abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_184223524
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 12:22 schreef Peter88Online het volgende:

[..]

Op zich een aardig nummer, maar die autotune haalt alles naar beneden. Zo jammer dat ook McCartney het nodig vindt om dit te gebruiken.
Ook al piept en kraakt macca's stem als een dolle, dan nog hoor ik dat liever dan een ge-autotune-de stem.
pi_184223719
Niet slecht, maar die autotune :')xoneindig
pi_184392003
registreer om deze reclame te verbergen
Jongens, jullie kunnen nu echt genieten zolang het nog kan.

De Let-It-Be-film (deze maand 50 jaar geleden de dakopnamen)

"Don't put it down"

"EDIT: Holy crap I didn't know there were this many beatle fans wanting to see this movie i left this channel for a few weeks and i come back to see this thank you for all the comments and likes, more videos to come!"

[ Bericht 8% gewijzigd door Idisrom op 14-01-2019 07:53:04 ]
pi_184417487
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2018 19:23 schreef Aisumasen het volgende:

[..]

Eind juni Glastonbury, vrees ik. En dus meer opties voor Europa.
Phew! Het gevaar is geweken, definitief géén Glastonbury. Gezien alle bronnen met een goede track record richting Stormzy (bevestigd), The Cure en Paul McCartney gingen en deze show in Las Vegas plots los is toegevoegd, lijkt het last minute te zijn afgeketst. Al zijn die bronnen dit jaar ook fout over Arctic Monkeys voor 2019 ipv 2020, maar dat is een ander verhaal.
pi_184448255
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 15:29 schreef awijmans het volgende:
Leuk om zo'n rehearsal mee te maken. Het is toch vaak eenmalig dat zo'n band moet op komen draven in een stad. Handig om dat even te oefenen.

Is dit een soundcheck met publiek erbij? Of pre-soudcheck?
Volledig privé, een dag voor de reguliere show, zoals hij altijd doet aan het begin van elke “leg” van een tour, zoals de Ahoy’ in 2012 waar hij een dag eerder al repeteerde. Niet dat hij ooit iets nieuws oefent, maar ze smeren de keeltjes weer even. Alleen hoe privé is privé als het in een openluchtstadion plaatsvindt, haha, zoals te zien op de beelden. Heb dit ook ooit eens in Dublin meegemaakt in 2010, maar daar was het geluid een stuk zachter en waren de schermen maar voor een kwart te zien.

Zoals te zien, McCartney begroet de gehele crew, praat veel met de crewleden en band, corrigeert af en toe, maakt notities, ze maken grapjes, proberen dingen uit. Zijn houding is af en toe streng - "wake up, Rusty" op een bepaald moment - en hij hoeft op geen enkel moment het publiek te entertainen, wat je kunt merken. Het laatste uur bestaat vaak uit een gedeelte van de show op de automatische piloot, en dan vooral de liedjes met een uitgebreide lichtshow, om alles weer even te testen. Hier de volledige compilatie van mijn beelden uit Perth, niet enkel 'Mull':


Soundchecks met publiek erbij - “50 rijen terug, 1500 euro lichter” - zijn gewoon geregisseerde mini-concerten met een bijna vaste setlist en dezelfde grapjes. Ze trappen de aanwezigen altijd de zaal uit als ze een speciaal nummer echt moeten oefenen met andere muzikanten en dat niet eerder hebben kunnen doen, zoals bij ‘Mull Of Kintyre’ of ‘Wonderful Christmastime’. Perth was een dus uitzondering, doordat het aan begin van de tour zat konden ze dat in "privé" een dag van tevoren oefenen zodat het een verrassing zou blijven, ze hebben het zeker 3/4 gedaan, paar keer halve versies, en ze oefenden ook de opkomst. Bijzonder dat ze het niet eerder deden, want de paar dagen daarvoor heeft McCartney gerepeteerd in een theater in Perth, maar dat podium zou eigenlijk ook veel te klein zijn geweest.

Paar dagen later in Melbourne repeteerden ze het de eerste avond (uit 2) na afsluiting van de "gekochte" soundcheck met de monitoren uit, zodat niemand wat zou meekrijgen. Een prachtig moment hoe de soundcheck niet langer door (het door tennis beroemde) park galmde, na het standaard "we hoeven dit niet te soundchecken, maar we doen het toch, "it's time for your message, ha ha" cue 'Lady Madonna"-riedeltje. Het bleef toch wel een kwartier stil, en ineens klonken uit de verte de doedelzakken (onversterkt).

Sydney zelfde verhaal, geoefend toen iedereen eruit gebonjourd was, maar dat was een kleinere arena die volledig was afgesloten, niemand kreeg iets mee. Brisbane is me niet helemaal duidelijk, ik ken zelfs iemand die daar in de doedelzakband speelde, maar ik geloof niet dat hij vertelde dat ze gerepeteerd hebben. Tijdens z'n 2 vrije dagen vloog McCartney naar een tropisch eiland voor een mini-vakantie, en hij kwam pas weer aan op de dag van de show, en tijdens/"na" de soundcheck (wederom openlucht, mega voetbalstadion volledig uitverkocht, grootste show die ik ooit zag) hebben ze het niet gedaan.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')