin in de wijk T (eindpunt lijn 1), maar ik vind die wijk vreselijk!

Was gister met A bij het CB. Alles prima in orde. Ogentest ging geweldig, alle regels en zelfs de kleinste kon ze goed zien. En bij de hond zei ze consequent "Herdershond" *) (heb ik haar zo geleerd... alleen Britse Korthaar bij die poes wilde ze niet zeggen, ze lachte me dan gewoon uit :') )

Wel enorm gelachen om A. Ze vertelde tegen de vpk dat ze graag naar de speeltuin gaat met mij. Toen zei de vpk dat zij ook graag naar de speeltuin gaat om van de glijbaan te gaan. Toen zei A: "Dat kan niet, jij hebt te dikke billen. Dat past niet op de glijbaan" :')
Gelukkig kon ze er wel om lachen :)

Oh ja...A is het laatste halfjaar langer en smaller geworden. Maar toch... met 105.5 cm en 18kg zit ze op t randje overgewicht (zei de vpk: "je mag wel eem halve boterham minder geven") :')
Quoidonderdag 31 januari 2019 @ 09:44
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2019 20:43 schreef Hupje het volgende:
Quoi, volgens mij heb ik het al vaker gezegd, maar J loopt in precies die dingen steeds nét iets voor op Max. Kapper is inmiddels prima en de tandarts lukt met omkoping nu ook net (alleen kijken dan, nog niks hoeven doen gelukkig). Hopelijk zet dat met Max ook door.

J was er erg mee bezig, hij is/was ook dol op onze konijnen. Hij had een tekening gemaakt op de opvang (zelf bedacht), die kon dan met het konijn mee begraven worden O+. En hij is wel 3 keer gaan kijken of het andere konijn nog leefde :')
Ik hou voortaan jouw posts extra in de gaten ;) Max is al aan het oefenen met zijn mond open doen voor de tandarts. We hoeven pas in april.

quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 08:37 schreef Aerenia het volgende:

En wat goed Quoi! Waar willen jullie naartoe verhuizen? Ik en A zoeken ook wat anders, maar alles is belachelijk duur op het moment. Zelfs een appartementje vlakbij (veel kleiner dan dat van mij), waarvan soortgelijke woningen een paar jaar geleden voor 98.000 weggingen staat nu voor 210.000 te koop :X Kan wel prachtige huizen kopen met een grote tuin in de wijk T (eindpunt lijn 1), maar ik vind die wijk vreselijk!

Liefst hartje centrum, huis met tuin ;) Aangezien we geen staatsloterij hebben gewonnen lately kijken we nu in aangrenzend Den Hoorn en de wijk Emerald. Vanaf die laatste wijk zitten we zo met de fiets op de markt, de huizen zijn betaalbaar, maar goed.... ik moet aan het idee wennen. Al wonen we nu in een niet al te best bekend staande wijk, maar we wonen wel enorm naar ons zin (qua omgeving).
LeSagedonderdag 31 januari 2019 @ 10:43
Spannend, al die verhuisplannen! Ik had ook altijd gezworen om nooit nieuwbouw te gaan wonen. Maar toen we ons huis verkocht hadden en er uit moesten heb ik er toch nog even serieus voor gekeken. Gelukkig vonden we toen op het nippertje onze jaren 30 woning in het centrum en ik ben iedere dag verliefd O+

Aerenia, die grapjes van A _O-

Ik ben benieuwd wanneer wij voor de 3 jaar afspraak naar het cb moeten. Vorige keer was S. ook wat te dik vonden ze. En Mijm te dun. Raad jij maar wie er met moeite een boterham naar binnen werkt en wie er met 4 sneetjes luncht :')
Quoidonderdag 31 januari 2019 @ 11:47
quote:
1s.gif Op donderdag 31 januari 2019 10:43 schreef LeSage het volgende:
Spannend, al die verhuisplannen! Ik had ook altijd gezworen om nooit nieuwbouw te gaan wonen. Maar toen we ons huis verkocht hadden en er uit moesten heb ik er toch nog even serieus voor gekeken. Gelukkig vonden we toen op het nippertje onze jaren 30 woning in het centrum en ik ben iedere dag verliefd O+
I have a jealous now :) Tof!
MevrouwCactusvrijdag 1 februari 2019 @ 21:11
Ik denk dat het verhaal net wat te herkenbaar wordt dus even in een spoiler.

SPOILER
Vandaag had ik gesprek op school, met 1 van de juffen van Sjaak en de ib-er. En wat waren ze ontzettend geweldig zeg O+ Ze schrokken van wat ik vertelde over het gedrag van Sjaak thuis. Op school was hij zo rustig, ging hij meestal mee met de groep (of koos hij soms iets anders om te doen) en begon hij net wat los te komen qua praten. Ze zagen wel dat hij op de speelplaats er verloren bij liep/stond.
We hebben met z’n allen besloten dat het voor nu verstandiger is om een pauze in te lassen en straks nog meer laagdrempelig te gaan wennen. 2x4 uur per week is teveel voor Sjaak, dus we gaan over 1,5 maand beginnen met 45 minuten per week.
School wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat Sjaak het leuk gaat vinden op school. Ze willen daarvoor extra materialen uit andere lokalen halen, maar bijvoorbeeld ook hele weekschema’s omgooien zodat ze naar de gymzaal kunnen wanneer Sjaak in de klas is, omdat hij dat zo tof vindt. En wow, ik vind dat toch wel heel geweldig van ze.
We zijn het er over eens dat we vanaf half maart alleen maar gaan kijken hoe we de vervelende ervaring van nu kunnen gaan laten vergeten en het leuk kunnen maken op school. We gaan dat in Sjaaks tempo doen en het maakt niet uit hoe lang dat duurt.
Ik ben echt zo blij met ze O+
Hupjevrijdag 1 februari 2019 @ 21:42
Goud waard, zo'n school!

De peuters van de opvang mochten vandaag naar een voorleesactviteit in de bieb. Erg leuk O+ Grappig om je kleine dan als een van de groteren echt de 'stoere' uit te zien hangen met zijn vriendje samen (terwijl het eigenlijk echt twee softies zijn).

We hebben trouwens nieuwe BSO geregeld! Opluchting.
FlyingFishvrijdag 1 februari 2019 @ 22:23
Wat fijn MwC! Ik denk dat veel scholen niet zo soepel zouden zijn in wat ze kunnen bieden.

Fijn dat de BSO ook geregeld is Hupje! Hier overigens hetzelfde gedrag op de opvang, maar met andere kinderen is het een stil jongetje dat amper wat zegt of doet.

Aerenia, wat is er mis met T? Ik vind het best een leuke wijk en erg kindvriendelijk. Maar ik moet wel toegeven dat ik er ondertussen al een jaar of 8 niet meer geweest ben... Maar ik vind het centrum van jullie stad ook verschrikkelijk, geen doorkomen aan per auto, amper kunnen parkeren en qua winkels een matig centrum. Qua sfeer is het als dagjestoerist overigens wel leuk, maar uiteindelijk vind ik praktisch zelf belangrijker. Daarom hebben wij ook een heel lelijk maar erg fijn huis. En nog een gratis tip, in mijn woonplaats hebben ze zondag een peuter/kleuterochtend in de bieb met wat workshops en een theatervoorstelling. En alles gratis. Wij zijn vorig jaar geweest en toen was het erg leuk. Als we nu geen weekend weg zouden zijn waren we zeker weer gegaan. En het is goed bereikbaar per auto en met (deels) gratis parkeren ;)
Quoivrijdag 1 februari 2019 @ 22:49
FF ik laat je graag wat toffe (kind(on)vriendelijke) plekken zien, want er zijn echt leuke winkels (en horeca :X )! En de auto en centrum is geen combi nee.

MevrC, fijn van de school zeg!

En Hupje een BSO ^O^
SaskiaRvrijdag 1 februari 2019 @ 23:12
Het is hier hartstikke leuk :Y meeten?
Wij wonen dus wel in het centrum in een huis met tuin... de prijs valt mee maar het oppervlak valt tegen zegmaar (60 m2 ongeveer).

Wat fijn van de school Cactus :) hopelijk gaat Sjaak er straks wel met plezier heen.

Een bso, gelukkig Hupje!
MevrouwCactuszaterdag 2 februari 2019 @ 08:22
Hupje, wat fijn dat je een bso hebt gevonden! Toch een opluchting dat het allemaal goed geregeld is straks.
lunapuellazaterdag 2 februari 2019 @ 08:25
Wat fijn dat ze zo goed meedenken MwCactus! Dat geeft vast vertrouwen voor de toekomst :)

Woonwensen, altijd ingewikkeld. Ik had ook nooit verwacht eerst in een Vinexwijk en daarna het aangrenzende dorp te belanden, maar ben er nu erg blij mee. Een bioscoop om de hoek is leuk, maar daar heb ik nu toch geen tijd voor. :P Dan heb ik echt meer aan de speeltuinen en veilige verkeerssituaties.

Ketel moest gisteren bij logopedie plaatjes benoemen. Bij een plaatje van een flesje wist hij het niet, dus de logopediste probeerde hem te helpen: "waar drinkt je broertje uit?" Ketel draait zich enthousiast om en wijst mij aan: "borst!" _O-
FlyingFishzaterdag 2 februari 2019 @ 08:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 22:49 schreef Quoi het volgende:
FF ik laat je graag wat toffe (kind(on)vriendelijke) plekken zien, want er zijn echt leuke winkels (en horeca :X )! En de auto en centrum is geen combi nee.

MevrC, fijn van de school zeg!

En Hupje een BSO ^O^
Leuk plan, maar ik zou niet weten hoe ik drie kinderen mee moet nemen zonder auto :') tenminste, wel dergelijke afstanden, want dat is ongetraind met fietskar en zitje toch ook net te ver fietsen.
SaskiaRzaterdag 2 februari 2019 @ 08:59
Ik was ook zeer verbaasd toen een vriendin van mij met peuter en tweelingdreumes in de wandelwagen met de trein ging... respect! :o sowieso voor iedereen die meer dan één kind heeft, want ik vind eentje al best zwaar (en N is dan nog supermakkelijk ook...).
Selvariazaterdag 2 februari 2019 @ 09:13
Met twee peuters op pad valt best mee hoor Saskia.

Als ze eenmaal hun jas/schoenen aan hebben, de deur uit willen, in de auto/bakfiets zitten, geen ruzie maken onderweg, niet beginnen te blèren dat ze honger hebben terwijl je niks bij je hebt en we er nog niet zijn, ze niet besluiten (samen) een meltdown te krijgen op plek van bestemming en ze - als de leuke activiteit waar ze mierzoet zijn geweest voorbij js- er niet voor kiezen telkens weg te rennen als je zegt dat het tijd is om te gaan en ze er niet voor kiezen alles van de heenweg te herhalen. :') ;(

Verder zijn ze heel lief hoor, met name voor elkaar, maar het "ergens naartoe gaan en dan ook weer terug naar huis" is op dit moment licht pittig. :+
SaskiaRzaterdag 2 februari 2019 @ 09:16
_O- , nu weet ik zeker dat ik er niet nog een wil (nouja, dat wist ik toch al). :D

N doet dat ook soms, dan plan je voor haar plezier een leuk uitje (alsof ik zelf graag naar een binnenspeeltuin ga...) en als je dan daarheen wil gaan, gaat ze zeuren dat ze niet wil, dat ze wil thuisblijven etc... Het is soms wel ondankbaar werk, het ouderschap. :{
Selvariazaterdag 2 februari 2019 @ 09:21
En toch he, die interactie is echt goud waard. En twee kleine meisjes die mij mama noemen en snotkusjes brengen en 'thee' voor me zetten (en N. die dan nadat ik 3 'slokken' heb genomen roept dat het eigenlijk poepthee was en dan helemaal in een scheur ligt en L. die heel hard meedoet), en zo ontzettend lief voor ons en elkaar zijn. O+ Als het ze uitkomt. :+
MevrouwCactuszaterdag 2 februari 2019 @ 09:29
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 09:21 schreef Selvaria het volgende:
En toch he, die interactie is echt goud waard. En twee kleine meisjes die mij mama noemen en snotkusjes brengen en 'thee' voor me zetten (en N. die dan nadat ik 3 'slokken' heb genomen roept dat het eigenlijk poepthee was en dan helemaal in een scheur ligt en L. die heel hard meedoet), en zo ontzettend lief voor ons en elkaar zijn. O+ Als het ze uitkomt. :+
Dit klinkt echt enorm leuk zo O+
Aereniazaterdag 2 februari 2019 @ 10:01
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 08:56 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Leuk plan, maar ik zou niet weten hoe ik drie kinderen mee moet nemen zonder auto :') tenminste, wel dergelijke afstanden, want dat is ongetraind met fietskar en zitje toch ook net te ver fietsen.
Auto bij mij in de buurt stallen, want bewoners hebben een centrum(bezoekers)vergunning :P

De wijk T is vooral bekend van de aanwezigheid van de ME tijdens de jaarwisseling. Het bestaat uit een goed en slecht deel zeg maar. Het goeie deel is idd heel mooi en kindvriendelijk, maar er is praktisch niks en je komt alleen in de stad (behoorlijk end) via het mindere deel.

Wat fijn dat de school zo meedenkt Cactus!

En wat klinkt dat lief Selv O+
Ik zou graag nog een broertje of zusje voor A willen, maar dan wel samen met een partner. Altijd maar alles alleen moeten doen is niet altijd leuk.
Quoizaterdag 2 februari 2019 @ 11:01
Nu niet denken dat ik alles fiets btw, met dit weer pletter ik ook de auto in de parkeergarage :P

En hiep hoi! Ik loop weer hard! *O*
ReginaFalangezaterdag 2 februari 2019 @ 12:54
MevrouwC: Wat fijn dat de school zo mee denkt!

Quoi: Ik heb altijd geroepen dat ik nooit in een nieuwbouw woning wilde wonen en zou nooooooit in een Vinex wijk gaan wonen. Nu wonen we al best lang -tijdelijk- in een heel lelijk nieuwbouw huis.
Het nieuwbouw huis valt me echt alles mee, al vind ik de buitenkant van dit huis echt heel lelijk en de locatie vind ik niks. Maar ik heb niets meer tegen nieuwbouw en ben daar echt op terug gekomen.

SPOILER
Nu met die hele Brexit zooi is het serieus een optie om in Nederland te blijven en zijn we aan het orienteren. Maar wij weten dus niet waar. Sowieso willen we hier weg en in een stad gaan wonen. We weten alleen echt niet waar dan wel.

In elk geval niet in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland of Limburg.
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Utrecht en Haarlem vallen af vanwege de grote en de prijzen. We willen gewoon lekker in een buitenwijk van een betaalbare stad wonen. Dus mocht iemand nog inspiratie hebben (of ervaringen met particuliere verhuur makelaren zonder enorme wachtlijsten) brand los.
Rijstebuiltjezaterdag 2 februari 2019 @ 13:04
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 12:54 schreef ReginaFalange het volgende:
MevrouwC: Wat fijn dat de school zo mee denkt!

Quoi: Ik heb altijd geroepen dat ik nooit in een nieuwbouw woning wilde wonen en zou nooooooit in een Vinex wijk gaan wonen. Nu wonen we al best lang -tijdelijk- in een heel lelijk nieuwbouw huis.
Het nieuwbouw huis valt me echt alles mee, al vind ik de buitenkant van dit huis echt heel lelijk en de locatie vind ik niks. Maar ik heb niets meer tegen nieuwbouw en ben daar echt op terug gekomen.

SPOILER
Nu met die hele Brexit zooi is het serieus een optie om in Nederland te blijven en zijn we aan het orienteren. Maar wij weten dus niet waar. Sowieso willen we hier weg en in een stad gaan wonen. We weten alleen echt niet waar dan wel.

In elk geval niet in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland of Limburg.
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Utrecht en Haarlem vallen af vanwege de grote en de prijzen. We willen gewoon lekker in een buitenwijk van een betaalbare stad wonen. Dus mocht iemand nog inspiratie hebben (of ervaringen met particuliere verhuur makelaren zonder enorme wachtlijsten) brand los.
Ik woon zelf in Rotterdam, maar rondom deze grootse stad is er genoeg mogelijk. K woon aan de rand van de stad en de uitvalswegen en de sociale voorzieningen zijn er ruim voldoende. Ik heb niet het idee dat ik in de grote stad zit.. DM me maar als je wil weten, in welk deel ik zit :)
ReginaFalangezaterdag 2 februari 2019 @ 13:08
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 13:04 schreef Rijstebuiltje het volgende:

[..]

Ik woon zelf in Rotterdam, maar rondom deze grootse stad is er genoeg mogelijk. K woon aan de rand van de stad en de uitvalswegen en de sociale voorzieningen zijn er ruim voldoende. Ik heb niet het idee dat ik in de grote stad zit.. DM me maar als je wil weten, in welk deel ik zit :)
SPOILER
Rotterdam is denk ik voor ons geen optie. Ik heb het idee dat fijne particuliere huurwoning binnen 5 minuten weg zijn of dat er juist een hele lange wachtlijst is. Kopen is voor ons sowieso geen optie in Rdam (we zijn beide zelfstandig ondernemer). Al was Rotterdam voor mij wel 1 van de voorkeur steden.
Cholulazaterdag 2 februari 2019 @ 13:35
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 12:54 schreef ReginaFalange het volgende:
MevrouwC: Wat fijn dat de school zo mee denkt!

Quoi: Ik heb altijd geroepen dat ik nooit in een nieuwbouw woning wilde wonen en zou nooooooit in een Vinex wijk gaan wonen. Nu wonen we al best lang -tijdelijk- in een heel lelijk nieuwbouw huis.
Het nieuwbouw huis valt me echt alles mee, al vind ik de buitenkant van dit huis echt heel lelijk en de locatie vind ik niks. Maar ik heb niets meer tegen nieuwbouw en ben daar echt op terug gekomen.

SPOILER
Nu met die hele Brexit zooi is het serieus een optie om in Nederland te blijven en zijn we aan het orienteren. Maar wij weten dus niet waar. Sowieso willen we hier weg en in een stad gaan wonen. We weten alleen echt niet waar dan wel.

In elk geval niet in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland of Limburg.
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Utrecht en Haarlem vallen af vanwege de grote en de prijzen. We willen gewoon lekker in een buitenwijk van een betaalbare stad wonen. Dus mocht iemand nog inspiratie hebben (of ervaringen met particuliere verhuur makelaren zonder enorme wachtlijsten) brand los.
Je zou ook kunnen denken aan een stadachtig dorp met prima uitvalswegen en openbaar vervoer richting grote steden. In Gelderland zijn wel wat plaatsen, maar ik heb geen idee van prijzen of wachtlijsten.
Peacefulllzaterdag 2 februari 2019 @ 13:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 12:54 schreef ReginaFalange het volgende:
MevrouwC: Wat fijn dat de school zo mee denkt!

Quoi: Ik heb altijd geroepen dat ik nooit in een nieuwbouw woning wilde wonen en zou nooooooit in een Vinex wijk gaan wonen. Nu wonen we al best lang -tijdelijk- in een heel lelijk nieuwbouw huis.
Het nieuwbouw huis valt me echt alles mee, al vind ik de buitenkant van dit huis echt heel lelijk en de locatie vind ik niks. Maar ik heb niets meer tegen nieuwbouw en ben daar echt op terug gekomen.

SPOILER
Nu met die hele Brexit zooi is het serieus een optie om in Nederland te blijven en zijn we aan het orienteren. Maar wij weten dus niet waar. Sowieso willen we hier weg en in een stad gaan wonen. We weten alleen echt niet waar dan wel.

In elk geval niet in Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland of Limburg.
Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, Utrecht en Haarlem vallen af vanwege de grote en de prijzen. We willen gewoon lekker in een buitenwijk van een betaalbare stad wonen. Dus mocht iemand nog inspiratie hebben (of ervaringen met particuliere verhuur makelaren zonder enorme wachtlijsten) brand los.
Zwolle :)
Selvariazaterdag 2 februari 2019 @ 13:39
Enschede. :) Al is alles vanuit hier wel vrij ver, behalve Duitsland. :+
ReginaFalangezaterdag 2 februari 2019 @ 13:45
SPOILER
Zwolle lijkt me ook heel geschikt, al vind ik dat wel ver weg als Amsterdammer (maar nu in brabant). We willen wel graag in een stad wonen, wonen nu in een dorp en het bevalt echt niet. Zeker niet voor expat man.
mousemickyzaterdag 2 februari 2019 @ 16:42
Hoe groot moet de stad zijn? Genoeg leuke steden in Brabant, maar betaalbaarheid/ beschikbaarheid huurwoningen valt wel wat tegen waarschijnlijk, afhankelijk van wat je eisen zijn.

Als je mede-expats zoekt (en een flinke zak geld meebrengt) : Eindhoven
Zoek je een ‘mooie’ stad: Den Bosch (vrij duur), of wat kleiner Bergen op Zoom (heel betaalbaar)
Alle voorzieningen bij de hand en genoeg cultuur/ activiteiten: Tilburg, Breda

Ik heb zelf in Bergen op Zoom gewoond. Leuke stad, genoeg te doen, jammer dat de reistijd naar werk/ vrienden behoorlijk groot was. Nu in een dorp bij mijn geboorteplaats (Tilburg). De mooiste stad zal het nooit worden, maar ik heb hier alles wat ik nodig heb, dus ga voorlopig niet weg. Ik werk in Den Bosch, mooie stad O+, wat ‘toeristischer’, genoeg te doen.
Quoizaterdag 2 februari 2019 @ 20:48
Sja, ik heb al genoeg reclame gemaakt voor 015 RF ;) Betaalbaar mwa, maar in de wijken buiten het centrum prima.

Jammer dat jullie avontuur overseas niet doorgaat btw :{

Wij gingen vanmiddag met tram-trein-tram naar Sealife. Voor het geld ging Max er met een noodvaart doorheen :') maar vond het wel erg leuk. En als troffee het dier dat meeste indruk maakte:

SPOILER
jftBqAu.jpg
lunapuellazaterdag 2 februari 2019 @ 21:03
Klinkt wel als een leuk uitje Quoi, een schattige foto O+
Skittleszaterdag 2 februari 2019 @ 21:21
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 13:45 schreef ReginaFalange het volgende:
SPOILER
Zwolle lijkt me ook heel geschikt, al vind ik dat wel ver weg als Amsterdammer (maar nu in brabant). We willen wel graag in een stad wonen, wonen nu in een dorp en het bevalt echt niet. Zeker niet voor expat man.
Alkmaar of Purmerend?
Ben je zo in Amsterdam.
SaskiaRzaterdag 2 februari 2019 @ 21:25
Alkmaar O+ Geboren en getogen :Y ook daar zijn wel slechte buurten, maar ook zat goede.

Wat een lieve foto Quoi O+
ViviRAWRSzaterdag 2 februari 2019 @ 23:24
Ahh Quoi wij hebben daar exact dezelfde knuffel gekocht, begin oktober. (Sterker nog, ik zag eerst jouw foto en wist al meteen dat het van SeaLife moest zijn. :D )

Qua dierengeluiden hebben wij hier ingevoerd:
Wat zegt een krokodil?
- Hap hap!
ReginaFalangezondag 3 februari 2019 @ 12:09
Leuke foto Quoi!
Vivi: Hier zegt de krokodil ook HAP.

Nieuwste dier van Kwark is het neuspaard. :D

SPOILER
Er zijn genoeg leuke steden in Nederland. Maar de echte grote steden vallen af. Ik weiger om 1800 per maand te betalen voor een huurwoning als ik voor de helft hetzelfde aantal vierkante meters kan huren in een andere stad. Zeker omdat we niet locatie gebonden zijn.

Wat me wel op valt is dat sommige steden Delft, Zwolle en Nijmegen bijvoorbeeld hele lange wachttijden hebben voor particuliere huur. Wil het liefst voor Mei verhuizen.
FlyingFishzondag 3 februari 2019 @ 14:41
RF
SPOILER
In Zoetermeer kun je binnen twee weken een prima particulier huurhuis hebben. Mijn zus kon vorig jaar kiezen uit drie ruime woningen/appartementen met 4(+) kamers voor zo'n ¤1000, in de gewilde buitenwijk. Wellicht is dat ook nog een optie? Ik gok dat Almere en Purmerend ook wel zou moeten lukken, dat zijn een zelfde soort 'ontworpen' steden. Maar meestal is het wel een kwestie van even fanatiek zoeken.
Wij zijn vorig jaar met (oa) peuter naar sealife geweest. Ik was blij dat we vrijkaartjes hadden, we zijn nog geen uur binnen geweest. We hebben een jaarkaart van Blijdorp en het oceanium is echt een stuk groter, ruimer en mooier imo, dus waarschijnlijk zijn we gewoon verwend. De krokodil maakte hier overigens ook het meeste indruk. Vooral dat hij er een mocht aanraken (een opgezette dacht ik?).
Aereniazondag 3 februari 2019 @ 16:54
RF: je zou idd eens in Zoetermeer moeten kijken! Hele mooie huizen en de wijken zijn ook leuk opgezet! En je bent zo in DH enzo. Vind t jammer dat het voor mij geen optie meer is (A's vader woont er, en zijn familie verspreid over een aantal andere wijken...en hoef hen niet te zien ;) )

Sealife viel hier idd ook tegen. Meeste tijd doorgebracht bij de pinguïns..di3 lieten zich beter zien dan die in Blijdorp waar de condens je het zicht ontneemt :D
Burdiezondag 3 februari 2019 @ 17:03
Lelystad en Almere kan je ook zo terecht.
Burdiezondag 3 februari 2019 @ 17:04
Het beste uit Zoetermeer...

SPOILER
... is de trein naar Den Haag
Aereniazondag 3 februari 2019 @ 19:07
quote:
12s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:04 schreef Burdie het volgende:
Het beste uit Zoetermeer...

SPOILER
... is de trein naar Den Haag
_O-
pinquitzondag 3 februari 2019 @ 19:15
Dordrecht is ook tof! Of Leiden O+ Gouda O+
ReginaFalangezondag 3 februari 2019 @ 19:16
quote:
10s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:03 schreef Burdie het volgende:
Lelystad en Almere kan je ook zo terecht.
Flevoland trekt me niet.
Willen wel een stad met wat karakter en cultuur.

Gouda hoor ik veel slechte dingen over maar dat is dus niet zo dramatisch?
pinquitzondag 3 februari 2019 @ 19:37
Oh, dat weet ik niet RF! Ik heb er zelf nooit gewoond, maar vind het wel een mooie en gezellige stad.
FlyingFishzondag 3 februari 2019 @ 20:41
quote:
12s.gif Op zondag 3 februari 2019 17:04 schreef Burdie het volgende:
Het beste uit Zoetermeer...

SPOILER
... is de trein naar Den Haag
Die naar Utrecht bedoel je :P

RF, ik had ooit een vriend uit Gouda, en toen ik voor het eerst met wat mensen bij hem was stonden wat jongeren uit de buurt messen in een schutting te gooien :') Gebeurde normaal nooit iets volgens hem, maar sindsdien was Gouda de stad met de messengooiers. Dit was in het centrum overigens. Gouda heeft wijken waar je niet wil wonen, maar volgens mij ook wel wat echt leuke wijken. Zoals vrijwel elke stad dus.
Aereniawoensdag 6 februari 2019 @ 09:35
Even klagen... miepmiep
SPOILER
A ging op ma naar de psz. Wilde ik per 1 jan graag verplaatsen naar de woe, omdat ze 4 dagen naar t kdv gaat (dus zo heeft ze een 'breekpunt' in de week). Anyway, had in juli alles geregeld en toen kwamen ze er in dec mee dat ze een fout hadden gemaakt in de planning en dat A pas vanaf 20 feb terecht kan op wo. Dus ik heb 6 weken geen opvang op wo. Gelukkig lieve juffen die elke keer kijken of er een ziekmelding is op wo. Dan kan A alsnog komen. Zo niet, dan passen opa en oma op.

