Klopt.Sowieso zijn wij allemaal acteurs en ben jij onze enige echte eigen Nederlandse Trumanquote:Op zaterdag 17 november 2018 20:01 schreef vosss het volgende:
Heb ik iets gemist? Wat de neuk is "de kerstuitgave van AH" in godsnaam? Is dat weer zo een dingetje waar iedereen weet van heeft en waarvan jullie besloten hebben om het niet tegen mij te vertellen???
Vrees dat we hier gewoon over de allerhande praten. Klacht derhalve ongegrond.quote:Op zaterdag 17 november 2018 20:01 schreef vosss het volgende:
Heb ik iets gemist? Wat de neuk is "de kerstuitgave van AH" in godsnaam? Is dat weer zo een dingetje waar iedereen weet van heeft en waarvan jullie besloten hebben om het niet tegen mij te vertellen???
Kerst en Sint bij de albert h?quote:Op zaterdag 17 november 2018 19:52 schreef Sigaartje het volgende:
Ben ik enthousiast?
Eh nee, nog niet.
De pistolet van pagina 53 lijkt me lekker.
Maar liefst 242 bladzijdjes dik, dunne blaadjes, maar effe fladderen, heel veel zoet. De sint en de kerstman in een bundel.
quote:Op zondag 18 november 2018 03:35 schreef RingBewoner het volgende:
Deel dan ook even wat foto's ofzo. Nu is dit echt een waardeloos topic.
Ziet er wel leuk uit. Even kijken of ik die vanmiddag kan vindenquote:Op zondag 18 november 2018 18:27 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit zie ik als een favorietje :
[ afbeelding ]
Het is ook nooit goed.quote:Klanten van Albert Heijn zijn teleurgesteld over de kersteditie van de Allerhande. De vegetarische en gezonde recepten in het tijdschrift zijn veel klanten niet feestelijk genoeg.
De extra dikke Allerhande ligt sinds deze week in de schappen en bevat opvallend veel recepten voor gerechten zonder vlees of vis. Dat zorgt voor klachten op de Facebookpagina van Allerhande.
'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'
"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.
Ook Rianne Hanssen had op meer inspiratie voor vlees- en visgerechten gehoopt. "Als je geen vegetariėr of veganist bent, ben je duidelijk geen doelgroep meer. Jammer."
En ook Saskia Theunissen is teleurgesteld. "Ik neem aan dat er nog een kersteditie komt, of moeten we het hier echt mee gaan doen?"
'Overbodige vleesconsumptie'
Overigens zijn er ook klanten die wel blij zijn met de gezonde recepten. "Het moet maar eens afgelopen zijn met de overbodige vleesconsumptie rond Kerst en de rest van het jaar", schrijft Jan Albert Veenema. "Eindelijk eens een editie met ook vegetarische recepten. Is het voor de dieren ook een beetje Kerst", schrijft Jessica Topfer.
Allerhande verwijst teleurgestelde klanten door naar de website waar 'nog veel meer recepten' te vinden zijn. "We willen graag dat de Allerhande een feestje is voor iedereen met verschillende soorten recepten. Daarom staan er vegetarische en veganistische recepten in, maar ook nog steeds lekkere gerechten met vlees en desserts om je vingers bij af te likken. Helaas kunnen we niet iedereen blij maken."
twitter:mikofLohr twitterde op woensdag 21-11-2018 om 13:39:30 Mein Kampf overal in de etalage? Niet zo zeuren, mensen. Dit land heeft veel grotere problemen dan dat: geen vlees in het kerstnummer van de Allerhande. https://t.co/A7GzOCei1E reageer retweet
twitter:Mark_Goedhart twitterde op woensdag 21-11-2018 om 15:38:54 Vrouwen zijn PISWOEST over de kersteditie van het kookblad Allerhande. Ik hou zo van dit land. reageer retweet
Relletje op Twittertwitter:OSsochi twitterde op woensdag 21-11-2018 om 18:57:07 Kan iemand die veel te jonge quinoa vretende kuthipsters op de marketingafdeling van @albertheijn eruit flikkeren. Een gezellig team neerzetten en een normale #kerstallerhande #allerhande in elkaar zetten. Met dit mislukte bio vod veeg ik m'n reet nog niet af reageer retweet
Dit inderdaadquote:Op woensdag 21 november 2018 20:02 schreef Postbus100 het volgende:
'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'
"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.
Precies dat! Maar kortpittig Nederland wil weer braadstukken gedrenkt in jusquote:Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Dit inderdaad
Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
Dit dus. Alles moet met een schep suiker. Je proeft het aan alles wat je bij AH koopt. Gelukkig kunnen ze niet klooien met aardappels.quote:Op donderdag 22 november 2018 00:19 schreef Lunatiek het volgende:
Ik was meer teleurgesteld door alle zoete troep. Alles moet zoet
Bij dat gourmetten zit weinig vega maar helaas ook niks nieuws.
