abonnement Unibet Coolblue
pi_183309103
Kick Out Quinoa!

_O- _O-
pi_183309495
Ik heb al een vermoeden wat er aan de hand is. Als ik op verjaardagen kijk op het werk zijn het de mensen die altijd zo gezond zijn, altijd de eersten die naar de gratis saucijzenbroodjes grijpen.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183309804
Ons aller Appie maakt een grote inschattingsfout.

Ik zal je een verhaal vertellen, die echt gebeurd is.

Ik had eens een keer een goede vriendin waar ik ging eten. Ze was zeer gezond bezig. De wortels, advocado's, sorghum, en de zoete aardappelen vlogen me om de oren. Het was vreselijk, maar ik heb alles keurig opgegeten.
Ze vroeg daarna: wanneer gaan we bij jou eten? Nou ok, dan en dan.

En zo was ik aan de beurt. Wat moest ik nou. Ik kreeg een mager konijn op bezoek, dus maar aan de slag met sorghum, wortels en advocado's en courgettes.

Schuift ze aan: en ze zegt helemaal beledigd: wat is dit????
Ik zeg, maar dit is waar je toch van houdt?
"Nee, helemaal niet, ik eet dit de hele week al, om mijn lichaam goed te houden, ik kom bij jou en ik wil biefstukken, patat, kippepoten!!"

Geloof, ik denk dat heel veel vrouwen zo zijn. En dan krijg je een AH-boek met mager dun papier met mager spul erin, tja, vind je het gek?

(Ik moet hem nog doorlezen hoor)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183310253
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:


Geloof, ik denk dat heel veel vrouwen zo zijn.
Je hebt ons helemaal door :Y
  donderdag 22 november 2018 @ 21:33:27 #30
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183312178
quote:
1s.gif Op donderdag 22 november 2018 17:35 schreef Sigaartje het volgende:
Gelukkig kunnen ze niet klooien met aardappels.
Nee, daarom gebruiken ze zoete aardappels :'(
  donderdag 22 november 2018 @ 21:35:21 #31
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183312232
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:

[..]

Dit inderdaad :')

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen
Pagina 153 :Y
  donderdag 22 november 2018 @ 21:55:00 #32
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_183312705
De voor mij interessante dingen:
- Kortingbonnen op de achterpagina
- Pagina 233: advertentie voor de Vakslager. Ik ga mijn vlees liever bij de plaatselijke Keurslager halen, maar het brengt me zo wel op ideeën. En op deze pagina staat dus niks vegetarisch.
- Pagina 201: Wildterrine van konijn en fazant. Van te voren te maken, dus lekker makkelijk. Ik weet alleen niet of ik er per se ras el hanout in wil doen.
- Pagina 119: Een advertorial, maar goed. Stoofpot met bruin bier. Misschien niet per se voor de feestdagen, maar verder klinkt het ok. Soort stew maar dan met bier.
- Pagina 177: Coquilles met citroenboter. Ik ga ze liever maken met mandarijn, en ga de schelpen natuurlijk bij de plaatselijke visboer halen, vers uit Spakenburg.
- Pagina 178: Oven kaaskroketjes. Lijkt me ideaal voor Oudejaarsdag.
- Pagina 139: Bloody Mary-soep. Lijkt me ook uitstekend voor Oudejaarsdag, als je gaar bent van de oliebollen en appelflappen.
- Pagina 142: Kabeljauwhaasjes met mosterdcrumble. Lekker makkelijk in een verspakket, hoewel ik de kabeljauw liever van de visboer heb. Ben geen held in koken met vis en dit lijkt me niet te ingewikkeld.
- Pagina 143: Aardappelgratin uit een verspakket met ui en pastinaak zo te zien. Alleen als het smaaktechnisch bij een ander gerecht past.
- Pagina 144: Gevulde appeltjes uit de oven. Voor een andere keer, omdat we standaard een ander type dessert hebben met de feestdagen. Wel handig in zo'n verspakket...
Sowieso zijn ze heel erg op de weg van de verspakketten, ik zag er heel veel al in de winkel liggen.
- Pagina 105: kant en klaar voorgerechten. Ik denk dat ik één van de feestdagen uitsluitend voorgerechten ga eten :Y)
- Pagina 109: Nagerechten. Alleen de scroppinomousse vind ik interessant, maar die hebben ze al een paar jaar in het feestdagenassortiment. Tiramisu maak ik liever zelf.

