Je hebt ons helemaal doorquote:Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:
Geloof, ik denk dat heel veel vrouwen zo zijn.
Nee, daarom gebruiken ze zoete aardappelsquote:Op donderdag 22 november 2018 17:35 schreef Sigaartje het volgende:
Gelukkig kunnen ze niet klooien met aardappels.
Pagina 153quote:Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Dit inderdaad
Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen
Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....)quote:Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:
"Nee, helemaal niet, ik eet dit de hele week al, om mijn lichaam goed te houden, ik kom bij jou en ik wil biefstukken, patat, kippepoten!!"
Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.quote:Op vrijdag 23 november 2018 08:45 schreef Bocaj het volgende:
[..]
Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....)
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:20 schreef Ceviche het volgende:
Met spanning een jaar op dit blad wachten ik zie haar al zitten, voorgenietend in maart
Lekker boeiend, laat ze lekker.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:10 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.
Er zitten ook "ongezonde" zaken tussen zoals sateetjes, gehaktballetjes, plakjes worst. Maar wat me altijd opvalt is dat er wijven binnenkomen waarvan het gezicht totaal uit de plooi is gaan liggen door al die konijnevoer en die yoghurtdrankjes als ontbijt, binnenkomen met snoepworteltjes (ze bestaan! Geloof het of niet) van 1 euro per zakje en wat gebeurt er dan? Ze storten zich op de sate, de gehaktballetjes en saucijzjes. Ik vind dat walgelijk.
Gewoon halen.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Dat was het plan.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
TS is een pionierquote:Op woensdag 21 november 2018 20:02 schreef Postbus100 het volgende:
https://www.rtlnieuws.nl/(...)rsteditie-allerhande
[..]
Het is ook nooit goed.
Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:35 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Lekker boeiend, laat ze lekker.
Zulke recepten kun je alsnog prima in de Libelle vinden.quote:Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:
[..]
Dit inderdaad
Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
quote:
Wat begreep je niet aan 'Lekker boeiend, laat ze lekker'?quote:Op vrijdag 23 november 2018 10:47 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.
Heel veel mensen stoppen veel moeite in een gezamenlijk samenzijn vlak voor vakanties en dan kom jij met een zak wortels aan met je strandrimpelhoofd.
Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.quote:Op vrijdag 23 november 2018 11:34 schreef Sigaartje het volgende:
Bij deze deel 1 van mijn review van de Kerstuitgave van de Allerhande.
(Ik lees langzaam, sorry, dus andere delen volgen later)
De kerstuitgave van de Albert Heijn-Allerhande gold als een icoon. Hij hoorde erbij tijdens de feestdagen. Foto's van fantastisch aangeklede feesttafels, gastdames in kerstjurken en vrolijke kinderen omlijstten dit gratis verstrekte glamourblad. Met als hoogtepunt een zelf ontworpen feesttaart van de hand van de redactiedames zelf die al ingeleid werd als kers van deze prachtige bladen. Het is nog steeds een fantastisch blad, maar het icoon-zijn is er van af.
De kerstuitgave van 2018 is even dik als de voorgaande jaren, maar telt wel even 240 pagina's. Dat is ruim. Maar de glamour is er van af. En dat ligt niet aan de bezuiniging van de papierkwaliteit. Wel is er toch weer de feesttaart, een geweldige ijsbom. En ja, hij ziet er goed uit, met als welkome toevoegingen enkele varianten daarop. Ik ga hem zelf niet maken, maar als ik ergens te gast ben bij een feestelijk aangeklede gastvrouw die dit heerlijke baksel heeft gemaakt, zal ik zeker niet weigeren.
Als ik de bladzijde omsla na deze grandioze feesttaart, klap ik gelijk in. Daar hebben we sinterklaas en na al die trammelant rond zwarte piet is hij wel het laatste die ik wel zien. En helemaal in een kerstnummer. De bladzijde ernaast: we duiken direct de gourmet aan. Geen smaakmakertje van te voren, Wel twee inhoudsopgaven: het heerlijk avondje en Kerst. Na de AH-verplichtingen kant en klaar duiken we de gourmet in (maar ja, dat kennen we al) en gaan we verder met de Sinterklaasintocht (zelf marsepeinfiguurtjes maken, zwarte piet zit er niet bij) en daarna een groot artikel over gourmetten. En ja, daar zien we de bron van kritiek: driekwart is zonder vlees, Och, wat zullen we er van zeggen. Hoe je een stukje biefstuk in de gourmet opbakt, weten we toch allemaal wel?
Daarna de verplichte advertenties, de kortingscoupon van Italiaanse vleeswaren spreekt me wel aan en de welgevulde kaaspistolet op pagina 53 zeker.
Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.quote:Op vrijdag 23 november 2018 12:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.
Ik ben in 10 minuten klaar met lezen, of meer scannen. Bij een normale uitgave is dat een stuk korter. Niet lekker, stom recept, andere doelgroep, reclame, zit al in mijn arsenaal en dan blijven er enkele dingen over die ik uit het blad scheur en vervolgens bookmark.
Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.quote:Op vrijdag 23 november 2018 12:19 schreef Sigaartje het volgende:
[..]
Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.
Waar ik veel naar kijk zijn details. Daar leer ik van. Kruiden, hoe lang in de oven en hoe, dat soort dingen.En dan ga ik het proberen. Soms wordt het niks, maar zijn vaak wel kleine dingetjes die ik goed kan gebruiken.
Bij mij ook hoor. Maar ik licht de kleine dingetjes eruit die het allemaal net iets beter maken.quote:Op vrijdag 23 november 2018 12:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.
Maar goed, ik heb heel die Allerhande nog niet eens. Morgen eens kijken als ik weekboodschappen ga doen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |