abonnement Unibet Coolblue
pi_186719846
quote:
0s.gif Op donderdag 9 mei 2019 13:00 schreef Sabata het volgende:
Niet onverwacht eigenlijk. Alpecin hoopte van Katusha een Sunweb concurrent te maken met Kittel als uithangbord. Maar dat lijkt nu redelijk mislukt te zijn. Vraag me af wanneer Alpecin de sponsoring opzegt, want ze hebben van hun kliek alleen Pollit nog over.
En qua Duitse renners is er sowieso niet zoveel beschikbaar, de beste Duitsers liggen al langdurig vast bij Bora..
pi_186722066
quote:
Alaphilippe heeft oren naar langer verblijf bij Lefevere

De kans dat Julian Alaphilippe bij Deceuninck-Quick Step blijft, is op dit moment groter dan dat hij ingaat op een ander lucratief voorstel. “We hadden op het einde van de klassiekers een goed gesprek”, aldus Patrick Lefevere. “Alleen is de vraag of we elkaar vinden in een correct financieel voorstel. Maar de wil is er om met elkaar verder te werken.”

In het weekend van Luik-Bastenaken-Luik pakte de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport uit met het bericht dat Total Direct Energie met 4 miljoen euro per jaar gezwaaid zou hebben voor de populaire Fransman. Dat blijkt nu uit de lucht te zijn gegrepen. De Franse procontinentale ploeg zou eventueel wel meer financiële slagkracht krijgen, maar dat is tot op vandaag nog niet bevestigd. Een rechtstreeks bod aan Alaphilippes makelaar Dries Smets werd dan ook nog niet gedaan. Ook Team Ineos – er werd gezegd dat Dave Brailsford wel iets zag in de Franse chouchou – klopte nog niet echt aan.

De kapers op de kust voor de nummer één van de wereld heten dan weer UAE Team Emirates en Bahrain-Merida . De twee World Tour-ploegen uit de Perzische Golf hebben alleszins het geld en de ruimte. Bij UAE zijn Kristoff, Dan Martin en Rui Costa einde contract, bij Bahrain-Merida vertrekt de hele hofhouding met Vincenzo Nibali dan weer naar Trek-Segafredo. Daardoor is er plaats voor een nieuwe kopman die de ploeg draagt.

Opwaardering

“Julian weet wat hij aan ons heeft en wij ook wat we aan hem hebben”, aldus Lefevere over de winnaar van de Strade Bianche, Milaan-San­remo en de Waalse Pijl. “Maar er is een verschil tussen een opwaardering van een contract met tienduizenden euro’s of met honderdduizenden.”

In het ‘pakket’ van de 26-jarige Fransman zit bovendien ook zijn neef Franck, die al jaren zijn persoonlijke trainer is en die hij dus ook bij zijn nieuwe werkgever wil zien. “Ik hoop dat ik er met Julian straks uitkom, maar niet tot elke prijs”, vervolgt Lefevere. “Momenteel ben ik nog bezig met Tim Declercq en Dries Devenyns, mijn sterkhouders van de ploeg, die net als vijftien anderen einde contract zijn.”
pi_186809219
quote:
DEZE ZES TOPTALENTEN STAAN IN HET VIZIER VAN JUMBO-VISMA

Het beleid van Jumbo-Visma concentreert zich de laatste jaren op talentontwikkeling. De Nederlandse WorldTour-ploeg wil de grootste talenten graag aan zich binden, ongeacht welk type renners het zijn. In 2020 heeft het team twee plekken vrijgemaakt voor deze coureurs. Dit jaar volgt Jumbo-Visma nadrukkelijk zes beloften, waarvan ze er dus twee hoopt te contracteren. WielerFlits zet het zestal en hun kwaliteiten op een rij.

Thymen Arensman (19) – SEG Racing Academy

Een van de grootste Nederlandse talenten bij de beloften is zonder meer Thymen Arensman. De 19-jarige inwoner van het Gelderse Deil onderhoudt ’s winters zijn conditie met veldrijden, studeert Geschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en fietst ondertussen de stenen uit de straat voor SEG Racing Academy. De jongeling maakte in zijn eerste jaar bij de beloften meteen enorm veel indruk. In de marge reed hij al behoorlijk sterk tijdens Luik-Bastenaken-Luik U23 en Eschborn-Frankfurt U23, maar vooral zijn derde plek in Parijs-Roubaix voor beloften mocht er zijn. De jongens die toen rondom hem finishten, zijn nu prof.

Maar waar Arensman het meest tot de verbeelding sprak, was de Ronde van de Toekomst. Waar hij in de Giro d’Italia U23 nog uitviel met een gebroken sleutelbeen, toonde hij in de Franse rittenkoers uit welk klimmershout hij gesneden is. De jongeling reed met de beste mannen mee bergop en wist zodoende als tweede (!) in het eindklassement te eindigen, na toptalent Tadej Pogačar (die nu voor UAE Emirates rijdt en reeds zijn eerste profzeges boekte). Na het jaar 2000 lukte het alleen Robert Gesink en Bauke Mollema om bij de eerste twee te eindigen. Het moge duidelijk zijn dat Arensman het volgende Nederlandse rondetalent is. Hij focust zich op dit moment vol op zijn studie; een overstap na dit seizoen heeft geen prioriteit.

Mikkel Bjerg (20) – Hagens Berman Axeon

Behoeft Mikkel Bjerg nog een introductie? Nee, eigenlijk niet. Maar we doen het toch, voor de mensen die hem niet kennen. De 20-jarige Deen is tweedejaars prof bij Hagens Berman Axeon, maar hij vergaarde vooral bekendheid met het feit dat hij de eerste belofte ooit is die twee keer de wereldtitel tijdrijden in de U23-categorie op zijn naam schreef. Gek is dat niet, want Bjerg is al drie seizoenen lang outstanding in het tijdrijden. Dat hij aanleg voor die discipline heeft, liet hij ook al zien op de baan. Hoewel officieus (geen UCI-official aanwezig), reed hij in oktober 2018 de toen tweede afstand ooit op het werelduurrecord.

De mondige jongeling twijfelde eerder dit jaar openlijk over welke kant hij op wil: toch de klassiekers, of na zijn relatief goede Ronde van de Toekomst (22ste) toch het rondewerk? Hij wist het niet, waardoor hij besloot om dit jaar twee keer (!) het werelduurrecord aan te vallen. Het contract van de Deen bij de Amerikaanse opleidingsploeg loopt af en aldaar laat men weten dat de interesse voor Bjerg enorm is. Veel verschillende ploegen jagen op hem, waaronder Jumbo-Visma. Ploegleider Grischa Niermann ging tijdens Le Triptyque des Monts et Châteaux (die Bjerg won) mee in de wagen met Hagens Berman Axeon-collega Koos Moerenhout. Toeval, of niet?

Mark Donovan (20) – Wiggins-Le Col

Groot-Brittannië levert de laatste tien jaar het ene grote talent na het andere af. Ook nu rijdt er bij de beloften een hele goede lichting rond. Een van de jongens is Mark Donovan, door de Britten reeds bestempeld als een kanshebber op winst in de grote rondes in de toekomst. Dat is ook niet zo gek. In zijn eerste seizoen als belofte vorig jaar, reed de jongeling uit de Britse regio Cumbria zich meteen in de spotlights. Na enkele goede eendagsklassiekers droeg hij in de Giro d’Italia U23 een dag de roze trui en werd hij er vierde in het eindklassement. Later volgden nog een zevende stek in de Tour Alsace en een elfde plaats in de Tour de l’Avenir.

Die resultaten wekten de interesse van enkele grote teams. Zo haalde Team Sky hem afgelopen najaar al binnen als stagiair en daarnaast is Donovan afgelopen winter mee op trainingskamp geweest met Team Sunweb (die ploeg zou overigens ook interesse hebben in Arensman) en naar verluidt ook met Deceuninck-Quick-Step. Het mag duidelijk zijn dat Donovan populair is bij de grote teams. Dat terwijl hij van origine een hardloper is, die na een knieblessure in aanraking kwam met fietsen. Tot 2017 was dat vooral als veldrijder, maar pas daarna pakte hij het wegwielrennen serieus op. Dit seizoen richt Donovan zich op het winnen van de Giro U23, de Giro della Valle d’Aosta, de Tour de l’Avenir en het WK U23.

Tobias Foss (22) – Uno-X

De interesse voor Tobias Foss mag geen verrassing heten. Jumbo-Visma volgt de ontwikkelingen van de 22-jarige Noor al ruim anderhalf jaar op de voet. Begin 2018 en ook deze winter is het rondetalent met de Nederlandse ploeg op trainingskamp geweest. In 2016 liet hij zich voor het eerst opmerken met een derde plek in het eindklassement van de ZLM Tour (UCI Nation’s Cup U23), maar een jaar later liet hij met een zevende plaats in de Ronde van de Toekomst zien dat hij vooral bergop veel kwaliteiten heeft. Vorig seizoen had hij het aanvankelijk erg lastig met een mental breakdown, maar wist Foss zich in het najaar weer op te richten. Hij eindigde dit keer als negende in de Tour de l’Avenir, maar werd enige tijd later tussen de profs zesde in de door Julian Alaphilippe gewonnen Ronde van Slowakije.

Dit seizoen is hij de te kloppen man in het beloftencircuit. Wanneer je alle U23-koersen bij elkaar optelt die dit jaar zijn gereden, komt Foss naar voren als de beste man. Winnen was er voor hem nog niet bij, maar ‘zijn’ koersen moeten nog beginnen. De Noor is in ieder geval positief gestemd over de Nederlandse ploeg: “Als ik vrij zou mogen kiezen tussen alle teams, kies ik voor Jumbo-Visma. Ze hebben laten zien dat ze renners echt beter kunnen maken. Bovendien hebben ze een sponsorcontract voor minstens vijf jaar waardoor ze meer op de lange termijn kunnen denken”, zei hij in januari nog. Deze optelsom lijkt niet zo moeilijk, al is er van een contract nog geen sprake.

Andreas Leknessund (19) – Uno-X

Noorwegen staat er goed op qua talent de laatste jaren. Misschien wel de grootste rijzende ster is die van Andreas Leknessund. In 2017 was hij nog – over een heel seizoen – de best presterende junior ter wereld en vorig jaar liet hij zien de overstap naar de beloften goed te hebben verteerd. Zo werd hij zevende in de zware Ronde de l’Isard, achtste in de Vredeskoers U23, tweede op het Noors kampioenschap tijdrijden voor elite, twaalfde in de Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc en dertiende in de Ronde van Lombardije voor beloften. Na het seizoen liep hij doodleuk ongetraind een marathon uit. Jumbo-Visma en UAE Emirates nodigden hem vervolgens uit voor hun wintertrainingskamp.

Leknessund omschrijft zichzelf als een goede tijdrijder die kan klimmen. Toch werd hij dit voorjaar ook tweede in Gent-Wevelgem U23. Die prestatie was sowieso een straf staaltje, want een maand eerder verloor hij zijn vader aan de gevolgen van een hersentumor. Gezien dit loodzware verlies en zijn relatief jonge leeftijd (Leknessund viert in mei zijn twintigste verjaardag), is het aannemelijk dat hij bij Uno-X blijft – de ploeg die volgend jaar een ProContinental-licentie wil hebben. “Ik hoef niet heel dringend naar de WorldTour”, zei Leknessund in maart tegen ProCycling.no. “Het kan zo nog maar eens twee jaar duren voordat ik die stap maak.”

