abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 3 januari 2019 @ 15:27:00 #1
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184181507
Vooraf: een vriend van mij, beginner in de keuken, wil graag Italiaans leren koken. Heeft weinig geld, dus wilde ik wat spullen voor de Italiaanse keuken cadeau doen.
Had hier al gelezen over De zilveren lepel, dus dat boek krijgt ie (de kookschool Pasta-versie en/of de Quick & Easy editie). Met handige kookboekhouder.

Wat zijn nu handige dingen voor de Italiaanse keuken?
Klein probleem: hij heeft een zeer kleine keuken en geen oven, kan wel een oven kopen maar daar is geen plaats voor :{

Ik had zelf al gedacht aan:
- spaghetti/pasta-tang of lepel
- knoflookpers

Ik twijfel over de pastamachine. Lijkt me veel plek innemen en nogal bewerkelijk. Vraag me ook af of zelfgemaakt door een beginner-amateur echt veel beter is dan verse pasta uit de supermarkt (ook in verhouding met de tijd die je ermee kwijt bent). Aan de andere kant, als in het boek staat hoe je het ding gebruikt is het wel zo goed er een te hebben...
En is een pastadroogrek noodzakelijk als je zelf pasta maakt?

Wat is verder handig aan kookgerei als je met De zilveren lepel aan de slag wilt en dat niet in een doorsnee Nederlandse keuken aanwezig is?
pi_184181784
Een vergiet is wel erg handig bij Italiaans koken, om de gekookte pasta af te gieten.
We have far more in common than that which devides us..
  donderdag 3 januari 2019 @ 15:42:46 #3
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184181850
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:39 schreef Kaatje1 het volgende:
Een vergiet is wel erg handig bij Italiaans koken, om de gekookte pasta af te gieten.
Goeie!
Ik zal eens kijken of er superhandige zijn waar de spaghetti niet tussendoor sliert ^O^

Edit: deze is wel geniaal: https://www.fonq.nl/produ(...)ster-vergiet/233129/

[ Bericht 13% gewijzigd door Lunatiek op 03-01-2019 15:48:48 ]
pi_184181887
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Goeie!
Ik zal eens kijken of er superhandige zijn waar de spaghetti niet tussendoor sliert ^O^
Of eentje die je in je pan kan doen zodat je het kookvocht makkelijk kan bewaren :P
Op woensdag 20 april 2011 23:38 schreef luckass het volgende:
bazen zijn alleen vindbaar voor de chicks.
pi_184181895
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:42 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Goeie!
Ik zal eens kijken of er superhandige zijn waar de spaghetti niet tussendoor sliert ^O^
Ik heb er zelf 1 op "pootjes". Kan je zo in de gootsteen zetten. Ik heb een bril en die beslaat nogal dus met zo'n ding op pootjes kan je even "lucht" happen.
We have far more in common than that which devides us..
pi_184181946
Een goed mes om groente mee te snijden.
Een maatbeker.
Een weegschaal.
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  donderdag 3 januari 2019 @ 15:50:52 #7
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184182024
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:47 schreef valentijn101 het volgende:
Een goed mes om groente mee te snijden.
Een maatbeker.
Een weegschaal.
De weegschaal is nog niet aanwezig dacht ik, de rest wel. Maar waar heb je die voor nodig? Ik gebruik dat nooit.
  donderdag 3 januari 2019 @ 15:53:01 #8
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184182087
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:44 schreef yosander het volgende:

[..]

Of eentje die je in je pan kan doen zodat je het kookvocht makkelijk kan bewaren :P
Oh ja, voor de carbonarasaus :Y)
Ik zag ook al vergieten met een schaal voorbij komen.
pi_184182096
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:50 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

De weegschaal is nog niet aanwezig dacht ik, de rest wel. Maar waar heb je die voor nodig? Ik gebruik dat nooit.
In het begin makkelijk. Als je ervaring hebt weet je wel ongeveer hoeveel je van iets moet toevoegen maar als je een recept volgt gaat het toch vaak over .. gram van dit en ..gram van dat.
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_184182145
Als hij een kleine keuken heeft dan zou ik ‘m niet te veel zooi geven, waar moet hij dat dan laten? Knoflookpers is compleet overbodig als je een fatsoenlijk mes hebt.
pi_184182164
Een pastamachine is voor een beginner veel te veel van het goede. Laat hem eerst maar 'op een normale manier' pasta klaarmaken: Pakjes pasta kopen dus.
  donderdag 3 januari 2019 @ 16:05:26 #12
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184182312
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:53 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

In het begin makkelijk. Als je ervaring hebt weet je wel ongeveer hoeveel je van iets moet toevoegen maar als je een recept volgt gaat het toch vaak over .. gram van dit en ..gram van dat.
Ik lees vaak zoveel tomaten, een ui, een halve prei, snufje zout.
Geen idee hoe dat in De zilveren lepel (Pasta en/of Quick&Easy) werkt.
  donderdag 3 januari 2019 @ 16:07:00 #13
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184182348
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:56 schreef Doedezemaar het volgende:
Als hij een kleine keuken heeft dan zou ik ‘m niet te veel zooi geven, waar moet hij dat dan laten? Knoflookpers is compleet overbodig als je een fatsoenlijk mes hebt.
Je moet nog handig zijn met snijden ook... of plet je het met een mes?
  donderdag 3 januari 2019 @ 16:07:59 #14
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184182368
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:57 schreef Mutsaers__78 het volgende:
Een pastamachine is voor een beginner veel te veel van het goede. Laat hem eerst maar 'op een normale manier' pasta klaarmaken: Pakjes pasta kopen dus.
Ok, dat is dan meer iets voor later, als het koken aanslaat. ^O^
pi_184182395
Een pasta lepel, een ravioli-wieltje of ravioli-wieltje, fijne extra vergiene olijfolie.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_184182452
Ik zou kijken voor een mooie snijplank, goed mes, pasta tang gewoon dingen die hij sowieso goed kan gebruiken in de keuken
pi_184182774
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:07 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Je moet nog handig zijn met snijden ook... of plet je het met een mes?
pletten met de zijkant van het mes, met wat zout erbij tot smurrie wrijven. Een goed mes is sowieso een must. Verder zou ik het eerder in ingrediënten zoeken dan in keukenspulletjes: olijfolie, balsamicoazijn, kaas, ansjovis, blikken tomaten etc. En als er ruimte op de vensterbank is dan ook kruidenplantjes.
Wat ik heel handig vind is een klein handraspje, voor kaas en citroenschil, maar anders is een iets grotere met opvangbakje ook een optie https://m2.ikea.com/nl/nl(...)rasp-zwart-40152157/
  donderdag 3 januari 2019 @ 16:36:45 #18
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184182852
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:09 schreef miss_sly het volgende:
Een pasta lepel, een ravioli-wieltje of ravioli-wieltje, fijne extra vergiene olijfolie.
Volgens mij wilde je iets anders nog noemen...
Ravioli-plaat?
pi_184182913
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:36 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Volgens mij wilde je iets anders nog noemen...
Ravioli-plaat?
Haha, ja, autocorrect op mijn telefoon :D
Ravioli-vormpjes. Je hebt vormen in een aantal maten om gevulde pasta mee te maken.
Zoiets:
https://www.bol.com/nl/p/(...)cm/9200000025429743/

Neemt niet veel ruimte in, is niet duur en je kunt er leuke dingen mee doen.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
pi_184182982
Gewoon een goed koksmes, fatsoenlijke pepermolen, flinke hapjespan, flinke kookpan, weegschaal, grove rasp, fijne rasp.
Bestiality sure is a fun thing to do. But I have to say this as a warning to you:
With almost all animals you can have a ball, but the hedgehog can never be buggered at all.
pi_184183119
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 15:53 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

In het begin makkelijk. Als je ervaring hebt weet je wel ongeveer hoeveel je van iets moet toevoegen maar als je een recept volgt gaat het toch vaak over .. gram van dit en ..gram van dat.
bij de action of Lidl heeft het vaak ook een digitale van nog geen 10 euro die heel plat is en makkelijk in een keukenla past
  donderdag 3 januari 2019 @ 17:00:13 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184183323
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediënten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, écht mooie olijfolie, pak semolina etc etc

Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184183525
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediënten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, écht mooie olijfolie, pak semolina etc etc

Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
als het bepaalde boeken zijn die op mijn wishlist staan hoor je mij niet klagen hoor
  Spellchecker donderdag 3 januari 2019 @ 17:13:03 #24
197773 crew  maily
Mevrouwtje oeps/B.U.2022 :P
  donderdag 3 januari 2019 @ 17:13:18 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184183652
Pasta machines zijn volgens mij nummer 1 van de apparaten die na 2-3 keer gebruiken achterin de keukenkastjes landen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184184163
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:13 schreef maily het volgende:
Pasta-droogrek? Gewoon over een stoel.
Een wasrek werkt ook
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
  donderdag 3 januari 2019 @ 18:09:18 #27
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184184944
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediënten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, écht mooie olijfolie, pak semolina etc etc

Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
Als je niet weet wat je met die ingrediënten moet heeft het weinig zin. Ik zie het dan zo de vuilnisbak in verdwijnen. Ik denk wel aan lang houdbare ingrediënten , maar niets wat vers is.
Bovendien is het handiger zelf te k kopen aan de hand van het recept dat je wilt proberen.
De boeken die ik noemde zijn schappelijker geprijsd btw. 15 euro.
  donderdag 3 januari 2019 @ 18:10:48 #28
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184184973
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:36 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

