Als je niet weet wat je met die ingrediënten moet heeft het weinig zin. Ik zie het dan zo de vuilnisbak in verdwijnen. Ik denk wel aan lang houdbare ingrediënten , maar niets wat vers is.quote:Op donderdag 3 januari 2019 17:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Kookgerei, kookboeken, allemaal leuk om te geven maar om te krijgen is het veel leuker om ingrediënten te krijgen die je anders niet zo snel zou kopen. Dus, geen 51,50 euro aan de zilveren lepel uitgeven, maar koop barilla pasta, oro di Parma tomaten in blik, een mooi stuk echte oude parmezaan, een fles chianti classico van een goed huis, grote pot kwaliteits kappertjes in zeezout (i.p.v. in azijn), goede coppa, écht mooie olijfolie, pak semolina etc etc
Mensen menen mij ook altijd kookboeken te moeten geven, alsof ik die niet genoeg heb, en vreten de koelkast leeg.
quote:
Alles wat ik noemde is lang houdbaarquote:Op donderdag 3 januari 2019 18:09 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Als je niet weet wat je met die ingrediënten moet heeft het weinig zin. Ik zie het dan zo de vuilnisbak in verdwijnen. Ik denk wel aan lang houdbare ingrediënten , maar niets wat vers is.
Bovendien is het handiger zelf te k kopen aan de hand van het recept dat je wilt proberen.
De boeken die ik noemde zijn schappelijker geprijsd btw. 15 euro.
Natuurlijk gaat die er mee spelen. Dat doen alle katten.quote:Op donderdag 3 januari 2019 18:10 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Ik hoop dat z'n kat er dan niet mee gaat spelen. Die vreet ook de bami uit de pan als je niet uitkijkt.
zelfs de instructievideo’s van Albert Heijn zijn prima om van te leren.quote:Op donderdag 3 januari 2019 19:08 schreef Fer het volgende:
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.
Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
Gebruik je die zo vaak in de Italiaanse keuken? Ik heb er wel een maar gebruik hem nooit als ik zelf iets "Italiaans" kook, dus ik denk niet dat het echt zinnig is dat cadeau te doen. Heb je een voorbeeld van een typisch Italiaans gerecht waarbij het superhandig is een mandoline te hebben?quote:Op donderdag 3 januari 2019 18:56 schreef simmu het volgende:
een fatsoenlijke kleine mandoline.
https://www.bol.com/nl/p/(...)zg.1.10.ProductTitle
Waarin verschilt de rasp voor Parmagiano van andere (kaas)raspen? Ik heb wat zitten zoeken, maar het enige dat ik kan vinden is dat dit een erg harde kaas is. Die rasp is dan ook voor andere kazen te gebruiken, als gewone Goudse jonge kaas?quote:Op donderdag 3 januari 2019 19:08 schreef Fer het volgende:
Ik vind tegenwoordig youtube veel beter om technieken/logica te leren ipv boeken.
Wat ik bijna dagelijks opnieuw gebruik is mijn koksmes, snijplank, maatbekertje, rvs schalenset van klein naar groot, vergiet. Voor Italiaans is een rasp voor de Parmagiano wel onmisbaar.
Geen idee, andere kaas laat ik altijd raspen door de kaasboer.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 15:32 schreef Lunatiek het volgende:
[..]
Waarin verschilt de rasp voor Parmagiano van andere (kaas)raspen? Ik heb wat zitten zoeken, maar het enige dat ik kan vinden is dat dit een erg harde kaas is. Die rasp is dan ook voor andere kazen te gebruiken, als gewone Goudse jonge kaas?
Ik had het niet over duur kookgerei! Meer over wat noodzakelijk of handig is voor als je uit De zilveren lepel wilt gaan koken (de pasta variant, want bij gebrek aan ruimte is er geen oven voor pizza). Denk aan de eerder genoemde spaghetti-tang, het vergiet en de rasp. Dat hoeft ook niet zo duur te zijn.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 14:41 schreef NutKees het volgende:
Als fan van de Italiaanse keuken kan ik een aantal hierboven genoemde dingen alleen maar bevestigen waarvan de belangrijkste: koop goede ingrediënten ipv duur kookgerei.
Ik zou vooral de pasta machine nog even achterwegen laten. Er zijn heel erg lekkere droge pasta's die zo'n machine bijna overbodig maken. Rummo, Rustichella D'Abruzzo, DeCecco, Garofalo en ook Barilla zijn prima merken. Daarnaast goede blik-tomaten als San Marzano's, wel lastig te krijgen helaas. Fatsoendelijk meel als je graag pizza maakt, Le 5 Stagioni en Mulino Caputo bijvoorbeeld. Verse Basilicum en andere kruiden van de turk, verse knoflook, echte buffel mozzarella, goed stukje Parmesan en Pecorino. Daarmee behaal je naar mijn mening veel gewin.
Ik denk dat voor deze vriend een kookboek met lekkere foto's en een goede uitleg nodig is om de eerste stap te zetten. Iets om hem er echt lekker voor te maken. Dat zo op de salontafel ligt tot het water uit zijn mond loopt en hij aan de slag gaat.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 15:15 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
zelfs de instructievideo’s van Albert Heijn zijn prima om van te leren.
En ik heb gewoon leren snijden etc door kookprogramma’s op de BBC te kijken en dan schreef ik eventuele recepten over van Ceefax teletekst.
Die klinkt levensgevaarlijk!quote:Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Dit is de beste tip Ik heb de blokrasp en de medium handrasp en kan/wil/ga nooit meer zonder.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 15:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een Micro Plane rasp, daarmee vergeleken is de rest speelgoed
Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?quote:Op vrijdag 4 januari 2019 16:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Dit is de beste tip Ik heb de blokrasp en de medium handrasp en kan/wil/ga nooit meer zonder.
Het is gereedschap, de rest is speelgoed, wat lastig uit te leggen maar als je ze gebruikt hebt wil je niet meer anders. Scherp, stabiel en stevig. Gemaakt door mensen die weten wat goed gereedschap is.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 16:12 schreef miss_sly het volgende:
[..]
Wat is er zo fijn aan deze rasp dat hij fijner is dan anderen?
OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?quote:Op vrijdag 4 januari 2019 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is gereedschap, de rest is speelgoed, wat lastig uit te leggen maar als je ze gebruikt hebt wil je niet meer anders. Scherp, stabiel en stevig. Gemaakt door mensen die weten wat goed gereedschap is.
Deze gebruik ik voor knoflook (ik leef graag gevaarlijk) harde kaas en bv gember en laosquote:Op vrijdag 4 januari 2019 16:20 schreef miss_sly het volgende:
[..]
OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
Die combi bevalt mij goed ja Ik gebruik de medium rasp het meest, voor parm, citroen, nootmuskaat. De blokrasp heeft een klepje waarmee het een opvangbak wordt. Dat is handig bij kaas, wortel, aardappel.quote:Op vrijdag 4 januari 2019 16:20 schreef miss_sly het volgende:
[..]
OK, en wat is dan basis nodig? Zo'n blokrasp met een aantal verschillende raspen en een handrasp voor bijvoorbeeld citroen, gember?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |