abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 29 december 2018 @ 11:41:41 #176
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184055501
Fijn Aure!

Zo, dat is hard gegaan Priem. Ik had gisteren mijn eerste werkdag. In huilen uitgebarsten toen ik het rooster bekeek en dingen zag als een blok van 8 dagen met daarin 1 dag vrij. Reactie van de roosteraar? "Iedereen heeft het moeilijk, er zijn dan 4 mensen op vakantie" -O-. Ze weet dat het niet goed gaat met mij en ook daar vond ze wel iets van. Is allemaal hormonaal en ik heb m'n kind voor het eerst een langere tijd bij iemand achtergelaten en dat kan zij weten want zij had dat ook moeten doen en dat komt allemaal weer goed. "Moet je eens kijken wat je thuis hebt zitten, een lieve man en een mooi kindje! Waarom ben je dan zo verdrietig?!". Ik heb ook toevallig allebei de vergaderingen in februari en maart een dienst dus dan is het van 09:30 - 12:00 vergaderen en dan van 16:00 - 09:30 werken. Ik weet even niet meer hoe ik hier rustig onder kan blijven.

Daarnaast krijgt I. sinds gisteravond Neocate maar het drinken is belabberd. Hij heeft last van zijn buikje en krijst de boel bij elkaar steeds. Als hij ligt maakt hij z'n rug hol, als je hem op z'n buik op je arm neemt dan is het net een plank. Met het drinken is hij alle kanten op aan het spartelen en aan het krijsen. Als ik hem inwikkel en regengeluiden op zet wordt hij wat rustiger en lukt het me wel om hem even wat langer door te laten drinken. Hierop L. gevraagd de HAP te bellen zodat ik hem kon gaan verschonen, maar die viel uit omdat hij weer moet bellen voor iets en weer z'n hele verhaal moet doen. Ik houd het maar op vermoeidheid. We mogen straks in ieder geval langskomen.

O ja, en de hond heeft chocolaatjes te pakken gehad dus dat was ook even stressen. Volgens de dierenarts zou het allemaal wel meevallen gezien het formaat en de samenstelling van de chocolade. "Hij heeft een goed feestje gehad, laten we het daar maar op houden". Maar daar heb ik vannacht ook regelmatig bij gekeken en nu ben ik doodmoe.
  zaterdag 29 december 2018 @ 11:47:19 #177
319308 Tink89
To live is to dance
pi_184055629
Pfft, Helsinki, dat valt niet mee. Dikke kus en succes bij de hap! :*

Prul heeft vannacht van 22:00 tot 0:00 steeds korte dutjes gedaan, daarna gegeten en vervolgens gehuild tot 3:00 uur. Toen weer gegeten en na drie kwartier sussen, knuffelen en de speen terugstoppen viel ze in slaap tot 7:00 uur. Weer gegeten en geslapen tot 9:15. Niet slecht, al is het precies te merken wanneer de paracetamol is uitgewerkt. Dan gaat ze krijsen bij elk scheetje en elk buikborreltje -O-
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  zaterdag 29 december 2018 @ 16:30:20 #178
342418 VKV
Plausibel
pi_184062847
Pittig Helsinki, wat een lange werkweken en lange dagen zeg! Ik vraag me bij dat soort dingen af of het nou echt allemaal zo vast staat of dat de persoon die e.e.a. inroostert, gewoon geen zin heeft het aan te passen. Gebrek aan inlevingsvermogen bij diegene blijkt zo te lezen namelijk al een beetje :')

