FOK!forum / Nieuws & Achtergronden / Chaos in Parijs, gele hesjes rellen op de champs elysees #7
Starhopperzondag 9 december 2018 @ 10:36
Volg hier de protesten van de 'gele hesjes' in Parijs.
gilletjaunes.jpg

Livestreams via onze helden van RUPTLY en RT _O_ _O_ _O_


Rellen 08-12:
quote:
Bijna 1.400 aanhoudingen in Frankrijk op dag vol protest van 'Gele Hesjes'

Bijna 1.400 'Gele Hesjes' zijn zaterdag verspreid over Frankrijk aangehouden bij protesten tegen de regering. Ongeveer zestig mensen raakten gewond, onder wie drie veiligheidsfunctionarissen.

De meeste arrestaties vonden plaats in Parijs, ruim zeshonderd mensen zitten nog vast in de hoofdstad. De situatie is onder controle, zei minister Christophe Castaner van Binnenlandse Zaken begin van de avond, hoewel het in enkele steden in het land nog onrustig bleef.

Volgens premier Edouard Philippe komt president Macron komende week met nieuwe maatregelen om de "nationale eenheid" te herstellen.

Ook in onder meer Bordeaux en in Toulouse kwam het tot confrontaties tussen de betogers en de politie. In Parijs zijn opnieuw winkels geplunderd. Er werd met stenen gegooid, barricades werden opgeworpen, snelwegen geblokkeerd en auto's in brand gestoken.

Volgens de politie lokken vooral extreem-rechts, extreem-links en anarchisten rellen uit. Mensen betogen onder meer tegen de slechte economische omstandigheden en tegen de regering van president Macron.
jzkx50caf36k_wd640.jpg

Onvrede breder verspreid
Aanvankelijk gingen de 'Gele Hesjes' enkele weken geleden de straat op om te protesteren tegen de geplande belastingverhogingen op brandstof. Deze week besloot de regering van president Emmanuel Macron die maatregel op te schorten.

De onvrede bleek ondertussen breder verspreid. De protesten van dit weekend richten zich dan ook niet alleen meer op de prijzen van de brandstof, maar zijn uitgegroeid tot grotere protesten uit ontevredenheid over het beleid van de regering van Macron.
https://www.nu.nl/buitenl(...)van-gele-hesjes.html
Oud nieuws:
SPOILER
[quote]
Crisisvergadering na rellen in Parijs: Macron wil ontmoeting met vertegenwoordigers gele hesjes en bezoekt beschadigde Arc de Triomphe

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na de rellen in Parijs van de 'gilets jaunes' of 'gele hesjes', waarbij 133 gewonden vielen en meer dan 400 mensen zijn opgepakt, zat de Franse president Emmanuel Macron vandaag samen met zijn regering voor een crisisvergadering. Tijdens die vergadering vroeg Macron aan premier Edouard Philippe om een ontmoeting te beleggen met de partijleiders en vertegenwoordigers van de gele hesjes. Ook bezocht de president de Arc de Triomphe, die schade opliep tijdens de rellen.

Op de crisisvergadering werd een "precieze balans van de situatie opgemaakt, van de gewonden, de schade en de arrestaties". De vergadering werd bijgewoond door onder meer Macron, Philippe, minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner en minister van Milieu François de Rugy.

Grotere politie-inzet
Macron heeft er Castaner gevraagd "een reflectie te leiden over de eventuele noodzaak van een aanpassing van het aantal ordediensten in de komende dagen". Een grotere politie-inzet moet beter kunnen optreden tegen "gewelddadigere, mobielere, beter georganiseerde relschoppers", aldus Macron. Van een herinvoeren van de noodtoestand lijkt voorlopig geen sprake.

Voorwaarde om aan tafel te komen
Een datum voor een eventuele ontmoeting tussen de Franse premier en de gele hesjes is nog niet bekend. Volgens de president kadert het initiatief in "de constante zorg om dialoog" van de uitvoerende macht.

In een gesprek met AFP zegt Jacline Mouraud, een van de leidende figuren van de gele hesjes in Frankrijk, dat ze inderdaad gecontacteerd werd door het kabinet van de premier. Ze zegt bereid te zijn zich naar zijn ambtswoning te begeven, op voorwaarde dat de regering "terugkomt op de belastingsverhogingen op brandstof vanaf 1 januari".

"We gaan voor de ontmoeting samenzitten om onze voorstellen te verfijnen, maar het vervolg van de beweging zal bepaald worden door de intenties van de regering voor de bevolking." Mouraud gaf nog mee dat ze "het geweld dat zaterdag in Parijs gepleegd is" betreurde. Tegelijk haalde ze uit naar het gebrekkige antwoord van de regering "die ons niet serieus neemt".

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vernielde Arc de Triomphe
Voor de vergadering van start ging, maakte Macron eerst een tussenstop bij de Arc de Triomphe, waar gisteren betogers en politie met elkaar in botsing kwamen. Op televisiebeelden is te zien hoe relschoppers het interieur van het monument vernielen. Er is onder meer een beeld van het Franse nationale symbool Marianne kapot geslagen. Ook is de boog besmeurd met graffiti.

"Hij was geschokt door de schade die werd aangebracht aan de Arc de Triomphe, een symbolische plaats", aldus het Élysée. Bij zijn bezoek werd hij toegejuicht, maar ook uitgejouwd. "Macron démission", riepen de gele hesjes verschillende keren.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Deze ochtend is een schoonmaakbeurt van de triomfboog van start gegaan. Mannen in beschermende pakken zijn met hogedrukspuiten in de weer. Ze verwijderen teksten die op het bouwwerk zijn geklad, zoals "De gele hesjes zullen overwinnen", "Ontslag voor Macron" en "Einde van het regime". Veegwagens van de gemeente ruimen de rotzooi op.
Snelrecht

"Ongeveer twee derde" van de 372 relschoppers die uiteindelijk aangehouden werden na het geweld van zaterdag in Parijs, zullen voor de rechter gebracht worden, meldt de Franse minister van Justitie, Nicole Belloubet, vandaag. "Er zal een stevig antwoord van justitie komen", aldus Belloubet tijdens een perspunt in het Parijse justitiepaleis. De justitieminsiter zei ook nog dat er andere "oplossingen" zijn dan het herinvoeren van de noodtoestand. "De meeste van hen zullen morgen en overmorgen verschijnen in snelrecht", voegde de Parijse procureur Rémy Heitz toe.

763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

https://www.hln.be/nieuws(...)e-triomphe~ab967a55/[/quote]

[quote]
Gele hesjes weer de straat op: 'Frankrijk is de zieke man van Europa'

ANP-66413133.jpg?itok=_QnAC1WS

De Franse protestbeweging van de 'gilets jaunes', de gele hesjes, gaat vandaag in Frankrijk weer de straat op. Dat is niet de eerste keer. Correspondent Stefan de Vries legt uit wie er achter de protesten zitten en wat ze willen bereiken.
Die gele hesjes, waar demonstreren ze voor of tegen?

In eerste instantie voerden de gele hesjes ('gilets jaunes') actie tegen de hoge dieselprijs. Ongeveer de helft van de Fransen rijdt een dieselauto. Dat is in het land altijd erg gepromoot, vooral door de Franse autolobby. Diesel was altijd erg goedkoop. En iedereen dacht dat dit altijd zo zou blijven.

Maar inmiddels is dat al lang niet meer zo. Diesel is nu net zo duur als benzine. En daarmee begon het protest.

Inmiddels gaan de demonstraties over belasting in het algemeen. Ook wordt er tegen de regering en president Macron gedemonstreerd, tegen de arrogantie van de macht en vóór de gewone burger. Het is nu allegaartje geworden.


Wie demonstreren er?
De demonstraties komen niet uit een een eenduidige richting. Ze zijn niet afkomstig uit linkse of rechtse hoek en ook de vakbonden zitten er niet achter. Wel sluiten er extreemrechtse aanhangers aan. De laatste demonstratie waren er racistische en homofobe incidenten. Maar ook extreemlinks is er bij aanwezig.

Het is dus geen protest van een politieke kleur of beweging. De organisatie vindt plaats via Facebook. De 'gilets jaunes' ontlenen hun naam aan de felgele hesjes die Fransen in hun auto's moeten hebben. Er was heel kort even een groepje zelfbenoemde woordvoerders. Die zijn er direct weer uitgeknikkerd.

En natuurlijk proberen partijen er een slaatje uit te slaan. Er was een linkse leider die aankondigde om te komen. Toen zeiden demonstranten: kom maar, dan leren we je een lesje. De demonstranten willen van niets weten. Ze moeten niets hebben van de gevestigde orde.

Toch lijken ze ook veel mensen te vertegenwoordigen. Uit peilingen blijkt dat driekwart van de Fransen achter ze staat. Waarbij wel opgemerkt moet worden dat in Frankrijk de sympathie haast altijd bij demonstranten ligt.


Het is de derde demonstratie, komen er steeds meer demonstranten?
Nee, integendeel, het neemt af. Het wordt ook kouder. Veel mensen hebben zoiets niet eerder gedaan. Ze doen een keertje mee, maar daarna is het wel weer goed. Het aantal mensen dat deelneemt is snel aan het krimpen.

Het protest krijgt nog steeds veel aandacht. Vorige week waren er bij de protesten in Parijs zo'n 8000 mensen. Dat is niet heel veel, maar de demonstraties krijgen enorm veel aandacht in de pers.

Wat gaan ze doen vandaag, wat zijn de verwachtingen?
In en rond Parijs gaan de demonstranten weer wegen blokkeren. Tolhuisjes, toegangswegen en de Parijse rondweg. Ook worden er 'langzaamacties' gedaan, waarbij er langzaam wordt gereden op de snelweg. Maar niet alleen in de Franse hoofdstad, ook op andere plekken in het land zal worden gedemonstreerd. In Bretange bijvoorbeeld, waar er veel animo is voor het protest van de gele hesjes.


Wat is de reactie van de Franse regering?
De Franse president Macron geeft niets toe. Hij kan moeilijk de ene dag zeggen dat hij een schone planeet wil, en de dag erna dat de accijns op brandstof omlaag gaan.

Er wordt geprobeerd om te overleggen, maar het is moeilijk omdat niemand de gele hesjes vertegenwoordigd. Macron denkt er nu aan om het percentage van de accijns te verlagen als de prijs voor olie stijgt. Hiermee wil hij voorkomen dat als de olieprijs stijgt, de opbrengst van accijns ook absoluut hoger wordt.

Verder houdt Macron voet bij stuk. Maar hij staat enorm onder druk. Hij is nu 1,5 jaar president, maar hij heeft nog niets voor elkaar. De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.

https://www.rtlnieuws.nl/(...)zieke-man-van-europa[/quote]


[ Bericht 5% gewijzigd door Starhopper op 09-12-2018 10:52:29 ]
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 10:44
De overheid moet stoppen met het stelen van de gewone burger met als excuus europa of climate change

De overheid wil Inflatie bevorderen door de steeds lasten te verhogen , echter het resulteert in afknijpen

Waarom moet ieder jaar de huur omhoog eigenlijk
Glazenmakerzondag 9 december 2018 @ 10:46
quote:
De werkloosheid is nog steeds even hoog als in de afgelopen dertig jaar, rond de 9 en 10 procent. Het land is niet vooruit te krijgen. Frankrijk doet het veel slechter dan andere landen. Frankrijk is de zieke man van Europa.
Het zou toch niet zo zijn dat de lagere middenklasse de laatste jaren uit de middenklasse is gegooid met extra belasting om al die geweldige diversiteitswijken van Frankrijk te betalen? Of is het ondiverse zwakke deel van Frankrijk net zo werkeloos?
KoosVogelszondag 9 december 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:46 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Het zou toch niet zo zijn dat de lagere middenklasse de laatste jaren uit de middenklasse is gegooid met extra belasting om al die geweldige diversiteitswijken van Frankrijk te betalen? Of is het ondiverse zwakke deel van Frankrijk net zo werkeloos?
Probleem in Frankrijk is dat het land, anders dan bijvoorbeeld Nederland, zijn economie nooit heeft hervormd. Daar is namelijk geen draagvlak voor. Telkens als de overheid veranderingen wil doorvoeren, gaan werknemers de straat op en wordt er gestaakt.

Dat speelt Frankrijk nu parten.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 10:52
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:49 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Probleem in Frankrijk is dat het land, anders dan bijvoorbeeld Nederland, zijn economie nooit heeft hervormd. Daar is namelijk geen draagvlak voor. Telkens als de overheid veranderingen wil doorvoeren, gaan werknemers de straat op en wordt er gestaakt.

Dat speelt Frankrijk nu parten.
Ben het hiermee eens ja. Waar Engeland Thatcher had, en Nederland ik weet niet wie, zijn we in Frankrijk in na-oorlogse tijden blijven hangen. Het idee van de boosaardige kapitalistische baas, de arme uitgebuite werknemer en de overheid die voor alles moet zorgen is hier nog heel sterk aanwezig.
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 10:53
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:49 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Probleem in Frankrijk is dat het land, anders dan bijvoorbeeld Nederland, zijn economie nooit heeft hervormd. Daar is namelijk geen draagvlak voor. Telkens als de overheid veranderingen wil doorvoeren, gaan werknemers de straat op en wordt er gestaakt.

Dat speelt Frankrijk nu parten.
Daarnaast kon Frankrijk vroeger de concurrentiepositie verbeteren door de valuta koers van de Franc te verlagen ten opzichte van Nederland en Duitsland
Italië idem dito

Met de Euro koers kan dat niet meer , Turkije kan dat wel
Glazenmakerzondag 9 december 2018 @ 10:54
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:49 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Probleem in Frankrijk is dat het land, anders dan bijvoorbeeld Nederland, zijn economie nooit heeft hervormd. Daar is namelijk geen draagvlak voor. Telkens als de overheid veranderingen wil doorvoeren, gaan werknemers de straat op en wordt er gestaakt.

Dat speelt Frankrijk nu parten.
Bij ons zijn de lonen aan het dalen tijdens hoogconjunctuur. Echt verbazingwekkend dat die domme Fransen niet staan te springen om mee te doen ja.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 10:55
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:54 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Bij ons zijn de lonen aan het dalen tijdens hoogconjunctuur. Echt verbazingwekkend dat die domme Fransen niet staan te springen om mee te doen ja.
Probleem is dat in Frankrijk de overheidsschuld bijna 100% van bbp is.
KoosVogelszondag 9 december 2018 @ 10:56
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:54 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Bij ons zijn de lonen aan het dalen tijdens hoogconjunctuur. Echt verbazingwekkend dat die domme Fransen niet staan te springen om mee te doen ja.
Wie is 'ons'? Lonen stijgen misschien niet heel hard, maar ze dalen ook niet.
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 10:57
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 10:56 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Wie is 'ons'? Lonen stijgen misschien niet heel hard, maar ze dalen ook niet.
moet je eens opletten hoe hard ze dalen als het straks wat minder gaat
met al die flexibele contracten
SeLangzondag 9 december 2018 @ 10:58
En toen had hij geen hand meer :r

Ian56789 twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 23:59:32 Warning 18+ OnlyShocking images of a #GiletsJaunes protestor with his hand blown off, after picking up a grenade fired by the police.h/t @Circonscripti18 & @ArthedainK https://t.co/zHhr8QbBm7 reageer retweet
Chernizondag 9 december 2018 @ 10:58
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ben het hiermee eens ja. Waar Engeland Thatcher had, en Nederland ik weet niet wie, zijn we in Frankrijk in na-oorlogse tijden blijven hangen.
We moeten niet overdrijven. Alsof Thatcher het nu zo geweldig heeft gedaan. Buiten London is dat land een compleet drama geworden vandaar ook de Brexit. Die stakingen in Frankrijk zijn er altijd al geweest en dan praat je ook nog over de grootste steden. Alleen al in Parijs met zijn buitenwijken wonen compleet net zoveel mensen als in Nederland. Natuurlijk, in die buitenwijken is het niet al te best gesteld. Maar dat kun je wel zeggen, voor al die enorme steden wereldwijd.

Vooralsnog heeft Frankrijk wereldwijd nog enorme bedrijven aan de top en is het op gebied van innovatie niet slecht. En ik durf best te stellen de top binnen de EU.
Oud_studentzondag 9 december 2018 @ 11:02
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:44 schreef michaelmoore het volgende:
De overheid moet stoppen met het stelen van de gewone burger met als excuus europa of climate change

De overheid wil Inflatie bevorderen door de steeds lasten te verhogen , echter het resulteert in afknijpen

Waarom moet ieder jaar de huur omhoog eigenlijk
Wat er nu gebeurt is nog maar peanuts, wat te denken van de volgende ontwikkelingen die allemaal op zich al heel veel geld kostten en gaan kosten:
- Brexit, de EU doet voorkomen alsof de UK de verliezer is, maar in werkelijkheid zijn het de EU belastingbetalers: hogere afdrachten aan de EU, handelsbeperkingen met UK etc.
- Italië: Het 2e Griekenland, alleen financieel 10x zo groot. De schulden zijn wrs. al onhoudbaar groot, zeker als de ECB zijn geldpolitiek het opkopen van waardeloze obligaties gaat stoppen en de rente verhoogd wordt. Er zal extra geld moeten komen in het ESM, de landen zijn daartoe verplicht en wel ongelimiteerd. Wie gaat dat betalen? Niet Google, Shell, Unliver enz.
- Het EU leger en andere EU megalomane uitgaven. De begroting van de EU blijft alsmaar stijgen terwel een groot land als UK de EU verlaat, hoe kan dat. Misschien komt er een EU belasting, natuurlijk voor de gewone burger, niet voor de multinationals
- Het immigratiebeleid, waardoor de sociale stelsels binnen de EU onbetaalbaar worden.
- Het vrije verkeer van personen en goederen, waardoor de lonen alsmaar omlaag gaan of productie naar Polen of een ander MOE-land gaat (Amazon kan zijn goederenstromen rerouten naar andere landen, waar het het goedkoopst is, etc)
- En dan de toestanden in Portugal en Spanje. Je hoort niets meer dus je denkt het zal wel goed gaan? Ook daar hoge werkeloosheid, staatsschulden etc
- En dan nog Frankrijk, dat Italië achterna gaat. Zij gaan wel met 62 met pensioen en werken minder. Wie kan dat betalen? Gelukkig zit er 1000 miljard in de Nederlandse pensioenpot !
KoosVogelszondag 9 december 2018 @ 11:03
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:57 schreef michaelmoore het volgende:

[..]

moet je eens opletten hoe hard ze dalen als het straks wat minder gaat
met al die flexibele contracten
Zal wel meevallen. De lonen worden hooguit bevroren.
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 11:06
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 11:03 schreef KoosVogels het volgende:

[..]