Ik mis de kant-en-klare amuses, voorafjes en deserts van AH Excellence een beetje.
Dit inderdaadquote:Op woensdag 21 november 2018 20:02 schreef Postbus100 het volgende:
'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'
"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.
Je hebt ons helemaal doorquote:Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:
Geloof, ik denk dat heel veel vrouwen zo zijn.
Nee, daarom gebruiken ze zoete aardappelsquote:Op donderdag 22 november 2018 17:35 schreef Sigaartje het volgende:
Gelukkig kunnen ze niet klooien met aardappels.
Pagina 153quote:Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Dit inderdaad
Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen
Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....)quote:Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:
"Nee, helemaal niet, ik eet dit de hele week al, om mijn lichaam goed te houden, ik kom bij jou en ik wil biefstukken, patat, kippepoten!!"
Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.quote:Op vrijdag 23 november 2018 08:45 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....)
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:20 schreef Ceviche het volgende:
Met spanning een jaar op dit blad wachten ik zie haar al zitten, voorgenietend in maart
Lekker boeiend, laat ze lekker.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.
Er zitten ook "ongezonde" zaken tussen zoals sateetjes, gehaktballetjes, plakjes worst. Maar wat me altijd opvalt is dat er wijven binnenkomen waarvan het gezicht totaal uit de plooi is gaan liggen door al die konijnevoer en die yoghurtdrankjes als ontbijt, binnenkomen met snoepworteltjes (ze bestaan! Geloof het of niet) van 1 euro per zakje en wat gebeurt er dan? Ze storten zich op de sate, de gehaktballetjes en saucijzjes. Ik vind dat walgelijk.
Gewoon halen.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Dat was het plan.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
TS is een pionierquote:Op woensdag 21 november 2018 20:02 schreef Postbus100 het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rsteditie-allerhande
[..]
Het is ook nooit goed.
Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:35 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Lekker boeiend, laat ze lekker.
Zulke recepten kun je alsnog prima in de Libelle vinden.quote:Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Dit inderdaad
Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
quote:
Wat begreep je niet aan 'Lekker boeiend, laat ze lekker'?quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:47 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.
Heel veel mensen stoppen veel moeite in een gezamenlijk samenzijn vlak voor vakanties en dan kom jij met een zak wortels aan met je strandrimpelhoofd.
Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.quote:Op vrijdag 23 november 2018 11:34 schreef Sigaartje het volgende:
Bij deze deel 1 van mijn review van de Kerstuitgave van de Allerhande.
(Ik lees langzaam, sorry, dus andere delen volgen later)
De kerstuitgave van de Albert Heijn-Allerhande gold als een icoon. Hij hoorde erbij tijdens de feestdagen. Foto's van fantastisch aangeklede feesttafels, gastdames in kerstjurken en vrolijke kinderen omlijstten dit gratis verstrekte glamourblad. Met als hoogtepunt een zelf ontworpen feesttaart van de hand van de redactiedames zelf die al ingeleid werd als kers van deze prachtige bladen. Het is nog steeds een fantastisch blad, maar het icoon-zijn is er van af.
De kerstuitgave van 2018 is even dik als de voorgaande jaren, maar telt wel even 240 pagina's. Dat is ruim. Maar de glamour is er van af. En dat ligt niet aan de bezuiniging van de papierkwaliteit. Wel is er toch weer de feesttaart, een geweldige ijsbom. En ja, hij ziet er goed uit, met als welkome toevoegingen enkele varianten daarop. Ik ga hem zelf niet maken, maar als ik ergens te gast ben bij een feestelijk aangeklede gastvrouw die dit heerlijke baksel heeft gemaakt, zal ik zeker niet weigeren.
Als ik de bladzijde omsla na deze grandioze feesttaart, klap ik gelijk in. Daar hebben we sinterklaas en na al die trammelant rond zwarte piet is hij wel het laatste die ik wel zien. En helemaal in een kerstnummer. De bladzijde ernaast: we duiken direct de gourmet aan. Geen smaakmakertje van te voren, Wel twee inhoudsopgaven: het heerlijk avondje en Kerst. Na de AH-verplichtingen kant en klaar duiken we de gourmet in (maar ja, dat kennen we al) en gaan we verder met de Sinterklaasintocht (zelf marsepeinfiguurtjes maken, zwarte piet zit er niet bij) en daarna een groot artikel over gourmetten. En ja, daar zien we de bron van kritiek: driekwart is zonder vlees, Och, wat zullen we er van zeggen. Hoe je een stukje biefstuk in de gourmet opbakt, weten we toch allemaal wel?
Daarna de verplichte advertenties, de kortingscoupon van Italiaanse vleeswaren spreekt me wel aan en de welgevulde kaaspistolet op pagina 53 zeker.
Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.quote:Op vrijdag 23 november 2018 12:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.
Ik ben in 10 minuten klaar met lezen, of meer scannen. Bij een normale uitgave is dat een stuk korter. Niet lekker, stom recept, andere doelgroep, reclame, zit al in mijn arsenaal en dan blijven er enkele dingen over die ik uit het blad scheur en vervolgens bookmark.
Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.quote:Op vrijdag 23 november 2018 12:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.
Waar ik veel naar kijk zijn details. Daar leer ik van. Kruiden, hoe lang in de oven en hoe, dat soort dingen.En dan ga ik het proberen. Soms wordt het niks, maar zijn vaak wel kleine dingetjes die ik goed kan gebruiken.
Bij mij ook hoor. Maar ik licht de kleine dingetjes eruit die het allemaal net iets beter maken.quote:Op vrijdag 23 november 2018 12:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.
Maar goed, ik heb heel die Allerhande nog niet eens. Morgen eens kijken als ik weekboodschappen ga doen.
Inderdaad, het is een advertorial. Toch ga ik eens een keer stoofvlees maken als ik weer thuiswerk. Alleen die rode wijn of bier erin staat me niet aan. Ik laat me door de slager adviseren.quote:Op zondag 25 november 2018 17:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vond die bloemkool juist wel geinig. Ik heb er alleen niets aan want we eten altijd maar met twee.
Ik zou dan weer nooit een recept uit een advertorial zoals die stoofpot koken.
Ik heb speciaal voor Sigaartje de tijd bijgehouden: in 23 minuten had ik hem uit.
Er stonden veel leuke dingen in maar weinig dat bij ons past. Ik heb de confit de canard dumplings en truffelpolenta uitgescheurd.
kan je nagaan... die vleeseters zijn dus de grootste zeikerds...... boehoe....... er staanquote:Op zondag 25 november 2018 18:41 schreef golfer het volgende:
Sylvia Witteman er over:
https://www.volkskrant.nl(...)l&utm_source=twitter
SPOILER: plaatje van mishandelde ganzenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Fijne Kerstdagen en Vreten op Aarde
[ Bericht 3% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-12-2018 10:57:17 ]
Same here. Ik vond het meer een reclameblad dan wat anders dit jaar.quote:Op zondag 25 november 2018 18:38 schreef golfer het volgende:
Doorgebladerd en ik vond er niks aan.
Geen enkel recept of ingrediėnt die ik zelf niet beter zou kunnen maken met betere spullen van de slager, poelier, groenteboer of bakker. Ligt nu dus op de stapel oude kranten en ander drukwerk.
quote:Op maandag 3 december 2018 10:47 schreef Pippalena het volgende:
[..]
Same here. Ik vond het meer een reclameblad dan wat anders dit jaar.
Ik heb toevallig op zolder een doos oude kerst Tips (wie kent het nog?) gevonden uit de jaren 80, daar staan serieus aantrekkelijkere en betere recepten in dan in deze Allerhande.
Ikzelf lees de Kerst-Allerhande altijd met plezier. Maar ik heb er ook nog nooit een echt bijzonder recept uit gehaald. Daar is de Allerhande ook niet voor bedoeld.quote:Op zondag 25 november 2018 18:38 schreef golfer het volgende:
Geen enkel recept of ingrediėnt die ik zelf niet beter zou kunnen maken met betere spullen van de slager, poelier, groenteboer of bakker. Ligt nu dus op de stapel oude kranten en ander drukwerk.
Yup, als je voor dat blad schrijft moet je inderdaad allerlei concessies doen. Want de adverteerders. En het 'overall beeld' dat het blad wil uitdragen.quote:Op woensdag 5 december 2018 11:17 schreef Sigaartje het volgende:
Het lijkt me niet prettig werken als de AH directie er producten door wil drukken, dat zie je in alle Allerhandes. Dan krijg je de meest vreemde creaties.
Probleem van zo’n bombe is dat ie echt snel op moet, dus daar komen de kilootjes!
En daarom kun je met de meeste recepten helemaal niks. Ik maak er wel eens eentje. Op de foto ziet het er altijd geweldig uit. Maar als je de eerste hap neemt, dan denk je, dit is het?quote:Op woensdag 5 december 2018 11:19 schreef Brandaris01 het volgende:
[..]
Yup, als je voor dat blad schrijft moet je inderdaad allerlei concessies doen. Want de adverteerders. En het 'overall beeld' dat het blad wil uitdragen.
Omdat het op de foto moet knallen, worden er aan de smaak concessies gedaan.quote:Op woensdag 5 december 2018 11:24 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
En daarom kun je met de meeste recepten helemaal niks. Ik maak er wel eens eentje. Op de foto ziet het er altijd geweldig uit. Maar als je de eerste hap neemt, dan denk je, dit is het?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |