abonnement Unibet Coolblue
pi_183210709
Ben ik enthousiast?
Eh nee, nog niet.
De pistolet van pagina 53 lijkt me lekker.

Maar liefst 242 bladzijdjes dik, dunne blaadjes, maar effe fladderen, heel veel zoet. De sint en de kerstman in een bundel.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  User die overal opduikt 2022 zaterdag 17 november 2018 @ 19:53:48 #2
186611 Haags
pi_183210742
Ik vind het boekje van de lidl mooier.
Zonder wrijving geen glans
pi_183210881
Ik vermijd de kerstedities altijd. Gemaakte knusheid :r
Somebody that I used to know
pi_183210907
Heb ik iets gemist? Wat de neuk is "de kerstuitgave van AH" in godsnaam? Is dat weer zo een dingetje waar iedereen weet van heeft en waarvan jullie besloten hebben om het niet tegen mij te vertellen??? -O-
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_183210985
quote:
5s.gif Op zaterdag 17 november 2018 20:01 schreef vosss het volgende:
Heb ik iets gemist? Wat de neuk is "de kerstuitgave van AH" in godsnaam? Is dat weer zo een dingetje waar iedereen weet van heeft en waarvan jullie besloten hebben om het niet tegen mij te vertellen??? -O-
Klopt.Sowieso zijn wij allemaal acteurs en ben jij onze enige echte eigen Nederlandse Truman
Knapen die storneren willen moeten mannen met automatische incasso's zijn
pi_183210996
:')
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_183211136
quote:
7s.gif Op zaterdag 17 november 2018 20:05 schreef vosss het volgende:
:')
klopt eigenlijk wel....
  zaterdag 17 november 2018 @ 20:12:40 #8
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_183211137
quote:
5s.gif Op zaterdag 17 november 2018 20:01 schreef vosss het volgende:
Heb ik iets gemist? Wat de neuk is "de kerstuitgave van AH" in godsnaam? Is dat weer zo een dingetje waar iedereen weet van heeft en waarvan jullie besloten hebben om het niet tegen mij te vertellen??? -O-
Vrees dat we hier gewoon over de allerhande praten. Klacht derhalve ongegrond.

Mensen die reclamedrukwerk lezen... :')
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_183211151
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 november 2018 19:52 schreef Sigaartje het volgende:
Ben ik enthousiast?
Eh nee, nog niet.
De pistolet van pagina 53 lijkt me lekker.

Maar liefst 242 bladzijdjes dik, dunne blaadjes, maar effe fladderen, heel veel zoet. De sint en de kerstman in een bundel.
Kerst en Sint bij de albert h?
Die doen toch alleen nog aan rammedam en wintervreugd? ;(
I don’t have “trust issues” I have “I’ve seen this before and I know how it ends” issues.
  zondag 18 november 2018 @ 03:35:02 #10
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_183217309
Deel dan ook even wat foto's ofzo. Nu is dit echt een waardeloos topic.
UI Made bij VanilleKwark.
pi_183226729
quote:
14s.gif Op zondag 18 november 2018 03:35 schreef RingBewoner het volgende:
Deel dan ook even wat foto's ofzo. Nu is dit echt een waardeloos topic.




Dit zie ik als een favorietje :
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  maandag 19 november 2018 @ 13:03:12 #12
343196 RingBewoner
In het echt ben ik grappiger
pi_183240645
quote:
1s.gif Op zondag 18 november 2018 18:27 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Dit zie ik als een favorietje :
[ afbeelding ]
Ziet er wel leuk uit. Even kijken of ik die vanmiddag kan vinden ^O^
UI Made bij VanilleKwark.
pi_183290792
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rsteditie-allerhande

quote:
Klanten van Albert Heijn zijn teleurgesteld over de kersteditie van de Allerhande. De vegetarische en gezonde recepten in het tijdschrift zijn veel klanten niet feestelijk genoeg.

De extra dikke Allerhande ligt sinds deze week in de schappen en bevat opvallend veel recepten voor gerechten zonder vlees of vis. Dat zorgt voor klachten op de Facebookpagina van Allerhande.

'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'
"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.

Ook Rianne Hanssen had op meer inspiratie voor vlees- en visgerechten gehoopt. "Als je geen vegetariėr of veganist bent, ben je duidelijk geen doelgroep meer. Jammer."

En ook Saskia Theunissen is teleurgesteld. "Ik neem aan dat er nog een kersteditie komt, of moeten we het hier echt mee gaan doen?"

'Overbodige vleesconsumptie'
Overigens zijn er ook klanten die wel blij zijn met de gezonde recepten. "Het moet maar eens afgelopen zijn met de overbodige vleesconsumptie rond Kerst en de rest van het jaar", schrijft Jan Albert Veenema. "Eindelijk eens een editie met ook vegetarische recepten. Is het voor de dieren ook een beetje Kerst", schrijft Jessica Topfer.

Allerhande verwijst teleurgestelde klanten door naar de website waar 'nog veel meer recepten' te vinden zijn. "We willen graag dat de Allerhande een feestje is voor iedereen met verschillende soorten recepten. Daarom staan er vegetarische en veganistische recepten in, maar ook nog steeds lekkere gerechten met vlees en desserts om je vingers bij af te likken. Helaas kunnen we niet iedereen blij maken."
Het is ook nooit goed. _O-
Somebody that I used to know
pi_183291122
mikofLohr twitterde op woensdag 21-11-2018 om 13:39:30 Mein Kampf overal in de etalage? Niet zo zeuren, mensen. Dit land heeft veel grotere problemen dan dat: geen vlees in het kerstnummer van de Allerhande. https://t.co/A7GzOCei1E reageer retweet
Mark_Goedhart twitterde op woensdag 21-11-2018 om 15:38:54 Vrouwen zijn PISWOEST over de kersteditie van het kookblad Allerhande. Ik hou zo van dit land. reageer retweet
OSsochi twitterde op woensdag 21-11-2018 om 18:57:07 Kan iemand die veel te jonge quinoa vretende kuthipsters op de marketingafdeling van @albertheijn eruit flikkeren. Een gezellig team neerzetten en een normale #kerstallerhande #allerhande in elkaar zetten. Met dit mislukte bio vod veeg ik m'n reet nog niet af reageer retweet
Relletje op Twitter *O* :Y)
Somebody that I used to know
pi_183291277
Het valt wel op dat het allemaal mannen zijn...zeurpieten 8}
pi_183291395
Ook wel vrouwen hoor :7
Somebody that I used to know
pi_183291524
Ik had het nog helemaal niet goed gelezen, maar dat ga ik nou wel doen bij deze rel. Gezond eten is niet slecht.

Ok, ik geef toe, een stuk gebraad is natuurlijk het lekkerst, maar ja...
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  woensdag 21 november 2018 @ 20:35:00 #18
312215 Näsenbar
State of the Art.
pi_183291875
quote:
2s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:02 schreef Postbus100 het volgende:
'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'
"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.
Dit inderdaad :')

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
Denk aan het milieu voordat u deze post print.
pi_183293415
Oohhh was wel heel erg spuit 11. :@

[ Bericht 80% gewijzigd door potjecreme op 21-11-2018 21:42:07 ]
pi_183296646
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:

[..]

Dit inderdaad :')

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
Precies dat! Maar kortpittig Nederland wil weer braadstukken gedrenkt in jus :')

Overigens, wat net zo vermakelijk is, is dat Facebookreacties anno 2018 nieuws zijn.
  donderdag 22 november 2018 @ 00:19:06 #21
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183296760
Ik was meer teleurgesteld door alle zoete troep. Alles moet zoet :r
Bij dat gourmetten zit weinig vega maar helaas ook niks nieuws.
Ik mis de kant-en-klare amuses, voorafjes en deserts van AH Excellence een beetje.
pi_183307083
Albert Heijn is een moeilijke winkel geworden!