Zal wel meevallen. De lonen worden hooguit bevroren.
ZZP ers , Flex contracten en Uber jobs kunnen alleen zichzelf bevriezen
Chernizondag 9 december 2018 @ 11:07
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:02 schreef Oud_student het volgende:
Zij gaan wel met 62 met pensioen en werken minder. Wie kan dat betalen? Gelukkig zit er 1000 miljard in de Nederlandse pensioenpot !
Met een staatspensioen waar ik niet mee wil ruilen. En dat ze minder werken is onjuist. Ik heb er twee jaar gewerkt en daar maakte ik wel wat meer uren dan 40 per week. Nu is dat al wat heel wat jaartjes geleden maar ik verwacht niet dat dit nu zoveel veranderd is.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:07
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:58 schreef Cherni het volgende:

[..]

We moeten niet overdrijven. Alsof Thatcher het nu zo geweldig heeft gedaan. Buiten London is dat land een compleet drama geworden vandaar ook de Brexit. Die stakingen in Frankrijk zijn er altijd al geweest en dan praat je ook nog over de grootste steden. Alleen al in Parijs met zijn buitenwijken wonen compleet net zoveel mensen als in Nederland. Natuurlijk, in die buitenwijken is het niet al te best gesteld. Maar dat kun je wel zeggen, voor al die enorme steden wereldwijd.

Vooralsnog heeft Frankrijk wereldwijd nog enorme bedrijven aan de top en is het op gebied van innovatie niet slecht. En ik durf best te stellen de top binnen de EU.
Probleem is dat als Frankrijk doorgaat zoals nu, het een tweede Italië wordt met een veel te hoge staatsschuld, zeer hoge werkloosheid, enz. Dus er moet iets veranderen. En buiten Parijs en de grote steden is het platteland erg armoedig geworden. Er is nauwelijks industrie, boeren hebben het moeilijk, overal gaan de winkels dicht, zijn de hoofdstraten van dorpjes gevuld met lege huizen. Sinds de mijnen allemaal dicht zijn gebeurt er weinig meer.

[ Bericht 5% gewijzigd door Ali_Kannibali op 09-12-2018 11:13:09 ]
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:09
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:07 schreef Cherni het volgende:

[..]

Met een staatspensioen waar ik niet mee wil ruilen. En dat ze minder werken is onjuist. Ik heb er twee jaar gewerkt en daar maakte ik wel wat meer uren dan 40 per week. Nu is dat al wat heel wat jaartjes geleden maar ik verwacht niet dat dit nu zoveel veranderd is.
Waar heb je gewerkt? De contracten die ik heb gehad waren altijd tussen 35 en 40 uur. Wel verwacht men dat je vaak wat langer blijft 's avonds.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:17
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:02 schreef Oud_student het volgende:

[..]

Wie kan dat betalen? Gelukkig zit er 1000 miljard in de Nederlandse pensioenpot !
"Europa moet solidair zijn", is Macron's oplossing. Geweldig toch, internationaal socialisme.
Chernizondag 9 december 2018 @ 11:17
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:09 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Waar heb je gewerkt? De contracten die ik heb gehad waren altijd tussen 35 en 40 uur. Wel verwacht men dat je vaak wat langer blijft 's avonds.
Technip te Lyon via een Duitse(Weaschle) firma werd ik daar geplaatst. En mbt tot kennis ligt dat niveau wel wat hoger dan in Nederland en Duitsland. Althans dat is mijn ervaring. Gemiddeld werkte bij dat bedrijf mensen 40-50 uur per week. In deeltijd werken zoals wij dat in Nederland kennen is mij daar totaal onbekend.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:17
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:17 schreef Cherni het volgende:

[..]

Technip te Lyon via een Duitse(Weaschle) firma werd ik daar geplaatst. En mbt tot kennis ligt dat niveau wel wat hoger dan in Nederland en Duitsland. Althans dat is mijn ervaring. Gemiddeld werkte bij dat bedrijf mensen 40-50 uur per week.
Een firma, dus niet onderworpen aan de Franse wetgeving neem ik aan? Je hebt ook Amerikaanse investment firma's waar mensen 60 uur werken en op kantoor slapen, maar alleen omdat die niet onder Franse wetgeving vallen.
Chernizondag 9 december 2018 @ 11:19
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Een firma, dus niet onderworpen aan de Franse wetgeving neem ik aan? Je hebt ook Amerikaanse investment firma's waar mensen 60 uur werken en op kantoor slapen, maar alleen omdat die niet onder Franse wetgeving vallen.
Oke maar ook de Franse collega's werkte daar 40-50 uur per week. Bovendien is Technip niet zomaar een firma maar toonaangevend in de procesindustrie.
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 11:19
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Een firma, dus niet onderworpen aan de Franse wetgeving neem ik aan? Je hebt ook Amerikaanse investment firma's waar mensen 60 uur werken en op kantoor slapen, maar alleen omdat die niet onder Franse wetgeving vallen.
ja en dan Iedere avond op kantoor en dan mensen bellen om hun geld af te troggelen op commissie basis
wat ben jij ?? Investment broker, - Zo Zo Topjob

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 09-12-2018 11:31:27 ]
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:20
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:19 schreef Cherni het volgende:

[..]

Oke maar ook de Franse collega's werkte daar 40-50 uur per week.
Ja, omdat het denk ik geen contract was onder de Franse regelgeving. Ik denk het hoor, kan het niet met zekerheid zeggen. De wet zegt dit:

Durées maximales hebdomadaires. La durée de travail effectif hebdomadaire ne doit pas dépasser les deux limites suivantes : 48 heures sur une même semaine, et 44 heures par semaine en moyenne sur une période de 12 semaines consécutives.

Maximale wekelijkse werktijd: mag niet meer dan 48 uur in een week zijn, en niet meer dan gemiddeld 44 uur over een periode van 12 opeenvolgende weken. Dus 50 uur is niet mogelijk onder Franse wetgeving. Vraag is of het gerespecteerd wordt natuurlijk.

Feit is dat je waarschijnlijk met een uitzondering te maken hebt. Meeste contracten zijn 35 uur. Een reden daarvoor is ook dat langere werktijden hogere sociale lasten voor de werkgever betekent, en die kunnen ze vaak niet betalen. Wmb is het grote probleem in Frankrijk het veel te hongerige sociale systeem. Je kan er 2 jaar werkloosheidsuitkering ontvangen, om een voorbeeld te geven.
Chernizondag 9 december 2018 @ 11:24
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:20 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ja, omdat het denk ik geen contract was onder de Franse regelgeving. Ik denk het hoor, kan het niet met zekerheid zeggen. De wet zegt dit:

Durées maximales hebdomadaires. La durée de travail effectif hebdomadaire ne doit pas dépasser les deux limites suivantes : 48 heures sur une même semaine, et 44 heures par semaine en moyenne sur une période de 12 semaines consécutives.

Maximale wekelijkse werktijd: mag niet meer dan 48 uur in een week zijn, en niet meer dan gemiddeld 44 uur over een periode van 12 opeenvolgende weken. Dus 50 uur is niet mogelijk onder Franse wetgeving. Vraag is of het gerespecteerd wordt natuurlijk.

Feit is dat je waarschijnlijk met een uitzondering te maken hebt. Meeste contracten zijn 35 uur.
Nou ja dat zijn ze in Nederland gemiddeld ook wel. Heb ik het nog niet over deeltijd werken dat in Nederland behoorlijk is uitgebreid. Het is onzin om te zeggen dat Fransen lui zijn.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:24
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:24 schreef Cherni het volgende:

[..]

Nou ja dat zijn ze in Nederland gemiddeld ook wel. Heb ik het nog niet over deeltijd werken dat in Nederland behoorlijk is uitgebreid. Het is onzin om te zeggen dat Fransen lui zijn.
Dat ben ik met je eens. Werkdruk is ook vaak hoog. Behalve bij de ambtenaren maar dat is in NL ook.
Chernizondag 9 december 2018 @ 11:30
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:24 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dat ben ik met je eens. Werkdruk is ook vaak hoog. Behalve bij de ambtenaren maar dat is in NL ook.
Ik zal je zeggen, nergens anders heb ik zo een zware tijd gehad dan in die 2 jaar te Lyon. Goed, ik had problemen met de Franse taal(alles in Duits of Engels en moest vertaald worden) en de werkdruk en kennis die daar vereist werden waren ook niet misselijk. Maar sinds die tijd kijk ik toch wel anders aan tegen de Franse werkvloer. Maar goed het was een zeer leuke ervaring om eens een keer mee te maken en ook nooit spijt van gehad.
SeLangzondag 9 december 2018 @ 11:31
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:02 schreef Oud_student het volgende:

- Italië: Het 2e Griekenland, alleen financieel 10x zo groot. De schulden zijn wrs. al onhoudbaar groot, zeker als de ECB zijn geldpolitiek het opkopen van waardeloze obligaties gaat stoppen en de rente verhoogd wordt. Er zal extra geld moeten komen in het ESM, de landen zijn daartoe verplicht en wel ongelimiteerd. Wie gaat dat betalen? Niet Google, Shell, Unliver enz.

Ook als de ECB die troep wel blijft opkopen draait de EU belastingbetaler er voor op. Winst en verlies van de centrale bank is namelijk voor de belastingbetaler. In het geval van het ESM is dat in elk geval nog transparant en moet er "democratisch" gestemd worden of je zo'n commitment wel wilt aangaan.

Aangezien er geen enkel EU land via democratische weg nog zal besluiten tot grote fiscale transfers naar andere EU landen wordt dat momenteel via een achterdeur gedaan door de ECB, die niet onder democratische controle staat.

Ik ben helemaal voorstander een onafhankelijke centrale bank, maar die moet dan een zeer beperkt mandaat hebben. Zo was de ECB ook oorspronkelijk bedacht, met alleen een prijsstabiliteitsmandaat. Het probleem daarmee is dat de ECB nu bij elk (politiek of ander) probleem kan zeggen dat prijsstabiliteit in gevaar is en dat als rechtvaardiging gebruikt voor wat defacto fiscale- of risco transfers zijn. En je mag daar geen kritiek op hebben want de ECB is onafhankelijk.

Resultaat is dat wij nu aan de haak zijn voor honderden miljarden mocht Italië defaulten op haar staatsschuld. En negatieve reële rentes die alleen maar dienen om de begrotingen van Italië, Portugal etc niet te laten ploffen slopen onze spaarrekeningen en pensioenfondsen. Per saldo zijn dit ook gewoon transfers van noord naar zuid.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:35
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:30 schreef Cherni het volgende:

[..]

Ik zal je zeggen, nergens anders heb ik zo een zware tijd gehad dan in die 2 jaar te Lyon. Goed, ik had problemen met de Franse taal(alles in Duits of Engels en moest vertaald worden) en de werkdruk en kennis die daar vereist werden waren ook niet misselijk. Maar sinds die tijd kijk ik toch wel anders aan tegen de Franse werkvloer. Maar goed het was een zeer leuke ervaring om eens een keer mee te maken en ook nooit spijt van gehad.
Goed te horen dat je een interessante tijd hebt beleefd. Ik heb het ook aardig zwaar gehad. Ook door de sterk hierarchische cultuur waarin de baas echt de baas is, en jij het knechtje. Voor een Nederland met het hart op de tong wil dat nog weleens wringen... Ik heb in een hotel gewerkt en in een opvangtehuis voor jongens met probleemgedrag. Nu op een middelbare school waar de werkdruk veel lager is, want ambtenaren.

Die cultuur vind je ook terug op de scholen, waar studenten meer als militairen worden behandeld dan mensenn, vooral op de elitescholen.

Tegelijkertijd heb ik soms de indruk dat dingen niet altijd logisch of pragmatisch worden aangepakt, of dat men probeert het beste uit mensen te halen op een stimulerende manier, meer op een zeer autoritaire manier. Er zijn ook veel mensen die hier psychisch onder lijden.
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 11:43
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:31 schreef SeLang het volgende:

Resultaat is dat wij nu aan de haak zijn voor honderden miljarden mocht Italië defaulten op haar staatsschuld. En negatieve reële rentes die alleen maar dienen om de begrotingen van Italië, Portugal etc niet te laten ploffen slopen onze spaarrekeningen en pensioenfondsen. Per saldo zijn dit ook gewoon transfers van noord naar zuid.
Italie zal net zo bloeden als Griekenland of uit de Euro

Er is geen andere weg, alle zuidelijke landen worden aan de bedelstaf gebracht door de gezamenlijke euro koers
Chernizondag 9 december 2018 @ 11:45
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:35 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Goed te horen dat je een interessante tijd hebt beleefd. Ik heb het ook aardig zwaar gehad. Ook door de sterk hierarchische cultuur waarin de baas echt de baas is, en jij het knechtje. Voor een Nederland met het hart op de tong wil dat nog weleens wringen... Ik heb in een hotel gewerkt en in een opvangtehuis voor jongens met probleemgedrag. Nu op een middelbare school waar de werkdruk veel lager is, want ambtenaren.

Die cultuur vind je ook terug op de scholen, waar studenten meer als militairen worden behandeld dan mensenn, vooral op de elitescholen.

Tegelijkertijd heb ik soms de indruk dat dingen niet altijd logisch of pragmatisch worden aangepakt, of dat men probeert het beste uit mensen te halen op een stimulerende manier, meer op een zeer autoritaire manier. Er zijn ook veel mensen die hier psychisch onder lijden.
Een sterke hiërarchische cultuur waarin de baas echt de baas is, en jij het knechtje klopt inderdaad. Dat is nog erger dan in Duitsland waar dat ook wel heerst. Het poldermodel is daar totaal onbekend.
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:17 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

"Europa moet solidair zijn", is Macron's oplossing. Geweldig toch, internationaal socialisme.
Dat ziet die maar eerst in Frankrijk voor elkaar te krijgen.

Als daar dan mag die evt iets vinden.
vossszondag 9 december 2018 @ 11:55
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:58 schreef SeLang het volgende:
En toen had hij geen hand meer :r

Ian56789 twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 23:59:32 Warning 18+ OnlyShocking images of a #GiletsJaunes protestor with his hand blown off, after picking up a grenade fired by the police.h/t @Circonscripti18 & @ArthedainK https://t.co/zHhr8QbBm7 reageer retweet
Niet heel slim om granaten op te rapen. Nou wil ik niet zeggen eigen schuld dikke bult, maar eigenlijk is het dat wel een beetje natuurlijk.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 11:58
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 11:55 schreef vosss het volgende:

[..]

Niet heel slim om granaten op te rapen. Nou wil ik niet zeggen eigen schuld dikke bult, maar eigenlijk is het dat wel een beetje natuurlijk.
Hij dacht waarschijnlijk dat het een traangasgranaat was.
vossszondag 9 december 2018 @ 12:00
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:58 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hij dacht waarschijnlijk dat het een traangasgranaat was.
Ook die raap je beter niet op. :)

Maargoed, ik ben dan ook iemand die zich gewoon netjes uit de voeten maakt als de cavalerie er aan komt en niet met stenen gaat lopen gooien en rellen en meer van zulks.

Domme zak. Zeg maar dag met je handje. :W
vossszondag 9 december 2018 @ 12:00
En verder zouden ze gewoon met scherp moeten schieten op dat tuig als je het mij vraagt. Ga aan het werk. Stelletje nietsnutten :r
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 12:01
Er is ook een student gesneuveld na een flashball tegen het hoofd op 100m afstand.

edit of geblesseerd, ben nog aan het nachecken.

[ Bericht 13% gewijzigd door Ali_Kannibali op 09-12-2018 12:10:38 ]
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 12:08
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 12:00 schreef vosss het volgende:
En verder zouden ze gewoon met scherp moeten schieten op dat tuig als je het mij vraagt. Ga aan het werk. Stelletje nietsnutten :r
Uiteraard echter verwacht dan niet dat de demonstranten nog met stenen gooien!

Met scherp schieten is met scherp schieten.

Niet veraf meer van een burgeroorlog denk ik?

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 12:09:04 ]
riazopzondag 9 december 2018 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:43 schreef michaelmoore het volgende:

[..]



Er is geen andere weg, alle zuidelijke landen worden aan de bedelstaf gebracht door de gezamenlijke euro koers
Positie van de Nederlander is ook niet superflorissant meer. Ooit de nr 5 van Europa, nu zakken we elk jaar iets meer af

Fc1IQFel.png
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 12:45
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 12:32 schreef riazop het volgende:

[..]

Positie van de Nederlander is ook niet superflorissant meer. Ooit de nr 5 van Europa, nu zakken we elk jaar iets meer af

[ afbeelding ]
Hoe wordt dit berekend?

Modaal nettosalaris in Nederland: ¤ 2.152
In Frankrijk: ¤ 1.772

Vraag me af hoe je met 21% verschil je zo'n omgekeerd verschil in koopkracht kan krijgen.
riazopzondag 9 december 2018 @ 12:49
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 12:45 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Hoe wordt dit berekend?

Modaal nettosalaris in Nederland: ¤ 2.152
In Frankrijk: ¤ 1.772

Vraag me af hoe je met 21% verschil je zo'n omgekeerd verschil in koopkracht kan krijgen.
Vooral de woonkosten kunnen in NL erg hoog zijn.

Bijna de helft van de NLers is veroordeeld tot huren van een woning bv
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 12:56
Oke dan.

theunderdogzondag 9 december 2018 @ 12:56
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:58 schreef SeLang het volgende:
En toen had hij geen hand meer :r

Ian56789 twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 23:59:32 Warning 18+ OnlyShocking images of a #GiletsJaunes protestor with his hand blown off, after picking up a grenade fired by the police.h/t @Circonscripti18 & @ArthedainK https://t.co/zHhr8QbBm7 reageer retweet
_O- _O-

Hoe dom ben je.
Oud_studentzondag 9 december 2018 @ 12:57
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 12:49 schreef riazop het volgende:

[..]

Vooral de woonkosten kunnen in NL erg hoog zijn.

Bijna de helft van de NLers is veroordeeld tot huren van een woning bv
En is het een gemiddelde of de mediaan? Ik vermoed het gemiddelde, want Duitsland staat vrij hoog. Er zijn veel rijken in Duitsland, maar ook een steeds grotere groep armen. Met name door huren en lokale belastingen, lage pensioenen etc. worden veel Duitsers geplaagd. Ik denk dat veel Duitsers het slechter hebben dan de Fransen.
ExtraWaskrachtzondag 9 december 2018 @ 13:01
Wat is de bron voor die koopkracht? Als je de cijfers van het IMF, de Wereldbank of CIA pakt is er een koopkracht van zo'n $53k voor Nederland per hoofd van de bevolking (waar de mediaan wel onder zal liggen trouwens)... zie bv. hier.
Ringozondag 9 december 2018 @ 13:03
Het is opvallend dat de gelehesjeswoede volledig gericht is op de overheid, terwijl het toch vooral het corporate bedrijfsleven is dat zijn morele kompas in de oceaan van het grote geld heeft geflikkerd.
Kennelijk zijn we zo gebrainwashed door de mythe van de vrije markt, dat we die bedrijven ongestoord hun goddeloze gang laten gaan.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 13:04
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 13:03 schreef Ringo het volgende:
Het is opvallend dat de gelehesjeswoede volledig gericht is op de overheid, terwijl het toch vaak het corporate bedrijfsleven is dat zijn morele kompas in de oceaan van het grote geld hebben geflikkerd.
Kennelijk zijn we zo gebrainwashed door de mythe van de vrije markt, dat we bedrijven ongestoord hun goddeloze gang laten gaan.
En zelf willen we ook onze goddeloze gang gaan.

