FOK!forum / The China Shop / [Chinese Webshops] Topic #402 Single and ready to Chingle
shiznutszaterdag 10 november 2018 @ 20:00
kV80FVR.png
MJelMSj.png

Zoals je ziet is deze reeks al vele topics lang. Om ieders topic-ervaring zo prettig mogelijk te laten verlopen, verzoeken we je dringend voor het posten in dit topic eerst de gehele OP (OpeningsPost) door te nemen en vooral ook de geldende huisregels onderaan deze post in acht te nemen. Now let's get started!

upQSkrq.png
BPDbZVA.pngp9xFAfQ.pngETZ7fuw.pngU3UxJ35.png
f58r06j.pngk5K7Fdx.pngxft1qdo.pngAfgebSr.png
GNqjkuo.pngWdoSCac.png57IhnQt.png9PdMYaW.png
FjdTNyA.pngxwrkKxy.pngqi0qhNV.pngBeKSNvF.png
SPOILER: Meer webshops...
Regular Shops
FlosmallMiniInTheBoxMcBubDinoDirectIBuyGouDealsMachineSuntekStoreSunskyWSdealBestOfferBuyChinaBuyeMadeInChinaNewFrogPriceAngelsBuySkuChinavasioneForChinaCNinstockSourcingMapEspow

Shops specialized in..

› Smartphones/tablets
AntelifeMerimobilesOwntaSpeMallChinagrabberFastCardTech

› Flashlights/batteries
Kaidomain

› Art/prints
ArtsCowLightInTheBox

› R/C
HobbyKingRCTimerRCMartGoodLuckBuy

› Clothing
VANCL (Let op: Chinees)VesstWholesale7

› 18+ shops
IntimateGadgetsSweety 16

Tip! Veel producten die je in de webshops kunt kopen, zijn ook te vinden op eBay. Sterker nog, vele webshops (zoals BuyInCoins) hebben ook op eBay webstore(s) waar soms de producten zelfs nog goedkoper zijn! Dat komt omdat binnen eBay veel concurrentie heerst. Wie goedkoper is, komt eerder aan bod in de zoekresultaten.
kjy4G1g.png
WAsQdlA.pngi9p8KYh.pngI18Kqx7.png4zC5QxY.png
TfqecLB.pnggvA295I.pngrDFUP1M.pngPSmXIgy.png
eB4MrVE.png
SPOILER: Discount
Naam website | Hoeveelheid korting | Kortingsvorm | Wat in te voeren | Geldig tot | Specials
Banggood | 5% | Coupon | 'FOKNLBG' (sitewide, behalve flash deals) |
Geekbuying | 5% | Coupon | 'FOKNLGKB' (sitewide tot $250, bovenop al geldende kortingen behalve de saleitems, 1 per account) | Eerst even inloggen, geldig tot 30-06-2015
Pandawill | 6% | Coupon | 'FOKNL' | vanaf $150 na inloggen
Tinydeal | 5% | Coupon | 'FOKNLTD' | In deze categorie, 1 keer per account
Tomtop | 5% | Coupon | 'VE5OFF' | (geldig op elke order (ook aanbiedingen))
MP4Nation | 5 % | Coupon | ' fb2012fiver ' | Onbekend
Buyincoins | 5 % | Recommender | Nicknames/codes uit signatures en ondertitels FOK!users | N.v.t.

Couponverzamelsites:
ChinapricesChinakortingPandaCheckTjoosRetailMeNotSavingStoryKnojigSconto

Let op! Korting werkt vaak niet op producten die al afgeprijsd zijn of wanneer het om een pre-order gaat.
SPOILER: Cashback XL - Wel goed? Geld terug!
Niet het hele bedrag natuurlijk, maar als je je aanmeldt bij Cashback XL kun je van je online aankopen een klein percentage terugverdienen.
0Mv2oHQ.png
Meer hierover vind je hier: https://cashbackxl.nl/hoe-werkt-het . Bespaar-ze! ;)
kg7eMr9.png
gjNWY5i.png5LMnk4s.pngf50hyiK.pngXUMTYRf.png
SPOILER: Trading markets
Waarom?
Trading markets hebben een gigantisch aanbod. Er zijn individuele shops te vinden die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde productgroepen waar de normale Chinese webshops liever een algemeen assortiment aanbieden. Als je dus iets specifieks niet kunt vinden is er een goede kans dat het wel op een trading market terug te vinden is. Verder is vooral AliExpress een groot en succesvol platform dat sterk concurreert met de normale webshops, ook op het gebied van algemene productgroepen. Het loont dus zeker om voor het kopen van een product ook daar een kijkje te nemen of het daar misschien niet goedkoper weggaat... 't zou zo maar eens kunnen namelijk. Het enige wat eigenlijk ontbreekt is PayPal-integratie. Maar je kunt altijd vragen of een individuele handelaar het misschien toch kan accepteren.

AliExpress
AliExpress ( www.aliexpress.com ) is een soort internationale eBay voor bedrijven en handelaars die handel bedrijven met particulieren en kleine bedrijven. Net als eBay heeft AliExpress een feedbacksysteem en kopersbescherming. Voor deze kopersbescherming maakt men gebruik van Escrow. Dit houdt kort gezegd in dat de verkoper het geld niet krijgt totdat jij met tevredenheid het ontvangst ervan bevestigd hebt. Er zijn op AliExpress een aantal shops die opvallen door hun grote assortiment en goede service. Voorbeelden daarvan zijn: Elijah StoreUGoodBuy • [url=https://nl.aliexpress.com/Eternal Team[/url] • [url=http://aliexpress.com[/url] • Grace Top Trade en Grace Intl . Natuurlijk zijn er op AliExpress wel meer betrouwbare handelaren te vinden, het helpt dan ook om naar de feedback die zo'n store heeft gekregen te kijken: hoeveel mensen voor jou daar succesvol hebben ingekocht en wat hun waardering was.

Contact zoeken met de verkopende partij is op AliExpress vrij simpel. Zodra je een account hebt aangemaakt kun je een chat aangaan met de verkopers. Let wel dat af en toe met de status 'online' de verkoper echter niet aanwezig is en je je met een 'bot' (automatisch antwoordapparaat) moet onderhouden. In dat geval kun je ook gewoon een normale 'message' sturen. Contact opnemen met je handelaar is vrijwel altijd raadzaam om even te doen. Zo kun je makkelijk dingen afspreken over rekeningen, verpakking et cetera. Daarnaast valt er vaak wel iets te scoren bij je bestelling. Dat kan zijn in de vorm van een paar dollar korting of wat gratis freebies (screenprotector, stylus, hoesje etc.).

Naast de korting van de seller zijn er voor (nieuwe) klanten vaak ook acties vanuit AliExpress zelf. Het is daarom raadzaam om even te kijken op de hoofdpagina van AliExpress (staat het vaak aangegeven) of wellicht vind je nog wat op www.retailmenot.com / www.tjoos.com , mochten er geen acties op de hoofdpagina aangekondigd staan. Het kan ook lonen om via een 'mobile device' aankopen te doen. De AliExpress app vind je hier. Op sommige artikelen zit 'mobile only'-korting.

Zoals gezegd wordt er op AliExpress gebruikgemaakt van een Escrow-service. Betaling volgt per creditcard-afschrijving.
Meer info over Escrow vind je hier .

Alibaba
Alibaba ( www.alibaba.com ) is geaffilieerd met AliExpress; het is de grote wholesale-moeder ervan. Op deze site doe je eerder direct handel met de fabriek/leverancier dan met een of andere reseller/handelaar. Let goed op de minimum order quantity (MOQ) die besteld moet worden. Je kunt hier vaak niet voor een enkel item terecht, daarvoor is AliExpress er dus.

DHgate & Tradetang
Naast bovengenoemde AliExpress heb je ook nog www.dhgate.com en www.tradetang.com . Dit zijn wat minder populaire platformen maar bieden een vergelijkbaar aanbod en werkwijze.
du6RJif.pngGowXotr.pngkwOAzuL.png
SPOILER: Taobao/Tmall
Taobao en Tmall zijn twee gigantische Chinese marktplaatsen met een enorm aanbod waar wij als Nederlanders zonder hulp helaas weinig kunnen gaan beginnen: de sites zijn enkel in het Chinees, het contact met verkopers gaat in het Chinees en niet alle voor ons toegankelijke betaalmethoden worden geaccepteerd.

We hebben dus iemand nodig die bemiddelt tussen ons en de verkopende partij op Taobao of Tmall. We hebben een betrouwbare agent nodig... een 'representative' in China, die het ons mogelijk maakt toch producten van Taobao en Tmall in huis te halen. Wij geven hen de opdracht iets te bestellen en zodra zij het ontvangen sturen ze het dan weer door naar ons.

Een paar voorbeelden van zulke populaire agents waar goede ervaringen mee zijn, zijn: www.cssbuy.com (>) , www.mistertao.com (zijtak van BuyInCoins) en www.zarmark.com (zijtak van LighTake (Jack)). Natuurlijk zijn er veel meer agents, via Google krijg je er vast een paar gevonden. Let wel even op de ervaringen van anderen met deze agents, zodat je niet een koude douche te wachten staat. In de spoiler hieronder wordt uitgelegd hoe het aanschaffen van een item op Taobao of Tmall via zo'n agent, met als voorbeeld MisterTao, te werk gaat.

Prijzen op Taobao en Tmall zijn in Chinese Yuan (•), als valuta-code ook wel aangeduid als CNY of RMB. Een makkelijke benadering van de prijs in EUR kun je maken door de prijs met behulp van Google om te rekenen.

Tip! Om je kans op geschikte zoekresultaten te vergroten kan het zich lonen je zoekterm naar het Chinees te vertalen en daarop te zoeken.

Let op! Items die op Taobao of Tmall afgeprijsd zijn worden mogelijk niet als afgeprijsd herkend bij je agent. Gebruikelijk is het dan de volle mep te betalen bij het bestellen en een note te plaatsen dat je iets voor de aanbiedingsprijs wilt. Als ze dat is gelukt en het product bij hen binnen is kun je vragen voor een teruggave van het verschil.
SPOILER: Bestellen d.m.v. een agent (MisterTao-voorbeeld)
1. Vind een product via de search op MisterTao of op www.tmall.com / www.taobao.com zelf. Het helpt om op de feedback te letten. Heeft een verkoper 'hartjes', dan kun je besluiten deze uit tactische overwegingen te vermijden. Vanaf ongeveer drie diamantjes (en hoger, kroontjes bijvoorbeeld), vele klanten en goede feedback kun je de betrouwbaarheid van de verkoper beter inschatten

2. Maak vervolgens een account aan op MisterTao (je kunt hierbij een recommender opgeven, hetgeen je korting oplevert, deze kun je ook bij de 'Second pay' nog opgeven (voorbeeld: 'MisterShiz')) en log jezelf in

3. Leg het product van de MisterTao-resultaten, of door direct de productlink van het Tmall-/Taobao-product in het zoekveld in te geven, in je mandje en schat het gewicht en de verzendkosten (geef het gewicht in gram op. Als iets 1 kg weegt, vul je er dus '1000' in en niet '1')

4. Stort geld op je account. Bij storten betaal je transactiekosten wat afhankelijk van de methode zo'n 3% bedraagt. Storten kan op het moment helaas niet met PayPal.

5. Betaal je 'First pay', dat houdt in... je wijst ze op een product en je laat ze dat van Taobao/Tmall kopen. Je betaalt in dit stadium dus wat het product daar kost, plus de verzendkosten binnen China om het van de Taobao-/Tmall-seller naar MisterTao te krijgen

6. Geduld. MisterTao gaat z'n ding doen, neemt contact op met de verkoper, koopt het product in en zodra het binnen is (duurt een paar werkdagen), kijken ze of ze hebben gekregen wat er besteld is en naar de hoedanigheid daarvan. Ze maken tot slot een foto en die sturen ze naar je op. Op dit moment kun je altijd nog zeggen: 'joh, stuur 'em maar terug naar die verkoper, ik hoef het toch niet', of je gaat door met 'Second Pay'

7. Betaal je 'Second pay'. Dat houdt in: MisterTao heeft het pakketje nu binnen, gechecked, verpakt en gewogen. Daarmee berekend wat het kost om het pakje naar jou te sturen. Gewicht en volume beÔnvloeden de prijs nogal, dus hoe groter/zwaarder, hoe duurder het wordt. Tevens betaal je een percentage (8%) van het totaalbedrag aan MisterTao om de service die ze leveren te dekken. In deze fase heb je ook nog de mogelijkheid om je recommender op te geven! Dat zorgt weer voor korting over de handlingfee

8. Wederom geduld! Wachten op je pakketje. Ze hebben bij het bepalen van het gewicht en de prijs van verzenden het pakketje al aangemeld bij de postdienst. Je krijgt dan een trackingnummer dat je kunt gebruiken op een site als www.17track.net

9. Nog meer wachten. Verzenden met HK/CN-post hoeft niet per se lang te duren, 't kan er in principe best na 5 dagen zijn. Maar ga eerder uit van zo'n 2 Š 3 weken of mogelijk zelfs langer. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om je telefoon met per EMS te versturen, dit is marginaal sneller maar onevenredig veel duurder

10. YAY! Je product komt aan en je bent er (hopelijk) helemaal blij mee
fupVWbn.png
SPOILER: Free shipping
De meeste webshops hanteren een 'free worldwide shipping'-policy. Dit houdt in dat bij de prijzen van alle producten op de site al 'gratis' verzenden is geÔncludeerd. De meest voorkomende postdiensten, carriers, zijn Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Een enkele keer zal het met een andere dienst verzonden worden.

De webshops bieden deze service ook op erg goedkope producten van bijvoorbeeld 1 USD. Free shipping betaalt zich echter voor de webshops uit omdat het de drempel om te bestellen bij klanten verlaagt. Door de massa's aan post die webshops versturen hebben ze goede deals met de postdiensten en de Chinese overheid stimuleert zelf ook de export. Chinese arbeid is verder ook stukken goedkoper en uiteindelijk kan iets dus goedkoop onze kant opgestuurd worden. Dat is een schril contrast met wanneer je zelf een pakket (terug)sturen moet naar China.

Tip! Omdat free shipping gratis is voor elk product, kun je prima je orders splitten. Het voordeel hiervan is dat elk item dat op voorraad is, meteen wordt opgestuurd. Bij een 'bulk'-order, een order bestaande uit meerdere producten, wachten ze vaak eerst tot alles op voorraad is, voordat ze je order versturen. Een ander bijkomend voordeel van het afzonderlijk bestellen van producten is dat de douane naar de totale waarde van je pakketje kijkt en deze dus dramatisch te verlagen is door artikelen apart te bestellen.

Extra kosten service: geen
Kwaliteit service: voldoende
Tracking mogelijkheden: geen
Tekenen voor ontvangst: nee
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: nogal klein, maar aanwezig
SPOILER: Free registered shipping
Free registered shipping verschilt niet veel met normale 'Free shipping'. Vaak bieden webshops voor orders van ongeveer meer dan 15 USD de mogelijkheid gratis je zending te kunnen tracken. Dit zijn vaak dezelfde postdiensten, carriers, als bij free shipping: o.a. Hong Kong Post, China Post en Singapore Post. Is je orderwaarde te laag om in aanmerking te komen voor free registered shipping, dan kun je toch kiezen voor de optie en dient dan een paar dollar bij te betalen.

Extra kosten service: geen, tenzij totale waarde order te laag is om in aanmerking te komen
Kwaliteit service: voldoende, maar tracking is wat onnauwkeurig en snelheid geen pijl op te trekken
Tracking mogelijkheden: ja, zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Kans op importtoeslagen: klein, maar aanwezig
SPOILER: Express shipping
Express shipping is een premium dienst die aardig wat geld kost. China's grote express service is EMS. Deze postdienst is echter af te raden vanwege de hoge kosten VS niet zo heel snelle levertijd. Je kunt beter een express service kiezen die eigen vrachtvliegtuigen tussen China en Europa hebben vliegen zoals DHL, UPS en FedEx; die zijn ongeveer even duur als EMS, maar wel aardig wat betrouwbaarder en sneller. Wil je een nauwkeurig inzicht in het verzenden van je pakketje en deze snel ontvangen, ongeacht de kosten, zoek dan niet verder.

Let op! Je betaalt bij express shipping wat meer zodat je pakketje alle aandacht krijgt die het verdient. Dat betekent helaas ook dat alles vaak nogal precies volgens het boekje gaat en de kans dat de douane over de waarde van het pakketje valt en je de gepaarde kosten wilt laten betalen is een stuk groter dan bij free (registered) shipping, waar veel minder aandacht naar uit gaat.

Extra kosten service: afhankelijk van gewicht/volume. Vaak zo'n 20 ~ 40 USD
Kwaliteit service: zeer goed en nauwkeurig
Tracking mogelijkheden: ja, op de site van de express service zelf en zie spoiler 'Tracking'
Tekenen voor ontvangst: ja
Doorsnee duur: 24hr - 5 werkdagen
Kans op importtoeslagen: vrij groot
SPOILER: Tracking
Valid trackformat
Is je bestelling opgestuurd door middel van (free) registered shipping, dan kun je deze met behulp van de sites in de alinea hieronder traceren. Let wel op dat je een geldige trackcode gebruikt. Deze herken je aan de eerste twee letters die staan voor de vorm van shipping (voorbeelden: RA, RB, RF, RR, RX), gevolgd door de unieke identificatiecode van je zending die uit cijfers bestaat. De code wordt afgesloten met twee letters die verraden met welke postdienst de zending verstuurd is. Is je zending opgestuurd met registered airmail van China Post verwacht je een trackcode als RA123456789CN. Mocht je pakketje met een Hong Kong Post of bijvoorbeeld Singapore Post verzonden zijn verwacht je op de plek van de postdienst identifier respectievelijk HK of SG. Heb je een code gekregen die niet aan dit format voldoet is het naar alle waarschijnlijkheid ook niet te tracken en heb je een ordernummer of behandelings-ID van een intermediate postdienst gekregen, waar je niks mee kunt. In zulke gevallen neem je contact op met de verkopende partij en vraagt om een trackcode die wťl geldig is.

