abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184184163
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:13 schreef maily het volgende:
Pasta-droogrek? Gewoon over een stoel.
Een wasrek werkt ook
Waar een wil is, is een weg. Gewoon Doordrammen!!!!!!!!!!
  donderdag 3 januari 2019 @ 18:09:18 #27
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184184944
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediŽnten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, ťcht mooie olijfolie, pak semolina etc etc

Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
Als je niet weet wat je met die ingrediŽnten moet heeft het weinig zin. Ik zie het dan zo de vuilnisbak in verdwijnen. Ik denk wel aan lang houdbare ingrediŽnten , maar niets wat vers is.
Bovendien is het handiger zelf te k kopen aan de hand van het recept dat je wilt proberen.
De boeken die ik noemde zijn schappelijker geprijsd btw. 15 euro.
  donderdag 3 januari 2019 @ 18:10:48 #28
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184184973
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 17:36 schreef valentijn101 het volgende:

[..]

Een wasrek werkt ook
:D
Ik hoop dat z'n kat er dan niet mee gaat spelen. Die vreet ook de bami uit de pan als je niet uitkijkt.
  donderdag 3 januari 2019 @ 18:27:03 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184185223
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 18:09 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Als je niet weet wat je met die ingrediŽnten moet heeft het weinig zin. Ik zie het dan zo de vuilnisbak in verdwijnen. Ik denk wel aan lang houdbare ingrediŽnten , maar niets wat vers is.
Bovendien is het handiger zelf te k kopen aan de hand van het recept dat je wilt proberen.
De boeken die ik noemde zijn schappelijker geprijsd btw. 15 euro.
Alles wat ik noemde is lang houdbaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184185291
Als je niet veel kookboeken hebt vind ik het een mooie start. Als er al 100 staan een risico...

Dus ik zou doen een kookboek en dan wat lekkere ingrediŽnten. Mooi in een folie verpakken bijv alles in een vergiet zetten, pasta tang en dan een olie, blik tomaten, knoflook, wat uien etc erbij als aankleding
pi_184185777
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 18:10 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

:D
Ik hoop dat z'n kat er dan niet mee gaat spelen. Die vreet ook de bami uit de pan als je niet uitkijkt.
Natuurlijk gaat die er mee spelen. Dat doen alle katten. _O-
Waar een wil is, is een weg. Gewoon Doordrammen!!!!!!!!!!
pi_184185890
registreer om deze reclame te verbergen
een fatsoenlijke kleine mandoline.
https://www.bol.com/nl/p/(...)zg.1.10.ProductTitle
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_184186139
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.

Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
.
pi_184199806
Als fan van de Italiaanse keuken kan ik een aantal hierboven genoemde dingen alleen maar bevestigen waarvan de belangrijkste: koop goede ingrediŽnten ipv duur kookgerei.

Ik zou vooral de pasta machine nog even achterwegen laten. Er zijn heel erg lekkere droge pasta's die zo'n machine bijna overbodig maken. Rummo, Rustichella D'Abruzzo, DeCecco, Garofalo en ook Barilla zijn prima merken. Daarnaast goede blik-tomaten als San Marzano's, wel lastig te krijgen helaas. Fatsoendelijk meel als je graag pizza maakt, Le 5 Stagioni en Mulino Caputo bijvoorbeeld. Verse Basilicum en andere kruiden van de turk, verse knoflook, echte buffel mozzarella, goed stukje Parmesan en Pecorino. Daarmee behaal je naar mijn mening veel gewin.
pi_184200479
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 19:08 schreef Fer het volgende:
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.

Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
zelfs de instructievideo’s van Albert Heijn zijn prima om van te leren.
En ik heb gewoon leren snijden etc door kookprogramma’s op de BBC te kijken en dan schreef ik eventuele recepten over van Ceefax teletekst.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:30:12 #36
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184200754
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 18:56 schreef simmu het volgende:
een fatsoenlijke kleine mandoline.
https://www.bol.com/nl/p/(...)zg.1.10.ProductTitle
Gebruik je die zo vaak in de Italiaanse keuken? Ik heb er wel een maar gebruik hem nooit als ik zelf iets "Italiaans" kook, dus ik denk niet dat het echt zinnig is dat cadeau te doen. Heb je een voorbeeld van een typisch Italiaans gerecht waarbij het superhandig is een mandoline te hebben?
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:32:47 #37
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184200806
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2019 19:08 schreef Fer het volgende:
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.

Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
Waarin verschilt de rasp voor Parmagiano van andere (kaas)raspen? Ik heb wat zitten zoeken, maar het enige dat ik kan vinden is dat dit een erg harde kaas is. Die rasp is dan ook voor andere kazen te gebruiken, als gewone Goudse jonge kaas?
pi_184200873
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:32 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Waarin verschilt de rasp voor Parmagiano van andere (kaas)raspen? Ik heb wat zitten zoeken, maar het enige dat ik kan vinden is dat dit een erg harde kaas is. Die rasp is dan ook voor andere kazen te gebruiken, als gewone Goudse jonge kaas?
Geen idee, andere kaas laat ik altijd raspen door de kaasboer. :P
.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:35:46 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184200878
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:41:35 #40
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184201007
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 14:41 schreef NutKees het volgende:
Als fan van de Italiaanse keuken kan ik een aantal hierboven genoemde dingen alleen maar bevestigen waarvan de belangrijkste: koop goede ingrediŽnten ipv duur kookgerei.