(Ik ga het verder ook niet uitleggen!)
pi_183307129
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 00:19 schreef Lunatiek het volgende:
Ik was meer teleurgesteld door alle zoete troep. Alles moet zoet :r
Bij dat gourmetten zit weinig vega maar helaas ook niks nieuws.
Ik mis de kant-en-klare amuses, voorafjes en deserts van AH Excellence een beetje.
Dit dus. Alles moet met een schep suiker. Je proeft het aan alles wat je bij AH koopt. Gelukkig kunnen ze niet klooien met aardappels.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183307481
Er is nou zoveel heisa over die uitgave dat ik hem vanavond helemaal door ga nemen.
En dan plaats ik hierna een beoordeling erover, als ervaren huis-tuin-en-keuken-zomaar-even-koken- gewoon-gemakkelijk-kok.

Er is toch geen voetbal vanavond.
Eerst even boerenkool koken, ben ik nu mee bezig, met partyworstjes van Unox er doorheen geroerd. :Y)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183308369
quote:
2s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:02 schreef Postbus100 het volgende:
'Deze komt zeker niet op de bewaarstapel'
"Niks nada, geen lekkere braadstukken, geen wild, niet echt speciale visgerechten. Wel quinoa, veel groen en vegetarisch. En daar wacht je dan met spanning een heel jaar op. Deze komt zeer zeker niet op de bewaarstapel", schrijft Esther Houtema.
Dit inderdaad :Y

Voor vleesverlaters, vegetariers en veganisten is het de normaalste zaak van de wereld om langs pagina's vol recepten met dooie beesten te moeten ploegen, op zoek naar dat ene dingetje dat je wél kan eten. Is het eens een keer omgekeerd, dan is de wereld te klein. :')

Puike actie, van de appie ^O^
pi_183309103
Kick Out Quinoa!

_O- _O-
pi_183309495
Ik heb al een vermoeden wat er aan de hand is. Als ik op verjaardagen kijk op het werk zijn het de mensen die altijd zo gezond zijn, altijd de eersten die naar de gratis saucijzenbroodjes grijpen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183309804
Ons aller Appie maakt een grote inschattingsfout.

Ik zal je een verhaal vertellen, die echt gebeurd is.

Ik had eens een keer een goede vriendin waar ik ging eten. Ze was zeer gezond bezig. De wortels, advocado's, sorghum, en de zoete aardappelen vlogen me om de oren. Het was vreselijk, maar ik heb alles keurig opgegeten.
Ze vroeg daarna: wanneer gaan we bij jou eten? Nou ok, dan en dan.

En zo was ik aan de beurt. Wat moest ik nou. Ik kreeg een mager konijn op bezoek, dus maar aan de slag met sorghum, wortels en advocado's en courgettes.

Schuift ze aan: en ze zegt helemaal beledigd: wat is dit????
Ik zeg, maar dit is waar je toch van houdt?
"Nee, helemaal niet, ik eet dit de hele week al, om mijn lichaam goed te houden, ik kom bij jou en ik wil biefstukken, patat, kippepoten!!"

Geloof, ik denk dat heel veel vrouwen zo zijn. En dan krijg je een AH-boek met mager dun papier met mager spul erin, tja, vind je het gek?

(Ik moet hem nog doorlezen hoor)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183310253
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:


Geloof, ik denk dat heel veel vrouwen zo zijn.
Je hebt ons helemaal door :Y
  donderdag 22 november 2018 @ 21:33:27 #30
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183312178
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:35 schreef Sigaartje het volgende:
Gelukkig kunnen ze niet klooien met aardappels.
Nee, daarom gebruiken ze zoete aardappels :'(
  donderdag 22 november 2018 @ 21:35:21 #31
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183312232
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:

[..]

Dit inderdaad :')

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen
Pagina 153 :Y
  donderdag 22 november 2018 @ 21:55:00 #32
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183312705
De voor mij interessante dingen:
- Kortingbonnen op de achterpagina
- Pagina 233: advertentie voor de Vakslager. Ik ga mijn vlees liever bij de plaatselijke Keurslager halen, maar het brengt me zo wel op ideeėn. En op deze pagina staat dus niks vegetarisch.
- Pagina 201: Wildterrine van konijn en fazant. Van te voren te maken, dus lekker makkelijk. Ik weet alleen niet of ik er per se ras el hanout in wil doen.
- Pagina 119: Een advertorial, maar goed. Stoofpot met bruin bier. Misschien niet per se voor de feestdagen, maar verder klinkt het ok. Soort stew maar dan met bier.
- Pagina 177: Coquilles met citroenboter. Ik ga ze liever maken met mandarijn, en ga de schelpen natuurlijk bij de plaatselijke visboer halen, vers uit Spakenburg.
- Pagina 178: Oven kaaskroketjes. Lijkt me ideaal voor Oudejaarsdag.
- Pagina 139: Bloody Mary-soep. Lijkt me ook uitstekend voor Oudejaarsdag, als je gaar bent van de oliebollen en appelflappen.
- Pagina 142: Kabeljauwhaasjes met mosterdcrumble. Lekker makkelijk in een verspakket, hoewel ik de kabeljauw liever van de visboer heb. Ben geen held in koken met vis en dit lijkt me niet te ingewikkeld.
- Pagina 143: Aardappelgratin uit een verspakket met ui en pastinaak zo te zien. Alleen als het smaaktechnisch bij een ander gerecht past.
- Pagina 144: Gevulde appeltjes uit de oven. Voor een andere keer, omdat we standaard een ander type dessert hebben met de feestdagen. Wel handig in zo'n verspakket...
Sowieso zijn ze heel erg op de weg van de verspakketten, ik zag er heel veel al in de winkel liggen.
- Pagina 105: kant en klaar voorgerechten. Ik denk dat ik één van de feestdagen uitsluitend voorgerechten ga eten :Y)
- Pagina 109: Nagerechten. Alleen de scroppinomousse vind ik interessant, maar die hebben ze al een paar jaar in het feestdagenassortiment. Tiramisu maak ik liever zelf.

Al met al is de twitterrel veel gezeur, er staat nog genoeg in met vlees of vis.
pi_183318317
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:
"Nee, helemaal niet, ik eet dit de hele week al, om mijn lichaam goed te houden, ik kom bij jou en ik wil biefstukken, patat, kippepoten!!"
Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....) :P
pi_183319510
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 08:45 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....) :P
Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.

Er zitten ook "ongezonde" zaken tussen zoals sateetjes, gehaktballetjes, plakjes worst. Maar wat me altijd opvalt is dat er wijven binnenkomen waarvan het gezicht totaal uit de plooi is gaan liggen door al die konijnevoer en die yoghurtdrankjes als ontbijt, binnenkomen met snoepworteltjes (ze bestaan! Geloof het of niet) van 1 euro per zakje en wat gebeurt er dan? Ze storten zich op de sate, de gehaktballetjes en saucijzjes. Ik vind dat walgelijk. :') |:(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 23 november 2018 @ 10:20:37 #35
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_183319686
Met spanning een jaar op dit blad wachten :D ik zie haar al zitten, voorgenietend in maart :D
pi_183319725
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:20 schreef Ceviche het volgende:
Met spanning een jaar op dit blad wachten :D ik zie haar al zitten, voorgenietend in maart :D
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Spoilers!
pi_183319931
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:10 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.

Er zitten ook "ongezonde" zaken tussen zoals sateetjes, gehaktballetjes, plakjes worst. Maar wat me altijd opvalt is dat er wijven binnenkomen waarvan het gezicht totaal uit de plooi is gaan liggen door al die konijnevoer en die yoghurtdrankjes als ontbijt, binnenkomen met snoepworteltjes (ze bestaan! Geloof het of niet) van 1 euro per zakje en wat gebeurt er dan? Ze storten zich op de sate, de gehaktballetjes en saucijzjes. Ik vind dat walgelijk. :') |:(
Lekker boeiend, laat ze lekker.
Somebody that I used to know
pi_183319948
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Gewoon halen.
Ik vind het wel meevallen. Ik kan de gezonde gerechten ook wel gebruiken. Ik eet niet elke dag vlees, maar soms mis ik goede ideeen. En dan houdt het op bij een broodje kaas ‘s avonds of bonen met iets.

Eigenlijk vind ik de dunne blaadjes van het blad ook wel ok. Het hoeft niet zo luxe. Het milieu wordt al te veel belast.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183320102
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Dat was het plan.
pi_183320196
quote:
TS is een pionier _O_
pi_183320204
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:35 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Lekker boeiend, laat ze lekker.
Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.