Hier een tijdje geleden de vraag gesteld hoe we de avonden beter kunnen aanpakken zodat J. beter slaapt. Nu ken ik de FOK!wet, maar wilde toch even vertellen dat het in ieder geval afgelopen avonden een stuk beter is gegaan. Meestal krijgt hij om een uur of 20:00 zijn fles, dan leggen we hem in z'n nachtkleding in de wagen. Dan horen we meestal nog een dikke party uit de wagen komen ("guhhhh, bèè, huuu, hehehe", incl. wagenbak die op en neer deint) maar na een beetje wiegen valt hij vaak na 15 tot 30 minuten in slaap. Ondertussen wordt in de huiskamer gewoon flink gegamed, met geweerschoten, hard gelach en weet ik wat voor herrie en meneer tukt er keihard doorheen :P Als wij naar bed gaan, gaat hij mee, geven we boven nog even een fles en dan gaat het in bed leggen eigenlijk probleemloos. Als we geluk hebben wordt hij pas na 8:00 uur 's ochtends weer wakker. In ieder geval even een hoera voor de afgelopen week :D

Morgen gaan we voor het eerst zwemmen! Vet veel zin in, hier keek ik al naar uit sinds de pos. zwangerschapstest O+
pi_184067784
Helsinki wat sneu zeg, dat ie zo’n last heeft van de voeding. En wb je werk, lekker begin met zo’n rooster. En jammer dat je roosteraar weinig begrip toont..
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zaterdag 29 december 2018 @ 20:11:01 #180
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_184068675
Ze had echt geen zin om het nog aan te passen en dat zei ze ook. Klaar is klaar, volgens haar. Ik heb een contract van 24 uur per week maar werk regelmatig meer dan dat. Jammergenoeg zit er dan ook wel vaak genoeg een week tussen die het naar beneden trekt waardoor ik m'n contract niet aan kan laten passen.

hetzusjevan
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Tink, klinkt toch best pittig zo! Wat zielig voor Prul. Sterkte daar :*.

VKV, wat goed! Heel veel plezier morgen. Ik ga binnenkort ook écht O+.

De huisarts wist vanmiddag niet zo goed wat ze met I. moest. Ze wilde niets meer wijzigen in de voeding omdat dit nu de tweede wijziging is in korte tijd en aangezien de kinderarts op de hoogte is van deze klachten en ook geen laxeermiddel voor heeft geschreven, leek het haar niet verstandig om dat nu ineens wel te gaan doen en zich er ook mee te gaan bemoeien. Het was beter als dit bij de kinderarts bleef dus ik denk dat ik die volgende weer eens bel. Het is me wel gelukt om I. z'n flesje te geven terwijl hij plat lag. Zo leek hij het minste last te hebben van pijn ;(.
pi_184068843
Helsinki; officieel hoef je niets tegen je leidinggevende te zeggen he. Je ziekmelden is genoeg. Wat ik zou doen als de werkrelatie toch al prut is, is me ziekmelden en zeggen dat dit in overleg met je therapeut is en dat je contact met de arboarts afwacht. Dan kan je daar toelichten hoe en wat.
pi_184069274
Helsinki :*
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Protège moi de mes désirs.
pi_184069479
Helsinki, cijfer jezelf niet weg. Jij en I. gaan sowieso voor je werk, en al helemaal als je werk je zo weinig tegemoet wil komen. :*
pi_184070936
Helsinki; moeilijke situatie voor je! Ik snap de tweestrijd maar sluit me aan bij wat de anderen schrijven. Jij en I. zijn het belangrijkste! Als je het lastig vind om voor jezelf te kiezen helpt het misschien om te bedenken dat je de juiste keuzes ook voor I. maakt. Een knuffel voor jullie beide! :*

Aure en Jip, wat fijn dat het de goede kant op gaat!
Een knuffel voor prul en Tink! :* hoop zo voor jullie dat prul snel over de buikkrampjes heen groeit.