Iedereen is uiteindelijk in zekere mate verantwoordelijk voor zijn persoonlijke bijdrage aan het verval van een gezonde samenleving, normen en waarden.
Bluesdudezondag 9 december 2018 @ 13:08
quote:
Uitleg van een ‘geel hesje’ nodig? Even Jean-François Barnaba bellen. De 62-jarige man wierp zich in Franse media op als spreekbuis bij uitstek van de protestacties tegen te hoge brandstofprijzen en belastingen. Nu is echter aan het licht gekomen dat hij zelf al tien jaar lang netto 2.600 euro per maand opstrijkt, zonder ook maar iets te hoeven doen. “Dat verklaart waarom hij altijd tijd heeft om voor de camera’s te verschijnen”, klinkt het met de nodige ironie.
https://www.hln.be/nieuws(...)-te-werken~a73a71cb/

Hoezo is hij een laagbetaalde die niet kan rondkomen?

Modaal inkomen in Nederland
quote:
Jan Modaal staat op dit moment voor ¤36.500 euro op de loonlijst van de politiek. Per maand is dat bruto ¤2.816,- en netto precies ¤1.982,82.
https://www.plusonline.nl/werken/dit-verdient-jan-modaal

[ Bericht 11% gewijzigd door Bluesdude op 09-12-2018 13:13:35 ]
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 13:12
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 13:03 schreef Ringo het volgende:
Het is opvallend dat de gelehesjeswoede volledig gericht is op de overheid, terwijl het toch vooral het corporate bedrijfsleven is dat zijn morele kompas in de oceaan van het grote geld heeft geflikkerd.
Kennelijk zijn we zo gebrainwashed door de mythe van de vrije markt, dat we die bedrijven ongestoord hun goddeloze gang laten gaan.
Bij RT begon een geïnterviewde francaise in ieder geval ook over de banken en de Rothschilds.

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 13:13:33 ]
theunderdogzondag 9 december 2018 @ 13:17
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 13:03 schreef Ringo het volgende:
Het is opvallend dat de gelehesjeswoede volledig gericht is op de overheid, terwijl het toch vooral het corporate bedrijfsleven is dat zijn morele kompas in de oceaan van het grote geld heeft geflikkerd.
Kennelijk zijn we zo gebrainwashed door de mythe van de vrije markt, dat we die bedrijven ongestoord hun goddeloze gang laten gaan.
Ja en nee. Ik begrijp wat je bedoeld, maar het is niet zo dat de overheid hierin onschuldig is. Uiteindelijk maakt de overheid de wetten.
quirinazondag 9 december 2018 @ 13:17
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 12:08 schreef john2406 het volgende:

[..]

Uiteraard echter verwacht dan niet dat de demonstranten nog met stenen gooien!

Met scherp schieten is met scherp schieten.

Niet veraf meer van een burgeroorlog denk ik?
Als je de comments op youtube leest is er al een burgeroorlog.
Nibb-itzondag 9 december 2018 @ 13:20
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 13:17 schreef quirina het volgende:

[..]

Als je de comments op youtube leest
Daar gaat het mis.
voetbalmanager2zondag 9 december 2018 @ 14:02
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 10:58 schreef SeLang het volgende:
En toen had hij geen hand meer :r

Ian56789 twitterde op zaterdag 08-12-2018 om 23:59:32 Warning 18+ OnlyShocking images of a #GiletsJaunes protestor with his hand blown off, after picking up a grenade fired by the police.h/t @Circonscripti18 & @ArthedainK https://t.co/zHhr8QbBm7 reageer retweet
Dat is serieus oorlogsspul dat de politie afvuurde op de demonstranten.
Hathorzondag 9 december 2018 @ 14:07
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 13:17 schreef quirina het volgende:

[..]

Als je de comments op youtube leest is er al een burgeroorlog.
Het bagger gehalte op Youtube is inderdaad bijzonder hoog.
SeLangzondag 9 december 2018 @ 14:22
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:02 schreef voetbalmanager2 het volgende:

[..]

Dat is serieus oorlogsspul dat de politie afvuurde op de demonstranten.
Mwah... als je een strijker in je hand laat knallen heb je ongeveer hetzelfde effect
Infectionzondag 9 december 2018 @ 14:39
quote:
Het zijn ook echt een stel robots die agentjes. Zit totaal geen emotie in.
StephanLzondag 9 december 2018 @ 14:41
[offtopic]Voor de mensen die zich vervelen op de zondag en graag een demonstratie bekijken. Op een Brexit verraad demonstratie, geleid door Tommy Robinson. Ze verwachten tegen demonstranten, al is het nog rustig.
[/offtopic]
Infectionzondag 9 december 2018 @ 14:44
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:41 schreef StephanL het volgende:
[offtopic]Voor de mensen die zich vervelen op de zondag en graag een demonstratie bekijken. Op een Brexit verraad demonstratie, geleid door Tommy Robinson. Ze verwachten tegen demonstranten, al is het nog rustig.
[/offtopic]
De gele hesjes zijn ook overal he.
StephanLzondag 9 december 2018 @ 14:45
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 14:44 schreef Infection het volgende:

[..]

De gele hesjes zijn ook overal he.
Jip, Ze importeren wat af daar in GB
Infectionzondag 9 december 2018 @ 14:46
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:45 schreef StephanL het volgende:

[..]

Jip, Ze importeren wat af daar in GB
Zelfs de politie draagt ze.
StephanLzondag 9 december 2018 @ 14:47
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 14:46 schreef Infection het volgende:

[..]

Zelfs de politie draagt ze.
En ze schreeuwen ook nog. Solidair met Franse burgers.
SeLangzondag 9 december 2018 @ 14:47
Die doedelzakken
Infectionzondag 9 december 2018 @ 14:49
quote:
10s.gif Op zondag 9 december 2018 14:47 schreef SeLang het volgende:
Die doedelzakken
Prachtig geluid.
SeLangzondag 9 december 2018 @ 14:59
Britten doen altijd alles andersom. En nu ook weer. Politie in gele hesjes, demonstranten niet.
Infectionzondag 9 december 2018 @ 15:00
Rookbommetje.
Infectionzondag 9 december 2018 @ 15:05
Waarom zijn er op zondag geen rellen in Parijs eigenlijk? Ik neem aan dat mensen nog steeds weekend hebben op zondag.
StephanLzondag 9 december 2018 @ 15:07
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 15:05 schreef Infection het volgende:
Waarom zijn er op zondag geen rellen in Parijs eigenlijk? Ik neem aan dat mensen nog steeds weekend hebben op zondag.
Opruimdag :P

Geen idee, vroeg het mij ook af. Wellicht vinden ze één dag in de week wel genoeg.
SeLangzondag 9 december 2018 @ 15:10
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 15:07 schreef StephanL het volgende:
Wellicht vinden ze één dag in de week wel genoeg.
Dat denk ik ook. Het blijven ten slotte Fransen.
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 15:13
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:22 schreef SeLang het volgende:

[..]

Mwah... als je een strijker in je hand laat knallen heb je ongeveer hetzelfde effect
Offtopic.
Erger nog er zijn er zat die ik dat al toewens tegenwoordig, steken ze dagelijks af hier in de buurt!

Zover is het al gekomen, geen agent te bespeuren dan, ojeh als ik mijn gordel eens vergeet!
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 15:15
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 14:39 schreef Infection het volgende:

[..]

Het zijn ook echt een stel robots die agentjes. Zit totaal geen emotie in.
Valt nog wel mee, echter zoveel voor 1 invalide?

De moed in de schoenen dragen?

1 van de agenten, volgens mij de kleinste someerd de overige terug te gaan, nog een beetje moraal op de hoeveel?

[ Bericht 9% gewijzigd door #ANONIEM op 09-12-2018 15:16:38 ]
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 15:18
quote:
14s.gif Op zondag 9 december 2018 14:49 schreef Infection het volgende:

[..]

Prachtig geluid.
Zonder de trommels niet, psychologische oorlogsvoering is het dan!
Infectionzondag 9 december 2018 @ 15:21
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 15:18 schreef john2406 het volgende:

[..]

Zonder de trommels niet, psychologische oorlogsvoering is het dan!
Wat?
StephanLzondag 9 december 2018 @ 15:37
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 15:21 schreef Infection het volgende:

[..]

Wat?
De doedelzak ;)
Falcozondag 9 december 2018 @ 16:01
Lekker sfeertje in Londen:

BlewettSam twitterde op zondag 09-12-2018 om 13:51:03 @wyliecatherine Here at the ‘Brexit betrayal’ march is a man holding a noose. He gave his name as Laukan Creasey, from Stevenage. I asked why he was carrying it. ‘That’s what the traitor May deserves. That’s what treasonous people get,’ he said. Dt-eFi6X4AI0fxy.jpg reageer retweet
:')
StephanLzondag 9 december 2018 @ 16:03
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:01 schreef Falco het volgende:
Lekker sfeertje in Londen:

BlewettSam twitterde op zondag 09-12-2018 om 13:51:03 @wyliecatherine Here at the ‘Brexit betrayal’ march is a man holding a noose. He gave his name as Laukan Creasey, from Stevenage. I asked why he was carrying it. ‘That’s what the traitor May deserves. That’s what treasonous people get,’ he said. [ afbeelding ] reageer retweet
:')
Zie hem staan ja op de stream, aan de rechterkant
Falcozondag 9 december 2018 @ 16:07
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:03 schreef StephanL het volgende:

[..]

Zie hem staan ja op de stream, aan de rechterkant
Echt walgelijk dat dit soort mensen bestaan.
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 16:08
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:01 schreef Falco het volgende:
Lekker sfeertje in Londen:

BlewettSam twitterde op zondag 09-12-2018 om 13:51:03 @wyliecatherine Here at the ‘Brexit betrayal’ march is a man holding a noose. He gave his name as Laukan Creasey, from Stevenage. I asked why he was carrying it. ‘That’s what the traitor May deserves. That’s what treasonous people get,’ he said. [ afbeelding ] reageer retweet
:')
Ik tel er maar 11.

Karneval al begonnen daar?
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 16:09
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:07 schreef Falco het volgende:

[..]

Echt walgelijk dat dit soort mensen bestaan.
Er bestaan nog heel andere hoor, ben jij beschermd opgevoed?
naiipajiiauzondag 9 december 2018 @ 16:11
Er was eerder (voordat dit in NL begon) toch ook opgeroepen om te gaan demonstreren in Duitsland. Is daar eigenlijk nog wat van gekomen?
riazopzondag 9 december 2018 @ 16:12
Die Duitsers moeten gewoon werken
Vallonzondag 9 december 2018 @ 16:20
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 11:09 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Waar heb je gewerkt? De contracten die ik heb gehad waren altijd tussen 35 en 40 uur. Wel verwacht men dat je vaak wat langer blijft 's avonds.
Beetje hetzelfde als in NL.

Je krijgt betaald voor X uur waarbij je X+Y uur moet besteden en zelf maar in Z uur moet zien te bereizen. Idem als ondernemende ZZP'er je factureert X uur waarbij je veelal dat voor jezelf (vaak) mag verdubbelen, je kunt daarbij hooguit een wat hoge tarief rekenen. Alles meerekenend komt dat veelal lager uit dat dat van een iemand in (functioneel gelijkwaardige) loondienst.
Wil je wat extra dan zal je partner daaraan/in moeten bijdragen.

En dan zeggen dat het goed en de economie als een speer gaat..... :{ ondertussen worden je zekerheden t.g.v. marktwerking één voor één uitgekleed.

Dat is ook precies waar in la France nu (even en regelmatig) een grens is bereikt.
Door maatregelen over de langere periode uit te spreiden en actievoerder te beschrijven als relschoppers, hoopt de elite wonend in de stad de storm op het platte land te beteugelen.
riazopzondag 9 december 2018 @ 16:27
quote:
18s.gif Op zondag 9 december 2018 16:20 schreef Vallon het volgende:

[..]


Door maatregelen over de langere periode uit te spreiden en actievoerder te beschrijven als relschoppers, hoopt de elite wonend in de stad de storm op het platte land te beteugelen.
Normaal heeft die elite ook nog de troefkaart: "extreemrechtse racisten" in haar zak. Maar gezien het feit dat er veel niet-witte Gele Hesjes deelnemen, valt deze nog moeilijk te uit te spelen.
Falcozondag 9 december 2018 @ 16:34
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:27 schreef riazop het volgende:

[..]

Normaal heeft die elite ook nog de troefkaart: "extreemrechtse racisten" in haar zak. Maar gezien het feit dat er veel niet-witte Gele Hesjes deelnemen, valt deze nog moeilijk te uit te spelen.
Huh, heb je een oogaandoening? Er waren gisteren in Parijs enkel blanke gele hesjes, dit gaat ook niet om ras ofzo, maar om het probleem dat de middenklasse steeds meer wegkwijnt.

In Londen zijn de gele hesjes netjes maar spaarzaam verdeeld over de Brexiteers (waaronder die kerel dus met die galg), een anti-Brexit-demonstratie en de MET Police Service.
Kassamiepzondag 9 december 2018 @ 16:41
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:27 schreef riazop het volgende:

[..]

Normaal heeft die elite ook nog de troefkaart: "extreemrechtse racisten" in haar zak. Maar gezien het feit dat er veel niet-witte Gele Hesjes deelnemen, valt deze nog moeilijk te uit te spelen.
Ach, de fotos van PVV en FvD fracties in gele hesjes, broederlijk knuffelend met geelgehesde Pegida, voorpost en NVUers die ook nog eens de Facebookpaginas beheren zijn voor Nederland nog prima bruikbaar hoor :P

47792642_2096428173713841_9022147111025639424_o.jpg?_nc_cat=103&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=3afad5398c5379022124bf99d3d00816&oe=5CA0F4DF

In Frankrijk vielen "de mensen van kleur" overigens ook wel op door afwezigheid.
Falcozondag 9 december 2018 @ 16:45
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:41 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ach, de fotos van PVV en FvD fracties in gele hesjes, broederlijk knuffelend met geelgehesde Pegida, voorpost en NVUers die ook nog eens de Facebookpaginas beheren zijn voor Nederland nog prima bruikbaar hoor :P

[ afbeelding ]

In Frankrijk vielen "de mensen van kleur" overigens ook wel op door afwezigheid.
PVV Almere :')

screenshot_176.png

Gele hesjes lijkt dus inderdaad gekaapt te worden door ranzig rechts.
Confettizondag 9 december 2018 @ 16:50
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:41 schreef Kassamiep het volgende:

[..]

Ach, de fotos van PVV en FvD fracties in gele hesjes, broederlijk knuffelend met geelgehesde Pegida, voorpost en NVUers die ook nog eens de Facebookpaginas beheren zijn voor Nederland nog prima bruikbaar hoor :P

[ afbeelding ]

In Frankrijk vielen "de mensen van kleur" overigens ook wel op door afwezigheid.
Dit is wat ze noemen dom-rechts. Man man man.
riazopzondag 9 december 2018 @ 16:54
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:34 schreef Falco het volgende:

[..]

Huh, heb je een oogaandoening? Er waren gisteren in Parijs enkel blanke gele hesjes,
dan zou ik als ik jou was toch nog eens beelden gaan bekijken. En zeker ook die van de GH van buiten Parijs.
riazopzondag 9 december 2018 @ 16:56
In NL zijn de Gele Hesjes idd gekaapt door extreemrechtse clubs.
Falcozondag 9 december 2018 @ 16:56
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:54 schreef riazop het volgende:

[..]

dan zou ik als ik jou was toch nog eens beelden gaan bekijken. En zeker ook die van de GH van buiten Parijs.
Het zal best dat de Algerijnen uit de banlieues ook gingen meerellen, maar dat is niet datgene waar de Gele Hesjes-beweging om draait. Beetje matig om de focus daar maar weer eens op te gooien. Waar die Gele Hesjes-beweging wèl om draait, wordt steeds onduidelijker trouwens.
riazopzondag 9 december 2018 @ 16:57
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:56 schreef Falco het volgende:

[..]

Waar die Gele Hesjes-beweging wèl om draait, wordt steeds onduidelijker trouwens.
verschilt ook van land tot land

In het VK bv draait het om Brexit=exit bij de GH
Enchanterzondag 9 december 2018 @ 17:04
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:45 schreef Falco het volgende:

[..]

PVV Almere :')

[ afbeelding ]

Gele hesjes lijkt dus inderdaad gekaapt te worden door ranzig rechts.
Nee dat ongewassen linkse krakerstuig zijn lekker fris :’)
Falcozondag 9 december 2018 @ 17:06
D
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 17:04 schreef Enchanter het volgende:

[..]

Nee dat ongewassen linkse krakerstuig zijn lekker fris :’)
Ja, ook ophoeren met die gore gasten.
Oud_studentzondag 9 december 2018 @ 17:31
quote:
7s.gif Op zondag 9 december 2018 13:03 schreef Ringo het volgende:
Het is opvallend dat de gelehesjeswoede volledig gericht is op de overheid, terwijl het toch vooral het corporate bedrijfsleven is dat zijn morele kompas in de oceaan van het grote geld heeft geflikkerd.
Kennelijk zijn we zo gebrainwashed door de mythe van de vrije markt, dat we die bedrijven ongestoord hun goddeloze gang laten gaan.
Wie is we? Dat zijn de politici, want die maken de wetten i.s.m. de EU zodanig dat grote bedrijven geen belasting hoeven te betalen. Verder wordt ervoor gezorgd, door migratie en vrij verkeer van personen dat de lonen steeds lager worden. Dit alles om het grote bedrijfsleven te faciliteren.

De markt is niet vrij, de EU heft importheffingen van soms meer dan 25%. Dit alles is ten nadele van de consument.
Vallonzondag 9 december 2018 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 16:27 schreef riazop het volgende:

[..]

Normaal heeft die elite ook nog de troefkaart: "extreemrechtse racisten" in haar zak. Maar gezien het feit dat er veel niet-witte Gele Hesjes deelnemen, valt deze nog moeilijk te uit te spelen.
In Frankrijk speelt het rassenprobleem in de zin van kleur niet zozeer wat je ms wel wilt om je punt te maken, wel is er een schisma of je in de stad of het platteland woont.
Parijs (met name)/Bordeax/Toulouse staan echt mijlenver af van wat op het platteland speelt. In de stad is naast een hoger inkomen, veelal het leefcomfort een stuk groter.