Een wasrek werkt ook
:D
Ik hoop dat z'n kat er dan niet mee gaat spelen. Die vreet ook de bami uit de pan als je niet uitkijkt.
  donderdag 3 januari 2019 @ 18:27:03 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184185223
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 18:09 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Als je niet weet wat je met die ingrediënten moet heeft het weinig zin. Ik zie het dan zo de vuilnisbak in verdwijnen. Ik denk wel aan lang houdbare ingrediënten , maar niets wat vers is.
Bovendien is het handiger zelf te k kopen aan de hand van het recept dat je wilt proberen.
De boeken die ik noemde zijn schappelijker geprijsd btw. 15 euro.
Alles wat ik noemde is lang houdbaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184185291
Als je niet veel kookboeken hebt vind ik het een mooie start. Als er al 100 staan een risico...

Dus ik zou doen een kookboek en dan wat lekkere ingrediënten. Mooi in een folie verpakken bijv alles in een vergiet zetten, pasta tang en dan een olie, blik tomaten, knoflook, wat uien etc erbij als aankleding
pi_184185777
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 18:10 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

:D
Ik hoop dat z'n kat er dan niet mee gaat spelen. Die vreet ook de bami uit de pan als je niet uitkijkt.
Natuurlijk gaat die er mee spelen. Dat doen alle katten. _O-
If you can't beat them, arrange to have them beaten. -George Carlin.
pi_184185890
een fatsoenlijke kleine mandoline.
https://www.bol.com/nl/p/(...)zg.1.10.ProductTitle
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_184186139
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.

Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
.
pi_184199806
Als fan van de Italiaanse keuken kan ik een aantal hierboven genoemde dingen alleen maar bevestigen waarvan de belangrijkste: koop goede ingrediënten ipv duur kookgerei.

Ik zou vooral de pasta machine nog even achterwegen laten. Er zijn heel erg lekkere droge pasta's die zo'n machine bijna overbodig maken. Rummo, Rustichella D'Abruzzo, DeCecco, Garofalo en ook Barilla zijn prima merken. Daarnaast goede blik-tomaten als San Marzano's, wel lastig te krijgen helaas. Fatsoendelijk meel als je graag pizza maakt, Le 5 Stagioni en Mulino Caputo bijvoorbeeld. Verse Basilicum en andere kruiden van de turk, verse knoflook, echte buffel mozzarella, goed stukje Parmesan en Pecorino. Daarmee behaal je naar mijn mening veel gewin.
pi_184200479
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 19:08 schreef Fer het volgende:
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.

Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
zelfs de instructievideo’s van Albert Heijn zijn prima om van te leren.
En ik heb gewoon leren snijden etc door kookprogramma’s op de BBC te kijken en dan schreef ik eventuele recepten over van Ceefax teletekst.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:30:12 #36
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184200754
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 18:56 schreef simmu het volgende:
een fatsoenlijke kleine mandoline.
https://www.bol.com/nl/p/(...)zg.1.10.ProductTitle
Gebruik je die zo vaak in de Italiaanse keuken? Ik heb er wel een maar gebruik hem nooit als ik zelf iets "Italiaans" kook, dus ik denk niet dat het echt zinnig is dat cadeau te doen. Heb je een voorbeeld van een typisch Italiaans gerecht waarbij het superhandig is een mandoline te hebben?
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:32:47 #37
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184200806
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 19:08 schreef Fer het volgende:
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.

Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
Waarin verschilt de rasp voor Parmagiano van andere (kaas)raspen? Ik heb wat zitten zoeken, maar het enige dat ik kan vinden is dat dit een erg harde kaas is. Die rasp is dan ook voor andere kazen te gebruiken, als gewone Goudse jonge kaas?
pi_184200873
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waarin verschilt de rasp voor Parmagiano van andere (kaas)raspen? Ik heb wat zitten zoeken, maar het enige dat ik kan vinden is dat dit een erg harde kaas is. Die rasp is dan ook voor andere kazen te gebruiken, als gewone Goudse jonge kaas?
Geen idee, andere kaas laat ik altijd raspen door de kaasboer. :P
.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:35:46 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184200878
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:41:35 #40
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184201007
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 14:41 schreef NutKees het volgende:
Als fan van de Italiaanse keuken kan ik een aantal hierboven genoemde dingen alleen maar bevestigen waarvan de belangrijkste: koop goede ingrediënten ipv duur kookgerei.