Sofie sluit zich aan bij alle zieke baby’tjes. Ze is al sinds begin december flink aan het hoesten en snotteren. Sinds donderdag koorts erbij met pieken naar 39.6. Ze kreunt, spuugt, snottert, hoest en niest de hele dag en nacht door. Gister voor de zekerheid naar de huisarts geweest maar haar longen klinken gelukkig schoon, dus ze moet er ‘even’ doorheen. Vandaag heeft ze wel heel veel geslapen en is de koorts aan het minderen. Hopen op een goede nacht. (Die ze hopelijk niet weer de hele tijd op/aan mij wil doorbrengen :O)
pi_184080032
Dat is een pittige situatie Helsinki. Is er een vertrouwenspersoon op je werk? Waar je in ieder geval je verhaal kwijt kan? En al eeerder genoemd, de arboarts is misschien ook een goed idee? Als hij aan 'jouw kant' staat dan kan je er misschien veel aan hebben :*

Klinkt goed VKV, hoe het nu gaat :)

Naar, krampjes bij baby's ;( En beterschap voor alle ziekje kindjes! De griepepidemie is weer begonnen, ik houd mijn hart vast :X De opvang is deze periode dicht, ik ben blij dat Toto even los is van alle bacterien. Hij hoest in ieder geval niet meer en is veel minder verkouden. Hij heeft een maand geleden bronchitis gehad, met koorts en niet meer eten. Door ab helemaal opgeknapt, maar blijf het toch spannend vinden of het niet terugkomt.

Gister de eerste dag van een soort van schema :7 Dat ging best goed, om 19.00 uur naar bed met een fles van 240 :s) Om 01.00 werd hij huilend wakker, uit bed gepakt en toen was hij stil. Dus dat was in ieder geval geen honger :D Maar toen we hem terug in bed legden werd het weer huilen :'( en uiteindelijk heeft het speentje het opgelost :) Daarna geslapen vot 6.38 uur :s)
pi_184080048
Oh jongens misschien mag Jip morgen mee naar huis O+ ze gaan ergens vandaag de zuurstof stoppen. En dan moet ie vannacht laten zien dat ie het zonder kan. Nu hij beter wordt zijn de nachten wel gelijk weer dramatisch, hij was tot half 3 vannacht elke 45 minuten wakker. Ik heb het idee dat hij nu ook een beetje door heeft dat hij niet thuis is. Maar nog eventjes en dan zijn we dat hopelijk wel *; het wordt ook wel tijd, dit is de 10e dag hier -O-
pi_184080060
*O* Goed nieuws Aure, wat heerlijk dat jullie misschien morgen naar huis kunnen! Hmm, wel waardeloos weer van de nachten, na zo'n periode is het wel lekker als je weer wat aan kan sterken :*
pi_184080094
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 08:08 schreef Aure het volgende:
Oh jongens misschien mag Jip morgen mee naar huis O+ ze gaan ergens vandaag de zuurstof stoppen. En dan moet ie vannacht laten zien dat ie het zonder kan. Nu hij beter wordt zijn de nachten wel gelijk weer dramatisch, hij was tot half 3 vannacht elke 45 minuten wakker. Ik heb het idee dat hij nu ook een beetje door heeft dat hij niet thuis is. Maar nog eventjes en dan zijn we dat hopelijk wel *; het wordt ook wel tijd, dit is de 10e dag hier -O-
Ik zat even terug te lezen en wil toch even reageren op je huisarts... Bel de volgende x gewoon weer de spoed ajb, als jij denkt dat t niet goed gaat... Die huisartsen denken soms ook dat ze alles.door de telefoon kunnen zien,

"Nee hoor Mevrouw GM als hij nog drinkt gaat t nog goed, 36 uur later werdt hij met spoed afgevoerd naar t wkz... en hadden ze veel eerder al in moeten grijpen, en was ik door dat klote virus mijn kind bijna kwijt"

Succes met aansterken voor je mini, Het is een gemeen virus, hopenlijk heeft hij de nacht gered zonder zuurstof en mag hij lekker naar huis.

beterschap voor alle kleintjes
S. 2014
J. 2016
pi_184080171
Helsinki :* wat sillie zegt is misschien wel een goed idee. En goed van je dat je om je heen kijkt, want dit is denk ik niet de juiste plek voor jou nu.

Als ik dit soort werkperikelen lees mag ik echt in mijn handen knijpen met mijn werkgever. Die was al heel relaxt na mijn verlof maar nu ook weer, ik mag gewoon vrij nemen zo lang als ik dat nodig acht en we kijken later even naar wat welk verlof is enzo. Scheelt enorm veel stress nu.
pi_184080238
Jemig GM wat heftig zeg!

Ja het is echt een bizar virus eigenlijk, met zo'n divers verloop. Jip is momenteel de enige op de afdeling die het zo heftig heeft en ze zeggen hier dat dat al niet de standaard is, maar dat het nog wel heftiger kan. Maar de meeste gaan hier na 3 tot 7 dagen weg.

Wij tikken in ieder geval de 11 aan :{ maar morgen naar huis is toch ook nog wel onzeker, hij moet wel hard werken nu met zijn zuurstof een stuk lager :{ nouja we wachten het af en blijven zo lang als nodig is natuurlijk.
pi_184080256
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 08:51 schreef Aure het volgende:
Jemig GM wat heftig zeg!

Ja het is echt een bizar virus eigenlijk, met zo'n divers verloop. Jip is momenteel de enige op de afdeling die het zo heftig heeft en ze zeggen hier dat dat al niet de standaard is, maar dat het nog wel heftiger kan. Maar de meeste gaan hier na 3 tot 7 dagen weg.

Wij tikken in ieder geval de 11 aan :{ maar morgen naar huis is toch ook nog wel onzeker, hij moet wel hard werken nu met zijn zuurstof een stuk lager :{ nouja we wachten het af en blijven zo lang als nodig is natuurlijk.
Wat goed van Jip dat hij met minder zuurstof maf proberen zeg! Dat is een stap vooruit. Bij Sjaak ging het toen ook met 2 stappen vooruit, 1 terug. Maar op een gegeven moment kunnen ze het weer zelf en dat moment komt dan ineens, zonder dat je het verwacht.
Sterkte nog deze laatste dagen :*
pi_184080291
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2018 08:55 schreef MevrouwCactus het volgende:

[..]

Wat goed van Jip dat hij met minder zuurstof maf proberen zeg! Dat is een stap vooruit. Bij Sjaak ging het toen ook met 2 stappen vooruit, 1 terug. Maar op een gegeven moment kunnen ze het weer zelf en dat moment komt dan ineens, zonder dat je het verwacht.
Sterkte nog deze laatste dagen :*
Ja ik vind het ook al heel knap als je kijkt waar hij vandaan komt! En ze hebben best snel afgebouwd al, dus dat hij het er nu af en toe zwaar mee heeft is ook niet zo heel gek. Hij zit nu nog op 0.75 liter :) we komen er wel O+
pi_184080400
Zet 'm op Jip!
Wat enorm heftig is het als je baby'tje dat virus heeft -O- En dat je huisarts je in het begin helemaal niet serieus neemt is ech vreselijk.

Gelukkig kunnen we altijd bij onze ha terecht. Wij belden in het begin van dag 3 met koorts. We kregen het standaard verhaaal te horen, maar mochten toch langskomen. Vetrouwde het toch niet helemaal. Wij dachten namelijk eerst dat het tandjes waren, maar het bleek bronchitis te zijn :')
pi_184080510
Gelukkig kunnen de meeste kindjes dit virus thuis uitzieken DG :)

quote:
RSV komt in Nederland veel voor, vooral in de winter (november t/m maart). Bijna alle kinderen onder de twee jaar komen met het virus in contact. In Nederland komen ongeveer 100 van de 1000 zieke baby’s (10%) bij de huisarts vanwege een RSV-infectie. Daarvan worden 10 baby’s (10%) in het ziekenhuis opgenomen. Hiervan komt één baby (10%) op intensive care (IC intensive care ) terecht.
Maar als je dan in het ziekenhuis zit is het wel heftig allemaal zeg. Vooral omdat je ziet dat je baby het zo zwaar heeft, maar je zelf niks kan doen. En ik vond het ook best heftig om te horen dat drinken bij mij hem op dat moment niet ten goede kwam (zo zeggen ze dat niet hoor, maar dat is wel wat het was). Hij drinkt nu overigens alle voedingen wel weer bij mij O+
pi_184080617
Ik hoop dat Jip morgen mee naar huis mag, Aure!

Helsinki, wat naar van je werkgever. Dat is niet bepaald de reactie waar je op hoopt. Hoe moeilijk het ook is, probeer echt naar jezelf te luisteren. :* Goede suggestie van Sillie!

Oh mensen, ik had gisteren een verschrikkelijke dag. Ik deed de deur dicht met de teen van mijn oudste ertussen. We hebben drie uur bij de eerste hulp gezeten, zijn nagel is aan de onderkant eraf gescheurd en hij heeft nu een heel groot verband om zijn teen zitten en moet de komende tijd rustig aan doen. Hij zegt dat hij geen pijn meer heeft maar jeetje, wat voel ik me schuldig zeg. Mijn arme jongetje.
pi_184080871
Heftig verhaal GM! En hopelijk mogen jullie snel naar huis Aure!

Oh wat sneu voor jullie beiden OiT! ;( Sterkte daar!

Casper wel weer vrolijk enzo maar heeft nog steeds een nare hoest waar hij ook elke keer van moet huilen ;(. Met name ‘s nachts, arme wij :'). Maar na een beste rotnacht werd hij net pas om 09:30 wakker! *O*
pi_184080886
En Helsinki wat een nare situatie op je werk! Ik hoop dat je snel een andere baan hebt.. :*

[ Bericht 0% gewijzigd door LaBelleFleur27 op 30-12-2018 11:09:33 ]
pi_184081271
quote:
2s.gif Op zaterdag 29 december 2018 11:08 schreef PriemGirl het volgende:

[..]

Haha echt he :D Tijn is gewoon alweer 11 weken :o Gaat super snel. Kerstdagen heeft Tijn ook helemaal goed door gekomen; wat weinig slapen overdag waardoor hij wel erg moe was savonds en plots hysterisch ging huilen; maar als we hem dan naar bed deden en ons avondritueel deden, sliep hij binnen 2 tellen en was het allemaal weer goed. We hebben hem zelfs met de kerstdagen tot 2x toe rond 7u zelf wakker moeten maken :D
En wellicht had je het gemist maar het ging even wat minder goed met mij doordat ik een flink allergische reactie had op de ibuprofen. Het is nu enkel nog wat rood in mijn gezicht en bultjes op mijn handen/armen maar de jeuk en pijn is zo goed als voorbij. Ik was met kerst een kerstbal geworden namelijk (gezicht helemaal opgezwollen dus naar de HAP :X )
Ja het gaat echt mega snel. Ik merk dat ik nu de leeftijd van M in weken al kwijt ben, haha. Ik ben al gaan denken in maanden :'( Wat fijn dat Tijn het zo goed heeft gehad met de kerstdagen! Ondanks dat hij best al wat afstanden aflegt!
Wat naar voor jou dat je zo'n allergische reactie hebt gehad :* Dat was wel even schrikken of niet?ben je nu weer helemaal de oude? Ik moest wel even grinniken om de kerstbal-vergelijking :D

Helsinki, wat een nare situatie op jouw werk. Ik sluit mij bij anderen aan. Van een afstandje is het makkelijk om te zeggen dat je je beter ziek kan melden, en ik denk oprecht dat het voor jou als persoon en als moeder beter is. Maar ik besef me ook erg goed dat het niet gemakkelijk is en dat je dat niet zomaar even doet. Ik wens je veel wijsheid toe. Denk goed aan jezelf. Van jou bestaat er maar één :* En I heeft maar één mama.

Aure, wat een ontzettend heftig virus is het zeg! Ik kende het helemaal niet. Ik vind het fijn dat je je verhaal en ervaring hier deelt. Dat zal andere moeders helpen om het misschien eerder te herkennen en eventueel actie te ondernemen. Wat fijn dat het met Jip langzaam beter gaat en dat hij weer lekker bij jou drinkt! Ik duim voor spoedig verder herstel.

Ik blaas vandaag 30 kaarsjes uit *O* Taart voor jullie *O* Of een oliebol, mag ook *O*
Doet wel een beetje pijn hoor. Nu de 20 uit mijn leeftijd is voel ik me ineens zo volwassen, als in 'mevrouw' en 'u' en zo.. komt denk ik vooral omdat ik vroeger zelf 30+ erg oud vond.
Anyway, M was lekker uit logeren bij schoonouders. Wij hebben feest gevierd tot kwart over 2 :') Het was heel erg gezellig en volle bak. Nu zit ik nog tussen de puinhoop van gisteren, beetje jammer. Dat is het voordeel van het feestje bij anderen vieren ;)
pi_184081356
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2018 08:51 schreef Aure het volgende:
Jemig GM wat heftig zeg!

Ja het is echt een bizar virus eigenlijk, met zo'n divers verloop. Jip is momenteel de enige op de afdeling die het zo heftig heeft en ze zeggen hier dat dat al niet de standaard is, maar dat het nog wel heftiger kan. Maar de meeste gaan hier na 3 tot 7 dagen weg.

Wij tikken in ieder geval de 11 aan :{ maar morgen naar huis is toch ook nog wel onzeker, hij moet wel hard werken nu met zijn zuurstof een stuk lager :{ nouja we wachten het af en blijven zo lang als nodig is natuurlijk.
godzijdank komen de meeste kinderen er "goed" vanaf. James doet dingen graag grondig dus het rs deed hij ook op de zwaarste mogelijke manier ... :')

Hij heeft in totaal van 10-12-16 tot 24-12-16 in t zkh gelegen waarvan 11 dagen aan de beademing en in "slaap" op de IC. daarna idd afbouwen van zuurstof en zelf weer gaan drinken. Als ze eenmaal door die dip heen zijn knappen ze snel op.
mijn of eigenlijk zijn verhaal is nog wel ergens terug te vinden maar mocht je vragen hebben mag je pb-en hoor. Ik heb sindsdien een enorme hekel aan de maanden met de R en blijf ook echt zoveel mogelijk bij baby's weg met mijn snotfabrieken. Bij twijfel ook altijd bellen.

Hopenlijk gaat het snel stabiliseren voor jip. Maar soms is idd een nachtje extra met zuurstof veel fijner voor ze. benauwdheid kost ook heel veel energie.

sterkte ook voor jou want dat verblijven in t zkh is niks.
S. 2014
J. 2016
pi_184081570
Wat een ellende GM. Snap dat dat ook wel zijn sporen nalaat en je nu extra voorzichtig bent. Wij waren gelukkig nog voor de ergste piek al in het ziekenhuis, daardoor hebben ze Jip goed kunnen ondersteunen tijdens die piek dmv de optiflow en sonde en is beademing gelukkig niet nodig geweest, dat lijkt me al helemaal afschuwelijk om mee te maken :*

Jip ligt nu in ieder geval lekker te slapen en ze gaan wel nog afbouwen naar 0 liter vandaag kwamen ze net vertellen. Maar geen garantie dat hij dan ook daadwerkelijk zonder kan, nouja we gaan het zien.

Peace, gefeliciteerd! En 30 is het nieuwe 20 hoor, echt helemaal niks mis mee ;)

Fleur, sneu die hoest van Casper. Hier in het ziekenhuis zeggen ze trouwens dat je best voor het slapen gaan paracetamol mag geven als je baby last heeft van het hoesten (Jip zijn hoest is ook nog heel naar en pijnlijk).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')