Wanneer je als plattelander wordt geconfronteerd met stijgende (brandstof)prijzen en al (serieus niet) niet veel hebt; is het - terecht- al gauw oorlog. Wat de presidentiële-elite (heel toevallig) afgestudeerd aan dezelfde Politieke Universiteit (IEP L'Institut d'études politiques de Paris) ontkent, is dat het werkende volk moet buffelen om te overleven.
riazopzondag 9 december 2018 @ 17:44
quote:
18s.gif Op zondag 9 december 2018 17:32 schreef Vallon het volgende:

[..]
wel is er een schisma of je in de stad of het platteland woont.
Parijs (met name)/Bordeax/Toulouse staan echt mijlenver af van wat op het platteland speelt. In de stad is naast een hoger inkomen, veelal het leefcomfort een stuk groter.
Je moet wat dieper in de analyse hier.
in de grote steden is er een grote zwarte onderklasse. Ook die worden getroffen door belastingverhogingen.
De witte onderklasse buiten de steden heeft meer last van de brandstofprijzen

In grotere steden zoals Toulouse en Clermont Ferrand zag je juis dat de witte onderklasse schouder aan schouder vocht met allochtone jongeren tegen de politie

een gevaarlijke alliantie
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 18:06
https://www.telegraaf.nl/(...)bonden-en-werkgevers

quote:
'Macron ontvangt vakbonden en werkgevers'
Updated 4 min geleden
6 min geleden in BUITENLAND


PARIJS - De Franse president Emmanuel Macron heeft vertegenwoordigers van onder meer vakbonden en werkgevers uitgenodigd voor overleg maandag in het Élysée in Parijs.
Meerdere bronnen hebben aan de zender BFMTV gemeld dat het overleg om 10.00 uur begint en dat het gaat over de betogingen van de 'Gele Hesjes' die al vier weekenden op rij uit de hand zijn gelopen.
Vallonzondag 9 december 2018 @ 18:16
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 17:44 schreef riazop het volgende:

[..]

Je moet wat dieper in de analyse hier.
in de grote steden is er een grote zwarte onderklasse. Ook die worden getroffen door belastingverhogingen.
De witte onderklasse buiten de steden heeft meer last van de brandstofprijzen

In grotere steden zoals Toulouse en Clermont Ferrand zag je juis dat de witte onderklasse schouder aan schouder vocht met allochtone jongeren tegen de politie

een gevaarlijke alliantie
Accepteer, kleur ansich speelt "en France" nauwelijks een rol, wel natuurlijk dat mensen (van)uit dezelfde leefachtergrond elkaar opzoeken en (vooral in steden) strijden met andere groepen. Los daarvan is Frankrijk sws tegen buitenlandse moraal of invloed waar zij zich in negatieve zin dan op moet aanpassen.

Wat jij noemt is het volk uit de banlieu's die nauwelijks kans heeft op een gloriekrijke toekomst. Klopt ook, alleen je woonadres (HLM) of de school is al een garantie om ge(de)classificeerd te worden en b.v. niet te worden aangenomen in/op kansrijke posities. Vooral jongeren realiseren zich dat.

De kloof tussen de have'(not')s is - extreem - veel groter dan in Nederland. Voeg daarbij het gevoerde beleid in een op failliet aankoersend land en je hebt de gegeven situatie. De "Fransen" willen (en kunnen) niet inleveren.

Vanzelfsprekend worden de "gele hesjes" bevolkt door allerlei anti-regerings protestvolk. Dat maakt de oplossing ook zo moeilijk er is geen duidelijke representatie van deelnemers. Wat de regering van Macron zal doen, is de maatregelen uitspreiden en daarbij de populatie verdelen.
michaelmoorezondag 9 december 2018 @ 18:24
quote:
12s.gif Op zondag 9 december 2018 18:16 schreef Vallon het volgende:

[..]

Accepteer, kleur ansich speelt "en France" nauwelijks een rol, wel natuurlijk dat mensen (van)uit dezelfde leefachtergrond elkaar opzoeken en (vooral in steden) strijden met andere groepen. Los daarvan is Frankrijk sws tegen buitenlandse moraal of invloed waar zij zich in negatieve zin dan op moet aanpassen.

Wat jij noemt is het volk uit de banlieu's die nauwelijks kans heeft op een gloriekrijke toekomst. Klopt ook, alleen je woonadres (HLM) of de school is al een garantie om ge(de)classificeerd te worden en b.v. niet te worden aangenomen in/op kansrijke posities. Vooral jongeren realiseren zich dat.

De kloof tussen de have'(not')s is - extreem - veel groter dan in Nederland. Voeg daarbij het gevoerde beleid in een op failliet aankoersend land en je hebt de gegeven situatie. De "Fransen" willen (en kunnen) niet inleveren.

Vanzelfsprekend worden de "gele hesjes" bevolkt door allerlei anti-regerings protestvolk. Dat maakt de oplossing ook zo moeilijk er is geen duidelijke representatie van deelnemers. Wat de regering van Macron zal doen, is de maatregelen uitspreiden en daarbij de populatie verdelen.
De politiek kan wel het ;leven voor de onderste laag de "havenots" veraangenamen en de haves iets meer laten betalen
zelfs stoppen met heffen van loonbelasting bij de "havenots" zou moeten kunnen

[ Bericht 1% gewijzigd door michaelmoore op 09-12-2018 18:57:50 ]
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 20:15
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 15:07 schreef StephanL het volgende:

[..]

Opruimdag :P

Geen idee, vroeg het mij ook af. Wellicht vinden ze één dag in de week wel genoeg.
Mensen blijven niet overnachten in Parijs, te duur.
Infectionzondag 9 december 2018 @ 20:17
Franse minister: 'Protesten 'Gele Hesjes' zijn ramp voor onze economie'

https://www.nu.nl/buitenl(...)s-ramp-economie.html
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 20:19
quote:
2s.gif Op zondag 9 december 2018 16:56 schreef Falco het volgende:

[..]

Het zal best dat de Algerijnen uit de banlieues ook gingen meerellen, maar dat is niet datgene waar de Gele Hesjes-beweging om draait. Beetje matig om de focus daar maar weer eens op te gooien. Waar die Gele Hesjes-beweging wèl om draait, wordt steeds onduidelijker trouwens.
Verlies in vertrouwen in het politieke establishment, nationaal en op Europees niveau, en de media. Een van de centrale punten van veel gele hesjes is het referendum en directe democratie.
#ANONIEMzondag 9 december 2018 @ 20:19
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 20:17 schreef Infection het volgende:
Franse minister: 'Protesten 'Gele Hesjes' zijn ramp voor onze economie'

https://www.nu.nl/buitenl(...)s-ramp-economie.html
Dat wist ik al heb tien vingers waarmee ik het uitrekenen kan, en al helemaal zo voor de feestdagen, komt dus dan dubbel.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 20:22
quote:
Daar zullen de gele hesjes niet tevreden mee zijn, want de vakbonden zijn al afgeschreven als onbetrouwbaar en werkgevers worden als zakkenvullers beschouwd.
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 20:25
Ik ben zojuist in de minst bevolkte regio van het land een aantal gele hesjes op een rotonde tegengekomen, die van ongeveer 400 kilometer hiervandaan komen, op zoek naar een slaapplek. Ze zijn met busje en caravan. Het regent, het is koud. Geen idee wat hun plan is, maar vond het wel stoer.
quirinazondag 9 december 2018 @ 21:10
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 20:25 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Ik ben zojuist in de minst bevolkte regio van het land een aantal gele hesjes op een rotonde tegengekomen, die van ongeveer 400 kilometer hiervandaan komen, op zoek naar een slaapplek. Ze zijn met busje en caravan. Het regent, het is koud. Geen idee wat hun plan is, maar vond het wel stoer.
Die staan met pech en hebben voor de veiligheid hun hesje aangedaan. Snap dat dan he.
Ali_boozondag 9 december 2018 @ 21:14
Macron to address nation December 10 at 8 p.m. Paris time (2 p.m. ET )
Ali_Kannibalizondag 9 december 2018 @ 21:49
Immersieve beelden van afgelopen zaterdag.

riazopzondag 9 december 2018 @ 21:57
vrouwtje trekken

Ali_boozondag 9 december 2018 @ 23:20
Macron the give ''Im sorry'' TV address after voilence in Paris

Cities in France including Paris, Marseille and Bordeaux exploded into violence during protests on Saturday

Protesters smashed store windows and set fires around Paris and clashed with police, who fired tear gas

Authorities said 'exceptional' security measures meant police to put nearly 1,000 people in custody in Paris

President Emmanuel Macron is to deliver an apologetic television address and announce tax cuts on Sunday

https://www.dailymail.co.(...)nveils-tax-cuts.html
Ali_boozondag 9 december 2018 @ 23:26
Of belasting verlagingen voldoende zal zijn is maar de vraag

DuAScPhXcAA6lbn.jpg

Iemand die het kan vertalen^^

[ Bericht 1% gewijzigd door Ali_boo op 10-12-2018 00:55:13 ]
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:43
quote:
17s.gif Op zondag 9 december 2018 23:26 schreef Ali_boo het volgende:
Of belasting verlagingen voldoende zullen zijn is maar de vraag

[ afbeelding ]

Iemand die het kan vertalen^^
Macron de marionet van de nieuwe wereldorde moet ontslag nemen
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:44
Acte 5 wordt al voorbereid voor komende zaterdag.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:45
Veel CRS agenten melden zich ziek en worstelen met hun geweten omdat ze opdracht hebben gekregen om gewoon los te gaan en veel meer geweld te gebruiken dan wat ze bij soms veel gewelddadigere situaties mochten gebruiken. Ook laten ze expres de relschoppers hun gang gaan zodat de manifestaties in een kwaad daglicht kunnen worden gezet, de publieke opinie gemanipuleerd en de week erop nog harder opgetreden. Ze vragen zich af of ze zich niet gewoon bij de hesjes moeten aansluiten. Beschouwen de premie als een snoepje wat Macron ze geeft om ze zoet te houden. Crisis in aantocht als de demonstraties door blijven gaan.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 00:47
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 00:43 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Macron de marionet van de nieuwe wereldorde moet ontslag nemen
Veel dank.
Dit gele hesje was dus van een complotdenker.
Hij streed op die dag tegen een gefantaseerd wereldcomplot..
Doet me denken aan :
dqwindmill1.gif
trein2000maandag 10 december 2018 @ 00:47
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 00:45 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Veel CRS agenten melden zich ziek en worstelen met hun geweten omdat ze opdracht hebben gekregen om gewoon los te gaan en veel meer geweld te gebruiken dan wat ze bij soms veel gewelddadigere situaties mochten gebruiken. Ook laten ze expres de relschoppers hun gang gaan zodat de manifestaties in een kwaad daglicht kunnen worden gezet, de publieke opinie gemanipuleerd en de week erop nog harder opgetreden. Ze vragen zich af of ze zich niet gewoon bij de hesjes moeten aansluiten. Beschouwen de premie als een snoepje wat Macron ze geeft om ze zoet te houden. Crisis in aantocht als de demonstraties door blijven gaan.
Bron?
warp995maandag 10 december 2018 @ 00:48
edit: vage bron - niet doen

[ Bericht 94% gewijzigd door Frutsel op 10-12-2018 09:29:00 ]
Stray_catmaandag 10 december 2018 @ 00:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 00:45 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Veel CRS agenten melden zich ziek en worstelen met hun geweten omdat ze opdracht hebben gekregen om gewoon los te gaan en veel meer geweld te gebruiken dan wat ze bij soms veel gewelddadigere situaties mochten gebruiken. Ook laten ze expres de relschoppers hun gang gaan zodat de manifestaties in een kwaad daglicht kunnen worden gezet, de publieke opinie gemanipuleerd en de week erop nog harder opgetreden. Ze vragen zich af of ze zich niet gewoon bij de hesjes moeten aansluiten. Beschouwen de premie als een snoepje wat Macron ze geeft om ze zoet te houden. Crisis in aantocht als de demonstraties door blijven gaan.
Dat dacht ik gisteren al, veel agenten zullen zich willen aansluiten bij de gele hesjes.
Dibblemaandag 10 december 2018 @ 00:50
quote:
Emancipatie :W
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:53
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 00:47 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Bron?
http://www.frontsyndical-(...)7guIAQpL19xJcLYRZss4
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:53
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 00:48 schreef Stray_cat het volgende:

[..]

Dat dacht ik gisteren al, veel agenten zullen zich willen aansluiten bij de gele hesjes.
Ze zagen er in ieder geval vreselijk vermoeid uit, behalve de gendarmes, maar die waren ook nog niet ingezet in de steden.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:54
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 00:47 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Veel dank.
Dit gele hesje was dus van een complotdenker.
Hij streed op die dag tegen een gefantaseerd wereldcomplot..
Doet me denken aan :
[ afbeelding ]
Wie zou over een nieuwe wereldorde moeten spreken om het voor jou een geloofwaardig iets te maken?
Ali_boomaandag 10 december 2018 @ 00:56
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 00:43 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Macron de marionet van de nieuwe wereldorde moet ontslag nemen
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 00:57
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2018 00:56 schreef Ali_boo het volgende:

[..]

"... when the struggle seems to be drifting definitely towards a world social democracy, there may still be very
great delays and disappointments before it becomes an efficient and beneficent world system. Countless people
- will hate the new world order - and will die protesting against it. When we attempt to evaluate its promise, we
have to bear in mind the distress of a generation or so of malcontents, many of them quite gallant and gracefullooking
people." H. G. WELLS, in his book entitled "The New World Order" (1939).
trein2000maandag 10 december 2018 @ 00:58
quote:
Ik lees een verhaal van 1 man op een of ander blogje. Niet echt overtuigend...
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 01:01
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 00:58 schreef trein2000 het volgende:

[..]

Ik lees een verhaal van 1 man op een of ander blogje. Niet echt overtuigend...
Als ik naar bepaalde beelden kijk, waar CRS hun helm afdoen, of politie die zelf een hesje aantrekt, denk ik dat de kans dat dit betrouwbaar is vrij hoog is. Er zijn ook andere getuigen die hebben aangegeven dat de politie vaak niets doet als relschoppers dingen aan het slopen zijn, maar wel ingrijpt bij andere situaties.
Ali_boomaandag 10 december 2018 @ 01:16
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 00:53:49 BREAKING: French yellow vest protesters have reportedly started fires near to or near an oil depot in La Rochelle, Southwestern France.Developing... #GiletsJaunes https://t.co/brFv7JRU7K reageer retweet
They're saying if they can't have France the migrants can't either _O_ _O_ _O-
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 01:25
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:16 schreef Ali_boo het volgende:
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 00:53:49 BREAKING: French yellow vest protesters have reportedly started fires near to or near an oil depot in La Rochelle, Southwestern France.Developing... #GiletsJaunes https://t.co/brFv7JRU7K reageer retweet
They're saying if they can't have France the migrants can't either _O_ _O_ _O-
Kan deze niet openen, is nog steeds online?
Ali_boomaandag 10 december 2018 @ 01:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:25 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Kan deze niet openen, is nog steeds online?
Yep, zie hem nog steeds staan

https://twitter.com/BreakingNLive/status/1071915853719965696
RensAjaciedmaandag 10 december 2018 @ 01:42
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:16 schreef Ali_boo het volgende:
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 00:53:49 BREAKING: French yellow vest protesters have reportedly started fires near to or near an oil depot in La Rochelle, Southwestern France.Developing... #GiletsJaunes https://t.co/brFv7JRU7K reageer retweet
They're saying if they can't have France the migrants can't either _O_ _O_ _O-
Zo dan koekoek
Scarface88maandag 10 december 2018 @ 01:45
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:16 schreef Ali_boo het volgende:
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 00:53:49 BREAKING: French yellow vest protesters have reportedly started fires near to or near an oil depot in La Rochelle, Southwestern France.Developing... #GiletsJaunes https://t.co/brFv7JRU7K reageer retweet
They're saying if they can't have France the migrants can't either _O_ _O_ _O-
_O_
Eyjafjallajoekullmaandag 10 december 2018 @ 01:48
Lijkt mij zeer sterk dat je even een oliedepot in de fik zet maar we zullen zien. Normaal gesproken zit daar logischerwijs enorm veel beveiligingen op tegen brand. Tenzij ze het kantoor in de fik hebben gezet.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 02:14
Live met chat mocht je je vervelen

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 10-12-2018 02:14:55 ]
trein2000maandag 10 december 2018 @ 07:54
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:01 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Als ik naar bepaalde beelden kijk, waar CRS hun helm afdoen, of politie die zelf een hesje aantrekt, denk ik dat de kans dat dit betrouwbaar is vrij hoog is. Er zijn ook andere getuigen die hebben aangegeven dat de politie vaak niets doet als relschoppers dingen aan het slopen zijn, maar wel ingrijpt bij andere situaties.
Xie beelden ken ik niet, link?
Copycatmaandag 10 december 2018 @ 07:56
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:16 schreef Ali_boo het volgende:
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 00:53:49 BREAKING: French yellow vest protesters have reportedly started fires near to or near an oil depot in La Rochelle, Southwestern France.Developing... #GiletsJaunes https://t.co/brFv7JRU7K reageer retweet
They're saying if they can't have France the migrants can't either _O_ _O_ _O-
:')

Wat een rechts-extreme mongolen. Of mongeaux.
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 07:58
Godver, gaan ze nu op maandag ook al beginnen? Dan kan ik niet kijken :(
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 07:58
quote:
Nederland _O-
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 08:00
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:01 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Als ik naar bepaalde beelden kijk, waar CRS hun helm afdoen, of politie die zelf een hesje aantrekt, denk ik dat de kans dat dit betrouwbaar is vrij hoog is. Er zijn ook andere getuigen die hebben aangegeven dat de politie vaak niets doet als relschoppers dingen aan het slopen zijn, maar wel ingrijpt bij andere situaties.
Politie moet bij rellen inderdaad niet ingrijpen bij veel relatief kleine situaties. Het gaat puur om de massa. Het eerder geposte filmpje over riot control is daar erg interessant over.
Starhoppermaandag 10 december 2018 @ 08:23
quote:
9s.gif Op maandag 10 december 2018 07:58 schreef heywoodu het volgende:
Godver, gaan ze nu op maandag ook al beginnen? Dan kan ik niet kijken :(
Ik zie nergens een stream. Zal wel meevallen dus
SeLangmaandag 10 december 2018 @ 08:28
De rellen zijn neergeslagen door de EU!1 Check dan die EU vlag op dat riot control vehicle

eu%20armored.jpg?itok=IiNXWYEP
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 08:47
quote:
6s.gif Op maandag 10 december 2018 08:23 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ik zie nergens een stream. Zal wel meevallen dus
quote:
6s.gif Op maandag 10 december 2018 08:23 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

Ik zie nergens een stream. Zal wel meevallen dus
Er wordt al 4 weken elke dag landelijk gestaakt. Geen excessen maar overal zijn mensen in de weer om wegen etc. te blokkeren.
Starhoppermaandag 10 december 2018 @ 08:50
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 08:47 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

[..]

Er wordt al 4 weken elke dag landelijk gestaakt. Geen excessen maar overal zijn mensen in de weer om wegen etc. te blokkeren.
I know :) Ik dacht dat het ging om nieuwe rellen en een in de fik gezette oliefabriek.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 08:52
quote:
6s.gif Op maandag 10 december 2018 08:50 schreef Nikonlover het volgende:

[..]