Heb ik vandaag extra lang - tot 8.30 - gewacht en niks gehoord. Dus bracht A maar naar opa en oma in dr pyjama om daar te ontbijten (wil ze graag zo) en voel onderweg naar de tram mn mobiel trillen. Kijk ik: is er een plek. En ze gaan vandaag naar Dikkie Dik in het theater :o

Vind t zo lullig voor A. Gaan ze eens wat doen, is ze al helemaal ingesteld op een ochtend bij opa en oma. Laatstgenoemden willen haar ook niet alsnog brengen, want dan moeten ze haasten enz enz En zitten al gezellig met A aan t ontbijt (logisch). A weet nergens van, maar het was zo'n leuke verrassing voor haar geweest.

tl;dr: door gezeik met psz-planning nog geen standaard psz op wo en geen blij enthousiast snoetje dat vanmiddag vertelt dat ze bij dr lievelingspoes in t theater is geweest... ;(

Jagärtrutwoensdag 6 februari 2019 @ 09:40
Ach, wat stom Aerenia. Misschien voortaan zelf (of opa en oma laten) bellen om te kijken of er plek is?

Weten jullie nog van die drama buien die T een tijd geleden had? Die waren heel lang weg, maar zijn nu weer vol terug. Weer nadat hij ziek is geweest, was de vorige keer ook zo. Vind het wel gek, wat ziek zijn nu triggerd. Tussendoor was hij een engeltje, dus ik ben blij om te weten dat het een fase is, maar het is wel wanhoopmakend, drie keer per dag een uur lang een gillend en krijsend kind. Gister een krijsend kind naar school gebracht zonder jas in de kinderwagen, rennend met baby op de buik omdat we door alle drama te laat waren.
Quoiwoensdag 6 februari 2019 @ 13:39
Nou, wat een gedoetje zeg, Aerenia!

Vervelend van de buien Jagar. Ik merk ook dat zodra er iets is, ziekzijn of extreem moe, dit evenredig opgaat met de frequentie en intensiteit van de buien :{

Vandaag niks aan het handje. Eindelijk sliep meneer eens 'uit' (dwz 7 uur) en ging fluitend mee naar de muziek- en dansles. Vooraf heel even met de takelwagen spelen en zodra ik aankondig dat ik tot 10 ga tellen, gaat hij zelf al tellen en opruimen om mee te gaan naar de les. Afkloppen, maar dat tot 10 tellen werkt subliem. Dit is weer een nieuwe serie lessen met nieuwe kindjes, die de kat uit de boom kijken natuurlijk. Tof om te zien dat Max dat nu eens niet heeft en al helemaal op zijn gemak was.

We hebben hier toch gekozen voor een structurele 3e opvangdag. Ik breng hem dan op mijn gemak 's ochtends naar mijn ouders, waar hij het geweldig vind. Ik heb dan de tijd voor werk (officieel 4 uurtjes, maar fijne backup voor als het drukker is) en .... mezelf O+ Gister was voor het eerst en ik ben eerst eens voor mezelf gaan winkelen gisterochtend. Ik vind het nu al een geslaagd plan. Ouders blij, Max blij, ik relaxter: win-win :)
Hupjewoensdag 6 februari 2019 @ 19:14
Balen, Aerenia, dat soort fouten van geen opvang zijn al niet leuk, laat staan als ze dan iets leuks missen. Geluk bij een ongeluk dat ze dat zelf nog niet weet.

Ach Jagar, alweer :* Hopelijk gaat het snel weer over.

Quoi toch voor de derde dag gegaan. Fijn dat het bevalt.

Ik weet niet of het de leeftijd is, of het weer, of aardstralen, of de eigenwijsheid van mijn kind, maar pfff. Handen vol de laatste weken. Krijg van de opvang (en laatst ook van oma en opa) alleen maar teruggekoppeld wat hij nú weer gedaan heeft. Jongens, ik weet het ook niet. Begin 'm ook een beetje te knijpen voor school :') Het gesprek met de juf staat inmiddels gepland, voordat hij voor de eerste keer gaat wennen. Ik weet echt niet wat ik van J moet verwachten straks.
Jagärtrutwoensdag 6 februari 2019 @ 19:28
Oh, dat is ook niet leuk, hupje!

Ik ga eens vaker klagen. Vanmiddag zonder problemen uit school, zonder problemen z’n speelgoed gedeeld met bezoek, en toen ik zei dat het eten bijna klaar was ruimde hij zonder enige aanwijzing van mij helemaal alleen z’n speelgoed op, en ging klaar zitten aan tafel.... O+
Adrian4donderdag 7 februari 2019 @ 00:32
Aerenia, ik zou daar ook van balen hoor. Heeft ze wel een leuke dag gehad bij opa en oma?

Jager, je beschrijft in je laatste berichtje de ideale peuter! O+ zelf alleen opruimen O+
Hier was het vanmiddag weer eens groot drama omdat hij op moest ruimen.
Sterkte met al het drama

Quoi, klinkt als een hele goede win win situatie! Fijn dat het zo kan

En volgens mij zit J. in een heerlijke fase hupje. Meestal blijkt het toch echt een fase te zijn. Houd vol!

Willem is nu verbaal dusdanig sterk dat hij nu in de wijsneus fase zit. Samen met peuterlogica is dat echt af en toe hilarisch. Ik zal proberen voorbeelden te posten, ik kom er nu niet op uiteraard.
Schanumaandag 11 februari 2019 @ 11:18
Vrouwlief is net met Jewel bij de KNO arts geweest, kreeg een vluchtig appje dat de neusamandelen worden verwijderd en dat ze buisjes gaat krijgen. Voor verwijderen van keelamandelen vinden ze haar nog wat te jong, daarmee willen ze wachten tot ze minimaal 3 is omdat dat nog best pittig blijkt te zijn.

Ze belt straks als ze tijd heeft voor meer toelichting, maar mijn arme peutermeisje, ik word hier toch heel verdrietig van :{
Shopaholic1984maandag 11 februari 2019 @ 17:41
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 11:18 schreef Schanu het volgende:
Vrouwlief is net met Jewel bij de KNO arts geweest, kreeg een vluchtig appje dat de neusamandelen worden verwijderd en dat ze buisjes gaat krijgen. Voor verwijderen van keelamandelen vinden ze haar nog wat te jong, daarmee willen ze wachten tot ze minimaal 3 is omdat dat nog best pittig blijkt te zijn.

Ze belt straks als ze tijd heeft voor meer toelichting, maar mijn arme peutermeisje, ik word hier toch heel verdrietig van :{
Hier zijn bij 1 van de meiden de keel- en neusamandelen tegelijk verwijderd (geen buisjes) Ze was 3. Zij heeft er echt totaal geen last van gehad. Ze stond de dag erna met oma in de speeltuin te spelen 🙈. Ik was ook van het ergste uit gegaan. 1e dag 5,5 ijsje gevreten 😂.
Verschilt dus heel erg per kind.
Quoimaandag 11 februari 2019 @ 22:02
Och Schanu, ik snap je zorgen. Het is wel een hele ‘dankbare’ operatie idd; veel kindjes hebben er profijt van. Maar leuk is anders :Y

Ik ben geveld door de griep des doods }) en heb gelukkig een hele dikke welterusten smakkerd van Max gehad - terwijl ik sliep dus :') :{ O+
Schanudinsdag 12 februari 2019 @ 09:18
Fijn om te lezen dat jouw dochter er zo weinig last van heeft gehad Shopaholic! Dat geeft hoop :) En sowieso kan het alleen maar beter worden, dus ik ben heel blij als het is gebeurd!

Quoi, veel beterschap voor jou, hopelijk knap je snel weer op!
Quoidinsdag 12 februari 2019 @ 09:22
Ha, Max ook ziek. Ook een ervaring, samen boven emmertjes hangen enzo O+
lunapuelladinsdag 12 februari 2019 @ 09:25
Beterschap voor jullie beiden, @Quoi!
Schanudinsdag 12 februari 2019 @ 09:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2019 09:22 schreef Quoi het volgende:
Ha, Max ook ziek. Ook een ervaring, samen boven emmertjes hangen enzo O+
Ahw beterschap voor jullie beidjes dan! Saampjes in bed hangen en veel knuffelen is hopelijk het beste medicijn :*
gewoonmezelf87dinsdag 12 februari 2019 @ 11:37
quote:
0s.gif Op maandag 11 februari 2019 11:18 schreef Schanu het volgende:
Vrouwlief is net met Jewel bij de KNO arts geweest, kreeg een vluchtig appje dat de neusamandelen worden verwijderd en dat ze buisjes gaat krijgen. Voor verwijderen van keelamandelen vinden ze haar nog wat te jong, daarmee willen ze wachten tot ze minimaal 3 is omdat dat nog best pittig blijkt te zijn.

Ze belt straks als ze tijd heeft voor meer toelichting, maar mijn arme peutermeisje, ik word hier toch heel verdrietig van :{
James was net 2 toen alles eruit ging, (een jaar eerder al een keer buisjes en alleen neusamandel) maar die hele operatie is mij zo meegevallen... 1e dag was lasrig want pijn en wilde niet drinken maar daarna weinig klachten vd keel...(longontsteking als complicatie was n btj jammer)

Mijn oudste gaat de 26 voor keelamandelen.
Quoidonderdag 14 februari 2019 @ 18:09
Och succes met je oudste GM! Je bent doorgewinterd inmiddels.

Wij (Max en ik) waren vandaag weer aan het werk en bij gastouder na 2 volle dagen griep. Toch wat te vroeg, want allebei wat eerder thuis en nu lekker uitbrakken 8)7 Ziek zijn terwijl je kind ziek is :N
gewoonmezelf87vrijdag 15 februari 2019 @ 10:58
quote:
0s.gif Op donderdag 14 februari 2019 18:09 schreef Quoi het volgende:
Och succes met je oudste GM! Je bent doorgewinterd inmiddels.

Wij (Max en ik) waren vandaag weer aan het werk en bij gastouder na 2 volle dagen griep. Toch wat te vroeg, want allebei wat eerder thuis en nu lekker uitbrakken 8)7 Ziek zijn terwijl je kind ziek is :N
Vaste klant in het zkh :+

ach beterschap en sterkte voor jou en Max. lekker samen op de bank kruipen?
Quoivrijdag 15 februari 2019 @ 15:03
Dat stadium zijn we helaas voorbij. Die peuters hebben (al zijn ze nog ziek) al zo snel weer energie, man man man, veel te veel voor wat ik aankan }:| Gelukkig is zijn vader vandaag lekker thuis.

Gister had hij trouwens geen zin in een valentijnsknutselwerk, aldus de gastouder :D
ReginaFalangezaterdag 16 februari 2019 @ 12:49
Alweer wat beter Quoi?

Leuk joh die peuters. We hebben een lek in het toilet boven. Loodgieter komt kijken, vraagt aan peuter of hij het dan maar eens snel zal maken. Peuter antwoord met: Ja, mama moet poepuhh.

}:| }:|

SPOILER
Ben ik de enige die af en toe rammelende eierstokken heeft? Ik wilde nooit een tweede en nu vinden mijn eierstokken ineens dat het toch zo leuk zou zijn.

Alleen geen zin in de zwangerschap, bevalling en de vele slapeloze nachten, krampjes etc etc. Dus als iemand weet hoe je via PostNL een dreumes kunt laten bezorgen dan heb ik serieuze interesse.
LeSagezaterdag 16 februari 2019 @ 13:37
Weet je zeker dat je een dreumes wil bestellen ja? Want pfoe, die kost mij echt bergen energie :')

S. is de hele week ziek (geweest). Echt zo sneu, met ‘de tv hoeft niet aan mama, ik ga slapen.’ En dat 4 dagen lang ofzo. Nu aan de beterende hand, dus een humeur om af te schieten ;( :')
En uiteraard is vriend vanmorgen op vakantie vertrokken voor een week. Ik hoop dat S. snel weer de oude is, want dit is voor hem ook zo stom.

Mijn zusje van 25 werd nog wel even op haar plek gezet door haar neef van 3 met 40 graden koorts. Mijn vriend is onze VW kever naar Hongarije brengen om hem op te knappen, en mijn zus vroeg zich af hoe ze die op de aanhanger zouden krijgen. Zegt S.: ‘Die rijden ze gewoon zo schuin erop met planken.’ Ohja, dat is natuurlijk best logisch :D
Quoizaterdag 16 februari 2019 @ 15:11
LeSage sterkte. En ja, hier hoef ik Max ook niks wijs te maken als het gaat over vliegtuigen, hijskranen, aanhangwagens, takelwagens etc etc. Gister haalden we de auto uit de garage en daar wist hij van alles uit te leggen :s)

We zijn eindelijk wat opgeknapt yeah. Net op tijd voor een etentje vanavond, dus zus en zwager passen op Max. Daar verheugt hij zich de hele dag al op, want dan neemt hij zijn vliegveld mee met vliegtuigen, sleepauto en 'trapauto' ("voor het instappen mama!!"). Zo'n matje had ik een keer op het vliegveld voor 'm meegenomen en dat is helemaal de bom.

RF!
SPOILER
Ik weet niet waarom onder een spoiler, maar deels herkenbaar. Hier ook bij vlagen zo'n gevoel. Ik kan alleen de nadelen ook goed bedenken :P Alleen rammelt er hier nog iets en dat is mijn lijf :D Dat die niet meer naar 1.0 gaat ok, maar bekkentechnisch is mijn lijf nog steeds aan het herstellen geloof ik. Dat nog eens op de waagschaal zetten vind ik het geloof ik niet waard.
Hebben jullie al een stad gevonden? :+
ViviRAWRSzaterdag 16 februari 2019 @ 17:30
@ReginaFalange
SPOILER
Ik wilde juist al een hele tijd een topic openen over het hebben van één kind en hoe tof dat allemaal is. Voor mij voelt het echt als: wel de lusten, niet de lasten.

Het zwanger worden, zwanger zijn en bevallen ging hier overigens helemaal prima, en ik zou ook heus wel weer zo'n mini op m'n borst willen leggen O+ , maar alles van daarna lijkt me grotendeels niet leuker dan hoe het nu is, integendeel.

Nu ik richting de 40 ga (laatst 35 geworden :') ) denk ik er wel regelmatig aan in de trant van: "Weet ik dit wel heel, heel zeker, want straks kan het niet meer." Dat is wel wat anders dan rammelen, ik wil ervoor oppassen dat ik een beslissing neem (uiteraard samen met mijn man) waar ik later enorm spijt van krijg.
FlyingFishzaterdag 16 februari 2019 @ 18:01
SPOILER
Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat mensen dat eerste jaar echt leuk vinden. Ja, die nieuwe dingetjes die ze leren zijn leuk, maar niet leuk genoeg imo. Toch hebben wij wel bewust voor een tweede gekozen omdat ze op latere (7+) leeftijd wel veel meer aan een broer of zus in huis hebben dus we dat sowieso wilden bieden. En omdat we nu toch nog in de luiers en intensieve verzorging zaten en ik daar niet opnieuw aan wilde beginnen als dat eenmaal klaar is (tweede leg of nakomertjes begrijp ik ook niet). Daarentegen heb ik tijdens de zwangerschap exact dezelfde gedachtes gehad als vivi. Het is nu zo leuk en makkelijk, waarom gaan we dat veranderen. En dat eerste jaar met de tweeling was ook echt hels, ik heb het er soms met m'n man over dat het wonderbaarlijk was hoe we toen nog konden functioneren. Maar we hadden ons daarop ingesteld, even een jaartje overleven, en ze hebben het nu vaak zo leuk samen. O is ook echt blij met de komst van zijn zusjes als ik hem ernaar vraag (niet altijd natuurlijk).
Maar tegelijk kunnen we nu amper weg want je zadelt mensen niet zo snel op met drie kleine kinderen en drie kleine kinderen (laten) eten is veel gedoe. Maar ik heb wel het idee dat de meeste nadelen komen doordat het er 3 zijn, niet als het er 2 zouden zijn. Vooral omdat je met 3 als volwassen stel altijd in de minderheid bent, 2 kun je verdelen.

Verder een prima onderwerp voor een los topic. Die was er ooit ook al dacht ik, tenminste over gezinsuitbreiding, niet over bewust voor 1 kiezen.
Quoi, wat voor matje heb je precies meegenomen? En fijn dat jullie je beter voelen!

Wijsneusdreumesen O+
ViviRAWRSzaterdag 16 februari 2019 @ 19:00
@FlyingFish
SPOILER
Ik vond het eerste jaar wel écht leuk. :D Ze heeft dan ook geen krampjesperiode gehad en ze sliep al na 2 maanden het klokje rond, dat scheelt natuurlijk heel veel.

Het enige vervelende voor mij was dat ik fulltime kolfde, en hoewel ik daar niet bewust aan begonnen was (het zou tijdelijk zijn :') ), had ik daar op ieder moment bewust mee kunnen stoppen. Ik had dus wel grip op de situatie en dat maakt veel uit.

Er is inderdaad een topic van "..en dan heb je er twee! (of drie)", maar voor zover ik weet niet voor mensen die bewust één kind hebben.

Nakomertjes snap ik juist wel trouwens, dan heb je lekker veel één op één tijd met de baby omdat de oudste(n) al op school zit(ten). O+
ReginaFalangezaterdag 16 februari 2019 @ 19:13
Quoi: Nog geen stad gevonden trouwens! Merk wel dat veel verhuurders erg vaag doen. Vragen niet beantwoorden maar dan zeggen "wanneer u zich heeft ingeschreven merkt u dat vanzelf".

Ook balen dat je bekken nog niet hersteld zijn. Hier nog steeds een zeer stuitje. Kan eigenlijk alleen op onze plofbank zitten zonder een stuitje te krijgen.

SPOILER
Vivi, ik denk dat ik juist daarom rammel. Alles is nu zo leuk en gaat soepel en zonder gedoe. Dus doe er nog maar eentje voor double the fun vinden mijn eierstokken nu een hele logische redenering.

Maar weer zwanger zijn (met misschien weer zwangerschapsvergiftiging), weer een bevalling en weer een kind dat pas rond zijn verjaardag gaat doorslapen... pff daar heb ik niet echt zin in.
Juist blij dat we dat achter de rug hebben. En dat is dan als alles goed gaat en je een gezond kind hebt. Dan heb ik nog niet eens aan een vacuumpomp bevalling, niet gezond kind of huilbaby gedacht.

Ga het denk ik even laten bezinken.
gewoonmezelf87zaterdag 16 februari 2019 @ 19:57
SPOILER
Ik rammel als een kanon voor een 3e... maar dan zou ik dat wel graag pas doen als James naar school is... En vraag me in godsnaam niet waarom want dat 1e jaar met james was natuurlijk hels met alle opnames en ziekte... Maar manman nog een keer zo'n klein humpie op je borst, en alles nog 1x meemaken... Ja!

Maar goed ik heb geen man dus dat maakt het ook allemaal iets moeilijker :+

Hupjezaterdag 16 februari 2019 @ 20:27
SPOILER
Nou, dan ik ook maar in een spoiler :D. Ik ben er best wel mee bezig de laatste tijd, of ik nog een kind zou willen of niet. Ik neig steeds meer naar niet, maar ben aan de andere kant bang dat ik er spijt van krijg. Het eerste jaar met huilbaby was verschrikkelijk, ik heb pas sinds een jaar ofzo dat ik geen beklemmend gevoel meer krijg als ik een baby hoor huilen. Het is nu relatief makkelijk met een bijna kleuter, kan en wil ik nog wel terug naar de babytijd? En wat nou als de tweede weer een huilbaby is? Kunnen wij dat als stel aan, en doe ik mijn kind dan niet te kort? Aan de andere kant, als wij later oud zijn en J is alleen, dan heeft hij ook niemand om op terug te vallen. Enz enz.
Malteserzaterdag 16 februari 2019 @ 20:46
SPOILER
Na een draak van een zwangerschap werd hier een prachtig tweede kind geboren. Mars is zo anders dan Twix. Mars is echt een baby voor beginners, zó makkelijk. Daar hebben we geluk mee.
Ik vind het eerste jaar oprecht wel heel leuk. Dat vond ik ook bij Twix, ondanks ziekenhuisellende.

Maar jongens, die interactie tussen die twee O+ O+ , geweldig!! Er is niks mooiers!
LeSagezaterdag 16 februari 2019 @ 20:50
Hupje, ik denk niet dat je een kind tekort doet zonder broers of zussen. Sowieso is het niet met zekerheid te zeggen dat ze later überhaupt een band hebben (mijn ouders hebben bijvoorbeeld met een aantal broers/zussen geen contact).

Ik rammel momenteel niet voor een derde, maar sluit het niet uit voor later.
Wat ik uit eigen ervaring kan zeggen: een tweede is weer zo anders dan een eerste. Jijzelf bent anders, immers al ervaren in het ouderschap. Maar ook het kindje is natuurlijk anders. Ik ging er sowieso vanuit dat Mijm na 11 maanden niet meer door zou slapen en dat we daarna met 4en in bed zouden liggen voortaan. Maar dat blijkt dus gewoon tot nu toe niet zo te zijn :D

Succes allemaal met de beslissingen, want het is moeilijk en zo levensbepalend.
Aereniazaterdag 16 februari 2019 @ 22:00
Ik wil heel graag een tweede (A wil dat ook :P ), maar heb hetzelfde probleem als GM: geen man (althans; met wie ik dat zou willen :9 )
ViviRAWRSzaterdag 16 februari 2019 @ 22:59
quote:
1s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 22:00 schreef Aerenia het volgende:
(althans; met wie ik dat zou willen :9 )
Ohh, vertel? O-)
hetzusjevanzaterdag 16 februari 2019 @ 23:41
Errr even een tegengeluid: wij hebben momenteel meer werk aan peuter dan met de baby. Ik vind de baby echt stukken makkelijker :'). Eef kan echt een gruwelijke draak zijn momenteel. Nien is de meest relaxte baby, supertevreden meisje. Maar ik besef me ook heel goed dat het ook heel anders uit had kunnen vallen, dus ik begrijp de twijfels en afwegingen zeker wel. Succes met de afwegingen allemaal, blijft lastig.

Vraagje: Heeft iemand nog tips om peuter zover te krijgen dat ze ook op de wc gaat poepen ipv in de luier? Ze is echt zindelijk, plassen gaat prima op het toilet maar poepen ho maar. Om een luier vragen en net zolang ophouden tot ze er een om krijgt :{w. Wij zijn er kortom een beetje klaar mee maar nu zij nog :P.
Burdiezaterdag 16 februari 2019 @ 23:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:41 schreef hetzusjevan het volgende:
Errr even een tegengeluid: wij hebben momenteel meer werk aan peuter dan met de baby. Ik vind de baby echt stukken makkelijker :'). Eef kan echt een gruwelijke draak zijn momenteel. Nien is de meest relaxte baby, supertevreden meisje. Maar ik besef me ook heel goed dat het ook heel anders uit had kunnen vallen, dus ik begrijp de twijfels en afwegingen zeker wel. Succes met de afwegingen allemaal, blijft lastig.

Vraagje: Heeft iemand nog tips om peuter zover te krijgen dat ze ook op de wc gaat poepen ipv in de luier? Ze is echt zindelijk, plassen gaat prima op het toilet maar poepen ho maar. Om een luier vragen en net zolang ophouden tot ze er een om krijgt :{w. Wij zijn er kortom een beetje klaar mee maar nu zij nog :P.
Ik zou eigenlijk geen extra moeite doen, ze is zo toch ook zindelijk? Poepen op de wc/potje vinden veel kinderen eng en spannend. Ik zou het loslaten en accepteren dat ze voor haar vierde verjaardag echt wel een keer op de wc gaat poepen ipv alleen maar in luiers.
ViviRAWRSzondag 17 februari 2019 @ 01:47
@ReginaFalange
SPOILER
Geniale redenering van je eierstokken inderdaad! :D
Hoe staat je partner hierin eigenlijk? Succes met alles afwegen. :*
@gewoonmezelf87
SPOILER
Denk je niet dat dit O+-gevoel van "nog een keer zo'n klein humpie op je borst, en alles nog 1x meemaken..." na ieder kind opnieuw kan terugkomen? Ik wel namelijk, dus in mijn (nogal rationele) hoofd telt dit eigenlijk niet mee, want na het hoeveelste kind trek ik dan wél de grens?
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:41 schreef hetzusjevan het volgende:
Errr even een tegengeluid: wij hebben momenteel meer werk aan peuter dan met de baby. Ik vind de baby echt stukken makkelijker :'). Eef kan echt een gruwelijke draak zijn momenteel.
Mijn overwegingen komen eigenlijk niet vanuit het idee dat de baby meer werk zou zijn, meer de combinatie. Zelfs als ze allebei gezond en makkelijk zijn is het toch schipperen met je tijd en aandacht, en ik denk dat ik me daar niet gelukkig bij zou voelen. Achteraf gezien had ik gewoon heel jong moeten beginnen, bijvoorbeeld zoals Leandra: wel twee kinderen, maar niet tegelijkertijd. :D Het had nog gekund ook: ik ben al sinds mijn 16e samen met mijn partner.

Ik lees hier trouwens significant vaker over draken van peuters als er een jonger broertje of zusje in het spel is, dan wanneer de peuter alleen is. Hopelijk heeft ZZ die memo ook ontvangen. *)
Hupjezondag 17 februari 2019 @ 07:45
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 01:47 schreef ViviRAWRS het volgende:

Ik lees hier trouwens significant vaker over draken van peuters als er een jonger broertje of zusje in het spel is, dan wanneer de peuter alleen is. Hopelijk heeft ZZ die memo ook ontvangen. *)
Nou, J was de afgelopen weken een behoorlijke draak. Sinds donderdag lijkt dat weer voorbij (kssst, Fokwet). Dus die heeft die memo dan duidelijk niet gehad. :7
Roomsnoeszondag 17 februari 2019 @ 07:51
Ik schrijf hier eigenlijk nooit over S (2,5), haha. Maar mijn twee kinderen hebben zo veel aan elkaar, groeien echt samen op, troosten elkaar... Het kan dus ook echt wel dat broertjes/zussen niet bekvechten. Ik wil graag een derde maar mijn man ziet beren op de weg, is bang dat het te veel werk gaat zijn.

Het eerste jaar vond ik heerlijl. Ja, slapeloze nachten, maar door de bv viel dat reuze mee, en ik heb er weinig last van gehad. De eerste maanden stond alles in het teken van voeden en luiers maar daarna gingen we samen op pad, lunchen in cafeetjes, wandelen kn het bos. Ik zou het graag nog eens doen.

Maar, eerlijk is eerlijk: we hebben een jaar verlof hier dus alle tijd om bv te geven etc. (Maar daarna wel 5 dagen werken 😭)

Anyway - even een tegengeluid, dat het niet altijd schipperen is.
gewoonmezelf87zondag 17 februari 2019 @ 07:53
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 01:47 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:ReginaFalange
SPOILER
Geniale redenering van je eierstokken inderdaad! :D
Hoe staat je partner hierin eigenlijk? Succes met alles afwegen. :*
@:gewoonmezelf87
SPOILER
Denk je niet dat dit O+-gevoel van "nog een keer zo'n klein humpie op je borst, en alles nog 1x meemaken..." na ieder kind opnieuw kan terugkomen? Ik wel namelijk, dus in mijn (nogal rationele) hoofd telt dit eigenlijk niet mee, want na het hoeveelste kind trek ik dan wél de grens?
[..]

