abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184290676
registreer om deze reclame te verbergen
Welkom in het Peutertopic!!

kGttvkg.jpg

... en weer verder!
pi_184290688
Wat een knappe peuters allemaal O+

Ik was vandaag ook zo trots op mijn grote vent. Vriend was jarig, dus de hele dag was feest voor S. (ook al was vriend gewoon aan het werk). Vanmorgen in bed begon hij al over dat we ballonnen en slingers op gingen hangen en dat we als verrassing een taart gingen bakken. Dit alles zonder overleg met mij uiteraard :') maar ik ben de beroerdste niet en heb een heerlijke brownietaart staan bakken en het huis versierd.
Toen kwam het bezoek en dan geniet hij zo ontzettend. Met iedereen kletsen, chipjes uitdelen, knuffelen. Echt zo leuk O+

Dat begrip van tijd vind ik ook zo bijzonder. S. kan nu echt zijn hele dag oprakelen in bed. Dan krijgen we een zeer gedetailleerd verslag van alles wat hij heeft gedaan (en dat is helemaaaal niet om tijd te rekken :') ). Ook zo leuk vind ik dat hij ineens besef heeft dat andere mensen ook een dag hebben gehad: ‘Papa, wat heb je vandaag gedaan op je werk?’ O+
pi_184290700
Oh, wat sneu nog steeds voor Max. Gelukkig blijft hij er een beetje vrolijk onder, maar leuk is anders.
  dinsdag 8 januari 2019 @ 23:25:48 #4
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_184291004
registreer om deze reclame te verbergen
Jij bent doorgewinterd op dit gebied toch LeSage? ;) Lees bij jou altijd veel poep- en kotsvirusjes.

Vanavond kondige hij het aan en kotste netjes in een (heel snel gepakte) pan ^O^
pi_184304287
Quoi, hoe is het nu met Max?

School gister was een grote hit! Sjaak heeft het enorm naar zijn zin gehad. Hij kreeg meteen een buddy toegewezen en die kende hij nog van de psz. Ze heeft goed voor hem gezorgd. Hij vertelde me heel veel over zijn schooldag toen ik erom vroeg, terwijl hij normaal nooit zoveel terug kan vertellen. Morgen mag hij weer O+
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_184304340
Fijn dat de eerste schooldag beviel, MwC!
pi_184305030
registreer om deze reclame te verbergen
Wat leuk MwC! Ook fijn dat hij iemand aangewezen kreeg die hij kende.
pi_184305279
Wat leuk cactus! En ben je al op de hoogte van alle sappige roddels via de andere schoolpleinmoeders? :D

Hier begint peuter praatjes te krijgen. Hij zit in een siliconen wasmand als bad. Terwijl ik het voorzichtig leegkiep roept hij CAREFUL MY BUBBLES!! :')
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  woensdag 9 januari 2019 @ 19:21:25 #9
401485 Molo
Never feed after midnight
pi_184305427
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:13 schreef ReginaFalange het volgende:
Wat leuk cactus! En ben je al op de hoogte van alle sappige roddels via de andere schoolpleinmoeders? :D

Hier begint peuter praatjes te krijgen. Hij zit in een siliconen wasmand als bad. Terwijl ik het voorzichtig leegkiep roept hij CAREFUL MY BUBBLES!! :')
phehehe

incel in wording O+

(grapje he, met zo'n bazennaam gaat dat sowieso niet gebeuren :P )

Hier had mevrouw vandaag keer of dertig tegen iedereen op de crèche gezegd dat mama dikke billen heeft _O- :')

Ze zit nu Pinky Malinky te kijken op Netflix, dat is echt door mensen met velen drugs op bedacht en hoe het een kinderserie is weet ik niet, maar we vinden het beide debiel en dus leuk *O*

Er zijn op de crèche een aantal kindjes waarvan de moeder zwanger is van de tweede, waaronder de twee dikste speelmatties van Miep (Larf klinkt gek nu ze echt een meisje is, zo groot alweer, dus Miep).
En ze riep dus vanavond dat ze ook een zusje wil. Zo cute. En ondanks dat het meer dan prima is dat er geen tweede komt hier, toch wel een dingetje bij mij hoor. Extra knuffel gegeven en een stuk kaas was gelukkig ook goed ipv een zusje :P

[ Bericht 13% gewijzigd door Molo op 09-01-2019 19:28:16 ]
Zoute user pur sang
pi_184305773
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2019 19:21 schreef Molo het volgende:

[..]

Extra knuffel gegeven en een stuk kaas was gelukkig ook goed ipv een zusje :P
_O-
pi_184306745
Herkenbaar hier, molo. En ze zit ook echt in een fase dat ze babys fantastisch vindt en in elke kinderwagen wil kijken. En alles wat klein is, is een baby. Zo had ze onlangs een baby drol gemaakt en zag ze een mini baby hijskraan op de bouwplaats en de maan gisteren was ook een baby maan :')

Net terug van sushi eten. Wat heerlijk om met haar uit eten te kunnen en ze eet als een bouwvakker.

Vrijdag gaat mij man eindelijk haar bedstee maken en krijgt ze een groot bed. Benieuwd hoe het slapen dan gaat, ze slaapt juist zo lekker lang nu.
  woensdag 9 januari 2019 @ 22:02:48 #12
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_184309197
Babyfase check! En soms gaat hij zich dan bewust gedragen als een baby of pakt er fotoboekjes bij van zichzelf als baby :+ Vragen om een zusje, die Miep! :D Daar zou ik ook instant week van worden.

Wat super dat Sjaak's eerste schooldag zo goed ging! Fijn ook zo'n buddysysteem.

Arja, deel je de foto's als het bed af is? Ben benieuwd naar de bedstee.

Ik geloof dat Max sinds vanmiddag weer de oude is en daar ben ik zó blij om! Begon me wel een beetje zorgen te maken. Hij sliep afgelopen nacht meer dan het klokje rond _O_ en na twijfel maar meegenomen naar de muziek & dansles (met plastic zak bij de hand voor evt. spuugellende). Hij heeft de helft van de les aan me gehangen en gezeurd om een takelwagen (die beneden in de gang van het buurthuis staat }:| haal-dat-ding-toch-weg ). Ook thuis was hij niet te genieten, zat zichzelf duidelijk in de weg. Maar weer een corpulente pastalunch gekookt op zijn verzoek en dat ging en bleef er goed in. Daarna sliep hij een dikke middagdut en was hij weer helemaal de oude, zo leek. Ook vanavond - ik was er niet - schijnt alles goed te zijn gegaan. Geen gespuug meer!

Hij heeft nu trouwens weer wat nieuws. Als ik 'm bij wakker worden uit zijn bedje wil komen plukken, krijg ik het onvriendelijke verzoek weer naar beneden te gaan. Dan spreek ik met 'm af dat hij me kan roepen als hij naar beneden wil. Dan speelt hij dus even in zijn bed, wordt rustig wakker en roept dan na 20 min poeslief met een hoog stemmetje: Mama, Max wil naar beneden! :')
pi_184309678
Haha mama Koning Max wenst naar beneden te gaan _O-

Fijn dat het beter gaat!

Ik zal foto’s plaatsen
pi_184320989
Molo. Geef haar baby cheeses.
tumblr_mge3acvwwd1qj3v18o3_250.gif


Vandaag 3 dingen gedaan die ik zwoor nooit te doen als ik kinderen zou hebben.

1. Naar het krijspaleis. Vanmorgen naar Monkey town geweest (en hebben bijna 2.5 uur aan de tafels liters koffie zitten drinken want Kwark wilde zelf spelen).
2. Daarna voor t eerst naar de grote gele M geweest met hem.
3. Daarna in h&m sale longsleeves gekocht met disney meuk er op want hij vroeg er zo lief om. :')
Oh, I wish I could, but I don't want to.
  vrijdag 11 januari 2019 @ 21:47:14 #15
67064 Quoi
Mama said be cool
pi_184348003
Jongons, we vallen bijna van OUD af met dit topic :+

RF, welkom in het land der cliché’s waarvan je ooit hebt gezworen dat ze niet voor jou gelden. Ga je punt 1-3 nog een kans geven of was het eens en voorlopig niet meer?
pi_184348812
Sorry, maar ik kan moeilijk iedere dag komen vertellen hoe leuk mijn peuter is, Quoi :+
Zoals vanmorgen, net voordat hij naar de opvang moest, met zijn jas al aan.
‘Mamaaaa, ik moet nog poepen.’
Dus hup, met jas en al op de wc gezet. Meneer zit even en zit duidelijk te persen. Begint vervolgens te lachen: ‘Ik hoefde alleen maar scheten te laten.’ :') _O-

Ik ben ook wel benieuwd hoe verschrikkelijk je het krijspaleis uiteindelijk vond, RF! Ik vind het namelijk heel erg meevallen eigenlijk.
pi_184348938
Ik wil best even komen vertellen dat Ketel nog steeds heel leuk is hoor O+ Hij slaapt sinds deze week ineens écht in zijn peuterbed (dat al sinds eind april op zijn kamer stond, dus werd tijd ook), zit regelmatig op potje of wc (hoewel er meestal alleen scheetjes komen) en is zo lief voor zijn broertje. *; Vandaag ben ik voor het eerst met hem naar logopedie geweest, dus hopelijk wordt zijn praten binnenkort ook verstaanbaarder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_184350019
Wat voor soort oefeningen doen ze bij logopedie op deze leeftijd Luna? O moet over een paar maanden extra naar het cb (moesten we toch al met z'n zusjes) om naar z'n spraak te kijken en als het dan niet veel duidelijker is geworden moeten we ook door naar logopedie.

Zindelijkheid lijkt hier nog heeel ver weg helaas, komt vast pas de dag voor zijn verjaardag.

En ik ben ook wel fan van krijspaleizen, we komen er alleen bijna nooit. Heb voor over een paar weken bewust een weekend op een vakantiepark met zo'n hal geboekt omdat ze dat zo leuk vinden alle drie. Alleen mis ik dat zelfstandig spelen en daardoor liters thee kunnen drinken nog wel, ook peuter durft dat nog niet.
¸¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
pi_184353298
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 23:23 schreef FlyingFish het volgende:
Wat voor soort oefeningen doen ze bij logopedie op deze leeftijd Luna? O moet over een paar maanden extra naar het cb (moesten we toch al met z'n zusjes) om naar z'n spraak te kijken en als het dan niet veel duidelijker is geworden moeten we ook door naar logopedie.
Geen idee, deze eerste keer was een intake, de oefeningen komen bij de volgende afspraken pas. Ik zal tegen die tijd terug rapporteren :)
pi_184353860
Hier ook logopedie, om Sjaak te helpen stoppen met kwijlen en om de letters beter uit te gaan spreken. Het viel me op dat ik heb altijd goed kan verstaan, maar dat ik hem voor anderen vaak moet herhalen. Sjaak praat niet met zijn lippen op elkaar, maar de B en de P bijvoorbeeld zegt hij met zijn boventanden over zijn onderliep heen.
Dus we oefenen met de lippen sterker te maken en we zijn nu de L aan het oefenen.
Draagzak kopen of huren?
www.babydragen.eu
pi_184353913
Hier had Js ook een half jaar logopedie toen hij 3 was. Ik ben zo blij dat ik toen toch ben gegaan en het niet nog langer heb aangekeken. Ik zag Js steeds vrolijker worden :)

Js ging voor het oefenen van bepaalde klanken. Luisterde altijd via een koptelefoon naar wat woordjes en ging daarna er spelletjes mee doen om de woordjes te herhalen. Dit deden we thuis dan ook :) Js vond het superleuk!
  zaterdag 12 januari 2019 @ 10:21:04 #22
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_184355437
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 januari 2019 22:30 schreef lunapuella het volgende:
Ik wil best even komen vertellen dat Ketel nog steeds heel leuk is hoor O+ Hij slaapt sinds deze week ineens écht in zijn peuterbed (dat al sinds eind april op zijn kamer stond, dus werd tijd ook), zit regelmatig op potje of wc (hoewel er meestal alleen scheetjes komen) en is zo lief voor zijn broertje. *; Vandaag ben ik voor het eerst met hem naar logopedie geweest, dus hopelijk wordt zijn praten binnenkort ook verstaanbaarder.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat wordt hij groot zeg O+.
KuikenGuppy
pi_184355708
Ik twijfel of N. (3j8mnd) ook naar logopedie moet.. Ze spreekt heel goed en duidelijk, maar kan de L. nog niet zeggen (pjassen, sjapen, mama jij bent jief), misschien toch eens bellen om op z'n minst te overleggen. :)
pi_184355825
Wauw wat goed van Ketel! In z'n grote bed en ook nog wc- en potjesbezoeken! *O*

Wij slapen nu met z'n 3en op Alex z'n kamer :') omdat onze slaapkamer verbouwd wordt. Ik hoop dat het op deze manier een goede overgang wordt, als wij dan straks weer daar slapen, en A op z'n eigen kamer blijft. Maar ben benieuwd.
Op wc of pot wil hij echt niet. Hij weet wel wanneer hij poept en plast, en dat was 'm wel.
Op de PSZ gaat hij wel gewoon op de pot zitten :') maar alleen om even te zitten.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  zaterdag 12 januari 2019 @ 10:48:16 #25
460295 Budabuddumbam
What does the fox say?
pi_184355879
Wij hebben we een hysterisch bed gekocht in de hoop dat het dan wel lukt! Ik hoop dat het bij jullie ook perfect zal werken!

https://www.wickey.nl/med(...)630520-blauw-2a7.jpg
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')