I know :) Ik dacht dat het ging om nieuwe rellen en een in de fik gezette oliefabriek.
De scholieren zijn weer bezig vandaag, die steken ook scholen in de fik en dergelijke. Dus komen vast nog wel een paar videootjes vrij.
Starhoppermaandag 10 december 2018 @ 08:53
quote:
11s.gif Op maandag 10 december 2018 08:28 schreef SeLang het volgende:
De rellen zijn neergeslagen door de EU!1 Check dan die EU vlag op dat riot control vehicle

[ afbeelding ]
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2018 01:36 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Dit is een (nogal suggestieve) screenshot uit een langer filmpje dat vanmiddag rondging. Wat je ziet is een embleem dat wordt gevoerd door de EUMM, een Europese vredesmissie in voormalig Joegoslavië en in Georgië. Heeft verder niet zo veel met een Europees leger te maken, hoe graag de frexiteers op twitter je dat ook willen laten geloven.

Andere voertuigen uit dezelfde reserve-eenheid voeren de vlag en mythologische namen ook:

[ afbeelding ]

Ergens wel weer ironisch dat de ordediensten deze 45 jaar oude slurpers inzetten.
Starhoppermaandag 10 december 2018 @ 08:54
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 08:52 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

De scholieren zijn weer bezig vandaag, die steken ook scholen in de fik en dergelijke. Dus komen vast nog wel een paar videootjes vrij.
Scholen in de fik steken? WTF! Nou, ben benieuwd wat voor video's we vandaag gaan zien :)
Oud_studentmaandag 10 december 2018 @ 09:07
Heeft iemand hier al opgemerkt hoe geniaal eenvoudig het concept van de gele hesjes is?
Iedereen heeft ,verplicht door de overheid nota bene :) een of meer van die hesjes, dus iedereen kan mee doen.
Ik nomineer dit idee als het beste idee voor 2018
Oud_studentmaandag 10 december 2018 @ 09:09
quote:
11s.gif Op maandag 10 december 2018 08:28 schreef SeLang het volgende:
De rellen zijn neergeslagen door de EU!1 Check dan die EU vlag op dat riot control vehicle

[ afbeelding ]
Daarom meer investeren in een EU leger om de opstanden tegen de EU de kop te kunnen indrukken, want 1 (Br)exit is genoeg :N
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 09:45
quote:
15s.gif Op maandag 10 december 2018 07:56 schreef Copycat het volgende:

[..]

:')

Wat een rechts-extreme mongolen. Of mongeaux.
Blijf vooral tegen iedereen die hun land graag hun land wil houden racist of extreem rechts roepen, dat werkt echt uitstekend.

[ Bericht 0% gewijzigd door Metro2005 op 10-12-2018 10:22:18 ]
Copycatmaandag 10 december 2018 @ 09:47
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 09:45 schreef Metro2005 het volgende:

Blijf vooral tegen iedereen die hun land graag in hun land wil houden racist of extreem rechts roepen, dat werkt echt uitstekend.
Doe ik. Bedankt voor de support.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 09:52
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2018 13:01 schreef ExtraWaskracht het volgende:
Wat is de bron voor die koopkracht? Als je de cijfers van het IMF, de Wereldbank of CIA pakt is er een koopkracht van zo'n $53k voor Nederland per hoofd van de bevolking (waar de mediaan wel onder zal liggen trouwens)... zie bv. hier.
Het GDP is héél wat anders dan de koopkracht.
Met een modaal inkomen van 37.000 euro per inwoner zou het ook wel heel knap zijn als de koopkracht op 53k zou liggen ;)

quote:
17s.gif Op maandag 10 december 2018 09:47 schreef Copycat het volgende:

[..]

Doe ik. Bedankt voor de support.
Geen dank.
SeLangmaandag 10 december 2018 @ 09:57
e287246e02_poetinparijs.png?w=593&s=c84f3dec000bcf4bbd5b4ac1816c786d
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 10:21
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 09:45 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Blijf vooral tegen iedereen die hun land graag in hun land wil houden .....
Onduidelijke zin. Wat bedoel je hiermee ?
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:22
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:21 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Onduidelijke zin. Wat bedoel je hiermee ?
Aangepast, woordje "in" teveel.
Mensen die hun land graag hun land willen houden.
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 10:22
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 09:45 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Blijf vooral tegen iedereen die hun land graag in hun land wil houden
Dit klinkt weer lekker vaag. Wat bedoel je hiermee, behalve 'hullie moeten oprotten uit ons land en rijke mensen zijn stom'?
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:23
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:22 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dit klinkt weer lekker vaag. Wat bedoel je hiermee, behalve 'hullie moeten oprotten uit ons land'?
Mensen die hun land graag behouden zoals die is, dus met de cultuur die er is, de taal die er is, de normen en waarden die er heersen.
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 10:25
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:23 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Mensen die hun land graag behouden zoals die is, dus met de cultuur die er is, de taal die er is, de normen en waarden die er heersen.
Ah ok, dus zeg maar zoals het dan in de laatste 100-200 jaar door allerlei veranderingen tot stand is gekomen? Eeuwen aan veranderingen op werkelijk elk niveau hebben geleid tot één perfect beeld waar vanaf nu niks meer aan mag veranderen?
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:25 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah ok, dus zeg maar zoals het dan in de laatste 100-200 jaar door allerlei veranderingen tot stand is gekomen? Eeuwen aan veranderingen op werkelijk elk niveau hebben geleid tot één perfect beeld waar vanaf nu niks meer aan mag veranderen?
In al die eeuwen zijn culturele tradities en normen en waarden behoorlijk gelijk gebleven.

Bovendien staan sommige nieuwe invloeden lijnrecht tegenover alles waar eeuwenlang voor gevochten is. En dan bedoel ik niet alleen immigratie maar ook de invloed van de EU die langzaam aan steeds meer de broekriem aantrekt als het om vrijheden aankomt.
Copycatmaandag 10 december 2018 @ 10:28
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:27 schreef Metro2005 het volgende:

In al die eeuwen zijn culturele tradities en normen en waarden behoorlijk gelijk gebleven.

Dat geloof je echt?
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:28
quote:
10s.gif Op maandag 10 december 2018 10:28 schreef Copycat het volgende:

[..]

Dat geloof je echt?
Nee dat is een feit.
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:27 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

In al die eeuwen zijn culturele tradities en normen en waarden behoorlijk gelijk gebleven.
Dat klopt, op bijna alles na dan.
Copycatmaandag 10 december 2018 @ 10:29
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:28 schreef Metro2005 het volgende:

Nee dat is een feit.
Oké.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:29 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Dat klopt, op bijna alles na dan.
Eeuwenlang is er in het westen een cultuur gebasseerd op de christelijke kerk met de bijbehorende feestdagen, normen en waarden. Daar is weinig aan veranderd in al die jaren.
harrievankempenmaandag 10 december 2018 @ 10:31
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 01:16 schreef Ali_boo het volgende:
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 00:53:49 BREAKING: French yellow vest protesters have reportedly started fires near to or near an oil depot in La Rochelle, Southwestern France.Developing... #GiletsJaunes https://t.co/brFv7JRU7K reageer retweet
They're saying if they can't have France the migrants can't either _O_ _O_ _O-
_O_ _O_
heywoodumaandag 10 december 2018 @ 10:33
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:31 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Eeuwenlang is er in het westen een cultuur gebasseerd op de christelijke kerk met de bijbehorende feestdagen, normen en waarden. Daar is weinig aan veranderd in al die jaren.
Gij zult niet homo zijn, gij zult niet iets anders denken, gij zult geen wetenschap bedrijven. Nee, blij dat dat minder wordt (zoals het ook ooit meer is geworden, zulke dingen veranderen namelijk).
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:36
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:33 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Gij zult niet homo zijn, gij zult niet iets anders denken, gij zult geen wetenschap bedrijven. Nee, blij dat dat minder wordt (zoals het ook ooit meer is geworden, zulke dingen veranderen namelijk).
Natuurlijk zijn er positieve wijzigingen. En die willen we graag behouden, daar zijn oorlogen genoeg over gevoerd en heeft het leven gekost aan miljoenen mensen.

En als je dat soort veranderingen zo goed vindt is het wellicht niet zo slim om mensen te importeren die daar een broertje dood aan hebben. En als je de invoering van democratie en vrijheid van meningsuiting ook een slechte wijziging vond is het slim om op een instantie zoals de EU te stemmen die deze zaken zoveel mogelijk wil inperken.

Echter de basis, de manier waarop westerse mensen denken en leven is echt niet veel veranderd in al die eeuwen, de ontwikkelingen die er zij ngeweest zijn louter positief geweest. Vrouwen meer rechten, homo's rechten, meer vrijheid van meningsuiting, afschaffing slavernij, minder invloed van religie etc. (allemaal met onze normen en waarden nog intact en de cultuur ook nog intact)

Perfect! Dan moeten we er voor oppassen dat we niet weer terug in de tijd gaan, en dat gebeurd momenteel wél en in rap tempo.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 10:41
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:22 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Aangepast, woordje "in" teveel.
Mensen die hun land graag hun land willen houden.
ah zo... dat wil ik ook wel..... maar sommigen gaan denken dat dit niet kan door aanwezigheid van buitenlanders... en dat is onzin
Men moet wel accepteren dat nieuwkomers er anders uitzien en andere gewoontes en meningen hebben.
Dat is simpel een kwestie van vreedzaam samenleven
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 10:45
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:36 schreef Metro2005 het volgende:

En als je de invoering van democratie en vrijheid van meningsuiting ook een slechte wijziging vond is het slim om op een instantie zoals de EU te stemmen die deze zaken zoveel mogelijk wil inperken.
Dit is flauwekul verkopen.
Je maakt van de EU een boeman, een dictatuur, een soort complot
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:45 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dit is flauwekul verkopen.
Je maakt van de EU een boeman, een dictatuur, een soort complot
De EU is een dictatuur. Daar is helemaal niets democratisch aan.
En lees je eens in over artikel 11 en 13 om maar iets uit te lichten over wat ons nog te wachten staat. China zou trots zijn op zulke wetten.
ExtraWaskrachtmaandag 10 december 2018 @ 10:59
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 09:52 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Het GDP is héél wat anders dan de koopkracht.
Met een modaal inkomen van 37.000 euro per inwoner zou het ook wel heel knap zijn als de koopkracht op 53k zou liggen ;)
Daarom heb ik het ook niet over het GDP.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 11:02
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:59 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Daarom heb ik het ook niet over het GDP.
Je linkt anders wel naar een lijst met GDP per land en noemt het GDP bedrag als zijnde koopkracht bedrag.
Weltschmerzmaandag 10 december 2018 @ 11:05
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:45 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dit is flauwekul verkopen.
Je maakt van de EU een boeman, een dictatuur, een soort complot
Een democratie is het niet en er werken mensen samen aan een gemeenschappelijk doel. Dus hoe zou jij het dan noemen?
Chernimaandag 10 december 2018 @ 11:07
Zolang de EU die massa immigratie niet onder controle krijgt zal de ellende binnen de EU toenemen en daarmee de geloofwaardigheid van die EU afnemen. We hebben binnen de EU een sociaal democratie. Althans in de meeste landen. Die is onhoudbaar zonder steeds meer belasting te eisen van de werkende. Het sociaal stelsel is dus onhoudbaar. Een sociaal stelsel zoals wij dat hebben gehad komt in gevaar. De Fransen merken dat dus nu al en de Britten hebben al met de Brexit laten weten dat het zo niet langer kan.

Maar Brussel zet al die hard werkende mensen(de middenklasse) weg als racisten omdat ze doodeenvoudig genoeg hebben van die massa immigratie en dwang van een EU. En zeker de Fransen zijn het totaal niet eens om soort vorm van neoliberaal beleid te creëren. Want zonder een sociaal stelsel zoals de EU dat graag ziet, heb je wel het immigratie beleid opgelost.

Het gaat om meer dan die tax op brandstof alleen. Het is nog wachten op een landelijke staking. Macron(liberaal) is niet meer gewenst.
ExtraWaskrachtmaandag 10 december 2018 @ 11:10
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:02 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Je linkt anders wel naar een lijst met GDP per land en noemt het GDP bedrag als zijnde koopkracht bedrag.
Er staat ook PPP en by capita bij.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 11:14
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:41 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

ah zo... dat wil ik ook wel..... maar sommigen gaan denken dat dit niet kan door aanwezigheid van buitenlanders... en dat is onzin
Men moet wel accepteren dat nieuwkomers er anders uitzien en andere gewoontes en meningen hebben.
Dat is simpel een kwestie van vreedzaam samenleven
Het gaat om het sociaal beleid. Dat iemand een andere kleur heeft of een ander geloof doet er niet toe. En hoe meer immigranten hoe duurder een sociaal beleid gaat worden en daarmee dus de werkende klasse steeds meer belasting moet betalen en dan ook nog zijn zekerheden gaat verliezen. Dat word een onhoudbare situatie.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 11:16
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:10 schreef ExtraWaskracht het volgende:

[..]

Er staat ook PPP en by capita bij.
Dat is het GDP.... dat vertelt alleen wat de productiecapaciteit van een land is (in dit geval per persoon) in verhouding tot andere landen (PPP betekent omgerekend naar valuta), niet wat de koopkracht is.
Nibb-itmaandag 10 december 2018 @ 11:18
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:49 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

De EU is een dictatuur. Daar is helemaal niets democratisch aan.
En lees je eens in over artikel 11 en 13 om maar iets uit te lichten over wat ons nog te wachten staat. China zou trots zijn op zulke wetten.
Hoezo kunnen dissidenten zoals jij dan nog posten?
Chernimaandag 10 december 2018 @ 11:18
Bovendien worden mensen het zat om banken te redden etc. Maw het is een cocktail van een gecreëerde massa ellende vanuit Brussel.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 11:18
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:18 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Hoezo kunnen dissidenten zoals jij dan nog posten?
Omdat die wet pas in 2021 ingaat.
Ludachristmaandag 10 december 2018 @ 11:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:23 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Mensen die hun land graag behouden zoals die is, dus met de cultuur die er is, de taal die er is, de normen en waarden die er heersen.
'Zoals dat is'. Als je graag de taal wilt bewaren is het wel zaak die taal ook te beheersen natuurlijk, anders gaat het verloren.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 11:34
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2018 11:27 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

'Zoals dat is'. Als je graag de taal wilt bewaren is het wel zaak die taal ook te beheersen natuurlijk, anders gaat het verloren.
Ja meneer
sateclmaandag 10 december 2018 @ 11:37
Wanneer gaat de politie gewoon kogels gebruiken tegen dit tuig? Dan is het snel over.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 11:38
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:05 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Een democratie is het niet en er werken mensen samen aan een gemeenschappelijk doel. Dus hoe zou jij het dan noemen?
Een samenwerking van Europese landen.
Zo simpel ligt het .. En die landen zijn democratisch, hoewel rechtse populisten dat willen uithollen
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 11:40
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:18 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Omdat die wet pas in 2021 ingaat.
Dus de EU wordt in 2021 een dictatuur en honderden miljoenen democraten in Europa hebben dat niet in de gaten en jij wél ?
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 11:57
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:40 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Dus de EU wordt in 2021 een dictatuur en honderden miljoenen democraten in Europa hebben dat niet in de gaten en jij wél ?
Volgens mij ben jij de enige die het niet in de gaten heeft aangezien het een redelijk hot topic is. Zoek er maar eens op.
Sites als fok kunnen hun deuren wel sluiten als deze wetgeving niet op het laatste moment wordt tegengehouden.

En idioterie als het 'migratiepact' dat tevens effectief kritiek op immigratie strafbaar stelt past toch echt meer thuis in een dictatuur dan in een democratie.
PluggieODmaandag 10 december 2018 @ 12:04
Volgens een verslaggever van de NOS op Twitter word de beweging gevoed door "de Russen".

Een Staatsomroep; mooi spul. :)
Chernimaandag 10 december 2018 @ 12:19
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:04 schreef PluggieOD het volgende:
Volgens een verslaggever van de NOS op Twitter word de beweging gevoed door "de Russen".

Een Staatsomroep; mooi spul. :)
Dat ontbrak er nog aan. Macron die zijn huid wil redden om ook dit probleem in de schoenen van de Russen te schuiven.
Nibb-itmaandag 10 december 2018 @ 12:25
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:04 schreef PluggieOD het volgende:
Volgens een verslaggever van de NOS op Twitter word de beweging gevoed door "de Russen".

Een Staatsomroep; mooi spul. :)
Gaat over de bekende bots op sociale media. Dat kan je zelf ook gewoon vaststellen.

https://dashboard.securingdemocracy.org/
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 12:28
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:57 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Volgens mij ben jij de enige die het niet in de gaten heeft
Gut, laat ik nou denken dat honderden miljoenen Europeanen ook niks weten van een EU-dictatuur per 2021

quote:
Sites als fok kunnen hun deuren wel sluiten als deze wetgeving niet op het laatste moment wordt tegengehouden.
Je zaait paniek

quote:
En idioterie als het 'migratiepact' dat tevens effectief kritiek op immigratie strafbaar stelt past toch echt meer thuis in een dictatuur dan in een democratie.
Nog meer doomsday-leugentjes
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 12:29
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:28 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Gut, laat ik nou denken dat honderden miljoenen Europeanen ook niks weten van een EU-dictatuur per 2012



Sites als fok kunnen hun deuren wel sluiten als deze wetgeving niet op het laatste moment wordt tegengehouden.
Je zaait paniek

[..]

Nog meer doomsday-leugentjes
Als je te beroerd bent om feiten op te zoeken en blijkbaar al een tijdje onder een steen leeft moet je niet anderen ervan betichten leugens te verspreiden.

hier heb je wat leesvoer:

https://www.cnet.com/news(...)right-law-explained/

https://www.theunshackled(...)iminalize-criticism/

http://www.eutimes.net/20(...)r-un-migration-pact/
PluggieODmaandag 10 december 2018 @ 12:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:25 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

Gaat over de bekende bots op sociale media. Dat kan je zelf ook gewoon vaststellen.

https://dashboard.securingdemocracy.org/
Je reactie en je bron is precies waarom ze het vak "zelf filteren"/"waarheidsvinding" weer in zouden moeten voeren vanaf de basisschool.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 13:29
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:29 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Als je te beroerd bent om feiten op te zoeken en blijkbaar al een tijdje onder een steen leeft moet je niet anderen ervan betichten leugens te verspreiden.
Kennelijk ben jij beroerd vanuit je hol onder de steen ? Schuilend tegen complotten ?
Jij hebt veel te weinig realiteitszin. Als er een serieus plan was van de regeringen om per 2021 democratieën in Europa af te schaffen dan wisten we dat al lang.....
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 13:31
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:29 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Kennelijk ben jij beroerd vanuit je hol onder de steen ? Schuilend tegen complotten ?
Jij hebt veel te weinig realiteitszin. Als er een serieus plan was van de regeringen om per 2021 democratieën in Europa af te schaffen dan wisten we dat al lang.....
Of je hebt mijn links nog niet gelezen en verder nog geen onderzoek gedaan of je bent écht extreem naïef.