Al met al is de twitterrel veel gezeur, er staat nog genoeg in met vlees of vis.
pi_183318317
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:04 schreef Sigaartje het volgende:
"Nee, helemaal niet, ik eet dit de hele week al, om mijn lichaam goed te houden, ik kom bij jou en ik wil biefstukken, patat, kippepoten!!"
Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....) :P
pi_183319510
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 08:45 schreef Bocaj het volgende:

[..]

Balansdag noemen ze het! (Omgekeerde....) :P
Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.

Er zitten ook "ongezonde" zaken tussen zoals sateetjes, gehaktballetjes, plakjes worst. Maar wat me altijd opvalt is dat er wijven binnenkomen waarvan het gezicht totaal uit de plooi is gaan liggen door al die konijnevoer en die yoghurtdrankjes als ontbijt, binnenkomen met snoepworteltjes (ze bestaan! Geloof het of niet) van 1 euro per zakje en wat gebeurt er dan? Ze storten zich op de sate, de gehaktballetjes en saucijzjes. Ik vind dat walgelijk. :') |:(
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
  vrijdag 23 november 2018 @ 10:20:37 #35
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_183319686
Met spanning een jaar op dit blad wachten :D ik zie haar al zitten, voorgenietend in maart :D
pi_183319725
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:20 schreef Ceviche het volgende:
Met spanning een jaar op dit blad wachten :D ik zie haar al zitten, voorgenietend in maart :D
Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Spoilers!
pi_183319931
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:10 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Het is gewoon echt waar. Op het werk organiseren we rond Kerst en vlak voor de zomervakantie een personeelsborrel op eigen initiatief. Daar moet iedereen iets aan bijdragen in de vorm van consumpties. Of het nou cola, bier of een taart is, dat maakt helemaal niet uit. Groot voordeel is wel dat iedereen in zijn bak- en kookhobby totaal los kan gaan en ik heb daadwerkelijk pareltjes op tafel zien komen die je tong streelden. Dan krijg je interessante gesprekken hoe ze het hebben gekookt, welke kruiden en zo.

Er zitten ook "ongezonde" zaken tussen zoals sateetjes, gehaktballetjes, plakjes worst. Maar wat me altijd opvalt is dat er wijven binnenkomen waarvan het gezicht totaal uit de plooi is gaan liggen door al die konijnevoer en die yoghurtdrankjes als ontbijt, binnenkomen met snoepworteltjes (ze bestaan! Geloof het of niet) van 1 euro per zakje en wat gebeurt er dan? Ze storten zich op de sate, de gehaktballetjes en saucijzjes. Ik vind dat walgelijk. :') |:(
Lekker boeiend, laat ze lekker.
Somebody that I used to know
pi_183319948
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Gewoon halen.
Ik vind het wel meevallen. Ik kan de gezonde gerechten ook wel gebruiken. Ik eet niet elke dag vlees, maar soms mis ik goede ideeen. En dan houdt het op bij een broodje kaas ‘s avonds of bonen met iets.

Eigenlijk vind ik de dunne blaadjes van het blad ook wel ok. Het hoeft niet zo luxe. Het milieu wordt al te veel belast.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183320102
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:23 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Ja, goed he? Ik ben wel heel benieuwd naar het blad nu trouwens.
Dat was het plan.
pi_183320196
quote:
TS is een pionier _O_
pi_183320204
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:35 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Lekker boeiend, laat ze lekker.
Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.

Heel veel mensen stoppen veel moeite in een gezamenlijk samenzijn vlak voor vakanties en dan kom jij met een zak wortels aan met je strandrimpelhoofd.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183320244
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 20:35 schreef Näsenbar het volgende:

[..]

Dit inderdaad :')

Volgens mij is het ondertussen wel duidelijk hoe je een kalkoen in de oven moet stoppen, of een kan en klaar stukje vlees bakt. Denk dat veel mensen meer behoefte hebben aan goede tips om ook iets lekkers voor hun vegetarische tafelgenoten te maken. In plaats van dat deze worden afgescheept met een vegaburger om de kalkoen te vervangen.
Zulke recepten kun je alsnog prima in de Libelle vinden.
pi_183320442
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:47 schreef Chia het volgende:

[..]