Heel veel mensen stoppen veel moeite in een gezamenlijk samenzijn vlak voor vakanties en dan kom jij met een zak wortels aan met je strandrimpelhoofd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183320244
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:

[..]

Dit inderdaad :')

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
Zulke recepten kun je alsnog prima in de Libelle vinden.
pi_183320442
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:47 schreef Chia het volgende:

[..]

TS is een pionier _O_
:7
En ik had ook gelijk in het Black Friday-topic! Een half uur lang hebben ze er over gekletst op Radio 1 en ik had weer gelijk.
Ik moet me even terugtrekken, heb een ATVdag en nu ga ik de vriezer aanvullen met spullen die ik nu ga koken!
Waaronder overheerlijke macaroni.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183321241
Bij deze deel 1 van mijn review van de Kerstuitgave van de Allerhande.
(Ik lees langzaam, sorry, dus andere delen volgen later)

De kerstuitgave van de Albert Heijn-Allerhande gold als een icoon. Hij hoorde erbij tijdens de feestdagen. Foto's van fantastisch aangeklede feesttafels, gastdames in kerstjurken en vrolijke kinderen omlijstten dit gratis verstrekte glamourblad. Met als hoogtepunt een zelf ontworpen feesttaart van de hand van de redactiedames zelf die al ingeleid werd als kers van deze prachtige bladen. Het is nog steeds een fantastisch blad, maar het icoon-zijn is er van af.

De kerstuitgave van 2018 is even dik als de voorgaande jaren, maar telt wel even 240 pagina's. Dat is ruim. Maar de glamour is er van af. En dat ligt niet aan de bezuiniging van de papierkwaliteit. Wel is er toch weer de feesttaart, een geweldige ijsbom. En ja, hij ziet er goed uit, met als welkome toevoegingen enkele varianten daarop. Ik ga hem zelf niet maken, maar als ik ergens te gast ben bij een feestelijk aangeklede gastvrouw die dit heerlijke baksel heeft gemaakt, zal ik zeker niet weigeren.

Als ik de bladzijde omsla na deze grandioze feesttaart, klap ik gelijk in. Daar hebben we sinterklaas en na al die trammelant rond zwarte piet is hij wel het laatste die ik wel zien. En helemaal in een kerstnummer. De bladzijde ernaast: we duiken direct de gourmet aan. Geen smaakmakertje van te voren, Wel twee inhoudsopgaven: het heerlijk avondje en Kerst. Na de AH-verplichtingen kant en klaar duiken we de gourmet in (maar ja, dat kennen we al) en gaan we verder met de Sinterklaasintocht (zelf marsepeinfiguurtjes maken, zwarte piet zit er niet bij) en daarna een groot artikel over gourmetten. En ja, daar zien we de bron van kritiek: driekwart is zonder vlees, Och, wat zullen we er van zeggen. Hoe je een stukje biefstuk in de gourmet opbakt, weten we toch allemaal wel?

Daarna de verplichte advertenties, de kortingscoupon van Italiaanse vleeswaren spreekt me wel aan en de welgevulde kaaspistolet op pagina 53 zeker.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183322067
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.

Heel veel mensen stoppen veel moeite in een gezamenlijk samenzijn vlak voor vakanties en dan kom jij met een zak wortels aan met je strandrimpelhoofd.
Wat begreep je niet aan 'Lekker boeiend, laat ze lekker'?
Somebody that I used to know
pi_183322167
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:34 schreef Sigaartje het volgende:
Bij deze deel 1 van mijn review van de Kerstuitgave van de Allerhande.
(Ik lees langzaam, sorry, dus andere delen volgen later)

De kerstuitgave van de Albert Heijn-Allerhande gold als een icoon. Hij hoorde erbij tijdens de feestdagen. Foto's van fantastisch aangeklede feesttafels, gastdames in kerstjurken en vrolijke kinderen omlijstten dit gratis verstrekte glamourblad. Met als hoogtepunt een zelf ontworpen feesttaart van de hand van de redactiedames zelf die al ingeleid werd als kers van deze prachtige bladen. Het is nog steeds een fantastisch blad, maar het icoon-zijn is er van af.

De kerstuitgave van 2018 is even dik als de voorgaande jaren, maar telt wel even 240 pagina's. Dat is ruim. Maar de glamour is er van af. En dat ligt niet aan de bezuiniging van de papierkwaliteit. Wel is er toch weer de feesttaart, een geweldige ijsbom. En ja, hij ziet er goed uit, met als welkome toevoegingen enkele varianten daarop. Ik ga hem zelf niet maken, maar als ik ergens te gast ben bij een feestelijk aangeklede gastvrouw die dit heerlijke baksel heeft gemaakt, zal ik zeker niet weigeren.

Als ik de bladzijde omsla na deze grandioze feesttaart, klap ik gelijk in. Daar hebben we sinterklaas en na al die trammelant rond zwarte piet is hij wel het laatste die ik wel zien. En helemaal in een kerstnummer. De bladzijde ernaast: we duiken direct de gourmet aan. Geen smaakmakertje van te voren, Wel twee inhoudsopgaven: het heerlijk avondje en Kerst. Na de AH-verplichtingen kant en klaar duiken we de gourmet in (maar ja, dat kennen we al) en gaan we verder met de Sinterklaasintocht (zelf marsepeinfiguurtjes maken, zwarte piet zit er niet bij) en daarna een groot artikel over gourmetten. En ja, daar zien we de bron van kritiek: driekwart is zonder vlees, Och, wat zullen we er van zeggen. Hoe je een stukje biefstuk in de gourmet opbakt, weten we toch allemaal wel?

Daarna de verplichte advertenties, de kortingscoupon van Italiaanse vleeswaren spreekt me wel aan en de welgevulde kaaspistolet op pagina 53 zeker.
Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.
Ik ben in 10 minuten klaar met lezen, of meer scannen. Bij een normale uitgave is dat een stuk korter. Niet lekker, stom recept, andere doelgroep, reclame, zit al in mijn arsenaal en dan blijven er enkele dingen over die ik uit het blad scheur en vervolgens bookmark.
Spoilers!
pi_183322207
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.
Ik ben in 10 minuten klaar met lezen, of meer scannen. Bij een normale uitgave is dat een stuk korter. Niet lekker, stom recept, andere doelgroep, reclame, zit al in mijn arsenaal en dan blijven er enkele dingen over die ik uit het blad scheur en vervolgens bookmark.
Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.
Waar ik veel naar kijk zijn details. Daar leer ik van. Kruiden, hoe lang in de oven en hoe, dat soort dingen.En dan ga ik het proberen. Soms wordt het niks, maar zijn vaak wel kleine dingetjes die ik goed kan gebruiken. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183322251
Staan leuke dingen tussen, zoals die tomatentartaar op toast. Grappig.
Daar kun je mee aankomen bij bezoek.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183322284
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:19 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.
Waar ik veel naar kijk zijn details. Daar leer ik van. Kruiden, hoe lang in de oven en hoe, dat soort dingen.En dan ga ik het proberen. Soms wordt het niks, maar zijn vaak wel kleine dingetjes die ik goed kan gebruiken. :)
Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.

Maar goed, ik heb heel die Allerhande nog niet eens. Morgen eens kijken als ik weekboodschappen ga doen.
Spoilers!
pi_183322518
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.

Maar goed, ik heb heel die Allerhande nog niet eens. Morgen eens kijken als ik weekboodschappen ga doen.
Bij mij ook hoor. Maar ik licht de kleine dingetjes eruit die het allemaal net iets beter maken.
Van de Allerhande in het algemeen heb ik altijd dezelfde kritiekpunten: je wordt er in doodgegooid met zoete aardappelen, overal moet appel in en het overal moet er een zoetsmaak in. Maar smaken verschillen.
Maar het zijn die kleine dingetjes die het net doen. Zo ben ik geen zuurkooleter, veel te zuur, maar ik at een keer bij iemand zuurkoolstamppot en dat was gewoon smullen. Ze heeft me uitgelegd hoe ze het maakte en welke ingredienten ze gebruikte en die wijkten iets af van de normale zuurkoolstamppot en dat gaf de toegevoegde waarde.

(Ik heb het proberen na te maken, niet gelukt ;( Don't have the hand)

Ik snap trouwens de kritiek in de media wel. Bieten, daar kom je gewoon niet mee aan met kerst of een hele bloemkool in bladerdeeg (bladzijde 89). Ja, als je een hekel aan je schoonmoeder hebt. Nou ma, ik heb gekookt voor je, alsjeblieft, een hele bloemkool in bladerdeeg.

Dat gerecht vind ik echt een dieptepunt. Dat je dat met droge ogen in een Kerstallerhande durft te zetten. En dan nog vorkjes erbij fotograferen ook nog. Dat noem ik lef hebben.

Het stoofpotje op pagina 119 ga ik eens proberen wanneer ik veel tijd heb.

[ Bericht 14% gewijzigd door Sigaartje op 23-11-2018 12:49:37 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183364839
Ik vond die bloemkool juist wel geinig. Ik heb er alleen niets aan want we eten altijd maar met twee.
Ik zou dan weer nooit een recept uit een advertorial zoals die stoofpot koken.

Ik heb speciaal voor Sigaartje de tijd bijgehouden: in 23 minuten had ik hem uit.

Er stonden veel leuke dingen in maar weinig dat bij ons past. Ik heb de confit de canard dumplings en truffelpolenta uitgescheurd.
Spoilers!
pi_183365155
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2018 17:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik vond die bloemkool juist wel geinig. Ik heb er alleen niets aan want we eten altijd maar met twee.
Ik zou dan weer nooit een recept uit een advertorial zoals die stoofpot koken.

Ik heb speciaal voor Sigaartje de tijd bijgehouden: in 23 minuten had ik hem uit.

Er stonden veel leuke dingen in maar weinig dat bij ons past. Ik heb de confit de canard dumplings en truffelpolenta uitgescheurd.
Inderdaad, het is een advertorial. Toch ga ik eens een keer stoofvlees maken als ik weer thuiswerk. Alleen die rode wijn of bier erin staat me niet aan. Ik laat me door de slager adviseren.
En natuurlijk maak ik er dan een topic van.

Die truffelpolenta ziet er lekker uit.

Die dumplings: leuk! Ziet er ook zeer hapbaar uit. Alleen doe ik niet aan eend, ik kan het met kip proberen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  zondag 25 november 2018 @ 18:38:15 #53
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183365666
Doorgebladerd en ik vond er niks aan.
Geen enkel recept of ingrediėnt die ik zelf niet beter zou kunnen maken met betere spullen van de slager, poelier, groenteboer of bakker. Ligt nu dus op de stapel oude kranten en ander drukwerk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 25 november 2018 @ 18:41:43 #54
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_183365736
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_183509750
quote:
kan je nagaan... die vleeseters zijn dus de grootste zeikerds...... boehoe....... er staan
geen genoeg vleesgerechten gerechten in......... :'(

stel je eens voor dat je een keertje je ganzenlever mist.....

SPOILER: plaatje van mishandelde ganzen
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Fijne Kerstdagen en Vreten op Aarde O+

[ Bericht 3% gewijzigd door Lucky_Strike op 03-12-2018 10:57:17 ]
pi_183510105
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 18:38 schreef golfer het volgende:
Doorgebladerd en ik vond er niks aan.
Geen enkel recept of ingrediėnt die ik zelf niet beter zou kunnen maken met betere spullen van de slager, poelier, groenteboer of bakker. Ligt nu dus op de stapel oude kranten en ander drukwerk.
Same here. Ik vond het meer een reclameblad dan wat anders dit jaar.

Ik heb toevallig op zolder een doos oude kerst Tips (wie kent het nog?) gevonden uit de jaren 80, daar staan serieus aantrekkelijkere en betere recepten in dan in deze Allerhande.
pi_183546647
quote:
1s.gif Op maandag 3 december 2018 10:47 schreef Pippalena het volgende:

[..]

Same here. Ik vond het meer een reclameblad dan wat anders dit jaar.

Ik heb toevallig op zolder een doos oude kerst Tips (wie kent het nog?) gevonden uit de jaren 80, daar staan serieus aantrekkelijkere en betere recepten in dan in deze Allerhande.
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2018 18:38 schreef golfer het volgende:
Geen enkel recept of ingrediėnt die ik zelf niet beter zou kunnen maken met betere spullen van de slager, poelier, groenteboer of bakker. Ligt nu dus op de stapel oude kranten en ander drukwerk.
Ikzelf lees de Kerst-Allerhande altijd met plezier. Maar ik heb er ook nog nooit een echt bijzonder recept uit gehaald. Daar is de Allerhande ook niet voor bedoeld.

Het is vooral een voorpret-glossy, geen keukenbijbel. De recepten zijn bedoeld om bij te dragen aan die voorpret. Ze moeten er zo feestelijk en speciaal mogelijk uit zien. En ‘feestelijk en speciaal’ is niet hetzelfde als ‘lekker’.

Een ‘salty caramel ijsbombe meteen kletskop van dubbelgebrande Havana-suiker en een coulis van geflambeerde Haļtiaanse truffelvijgen’ ziet er veel feestelijker uit dan een ouderwets, bruinig vissoepje, waar je eerst vier uur lang een gratenbouillon voor moet trekken. Die laatste haalt de Allerhande dan ook niet.

Maar dat vier uur trekken geeft dat soepje wel een bijzondere rijkdom aan smaak. Terwijl zo’n bombe uiteindelijk niet meer is dan gewoon vanille-ijs, met wat hippe dingetjes erop en eraan.
pi_183546703
Het lijkt me niet prettig werken als de AH directie er producten door wil drukken, dat zie je in alle Allerhandes. Dan krijg je de meest vreemde creaties.

Probleem van zo’n bombe is dat ie echt snel op moet, dus daar komen de kilootjes!
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183546728
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 11:17 schreef Sigaartje het volgende:
Het lijkt me niet prettig werken als de AH directie er producten door wil drukken, dat zie je in alle Allerhandes. Dan krijg je de meest vreemde creaties.

Probleem van zo’n bombe is dat ie echt snel op moet, dus daar komen de kilootjes!
Yup, als je voor dat blad schrijft moet je inderdaad allerlei concessies doen. Want de adverteerders. En het 'overall beeld' dat het blad wil uitdragen.
pi_183546800
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2018 11:19 schreef Brandaris01 het volgende:

[..]

Yup, als je voor dat blad schrijft moet je inderdaad allerlei concessies doen. Want de adverteerders. En het 'overall beeld' dat het blad wil uitdragen.
En daarom kun je met de meeste recepten helemaal niks. Ik maak er wel eens eentje. Op de foto ziet het er altijd geweldig uit. Maar als je de eerste hap neemt, dan denk je, dit is het?

Trouwens de Allerhande hiervoor was wel erg goed, daarin werd aandacht besteed per hoofdstuk hoe je moest koken, zoals hoe maak ik stoofvlees.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183546975
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 11:24 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

En daarom kun je met de meeste recepten helemaal niks. Ik maak er wel eens eentje. Op de foto ziet het er altijd geweldig uit. Maar als je de eerste hap neemt, dan denk je, dit is het?

Omdat het op de foto moet knallen, worden er aan de smaak concessies gedaan.

Een aantal jaar geleden werkte het blaadje van de Lidl samen met Ramon Beuk. Die had wel het lef om er ouderwets lekkere lang-kook recepten in te knallen.

Zoals deze. Opgeleukt met een hippe ‘limoenroom’ om toch een beetje glossy over te komen, maar daar onder zit een ouderwets lekkere garnalensoep.
https://www.smulweb.nl/re(...)nsoep-met-limoenroom
pi_183547281
De Allerhande waar ik het over had is van Oktober, "Uit eigen keuken"
De hoofdstukken zijn: Gestampt, Gestoofd, Gewokt, Geroosterd, Gebakken, Gepureerd, Gelaagd en Gemak.

Ik vond het een bewaareditie. Wel gaat het op basis van recepten, maar hier worden wel je de principes van de verschillende onderwerpen geleerd. Een bijbel wil ik het niet noemen, omdat het op basis van recepten is, maar het is toch een goed werk om je boekenkast te hebben. Ik sla het nog regelmatig na, bijvoorbeeld hoe je aardappeltjes moet grillen, ik noem maar een voorbeeld.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')