"Wir haben es nicht gewusst"
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 13:35
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:04 schreef PluggieOD het volgende:
Volgens een verslaggever van de NOS op Twitter word de beweging gevoed door "de Russen".

Een Staatsomroep; mooi spul. :)
Wat een onzin toch weer.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 13:36
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:29 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Kennelijk ben jij beroerd vanuit je hol onder de steen ? Schuilend tegen complotten ?
Jij hebt veel te weinig realiteitszin. Als er een serieus plan was van de regeringen om per 2021 democratieën in Europa af te schaffen dan wisten we dat al lang.....
Noord korea heet ook een democratische volksrepubliek.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 13:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:31 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Of je hebt mijn links nog niet gelezen en verder nog geen onderzoek gedaan of je bent écht extreem naïef.

"Wir haben es nicht gewusst"

Er is nog een mogelijkheid .....of jij bent een fantast.... door gebrek aan realiteitszin, door een grote behoefte aan complotten die hele erge dingen zouden willen.
Ik hoef jou nepnieuws niet te lezen, als er een greintje van je complottheorie waar was, dan was dat reeds voorpagina-nieuws in vele media. En die melden niks.... of zij maken deel uit van het complot ? Zie je dat zo ?
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 13:40
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 13:36 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Noord korea heet ook een democratische volksrepubliek.
Forum tegen democratie heeft ook het woord democratie in de naam.
Wat nu ?
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 13:41
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 12:04 schreef PluggieOD het volgende:
Volgens een verslaggever van de NOS op Twitter word de beweging gevoed door "de Russen".

Een Staatsomroep; mooi spul. :)
Bron? Linkje ?
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 13:51
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:40 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Forum tegen democratie heeft ook het woord democratie in de naam.
Wat nu ?
Een dictatuur kan ook democratisch worden genoemd of lijken.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 14:26
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Een dictatuur kan ook democratisch worden genoemd of lijken.
Zoals de Duitse Democratische Republiek. Dat was geen democratie inderdaad. Maar daar is nu geen sprake van. Uiteindelijk zal Macron al is dat bij de volgende verkiezingen het veld ruimen. Maar als die volkswoede zich gaat uitbreiden kan dat nog eerder.
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 14:27
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 14:26 schreef Cherni het volgende:

[..]

Zoals de Duitse Democratische Republiek. Dat was geen democratie inderdaad.
Of Noord Korea; Democratic People's Republic of Korea
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 14:29
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 11:37 schreef satecl het volgende:
Wanneer gaat de politie gewoon kogels gebruiken tegen dit tuig? Dan is het snel over.
Hmmmm... dus de politie moet ingezet worden om protesten de mond te snoeren.
Goede manier om te komen tot ondedrukking middels een dictatuur.
Jammer dat men zich zo laat leiden door het aangedikte tonen van geweld en de lijdende oorzaak daarvan opzettelijk negeert.

Ik ken divers soort "tuig" daar die de afgelopen jaren steeds minder kansen hebben (gehad), hun beloofde zekerheden verkwanselt zien worden en niet eens toekomen aan de helft van een gemiddeld inkomen. Die mensen werken zich drie slagen in de rondte om hun kinderen nog wat aan een toekomst te kunnen geven. Het is niet één druppel maar een constante serie die de emmer nu doet overlopen.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 14:34
quote:
7s.gif Op maandag 10 december 2018 14:27 schreef Infection het volgende:

[..]

Of Noord Korea; Democratic People's Republic of Korea
Inderdaad. Maar ik verwacht niet dat een EU dit gaat lukken. In de EU bevinden zich veel te veel hoger opgeleiden en die laten dat niet toe. Die zul je dan eerst zoals Lenin dat deed allemaal moeten opruimen.

De enige vrees die ik heb is dat we ons sociaal stelsel gaan opgeven. Een systeem dat lijkt op een VS dus. Persoonlijk ben ik daar niet blij mee. Een middenklasse die zal verdwijnen.
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 14:36
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:49 schreef Metro2005 het volgende:
artikel 11 en 13
Yep een onschuldig ogende formulering die straks het mensen zoals jij en ik alsmede journalisten, het verbied om kritiek te kunnen hebben over gepubliceerde teksten. Ingenieus bedacht, wanneer je daar over nadenkt. Je mag dus best nog wat uitkramen waarbij je de context niet mag tonen en internetbedrijven (zoals Fok!) moeten dat gaan bewaken en zelf voorkomen.

quote:
Artikel 11: Anyone using snippets of journalistic online content must first get a license from the publisher. This new right for publishers would apply for 20 years after publication.
Artikel 13: Internet platforms hosting “large amounts” of user-uploaded content must monitor user behavior and filter their contributions to identify and prevent copyright infringement.
Een beetje wat nu al gebeurd met niet kunnen/mogen quoten uit kranten zoals Trouw en Volkskrant etc.etc.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 14:43
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2018 14:36 schreef Vallon het volgende:

[..]

Yep een onschuldig ogende formulering die straks het mensen zoals jij en ik alsmede journalisten, het verbied om kritiek te kunnen hebben over gepubliceerde teksten. Ingenieus bedacht, wanneer je daar over nadenkt. Je mag dus best nog wat uitkramen waarbij je de context niet mag tonen en internetbedrijven (zoals Fok!) moeten dat gaan bewaken en zelf voorkomen.

[..]

Een beetje wat nu al gebeurd met niet kunnen/mogen quoten uit kranten zoals Trouw en Volkskrant etc.etc.
Maar zegt dit artikel nu dat je geen kritiek mag hebben en daarmee verwijzen naar een geplaatst artikel of gaat het om een nieuwsbericht dat je volledig knipt en plakt op een andere site? Maar het is goed om die artikelen goed te bekijken. Het is sowieso bizar dat er besluiten worden genomen waar het volk niet eens iets van snapt laat staan er iets te weten over te komen.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 14:50
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 14:26 schreef Cherni het volgende:

[..]

Zoals de Duitse Democratische Republiek. Dat was geen democratie inderdaad. Maar daar is nu geen sprake van. Uiteindelijk zal Macron al is dat bij de volgende verkiezingen het veld ruimen. Maar als die volkswoede zich gaat uitbreiden kan dat nog eerder.
Hegel drukte het zo uit:

In DAS KAPITAL, Marx posed capitalism as thesis and communism as antithesis. What has been completely ignored by historians, including Marxists, is that any clash between these forces cannot lead to a society which is either capitalist or communist but must lead to a society characterized by a SYNTHESIS of the two conflicting forces. The clash of opposites must in the Hegelian system, bring about a society neither capitalist nor communist. Moreover, in the Hegelian scheme of events, this new synthesis will reflect the concept of the State as God, and the individual as totally subordinate to an all powerful State. This was the thought we encountered in "Hubris".

The function of a Parliament or a Congress is for Hegelians, psychology. Merely to allow individuals to feel that their opinions have some value, and to allow a government to take advantage of whatever wisdom the 'peasant' may accidentally demonstrate. This is so obvious in Australian politics today. As Hegel puts it:

"By virtue of this participation, subjective liberty and conceit, with their general opinion, (individuals) can show themselves palpably efficacious and enjoy the satisfaction of feeling themselves to count for something."

Kapitalisme en communisme zijn dus thesis en antithesis, en de synthese daaruit is wat Hegel voor ogen had. De vorm daarvan is een democratische republiek waarin het volk het idee heeft dat het iets nuttigs bijdraagt, terwijl dat in werkelijk gewoon niet zo is. Ik ben bang dat dat het soort maatschappij is dat al een hele tijd wordt opgebouwd, waarbij de EU daar het perfecte voorbeeld van is. Want wat hebben burgers nou werkelijk in te brengen in het beleid van de EU? Maar tegelijkertijd wordt de EU wel steeds bemoeizuchtiger. Hetzelfde geldt voor de VN.
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 14:50
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 14:34 schreef Cherni het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar ik verwacht niet dat een EU dit gaat lukken. In de EU bevinden zich veel te veel hoger opgeleiden en die laten dat niet toe. Die zul je dan eerst zoals Lenin dat deed allemaal moeten opruimen.
Opleiding is absoluut geen garantie. Die "hogere opgeleiden" vormen hun eigen visie van en op democratie waar zij democratisch besluiten (zoals we overal zien) dat zij de dienst uitmaken.

Kern van alles is dat je ongeacht achtergrond of voorkomen met dezelfde gelijke waarde mag kiezen. Probleem, toegegeven, dat vele ongeletterde kiezers (zie Frankrijk) een misplaatst geloof hebben in die zg. (hoger)opgeleiden en zich zo een oor (hebben) laten aannaaien.

quote:
De enige vrees die ik heb is dat we ons sociaal stelsel gaan opgeven. Een systeem dat lijkt op een VS dus. Persoonlijk ben ik daar niet blij mee. Een middenklasse die zal verdwijnen.
Weest gerust dat is al aan de gang. Er is geen "middenklasse" of je moet hiermee de groep bedoelen die bang is dat zij hetzelfde lot ondergaan van hen (de onderklasse) die sws niets meer in te brengen hebben.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 14:52
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 14:34 schreef Cherni het volgende:

[..]

Inderdaad. Maar ik verwacht niet dat een EU dit gaat lukken. In de EU bevinden zich veel te veel hoger opgeleiden en die laten dat niet toe. Die zul je dan eerst zoals Lenin dat deed allemaal moeten opruimen.

De enige vrees die ik heb is dat we ons sociaal stelsel gaan opgeven. Een systeem dat lijkt op een VS dus. Persoonlijk ben ik daar niet blij mee. Een middenklasse die zal verdwijnen.
Ik zou haast zeggen dat het een voor opgezet plannetje is aan het worden?
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 14:54
edit
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 15:02
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 14:43 schreef Cherni het volgende:

[..]

Maar zegt dit artikel nu dat je geen kritiek mag hebben en daarmee verwijzen naar een geplaatst artikel of gaat het om een nieuwsbericht dat je volledig knipt en plakt op een andere site? Maar het is goed om die artikelen goed te bekijken. Het is sowieso bizar dat er besluiten worden genomen waar het volk niet eens iets van snapt laat staan er iets te weten over te komen.
Jij snapt het, het is vooral voorkomen dat je kritisch kunt uitlaten over een publicatie onder het mom dat zo voorkomen wordt dat "rechten" van die zg. media worden geschonden. De Staat speelt daarbij een toezichthoudende rol......

Het klinkt zo rechtvaardig..... iemand kan straks (on)juiste informatie publiceren zonder dat die in brede(e) sfeer kan worden bekritiseerd. Immers niet kunnen (na)lezen is niet (kunnen) (be)oordelen.
Dat media (en publicisten) zich maar moeten aanpassen aan tijdsgeest (net als dat mijn teksten hier niet privaat rechterlijk beschermd zijn) wordt angstvallig vermeden.
Wie schrijft moet imho eenmaal bereid zijn, kritisch in context gelezen te worden.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 15:05
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2018 15:02 schreef Vallon het volgende:

[..]

Jij snapt het, het is vooral voorkomen dat je kritisch kunt uitlaten over een publicatie onder het mom dat zo voorkomen wordt dat "rechten" van die zg. media worden geschonden. De Staat speelt daarbij een toezichthoudende rol......

Het klinkt zo rechtvaardig..... iemand kan straks (on)juiste informatie publiceren zonder dat die in brede(e) sfeer kan worden bekritiseerd. Immers niet kunnen (na)lezen is niet (kunnen) (be)oordelen.
Dat media (en publicisten) zich maar moeten aanpassen aan tijdsgeest (net als dat mijn teksten hier niet privaat rechterlijk beschermd zijn) wordt angstvallig vermeden.
Wie schrijft moet imho eenmaal bereid zijn, kritisch in context gelezen te worden.
Ja, zoals onder het mom van veiligheid de overheid ook allerlei inbreuk kan maken op je privacy, onder het mom van het milieu de bevolking kan worden doodgegooid met belastingen, en onder het mom van gelijkheid je geen kritiek meer mag leveren of je mening uiten over je persoonlijke voorkeur van hoe een maatschappij eruit zou moeten zien.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 15:14
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2018 14:36 schreef Vallon het volgende:

[..]

Yep een onschuldig ogende formulering die straks het mensen zoals jij en ik alsmede journalisten, het verbied om kritiek te kunnen hebben over gepubliceerde teksten. Ingenieus bedacht, wanneer je daar over nadenkt. Je mag dus best nog wat uitkramen waarbij je de context niet mag tonen en internetbedrijven (zoals Fok!) moeten dat gaan bewaken en zelf voorkomen.

[..]

Een beetje wat nu al gebeurd met niet kunnen/mogen quoten uit kranten zoals Trouw en Volkskrant etc.etc.
Trouw en Volkskrant citeren is niet verboden Dat is het citaatrecht., onderdeel van de auteurswet
Dat FOK-admins dit liever niet hebben is een andere zaak
Wat onder art 11 is geformuleerd lijkt in strijd met het Nederlands citaatrecht te zijn.
De Tweede Kamer zal dit niet kunnen invoeren.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 16:08
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 13:39 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Er is nog een mogelijkheid .....of jij bent een fantast.... door gebrek aan realiteitszin, door een grote behoefte aan complotten die hele erge dingen zouden willen.
Ik hoef jou nepnieuws niet te lezen, als er een greintje van je complottheorie waar was, dan was dat reeds voorpagina-nieuws in vele media. En die melden niks.... of zij maken deel uit van het complot ? Zie je dat zo ?
Nepnieuws? Gast, trek je kop eens uit je reet en doe zelf even onderzoek. Je kan alles gewoon vinden op officiele EU websites. Omdat je het niet op je favoriete campingzender gehoord hebt bestaat het niet? Ben je serieus?

https://duckduckgo.com/?q=EU+article+11+and+13&t=h_&ia=web

https://en.wikipedia.org/(...)le_Market#Article_13

En wellicht dat een antwoord van een europarlementarier wat meer geloofwaardiger overkomt, hierbij een mail van een mailwisseling die ik gehad heb met Matthias Vermeulen en Marietje Schaake:

Beste,

Dank je voor je e-mail aan Europarlementariër Marietje Schaake. We zijn het helemaal met je eens: het open internet wordt bedreigd door de Europese copyrightvoorstellen die nu op tafel liggen.

Marietje spreekt zich dan ook al sinds 2016 actief uit tegen artikel 11 (de 'linktax) en artikel 13 (de 'uploadfilter') van het copyright voorstel van de Europese Commissie.

Samen met andere Europarlementariërs diende ze daarom amendementen in om artikels 11 en 13 te verwijderen uit het voorstel, en Marietje organiseerde ook als eerste een hoorzitting in het Europese Parlement om de impact van deze artikels op onze vrijheid van meningsuiting online na te gaan.

Ook in de Nederlandse pers heeft ze zich al vaak uitgesproken tegen beide artikels, en in januari van dit jaar nam ze nog dit filmpje op om censuurmachines te stoppen.

Op 20 juni was er een stemming in de Juridische Zaken Commissie (JURI) van het Europees Parlement. Daar heeft helaas een nipte meerderheid vóór artikelen 11 en 13 gestemd. In die Commissie zaten geen van de D66 Europarlementariërs. Hier vind je de reactie van Marietje op de stemming van deze week.

Marietje is nu een van de voortrekkers om ervoor te zorgen dat alle Europarlementariërs kunnen stemmen zodat elke Europarlementariër zich kan uitspreken over het copyright voorstel. We zijn dan ook druk bezig om anderen te overtuigen tegen artikel 11 en 13 te stemmen.

Als je meer wil weten over het werk van Marietje om tot een goede hervorming van het auteursrecht te komen, lees dan dit overzichtsblog https://marietjeschaake.e(...)uropese-auteursrecht

Laat maar weten als je nog verdere vragen hebt!

Vriendelijke groet,

Mathias
Beleidsmedewerker MEP Marietje Schaake



Volkskrant artikel:

https://marietjeschaake.e(...)isch-gaan-veranderen

[ Bericht 9% gewijzigd door Metro2005 op 10-12-2018 16:21:16 ]
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 16:21
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 15:14 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Trouw en Volkskrant citeren is niet verboden Dat is het citaatrecht., onderdeel van de auteurswet
Dat FOK-admins dit liever niet hebben is een andere zaak
Wat onder art 11 is geformuleerd lijkt in strijd met het Nederlands citaatrecht te zijn.
De Tweede Kamer zal dit niet kunnen invoeren.
Thx voor de explicatie. Kernprobleem is dat mensen hun schrijfsels (als broodwinning) willen beschermen en aan de andere kant er organisaties zijn die van die schrijfsels "profiteren". Een lastig spanningsveld waar de nieuwe wetgeving geen werkelijke verandering in zal brengen.

Ik heb niet het 'idee' dat die ethiek de reden is voor/van de Europese wetgeving die (ook aan NL) zal opgelegd. Wij, NL, hebben 'ons' zonder instemming onderworpen dat "wij" de EU wetgeving respecteren en zo nodig handhaven. Het vervelende is alleen dat de burger zelf - zoals in Frankrijk - geen democratische invloed op heeft op die (opgelegde) regels.

Google krijgt ontheffing op link-referentie-search omdat zij kan dienen ter reclame, vergroting van het mediabereik en anderen (onwelgevalligen) zullen met diezelfde wet in de hand kunnen worden geblokkeerd om hun kritiek te onderbouwen.

//--//

Ik ga wel benieuwd zijn hoe Macron het vanavond op TV gaat aanpakken. Hij heeft al weken de gelegenheid gehad zich een plan te vormen. Mogelijk dat hij een beroep doet op het patriottisme en Sarkozy 'truc' uithaalt door de actieve participerende gepeupel in de kern weg te zetten als tuig (rapaille). Verdeel en heers verder door selectief wat "gele hesjes" uit te nodigen op het Élysée die trots op de trappen mogen staan. (bron/tijdslijn: LeParisien 10dec18)

Update: bron LeParisien: 7964727_cbed8aee-fc68-11e8-b338-759f7363a654-1_1000x625.jpg
Van de 37 gepakte aanwezigen, zijn er 13 minister (rechts op foto), 3 van de Tweede Kamer, 12 van vakbond/werkgeverorganisaties en 9 gele hesjes (voor de vorm)...... Wie precies die 9 hesjes zijn die imho dienen als figuranten... is mij onduidelijk.

Yep ... de samenwerkingskaart wordt (h)eerlijk verdeeld & uitgespeeld.. van kijk hoe wij samen er uit gaan komen en vanzelfsprekende worden de bezuinigingsmaatregelen in een andere volgorde uitgevoerd.

Die 9 "gele-hesjes" blijken vertegenwoordigers te zijn van steden en gebieds/provincies, dus niemand van het volk is daar.
Wel grappig om 90 minuten te overleggenwaarbij zijzelf in aanloop rechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de ontstane puinhoop van actieve protesten. Ze gaan ontdekken dat zoals bij ons, die manier van onderling (in)polderen over is.

[ Bericht 6% gewijzigd door Vallon op 10-12-2018 16:50:09 ]
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 18:02
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 16:08 schreef Metro2005 het volgende:

[..]

Nepnieuws?