Trackmethoden
http://www.17track.net/IndexEn.html (17Track | Onsite multitrack)
http://www.17track.net/SingleEn.html (17Track | Single official)
http://intmail.183.com.cn/icc-itemtraceen.jsp (China Post | CN)
http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp (Hong Kong Post | HK)
http://www.packagetrackr.com (Packagetrackr)
http://www.faranow.com (Faranow)
http://www.sao.cn/en/index/home.jsp (Sao)

Probeer ook eens deze Android-apps:
TrackPackTrackCheckerPackage Buddy

[1] Het duurt een paar werkdagen voordat je trackingcode werkt (of alles ligt plat en doet het sowieso niet)
[2] Tracking is vrij onnauwkeurig/-berekenbaar; ga ervan uit dat je er weinig aan hebt
SPOILER: Trackstatus legenda
› Posting = zending is aangemeld
› Arrival outward office of exchange = in het postsysteem
› Departure outward office of exchange = vertrek vanaf luchthaven
› Arrival inward office of exchange = aankomst bij douane
› Held by costums (optie) = apart gelegd door de douane
› Depature inward office of exchange (niet zeker of deze er is) = weg bij douane
› Failed delivery (optie) = PostNL kon het pakketje (nog) niet in ontvangst nemen
› Arrival at delivery office = geaccepteerd door PostNL; wordt de eerstvolgende bezorgdag aangeboden (niet maandag)
› Out for delivery = onderweg
› Failed delivery = briefje in de brievenbus achtergelaten; af te halen bij het postkantoor
› Delivered = enjoy!

Het is goed mogelijk dat je zending een andere status heeft dan de voorbeelden hierboven. Probeer door middel van vertalen en logica hier zelf conclusies uit te trekken.
SPOILER: Tracking van 'free registered shipping' binnen Nederland
Zodra je zending in Nederland is kun je je pakketje uit China ook tracken binnen Nederland; daar moet je echter eerst iets voor doen. Het pakketje wordt in Nederland overgenomen door PostNL. Op hun site kun je echter niet terecht voor tracking tenzij je een 3S-code hebt.

Tegenwoordig kun je de omzetting naar 3S-code zelf doorvoeren via o.a. http://internationalparceltracking.com , http://postnlparcels.com/en en http://parcels-uk.tntpost.com . Hier geef je het land van bestemming, postcode en volgnummer in. Het kan zijn dat het pakketje al in het land is, maar nog geen 3S-code heeft gekregen. Dit kan even duren, dus blijf het dagelijks proberen tot er wel iets gebeurt. Om dit wat makkelijker te maken voor je kun je uit de url: jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/AB123456789YZ/NL/1234AB de postcode en trackcode aanpassen en die link dan in je favorieten gooien.

Je kunt verder altijd nog contact opnemen met de PostNL op Twitter en een aanvraag doen of ze je pakketje al in het systeem hebben staan en er misschien een 3S-code aan kunnen koppelen zodat je de zending ook binnen Nederland kunt volgen (dan weet je wanneer iemand thuis moet zijn om te tekenen voor ontvangst)

Ook telefonisch kun je de PostNL klantenservice bereiken. Het officiŽle nummer luidt: 0900-0570 en kost maar liefst 0,45 EUR p/m tot een maximum van 22,50 EUR. Dat willen we je niet aandoen. Vaak zijn er alternatieven voor 0900-nummers te vinden. Een lokaal telefoonnummer scheelt natuurlijk al aanzienlijk. Probeer het dus eens op: 058-2333333 .

Let op! De douane en PostNL hebben geen communicatie met elkaar. Het kan dus zijn dat je internationale tracking zegt dat je pakketje al in Nederland aangekomen is, maar dat PostNL nog geen enkele informatie heeft en je dus ook (nog) niet verder helpen kan met een 3S-code.
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
Gedurende (Chinese) feestdagen leggen de webshops, maar vooral ook de postdiensten waar zij en wij afhankelijk van zijn, hun werk neer. Dit houdt in dat er vertragingen optreden in het bestel- en verzendproces. Ook nadat de feestdagen af zijn gelopen ebt dit nog een beetje na omdat al het achterstallig werk (bestellingen, stapels post) ingehaald moet worden. Houd hier dus rekening mee!

Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays in 2015':

• JAN 1 | New Year
• FEB 19 - FEB 26 | Spring Festival (Chinese New Year - Horse (2014-01-31 2015-02-17))
• APR 5 - 7 | Tomb Sweeping Day (Qingming Festival)
• MAY 1 - 3 | Labor Day (May Day)
• MAY 31 - JUN 2 | Dragon Boat Festival
• SEP 6 - 8 | Mid-Autumn Festival
• OCT 1 - 7 | National Holiday
~ http://www.china-briefing(...)ina+holiday+schedule

In de aanloop naar populaire westerse feestdagen wil er ook nog weleens verhoogde drukte optreden door mensen die allen bijvoorbeeld hun kerstinkopen in China doen. Wie op 1 december een bestelling doet heeft dus goede kans door die verhoogde drukte zijn of haar bestelling(en) voor kerst niet op tijd binnen te hebben. De tip luidt dan ook: wees er vroeg bij wanneer je cadeaushoppen gaat voor de decembermaand.

Behalve opgelopen vertraging kun je rond de (Chinese) feestdagen ook speciale coupons verwachten. Of het nu draait om het Chinese nieuwjaar of het internationale Valentijnsdag, Pasen of Kerst, vaak worden er leuke deals en aantrekkelijke kortingen geboden.
SPOILER: Verpakking en transporthandling
Webshops die met free (registered) shipping versturen hebben vaak nog nooit van karton gehoord. Alles wordt, wanneer mogelijk, het liefste in de beroemde gele of bruin-gelige enveloppen gestopt. Deze zijn van binnen gevoerd met bubblewrap (je weet wel). Past iets niet in zo'n envelop dan willen ze ook nog weleens iets inpakken in bubblewrapfolie en deze vervolgens in een plastic zak stoppen; die op zijn beurt weer dichttapen. Het personeel dat deze pakketjes door hun handen laat gaan kan het niet echt interesseren wat erin zit en gaan er niet bepaald voorzichtig mee om. Nu kunnen deze bubblewrap-pakjes normaal gesproken ook wel wat hebben, maar het kan ook zijn dat een pakketje onderop een grote stapel van andere pakjes terechtkomt en platgewalst wordt. Het wil dus nog weleens voorkomen dat hetgeen je besteld hebt niet heelhuids aankomt.

Bij express shipping komt alles vaak netjes in een kartonnen doos, het product erin wordt vaak op z'n plek gehouden door luchtkussentjes of iets dergelijks. Er wordt vrij zorgvuldig en professioneel omgegaan met deze pakketjes, dat mag je dan eigenlijk ook verwachten, je betaalt er immers goed voor.
SPOILER: Douane
Het importeren van een producten uit China brengt mogelijk 'verborgen' kosten met zich mee; kosten waar je in eerste instantie geen rekening mee had gehouden. Deze kosten zijn verbonden aan het importeren van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op berust voor het belastingvrij importeren. Zodra je deze waardebeperking overschrijdt dien je dan importbelasting af te dragen over de zending.

fOu45A6.png

De Chinese verkopende partij is verplicht een douaneverklaring (custom declaration) bij je zending te doen. Vaak is dit in de vorm van een simpele groene sticker met wat vakjes voor onder andere 'omschrijving', 'type zending' en de 'waarde'. Zorg dat de verkoper deze juist en volledig invult, zodat de douane weet wat ze ermee aanmoeten. Ontbreekt de douaneverklaring of is deze niet (correct/volledig) ingevuld, dan kan de douane mogelijk je zending openen ter controle en zelf de waarde schatten of ze sturen je een brief of je alsnog details (uitdraai van een bestelling/rekening/afschrijving) kunt doorgeven. Hierdoor kan de levering van je zending nogal vertraagd worden, ga uit van ongeveer een week.

http://www.belastingdiens(...)n_bij_invoer_betalen | Site Douane
Met onder meer de regeling voor importeren uit het buitenland en rekenvoorbeelden
http://gebruikstarief.douane.nl | Douanerechten
Vind je goederencode. Het tarief staat vermeld bij 'Douanerecht derde landen' onder 'Invoer / doorvoer'
Voorbeeld:
95pgF50.png
http://www.invoercalculator.nl | Invoercalculator
Hiermee kun je de totaalkosten uitrekenen die je in totaal kwijt bent voor het importeren van je zending.
Let op! De postservice brengt zelf ook kosten in rekening zodra je pakket belastbaar is.
Bij PostNL gaat dat om zo'n 13 EUR.
slI9eTq.png

du6RJif.pngDollarkoers - (Waarde 1 EUR -> USD)
[cimg=512,288]https://www.wisselkoers.nl/dollar-euro
[img=515,1]http://i.imgur.com/aywre.gif[/img]
PayPal-koers
PayPal verandert dagelijks de wisselkoers. Deze wisselkoers bevat ook een klein percentage, ongeveer 3,4%, dat naar PayPal gaat als onkostenvergoeding. Dit zorgt voor 3 Š 4 eurocent verschil met de huidige koers. Houd er dus rekening mee dat bovenstaande grafiek niet ťťn-op-ťťn is met de PayPal-wisselkoers.

q7EfbLb.png

du6RJif.pngBetaalwijzen
SPOILER: PayPal en aankoopbescherming. Hoe gaat dat te werk?
Om een PayPal-rekening te openen ga je naar www.paypal.com . Je PayPal-gebruikersnaam zal je e-mailadres waarmee je je registreert zijn. Aan je PayPal-rekening kun je vervolgens een bestaande bankrekening of creditcard als betaalmethode koppelen. Lees je op PayPal in over het verificatieproces dat daarbij gepaard gaat.

Het voordeel van PayPal is dat de financiŽle en persoonlijke gegevens die een verkopende partij van je heeft tot een minimum beperkt worden. Zo krijgen ze geen bankrekening- of creditcardnummer van je te zien. Bijkomend voordeel is de PayPal-aankoopbescherming. Bij elke aankoop waarvoor deze geldt heb je 45 dagen klaagrecht. Komt een product niet aan, is het significant anders dan beschreven of functioneert het niet naar behoren, dan kun je je geld terugvragen; een refund eisen. Dit doe je niet zonder (ruim) van te voren eerst de kwestie direct op proberen te lossen met de verkopende partij. Mocht je daar samen echter niet uitkomen, dan kun je een geschil aanmaken en leg je jouw kant van het verhaal zo informatief mogelijk voor aan PayPal. Die vragen de verkopende partij om hun verhaal. PayPal kijkt of jullie er samen uit weten te komen. Is dat altijd niet het geval dan kun je een geschil laten escaleren tot een claim en komt PayPal zelf met een bepaalde conclusie/oplossing.

In de regel kun je de volgende timeline hanteren:
PayPal-afschrijving -> bestelling verzonden -> 2 weken -> 3 weken: lief navragen bij webshop -> 4 weken: dringend navragen -> 5 weken: oplossing aanvragen/ultimatum stellen -> dag 44: geschil aanmaken bij PayPal.

Belangrijk: geef een verkoper de kans om het goed te maken en ga niet als een gek alles meteen claimen. Laat je echter ook niet voor het lapje houden door een onbetrouwbare partij en maak een geschil aan op dag 44; ook als ze je sprookjeskastelen beloven en binnen een week een resend de deur uit gaan doen. Je kunt een geschil altijd nog sluiten, je bij PayPal beroepen op bescherming na 45 dagen echter niet.

Let op! Sommige webshops koppelen bestellingen aan je PayPal-adres (indien je met PayPal betaalt). Als je bij de webshop geregistreerd staat met een ander e-mailadres dan je PayPal-adres kan het dus zijn dat je bestellingen niet bij je ordergeschiedenis opduiken.
SPOILER: Ik kan ergens alleen met creditcard betalen, deze heb ik echter niet. Hellup!?
Geen paniek! Als je geen creditcard bezit is de makkelijkste oplossing iemand in je familie of vriendenkring te vragen of je die van hun mag gebruiken om een bestelling door te voeren. Wil je dit liever niet aan anderen vragen of wil niemand je helpen kun je kijken naar een zogenaamde prepaid creditcard. Je hebt verschillende mogelijkheden:

MasterCard Prepaid creditcards
NETELLERSkrillDB Card

VISA Prepaid creditcards
3V CardCash PassportMats
SPOILER: Een verkoper wil dat ik geld stort via Western Union. Goed idee?
Nee.
du6RJif.pngWebshops/producten
SPOILER: Wat is dat 'dropshipping'?
Dropshipping had oorspronkelijk ťťn insteek: mensen die zelf een webshop hadden en producten uit China verkochten, bestelden ze voor die mensen bij een Chinese webshop en lieten ze direct doorsturen naar klanten. Ze wilden dan niet dat het merkbaar was dat het product uit een Chinese webshop kwam en logo's op pakjes of bijgevoegd reclame-materiaal bleven hierdoor bij dropship-zendingen weg.

Een bijkomend voordeel hiervan was dat een pakketje een minder commercieel karakter had. Daardoor werd dan weer het risico op douaneheffing verminderd.

Inmiddels is het hele dropshipping eigenlijk niet meer van toepassing, daar pakketjes standaard al niet meer gebrand zijn. Alleen een enkele webshop, zoals DinoDirect, plakt nog weleens een logo op het pakketje en stuurt wat promotiemateriaal bij de zending mee. Dit is echter eerder de uitzondering.
SPOILER: 1 cent-deals. Hoe, wie, wat, waar?
1ct-deals zijn tijdelijke acties voor promotionele doeleinden. Je betaalt daadwerkelijk niet meer dan 1 cent en krijgt daar dan een kleine gadget, vaak iets zoals een creditcard sized LED-lampje, een fluitje of oordopjes, voor. Je kunt ernaar zoeken via de chinaprices.us zoekmachine door daar een onzinterm weg te filteren:
[ klik ]
SPOILER: Ik heb zin om iets te kopen, maar ik weet niet wat?
Ja, dat heb je weleens. :P Een goed idee is om eens een kijkje te nemen in het review-topic, misschien kom je nog leuke dingen tegen daar.
Tevens bestaat er nog een site van onze Duitse china-addicts die allemaal gekke/handige/slimme artikelen plaatsen op hun blog en die vind je hier (klikkerdeklik)
Hier heb je nog een lijstje met mogelijke items die je nog niet hebt:

Oordopjes, koptelefoons, headsets, microfoontjes, (mobiele) speakers, fm-transmitters, (auto)radio's, autoladers, usb-laders, converters, adapters, kabeltjes, lampen, (spaar)lampen, LED-peertjes, LED-strips, LED-pig, glowsticks, zaklampen, lasers, accu's, laders, gereedschap, messen (dan al niet keramisch of vermeend illegaal), keukengerei, (projectie)klokken, horloges, wekkers, afstandsbediening, airmouse, Android TV-stick, mediacenter, fotocamera's, videocamera's, beveiligingscamera's, spycams, camera-accessoires, flash geheugen, kaartlezers, chiplezers, HDD behuizing, netbooks, tablets, smartphones, mp3-spelers, mp4-spelers, muizen, usb-hubs, usb gadgets, sleutelhangers, speelgoed, afstandsbestuurbaar tuig (ter land, ter zee en in de lucht), onderdeeltjes, kleding, schoenen, zonnebrillen, sieraden, hobbyspul en aanstekers.

Nog altijd geen ideeŽn? Zo goed als alle webshops hebben een 'New arrival'-sectie. Daar kun je eens de meest recente assortimentstoevoegingen bekijken.
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!
Soms slaat de China-gekte wel een beetje heel ver door. Je kijkt nog net niet of je ook uit China pakken melk en hagelslag kunt laten bezorgen, maar bij simpele goedkope prulletjes, of zaken die eigenlijk bekendstaan om gefaked te worden, haal je die het liefst ook nog uit de Aziatische contreien. Echter zijn veel van deze producten gewoon in je onmiddellijke nabijheid te verkrijgen en dat tegen erg vergelijkbare prijzen. Goedkope prulletjes kun je doorgaans ook voor weinig halen bij de Action, ALDI, Lidl, 1 Euro shop, Blokker, Marskramer, Kruidvat, Trekpleister, Xenos, HEMA, Wibra, Zeeman, Gamma, Bart Smit, Intertoys e.a. namelijk. Helpen door aanbiedingen te spitten doet misschien een voordeelmuis.nl .

Vooral bij zaken die twijfelachtig zijn luidt het aanraden om geen risico te lopen. Dat geldt voornamelijk voor flashgeheugen en batterijen. Zoek je een 32GB USB-stick of een 64GB geheugenkaartje, mijd dan het risico een fake kaartje in huis te halen en kijk op tweakers.net/pricewatch, Google Shopping e.a. en haal dan gewoon een kaartje bij een DataIO.nl vandaan bijvoorbeeld. Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).

Dus... om te voorkomen dat je 128GB USB-stick een gehackte 2GB stick blijkt en je leven te sparen door accu's te halen die niet ontploffen, of in ieder geval niet maar de helft van de geclaimde accucapaciteit leveren... ga gewoon voor zeker(der). En soms kun je je een paar weken wachten besparen als je gewoon iets bij je in de buurt koopt voor vergelijkbare prijzen.
du6RJif.pngDON'Ts
SPOILER: Zijn BBGuns, messen en krachtige lasers legaal in Nederland?
Vuurwapens of wapens die hier op lijken
Er geldt in Nederland een duidelijk beleid van wat wel en niet mag. De regelgeving omtrent wapens kun je hier teruglezen. Een hoop mag dus niet, wapens die vet nep zijn ook niet!

Softguns
Er zijn recentelijk nieuwe ontwikkelingen geweest rondom het beleid voor softguns.
Lees je in op de site van de NABV.

Messen
Qua messen mag je best een mes voor gebruik in huis, tuin en keuken hebben, mits deze aan bepaalde criteria voldoet. De artikelen in het wetboek met volledige regelgeving hierover vind je hier terug.

Lasers
Of het aanschaffen van een laser toegestaan is, is afhankelijk van het product. Er wordt onderscheid gemaakt tussen laserpointers en lasergadgets. De definities(.PDF) luiden als volgt:

Laserpointer: moderne versie van een aanwijsstok, veelal diodelasers die een rood licht uitzenden
Lasergadget: laserpointer in combinatie met een sleutelhanger, pen, mesje, of ander soortig hebbedingetje, een attribuut dat in handen van kinderen kan vallen.

Voor een laserpointer geldt een verbod op: klasse 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1, 2 en 2M laserpointers als 'aanwijsstok' gebruiken bij presentaties is toegestaan.

Voor een lasergadget geldt een verbod op: klasse 2, 2M, 3R, 3B en 4 lasers.
Klasse 1 en 1M lasergadgets zijn toegestaan.

Kijk hier voor de classificatie lasers die veelal wel toegestaan zijn. Dit betekent niet dat je ermee in de ogen van mensen/dieren mag schijnen of ermee op (lucht)verkeer mag richten.

Lasers uit klasse 3 heb je al vanaf 5mW. Deze lasers zijn sowieso niet toegestaan. Als je een laser wilt kopen zorg er dus voor dat de output maximaal 50mW is.
In dit topic niet gaan vragen om 100mW lasers dus. }:|
SPOILER: Hoe weet ik of iets echt of 'fake' is?
Laten we het zo zeggen 'if it's too good to be true, it usually is', ofwel: als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dit vaak ook zo.

Het komt maar zelden voor dat een verkoper daadwerkelijk een origineel merkproduct verkoopt. Wanneer dit echter wel zo is, zullen ze hier vooral de nadruk op proberen te leggen door 'genuine' of '100% original' erbij neer te zetten en zal de prijs er ook naar zijn.

Hanteer de prijs als echtheidsindicatie. Vele merkproducten zijn in AziŽ goedkoper omdat de belasting daar lager is. Ook missen de lokale distributeurs de logistieke kosten en is een overzeese franchise en zijn de arbeidskrachten overzees vaak duurder dan in AziŽ. Verder heb je natuurlijk ook het verschil in waarde van de valuta. Door al deze factoren kan het daadwerkelijk zo zijn dat een merkproduct goedkoper is dan in Nederland/Europa. Maar tel je daarbij de verzendkosten en mogelijke toeslagen op en bedenk je dat je de garantie mogelijk niet wereldwijd geldt, dan moet je je afvragen of het nog altijd een goed idee is. Zoveel goedkoper zal het dan allemaal niet zijn. Mocht het prijsverschil haast onmogelijk groot zijn, dan moet je er gewoon vanuit gaan dat het draait om een product dat nep is.

Nepproducten zijn vaak van slechte kwaliteit en dienen vaak alleen om er heel wat uit te zien. Of het nu flash geheugenkaartjes, horloges of koptelefoons zijn, het advies luidt: niet doen. Je haalt niet alleen slechte kwaliteit spul in huis, maar je kunt er ook nog mee in de problemen komen met Justitie. Het bespreken van producten waarvan het erg aannemelijk is dat ze nep zijn is in dit topic tevens niet toegestaan. Advies/hulp wanneer je in aanraking bent gekomen met Justitie vanwege het importeren van illegale waren hoef je ook niet te verwachten.

Maar, maar... een kleine hoeveelheid namaakgoederen het land inbrengen mag toch?
Ja en nee. Voor postorders is dit in zijn geheel niet toegestaan. Voor reizigers die zelf in persoon met hun reisbagage vanuit het buitenland Nederland weer betreden geldt dat een kleine hoeveelheid aan nagemaakte producten zonder handelskarakter wordt geduld voor persoonlijk gebruik. Voor meer details daarover kijk je hier .
fmX0WI1.png

FOK!Frontpage > Review > Gadgets uit China
De FP heeft een reviewsectie met een gadgetsubcategorie. Hier vind je uitgebreide impressies van gadgets die een hoop mensen waarschijnlijk wel zullen aanspreken. Ook userreviews van het forum kunnen er in de spotlights worden gezet.

Topicreeks: [gadgets] Chinese webshops reviewtopic
Het reviewtopic biedt veel inspiratie en informatie. Tevens zetten sommige users adviezen uiteen over wat je bijvoorbeeld het beste kunt kopen op het gebied van oordopjes.

Sommige product(groep)en zijn zo populair dat ze een eigen plekje op FOK! hebben verdiend. De topics bestaan voor een reden en daar concentreert zich alle informatie rondom het onderwerp dat ze behandelen. Heb je een vraag over een van deze producten ben je waarschijnlijk beter af ze daar te stellen.

Topicreeks: Chin
shiznutszaterdag 10 november 2018 @ 20:00
De meeste 11.11 Single's day deals die ik zag zijn 30ct goedkoper dan normaal ofzo. _O- :')
(En dat waarschijnlijk na 40ct kunstmatige inflatie)

-- waarom mist de OP het laatste stuk? Re-phrase, waarom is de OP stuk?
shiznutszaterdag 10 november 2018 @ 20:34
quote:
16s.gif Op zaterdag 10 november 2018 19:28 schreef tokko1 het volgende:
Op aliexprss is singles day inmiddels begonnen.. toch maar wat Lepin gescoord met prima korting :7
Ooh, die hebben ook automodellen met o.a. Koenigsegg, Porsche, Bugatti. :9
Die van LEGO zijn een beetje overdreven qua prijs. ;(
JohnB52zaterdag 10 november 2018 @ 22:24
Die van LEGO zijn niet echt overdreven qua prijs, ze zitten over t algemeen rond de 5 tot 8 cent per onderdeel per setje.
En LEGO draagt wel de licentiekosten af aan de automerken (oa) en dat kan ik niet vinden bij Lepin.
shiznutszaterdag 10 november 2018 @ 22:41
Op de Porsche website betaal je er 349,- voor. :P Hoe is dat schappelijk?
Reken dat eens om naar Gulden. Dat had je vroeger niet voor mogelijk gehouden.
Daar kreeg je rond Sinterklaas misschien eens zo'n klein doosje LEGO van de Shell die je met een spaarkaart kreeg ofzo. :+
Voor dat geld heb je een Bleekemolens Raceplanet driving experience dagvullend programma in een echte 911, Formule RP1, BMW 1-serie, etc.
BillsGatezaterdag 10 november 2018 @ 23:09
@Tokko, wat heb je besteld?
RobertNLzaterdag 10 november 2018 @ 23:49
quote:
9s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:00 schreef shiznuts het volgende:
De meeste 11.11 Single's day deals die ik zag zijn 30ct goedkoper dan normaal ofzo. _O- :')
(En dat waarschijnlijk na 40ct kunstmatige inflatie)

-- waarom mist de OP het laatste stuk? Re-phrase, waarom is de OP stuk?
Kan de op ook niet repareren :'(. Zal wel even bugje rapporten.
JohnB52zondag 11 november 2018 @ 08:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 22:41 schreef shiznuts het volgende:
Op de Porsche website betaal je er 349,- voor. :P Hoe is dat schappelijk?
Niet.

Die Porsche is bij de gebruikelijke websites voor ongeveer 200 te krijgen, met aanbiedingen van ongeveer 170.

Ik heb het er niet voor over, ik koop liever huisjes (expert en city)
mscholzondag 11 november 2018 @ 11:41
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 22:24 schreef JohnB52 het volgende:
Die van LEGO zijn niet echt overdreven qua prijs, ze zitten over t algemeen rond de 5 tot 8 cent per onderdeel per setje.
En LEGO draagt wel de licentiekosten af aan de automerken (oa) en dat kan ik niet vinden bij Lepin.
maak je maar geen illusies, lepin draagt niks af

anders zouden ze ook niet klakkeloos modellen van lego nabouwen
tokko1zondag 11 november 2018 @ 11:44
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 23:09 schreef BillsGate het volgende:
@Tokko, wat heb je besteld?
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2018 20:34 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Ooh, die hebben ook automodellen met o.a. Koenigsegg, Porsche, Bugatti. :9
Die van LEGO zijn een beetje overdreven qua prijs. ;(
Eerder al wel is Lepin gehad, omdat merknamen niet echt de bedoeling zijn hier laten we het maar houden op een "maanraket" en een "Oranje race auto" ;)
Die hebben heel wat uurtjes winter plezier opgeleverd als het weer buiten matig was. Paste allemaal prima, miste ťťn stukje die door de aliexprss seller nagezonden werd in tweevoud. Kortom prima vermaak voor een schappelijke prijs.
Herr_Gunterzondag 11 november 2018 @ 12:02
Tussen alle neppe aanbiedingen heb ik toch een echte gevonden :D

De Xiaomi PocoPhone F1 voor minder dan §250,-

?url=http%3A%2F%2Fi66.tinypic.com%2F2rza14m.png

64GB, Snapdragon845 en dikke accu. Prima specs voor een budget prijsje.
ridselzondag 11 november 2018 @ 14:55
Weet iemand een goede fietslamp met extern battery pack en betrouwbare lader?
Minstens 500 lummen graag.
RobertNLzondag 11 november 2018 @ 16:11
quote:
14s.gif Op zondag 11 november 2018 12:02 schreef Herr_Gunter het volgende:
Tussen alle neppe aanbiedingen heb ik toch een echte gevonden :D

De Xiaomi PocoPhone F1 voor minder dan §250,-

[ link | afbeelding ]

64GB, Snapdragon845 en dikke accu. Prima specs voor een budget prijsje.
De mi band 3 is ook wel goed geprijsd (19 euro).
Eric_Cantonazondag 11 november 2018 @ 17:19
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 14:55 schreef ridsel het volgende:
Weet iemand een goede fietslamp met extern battery pack en betrouwbare lader?
Minstens 500 lummen graag.
Ik heb nu deze:
https://nl.aliexpress.com(...)ont/32817865349.html?

Walkfire-Zoomable-XM-T6-LED-Fietslicht-Fiets-Voor-Bovenbuis-Lamp-Waterdicht-Fietsen-Focus-Torch-Koplamp-USB.jpg_640x640.jpg

Enorme bak licht, micro-usb aansluiting om op te laden.

Ik had al ongeveer dezelfde maar met 'n usb-kabel eraan en dan gekoppeld aan 'n powerbank, werkt ook super:
https://nl.aliexpress.com(...)ded/32477124419.html?

Usb-licht-2in1-xml-t6-1800lm-usb-led-koplamp-3-modes-koplamp-fiets-licht-lamp-met.jpg_640x640.jpg
RobertNLzondag 11 november 2018 @ 21:30
Iemand nog tips voor een Ip camera, de oude heeft wat issues na blikseminslag.

Dahua, Hkvison?
Gewoon een bullet model moet voldoen, ik voedt dat ding met passieve poe.
Maar ik heb niet echt een idee wat tegenwoordig de betere van de twee is.

[ Bericht 9% gewijzigd door RobertNL op 11-11-2018 22:05:12 ]
ericosmanzondag 11 november 2018 @ 21:32
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 21:30 schreef RobertNL het volgende:
Iemand nog tips voor een Ip camera, de oude heeft wat issues na blikseminslag.

Duha, Hkvison?
Gewoon een bullet model moet voldoen, ik voedt dat ding met passieve poe.
Maar ik heb niet echt een idee wat tegenwoordig de betere van de twee is.
Hikvision, is naar mijn mening de beste *O*
ericosmanzondag 11 november 2018 @ 21:33
Ik heb deze Macbook trouwens verder aangeschaft:

https://s.click.aliexpress.com/e/XBttWjRL9

Nu hopen dat hij ook daadwerkelijk wordt verstuurd :')
Iemand91zondag 11 november 2018 @ 21:38
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 21:30 schreef RobertNL het volgende:
Iemand nog tips voor een Ip camera, de oude heeft wat issues na blikseminslag.

Duha, Hkvison?
Gewoon een bullet model moet voldoen, ik voedt dat ding met passieve poe.
Maar ik heb niet echt een idee wat tegenwoordig de betere van de twee is.
Zie m'n post op Tweakers.
RobertNLzondag 11 november 2018 @ 22:06
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 21:38 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Zie m'n post op Tweakers.
Duidelijk, thanks.

Dan gaan we kijken naar een Dahua. Ook wel benieuwd naar het verschil in beeldkwaliteit met de huidige camera.
eddepetfoktmaandag 12 november 2018 @ 08:49
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 21:33 schreef ericosman het volgende:
Ik heb deze Macbook trouwens verder aangeschaft:

https://s.click.aliexpress.com/e/XBttWjRL9

Nu hopen dat hij ook daadwerkelijk wordt verstuurd :')
Ik heb me niet in die advertentie verdiept,maar neem je niet nogal een gok om zo wel geld uit te geven op Ali?
eddepetfoktmaandag 12 november 2018 @ 08:51
[quote]1s.gif Op maandag 12 november 2018 08:49 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik heb me niet in die advertentie verdiept,maar neem je niet nogal een gok om zo wel geld uit te geven op Ali?

Of is het een grapje? Want bij mij geeft je aan dat het niet naar NL/BE verstuurd wordt.


Edit: sorry dubbelpost
ridselmaandag 12 november 2018 @ 09:24
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 17:19 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Ik had al ongeveer dezelfde maar met 'n usb-kabel eraan en dan gekoppeld aan 'n powerbank, werkt ook super:
https://nl.aliexpress.com(...)ded/32477124419.html?

[ afbeelding ]
Deze heb ik ook al liggen, maar licht gaat uit na enkele minuten. Komt niet door slecht contact, maar powerbank blijft blijkbaar geen stoom leveren. Of kan ik dit aanpassen ergens?
Eric_Cantonamaandag 12 november 2018 @ 13:02
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 09:24 schreef ridsel het volgende:

[..]

Deze heb ik ook al liggen, maar licht gaat uit na enkele minuten. Komt niet door slecht contact, maar powerbank blijft blijkbaar geen stoom leveren. Of kan ik dit aanpassen ergens?
Heb ik met mijn pb's van xiaomi geen last van. Dan wordt 't lastig ja.
ericosmanmaandag 12 november 2018 @ 15:07
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 08:49 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik heb me niet in die advertentie verdiept,maar neem je niet nogal een gok om zo wel geld uit te geven op Ali?
Deze werd eerst wel naar NL verstuurd, als ik een fakebook of niks ontvang dien ik een claim in via Ali :)
bartvangilsmaandag 12 november 2018 @ 19:37
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 14:55 schreef ridsel het volgende:
Weet iemand een goede fietslamp met extern battery pack en betrouwbare lader?
Minstens 500 lummen graag.
Van deze ben ik wel tevreden.
dodge_911dinsdag 13 november 2018 @ 16:15
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 09:24 schreef ridsel het volgende:

[..]

Deze heb ik ook al liggen, maar licht gaat uit na enkele minuten. Komt niet door slecht contact, maar powerbank blijft blijkbaar geen stoom leveren. Of kan ik dit aanpassen ergens?
Waarschijnlijk kan je powerbank niet genoeg stroom blijven leveren en gaat'ie in overspanningsbeveiliging. Betere powerbank kopen.
Eric_Cantonadinsdag 13 november 2018 @ 19:29
quote:
12s.gif Op dinsdag 13 november 2018 16:15 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk kan je powerbank niet genoeg stroom blijven leveren en gaat'ie in overspanningsbeveiliging. Betere powerbank kopen.
Toevallig zojuist ook eens meegemaakt dat m'n lampje uitviel, wel net op 't moment dat ik op 'n pikkedonkere plek fietste :X PB bijna leeg, maar je kunt 'm dan nog wel aanzwengelen. Dan doet ie 't weer even.
ADconvertordinsdag 13 november 2018 @ 20:46
Op Ali een paar powerbanks besteld, (xiaomi) op 11-11. Was een mooie deal. nu een bericht gehad:

quote:
Yang Dan: Hello my friend,
Due to the system error, we are so helpless to ask you cancel this order....We can not ship the products due to the system damage...
Hoping you could understand

And please cancel the order by"other reason", we will thanks for your kindness...
Hoping for your understanding
Eigenlijk helemaal geen zin om te annuleren. Wat te doen?
ridseldinsdag 13 november 2018 @ 20:47
quote:
12s.gif Op dinsdag 13 november 2018 16:15 schreef dodge_911 het volgende:

[..]

Waarschijnlijk kan je powerbank niet genoeg stroom blijven leveren en gaat'ie in overspanningsbeveiliging. Betere powerbank kopen.
Idd vanavond net getest met de Xiaomi powerbank. Deze is perfect gedurende twee uur blijven branden.
Dit weekend even een houdertje ontwerpen en printen voor op de fiets.
hmmmzwoensdag 21 november 2018 @ 12:05
Vandaag bij Aliexpress mij eerst freebie gewonnen :D
mscholwoensdag 21 november 2018 @ 12:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 20:46 schreef ADconvertor het volgende:
Op Ali een paar powerbanks besteld, (xiaomi) op 11-11. Was een mooie deal. nu een bericht gehad:

[..]

Eigenlijk helemaal geen zin om te annuleren. Wat te doen?
ze willen dat jij annuleert omdat ze dat geen negatieve cijfers bij ali oplevert vermoedelijk; zij kunnen de order ook gewoon annuleren alleen vind ali dat niet leuk, ik zou niet in gaan op het verzoek;

Althans zo werkt het bij bol en amazon, ali zal zoiets ook hanteren
Jonmendonderdag 22 november 2018 @ 20:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 20:46 schreef ADconvertor het volgende:
Op Ali een paar powerbanks besteld, (xiaomi) op 11-11. Was een mooie deal. nu een bericht gehad:

[..]

Eigenlijk helemaal geen zin om te annuleren. Wat te doen?
Dan gaan ze nog 20 dagen wachten op verzenden (of uiterste datum dat ze kunnen), en na die 20 dagen geven ze je een fake trackingcode.
En dan moet je 2 maand wachten op je niet verzonden producten. Je krijgt wel je geld terug natuurlijk. Ongeacht welk scenario. Maar het blijft jou keuze of je wilt kijken of ze uiteindelijk toch nog kunnen leveren.
Wat heb je gekocht voor hoeveel?
ADconvertordonderdag 22 november 2018 @ 20:51
Ik had drie van deze gekocht (ook bij deze leverancier) hij verkoopt ze nog steeds https://nl.aliexpress.com(...)1.0.0.3da24c4dtmLhfI
maar dan op 11-11 voor 12,86 euro inclusief verzending maar kosten nu dus dus 18 euro inc. verzending.
Ik denk dat hij zijn verlies niet wil nemen. Ik heb nu gedreigd om te klagen bij aliexpress als hij niet gaat leveren. (weet niet of hij daar gevoelig voor is)

Hij heeft wel eerlijk gemeld( 3 keer) dat hij een tracking heeft gemaild maar niet echt heeft verzonden. Blijft komen met smoezen oven een kapot bestelsysteem en vragen of ik zelf wil annuleren.
dodge_911donderdag 22 november 2018 @ 23:18
Welke shop gebruikt 'A#############V2' als structuur voor ordernummers?
Ik heb iets leuks binnengekregen voor 'n review, maar zou echt niet weten wie het me gestuurd heeft.
Help me, fellow China shoppers!
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:51 schreef ADconvertor het volgende:
Ik had drie van deze gekocht (ook bij deze leverancier) hij verkoopt ze nog steeds https://nl.aliexpress.com(...)1.0.0.3da24c4dtmLhfI
maar dan op 11-11 voor 12,86 euro inclusief verzending maar kosten nu dus dus 18 euro inc. verzending.
Ik denk dat hij zijn verlies niet wil nemen. Ik heb nu gedreigd om te klagen bij aliexpress als hij niet gaat leveren. (weet niet of hij daar gevoelig voor is)

Hij heeft wel eerlijk gemeld( 3 keer) dat hij een tracking heeft gemaild maar niet echt heeft verzonden. Blijft komen met smoezen oven een kapot bestelsysteem en vragen of ik zelf wil annuleren.
Hmmmm, leuk powerbankje ;) Doet wat 't beloofd in de specs.
Jonmenvrijdag 23 november 2018 @ 01:20
quote:
0s.gif Op donderdag 22 november 2018 20:51 schreef ADconvertor het volgende:
Ik had drie van deze gekocht (ook bij deze leverancier) hij verkoopt ze nog steeds https://nl.aliexpress.com(...)1.0.0.3da24c4dtmLhfI
maar dan op 11-11 voor 12,86 euro inclusief verzending maar kosten nu dus dus 18 euro inc. verzending.
Ik denk dat hij zijn verlies niet wil nemen. Ik heb nu gedreigd om te klagen bij aliexpress als hij niet gaat leveren. (weet niet of hij daar gevoelig voor is)

Hij heeft wel eerlijk gemeld( 3 keer) dat hij een tracking heeft gemaild maar niet echt heeft verzonden. Blijft komen met smoezen oven een kapot bestelsysteem en vragen of ik zelf wil annuleren.
Was enkele jaren ook gebeurd bij velen op dit forum. Toen met de Earson 160. Prijs lag veel lager als normaal, uiteindelijk wou hij niet versturen (omdat hij er niets aan verdiende.) Heeft een tijd geduurd eer ik mijn geld terug had (mede door de fake verzending).
167400h.png
ridselvrijdag 23 november 2018 @ 12:28
Weet er iemand een shop die een Xiaomi Amazfit smartwatch aanbied vie aan european warehouse of zo?
Of ergens waar ik wat kan voorzien of ik er douane kosten op moet betalen?
Eric_Cantonavrijdag 23 november 2018 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:28 schreef ridsel het volgende:
Weet er iemand een shop die een Xiaomi Amazfit smartwatch aanbied vie aan european warehouse of zo?
Of ergens waar ik wat kan voorzien of ik er douane kosten op moet betalen?
Al via AliExpress gekeken? Daar zijn wel wat aanbieders denk ik.
robdriessenvrijdag 23 november 2018 @ 14:33
Ik bied bij voorbaat excuses aan voor de low effort vraag, maar ik sta open voor aanbevelingen op het gebied van soundbars, nu ik afscheid wil gaan nemen van mijn oude 5.1 set. Zal gekoppeld gaan worden met een 55 inch 2018 LG 4K UHD TV met een ARC HDMI poort. Netflix, PS4 gamen, je kent het. TV ondersteunt o.a. Dolby Atmos, maar da's misschien nog een stap te ver op dit moment. Kleine huiskamer, subwoofer hoeft niet mag wel. Wireless hoeft niet, mag wel.

Zijn er goede soundbars te vinden in de Chinastores, of kan ik net zo goed een simpele 150 euro bar in een NL webshop nemen? Advies wordt zeer op prijs gesteld!
shiznutsvrijdag 23 november 2018 @ 15:14
Ik zou dat laatste doen. ;) Ik ben zelf ook naar Mediamarkt gegaan. Een paar setjes laten demo-en en toen voor een Sony gegaan. (Audio is technologie :T Ik zou 't liefste iets willen horen voor ik een beslissing maak)
Gearbestvrijdag 23 november 2018 @ 16:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:28 schreef ridsel het volgende:
Weet er iemand een shop die een Xiaomi Amazfit smartwatch aanbied vie aan european warehouse of zo?
Of ergens waar ik wat kan voorzien of ik er douane kosten op moet betalen?
Al eens bij ons gekeken?
Lees hier meer over de douanekosten :)
ericosmanvrijdag 23 november 2018 @ 17:50
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 08:49 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik heb me niet in die advertentie verdiept,maar neem je niet nogal een gok om zo wel geld uit te geven op Ali?
En na 10 dagen wachten is er “iets” verstuurd
0syT85W.jpg
Doevzaterdag 24 november 2018 @ 17:23
Iemand ook al ervaring met die Xiaomi AirDots? Of een aanrader voor andere goede bluetooth in ear oordopjes?
shiznutszaterdag 24 november 2018 @ 18:51
http://www.lendmeurears.c(...)th-sports-earphones/
tokko1zaterdag 24 november 2018 @ 19:09
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2018 17:23 schreef Doev het volgende:
Iemand ook al ervaring met die Xiaomi AirDots? Of een aanrader voor andere goede bluetooth in ear oordopjes?
Airdots zijn nog (te)nieuw, dus gok dat niemand hier ze al heeft. De QCY q29 zijn hier vaker langs gekomen, en ik heb die zelf ook al een tijdje. Prima tevreden over, loop er zelf regelmatig mee hard icm een bluetooth smartwatch voor muziek. Die zijn ook niet al te duur en breed beschikbaar bij webshops en/of aliexpress.
shiznutszaterdag 24 november 2018 @ 19:42
Ik heb de Huawei FreeBuds. Die zijn wel okay.
Dan heb ik recentelijk nog de Mobvoi TicPods Free en EOZ Air binnengehad, maar met beide heb ik een vaag probleem dat maar een kant het doet, zowel gebonden aan smartphone of laptop. Heb nog geen fix gevonden. :{
Doevzaterdag 24 november 2018 @ 19:58
Thanks! Maar dat is wel jammer haha, en lastig. Lees op internet wel een paar mogelijke oplossingen, maar die had je vast zelf ook al gevonden.
H0D3NPYLmaandag 26 november 2018 @ 22:29
Banggood verzenden duurt meestal 2 weken toch?
shiznutsmaandag 26 november 2018 @ 23:05
quote:
7 - 21 dagen, vrij onwaarschijnlijk dat het sneller gaat, goed mogelijk dat het zelfs langer dan een maand duurt
Skietdinsdag 27 november 2018 @ 09:02
Ik zoek een goede deal voor de Sonoff S26, heeft iemand een goede aanbieding gezien? Goedkoopste tot nu toe is BangGood met een 10% korting coupon als "nieuwe klant"
Schnitzelsdinsdag 27 november 2018 @ 18:01
Ik heb voor het sporten een JBL koptelefoon die werkt met behulp van Bluetooth. Kostte rond de 80 euro.

Mijn vriendin wil ook een on-ear koptelefoon met bluetooth. Maar ze hoeft niet per se een goed Nederlands merk met een Nederlandse prijs ;)

Is er een goed aan te bevelen China koptelefoon voor max 25 euro?
Hellydinsdag 27 november 2018 @ 20:34
quote:
12s.gif Op donderdag 22 november 2018 23:18 schreef dodge_911 het volgende:

Hmmmm, leuk powerbankje ;) Doet wat 't beloofd in de specs.
Gewoon leuk of de one to get tegenwoordig? Geen Xiaomi meer?
dodge_911dinsdag 27 november 2018 @ 23:35
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 november 2018 20:34 schreef Helly het volgende:

[..]

Gewoon leuk of de one to get tegenwoordig? Geen Xiaomi meer?
Xiaomi doet 't nog net wat beter, dus imho is Xiaom nog steeds de go-to
ADconvertorwoensdag 28 november 2018 @ 19:17
zmi = xiaomi
mi=xiaomi
bron:

https://xiaomi-mi.com/new(...)-xiaomi-power-banks/
RobertNLwoensdag 28 november 2018 @ 20:15
quote:
Dat ZMI de powerbank voor xiaomi produceert hoeft niet te betekenen dat de Xiaomi brandend powerbanks beter binnen spec blijven natuurlijk.
eddepetfoktwoensdag 28 november 2018 @ 21:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2018 12:28 schreef ridsel het volgende:
Weet er iemand een shop die een Xiaomi Amazfit smartwatch aanbied vie aan european warehouse of zo?
Of ergens waar ik wat kan voorzien of ik er douane kosten op moet betalen?
Geekbuying en honorbuy zijn populair bij de Amazfit Facebookgroepreaguurders.
Bij die eerste zijn er vaak aanbiedingen vanuit ItaliŽ en die heb je dan binnen 3 dagen in huis.

[ Bericht 4% gewijzigd door eddepetfokt op 30-11-2018 08:54:51 ]
secondantdonderdag 29 november 2018 @ 20:09
Mijn hoofdtelefooninput is kapot dus nu zoek ik goede Bluetooth oortjes. Iemand een suggestie? (heb zelf ook gezocht maar heb een tijdje niet meer in China geshopt dus ben je een beetje bang voor een miskoop omdat ik de laatste ontwikkelingen niet heb gevolgd)
dodge_911vrijdag 30 november 2018 @ 03:28
quote:
0s.gif Op donderdag 29 november 2018 20:09 schreef secondant het volgende:
Mijn hoofdtelefooninput is kapot dus nu zoek ik goede Bluetooth oortjes. Iemand een suggestie? (heb zelf ook gezocht maar heb een tijdje niet meer in China geshopt dus ben je een beetje bang voor een miskoop omdat ik de laatste ontwikkelingen niet heb gevolgd)
Check de vorige pagina van dit topic eens...
Metalfreakvrijdag 30 november 2018 @ 08:55
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2018 12:05 schreef hmmmz het volgende:
Vandaag bij Aliexpress mij eerst freebie gewonnen :D
Ik doe nu al twee maanden bijna dagelijks mee, maar nog steeds niets. Hoe lang heeft het bij jou geduurd en wat was het? :P
dud0rvrijdag 30 november 2018 @ 09:08
Freebies bij ali? Misschien toch maar vaker inloggen daar
Metalfreakvrijdag 30 november 2018 @ 09:30
quote:
11s.gif Op vrijdag 30 november 2018 09:08 schreef dud0r het volgende:
Freebies bij ali? Misschien toch maar vaker inloggen daar
Alleen via de app terug te vinden.
dud0rvrijdag 30 november 2018 @ 09:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 09:30 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Alleen via de app terug te vinden.
AH dat is jammer. Die gebruik ik niet omdat ik helemaal gek werd van de notificaties. Die ik nergens uit kon zetten. Weet niet of ze dat ondertussen aangepast hebben.
Metalfreakvrijdag 30 november 2018 @ 09:59
quote:
13s.gif Op vrijdag 30 november 2018 09:50 schreef dud0r het volgende:

[..]

AH dat is jammer. Die gebruik ik niet omdat ik helemaal gek werd van de notificaties. Die ik nergens uit kon zetten. Weet niet of ze dat ondertussen aangepast hebben.
Is heel simpel uit te zetten hoor, ik krijg in elk geval nooit notificaties van de app.
dud0rvrijdag 30 november 2018 @ 10:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 november 2018 09:59 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Is heel simpel uit te zetten hoor, ik krijg in elk geval nooit notificaties van de app.
Dan ga ik dat maar weer eens proberen. Toentertijd kon ik het nergens vinden en elke dag meerdere keren een notificatie over "aanbiedingen" is gewoon irritant.
H0D3NPYLvrijdag 30 november 2018 @ 15:51
Dacht dat Banggood wel binnen twee weken kon leveren. Voorheen wel in ieder geval. Een order nu al een maand geleden besteld.

Laatste info:
2018-11-12 12:40:00 HangKongGongSi in transit to next facility

:')
eddepetfoktzaterdag 1 december 2018 @ 13:12
quote:
7s.gif Op vrijdag 30 november 2018 15:51 schreef H0D3NPYL het volgende:
Dacht dat Banggood wel binnen twee weken kon leveren. Voorheen wel in ieder geval. Een order nu al een maand geleden besteld.

Laatste info:
2018-11-12 12:40:00 HangKongGongSi in transit to next facility

:')
Resultaten uit het verleden.....
Metalfreakzaterdag 1 december 2018 @ 15:38
quote:
7s.gif Op vrijdag 30 november 2018 15:51 schreef H0D3NPYL het volgende:
Dacht dat Banggood wel binnen twee weken kon leveren. Voorheen wel in ieder geval. Een order nu al een maand geleden besteld.

Laatste info:
2018-11-12 12:40:00 HangKongGongSi in transit to next facility

:')
Het verschilt gewoon heel erg met die Chinese pakketjes, ongeacht de webshop. Heb op singles day vanalles besteld, levertijd varieert van een week tot ik heb het nog niet binnen en het kan nog wel een paar weken duren.

Laatst vanwege de prijs voor een item nog eens iets op DX besteld, dat heeft er ook 1,5 maand over gedaan.
Iemand91zondag 2 december 2018 @ 01:26
Ik heb een paar blauwe Ultrafire 18650 in de la liggen, ik heb geen idee maar dat kan al wel enkele jaren zijn. Heb onlangs een paar zaklampen besteld en nou heb ik daarvoor ook nog wat 18650 batterijen nodig.
Ik weet eerlijk gezegd niet of het wel zo'n slim idee is om die Ultrafire exemplaren nu weer te gaan opladen.

Wat zijn tegenwoordige aardige exemplaren om te bestellen?
shiznutszondag 2 december 2018 @ 01:47
My choice: http://www.soshine.com.cn/c29-1.aspx . Geloof laatste keer via AliExpress een setje gehaald:
I4tgUPl.jpg
quote:
SPOILER: JA HALLO! WAAR ZIJN WE NOU HELEMAAL MEE BEZIG?!!1!? -> Koop lokaal!

[..] Zelfde voor accu's. Zoek je een viertal AA batterijen? Haal dan merkspul (Sanyo Eneloop bijvoorbeeld) uit Nederland (vb. nkon.nl )/de EU (vb. gogreenbatteries.co.uk ) bij toko's met een goede reputatie. Een uitzondering voor accu's is eventueel te maken voor het soort 18650's... mits dus bij een webshop met een goede reputatie, merkaccu's en alleen als het aannemelijk gemaakt is dat ze echt zijn. Af te raden zijn accu's met 'Fire' in de naam. Deze staan berucht om hun onbetrouwbaarheid. Beter kijk je dan naar Samsung/Panasonic/LG en SoShine bijvoorbeeld. Voor camera- en telefoonaccu's is het ook aan te raden om een (B-)merk accu in huis te halen. Voor camera's is er bijvoorbeeld Patona dat wel goede kwaliteit levert voor een faire prijs (te koop bij portaal M&L Mobiles op o.a. eBay & Amazon).
&
quote:
3s.gif Op donderdag 5 april 2012 22:51 schreef shiznuts het volgende:
[..] 3. Accu's. (Oplaadbare) Batterijen haal je in de regel gewoon uit Europa ((online-)winkel of Ebay). Wil je krachtige zaklampen heb je echter ook een krachtige bron van energie nodig: de 18650 accu. Die zijn echter niet al te makkelijk te verkrijgen in Nederland, of in ieder geval niet goedkoop, dus we maken daar een uitzondering voor (non-EU). Omdat je over zoveel vermogen praat, moet je goed kijken naar hoe veilig zo'n accu daadwerkelijk is. Er zijn gevallen bekend waar accu's veel hitte produceren, kortsluiten en zelfs exploderen kunnen en is dus potentieel levensgevaarlijk. Het liefste wil je dus een accu met integrale (shortcircuit en overcurrent) bescherming. Deze kan worden geboden door een zogenaamde wired chip op de accu te monteren. Aan de onderkant van de accu is dan wat extra ruimte gemaakt voor een chipplaat en er loopt een voelbare metalen strip naar de kop. De meest deugdelijke 18650's stammen uit de reeks 2400~2800 mAh. Ook in deze gevallen geldt: is iets verdacht goedkoop, dan is het waarschijnlijk ook te goed om waar te zijn
-- Goeie source verder ook: https://lygte-info.dk

[ Bericht 35% gewijzigd door shiznuts op 02-12-2018 01:56:38 ]
RobertNLzondag 2 december 2018 @ 20:44
quote:
1s.gif Op zondag 11 november 2018 22:06 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Duidelijk, thanks.

Dan gaan we kijken naar een Dahua. Ook wel benieuwd naar het verschil in beeldkwaliteit met de huidige camera.
Mooi ding. Ga hem aankomende week eens installeren, maar in eerste opzicht geen spijt van de aankoop.

Was via de door Iemand91 aangedragen verkoper binnen 3 dagen verzonden en een weekje later al binnen.

Beeld is in het op het eerste gezicht donker zeer scherp. Nu nog even kijken hoe ik hem remote op mijn nas ga laten opnemen.
summer2birdmaandag 3 december 2018 @ 21:21
Hoi.
Ik heb mijn e-reader laten vallen en heb een vervang schermpje besteld.
Koste 22.5 euro.
Zouden hier nog invoerrechten over komen?
Goddelijkermaandag 3 december 2018 @ 21:36
Misschien
ADconvertordinsdag 4 december 2018 @ 15:06
quote:
99s.gif Op maandag 3 december 2018 21:21 schreef summer2bird het volgende:
Hoi.
Ik heb mijn e-reader laten vallen en heb een vervang schermpje besteld.
Koste 22.5 euro.
Zouden hier nog invoerrechten over komen?
net 50 cent te duur:
bron:
https://www.belastingdien(...)voer-van-mijn-pakket

waarschijnlijk geen invoerrechten, mogelijk wel BTW
https://www.belastingdien(...)buitenlandse-webshop

Maar ook een hele grote kans dat die erdoor glipt.
summer2birddinsdag 4 december 2018 @ 15:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 4 december 2018 15:06 schreef ADconvertor het volgende:

[..]

net 50 cent te duur:
bron:
https://www.belastingdien(...)voer-van-mijn-pakket

waarschijnlijk geen invoerrechten, mogelijk wel BTW
https://www.belastingdien(...)buitenlandse-webshop

Maar ook een hele grote kans dat die erdoor glipt.
Ik hoop dat het pakketje wordt afgerond naar beneden of de douane agent geen zin heeft in papierwerk voor 50 cent haha.
Ben benieuwd.
Pakketje van 25 euro werd wel vastgehouden een paar maandjes geleden.
H0D3NPYLwoensdag 5 december 2018 @ 21:51
Ervaring met GLS?

quote:
The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS.
mscholwoensdag 5 december 2018 @ 21:53
quote:
7s.gif Op woensdag 5 december 2018 21:51 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ervaring met GLS?

[..]

pakket label is aangemaakt, maar pakket ligt nog bij verzender..
H0D3NPYLwoensdag 5 december 2018 @ 21:57
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 21:53 schreef mschol het volgende:

[..]

pakket label is aangemaakt, maar pakket ligt nog bij verzender..
Nice, al drie weken
mscholwoensdag 5 december 2018 @ 22:10
quote:
7s.gif Op woensdag 5 december 2018 21:57 schreef H0D3NPYL het volgende:

[..]