Ik zou vooral de pasta machine nog even achterwegen laten. Er zijn heel erg lekkere droge pasta's die zo'n machine bijna overbodig maken. Rummo, Rustichella D'Abruzzo, DeCecco, Garofalo en ook Barilla zijn prima merken. Daarnaast goede blik-tomaten als San Marzano's, wel lastig te krijgen helaas. Fatsoendelijk meel als je graag pizza maakt, Le 5 Stagioni en Mulino Caputo bijvoorbeeld. Verse Basilicum en andere kruiden van de turk, verse knoflook, echte buffel mozzarella, goed stukje Parmesan en Pecorino. Daarmee behaal je naar mijn mening veel gewin.
Ik had het niet over duur kookgerei! Meer over wat noodzakelijk of handig is voor als je uit De zilveren lepel wilt gaan koken (de pasta variant, want bij gebrek aan ruimte is er geen oven voor pizza). Denk aan de eerder genoemde spaghetti-tang, het vergiet en de rasp. Dat hoeft ook niet zo duur te zijn.
Laat hem eerst maar oefenen met gewone ingredienten, dat lijkt me voorlopig mooi genoeg (moet nog zien of het echt aanslaat) en dan kijken we bij een volgende gelegenheid wel verder.

Is als je ravioli wilt maken zo'n losse vorm handig, of beter zo'n hele plaat waarmee je er 24 in een keer kunt maken? Aangezien het enorme liefhebber van ravioli is, lijkt me dat een goed cadeau (naast de rest).
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:45:07 #41
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184201102
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:15 schreef Doedezemaar het volgende:

[..]

zelfs de instructievideo’s van Albert Heijn zijn prima om van te leren.
En ik heb gewoon leren snijden etc door kookprogramma’s op de BBC te kijken en dan schreef ik eventuele recepten over van Ceefax teletekst.
Ik denk dat voor deze vriend een kookboek met lekkere foto's en een goede uitleg nodig is om de eerste stap te zetten. Iets om hem er echt lekker voor te maken. Dat zo op de salontafel ligt tot het water uit zijn mond loopt en hij aan de slag gaat.
Als dat eenmaal zover is, is het nooit te laat om meer inspiratie en handigheidjes van YouTube etc te halen. Voor YouTube moet je heel gericht op zoek gaan, het is niet iets dat in het oog springt.
  vrijdag 4 januari 2019 @ 15:50:00 #42
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_184201208
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Die klinkt levensgevaarlijk! :o
Zit nu te zoeken bij Mrcoplane, ik wist niet dat er zoveel soorten raspen waren... ook een om flakes mee te maken. Keuzes, keuzes...
  Moderator vrijdag 4 januari 2019 @ 16:09:24 #43
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184201608
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Dit is de beste tip _O_ Ik heb de blokrasp en de medium handrasp en kan/wil/ga nooit meer zonder.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
pi_184201682
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:09 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Dit is de beste tip _O_ Ik heb de blokrasp en de medium handrasp en kan/wil/ga nooit meer zonder.
Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:15:16 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184201724
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:12 schreef miss_sly het volgende:

[..]

Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?
Het is gereedschap, de rest is speelgoed, wat lastig uit te leggen maar als je ze gebruikt hebt wil je niet meer anders. Scherp, stabiel en stevig. Gemaakt door mensen die weten wat goed gereedschap is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184201823
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is gereedschap, de rest is speelgoed, wat lastig uit te leggen maar als je ze gebruikt hebt wil je niet meer anders. Scherp, stabiel en stevig. Gemaakt door mensen die weten wat goed gereedschap is.
OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:23:25 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184201894
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:20 schreef miss_sly het volgende:

[..]

OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
Deze gebruik ik voor knoflook (ik leef graag gevaarlijk) harde kaas en bv gember en laos
MG_7678_Microplane_rasp_grof_rvs_kunststof_zwart.jpg?width=500&height=500&mode=pad&scale=canvas&sharpen=5
Maar ook citroenschil
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 4 januari 2019 @ 16:28:35 #48
69724 crew  Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_184201997
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:20 schreef miss_sly het volgende:

[..]

OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
Die combi bevalt mij goed ja :) Ik gebruik de medium rasp het meest, voor parm, citroen, nootmuskaat. De blokrasp heeft een klepje waarmee het een opvangbak wordt. Dat is handig bij kaas, wortel, aardappel.
I happen to think that mine is the level head and yours is the one things would roll off of.
We zijn bezig: K&W / Begonnen: Verhuizen van A tot Z #2
  vrijdag 4 januari 2019 @ 16:32:53 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_184202076
Stukje over de fabrikant
Oorspronkelijk maakte men printeronderdelen, die waren heel erg scherp. Men bedacht dat ze daar heel goede houtbewerkings gereedschappen mee konden maken en gingen dat doen, vervolgens ontdekte mensen dat dit gereedschap veel beter was dan wat andere fabrikanten voor de keuken maakte

https://www.nytimes.com/2(...)?_r=1&pagewanted=all
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_184202101
Dank voor de info! Ik ga deze ook maar eens aanschaffen. Die ik nu heb, zijn het net niet.
And the young, they can lose hope cause they can't see beyond today,. ..
The wisdom that the old can't give away
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')