TS is een pionier _O_
:7
En ik had ook gelijk in het Black Friday-topic! Een half uur lang hebben ze er over gekletst op Radio 1 en ik had weer gelijk.
Ik moet me even terugtrekken, heb een ATVdag en nu ga ik de vriezer aanvullen met spullen die ik nu ga koken!
Waaronder overheerlijke macaroni.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183321241
Bij deze deel 1 van mijn review van de Kerstuitgave van de Allerhande.
(Ik lees langzaam, sorry, dus andere delen volgen later)

De kerstuitgave van de Albert Heijn-Allerhande gold als een icoon. Hij hoorde erbij tijdens de feestdagen. Foto's van fantastisch aangeklede feesttafels, gastdames in kerstjurken en vrolijke kinderen omlijstten dit gratis verstrekte glamourblad. Met als hoogtepunt een zelf ontworpen feesttaart van de hand van de redactiedames zelf die al ingeleid werd als kers van deze prachtige bladen. Het is nog steeds een fantastisch blad, maar het icoon-zijn is er van af.

De kerstuitgave van 2018 is even dik als de voorgaande jaren, maar telt wel even 240 pagina's. Dat is ruim. Maar de glamour is er van af. En dat ligt niet aan de bezuiniging van de papierkwaliteit. Wel is er toch weer de feesttaart, een geweldige ijsbom. En ja, hij ziet er goed uit, met als welkome toevoegingen enkele varianten daarop. Ik ga hem zelf niet maken, maar als ik ergens te gast ben bij een feestelijk aangeklede gastvrouw die dit heerlijke baksel heeft gemaakt, zal ik zeker niet weigeren.

Als ik de bladzijde omsla na deze grandioze feesttaart, klap ik gelijk in. Daar hebben we sinterklaas en na al die trammelant rond zwarte piet is hij wel het laatste die ik wel zien. En helemaal in een kerstnummer. De bladzijde ernaast: we duiken direct de gourmet aan. Geen smaakmakertje van te voren, Wel twee inhoudsopgaven: het heerlijk avondje en Kerst. Na de AH-verplichtingen kant en klaar duiken we de gourmet in (maar ja, dat kennen we al) en gaan we verder met de Sinterklaasintocht (zelf marsepeinfiguurtjes maken, zwarte piet zit er niet bij) en daarna een groot artikel over gourmetten. En ja, daar zien we de bron van kritiek: driekwart is zonder vlees, Och, wat zullen we er van zeggen. Hoe je een stukje biefstuk in de gourmet opbakt, weten we toch allemaal wel?

Daarna de verplichte advertenties, de kortingscoupon van Italiaanse vleeswaren spreekt me wel aan en de welgevulde kaaspistolet op pagina 53 zeker.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183322067
quote:
1s.gif Op vrijdag 23 november 2018 10:47 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Ik denk dan, kom dan niet met je 1 euro zakje, neem dan tenminste een blok kaas mee die we in stukken kunnen hakken.

Heel veel mensen stoppen veel moeite in een gezamenlijk samenzijn vlak voor vakanties en dan kom jij met een zak wortels aan met je strandrimpelhoofd.
Wat begreep je niet aan 'Lekker boeiend, laat ze lekker'?
Somebody that I used to know
pi_183322167
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 11:34 schreef Sigaartje het volgende:
Bij deze deel 1 van mijn review van de Kerstuitgave van de Allerhande.
(Ik lees langzaam, sorry, dus andere delen volgen later)

De kerstuitgave van de Albert Heijn-Allerhande gold als een icoon. Hij hoorde erbij tijdens de feestdagen. Foto's van fantastisch aangeklede feesttafels, gastdames in kerstjurken en vrolijke kinderen omlijstten dit gratis verstrekte glamourblad. Met als hoogtepunt een zelf ontworpen feesttaart van de hand van de redactiedames zelf die al ingeleid werd als kers van deze prachtige bladen. Het is nog steeds een fantastisch blad, maar het icoon-zijn is er van af.

De kerstuitgave van 2018 is even dik als de voorgaande jaren, maar telt wel even 240 pagina's. Dat is ruim. Maar de glamour is er van af. En dat ligt niet aan de bezuiniging van de papierkwaliteit. Wel is er toch weer de feesttaart, een geweldige ijsbom. En ja, hij ziet er goed uit, met als welkome toevoegingen enkele varianten daarop. Ik ga hem zelf niet maken, maar als ik ergens te gast ben bij een feestelijk aangeklede gastvrouw die dit heerlijke baksel heeft gemaakt, zal ik zeker niet weigeren.

Als ik de bladzijde omsla na deze grandioze feesttaart, klap ik gelijk in. Daar hebben we sinterklaas en na al die trammelant rond zwarte piet is hij wel het laatste die ik wel zien. En helemaal in een kerstnummer. De bladzijde ernaast: we duiken direct de gourmet aan. Geen smaakmakertje van te voren, Wel twee inhoudsopgaven: het heerlijk avondje en Kerst. Na de AH-verplichtingen kant en klaar duiken we de gourmet in (maar ja, dat kennen we al) en gaan we verder met de Sinterklaasintocht (zelf marsepeinfiguurtjes maken, zwarte piet zit er niet bij) en daarna een groot artikel over gourmetten. En ja, daar zien we de bron van kritiek: driekwart is zonder vlees, Och, wat zullen we er van zeggen. Hoe je een stukje biefstuk in de gourmet opbakt, weten we toch allemaal wel?