Nice, al drie weken
dan hebben ze mogelijk nog een label aangemaakt en die niet aan je account gekoppeld, ik zou eens gaan mailen met de verzender
H0D3NPYLwoensdag 5 december 2018 @ 22:26
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2018 22:10 schreef mschol het volgende:

[..]

dan hebben ze mogelijk nog een label aangemaakt en die niet aan je account gekoppeld, ik zou eens gaan mailen met de verzender
Thanks, contact opgenomen met zowel Banggood als GLS
RobertNLdonderdag 6 december 2018 @ 13:03
quote:
7s.gif Op woensdag 5 december 2018 21:51 schreef H0D3NPYL het volgende:
Ervaring met GLS?

[..]

Laat mij raden, eu verzending van Banggood?

Dan klopt dat wel, die tracking werkt pas op het moment dat het pakketje in Europa is.
Kan zo'n 4 weken duren.
Eric_Cantonadonderdag 6 december 2018 @ 18:17
M'n zending bt blitzwolf oordopjes geannuleerd en duurt nog 2 weken eer ze wel gaan verzenden. Dus order maar geannuleerd met refund.

Eens kijken welke ik dan wel ga bestellen.
shiznutsdonderdag 6 december 2018 @ 19:20
Ff op Amazon.de kijken dan. Aukey, Anker/Soundcore ...
H0D3NPYLvrijdag 7 december 2018 @ 12:56
quote:
1s.gif Op donderdag 6 december 2018 13:03 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Laat mij raden, eu verzending van Banggood?

Dan klopt dat wel, die tracking werkt pas op het moment dat het pakketje in Europa is.
Kan zo'n 4 weken duren.
Lekker is dat. Maar thanks :)
eddepetfoktvrijdag 7 december 2018 @ 13:12
quote:
7s.gif Op vrijdag 7 december 2018 12:56 schreef H0D3NPYL het volgende:

[..]

Lekker is dat. Maar thanks :)
Ik moest met eu verzending al 2 meer dan 7 weken wachten dus die kies ik niet meer.
Eric_Cantonazaterdag 8 december 2018 @ 10:17
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2018 19:20 schreef shiznuts het volgende:
Ff op Amazon.de kijken dan. Aukey, Anker/Soundcore ...
Net iets boven m'n prijs, die Blitzwolf waren §25,- Ik gebruik ze eigenlijk met 1 tegelijk op de fiets, dan kan ik wisselen zodra er eentje leeg is.


n8qV28u.png

Nu §36,80 :{
shiznutszaterdag 8 december 2018 @ 10:35
Ach so, single buds.
Dacht meer aan zoiets, nu met -§7: https://www.amazon.de/gp/product/B06Y1VKRXJ/
Of https://www.amazon.de/gp/product/B0756T7R5T/

Liberty Air van Soundcore zijn 't goedkoopst op Amazon.it: https://www.amazon.it/dp/B07GWVPYHN/ , maar zelfs dan prijzig. In de liga van Huawei FreeBuds, Mobvoi TicPods Free e.d. . Audio = technologie = ping-ping-kassa ($_§)
(Ik heb persoonlijk 't liefst dat ze traditioneel gestyled zijn als normale oordopjes, wel geen UFO's in m'n oren)
Eric_Cantonazaterdag 8 december 2018 @ 10:49
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 10:35 schreef shiznuts het volgende:
Ach so, single buds.
Dacht meer aan zoiets, nu met -§7: https://www.amazon.de/gp/product/B06Y1VKRXJ/
Of https://www.amazon.de/gp/product/B0756T7R5T/

Liberty Air van Soundcore zijn 't goedkoopst op Amazon.it: https://www.amazon.it/dp/B07GWVPYHN/ , maar zelfs dan prijzig. In de liga van Huawei FreeBuds, Mobvoi TicPods Free e.d. . Audio = technologie = ping-ping-kassa ($_§)
(Ik heb persoonlijk 't liefst dat ze traditioneel gestyled zijn als normale oordopjes, wel geen UFO's in m'n oren)
Mja, ik gebruik ze dagelijks op de fiets (15 km heen en 15 terug). Dan doe ik er eentje in zodat ik omgeving ook nog 'n beetje hoor. Als de ene dan op is, kan ik 'n ander oortje indoen. Met 'n kabeltje lijkt me niet handig, want dan gaat 't aan m'n oor trekken lijkt me.

Ik kijk gewoon effe verder. Wellicht komt er via Pepper of zo nog 'n leuke deal voorbij :)
THEFXRzaterdag 8 december 2018 @ 13:54
wat zijn goede chinese fitnessbands merken? of een review/site?
H0D3NPYLzaterdag 8 december 2018 @ 14:05
quote:
1s.gif Op vrijdag 7 december 2018 13:12 schreef eddepetfokt het volgende:

[..]

Ik moest met eu verzending al 2 meer dan 7 weken wachten dus die kies ik niet meer.
Wtf dat is wel erg lang.

Nadat ik contact had met Banggood is de verwachte aflevertijd van 22 december naar 8 december (vandaag) gegaan :')
Miniemzaterdag 8 december 2018 @ 22:08
Ik zoek een smart socket die werkt icm Alexa/Ikea Tradfri hub. Moet er eigenlijk zsm 2 hebben voor mijn kerstverlichting. Iemand tips?
Kom er niet achter welke ik moet hebben...
tokko1zaterdag 8 december 2018 @ 22:37
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 13:54 schreef THEFXR het volgende:
wat zijn goede chinese fitnessbands merken? of een review/site?
Gewoon die van Xiaomi kopen, meest verkochte fitness bandje op de wereld en prima kwaliteit/prijs verhouding.

quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:08 schreef Miniem het volgende:
Ik zoek een smart socket die werkt icm Alexa/Ikea Tradfri hub. Moet er eigenlijk zsm 2 hebben voor mijn kerstverlichting. Iemand tips?
Kom er niet achter welke ik moet hebben...
https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90356166/
THEFXRzondag 9 december 2018 @ 02:24
quote:
16s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:37 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Gewoon die van Xiaomi kopen, meest verkochte fitness bandje op de wereld en prima kwaliteit/prijs verhouding.

[..]

https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90356166/
quote:
16s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:37 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Gewoon die van Xiaomi kopen, meest verkochte fitness bandje op de wereld en prima kwaliteit/prijs verhouding.

[..]

https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90356166/
die passen niet om mijn pols
Miniemzondag 9 december 2018 @ 07:42
quote:
16s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:37 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Gewoon die van Xiaomi kopen, meest verkochte fitness bandje op de wereld en prima kwaliteit/prijs verhouding.

[..]

https://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90356166/
Werkt ook icm met Alexa net zoals de lampen?
Xetranmaandag 10 december 2018 @ 00:43
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2018 07:42 schreef Miniem het volgende:

[..]

Werkt ook icm met Alexa net zoals de lampen?
Mits je de hub er bij hebt.
Zolderkamerdinsdag 11 december 2018 @ 00:12
:W Long time enzo

Dus ik liet mn telefoon pleuren.. nadat ik er een paar maand terug ook al op was gaan staan..
Ik geloof niet dat er nog meer scheuren in het ding kunnen.. er is zelfs een gaatje nu waar helemaal geen glas meer zit.. :D Nu heb ik strepen op het scherm (gek he?) maar erger: de drie knoppen onder aan het scherm werken niet meer.. Dus nu moet ik rebooten als ik terug wil.. :')

Ik zag dat ze digitizers met frame voor een paar euro meer dan zonder frame hadden..
Dus met een beetje geluk kan deze verknalde mafkees er nog iets van maken..

Ik heb Ali altijd vermeden omdat ze niet aan paypal deden.. Maar nu dus voor het eerst maar eens gewaagd..
En dan krijg je 4 dollar korting vanaf 20... Dus toen moest ik natuurlijk meer kopen.. en bedacht ik dat ik nog een Sansui T18 wou.. (de Earson is al eeuwen stuk, en mn Enusic woont nu, tot groot genoegen van beide, bij pa) Maar de Sansui was nergens meer te vinden..

Dus ik heb een Mifa a10 op de kop getikt voor 25 dollar.. Ik zag goede reviews.. maar verder geen idee.. Iemand ervaring of andere wijsheden?
Wat wel leuk is, is dat je er twee kunt synchroniseren en dan samen als 1 pairen op je telefoon.. zodat het signaal naar beide gaat.. (ik weet alleen niet of het echt gescheiden stereo is of dat ie het signaal gewoon kopieert)

Toen bedacht ik dat ik eigenlijk wel nieuwe kisten wou.. maar ze te weinig draag om 90 euro neer te leggen.. Dus nu we toch bezig zijn ook maar een stel van Ali uitgezocht.. Als ze nou ook nog de goede maat zijn.. en niet eentje een paar maten kleiner dan de ander, ben ik weer blij..
https://www.aliexpress.co(...)4a2a9d7e38771a9950b7

Tot zover mijn aliverhali
tokko1dinsdag 11 december 2018 @ 22:04
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 december 2018 00:12 schreef Zolderkamer het volgende:
:W Long time enzo

Dus ik liet mn telefoon pleuren.. nadat ik er een paar maand terug ook al op was gaan staan..
Ik geloof niet dat er nog meer scheuren in het ding kunnen.. er is zelfs een gaatje nu waar helemaal geen glas meer zit.. :D Nu heb ik strepen op het scherm (gek he?) maar erger: de drie knoppen onder aan het scherm werken niet meer.. Dus nu moet ik rebooten als ik terug wil.. :')

Ik zag dat ze digitizers met frame voor een paar euro meer dan zonder frame hadden..
Dus met een beetje geluk kan deze verknalde mafkees er nog iets van maken..

Ik heb Ali altijd vermeden omdat ze niet aan paypal deden.. Maar nu dus voor het eerst maar eens gewaagd..
En dan krijg je 4 dollar korting vanaf 20... Dus toen moest ik natuurlijk meer kopen.. en bedacht ik dat ik nog een Sansui T18 wou.. (de Earson is al eeuwen stuk, en mn Enusic woont nu, tot groot genoegen van beide, bij pa) Maar de Sansui was nergens meer te vinden..

Dus ik heb een Mifa a10 op de kop getikt voor 25 dollar.. Ik zag goede reviews.. maar verder geen idee.. Iemand ervaring of andere wijsheden?
Wat wel leuk is, is dat je er twee kunt synchroniseren en dan samen als 1 pairen op je telefoon.. zodat het signaal naar beide gaat.. (ik weet alleen niet of het echt gescheiden stereo is of dat ie het signaal gewoon kopieert)

Toen bedacht ik dat ik eigenlijk wel nieuwe kisten wou.. maar ze te weinig draag om 90 euro neer te leggen.. Dus nu we toch bezig zijn ook maar een stel van Ali uitgezocht.. Als ze nou ook nog de goede maat zijn.. en niet eentje een paar maten kleiner dan de ander, ben ik weer blij..
https://www.aliexpress.co(...)4a2a9d7e38771a9950b7

Tot zover mijn aliverhali
Voor je het weet ben je ineens Diamond member :+ en dan ben je eigenlijk wel echt shoppping addicted :X :D
eddepetfoktwoensdag 12 december 2018 @ 08:50
AliExpress nu ook op Schiphol
https://ibb.co/zF9tT10
dodge_911donderdag 13 december 2018 @ 13:12
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2018 08:50 schreef eddepetfokt het volgende:
AliExpress nu ook op Schiphol
https://ibb.co/zF9tT10
Hoax?
shiznutsdonderdag 13 december 2018 @ 16:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 10:17 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Net iets boven m'n prijs, die Blitzwolf waren §25,- Ik gebruik ze eigenlijk met 1 tegelijk op de fiets, dan kan ik wisselen zodra er eentje leeg is.


[ afbeelding ]

Nu §36,80 :{
Deze al gezien? 31,89§ / US$35.99 (eerste 50 pre-orders)
https://www.banggood.com/(...)800&cur_warehouse=CN
Eric_Cantonadonderdag 13 december 2018 @ 20:31
quote:
0s.gif Op donderdag 13 december 2018 16:48 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Deze al gezien? 31,89§ / US$35.99 (eerste 50 pre-orders)
https://www.banggood.com/(...)800&cur_warehouse=CN
Nog nooit van 't merk gehoord, is dat wat?
shiznutsdonderdag 13 december 2018 @ 21:25
Die titel klopt niet. 'UASMS' is niks, bestaat niet. USAMS is het merk (staat er wel goed boven). Die ken ik wel van chargers en dergelijke. Niet zo groot als Anker, Blitzwolf, ROCK, UGreen, Tronsmart, maar denk in die richting. Heb een charger met real-time LED screen voor volt/ampŤre weergave. Ze hebben een official store op AliExpress. Daar vind je o.a. ook deze: https://www.aliexpress.co(...)001_32843454233.html trouwens.
WammesWaggelvrijdag 14 december 2018 @ 23:18
Ik wil een dunne 10.000 mah powerbankje van Xiaomi kopen, geen fake, dus keek bij Gearbest maar die shippen ze niet naar NL :?
Iemand anders een aanrader? Het liefste met verzending vanuit de EU want vertrek 8 Januari met vakantie :P
THEFXRvrijdag 14 december 2018 @ 23:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 23:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Ik wil een dunne 10.000 mah powerbankje van Xiaomi kopen, geen fake, dus keek bij Gearbest maar die shippen ze niet naar NL :?
Iemand anders een aanrader? Het liefste met verzending vanuit de EU want vertrek 8 Januari met vakantie :P
lukt je nooit meer, zo gewoon ff bij de action kopen
shiznutszaterdag 15 december 2018 @ 01:02
quote:
0s.gif Op woensdag 31 oktober 2018 01:18 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Xiaomi lijkt de laatste tijd een beetje 'mweh' qua powerbanks, terwijl dat toch altijd de go-to was and altijd aanbiedingen van waren. Dus een beetje rondgekeken, want 't is nu 2018, bijna 2019, daar moet toch iets nieuws bijzitten en kwam ik uit op:
• AideaZ - https://www.amazon.de/dp/B07DPKBBSF/
• OKZU - https://www.amazon.de/dp/B07CZ7GD16/
• Tronsmart - https://www.amazon.de/dp/B07CG9DZ9V/https://www.aliexpress.co(...)ger/32833354031.html
• Aukey - https://www.amazon.de/dp/B07B4S1XXM/
• UGreen - https://www.aliexpress.co(...)ess/32923278687.html
Kon ze helaas niet echt allemaal terugvinden bij AliExpress/China webshops.
dodge_911zaterdag 15 december 2018 @ 13:22
quote:
Die OKZU heb ik ondertussen binnengekregen van 'n viewer :
Tests volgen nog, want het zijn 5 powerbanks in totaal (vandaag nog 1tje binnengekregen) dus het kan effe duren.
WammesWaggelzaterdag 15 december 2018 @ 21:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 23:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

lukt je nooit meer, zo gewoon ff bij de action kopen
Bij die van de Action vrees ik weer brand, had er eentje van Kruidvat en die werd eng heet.
Heb er net eentje via Bol gekocht van Varta.
Wel wat duur en zwaar.
N22zaterdag 15 december 2018 @ 21:39
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 december 2018 21:21 schreef WammesWaggel het volgende:
had er eentje van Kruidvat en die werd eng heet.
Handig met dit koude weer, heb je gelijk iets om je handen warm te houden.
Jonmenzondag 16 december 2018 @ 16:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 december 2018 23:18 schreef WammesWaggel het volgende:
Ik wil een dunne 10.000 mah powerbankje van Xiaomi kopen, geen fake, dus keek bij Gearbest maar die shippen ze niet naar NL :?
Iemand anders een aanrader? Het liefste met verzending vanuit de EU want vertrek 8 Januari met vakantie :P
ik heb er vorige week nog 2 gekocht. Wel naar BelgiŽ :P
Banggood? AliExpress?
De Xiaomi 10.000mAh met 2 usb-poorten
checkyzondag 16 december 2018 @ 16:26
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 10:17 schreef Eric_Cantona het volgende:

[..]

Net iets boven m'n prijs, die Blitzwolf waren §25,- Ik gebruik ze eigenlijk met 1 tegelijk op de fiets, dan kan ik wisselen zodra er eentje leeg is.


[ afbeelding ]

Nu §36,80 :{
Nu §30,91 https://www.banggood.com/custlink/GDKmmM7iVF
Riot-zondag 16 december 2018 @ 20:09
quote:
2s.gif Op zaterdag 15 december 2018 01:02 schreef shiznuts het volgende:

[..]

Die van Ugreen ziet er zeer goed uit. Laad alleen zelf niet snel op kennelijk:

gdXYKZb.jpg
RobertNLzondag 16 december 2018 @ 21:28
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2018 20:09 schreef Riot- het volgende:

[..]

Die van Ugreen ziet er zeer goed uit. Laad alleen zelf niet snel op kennelijk:

[ afbeelding ]
Er staat ook nergens dat de input fast charge is, alleen de output.
Het kan fijn zijn, maar zelf boeit het mij weinig of een powerbank snel oplaad.
electroniquemaandag 17 december 2018 @ 16:26
Iemand een idee waar ik die Xiaomi Eardots een beetje voor een schappelijke prijs kan bestellen?
Posergoth6667dinsdag 18 december 2018 @ 15:43
Hebben andere mensen ook problemen dat het lang duurt voordat pakketten aankomen? Ik wacht nog op zo'n 20 pakketjes sinds begin november, besteld bij meerdere websites (banggood, gearbest en aliexpress). Het duurt bijzonder lang. Normaal is het klokslag 3 weken, ongeacht waar ik het bestel.
Mikail50dinsdag 18 december 2018 @ 16:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:43 schreef Posergoth6667 het volgende:
Hebben andere mensen ook problemen dat het lang duurt voordat pakketten aankomen? Ik wacht nog op zo'n 20 pakketjes sinds begin november, besteld bij meerdere websites (banggood, gearbest en aliexpress). Het duurt bijzonder lang. Normaal is het klokslag 3 weken, ongeacht waar ik het bestel.
Aliexpress valt nog mee maar Gearbest is een ramp.
Posergoth6667dinsdag 18 december 2018 @ 17:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:59 schreef Mikail50 het volgende:

[..]

Aliexpress valt nog mee maar Gearbest is een ramp.
De verkopende partij heeft er niets mee te maken. Pakketten zijn verstuurd.
Zolderkamerdinsdag 18 december 2018 @ 18:48
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 17:24 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

De verkopende partij heeft er niets mee te maken. Pakketten zijn verstuurd.
Wat zegt de tracking dan?
Pakketjes worden altijd direct "verstuurd"
Als ik een pakket frankeer heb ik de 3s code ook al.. maar dan heb ik dus enkel de zegel geprint..
Dan moet ie nog naar het postkantoor..

Kan ook goed zijn dat het bij de douane ligt.. dan duurt het ook vrij lang.. Maar alle 20 pakketjes lijkt me sterk..
Posergoth6667dinsdag 18 december 2018 @ 20:19
quote:
14s.gif Op dinsdag 18 december 2018 18:48 schreef Zolderkamer het volgende:

[..]

Wat zegt de tracking dan?
Pakketjes worden altijd direct "verstuurd"
Als ik een pakket frankeer heb ik de 3s code ook al.. maar dan heb ik dus enkel de zegel geprint..
Dan moet ie nog naar het postkantoor..

Kan ook goed zijn dat het bij de douane ligt.. dan duurt het ook vrij lang.. Maar alle 20 pakketjes lijkt me sterk..
【8】Hand over to airline

dat is de meest voorkomende.

dan is het vaak al ergens geweest. ondertussen vandaag eentje binnengekomen.
THEFXRdinsdag 18 december 2018 @ 21:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:43 schreef Posergoth6667 het volgende:
Hebben andere mensen ook problemen dat het lang duurt voordat pakketten aankomen? Ik wacht nog op zo'n 20 pakketjes sinds begin november, besteld bij meerdere websites (banggood, gearbest en aliexpress). Het duurt bijzonder lang. Normaal is het klokslag 3 weken, ongeacht waar ik het bestel.
is eigenlijk wel standaard voor de feestdagen, tracking werkt ook niet altijd.
Gearbestdinsdag 18 december 2018 @ 22:05
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:43 schreef Posergoth6667 het volgende:
Hebben andere mensen ook problemen dat het lang duurt voordat pakketten aankomen? Ik wacht nog op zo'n 20 pakketjes sinds begin november, besteld bij meerdere websites (banggood, gearbest en aliexpress). Het duurt bijzonder lang. Normaal is het klokslag 3 weken, ongeacht waar ik het bestel.
Dat is inderdaad wel heel erg lang. Zijn je pakketjes wel al verstuurd?
Kan je mij je ordernummer en Trackingnummer in dit topic geven van je order?

quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 16:59 schreef Mikail50 het volgende:

[..]

Aliexpress valt nog mee maar Gearbest is een ramp.
Heb je ook een probleem met een bestelling bij ons?
Metalfreakdinsdag 18 december 2018 @ 22:11
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:43 schreef Posergoth6667 het volgende:
Hebben andere mensen ook problemen dat het lang duurt voordat pakketten aankomen? Ik wacht nog op zo'n 20 pakketjes sinds begin november, besteld bij meerdere websites (banggood, gearbest en aliexpress). Het duurt bijzonder lang. Normaal is het klokslag 3 weken, ongeacht waar ik het bestel.
Heb op singles day flink wat bestellingen gedaan, levertijd varieert van 1 week tot nu nog niet binnen. Vooral de grotere pakketjes komen wel vrij snel aan (max. 2 weken)
Posergoth6667dinsdag 18 december 2018 @ 22:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 21:39 schreef THEFXR het volgende:

[..]

is eigenlijk wel standaard voor de feestdagen, tracking werkt ook niet altijd.
Het is alleen iets te ver voor de feestdagen besteld, wat zo raar is. Als ik het nu had besteld, begreep ik het wel.
Posergoth6667dinsdag 18 december 2018 @ 22:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:05 schreef Gearbest het volgende:

[..]

Dat is inderdaad wel heel erg lang. Zijn je pakketjes wel al verstuurd?
Kan je mij je ordernummer en Trackingnummer in dit topic geven van je order?

[..]

Heb je ook een probleem met een bestelling bij ons?
Notabene het enige pakket wat nog van jullie vandaan moest komen is vandaag binnen gekomen.
Posergoth6667dinsdag 18 december 2018 @ 22:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:11 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Heb op singles day flink wat bestellingen gedaan, levertijd varieert van 1 week tot nu nog niet binnen. Vooral de grotere pakketjes komen wel vrij snel aan (max. 2 weken)
Ik heb even opgezocht en inderdaad rond die datum veel besteld. Ik was mij niet bewust van singles day. De mailtjes van de chinese shops verdwijnen bij mij direct in de spamfilter (zelf ingesteld, het zijn er zo veel).
Metalfreakwoensdag 19 december 2018 @ 09:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:50 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Ik heb even opgezocht en inderdaad rond die datum veel besteld. Ik was mij niet bewust van singles day. De mailtjes van de chinese shops verdwijnen bij mij direct in de spamfilter (zelf ingesteld, het zijn er zo veel).
Zonde, had je toch wel wat geld kunnen besparen ;) Heb toen toch flink wat goede kortingen kunnen pakken, heb de prijzen daarna niet meer zo laag gezien en daarbij kwamen er nog wat coupons bij waardoor er nog eens wat van de totaalbedragen af ging.
Posergoth6667woensdag 19 december 2018 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 09:26 schreef Metalfreak het volgende:

[..]

Zonde, had je toch wel wat geld kunnen besparen ;) Heb toen toch flink wat goede kortingen kunnen pakken, heb de prijzen daarna niet meer zo laag gezien en daarbij kwamen er nog wat coupons bij waardoor er nog eens wat van de totaalbedragen af ging.
waarschijnlijk wel, maarja. Veel dingen die ik toch wel wilde hebben en bijna alles in de aanbieding gekocht.
Bacchus1980woensdag 19 december 2018 @ 16:22
Weet iemand de reden waarom Gearbest geen zakmessen (in Nederland legale versies) meer naar Nederland verzend? De Ganzo messen moeten erg goed zijn, en bij Gearbest netjes in prijs.

Ik kreeg vandaag de melding dat verzending naar Nederland niet meer mogelijk is. BelgiŽ kan ik wel selecteren dus niet iets Europeesch.
Ik hoop op iets tijdelijks.
Gearbestwoensdag 19 december 2018 @ 21:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 22:49 schreef Posergoth6667 het volgende:

[..]

Notabene het enige pakket wat nog van jullie vandaan moest komen is vandaag binnen gekomen.
Wat een toeval :)
Fijn om te horen dat alles van ons is binnengekomen. Veel plezier met je aankoop en alvast fijne kerstdagen!

quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 16:22 schreef Bacchus1980 het volgende:
Weet iemand de reden waarom Gearbest geen zakmessen (in Nederland legale versies) meer naar Nederland verzend? De Ganzo messen moeten erg goed zijn, en bij Gearbest netjes in prijs.

Ik kreeg vandaag de melding dat verzending naar Nederland niet meer mogelijk is. BelgiŽ kan ik wel selecteren dus niet iets Europeesch.
Ik hoop op iets tijdelijks.
Dat is op dit moment iets tijdelijks. Dit komt doordat de laatste maanden veel messen zijn onderschept zijn geweest. Deze orders zijn retour gestuurd of vernietigd geworden....
Hierdoor is besloten om deze tijdelijk stop te zetten naar Nederland, maar we hopen dat we deze weer naar Nederland kunnen verzenden.
RobertNLwoensdag 19 december 2018 @ 21:40
Malasyia post dan maar weer :D
Nadeel is dat je dan weer een paar maand kan wachten op je pakketje :')
Posergoth6667woensdag 19 december 2018 @ 22:10
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 21:09 schreef Gearbest het volgende:

[..]

Wat een toeval :)
Fijn om te horen dat alles van ons is binnengekomen. Veel plezier met je aankoop en alvast fijne kerstdagen!

[..]

Dat is op dit moment iets tijdelijks. Dit komt doordat de laatste maanden veel messen zijn onderschept zijn geweest. Deze orders zijn retour gestuurd of vernietigd geworden....
Hierdoor is besloten om deze tijdelijk stop te zetten naar Nederland, maar we hopen dat we deze weer naar Nederland kunnen verzenden.
Dat komt helemaal goed, dank je wel :)
Posergoth6667woensdag 19 december 2018 @ 22:11
Zijn vandaag nog meer pakketjes binnengekomen, en twee briefjes van pakketjes die klaar liggen om op te halen.
Zolderkamerdonderdag 20 december 2018 @ 15:23
quote:
14s.gif Op dinsdag 11 december 2018 00:12 schreef Zolderkamer het volgende:
:W Long time enzo

Dus ik liet mn telefoon pleuren.. nadat ik er een paar maand terug ook al op was gaan staan..
Ik geloof niet dat er nog meer scheuren in het ding kunnen.. er is zelfs een gaatje nu waar helemaal geen glas meer zit.. :D Nu heb ik strepen op het scherm (gek he?) maar erger: de drie knoppen onder aan het scherm werken niet meer.. Dus nu moet ik rebooten als ik terug wil.. :')

Ik zag dat ze digitizers met frame voor een paar euro meer dan zonder frame hadden..
Dus met een beetje geluk kan deze verknalde mafkees er nog iets van maken..

Ik heb Ali altijd vermeden omdat ze niet aan paypal deden.. Maar nu dus voor het eerst maar eens gewaagd..
En dan krijg je 4 dollar korting vanaf 20... Dus toen moest ik natuurlijk meer kopen.. en bedacht ik dat ik nog een Sansui T18 wou.. (de Earson is al eeuwen stuk, en mn Enusic woont nu, tot groot genoegen van beide, bij pa) Maar de Sansui was nergens meer te vinden..

Dus ik heb een Mifa a10 op de kop getikt voor 25 dollar.. Ik zag goede reviews.. maar verder geen idee.. Iemand ervaring of andere wijsheden?
Wat wel leuk is, is dat je er twee kunt synchroniseren en dan samen als 1 pairen op je telefoon.. zodat het signaal naar beide gaat.. (ik weet alleen niet of het echt gescheiden stereo is of dat ie het signaal gewoon kopieert)

Toen bedacht ik dat ik eigenlijk wel nieuwe kisten wou.. maar ze te weinig draag om 90 euro neer te leggen.. Dus nu we toch bezig zijn ook maar een stel van Ali uitgezocht.. Als ze nou ook nog de goede maat zijn.. en niet eentje een paar maten kleiner dan de ander, ben ik weer blij..
https://www.aliexpress.co(...)4a2a9d7e38771a9950b7

Tot zover mijn aliverhali
En net beide bezorgd binnen 9 dagen, de Mifa is nog onderweg.. (en nog andere meuk tussendoor besteld, hoesje en handschoenen)

Boots kwamen in zo'n keiharde luchtsleuven verpakking, daardoor zitten er nog wat vouwen in het leer van de tong.. maar na invetten en dragen gaan die er wel uit.. voor 27 euro heb ik er nu al dik lol van..

jEm8Lt7.jpg

oEXE15e.jpg

De mooie sokken met dank aan oma O+

Scherm kwam goed verpakt in een piepschuim doos:

Nx9YAMU.jpg

Edit: En scherm gefixed.. Lekker simpel zelf te doen met het meegeleverde gereedschap en een youtube filmpje.. Met zo'n complete voorkant hoef je alleen de techniek over te zetten zonder geklooi met warmte of fohn..
Nu heb ik dus een zwart scherm met goudkleurige achterkant.. zo is de Redmi 4x nooit geleverd.. :P

tt3kW96.jpg

De scheuren waren niet zo'n punt.. maar de onderste knoppen werkten niet meer.. :')
En nu blijven mn vingers ook heel in elk geval.. Overal fijne glassplintertjes is ook maar niets..

[ Bericht 1% gewijzigd door Zolderkamer op 21-12-2018 00:39:45 ]
wesselbraaksmavrijdag 21 december 2018 @ 22:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2018 15:43 schreef Posergoth6667 het volgende:
Hebben andere mensen ook problemen dat het lang duurt voordat pakketten aankomen? Ik wacht nog op zo'n 20 pakketjes sinds begin november, besteld bij meerdere websites (banggood, gearbest en aliexpress). Het duurt bijzonder lang. Normaal is het klokslag 3 weken, ongeacht waar ik het bestel.
Wacht hier nog op 10 pakjes van Aliexpress.
Eerste is van 11 november, maar ook een pakje van 26 november is ook nog niet binnen.
Lang geleden trouwens :7

[ Bericht 7% gewijzigd door wesselbraaksma op 21-12-2018 22:34:48 ]
Posergoth6667zaterdag 22 december 2018 @ 15:12
afgelopen 2 dagen is bijna alles binnen gekomen. De bezorger moet wel hebben gedacht.
psycoxlzaterdag 22 december 2018 @ 20:47
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2018 16:22 schreef Bacchus1980 het volgende:
Weet iemand de reden waarom Gearbest geen zakmessen (in Nederland legale versies) meer naar Nederland verzend? De Ganzo messen moeten erg goed zijn, en bij Gearbest netjes in prijs.

Ik kreeg vandaag de melding dat verzending naar Nederland niet meer mogelijk is. BelgiŽ kan ik wel selecteren dus niet iets Europeesch.
Ik hoop op iets tijdelijks.
Heb net me nieuwe ganzo mes binnen gekregen via aliexpress. Wat een super ding.
Schnitzelsmaandag 24 december 2018 @ 19:55
Op het werk hebben wij portofoons van Motorola CLP 446 een stuk of vijftien. Helaas slijten deze nog best regelmatig door ruw gebruik. Nu was ik aan het denken, kunnen deze portofoons niet met een goedkoop alternatief kan herstellen.

Heeft iemand van jullie een idee of iets vergelijkbaars in China ts krijgen is?

motorola-clp-446-photo4.jpg
BadderHaringdinsdag 25 december 2018 @ 11:35
Iemand hier met de Xiaomi 15,6inch Intel i5 laptop die zijn ervaringen wil delen? Is nu onder de 600 te koop op AliExpress en dan wordt het wel interessant, zeker omdat hij schoot uit Frankrijk.
RobertNLdinsdag 25 december 2018 @ 20:43
Heb er zelf geen een. Maar ken wel iemand die er eentje heeft,bevalthem prima. Kwam alleen met een Chinese Windows maar die was vrij simpel te vervangen.

Was zelf best te spreken over de bouwkwaliteit, ding voelt wel solide aan. Zeker voor 600 euro lijkt het mij inderdaad geen slechte koop.
Jonmenwoensdag 26 december 2018 @ 00:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2018 11:35 schreef BadderHaring het volgende:
Iemand hier met de Xiaomi 15,6inch Intel i5 laptop die zijn ervaringen wil delen? Is nu onder de 600 te koop op AliExpress en dan wordt het wel interessant, zeker omdat hij schoot uit Frankrijk.
I7 16GB hier. (Veel) zwaarder als de 13,3 inch. Maar je voelt wel echt de kwaliteit van het product.
Maar wat wil je als ervaring weten? Het is en blijft een gewone laptop zoals zovele.
Tjackadonderdag 27 december 2018 @ 01:25
Ik zoek een goede camera voor de voordeur. Iemand suggesties?
Zolderkamerdonderdag 27 december 2018 @ 18:51
En de MiFa net bezorgd..

Eerste indruk:
Geen slecht geluid en wat gaat dat ding hard voor die grootte..

Het geluid is een beetje op middentonen gericht maar op afstand tegen een muur of wand klinkt ie al een stuk donkerder/warmer
Hij heeft meer power dan de Earson ER-151 en de Enusic 003 (daarmee kan ik hem vergelijken want die twee heb ik ook)
Klank ligt ergens aan de Earson kant van die twee.. (Waar de Enusic ronduit schel klinkt naar mijn mening)
De Earson klinkt qua geluidsontwerp net een tikkeltje warmer (vind ik persoonlijk wel lekker maar is niet altijd gunstig)
De MiFa is echt wel een stuk beter qua niveau; het klinkt meer defineerbaar, het geluidsontwerp is meer een allemansvriend.. (waar de Earson tegen wollig aan zat)

Wat ook ideaal is, is dat er geen knoppen op zitten die makkelijk stuk gaan, zoals de powerswitch van de Earson.. die het bij mij vrij snel begaf helaas..
Bij de MiFa is dat net als alle andere knoppen een rubberized drukknop.. en zitten ze allemaal makkelijk bereikbaar bovenop de speaker..
Misschien is het een nadeel dat ze slecht te zien of te voelen zijn, maar als je weet waar welke
knop zit dan is dat ook geen punt..

Hij heeft een ledje die niet heel je kamer verlicht of een stip op je plafond maakt, maar een mooi zwak ledje die verder wel gewoon duidelijk zichtbaar is..

Qua design en vorm vind ik hem aardig geslaagd, de driehoeksvorm is de meest ideale vorm voor dit soort speakers naar mijn mening..
De 3,5mm, micro usb aansluitingen en het microsd slot zitten allen achter een rubber deurtje waar je zonder lange nagels een beetje moeite voor moet doen om open te krijgen.. maar daardoor zitten ze wel netjes beschermd tegen invloeden van buitenaf..

Van de accuduur heb ik geen nog geen idee maar volgens mij zit dat wel goed..

Tot zo ver ben ik erg tevreden over het ding!
shiznutsdonderdag 27 december 2018 @ 19:13
Nice going.

Als je ergens die gouden aluminium Xiaomi speaker op de kop kunt tikken... dat is denk ik in de laatste jaren m'n favo geweest (ook andere Xiaomi speakers geprobeerd, zijn in vergelijking best meuk). Deze zomer in een publieke BBQ-zone wezen BBQ-en en ook de buurtjes waren zeer gecharmeerd en onder de indruk van dat ding. Had ook ooit eens een UE Boom 360 (Ultimate Ears) gehaald... die ging direct terug. De UE Boom 2 is echter een forse upgrade waar ik wel tevreden mee ben ook. Af en toe voor -50% op Amazon enz. Heb ook een BOSE SoundLink Micro. Dies ook wel ok.
Zolderkamerdonderdag 27 december 2018 @ 20:10
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2018 19:13 schreef shiznuts het volgende:
Nice going.

Als je ergens die gouden aluminium Xiaomi speaker op de kop kunt tikken... dat is denk ik in de laatste jaren m'n favo geweest (ook andere Xiaomi speakers geprobeerd, zijn in vergelijking best meuk). Deze zomer in een publieke BBQ-zone wezen BBQ-en en ook de buurtjes waren zeer gecharmeerd en onder de indruk van dat ding. Had ook ooit eens een UE Boom 360 (Ultimate Ears) gehaald... die ging direct terug. De UE Boom 2 is echter een forse upgrade waar ik wel tevreden mee ben ook. Af en toe voor -50% op Amazon enz. Heb ook een BOSE SoundLink Micro. Dies ook wel ok.
Ja maar die zijn allemaal wel vrij prijzig geloof ik.. Deze was 20 euro bij Alie (met wat nieuwe user, store coupons en cashback bij shopbuddies)
Hier kun je trouwens een tweede aankoppelen dan ziet de telefoon het als 1 speaker.. weet alleen niet of dan stereo of twee keer mono is..

Ik wou eigenlijk de Sansui maar die was vrijwel uitverkocht (of opeens heel duur)
Deze is qua behuizing wel steviger.. en alle aansluitingen achter een kleppie is ook wel fijn..
Dat van die Xiaomi's wist ik.. Vandaar dat ik die links heb laten liggen, was me te veel gedoe om uit te zoeken welke nou precies de goede was..
Op youtube sterft het trouwens van de speakers dus dat maakt de keuze ook niet makkelijk (de meeste zijn ook ver boven het budget tot een euro of 30)
RobertNLzaterdag 29 december 2018 @ 15:40
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2018 01:25 schreef Tjacka het volgende:
Ik zoek een goede camera voor de voordeur. Iemand suggesties?
quote:
0s.gif Op zondag 11 november 2018 21:38 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Zie m'n post op Tweakers.
Dit is de beste suggestie. Heb hem nu een poosje hangen en dat bevalt prima.
Zoom, goed zicht gedurende de nacht.

Wat betreft een alarm systeem kan je tegenwoordig best veel kanten op.

Je hebt natuurlijk de deticated alarmcentrale dingen met kabeltjes etc. Maar ook aan je home automation kan het tegenwoordig veel sensoren koppelen.

Je hebt ook best redelijke goedkope (semi) draadloze alarmsystemen. ook bij de action verkopen ze deze tegenwoordig :

https://www.action.com/nl-nl/p/chuango-wifi-alarmsysteem-/

Zelf heb ik een aantal vergelijkbare systeempjes gehad/getest/geplaatst.
Eentje van aliexpress:

§ 30,52 41%OFF | Gratis Verzending! IOS Android APP Controle Draadloze Home Security GSM Alarmsysteem Intercom Afstandsbediening Autodial Sirene Sensor Kit
https://s.click.aliexpress.com/e/llEPD5JA3
Simpel, en instellen gaat via sms of het schermpje. Werkt maar niets bijzonders.

Daarna deze gehad:
Digoo 349.038 433 MHz Draadloze GSM & WIFI DIY-accessoires Smart Home Security alarmsysteemkits
https://banggood.app.link/CyVSmyYP2S

Werkt prima, met een (matige) app die instellen een stuk makkelijker maakt. Eigenlijk ook geen klachten over, eerste waar ik ook een aantal bedrade sensoren aan had zitten. Stuk veiliger dan een draadloze oplossing natuurlijk.

Die heeft nu een opvolger gekregen:
DIGOO DG-HAMA Alle Touchscreen Alexa Versie 433 MHz 2G & GSM & WIFI DIY Smart Home Security Alarmsysteem Kits
https://banggood.app.link/rfFsEs9P2S
Iets betere app, werkt eigenlijk verder vergelijkbaar. Mooie sensoren meegeleverd. Geen klagen over gehad.

Maar ook eer verleden tijd, want heb nu deels (bedraad) gekoppeld aan ander systeem. En het andere deel via een xiaomi hub (in de toekomst via hass.io)
Dirkos1987maandag 31 december 2018 @ 11:08
Ik ben opzoek naar "simpele" bluetooth oordopjes. Van mij hoeft het allemaal niet het perfecte geluid te hebben, het is puur voor wat muziek tijdens het hardlopen.
Uiteraard is wel een belangrijk punt de bluetooth verbinding, deze moet wel uiteraard goed werken zonder problemen.

Na wat klein speur werk kwam ik op deze uit:
https://www.gearbest.com/(...)800.html?wid=1349303
Heeft iemand ervaring met zulke oordopjes uit China? En eventueel alternatieven?
Mustamaandag 31 december 2018 @ 18:20
Hier helaas nog geen orders ontvangen van 26 november, 3 stuks van banggood. Weet iemand wat de reden is dat het telkens langer lijkt te duren bij Banggood? Of is dit nu een standaard termijn? Paar maanden geleden kwam alles binnen 2 weken hier
ThaBrainmaandag 31 december 2018 @ 23:21
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2018 11:08 schreef Dirkos1987 het volgende:
Ik ben opzoek naar "simpele" bluetooth oordopjes. Van mij hoeft het allemaal niet het perfecte geluid te hebben, het is puur voor wat muziek tijdens het hardlopen.
Uiteraard is wel een belangrijk punt de bluetooth verbinding, deze moet wel uiteraard goed werken zonder problemen.

Na wat klein speur werk kwam ik op deze uit:
https://www.gearbest.com/(...)800.html?wid=1349303
Heeft iemand ervaring met zulke oordopjes uit China? En eventueel alternatieven?
Ik heb al een tijd Mpow Cheetah voor het hardlopen en ben er erg tevreden over. Destijds gekocht via Amazon. De prijs verschilt niet veel met hetzelfde model uit China laten komen, maar je hebt ze een stuk sneller in huis. Dan kan je eerder beginnen aan je goede voornemen 😉
tongytongylickylickywoensdag 2 januari 2019 @ 07:06
Ik heb/ ga vandaag een brief ontvangen van PostNL met de boodschap ‘wij hebben een pakket voor u uit het buitenland’. Ik kan het pakket binnen 14 dagen ophalen met een geldig legitimatiebewijs. Heeft iemand eerder zo’n bericht gehad ipv dat het pakket gewoon wordt afgeleverd op het huisadres? Ik ben bang dat ik inklaringskosten of douanekosten moet betalen dit terwijl het pakket (duikbril) voor §13 is gekocht op Ali.
Miniemwoensdag 2 januari 2019 @ 07:11
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2019 07:06 schreef tongytongylickylicky het volgende:
Ik heb/ ga vandaag een brief ontvangen van PostNL met de boodschap ‘wij hebben een pakket voor u uit het buitenland’. Ik kan het pakket binnen 14 dagen ophalen met een geldig legitimatiebewijs. Heeft iemand eerder zo’n bericht gehad ipv dat het pakket gewoon wordt afgeleverd op het huisadres? Ik ben bang dat ik inklaringskosten of douanekosten moet betalen dit terwijl het pakket (duikbril) voor §13 is gekocht op Ali.
Dan moet je betalen idd :)
Eric_Cantonawoensdag 2 januari 2019 @ 07:15
Nee joh, dan had dat er wel bij gestaan. Een deel van de pakketten wordt direct op 't postkantoor afgeleverd, heeft vorig jaar ergens vermeld gestaan. Er is geen pijl op te trekken welke pakketten wel en welke niet zo afgeleverd worden.
Metalfreakwoensdag 2 januari 2019 @ 11:32
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 07:11 schreef Miniem het volgende:

[..]

Dan moet je betalen idd :)
Nee hoor, dat is voor die pakketjes die gewoon bij het postkantoor worden afgeleverd.

Als je douanekosten moet betalen krijg je een brief thuis met daarin een instructie hoe je aan moet geven hoeveel het pakket gekost heeft. Wat overigens ook geen garantie is dat je die kosten moet betalen, want ik had laatst een IP-camera met zo'n brief, maar omdat die onder de 22 euro zat, werd 'ie uiteindelijk gewoon doorgestuurd zonder extra kosten.
bakkerbartmethistoriewoensdag 2 januari 2019 @ 23:37
quote:
14s.gif Op donderdag 27 december 2018 19:13 schreef shiznuts het volgende:
Nice going.

Als je ergens die gouden aluminium Xiaomi speaker op de kop kunt tikken... dat is denk ik in de laatste jaren m'n favo geweest (ook andere Xiaomi speakers geprobeerd, zijn in vergelijking best meuk). Deze zomer in een publieke BBQ-zone wezen BBQ-en en ook de buurtjes waren zeer gecharmeerd en onder de indruk van dat ding. Had ook ooit eens een UE Boom 360 (Ultimate Ears) gehaald... die ging direct terug. De UE Boom 2 is echter een forse upgrade waar ik wel tevreden mee ben ook. Af en toe voor -50% op Amazon enz. Heb ook een BOSE SoundLink Micro. Dies ook wel ok.
Voor 40 euro ook hier gewoon in Nederland verkrijgbaar: https://www.xiaomiproduct(...)ew.html?id=136343888
dimmakdonderdag 3 januari 2019 @ 16:08
Weet iemand toevallig goede, nie tal te dure USB C headphones? Veel knockoffs op aliexpress als ik het zo goed zie, dus durf niet zomaar wat te bestellen.
Downstarvrijdag 4 januari 2019 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2019 16:08 schreef dimmak het volgende:
Weet iemand toevallig goede, nie tal te dure USB C headphones? Veel knockoffs op aliexpress als ik het zo goed zie, dus durf niet zomaar wat te bestellen.
Ik heb in een sale een keer de BLUEDIO T5 gehaald voor 25 euro ofzo.
Bluetooth of USB C over ear headphone. Prima bouw kwaliteit en een heel aardig geluid!

Er zit ANC(active noice canceling) op, die werkt ansich prima, alleen wordt met de default setting het geluid er niet mooier op! Met een beetje pielen met de equalizer op je telefoon ofzo kan het wel wat beter worden, maar echt goed is het niet. Dus als je dat niet nodig hebt en gewoon de headphone zelf wil gebruiken is dat best een leuk ding ;)!

T4 is er ook, die schijnt iets meer naar de bass kant te gaan.
de T5 is meer gericht op helderheid zeg maar. Komt dus beter uit de verf met zang en overall melodieŽn. ^O^

Er is ook een nieuwere T6, maar daar kan ik weinig over vertellen ;)..

Staan wel een hoop reviews op Youtube/google over beide modellen :)
Xetranvrijdag 4 januari 2019 @ 18:39
Iemand ervaringen met van die stopcontact extenders met Google home integratie dat ik ze vanaf mijn smartphone kan activeren?

Misschien beter niet aan te schaffen bij onze rode vrienden vanwege veiligheid, maar IKEA heeft ze voorlopig niet leverbaar..

Ik weet dat sonoff goed is, maar dan moet je knutselen en dat doe ik liever niet..
RobertNLzaterdag 5 januari 2019 @ 09:06
quote:
1s.gif Op woensdag 2 januari 2019 07:15 schreef Eric_Cantona het volgende:
Nee joh, dan had dat er wel bij gestaan. Een deel van de pakketten wordt direct op 't postkantoor afgeleverd, heeft vorig jaar ergens vermeld gestaan. Er is geen pijl op te trekken welke pakketten wel en welke niet zo afgeleverd worden.
Hier zijn ze er alweer mee gestopt lijkt.

quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:52 schreef Downstar het volgende:

[..]

Ik heb in een sale een keer de BLUEDIO T5 gehaald voor 25 euro ofzo.
Bluetooth of USB C over ear headphone. Prima bouw kwaliteit en een heel aardig geluid!

Er zit ANC(active noice canceling) op, die werkt ansich prima, alleen wordt met de default setting het geluid er niet mooier op! Met een beetje pielen met de equalizer op je telefoon ofzo kan het wel wat beter worden, maar echt goed is het niet. Dus als je dat niet nodig hebt en gewoon de headphone zelf wil gebruiken is dat best een leuk ding ;)!

T4 is er ook, die schijnt iets meer naar de bass kant te gaan.
de T5 is meer gericht op helderheid zeg maar. Komt dus beter uit de verf met zang en overall melodieŽn. ^O^

Er is ook een nieuwere T6, maar daar kan ik weinig over vertellen ;)..

Staan wel een hoop reviews op Youtube/google over beide modellen :)
Prima headphones inderdaad, helaas zijn de kussentjes iets te zacht waardoor veel mensen bij lang gebruik last krijgen van pijnlijke oren.
RobertNLzaterdag 5 januari 2019 @ 09:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 18:39 schreef Xetran het volgende:
Iemand ervaringen met van die stopcontact extenders met Google home integratie dat ik ze vanaf mijn smartphone kan activeren?

Misschien beter niet aan te schaffen bij onze rode vrienden vanwege veiligheid, maar IKEA heeft ze voorlopig niet leverbaar..

Ik weet dat sonoff goed is, maar dan moet je knutselen en dat doe ik liever niet..
Knutselen met sonoff?
Je hebt toch gewoon:
https://s.click.aliexpress.com/e/b2ZlF5BE

Die werken prima, maar je hebt tegenwoordig ook iets kleinere versies:
https://www.banggood.com/(...)Alexa-p-1356981.html
Die werken ook prima (zelfde chipset als de sonoff.)
dimmakmaandag 7 januari 2019 @ 08:21
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 16:52 schreef Downstar het volgende:

[..]

Ik heb in een sale een keer de BLUEDIO T5 gehaald voor 25 euro ofzo.
Bluetooth of USB C over ear headphone. Prima bouw kwaliteit en een heel aardig geluid!

Er zit ANC(active noice canceling) op, die werkt ansich prima, alleen wordt met de default setting het geluid er niet mooier op! Met een beetje pielen met de equalizer op je telefoon ofzo kan het wel wat beter worden, maar echt goed is het niet. Dus als je dat niet nodig hebt en gewoon de headphone zelf wil gebruiken is dat best een leuk ding ;)!

T4 is er ook, die schijnt iets meer naar de bass kant te gaan.
de T5 is meer gericht op helderheid zeg maar. Komt dus beter uit de verf met zang en overall melodieŽn. ^O^

Er is ook een nieuwere T6, maar daar kan ik weinig over vertellen ;)..

Staan wel een hoop reviews op Youtube/google over beide modellen :)
Excuses, ik bedoelde dan wel echt in-ear. :)
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2019 18:39 schreef Xetran het volgende:
Iemand ervaringen met van die stopcontact extenders met Google home integratie dat ik ze vanaf mijn smartphone kan activeren?

Misschien beter niet aan te schaffen bij onze rode vrienden vanwege veiligheid, maar IKEA heeft ze voorlopig niet leverbaar..

Ik weet dat sonoff goed is, maar dan moet je knutselen en dat doe ik liever niet..
Heb zelf ook die SonOff smartsockets (dus niet knutselen) thuis en die werken prima. Maar dit Blitzowlf zien er toch wat beter uit ťn die meten het stroomgebruik. :)
Swennusdinsdag 8 januari 2019 @ 07:51
Ik ben opzoek naar een usb kabeltje om mijn galaxy s6 op te laden in de auto. Met het huidige kabeltje loopt de accu leeg ipv op te laden...

Welke kabeltjes hebben jullie goede ervaringen mee?
mscholdinsdag 8 januari 2019 @ 08:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 07:51 schreef Swennus het volgende:
Ik ben opzoek naar een usb kabeltje om mijn galaxy s6 op te laden in de auto. Met het huidige kabeltje loopt de accu leeg ipv op te laden...

Welke kabeltjes hebben jullie goede ervaringen mee?
blitzwolf kabel/autolader
dodge_911dinsdag 8 januari 2019 @ 19:04
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 08:53 schreef mschol het volgende:

[..]

blitzwolf kabel/autolader
What he said.
Op mijn YT kanaal (zie sig) vind je een hoop van hun kabeltjes getest, en ook 'n paar autoladers.
Swennusdinsdag 8 januari 2019 @ 21:32
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 08:53 schreef mschol het volgende:

[..]

blitzwolf kabel/autolader
Thnx, heb er zojuist een besteld:)
Downstardonderdag 10 januari 2019 @ 16:51
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2019 08:53 schreef mschol het volgende:

[..]

blitzwolf kabel/autolader
^O^

Hier ook de blitzwolf QC3.0 auto lader. Echter is die niet meer leverbaar lijkt het (Banggood/Aliexpress) en een ampcore kabel. Werkt super met het opladen van Samsung S8 met snellaad functie en tegelijktijdig laat hij mijn werk iphone op ^O^ .

Hier ook eerst de ellende gehad met autoladers die minder power gaven, waardoor de accu's bij flitsmeister/navigatie gewoon leegliepen... :+


ik heb nu voor de auto van mijn meisje maar een Ugreen QC3.0 lader gekocht. Ben benieuwd hoe die het doet. Schijnt ook een goed merk te zijn met betrouwbare producten.
WammesWaggelzondag 13 januari 2019 @ 22:45
Twee jaar geleden heb ik een merkloos laadkabeltje online gekocht van nog geen 30 centimeter voor een euro inclusief shipping bij DX, werkte geweldig voor mijn iPhone en de powerbank.
Ben die helaas verloren op straat.
Dus nu zoek ik een andere, ik wil best iets meer betalen voor een beetje kwaliteit.
Nu kwam ik deze tegen van het mij onbekende merk Baseus voor nog geen drie euro.
Kennen jullie dit merk? Of hebben jullie andere suggesties voor een dergelijke korte kabel?
Met het merk Hoco heb ik slechte ervaringen en bv Ugreen weer goede.


https://www.gearbest.com/(...)340.html?wid=1433363
psycoxlmaandag 14 januari 2019 @ 00:03
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2019 22:45 schreef WammesWaggel het volgende:
Twee jaar geleden heb ik een merkloos laadkabeltje online gekocht van nog geen 30 centimeter voor een euro inclusief shipping bij DX, werkte geweldig voor mijn iPhone en de powerbank.
Ben die helaas verloren op straat.
Dus nu zoek ik een andere, ik wil best iets meer betalen voor een beetje kwaliteit.
Nu kwam ik deze tegen van het mij onbekende merk Baseus voor nog geen drie euro.
Kennen jullie dit merk? Of hebben jullie andere suggesties voor een dergelijke korte kabel?
Met het merk Hoco heb ik slechte ervaringen en bv Ugreen weer goede.


https://www.gearbest.com/(...)340.html?wid=1433363
Baseus is ook een goed merk.
Metalfreakmaandag 14 januari 2019 @ 08:30
quote:
1s.gif Op maandag 14 januari 2019 00:03 schreef psycoxl het volgende:

[..]

Baseus is ook een goed merk.
Klopt, afgelopen weekend nog een Micro USB kabel van binnen gekregen. Werkt perfect en beste van alles: het is een reversible Micro USB kabel, dus het maakt niet uit hoe je die in de USB poort van de telefoon steekt. Quick Charging werkt ook gewoon.

Besteld via de originele Baseus shop op AliExpress.
bd-casemodmaandag 14 januari 2019 @ 12:51
Iemand toevallig nog een coupon voor de Xiaomi Mi Smart Robot Vacuum Cleaner International Version ?

Goedkoopste die ik kan vinden is 256 euro bij gearbest, paar weken terug hadden ze een coupon en kwam hij uit op 240 euro meende ik.

Anders moet ik wachten tot ze weer met coupons gooien ben ik bang.
GuitarJJzaterdag 19 januari 2019 @ 13:18
Is er hier iemand die een Xiaomi luchtreiniger (Mi Air Purifier) heeft?

Ik ben wel benieuwd of het stofvorming in huis voorkomt. Ik heb namelijk stoffen meubels, een vloerkleed en een kat, wat er voor zorgt dat je toch best vaak doe boel moet afstoffen.
shiznutszaterdag 19 januari 2019 @ 14:57
In Shanghai eentje in m'n hotelkamer gehad.
Volgens het verkooppraatje op hun site lijkt het erop dat het effectief moet zijn.
Persoonlijk lijkt het me nou niet echt dat dat nou stofvorming voorkomt.
BadderHaringzaterdag 19 januari 2019 @ 16:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:18 schreef GuitarJJ het volgende:
Is er hier iemand die een Xiaomi luchtreiniger (Mi Air Purifier) heeft?

Ik ben wel benieuwd of het stofvorming in huis voorkomt. Ik heb namelijk stoffen meubels, een vloerkleed en een kat, wat er voor zorgt dat je toch best vaak doe boel moet afstoffen.
Ja, daar zal zo'n apparaatje wel tegenop kunnen ja.

Prima hoor, marketingpraat. Maar beter blijf je zelf ook gewoon nadenken.
RobertNLzaterdag 19 januari 2019 @ 17:51
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 13:18 schreef GuitarJJ het volgende:
Is er hier iemand die een Xiaomi luchtreiniger (Mi Air Purifier) heeft?

Ik ben wel benieuwd of het stofvorming in huis voorkomt. Ik heb namelijk stoffen meubels, een vloerkleed en een kat, wat er voor zorgt dat je toch best vaak doe boel moet afstoffen.
Beter gewoon een robotstofzuiger, dat is iets dat bewezen helpt tegen stof :+
mscholzaterdag 19 januari 2019 @ 17:52
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 17:51 schreef RobertNL het volgende:

[..]

Beter gewoon een robotstofzuiger, dat is iets dat bewezen helpt tegen stof :+
die maken nog niet schoon op planken enzo toch? :+
GuitarJJzaterdag 19 januari 2019 @ 22:22
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 16:01 schreef BadderHaring het volgende:

[..]

Ja, daar zal zo'n apparaatje wel tegenop kunnen ja.

Prima hoor, marketingpraat. Maar beter blijf je zelf ook gewoon nadenken.
Dat is ook de reden dat ik het vraag, in plaats van op goed vertrouwen er meteen eentje aanschaf ;)
J.B.zondag 20 januari 2019 @ 13:32
Gevonden op Pepper voor de geÔnteresseerden:
https://nl.pepper.com/aanbiedingen/xiaomi-mi-band-2-92889

quote:
De Mi Band 2 staat momenteel in de uitverkoop via AliExpress voor slechts 12,86 euro (verkocht door officiŽle Xiaomi Store) Laagste prijs elders is volgens mij Kruidvat voor 19,99.
KdwPPrmaandag 21 januari 2019 @ 12:42
19 november een bestelling gedaan bij Banggood en nog niks geleverd. 2 weken geleden contact gehad met Bangood en die vertelde mij dat ik moest wachten tot het 60 dagen later was. Ik heb netjes gewacht en vandaag vertellen ze mij doodleuk dat ik een verzekering had moeten afsluiten en dat ik verder niks vergoed krijg.

"We are sorry to inform you that without shipping insurance, you will solely be responsible for this situation. For more details, please click at the link below: https://www.banggood.com/Search_hl69_at648. We kindly suggest you to purchase a shipping insurance next time."

Ik dacht dat dit altijd werd vergoed of opnieuw opgestuurd? Ik heb betaald via Paypall dus wat is mijn beste optie nu? Refund via Paypal?
eddepetfoktmaandag 21 januari 2019 @ 14:26
[quote]0s.gif Op maandag 21 januari 2019 12:42 schreef KdwPPr het volgende:
19 november een bestelling gedaan bij Banggood en nog niks geleverd. 2 weken geleden contact gehad met Bangood en die vertelde mij dat ik moest wachten tot het 60 dagen later was. Ik heb netjes gewacht en vandaag vertellen ze mij doodleuk dat ik een verzekering had moeten afsluiten en dat ik verder niks vergoed krijg.

"We are sorry to inform you that without shipping insurance, you will solely be responsible for this situation. For more details, please click at the link below: https://www.banggood.com/Search_hl69_at648. We kindly suggest you to purchase a shipping insurance next time."

Ik dacht dat dit altijd werd vergoed of opnieuw opgestuurd? Ik heb betaald via Paypall dus wat is mijn beste optie nu? Refund via Paypal?
[/quote]

BG is ook niet meer wat het geweest is. Ze proberen je gewoon af te poeieren. Gewoon blijven volhouden en PayPal inschakelen.

Ik heb hetzelfde gehad met een telefoon. Ze wilden me eerst afschepen met een paar punten en later alleen de verzendkosten terugbetalen. Ik heb toen PP ingeschakeld, alleen toen kwam de telefoon na 2 maanden en een paar dagen alsnog binnen en was het toch opgelost!
RobertNLmaandag 21 januari 2019 @ 19:19
Gewoon claimen inderdaad!
KdwPPrdinsdag 22 januari 2019 @ 14:42
Ik heb een claim ingediend bij Paypall. Toch wel jammer dat het op die manier moet.
nostrazondag 27 januari 2019 @ 12:19
Toch maar eens een robotstofzuiger bij Gearbest besteld. Pakketje is volgens de track and trace rond de kerst afgeleverd, maar ik heb niets ontvangen. Verzoek om bewijs van aflevering toe te sturen wordt niets mee gedaan en uiteindelijk bieden ze 50% refund, want "we shipped in good faith". :')

Dan maar via PP claimen, wel laatste keer GB voor mij. En DHL mag zijn bezorger nog eens kritisch gaan bekijken.
Downstarmaandag 28 januari 2019 @ 17:40
quote:
8s.gif Op zondag 27 januari 2019 12:19 schreef nostra het volgende:
Toch maar eens een robotstofzuiger bij Gearbest besteld. Pakketje is volgens de track and trace rond de kerst afgeleverd, maar ik heb niets ontvangen. Verzoek om bewijs van aflevering toe te sturen wordt niets mee gedaan en uiteindelijk bieden ze 50% refund, want "we shipped in good faith". :')

Dan maar via PP claimen, wel laatste keer GB voor mij. En DHL mag zijn bezorger nog eens kritisch gaan bekijken.
Hmm. Is dit wel een claim die je bij GB zou mogen neerleggen :? .
Zij zien niet anders dan een tracking die geupdate is als 'Delivered' en moeten dan jou maar geloven dat het pakket er niet is. Dit lijkt me eerder een case die je met DHL moet oppakken als zij aangeven dat het pakket bezorgd is. Waar is het dan nu ;)?
THEFXRvrijdag 1 februari 2019 @ 19:54
Hoe lang duurt het chinese nieuw jaar?
THEFXRvrijdag 1 februari 2019 @ 19:58
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2019 17:40 schreef Downstar het volgende:

[..]

Hmm. Is dit wel een claim die je bij GB zou mogen neerleggen :? .
Zij zien niet anders dan een tracking die geupdate is als 'Delivered' en moeten dan jou maar geloven dat het pakket er niet is. Dit lijkt me eerder een case die je met DHL moet oppakken als zij aangeven dat het pakket bezorgd is. Waar is het dan nu ;)?
verzender is verantwoordelijk, die hebben dhl uitgekozen
dodge_911zaterdag 2 februari 2019 @ 11:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2019 19:54 schreef THEFXR het volgende:
Hoe lang duurt het chinese nieuw jaar?
Even lang als het onze, 365 dagen meestal
CoordinatedAjarArizonaalligatorlizard-size_restricted.gif

Volgens welingelichte bron tot 10 feb. officieel.
shiznutszaterdag 2 februari 2019 @ 12:31
OP:
quote:
SPOILER: Verzendduur gedurende (Chinese) feestdagen
[..]
Hier een overzicht overgenomen uit de 'Circular on the Arrangement of Certain Holidays'
[..]
~ https://www.china-briefin(...)ina+holiday+schedule
-> https://www.china-briefing.com/news/chinas-2019-holiday-schedule/https://www.china-briefin(...)19-holiday-schedule/

China%E2%80%99s-2019-Official-Holiday-Schedule_white.png
CNY-2019-tablet.jpg
THEFXRzaterdag 2 februari 2019 @ 16:12
quote:
tnx, woe iets besteld en niet voor de holidays verzonden, dus ik moet nog meer dan een week wachten
tokko1zaterdag 2 februari 2019 @ 22:10
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 16:12 schreef THEFXR het volgende:

[..]

tnx, woe iets besteld en niet voor de holidays verzonden, dus ik moet nog meer dan een week wachten
Maak daar een maandje van. Na de holiday's is het hele land in chaos en duurt alles drie keer zo lang ;)
THEFXRzaterdag 2 februari 2019 @ 23:17
quote:
16s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 22:10 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Maak daar een maandje van. Na de holiday's is het hele land in chaos en duurt alles drie keer zo lang ;)
;(
RobertNLzondag 3 februari 2019 @ 00:06
quote:
16s.gif Op zaterdag 2 februari 2019 22:10 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Maak daar een maandje van. Na de holiday's is het hele land in chaos en duurt alles drie keer zo lang ;)
Meh, hangt er vanaf, afgelopen jaar had ik iets een weekje na cny al binnen. De chaos van jaren geleden is er een stukje minder heb ik het idee.
Of dat zit hem erin dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van postnl en belgium post.
_Sukkelzondag 3 februari 2019 @ 12:32
Heeft iemand nog tips voor een goede usb-c kabel van 20-30 cm? Ik had deze bij Banggood besteld, maar kreeg een mailtje dat ze niet op voorraad zijn. Op site staat echter doodleuk dat ze nog in stock zijn. BG is ook niet meer wat het geweest is :N
shiznutszondag 3 februari 2019 @ 13:07
Ga naar AliExpress (of Amazon.de) en bestel een kabeltje bij een van de grote merken (eigen Ali Brand Store).
Personally een fan van UGreen , die hebben goldplated kabels en daar heb ik betere ervaring mee dating back to the microUSB days. :P Maar Anker, Orico, Blitzwolf, Tronsmart, WSKEN, McDodo, ROCK, it's pretty much all good.
RobertNLzondag 3 februari 2019 @ 22:29
Een nadeel van die ugreen kabels was dat ze van die weekmakers gebruiken die gaan plakken.
Pakte laatst zo'n kabeltje van een anderhalf jaar/2 jaar oud en die plakte behoorlijk, idem voor een tweede uit die batch.
Ze hebben het probleem dat al die softtouch apparaten uit 2000 ook hadden, best vervelend :D
JeSuisDroppiezondag 3 februari 2019 @ 22:39
Iemand ervaring met sportwatches uit China ? Ik zoek gewoon een simpel dingetje wat mp3 afspeelt en met een bluetooth koptelefoontje verbinding kan maken, maar soms staat er mp3 speler functie vernoemd terwijl dat gewoon remote Control is. Misschien heeft iemand hier ervaring met watches?
tokko1zondag 3 februari 2019 @ 22:45
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:39 schreef JeSuisDroppie het volgende:
Iemand ervaring met sportwatches uit China ? Ik zoek gewoon een simpel dingetje wat mp3 afspeelt en met een bluetooth koptelefoontje verbinding kan maken, maar soms staat er mp3 speler functie vernoemd terwijl dat gewoon remote Control is. Misschien heeft iemand hier ervaring met watches?
Amazfit watches zijn misschien iets in het hogere segment maar heb je wel gps, muziek, bluetooth etc. plusminus honderd euro. En betrouwbare partij (Xiaomi/Amazfit).
JeSuisDroppiezondag 3 februari 2019 @ 22:52
quote:
16s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:45 schreef tokko1 het volgende:

[..]

Amazfit watches zijn misschien iets in het hogere segment maar heb je wel gps, muziek, bluetooth etc. plusminus honderd euro. En betrouwbare partij (Xiaomi/Amazfit).
Is dat gewoon een ingebouwde mp3 speler? Want dan ga ik die ff checken. Als ik er zelf wat muziek op kan plempen kan spotify me gestolen worden.
shiznutsmaandag 4 februari 2019 @ 00:08
Mobvoi ( https://www.mobvoi.com/benelux/ ) had tijdens CES2019 twee nieuwe smartwatches geteased. Die zijn nu uit. Vind de TicWatch S2 er wel tof uitzien (ingebouwde GPS, zwemproef, etc).

KO8mgvf.png

Reviews vinden het echter te weinig vooruitgang van wat ik zo zie. Wat voornamelijk aan WearOS zelf ligt. Men schijnt Samsung's approach meer te waarderen. Sidenote; nog altijd pissed dat Pebble niet meer is. }:|

-- btw, als het je alleen op mp3/bluetooth gaat, je hebt best gave spelertjes op AliExpress van FiiO, Shanling, Hidizs, xDuoo, Xuelin, QNGEE, Cayin, etc.

[ Bericht 9% gewijzigd door shiznuts op 04-02-2019 01:12:35 ]
Gearbestmaandag 4 februari 2019 @ 06:57
quote:
8s.gif Op zondag 27 januari 2019 12:19 schreef nostra het volgende:
Toch maar eens een robotstofzuiger bij Gearbest besteld. Pakketje is volgens de track and trace rond de kerst afgeleverd, maar ik heb niets ontvangen. Verzoek om bewijs van aflevering toe te sturen wordt niets mee gedaan en uiteindelijk bieden ze 50% refund, want "we shipped in good faith". :')

Dan maar via PP claimen, wel laatste keer GB voor mij. En DHL mag zijn bezorger nog eens kritisch gaan bekijken.
We hebben hier op FOK ook een GearBest support topic. Ik wil je hierbij helpen, maar dan moet je eerst daar een bericht plaatsen met alle informatie (ordernummer, tracking nummer en wel/geen shipping insurance). Ik weet niet of je de PP claim gaat winnen als er iemand voor getekend heeft.
tokko1maandag 4 februari 2019 @ 20:19
quote:
1s.gif Op zondag 3 februari 2019 22:52 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Is dat gewoon een ingebouwde mp3 speler? Want dan ga ik die ff checken. Als ik er zelf wat muziek op kan plempen kan spotify me gestolen worden.
Yep, gewoon MP3'tjes en een bluetooth oortje en voilŠ. Voor mij persoonlijk gebruik ik hem vooral voor tijdens het hardlopen, gps track/strava koppeling en dan lekker muziekje op hebben.
_Sukkeldinsdag 5 februari 2019 @ 10:07
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2019 13:07 schreef shiznuts het volgende:
Ga naar AliExpress (of Amazon.de) en bestel een kabeltje bij een van de grote merken (eigen Ali Brand Store).
Personally een fan van UGreen , die hebben goldplated kabels en daar heb ik betere ervaring mee dating back to the microUSB days. :P Maar Anker, Orico, Blitzwolf, Tronsmart, WSKEN, McDodo, ROCK, it's pretty much all good.
Thanks, sommige merken kende ik nog niet. Misschien toch maar de gok wagen met Ugreen en hopen dat ze niet gaan plakken :)
nostradinsdag 5 februari 2019 @ 20:55
quote:
1s.gif Op maandag 4 februari 2019 06:57 schreef Gearbest het volgende:

[..]

We hebben hier op FOK ook een GearBest support topic. Ik wil je hierbij helpen, maar dan moet je eerst daar een bericht plaatsen met alle informatie (ordernummer, tracking nummer en wel/geen shipping insurance). Ik weet niet of je de PP claim gaat winnen als er iemand voor getekend heeft.
Wil ik best doen, maar ik kan niet reageren in het topic. Lijkt dicht te zitten, terwijl er geen 300 posts zijn.
Gearbestdinsdag 5 februari 2019 @ 21:02
quote:
7s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 20:55 schreef nostra het volgende:

[..]

Wil ik best doen, maar ik kan niet reageren in het topic. Lijkt dicht te zitten, terwijl er geen 300 posts zijn.
Wel het goede topic?
CHI / [Gearbest] Gearbest Support sectie en Besteltips #11
nostradinsdag 5 februari 2019 @ 21:05
quote:
Jep. Lijkt iets met de rechten niet goed te gaan? Het reactieveld is 'weg'.

Knipsel.png
shiznutsdinsdag 5 februari 2019 @ 21:06
In de index lijkt er idd een slotje op te zitten... infolocked_n.png https://forum.fok.nl/rde/list_forumfilter/131
Gearbestdinsdag 5 februari 2019 @ 21:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 februari 2019 21:05 schreef nostra het volgende:

[..]

Jep. Lijkt iets met de rechten niet goed te gaan? Het reactieveld is 'weg'.

[ afbeelding ]
Ah zo. Dat zie ik zelf niet, maar het topic zal denk ik nog goedgekeurd moeten worden door de moderators ;)
Koekiebakkiedonderdag 7 februari 2019 @ 00:00
Ik weet niet of ik hier in het goede topic zit,maar ik heb iets besteld en het is 27 januari vertrokken uit het land van herkomst en is nu nog niet in het land van bestemming.
Moet ik me zorgen maken of gewoon rustig afwachten.Is de 2e keer dat ik iets bestel bij aliexpres en de 1e keer was het hier al met een week ongeveer.
POkp6Vel.png
0tfxJQtl.png

[ Bericht 0% gewijzigd door Koekiebakkie op 07-02-2019 00:07:59 ]
Jonmendonderdag 7 februari 2019 @ 00:24
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 00:00 schreef Koekiebakkie het volgende:
Ik weet niet of ik hier in het goede topic zit,maar ik heb iets besteld en het is 27 januari vertrokken uit het land van herkomst en is nu nog niet in het land van bestemming.
Moet ik me zorgen maken of gewoon rustig afwachten.Is de 2e keer dat ik iets bestel bij aliexpres en de 1e keer was het hier al met een week ongeveer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het pakje komt van China.
Dan moet je je pas ongerust maken als het na 30 dagen er nog niet is. Niet na anderhalve week :{
psycoxlzondag 10 februari 2019 @ 22:46
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2019 00:00 schreef Koekiebakkie het volgende:
Ik weet niet of ik hier in het goede topic zit,maar ik heb iets besteld en het is 27 januari vertrokken uit het land van herkomst en is nu nog niet in het land van bestemming.
Moet ik me zorgen maken of gewoon rustig afwachten.Is de 2e keer dat ik iets bestel bij aliexpres en de 1e keer was het hier al met een week ongeveer.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heeft vaak ook met verzend methode te maken. Ali standaard shopping is er vaak met een week. Vele andere doen daar tussen de 30 en 90 dagen over.