Filip Maciejuk (19) – Leopard

De laatste van de zes talenten die Jumbo-Visma volgt, is Filip Maciejuk. De 19-jarige Pool is ook geen onbekende voor de Nederlandse ploeg. Net als Jonas Vingegaard (die naderhand een profcontract tekende bij het team), was de renner van Leopard afgelopen zomer te gast bij het team op het trainingskamp in Oostenrijk. Waar de Deense klimmer de stage bezocht om hem alvast te laten kennismaken met zijn nieuwe ploeggenoten, onderstreepte de ploeg dat Maciejuk – toen nog 18 jaar – vooral mee was met het oog op de toekomst. De jongeling won in 2017 brons op het WK Tijdrijden voor junioren en hij wist de Carpathian Courier Race 2018 te winnen.

De jonge Pool staat vooral te boek als een goede tijdrijder, maar ook de wat lastigere eendagskoersen kan hij goed aan. Wanneer rittenkoersen niet het hooggebergte in trekken, komt Maciejuk daar eveneens goed tot zijn recht. De Carpathian Courier Race van vorig seizoen is daarvan een goed voorbeeld. Zelf hoopt hij ooit een voorjaarsklassieker en het WK tijdrijden te winnen. “Ik heb niet echt een zwak punt”, zei hij onlangs in een interview met U23 Cycling Zone. “Als ik goed in vorm ben, kan ik het ook goed doen in heuvelachtige koersen en kasseienklassiekers. In de bergen moet ik altijd vechten, maar daar kan ik eveneens solide presteren”, denkt Maciejuk.

Geen versterkingen voor de opleidingsploeg
De zes talenten (de nationaliteit van toekomstige aanwinsten speelt géén rol; Jumbo-Visma wil alleen de besten) hierboven gelden allemaal als mogelijke versterkingen voor het WorldTour-team. De relatie met andere opleidingsploegen is de laatste jaren goed geweest. De Nederlandse formatie wil hun talenten daarom niet nu opeens afpakken en in hun eigen opleidingsploeg droppen. Tijdens de presentatie van de Jumbo-Visma Academy liet het management al weten dat de opleidingsploeg tijdens haar eerste seizoen in 2020 zal bestaan uit veelal jonge, Nederlandse renners van achttien en negentien jaar oud. Het team scout voornamelijk bij de junioren; slechts een enkeling die nu belofte is zal voor de Jumbo-Visma Academy uitkomen, is de verwachting.

Overigens is ook de Amerikaan Brandon McNulty nog niet uit het zicht verdwenen. Het 21-jarige rondetalent verlengde afgelopen najaar tegen alle verwachtingen in zijn contract bij Rally-UHC tot het einde van 2019. McNulty had de WorldTour-teams echter voor het uitkiezen. Ook Jumbo-Visma had en heeft nog altijd interesse in de renner die valt onder het Duitse managementbureau Teamvision van presentator Marc Bator, maar ze richt zich eerst op de genoemde zes. De jonge Amerikaan drukte dit voorjaar zijn neus aan het venster met een negende plek in de Tour of Oman. Hij maakte pas echt indruk in de nieuwe koers Giro del Sicilia, waar hij naar een dubbelslag soleerde in de tweede rit en zijn leidende positie succesvol consolideerde op de flanken van de Etna.
pi_186809401
Connor Zwift per direct naar Arkea.

[ Bericht 1% gewijzigd door wimderon op 13-05-2019 16:55:06 ]
  Moderator maandag 13 mei 2019 @ 19:53:46 #55
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186813973
quote:
0s.gif Op maandag 13 mei 2019 16:33 schreef wimderon het volgende:

[..]

Prachtig lijstje weer van de ontdekker van Roglic.

Arensman wil voorlopig nog niet prof worden, dus die valt af. Bjerg kan zo ongeveer overal naartoe, dus dat wordt ook een lastig verhaal. Donovan is tot nu toe nog niet zo goed bezig dit jaar, maar zijn doelen komen dus nog. Als hij tegen die tijd een beetje presteert kan hij naar Ineos en Quick Step, wordt ook weer een lastig verhaal. Niemand heeft interesse in Foss, dus die gaat naar Jumbo. Leknessund wil ook nog liever even op een wat lager niveau blijven en valt voorlopig af. Maciejuk heeft dit jaar nog geen koers uitgereden zo ongeveer.

Blijven er van de zes dus niet veel over. Opmerkelijk verder dat McNulty niet bij die zes zit, waarom zouden ze niet met hem bezig zijn? Het schijnt dat hij al een aanbieding op zak heeft van UAE-Emirates, dus dan wordt het in ieder geval op financieel vlak al een ongelijke strijd, maar buiten dat zie ik geen reden om Foss hoger op je lijstje te zetten dan McNuts.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  maandag 13 mei 2019 @ 20:45:59 #56
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_186815525
Het is geen heel inspirerend lijstje, nee. Het is een hoop bord op schoot scouting die een beetje wielervolger ook zo in elkaar kan knutselen. Pidcock, Almeida en Bagioli er nog even bijdoen en je hebt zo'n beetje alle toppers uit deze beloftengeneratie op papier staan. Nou, geweldig. Visionairs zijn het. Deze gasten staan, met uitzondering van een Foss of zo, op alle lijstjes van alle ploegen. Dat de ontdekker van Rogla zo de moeite neemt alsof hij een gigantische scoop te pakken heeft vind ik ook wat bizar.
Put these foolish ambitions to rest.
  maandag 13 mei 2019 @ 21:48:54 #57
414990 Immerdebestebob
Frikandellenfetisjist
pi_186818053
Waar rijdt Kaden Groves dan komend seizoen?
  maandag 13 mei 2019 @ 21:55:28 #58
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_186818327
quote:
1s.gif Op maandag 13 mei 2019 21:48 schreef Immerdebestebob het volgende:
Waar rijdt Kaden Groves dan komend seizoen?
Mitchelton.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_186855038
quote:
De kogel is door de kerk: Maarten Wynants maakt ook in 2020 nog deel uit van het profpeloton. De dan 38-jarige Noord-Limburger liet na afloop van de koers in Helchteren weten dat hij een akkoord heeft met Jumbo-Visma om er nog een jaar bij te doen.

"Getekend is het nog niet, maar dat komt wel in orde. Je kent dat wel: nog enkel komma's en punten. De focus van de ploegleiding ligt momenteel op de Giro. Ach, ik heb geduld", zegt hij. "2020 wordt mijn laatste jaar. De kans bestaat dat ik daarna in de volgwagen van de ploeg stap. Maar dat ik nog toekomstmuziek."
  woensdag 15 mei 2019 @ 14:07:31 #60
260796 DecoAoreste
aka Aleimon Thimble
pi_186855650
Wynants. Wat een D-renner is dat.
pi_186856105
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 14:07 schreef DecoAoreste het volgende:
Wynants. Wat een D-renner is dat.
Nou nou nou. Prima knecht in de voorjaarsploeg toch? Kan altijd een stuk langer mee dan bv. de wegkapiteins van Sunweb.
Demain, on roule
  Moderator woensdag 15 mei 2019 @ 14:31:48 #62
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186856122
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 14:07 schreef DecoAoreste het volgende:
Wynants. Wat een D-renner is dat.
Wegkapitein!

Jammer dat Jumbo blijft vasthouden aan zulke nobuddies. Lindeman en Leezer krijgen vast ook weer een nieuw contract.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_186856146
quote:
0s.gif Op woensdag 15 mei 2019 14:30 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Nou nou nou. Prima knecht in de voorjaarsploeg toch? Kan altijd een stuk langer mee dan bv. de wegkapiteins van Sunweb.
Dit dus.
  woensdag 15 mei 2019 @ 17:09:13 #64
71199 Sjoerd102
Oet Zjwame!!!
pi_186859711
Je kunt niet alleen kopmannen opstellen
Net efkes anges
pi_186911490
quote:
Na zijn sterk voorjaar, waarin hij vooral indruk maakte in de Ronde van Vlaanderen, heeft Dries Van Gestel (24) heel wat interesse bij topteams losgeweekt. Naast drie Franse teams toont ook Astana interesse in het Sport Vlaanderen-Baloise-talent.