Ik zou vooral de pasta machine nog even achterwegen laten. Er zijn heel erg lekkere droge pasta's die zo'n machine bijna overbodig maken. Rummo, Rustichella D'Abruzzo, DeCecco, Garofalo en ook Barilla zijn prima merken. Daarnaast goede blik-tomaten als San Marzano's, wel lastig te krijgen helaas. Fatsoendelijk meel als je graag pizza maakt, Le 5 Stagioni en Mulino Caputo bijvoorbeeld. Verse Basilicum en andere kruiden van de turk, verse knoflook, echte buffel mozzarella, goed stukje Parmesan en Pecorino. Daarmee behaal je naar mijn mening veel gewin.
Ik had het niet over duur kookgerei! Meer over wat noodzakelijk of handig is voor als je uit De zilveren lepel wilt gaan koken (de pasta variant, want bij gebrek aan ruimte is er geen oven voor pizza). Denk aan de eerder genoemde spaghetti-tang, het vergiet en de rasp. Dat hoeft ook niet zo duur te zijn.
Laat hem eerst maar oefenen met gewone ingredienten, dat lijkt me voorlopig mooi genoeg (moet nog zien of het echt aanslaat) en dan kijken we bij een volgende gelegenheid wel verder.

Is als je ravioli wilt maken zo'n losse vorm handig, of beter zo'n hele plaat waarmee je er 24 in een keer kunt maken? Aangezien het enorme liefhebber van ravioli is, lijkt me dat een goed cadeau (naast de rest).
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:45:07 #41
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184201102
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:15 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

zelfs de instructievideo’s van Albert Heijn zijn prima om van te leren.
En ik heb gewoon leren snijden etc door kookprogramma’s op de BBC te kijken en dan schreef ik eventuele recepten over van Ceefax teletekst.
Ik denk dat voor deze vriend een kookboek met lekkere foto's en een goede uitleg nodig is om de eerste stap te zetten. Iets om hem er echt lekker voor te maken. Dat zo op de salontafel ligt tot het water uit zijn mond loopt en hij aan de slag gaat.
Als dat eenmaal zover is, is het nooit te laat om meer inspiratie en handigheidjes van YouTube etc te halen. Voor YouTube moet je heel gericht op zoek gaan, het is niet iets dat in het oog springt.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:50:00 #42
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184201208
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Die klinkt levensgevaarlijk! :o
Zit nu te zoeken bij Mrcoplane, ik wist niet dat er zoveel soorten raspen waren... ook een om flakes mee te maken. Keuzes, keuzes...
pi_184201608
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Dit is de beste tip _O_ Ik heb de blokrasp en de medium handrasp en kan/wil/ga nooit meer zonder.
Spoilers!
  Moderator vrijdag 4 januari 2019 @ 16:12:58 #44
5428 crew  miss_sly
pi_184201682
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit is de beste tip _O_ Ik heb de blokrasp en de medium handrasp en kan/wil/ga nooit meer zonder.
Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:15:16 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184201724
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:12 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?
Het is gereedschap, de rest is speelgoed, wat lastig uit te leggen maar als je ze gebruikt hebt wil je niet meer anders. Scherp, stabiel en stevig. Gemaakt door mensen die weten wat goed gereedschap is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 4 januari 2019 @ 16:20:35 #46
5428 crew  miss_sly
pi_184201823
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is gereedschap, de rest is speelgoed, wat lastig uit te leggen maar als je ze gebruikt hebt wil je niet meer anders. Scherp, stabiel en stevig. Gemaakt door mensen die weten wat goed gereedschap is.
OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:23:25 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184201894
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:20 schreef miss_sly het volgende:

[..]

OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
Deze gebruik ik voor knoflook (ik leef graag gevaarlijk) harde kaas en bv gember en laos

Maar ook citroenschil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184201997
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:20 schreef miss_sly het volgende:

[..]

OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
Die combi bevalt mij goed ja :) Ik gebruik de medium rasp het meest, voor parm, citroen, nootmuskaat. De blokrasp heeft een klepje waarmee het een opvangbak wordt. Dat is handig bij kaas, wortel, aardappel.
Spoilers!
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:32:53 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184202076
Stukje over de fabrikant
Oorspronkelijk maakte men printeronderdelen, die waren heel erg scherp. Men bedacht dat ze daar heel goede houtbewerkings gereedschappen mee konden maken en gingen dat doen, vervolgens ontdekte mensen dat dit gereedschap veel beter was dan wat andere fabrikanten voor de keuken maakte

https://www.nytimes.com/2(...)?_r=1&pagewanted=all
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 4 januari 2019 @ 16:34:01 #50
5428 crew  miss_sly
pi_184202101
Dank voor de info! Ik ga deze ook maar eens aanschaffen. Die ik nu heb, zijn het net niet.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')