Daarna de verplichte advertenties, de kortingscoupon van Italiaanse vleeswaren spreekt me wel aan en de welgevulde kaaspistolet op pagina 53 zeker.
Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.
Ik ben in 10 minuten klaar met lezen, of meer scannen. Bij een normale uitgave is dat een stuk korter. Niet lekker, stom recept, andere doelgroep, reclame, zit al in mijn arsenaal en dan blijven er enkele dingen over die ik uit het blad scheur en vervolgens bookmark.
Spoilers!
pi_183322207
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:17 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zo jij maakt er echt een speciaal moment van zie ik.
Ik ben in 10 minuten klaar met lezen, of meer scannen. Bij een normale uitgave is dat een stuk korter. Niet lekker, stom recept, andere doelgroep, reclame, zit al in mijn arsenaal en dan blijven er enkele dingen over die ik uit het blad scheur en vervolgens bookmark.
Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.
Waar ik veel naar kijk zijn details. Daar leer ik van. Kruiden, hoe lang in de oven en hoe, dat soort dingen.En dan ga ik het proberen. Soms wordt het niks, maar zijn vaak wel kleine dingetjes die ik goed kan gebruiken. :)
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183322251
Staan leuke dingen tussen, zoals die tomatentartaar op toast. Grappig.
Daar kun je mee aankomen bij bezoek.
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
pi_183322284
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:19 schreef Sigaartje het volgende:

[..]

Oh nee, ik lees het heel grondig door. En dan ga ik dingen proberen. Die taart in het begin gaat me nooit lukken. Ik begin niet aan taarten, wel mooi ding trouwens.
Waar ik veel naar kijk zijn details. Daar leer ik van. Kruiden, hoe lang in de oven en hoe, dat soort dingen.En dan ga ik het proberen. Soms wordt het niks, maar zijn vaak wel kleine dingetjes die ik goed kan gebruiken. :)
Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.

Maar goed, ik heb heel die Allerhande nog niet eens. Morgen eens kijken als ik weekboodschappen ga doen.
Spoilers!
pi_183322518
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:24 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Het is echt aan jou besteedt, leuk hoor. Ik merk gewoon dat hoe langer ik kan koken, hoe meer informatie ik al heb en dus niet nogmaals tot me hoef te nemen. Of ik weet dat een bepaalde handeling bestaat en zoek het op tegen de tijd dat ik het nodig heb.

Maar goed, ik heb heel die Allerhande nog niet eens. Morgen eens kijken als ik weekboodschappen ga doen.
Bij mij ook hoor. Maar ik licht de kleine dingetjes eruit die het allemaal net iets beter maken.
Van de Allerhande in het algemeen heb ik altijd dezelfde kritiekpunten: je wordt er in doodgegooid met zoete aardappelen, overal moet appel in en het overal moet er een zoetsmaak in. Maar smaken verschillen.
Maar het zijn die kleine dingetjes die het net doen. Zo ben ik geen zuurkooleter, veel te zuur, maar ik at een keer bij iemand zuurkoolstamppot en dat was gewoon smullen. Ze heeft me uitgelegd hoe ze het maakte en welke ingredienten ze gebruikte en die wijkten iets af van de normale zuurkoolstamppot en dat gaf de toegevoegde waarde.

(Ik heb het proberen na te maken, niet gelukt ;( Don't have the hand)

Ik snap trouwens de kritiek in de media wel. Bieten, daar kom je gewoon niet mee aan met kerst of een hele bloemkool in bladerdeeg (bladzijde 89). Ja, als je een hekel aan je schoonmoeder hebt. Nou ma, ik heb gekookt voor je, alsjeblieft, een hele bloemkool in bladerdeeg.

Dat gerecht vind ik echt een dieptepunt. Dat je dat met droge ogen in een Kerstallerhande durft te zetten. En dan nog vorkjes erbij fotograferen ook nog. Dat noem ik lef hebben.

Het stoofpotje op pagina 119 ga ik eens proberen wanneer ik veel tijd heb.

[ Bericht 14% gewijzigd door Sigaartje op 23-11-2018 12:49:37 ]
Dag jongens tot ziens, tot in betere tijden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')