Het Nieuwsblad meldde vorige week al dat Van Gestel op het verlanglijstje staat van een aantal topteams. Onder meer de Franse ploegen AG2R-La Mondiale, Cofidis en Total-Direct Energie (op vraag van Niki Terpstra) toonden interesse.

Nu blijkt ook Astana-manager Vinokourov gecharmeerd door de capaciteiten van de Arendonknaar, net als nog twee andere niet nader genoemde WorldTourteams. Van Gestel zou in de loop van de maand juni een beslissing nemen over zijn toekomst.
  vrijdag 17 mei 2019 @ 18:20:59 #66
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186911576
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 18:15 schreef wimderon het volgende:

[..]

Lijkt me een typische Cofidis aankoop, die hebben een pak ervaring met matige nikszeggende Belgjes.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_186911706
cirogazzetta twitterde op vrijdag 17-05-2019 om 15:49:22 Segun lo que sabe @Gazzetta_it Pello Bilbao (ahora con @AstanaTeam , està en el @giroditalia ) sera un fichaje de la @Bahrain_Merida en la proxima temporada @cycling_podcast reageer retweet
Vertaling nodig? @Mani89
  Moderator vrijdag 17 mei 2019 @ 18:43:57 #68
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186911974
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 18:27 schreef showtimer het volgende:
cirogazzetta twitterde op vrijdag 17-05-2019 om 15:49:22 Segun lo que sabe @:Gazzetta_it Pello Bilbao (ahora con @:AstanaTeam , està en el @:giroditalia ) sera un fichaje de la @:Bahrain_Merida en la proxima temporada @:cycling_podcast reageer retweet
Vertaling nodig? @:Mani89
Bagrijn wil het nieuwe Baskische bastion worden?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 17 mei 2019 @ 18:45:56 #69
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_186912012
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 18:27 schreef showtimer het volgende:
cirogazzetta twitterde op vrijdag 17-05-2019 om 15:49:22 Segun lo que sabe @:Gazzetta_it Pello Bilbao (ahora con @:AstanaTeam , està en el @:giroditalia ) sera un fichaje de la @:Bahrain_Merida en la proxima temporada @:cycling_podcast reageer retweet
Vertaling nodig? @:Mani89
Nee dankje, gelukklig doet twitter dat voor mij.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_186912364
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 18:43 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Bagrijn wil het nieuwe Baskische bastion worden?
Garantie op succes. Britse kennis, Baskisch bloed.
  Moderator vrijdag 17 mei 2019 @ 19:08:13 #71
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_186912476
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 19:04 schreef showtimer het volgende:

[..]

Garantie op succes. Britse kennis, Baskisch bloed.
Ik zie mijn Basken toch liever bij Astana. Nergens rijden ze zo hard als daar.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  vrijdag 17 mei 2019 @ 19:17:51 #72
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_186912680
Zullen we het even over de XCO sprintrace in Albstadt hebben? 👍👍👍🇳🇱🇳🇱🇳🇱
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  vrijdag 17 mei 2019 @ 19:18:54 #73
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_186912701
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 mei 2019 19:17 schreef buzz1291 het volgende:
Zullen we het even over de XCO sprintrace in Albstadt hebben? 👍👍👍🇳🇱🇳🇱🇳🇱
Daar lijkt mij dit het topic niet voor.
  Redactie Sport / Supervogel zondag 19 mei 2019 @ 12:58:57 #74
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_186962276
Kuss, Bouwman en Tolhoek twee jaar langer bij Jumbo-Visma.
  Redactie Sport zondag 19 mei 2019 @ 12:59:10 #75
451829 crew  H.Vviv
pi_186962282


[ Bericht 100% gewijzigd door H.Vviv op 19-05-2019 12:59:55 (staat er al) ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')