Ja... nepnieuws. Je komt met een onzinbewering die je zogenaamd beargumenteert met linkjes.
Maar die linkjes onderbouwen je onzin niet.

Dit was je nepnieuws :
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 10:36 schreef Metro2005 het volgende:

En als je de invoering van democratie en vrijheid van meningsuiting ook een slechte wijziging vond is het slim om op een instantie zoals de EU te stemmen die deze zaken zoveel mogelijk wil inperken.
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 18:03
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 18:02 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Ja... nepnieuws. Je komt met een onzinbewering die je zogenaamd beargumenteert met linkjes.
Maar die linkjes onderbouwen je onzin niet.

Dit was je nepnieuws :

[..]

Sorry, als je 1 en 1 niet kan optellen houdt het op.
Denk er maar over na en wat die opmerking van mij te maken heeft met artikel 11 en 13 en het migratiepact.
Je bent gewoon verspilde moeite momenteel.
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 18:13
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 18:03 schreef Metro2005 het volgende:

Je bent gewoon verspilde moeite momenteel.
idem
Metro2005maandag 10 december 2018 @ 19:19
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 18:13 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

idem
Je hebt anders nog 0 moeite gedaan. Waarschijnlijk nog niet eens je kop uit het zand getrokken en de linksjes die ik gegeven heb gelezen en opgezocht welke implicaties voort kunnen komen uit deze regelgeving.
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 19:30
Om 20:00 uur spreekt Macron het volk toe toch?
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 20:01
halfwaymaandag 10 december 2018 @ 20:04
Versta er niets van!
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 20:05
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 20:04 schreef halfway het volgende:
Versta er niets van!
Prima te verstaan die vertaler.
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 20:13
Dit klinkt meer als een soort omkoping dan daadwerkelijke maatregelen.
MadameMosselmaandag 10 december 2018 @ 20:15
Begreep ik nu goed dat de middenklasse er 100 euro per maand bij krijgt?
Gijscomanmaandag 10 december 2018 @ 20:16
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:13 schreef Infection het volgende:
Dit klinkt meer als een soort omkoping dan daadwerkelijke maatregelen.
Valt volgens mij wel mee. Hij kan zo de brandstofprijzen verhogen, terwijl de financieel zwakste (minimuminkomen en gepensioneerden) niet meer geraakt worden. Zo doende raakt de prijsverhoging enkel de nog de financieel iets sterkere.
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 20:16
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:15 schreef MadameMossel het volgende:
Begreep ik nu goed dat de middenklasse er 100 euro per maand bij krijgt?
Precies. Omkoping om ze het zwijgen op te leggen.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 20:16
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:13 schreef Infection het volgende:
Dit klinkt meer als een soort omkoping dan daadwerkelijke maatregelen.
Het is gewoon een verhaal om het volk weer even rustig te krijgen. Tja meer investeren in onderwijs, meer banen creëeren, alle regio's voor de republiek en het standaard riedeltje. We zien het wel. De 1000 euro van Rutte verhaaltje
MadameMosselmaandag 10 december 2018 @ 20:18
quote:
10s.gif Op maandag 10 december 2018 20:16 schreef Infection het volgende:

[..]

Precies. Omkoping om ze het zwijgen op te leggen.
Ik denk niet dat ze hier in trappen eigenlijk. We zullen zien.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:19
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:15 schreef MadameMossel het volgende:
Begreep ik nu goed dat de middenklasse er 100 euro per maand bij krijgt?
Nee, minimumloon gaat 100 euro omhoog (van iets minder dan 1200 naar iets minder dan 1300 euro). Zonder dat dit extra gaat kosten voor de werkgever (dus lastenverlaging).

Maar dat betekent ook dat je in de belastbare schaal terecht komt, dus 14% gaat weer terug naar de fiscus.

Belastingverhoging die dit jaar is ingesteld voor pensioengerechtigden wordt geannuleerd voor iedereen met een pensioen van minder dan 2000 euro.

Overuren worden niet meer belast.

Voor iemand die aan theater heeft gedaan klinkt hij wel echt gigantisch nep en gespeeld.
MadJackthePiratemaandag 10 december 2018 @ 20:24
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee, minimumloon gaat 100 euro omhoog (van iets minder dan 1200 naar iets minder dan 1300 euro). Zonder dat dit extra gaat kosten voor de werkgever (dus lastenverlaging).

Maar dat betekent ook dat je in de belastbare schaal terecht komt, dus 14% gaat weer terug naar de fiscus.

Belastingverhoging die dit jaar is ingesteld voor pensioengerechtigden wordt geannuleerd voor iedereen met een pensioen van minder dan 2000 euro.

Overuren worden niet meer belast.
Die laatste 2 zijn wel redelijk toch.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:25
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:24 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Die laatste 2 zijn wel redelijk toch.
De belastingverhoging zelf was onredelijk. Dus dit is niet meer dan terecht. En mensen met een pensioen van meer dan 2000 euro worden nog steeds belast. Maar die hebben heel hun leven al belasting betaald over hun salaris. Waarom moet je belasting betalen over geld waarover je belasting hebt betaald. Ik vind het nog steeds schandalig.

Zelfde voor overuren. Hij geeft niks extra, hij neemt alleen belastingen weg die sowieso onterecht waren. Er is geen structurele aanpak om het systeem te verbeteren, om het onderwijs, de zorg en dergelijke te repareren. De belastingen die hij misloopt zal hij ergens anders vandaan moeten halen. Dus we kunnen over een tijdje vast wel weer wat nieuwe belastingen verwachten op het een of ander.
MadameMosselmaandag 10 december 2018 @ 20:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee, minimumloon gaat 100 euro omhoog (van iets minder dan 1200 naar iets minder dan 1300 euro). Zonder dat dit extra gaat kosten voor de werkgever (dus lastenverlaging).

Maar dat betekent ook dat je in de belastbare schaal terecht komt, dus 14% gaat weer terug naar de fiscus.

Belastingverhoging die dit jaar is ingesteld voor pensioengerechtigden wordt geannuleerd voor iedereen met een pensioen van minder dan 2000 euro.

Overuren worden niet meer belast.

Voor iemand die aan theater heeft gedaan klinkt hij wel echt gigantisch nep en gespeeld.
Ah dank voor de toelichting, de laatste maatregel is wel ok. Alsnog denk ik dat de mensen Macron gewoon weg willen hebben.
MadJackthePiratemaandag 10 december 2018 @ 20:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:25 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

De belastingverhoging zelf was onredelijk. Dus dit is niet meer dan terecht. En mensen met een pensioen van meer dan 2000 euro worden nog steeds belast. Maar die hebben heel hun leven al belasting betaald over hun salaris. Waarom moet je belasting betalen over geld waarover je belasting hebt betaald. Ik vind het nog steeds schandalig.
Ik weet niet of ze in Frankrijk AOW hebben, maar dat in combinatie met 2000 euro is best wel veel voor een bejaarde, laat staan als je 2x AOW en pensioen hebt. Tis wel krom, maar dit treft niet de werkende middenklasse zeg maar.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:28
Een echte oplossing om het budget in evenwicht te bringen zou nog steeds een hogere pensioenleeftijd zijn, waarschijnlijk. Maar voordat Fransen daar aan willen, is niet alleen de Arc de Triomphe vernield, maar ligt de Eiffeltoren in de Seine te roesten.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:29
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:27 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ik weet niet of ze in Frankrijk AOW hebben, maar dat in combinatie met 2000 euro is best wel veel voor een bejaarde, laat staan als je 2x AOW en pensioen hebt. Tis wel krom, maar dit treft niet de werkende middenklasse zeg maar.
Nee, veel gepensioneerden hebben 500 tot 1000 euro pensioen. Er zijn ook geen reserves. Pensioen van vandaag wordt betaald met sociale lasten van vandaag. Er is geen pensioenpot zoals in Nederland.
MadJackthePiratemaandag 10 december 2018 @ 20:31
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:29 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee, veel gepensioneerden hebben 500 tot 1000 euro pensioen. Er zijn ook geen reserves. Pensioen van vandaag worden betaald met sociale lasten van vandaag. Er is geen pensioenpot zoals in Nederland.
Ja nu ik alles nog eens heb gelezen snap ik wel waar je op doelt. Maar is annuleren van onterechte belastingen niet alsnog positief? Je kan wel zeggen van "ja dit waren sowieso onterechte belastingen", maar het opheffen hiervan is dan toch alsnog positief.

Niet dat ik niet vind dat de Fransen geen punt hebben hoor, maar gewoon als losse opmerking.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:31 schreef MadJackthePirate het volgende:

[..]

Ja nu ik alles nog eens heb gelezen snap ik wel waar je op doelt. Maar is annuleren van onterechte belastingen niet alsnog positief? Je kan wel zeggen van "ja dit waren sowieso onterechte belastingen", maar het opheffen hiervan is dan toch alsnog positief.

Niet dat ik niet vind dat de Fransen geen punt hebben hoor, maar gewoon als losse opmerking.
Ja is inderdaad positief, maar niet iets waar mensen van gaan zullen jubelen. Ik bekijk de reacties op facebook etc., en mensen zijn vooralsnog erg sceptisch en vinden het toch gewoon 'kruimels' of een 'rookgordijn', denken dat er ergens anders wel belastingen bijkomen, en mensen willen blijven protesteren.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 20:37
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:34 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ja is inderdaad positief, maar niet iets waar mensen van gaan zullen jubelen. Ik bekijk de reacties op facebook etc., en mensen zijn vooralsnog erg sceptisch en vinden het toch gewoon 'kruimels' of een 'rookgordijn', denken dat er ergens anders wel belastingen bijkomen, en mensen willen blijven protesteren.
Ik heb gewoon het idee dat de massa Macron niet ziet zitten en dat ook nooit gedaan heeft ook.
luxerobotsmaandag 10 december 2018 @ 20:38
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:19 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Nee, minimumloon gaat 100 euro omhoog (van iets minder dan 1200 naar iets minder dan 1300 euro). Zonder dat dit extra gaat kosten voor de werkgever (dus lastenverlaging).

Maar dat betekent ook dat je in de belastbare schaal terecht komt, dus 14% gaat weer terug naar de fiscus.

Belastingverhoging die dit jaar is ingesteld voor pensioengerechtigden wordt geannuleerd voor iedereen met een pensioen van minder dan 2000 euro.

Overuren worden niet meer belast.

Voor iemand die aan theater heeft gedaan klinkt hij wel echt gigantisch nep en gespeeld.
Volgens google heeft frankrijk al een minimumloon van ¤1598,47. Niet bepaald weinig als je het met buurlanden als Duitsland of Spanje vergelijkt.

Ik denk dat de werkloosheid van bijna 10% een groter probleem is.

Maar dat los je niet op door het minimumloon te verhogen.

59u93q.jpg
Nintexmaandag 10 december 2018 @ 20:38
100 euro?

Eens kijken of de Fransen zo gemakkelijk te koop zijn. Hij durft wel die Macron _O-
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:41
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 20:37 schreef Cherni het volgende:

[..]

Ik heb gewoon het idee dat de massa Macron niet ziet zitten en dat ook nooit gedaan heeft ook.
Dat speelt ook mee. Maar de maatregelen waren ook gewoon hard en werden in rap tempo genomen.

Mensen hebben nu gewoon geen vertrouwen meer.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:38 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Volgens google heeft frankrijk al een minimumloon van ¤1598,47. Niet bepaald weinig als je het met buurlanden als Duitsland of Spanje vergelijkt.

Ik denk dat de werkloosheid van bijna 10% een groter probleem is.

Maar dat los je niet op door het minimumloon te verhogen.

[ afbeelding ]
Bruto ja.

De werkloosheid is inderdaad een erg groot probleem. Dat komt omdat de sociale lasten hoog zijn. Een werknemer kost voor een werkgever ongeveer het dubbele van wat hij netto verdient. Dus veel kleine bedrijven kunnen geen werkgelegenheid creëren.

Het feit dat als je 2 jaar werkt je ook 2 jaar werkloosheidsuitkering kan ontvangen is deel van het probleem.

De sociale voorzieningen, subsidies en dergelijke zijn gewoon veel te omvangrijk en daardoor wordt iedereen overbelast.

De CO2 taksen komen daar bovenop en dat is gewoon teveel.

Mensen willen dat hun sociale systeem blijft, maar er niet voor betalen. Dat is denk ik een van de grootste problemen hier.

Ik denk dat dat sociale systeem anders moet worden georganiseerd om het land te redden.
Sapstengelmaandag 10 december 2018 @ 20:45
Co2 tax is ook gewoon onzin. Al die klimaatmaatregelen is voor de overheid een makkelijke manier om extra belasting te pakken en de mensen te laten betalen. Voor het milieu is het niet, anders hadden we landen als China en India wel gewoon keihard aangepakt.
MadJackthePiratemaandag 10 december 2018 @ 20:47
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:45 schreef Sapstengel het volgende:
Co2 tax is ook gewoon onzin. Al die klimaatmaatregelen is voor de overheid een makkelijke manier om extra belasting te pakken en de mensen te laten betalen. Voor het milieu is het niet, anders hadden we landen als China en India wel gewoon keihard aangepakt.
_O-
Bluesdudemaandag 10 december 2018 @ 20:47
quote:
‘Russische nep-accounts wakkeren Franse gele hesjes-protesten aan’
De Franse veiligheidsdiensten zijn een onderzoek gestart naar een grote hoeveelheid valse Russische accounts op sociale media, die zijn aangemaakt om de protesten van de beweging van de ‘gele hesjes’ aan te wakkeren. Dat meldt de Britse krant The Times op basis van bronnen rond het onderzoek.
https://www.ad.nl/buitenl(...)testen-aan~a3f43220/
Nintexmaandag 10 december 2018 @ 20:50
quote:
De Franse revolutie heb ook op feesboek gestaan :')
MadameMosselmaandag 10 december 2018 @ 20:50
quote:
Uiteraard zitten die vuige Russen erachter.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:51
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:45 schreef Sapstengel het volgende:
Co2 tax is ook gewoon onzin. Al die klimaatmaatregelen is voor de overheid een makkelijke manier om extra belasting te pakken en de mensen te laten betalen. Voor het milieu is het niet, anders hadden we landen als China en India wel gewoon keihard aangepakt.
Ben het hier helemaal mee eens. Die accijnsverhoging zorgt er niet voor dat mensen ineens minder naar hun werk hoeven te rijden. Van hun minisalaris kunnen ze nu geen nieuwe auto kopen. Hoogstens worden ze de stad ingedreven. En dat is uiteindelijk de bedoeling: mensen binnen de steden houden, waarin ze met de tram/metro/elektrische bus naar hun werk kunnen rijden, en in hun buurt boodschapjes doen. Ze hoeven nooit meer buiten de stad te komen. Sterker nog, dat mogen ze binnenkort niet meer, want de natuur moet worden beschermd, dus worden steeds meer gebieden steeds minder toegankelijk en steeds minder gebruikt voor industrie. Je krijgt in principe een soort werkkamp op stadschaal, waarin je constant in de gaten wordt gehouden met camera's, elke geldtransactie die je maakt wordt geregistreerd, en de staat erover waakt dat alles zoveel mogelijk eerlijk wordt verdeeld onder alle mensen. En dat is de utopie waar men naar streeft.
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 20:51
quote:
lol
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 20:51
quote:
Alsof Russen Frans kunnen. De Fransen kunnen niet eens Frans.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 20:52
quote:
Je kunt alle wereldproblemen afschuiven op de Russen. Dat deed men in de jaren 30 ook. De communisten en Joden en nu zijn het de Russen en immigranten.

Maar de basis blijft bij de EU die de problemen zelf veroorzaakt ongeacht die vele nepaccounts die er natuurlijk heus wel zijn.
Sapstengelmaandag 10 december 2018 @ 20:57
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 20:51 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Ben het hier helemaal mee eens. Die accijnsverhoging zorgt er niet voor dat mensen ineens minder naar hun werk hoeven te rijden. Van hun minisalaris kunnen ze nu geen nieuwe auto kopen. Hoogstens worden ze de stad ingedreven. En dat is uiteindelijk de bedoeling: mensen binnen de steden houden, waarin ze met de tram/metro/elektrische bus naar hun werk kunnen rijden, en in hun buurt boodschapjes doen. Ze hoeven nooit meer buiten de stad te komen. Sterker nog, dat mogen ze binnenkort niet meer, want de natuur moet worden beschermd, dus worden steeds meer gebieden steeds minder toegankelijk en steeds minder gebruikt voor industrie. Je krijgt in principe een soort werkkamp op stadschaal, waarin je constant in de gaten wordt gehouden met camera's, elke geldtransactie die je maakt wordt geregistreerd, en de staat erover waakt dat alles zoveel mogelijk eerlijk wordt verdeeld onder alle mensen. En dat is de utopie waar men naar streeft.
Precies. Niemand meer een auto, want slecht voor het milieu. Niemand kinderen, want slecht voor het milieu. Geen vlees meer eten, want dat is ook slecht.

Uiteindelijk krijg je een populatie van kindloze, zwakkelingen die leven op soja en in een klein, gehuurd appartement wonen dichtbij hun werk. En allemaal de helft van je salaris inleveren aan de overheid, onder het motto milieubelasting. Niemand klimt meer op, iedereen is een slaaf van de globalisten die leeft als een insect.
Chernimaandag 10 december 2018 @ 21:06
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 20:57 schreef Sapstengel het volgende:

[..]

Precies. Niemand meer een auto, want slecht voor het milieu. Niemand kinderen, want slecht voor het milieu. Geen vlees meer eten, want dat is ook slecht.

Uiteindelijk krijg je een populatie van kindloze, zwakkelingen die leven op soja en in een klein, gehuurd appartement wonen dichtbij hun werk. En allemaal de helft van je salaris inleveren aan de overheid, onder het motto milieubelasting. Niemand klimt meer op, iedereen is een slaaf van de globalisten die leeft als een insect.
Dat is wel een erg zwarte voorstelling van een maatschappij.
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 21:25
quote:
Als verwacht omkopen en lekker inspelen op het Franse gevoel. Lachen was helemaal: "Mijn bestaansrecht is u niet in de steek laten". Verder een bericht aan de amokmakers die met alle middelen zullen worden bestreden om uw vrijheid weg te nemen.

Minimumloon omhoog (sigaar uit eigen doos) net of dat je wat wijzer wordt of je nu 1200 of 1300 euro verdiend met alle (belasting)verhogingen in het vooruitzicht. De tovenaar moet wat meer gaan leven onder de Fransen die al lang niet zo trots meer zijn op de bestuurders van hun land.

Voor de rest een mooie inhoudsloze presidentiële toespraak, niets voor de ambtenaren en niets voor de pensionado's en geen toezeggingen anders dan we moeten praten etc.etc.
warp995maandag 10 december 2018 @ 21:28
Hoop inderdaad niet dat de Fransen hier genoegen mee nemen.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 21:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:28 schreef warp995 het volgende:
Hoop inderdaad niet dat de Fransen hier genoegen mee nemen.
Reken er maar niet op. De media probeert wel met alle machten om mensen over te halen dat dit toch echt wel een stap vooruit is.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 21:34
Macron ziet er opnieuw uit als een psychopaat. De man heeft gewoon geen enkele emotie in zijn ogen.
Cattivomaandag 10 december 2018 @ 21:38
Bewijst maar weer dat je enkel met geweld dingen kan bereiken helaas.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 21:41
quote:
15s.gif Op maandag 10 december 2018 21:25 schreef Vallon het volgende:

[..]

Als verwacht omkopen en lekker inspelen op het Franse gevoel. Lachen was helemaal: "Mijn bestaansrecht is u niet in de steek laten". Verder een bericht aan de amokmakers die met alle middelen zullen worden bestreden om uw vrijheid weg te nemen.

Minimumloon omhoog (sigaar uit eigen doos) net of dat je wat wijzer wordt of je nu 1200 of 1300 euro verdiend met alle (belasting)verhogingen in het vooruitzicht. De tovenaar moet wat meer gaan leven onder de Fransen die al lang niet zo trots meer zijn op de bestuurders van hun land.

Voor de rest een mooie inhoudsloze presidentiële toespraak, niets voor de ambtenaren en niets voor de pensionado's en geen toezeggingen anders dan we moeten praten etc.etc.
Komt ook nog een belastingvrije dertiende maand bij!

Das wel gewoon meer dan 200 netto erbij.

Wie dit gaat betalen is nog niet bekend....
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 21:42
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:41 schreef riazop het volgende:

[..]

Komt ook nog een belastingvrije dertiende maand bij!

Das wel gewoon meer dan 200 netto erbij.

Wie dit gaat betalen is nog niet bekend....
Waar heb je dat gelezen?
riazopmaandag 10 december 2018 @ 21:46
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:42 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Waar heb je dat gelezen?
HLN

Macron: “Bovendien vraag ik aan alle werkgevers om hun werknemers de eindejaarsuitkering uit te betalen.” Dat gebeurt belastingvrij. Ook overuren zullen vanaf september 2019 zonder belastingheffingen uitbetaald worden.
“Het verhogen van het minimumloon en de belastingvrije uitbetalingen, kosten geen ene euro extra voor de werkgever”,
Ook met de gepensioneerden wordt rekening gehouden. Zo moeten gepensioneerden met een pensioen van minder dan 2.000 euro in januari geen gegeneraliseerde sociale bijdrage (CSG) betalen. Eerder werd aangekondigd door de president dat die CSG zou stijgen met 1,7 procent. De maatregel wordt bij deze terug ingetrokken.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 21:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:46 schreef riazop het volgende:

[..]

HLN

Macron: “Bovendien vraag ik aan alle werkgevers om hun werknemers de eindejaarsuitkering uit te betalen.” Dat gebeurt belastingvrij. Ook overuren zullen vanaf september 2019 zonder belastingheffingen uitbetaald worden.
“Het verhogen van het minimumloon en de belastingvrije uitbetalingen, kosten geen ene euro extra voor de werkgever”,
Ook met de gepensioneerden wordt rekening gehouden. Zo moeten gepensioneerden met een pensioen van minder dan 2.000 euro in januari geen gegeneraliseerde sociale bijdrage (CSG) betalen. Eerder werd aangekondigd door de president dat die CSG zou stijgen met 1,7 procent. De maatregel wordt bij deze terug ingetrokken.
Dat is verkeerd geciteerd. Wat hij werkelijk zei was:

ik vraag aan alle werkgevers DIE HET KUNNEN om hun werknemers een eindejaarspremie te betalen.

Dat is niet per se een volledige dertiende maand.

En een heleboel werkgevers zullen dat simpelweg niet op kunnen hoesten, vooral midden en kleinbedrijf wat al nauwelijks mensen kan aannemen, laat staan ze meer betalen.

Dus gebakken lucht voor heel veel mensen.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 21:50
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:48 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Dat is verkeerd geciteerd. Wat hij werkelijk zei was:

ik vraag aan alle werkgevers DIE HET KUNNEN om hun werknemers een eindejaarspremie te betalen.

Dat is niet per se een volledige dertiende maand.

En een heleboel werkgevers zullen dat simpelweg niet op kunnen hoesten, vooral midden en kleinbedrijf wat al nauwelijks mensen kan aannemen, laat staan ze meer betalen.

Dus gebakken lucht voor heel veel mensen.
Logisch Macron blijft natuurlijk een vriend van de werkgevers en de rijken
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 21:50
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 21:50 schreef riazop het volgende:

[..]

Logisch Macron blijft natuurlijk een vriend van de werkgevers en de rijken
Die werkgevers (van midden en kleinbedrijf) hebben het zelf ook vaak erg moeilijk. Moeten gigantisch veel belasting betalen, alles opgeteld soms tot wel 70 procent. Maar wel heel veel uren maken.

Alleen de grote bedrijven kunnen die premie betalen. Resultaat: minder werkgelegenheid, want personeel wordt duurder. Ook is er geen enkele maatregel genomen om midden- en kleinbedrijf te stimuleren, terwijl nou juist daar de werkgelegenheid moet worden gecreëerd.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 22:00
Eerst massaal op Macron stemmen en dan janken dat hij de beloofde hervormingen doorvoert, vervolgens sloop je Parijs en eis je gratis geld.

En dat wordt gesteund op dit forum...

:')
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 22:01
Ach ja, over een paar jaar krijgen de joden weer de schuld en kunnen we de vooruitgang laatste 80 jaar in de prullenbak gooien.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 22:01
Dit is de foto die overal wordt getoond. Het is zo doorzichtig.

10996102.jpg
riazopmaandag 10 december 2018 @ 22:03
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 22:00 schreef JimmyDean het volgende:
Eerst massaal op Macron stemmen en dan janken dat hij de beloofde hervormingen doorvoert, [ maandag 10 december 2018 22:00 schreef JimmyDean het volgende:[/b]
Eerst massaal op Macron stemmen en dan janken dat hij de beloofde hervormingen doorvoert, ...


Er is nooit op Macron gestemd. Er is tegen Marine gestemd.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 22:09
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 22:00 schreef JimmyDean het volgende:
Eerst massaal op Macron stemmen en dan janken dat hij de beloofde hervormingen doorvoert, vervolgens sloop je Parijs en eis je gratis geld.

En dat wordt gesteund op dit forum...

:')
Domme opmerking. Feitelijk heeft slechts 43,6% van de kiezers op Macron gestemd. Blanko stemmers en niet-stemmers was 34%. De rest Le Pen. Oftwel, de meerderheid wilde hem niet.
Infectionmaandag 10 december 2018 @ 22:10
BreakingNLive twitterde op maandag 10-12-2018 om 22:06:04 BREAKING: French media report that riot police had some kind of ‘secret liquid weapon’ in case of absolute emergency on Saturday. This liquid would apparently have been able to ‘neutralize’ dozens of protesters, even if protesters were equipped with masks. https://t.co/zY2Vydbm9B reageer retweet
Vallonmaandag 10 december 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 22:03 schreef riazop het volgende:

[..]

Er is nooit op Macron gestemd. Er is tegen Marine gestemd.
Goed opgemerkt !!!!

Een ander aspect is wanneer je dus het minimumloon optrekt met ¤100 , de rest daar t.o.v. dus strikt genomen omlaag gaat.
Dat verhaal van vrijstellen CSG voor pensionado's met ¤2000/maand is helemaal idioot. Mensen met meer worden zo afgeschilderd als de nieuwe rijken. Onder Hollande (vorige president) was je met ¤4000 een dikverdiener wat dus nu kennelijk ¤2000 is geworden.

Wat ik verneem prikken de Fransen hier aardig doorheen en zullen de media er alles aan (moeten) doen om het als winspakker te verkopen.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 22:27
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2018 22:11 schreef Vallon het volgende:

[..]

Goed opgemerkt !!!!

Een ander aspect is wanneer je dus het minimumloon optrekt met ¤100 , de rest daar t.o.v. dus strikt genomen omlaag gaat.
Dat verhaal van vrijstellen CSG voor pensionado's met ¤2000/maand is helemaal idioot. Mensen met meer worden zo afgeschilderd als de nieuwe rijken. Onder Hollande (vorige president) was je met ¤4000 een dikverdiener wat dus nu kennelijk ¤2000 is geworden.

Wat ik verneem prikken de Fransen hier aardig doorheen en zullen de media er alles aan (moeten) doen om het als winspakker te verkopen.
Precies. Dus mensen die tussen 1400 en 2000 euro verdienen (het gros) zien hun werk gedevaloriseerd worden. En daarmee hun kwalificatie, hun opleiding, hun persoonlijke waarde.

Daarnaast zullen mensen ook minder of helemaal geen huursubsidie en familiesubsidie meer ontvangen omdat hun salaris omhoog gaat. Dat betekent dus minder kosten voor de sociale voorzieningen. Dus op die manier zal die verhoging wel worden gefinancierd: de sociale lasten op salaris gaan omlaag, je nettosalaris gaat omhoog, maar je krijgt minder uitkeringen.

Dat is wat mij betreft wel een goede zaak. Minder redistributiestaat. Maar netto gaan mensen er dus niet per se op vooruit. Vooral niet als ze belasting moeten gaan betalen omdat ze nu net in de laagste schaal terecht komen.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 22:32
Kosten van deze Macron kadootjes worden geschat op 1,3 % van het BNP

Wat zullen ze in Italie lachen
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 22:34
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 22:32 schreef riazop het volgende:
Kosten van deze Macron kadootjes worden geschat op 1,3 % van het BNP

Wat zullen ze in Italie lachen
Heb je de berekening?
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 22:40
Overigens is het niet volledig duidelijk of het om 100 euro bij het salaris komt, of 100 euro bij de 'prime d'activité'.

De 'prime d'activité' is een premie die je elke maand ontvangt, op voorwaarde dat je elke drie maanden je inkomsten declareert.

Hij wordt berekend op basis van je inkomsten, je familiesituatie, de hoeveelheid huursubsidie die je ontvangt, en nog wat gegevens.

Een paar jaar terug kreeg je aan het einde van het jaar ongeveer 600 euro op je rekening gestort. Nu is dat dus een maandelijkse premie geworden en het is waarschijnlijk dat bedrag dat wordt verhoogd, niet het salaris.

Maar moet nog bevestigd worden. De media weet voorlopig niet hoe het de speech moet interpreteren.
polderturkmaandag 10 december 2018 @ 23:14
Misschien moeten we in Nederland ook maar een geel hesje aantrekken en naar Den Haag trekken. In Belgie betalen ze 10 euro per maand voor een ziektekostenverzekering. Wij betalen hier 100 euro per maand.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 23:22
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:14 schreef polderturk het volgende:
Misschien moeten we in Nederland ook maar een geel hesje aantrekken en naar Den Haag trekken. In Belgie betalen ze 10 euro per maand voor een ziektekostenverzekering. Wij betalen hier 100 euro per maand.
100?

Ik betaal een veelvoud daarvan
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:24
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 22:32 schreef riazop het volgende:
Kosten van deze Macron kadootjes worden geschat op 1,3 % van het BNP

Wat zullen ze in Italie lachen
https://www.ad.nl/buitenl(...)an-make-up~afa994da/
Hathormaandag 10 december 2018 @ 23:27
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:14 schreef polderturk het volgende:
Misschien moeten we in Nederland ook maar een geel hesje aantrekken en naar Den Haag trekken. In Belgie betalen ze 10 euro per maand voor een ziektekostenverzekering. Wij betalen hier 100 euro per maand.
ik betaal wel een beetje meer dan 100 euro.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:33
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 22:09 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Domme opmerking. Feitelijk heeft slechts 43,6% van de kiezers op Macron gestemd. Blanko stemmers en niet-stemmers was 34%. De rest Le Pen. Oftwel, de meerderheid wilde hem niet.
Dat is een heel wat hoger percentage dan op Trump gestemd heeft. Zo werkt het systeem nu eenmaal... En het betekent zeker niet dat je maar winkels kan slopen om je zin door te drukken.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:35
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:33 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Dat is een heel wat hoger percentage dan op Trump gestemd heeft. Zo werkt het systeem nu eenmaal... En het betekent zeker niet dat je maar winkels kan slopen om je zin door te drukken.
Wat heeft Trump hiermee te maken en wat heeft winkels slopen hiermee te maken? Je had het over 'massaal op Macron gestemd', wat gewoon niet waar is.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 23:36
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:33 schreef JimmyDean het volgende:

[..]
.. En het betekent zeker niet dat je maar winkels kan slopen om je zin door te drukken.
Hoezo niet?

Je ziet dat het werkt!
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:36
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:35 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Wat heeft Trump hiermee te maken en wat heeft winkels slopen hiermee te maken? Je had het over 'massaal op Macron gestemd', wat gewoon niet waar is.
Er is wel massaal op Macron gestemd, hij heeft een groter mandaat dan de meeste regeringsleiders in de wereld. Verandering moet democratisch, niet door rellen.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:37
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:36 schreef riazop het volgende:

[..]

Hoezo niet?

Je ziet dat het werkt!
Omdat die winkels van iemand zijn, daarom niet. En als je geen boodschap aan eigendomsrecht heb, ben ik ook niet geïnteresseerd in je mening.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:37
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:36 schreef riazop het volgende:

[..]

Hoezo niet?

Je ziet dat het werkt!
Min of meer, ze zijn er nog niet. De grootste schade is trouwens niet het slopen van winkels, maar het blokkeren van commerciële zones en snelwegen waardoor goederen vertraging oplopen. En de stakingen waardoor winkels op zaterdag dicht zijn gegaan.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:38
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:36 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Er is wel massaal op Macron gestemd, hij heeft een groter mandaat dan de meeste regeringsleiders in de wereld. Verandering moet democratisch, niet door rellen.
Sorry maar ik noem minder dan de helft van de bevolking niet 'massaal'. De mensen hebben massaal niet op Macron gestemd, maar voor de alternatieven.
Jellereppemaandag 10 december 2018 @ 23:38
Deze Macron dient het grootkapitaal. Achtergrond bij Goldman Sachs niet? Een zakenbank dat als aasgier de wereld over gaat om duiten op illegale en legale wijze uit de zakken van talloze landen te kloppen. Pas na wekenlange demonstraties en vernielingen doet hij wat voor de kleine man (en vrouw) met verhoging van het minimumloon met 100E en niet invoeren van bepaalde belastingen. En dat zijn nog alleen maar beloftes. Kijken of die zich aan gaat houden.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:38 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Sorry maar ik noem minder dan de helft van de bevolking niet 'massaal'. De mensen hebben massaal niet op Macron gestemd, maar voor de alternatieven.
Zucht, dat is democratie, lastig hè?
riazopmaandag 10 december 2018 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:37 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

En als je geen boodschap aan eigendomsrecht heb, ben ik ook niet geïnteresseerd in je mening.
Je discussieert alleen maar met mensen die JOUW mening delen.
Wauw...interessant zeg!
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:39 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Zucht, dat is democratie, lastig hè?
Je draait constant om de feiten heen. Dat ik je de daar op wijs wil niet zeggen dat je maar op de man moet gaan spelen.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:39
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:39 schreef riazop het volgende:

[..]

Je discussieert alleen maar met mensen die JOUW mening delen.
Wauw...interessant zeg!
Nee, enkel met mensen die normaal kunnen nadenken, en inzien dat andermans spullen slopen om een punt te maken immoreel en debiel is.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 23:40
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:39 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

en inzien dat andermans spullen slopen om een punt te maken immoreel en debiel is.
Ik beweerde volgens mij vooral dat het EFFECTIEF is

of wilde je dat ontkennen?
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:42
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:39 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Zucht, dat is democratie, lastig hè?
Democratie is ook demonstreren ook lastig he!
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:39 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Nee, enkel met mensen die normaal kunnen nadenken, en inzien dat andermans spullen slopen om een punt te maken immoreel en debiel is.
Zomaar wat roepen en dan om de feiten draaien is ook immoreel en debiel.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:43
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:42 schreef john2406 het volgende:

[..]

Democratie is ook demonstreren ook lastig he!
Rellen en andermans eigendom slopen =/= demonstreren.
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:44
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:43 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Om de feiten draaien is ook immoreel en debiel.
Dus iedereen die niet met 100% van de populatie is gekozen (Macron heeft bijna een 2/3e meerderheid gehaald nota bene!), is niet representatief?
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:44
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:43 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Rellen en andermans eigendom slopen =/= demonstreren.
Nee uiteraard niet, echter ik zou met de beste bedoelingen demonstreren totdat men .....?
Het zit in mijn dna hoor, democratie!
Zoals men mij zo ik gij!
Chernimaandag 10 december 2018 @ 23:44
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:35 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Wat heeft Trump hiermee te maken en wat heeft winkels slopen hiermee te maken? Je had het over 'massaal op Macron gestemd', wat gewoon niet waar is.
Precies. Ze hebben nooit een Macron zien zitten. Een president die even in een paar maanden tijd denkt een hele cultuur van socialisme te kunnen omvormen ten koste van het volk.

Het is zoals een EU. Alles moet er snel doorheen gedrukt worden. Willen dit soort processen enig kans van slagen hebben zijn daar een aantal generaties voor nodig.
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:45
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:44 schreef JimmyDean het volgende:

[..]

Dus iedereen die niet met 100% van de populatie is gekozen (Macron heeft bijna een 2/3e meerderheid gehaald nota bene!), is niet representatief?
Sinds wanneer is 43,6% een 2/3 meerderheid?
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:47
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:45 schreef Ali_Kannibali het volgende:

[..]

Sinds wanneer is 43,6% een 2/3 meerderheid?
Er is geen enkele reden om mensen die de moeite niet nemen te gaan stemmen mee te tellen. Maar met die redenering, welke regering is wel representatief?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-12-2018 23:47:35 ]
Ali_Kannibalimaandag 10 december 2018 @ 23:47
quote:
1s.gif Op maandag 10 december 2018 23:44 schreef Cherni het volgende:

[..]

Precies. Ze hebben nooit een Macron zien zitten. Een president die even in een paar maanden tijd denkt een hele cultuur van socialisme te kunnen omvormen ten koste van het volk.

Het is zoals een EU. Alles moet er snel doorheen gedrukt worden. Willen dit soort processen enig kans van slagen hebben zijn daar een aantal generaties voor nodig.
Ja, en niet alleen de cultuur, het hele systeem wat ten ten dode is opgeschreven. Probleem met Franse politici is dat belastingen verzinnen bijna het enige is wat ze kunnen.
riazopmaandag 10 december 2018 @ 23:48
Ach we hebben in NL ook een gek die de armen de klimaathoax wil laten betalen....Klaver
#ANONIEMmaandag 10 december 2018 @ 23:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2018 23:47 schreef JimmyDean het volgende:
Maar met die redenering, welke regering is wel representatief?
De Nederlandse, nu mag je hartelijk lachen!

Als ik nu mag stemmen op wat voor coalitie er gevormd mag worden verander ik mijn mening!

Ik open trouwens geen nieuwe hoor!

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 11-12-2018 00:03:41 ]