Mijn overwegingen komen eigenlijk niet vanuit het idee dat de baby meer werk zou zijn, meer de combinatie. Zelfs als ze allebei gezond en makkelijk zijn is het toch schipperen met je tijd en aandacht, en ik denk dat ik me daar niet gelukkig bij zou voelen. Achteraf gezien had ik gewoon heel jong moeten beginnen, bijvoorbeeld zoals Leandra: wel twee kinderen, maar niet tegelijkertijd. :D Het had nog gekund ook: ik ben al sinds mijn 16e samen met mijn partner.

Ik lees hier trouwens significant vaker over draken van peuters als er een jonger broertje of zusje in het spel is, dan wanneer de peuter alleen is. Hopelijk heeft ZZ die memo ook ontvangen. *)
Ongetwijfeld zul je dat gevoel altijd wel een beetje hebben maar toch... t voelt niet af ofzo...

Sarah was onwijs makkelijk toen James er eenmaal was, James heeft de peuterpuberteit uitgevonden denk ik... wat een draak is dat de laatste dagen :X
ViviRAWRSzondag 17 februari 2019 @ 10:33
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 07:51 schreef Roomsnoes het volgende:
Ik schrijf hier eigenlijk nooit over S (2,5), haha. Maar mijn twee kinderen hebben zo veel aan elkaar, groeien echt samen op, troosten elkaar... Het kan dus ook echt wel dat broertjes/zussen niet bekvechten.
Ja dat is ook een belangrijke factor, mijn eigen ervaring op dat gebied. Ik heb een jongere zus en ongeveer vanaf dat zij kleuter was totdat ik puber was hebben we jarenlang dag in, dag uit ruzie gemaakt. Toen zij baby/dreumes/peuter was vond ik het nog wel gezellig met haar, en toen ik puber werd zorgde ik ervoor dat ik weinig thuis was en maakte ik (o.a. daarover :') ) eerder ruzie met mijn ouders dan met haar.

Anyway, ik heb dus zó geen zin in een jarenlang verziekte sfeer in huis of om die hele periode politieagentje te moeten spelen om het in goede banen te leiden. Zo hoeft het helemaal niet te gaan uiteraard, maar áls het gebeurt zou ik oprecht spijt hebben.
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 07:53 schreef gewoonmezelf87 het volgende:
Ongetwijfeld zul je dat gevoel altijd wel een beetje hebben maar toch... t voelt niet af ofzo...
Ah dat is wel anders inderdaad, ik ben mijn knagende gevoel van toen ik jaren rammelde echt kwijt sinds ZZ er is. Hopelijk komt het er toch nog van voor jou. :)
Stippelrientjezondag 17 februari 2019 @ 10:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2019 23:41 schreef hetzusjevan het volgende:
Errr even een tegengeluid: wij hebben momenteel meer werk aan peuter dan met de baby. Ik vind de baby echt stukken makkelijker :'). Eef kan echt een gruwelijke draak zijn momenteel. Nien is de meest relaxte baby, supertevreden meisje. Maar ik besef me ook heel goed dat het ook heel anders uit had kunnen vallen, dus ik begrijp de twijfels en afwegingen zeker wel. Succes met de afwegingen allemaal, blijft lastig.

Vraagje: Heeft iemand nog tips om peuter zover te krijgen dat ze ook op de wc gaat poepen ipv in de luier? Ze is echt zindelijk, plassen gaat prima op het toilet maar poepen ho maar. Om een luier vragen en net zolang ophouden tot ze er een om krijgt :{w. Wij zijn er kortom een beetje klaar mee maar nu zij nog :P.
Betrek je ze wel eens bij een na het poepen ritueel?

Kijken of er een letter gepoept is :')
Benadrukken dat het afvegen zoveel makkelijker en sneller is.
Doortrekken
Kijken of de borstel gebruikt moet worden.
Geurtje spuiten.

Hier werkte dat als een trein.
Stippelrientjezondag 17 februari 2019 @ 10:58
Betreft rammelende stokjes of keuze voor wel of niet een tweede kind.

SPOILER
Hier begon wurm er het eerst over. "Ik wil graag grote broer worden!"
Hij is ook zo ontzettend lief voor kleine kindjes.

Ikzelf hoorde mij altijd wel rammelen, maar verstand won altijd van hartewens. Sinds wurm iets meer in zijn eigen bed ging slapen zijn wij er meer over gaan praten. Het duurde bij mij sowieso 23 maanden voor mijn cyclus eens op gang kwam na de geboorte van wurm. Eerder zou geen eens optie zijn geweest :)

Ik vind het ook wel fijn dat hij al zo zelfstandig veel kan. En zo graag helpt. Het lijkt mij juist heel pittig met een irish twin. :@
FlyingFishzondag 17 februari 2019 @ 12:20
@Aerenia Lastig, als je allebei wil maar een partner mist. Is een 2e zonder partner een optie?

@ViviRAWRS Hoe is de band nu met je zusje? Heb je het idee dat je ouders dat anders aan hadden moeten pakken? Ik ben het nakomertje en heb ook meegemaakt hoe twee van mijn zussen de hele (pre-)puberteit steeds weer enorme bonje hadden tot vechten aan toe, maar sinds ze uit huis zijn kunnen ze het goed met elkaar vinden en doen ze ook regelmatig gewoon wat met z'n tweeen. En dan is het dus de vraag of die onverwachte vervelende jaren dat waard zijn geweest. Mijn ouders zouden zonder twijfel ja zeggen. Maar goed, we zijn ook een hechte familie, niemand van ons heeft een vriendschap die aan de familieband kan tippen en dat wil ik voor mijn kinderen ook. En de basis van die band wordt welliswaar gelegd in de kindertijd, maar de echte vruchten ervan worden pas als volwassene geplukt imo.

Mijn peuter is overigens gewoon een rustige knul met af en toe een bui. Dat was hij als baby al en is met de komst van zijn zusjes amper veranderd. De meiden zijn veel feller, dat gaat nog wel wat worden straks. Maar het karakter van een kind heb je toch geen invloed op.
hetzusjevanzondag 17 februari 2019 @ 13:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 01:47 schreef ViviRAWRS het volgende:
@:ReginaFalange
SPOILER
Geniale redenering van je eierstokken inderdaad! :D
Hoe staat je partner hierin eigenlijk? Succes met alles afwegen. :*
@:gewoonmezelf87
SPOILER
Denk je niet dat dit O+-gevoel van "nog een keer zo'n klein humpie op je borst, en alles nog 1x meemaken..." na ieder kind opnieuw kan terugkomen? Ik wel namelijk, dus in mijn (nogal rationele) hoofd telt dit eigenlijk niet mee, want na het hoeveelste kind trek ik dan wél de grens?
[..]

Mijn overwegingen komen eigenlijk niet vanuit het idee dat de baby meer werk zou zijn, meer de combinatie. Zelfs als ze allebei gezond en makkelijk zijn is het toch schipperen met je tijd en aandacht, en ik denk dat ik me daar niet gelukkig bij zou voelen. Achteraf gezien had ik gewoon heel jong moeten beginnen, bijvoorbeeld zoals Leandra: wel twee kinderen, maar niet tegelijkertijd. :D Het had nog gekund ook: ik ben al sinds mijn 16e samen met mijn partner.

Ik lees hier trouwens significant vaker over draken van peuters als er een jonger broertje of zusje in het spel is, dan wanneer de peuter alleen is. Hopelijk heeft ZZ die memo ook ontvangen. *)
Mijn reactie was meer bedoeld op de uitspraak van RF dat ze een dreumes bezorgd wilde hebben ;). Maar eens, je moet schipperen met tijd en aandacht en dat is iets waar je vrede mee moet hebben. Of niet, en er dan idd niet aan beginnen :P.

Stippel thanks voor de tips, ik zal dat eens wat meer gaan proberen, misschien helpt het.
Aereniazondag 17 februari 2019 @ 13:46
@FlyingFish : niet echt. Hoe blij ik ook met A ben, ik wil bij een evt. 2e liever het hele proces doormaken met partner. Dat je samen alles kan delen: de eerste echo, de geboorte en alle mijlpalen erna. Dat lijkt me zo leuk! Tijdens de zwangerschap van A (en ook nu nog) voel(de) ik me dikwijls heel erg eenzaam. Ja, A is erg aanwezig :D maar het is toch anders als je altijd en overal de enige volwassene bent. Ook erg onhandig als je ergens naatoe gaat. Het is goed te doen ja, maar je hebt geen enkele seconde 'rust'.

@ViviRAWRS : haha, we zijn allemaal mensen he. Maar tot nu toe niemand tegengekomen bij wie ik het gevoel had dat er een stabiele toekomst in zat ;)
Selvariazondag 17 februari 2019 @ 13:50
Ik had hetzelfde als RF: als ik hier direct een dreumes kon krijgen had ik zo een derde gewild. :D Zwanger zijn en baby's. :{w Dreumesen en peuters. O+ Ja, het is niet altijd even makkelijk, met name met L. niet, maar ze zijn zo ontzettend leuk en lief samen. O+

Wij hebben er ook bewust zo weinig tijd tussen zitten. Het wordt nu lichamelijk ook weer minder zwaar (minder tillen, gewoon doorslapen meestal), dat scheelt ook. Verder hebben we nu een vaste oppas, zodat man en ik ook weer af en toe wat samen kunnen doen. *O* Daar vond ik eerder L. echt nog te klein (en lastig) voor.
Molozondag 17 februari 2019 @ 13:53
Aerenia, is er tijdens en na jouw zwangerschap helemaal geen contact meer met de vader van A?

Hier één lieverd, en na een kutzwangerschap en ruktijd voor mij lichamelijk erna is het prima zo.

En megablij dat die ene die we hebben, deze Miep is.
Wat een heerlijk wijffie _O_

Aanrader trouwens: toneelvoorstellingen van gezelschap Meneer Monster.
Vorige week naar De Gruffalo geweest en was echt tof :D
Aereniazondag 17 februari 2019 @ 14:01
@Molo : nope, hij toonde in het begin al weinig interesse en toen ik 4 maanden was zijn we (na een relatie van ruim een jaar) uit elkaar gegaan, omdat hij zich met 35 te jong vond voor de verantwoordelijkheden die bij een gezin horen. We hebben hem nooit meer gezien of iets van hem gehoord.

Daarom ben ik nu ook extra kritisch qua partnerkeuze. Het moet wel heel goed voelen + A is er ook en zij is voor mij het belangrijkste. Niet de bedoeling dat zij zich aan iemand gaat hechten die ineens verdwijnt.
Molozondag 17 februari 2019 @ 14:02
Oef, wat een bizar verhaal joh. Ik kan me er zo niets bij voorstellen wat er dan in je hoofd omgaat... Maar ja... Gedane zaken etc.

Fijn dat jij zo'n topmoeder bent voor haar O+

Ik vind het maar knap!
Aereniazondag 17 februari 2019 @ 14:08
O+
Lief van je!
gewoonmezelf87zondag 17 februari 2019 @ 16:30
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 14:01 schreef Aerenia het volgende:
@:Molo : nope, hij toonde in het begin al weinig interesse en toen ik 4 maanden was zijn we (na een relatie van ruim een jaar) uit elkaar gegaan, omdat hij zich met 35 te jong vond voor de verantwoordelijkheden die bij een gezin horen. We hebben hem nooit meer gezien of iets van hem gehoord.

Daarom ben ik nu ook extra kritisch qua partnerkeuze. Het moet wel heel goed voelen + A is er ook en zij is voor mij het belangrijkste. Niet de bedoeling dat zij zich aan iemand gaat hechten die ineens verdwijnt.
Gelukkig heeft ze jou!

En herkenbaar over nooit een seconde rust of tijd voor jezelf...
Ik doe ook alles alleen ondanks dat vader wel in hun leven is. Ze zijn 24/7/365 bij mij.

Zonder partner een 3e, nee daar kies ik ook niet bewust voor, Mijn ex zou zo donor zijn hoor als ik daar om zou vragen maar hij kan nu al te weinig vader zijn voor de 2 die er zijn, dat zou ik een 3e niet aandoen... Ergens droom ik gewoon van dat happily ever after 2.0 verhaal :')
Aereniazondag 17 februari 2019 @ 17:02
@gewoonmezelf87 : het lijkt me nog zwaarder als er wél iemand is, maar dat je daar helemaal niks van hoeft te verwachten (zoals toen je met James in het zkh zat).

Je kinderen boffen erg met jou! O+
Burdiezondag 17 februari 2019 @ 19:28
Nou GM, van wat ik voorbij zie komen her en der, ben jij echt een supermoeder O+.
gewoonmezelf87zondag 17 februari 2019 @ 21:12
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2019 17:02 schreef Aerenia het volgende:
@:gewoonmezelf87 : het lijkt me nog zwaarder als er wél iemand is, maar dat je daar helemaal niks van hoeft te verwachten (zoals toen je met James in het zkh zat).

Je kinderen boffen erg met jou! O+
Het lastigste daaraan is dat ik continue alert ben op hem en de kinderen, ik ben zijn gedrag en bijhorende teleurstelling gewend, maar voor de oudste komt het soms echt hard aan... en dat vind ik zo sneu.
SPOILER
We zijn aan t oefenen met fietsen zonder zijwielen en hij zou vandaag komen, want met mijn hernia rug meerennen is gewoon niet tof, maar je raadt t al... hij kwam niet! Kind in tranen want ze zou toch gaan fieeeetsen... 3x raden wie er nu krom loopt van de rugpijn :') maar liever dat dan een verdrietig kind omdat iemand waarop ze blind vertrouwt haar weer liet zitten...
Dank je wel Burdie O+ ik doe mn best... (en vlieg ook echt wel eens uit mn vel)
Quoizondag 17 februari 2019 @ 22:33
GM, wat zwaar moet dat zijn.

Mooi om ieder's overwegingen te lezen. Het is soms zoveel meer dan alleen maar plussen en minnen optellen.

Ik geloof dat ik wel weer ok ben, Maxi stortte gisteren toch weer ff in: koorts, hoesten. Mijn zus heeft toch opgepast; hij slaapt gelukkig heel veel en heel lang en zo ook gisteren. Vandaag ging het weer wat beter, maar wederom een supermiddagdut. En lopen ho maar. De buggy weer van stal gehaald. Loop je met zo'n langpootmug in een buggy, half uitgeteld met zijn benen gestrekt (want toch even lekker een rondje buiten wezen lopen) :') :D Dat was een aardig griepje wel.
Arjazondag 17 februari 2019 @ 23:01
Ach arme grote, kleine Max. Niet leuk om je kind zo niet zichzelf te zien zijn en alleen maar kunnen laten uitzieken.

Hier had ik wel graag een tweede gewild, kort op Emmy maar dat is niet gelukt. Ik vind het jammer dat zij nooit een partner in crime zal hebben en dat ik nooit die interactie zal zien. En ik vond zwanger zijn heerlijk en hoewel mijn bevalling hels was, zou ik het graag nog een keer hebben gedaan.
Maar goed ik ben intussen alweer 41. En nog elke dag blij met dit gezonde, knappe fantastisch leuke en grappige kind die mij moeder heeft gemaakt. En zij alleen al maakt elke dag een stukje leuker O+
ViviRAWRSmaandag 18 februari 2019 @ 01:34
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 12:20 schreef FlyingFish het volgende:
@:Vivirawrs Hoe is de band nu met je zusje? Heb je het idee dat je ouders dat anders aan hadden moeten pakken?
Voor zover ik weet hebben mijn ouders er nooit iets aan gedaan. Ik vind dat wel jammer, wie weet hoe het anders was verlopen.

De band met mijn zusje is nadat ik uit huis ging ongeveer 10 jaar vergelijkbaar geweest met die van een oppervlakkige kennis, maar sinds de komst van ZZ heeft ze de rol van tante gekregen en daarin is ze meer betrokken dan ik had verwacht. :)
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2019 22:33 schreef Quoi het volgende:
Mooi om ieder's overwegingen te lezen. Het is soms zoveel meer dan alleen maar plussen en minnen optellen.
Dit! O+

@gewoonmezelf87 :* och wat sneu voor S zeg.
Schanumaandag 18 februari 2019 @ 18:53
Even een vraagje tussendoor. Jewel noemde zichzelf de laatste tijd opeens tussendoor Lela, althans dat dacht ik. Na veel opletten en doorvragen blijkt dat het kennelijk een onzichtbaar vriendinnetje is en doelt ze dus niet op zichzelf als ze het heeft over Lela. Ze is nog maar 2 jaar en 3 maanden dus misschien onnodig, maar ik schrik er een beetje van. Herkent iemand het hebben van een onzichtbaar vriendje op zo'n jonge leeftijd?
Quoimaandag 18 februari 2019 @ 19:26
:Y Max is Kasper!

Dat was ook de leeftijd waarop er hier werd begonnen met rollen- en toneelspel.
Quoimaandag 18 februari 2019 @ 19:28
Oh wacht, je bedoelt iets anders. Maar lijkt me in dezelfde categorie vallen?
Molomaandag 18 februari 2019 @ 19:32
Fantasie ontwikkelt nu als een malle. Waarom schrik je ervan?
Aereniamaandag 18 februari 2019 @ 20:32
A lachte als baby al continu naar een bepaalde hoek in mijn slaapkamer. Toen ze kon praten zei ze dat ze daar een opa zag, maar niet haar opa. Ik neem aan dat ze die van mij bedoelde, die was altijd erg betrokken in mijn jeugd en is in 2006 overleden. Dus het idee dat hij 'een oogje in het zeil houdt' vond ik het wel aandoenlijk en bijzonder. Schrok er niet echt van. Het verhaal gaat tenslotte dat kleine kinderen wel geesten/niet bestaande mensen kunnen zien (hoogstwaarschijnlijk gewoon fantasie) enzo... O+
SPOILER
Maar heb uiteraard nooit meer een scharrel meegenomen mijn slaapkamer in.
Aereniamaandag 18 februari 2019 @ 20:33
En dicht ;)