abonnement Unibet Coolblue
pi_183115840
Gefeliciteerd! Wat fijn dat hij er is! *O*
pi_183115873
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 12:22 schreef klaprooss het volgende:
En wisseldagen jompels *O*! Ik was gisteren 29 weken zwanger, waar blijft de tijd! Er is nog zoveel te doen :o .

Think ik duim voor een goed fijn plan, nog ffies :*
Wat moet je allemaal nog? Wij moeten ALLES nog voor de baby, maar ik ben gestresst over sint en kerst bij mijn schoonouders. Jammer dat mijn probleemoplossend vermogen weggehormoond zijn, want in plaats van dat ik zeg: ‘nee, Sinterklaas vieren als jullie weer terug zijn van vakantie, daar heb ik geen zin in’, huil ik tegen mijn man dat hij het NU moet oplossen.. :')
pi_183115988
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 22:21 schreef Ceviche het volgende:

[..]

Die bingo :o zeggen mensen echt zulke dingen? Ik ging het wel wat tactvoller brengen :+ staan wel goede tips in, heel fijn om even door te lezen ^O^
Ik kan er 14 afstrepen van die kaart :X. En nog een toevoegen, iemand die vond dat ik mij niet zo aan moest stellen want ' ze was zelf ook een half jaar bezig geweest om zwanger te worden'. Alsof je gelijk naar het ziekenhuis rent omdat het in ronde 1 niet lukt :')

Jaleesa, wat is hij mooi O+
pi_183115996
Gefeliciteerd Jaleesa!
pi_183116128
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 15:21 schreef Tink89 het volgende:
Ik voelde de baby met 16 weken, mijn placenta ligt vooraan en bovenin. Met suikertesten heb ik geen ervaring.

En het gesprek met de gyn was heel raar. Ze had m'n dossier niet gelezen en wist niet waarvoor ik kwam, zei vervolgens iets over 'heel normaal bij een tweede kindje' terwijl het de eerste is.... Bij de echo maar even aangegeven dat we niet kwamen voor een reguliere controle en toen ging ze alsnog lezen. Hebben een plan gemaakt dat bestaat uit slaaptabletjes en een inleiding. Ik wil ivm meelezers niet delen wanneer ik precies ingeleid wordt, maar de termijn is voor mij nu te overzien en dat brengt rust.
Bijzondere behandeling kreeg je daar, Tink. Fijn dat er een plan is. Hopelijk kan je nog een beetje ‘genieten’ van de dagen/uren/minuten dat jullie met nog met zn tweetjes zijn!
pi_183116210
JaleesaJoia! Wow, gefeliciteerd *O* Wat ontzettend fijn dat je kleine mannetje toch nog zo lang in je buik heeft kunnen groeien. Hij is nu echt prachtig afgebakken O+

Cholula, wat tof, een naam! Gisteren opperde mijn dochter hier weer een naam, en mijn lief zei meteen: Ohh jee, pas op, straks gaat ons kind echt zo heten. :') Het was best een toffe naam overigens, maar misschien een klein beetje awkward met de achternaam?! Ik zet hem stiekem toch ergens op de long list. Je weet maar nooit. :P
pi_183116289
Als het aan onze zoon ligt dan heet de baby straks Kiko.

Tink, ik hoop dat je je kunt vinden in het plan van de gynaecoloog. Slordig dat ze niet ingelezen was.
pi_183116781
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 21:58 schreef Cholula het volgende:
Bij de zwangerschap van Frits ben ik eerst met twee van mijn (mannelijke) collega's gaan zitten om het te vertellen, ik wist dat ze met hun partner in de medische molen zaten. Ze vonden dat prettig.

Deze keer had graag eerst iemand op de hoogte gebracht voor ik het wereldkundig maakte, maar toen ontkloonde ik mezelf. Gelukkig werd ze vrij vlot na mij zwanger O+.
O+
  dinsdag 13 november 2018 @ 09:49:04 #259
56471 pinquit
oh my lama!
pi_183117521
Ohh JJ, wat fijn, hij is er! Gefeliciteerd *O* en wow wow wat een mooierd weer O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_183117568
Daar is hij JJ, eindelijk! Hopelijk kan je nu lekker genieten na zo’n zwangerschap. Gefeliciteerd *O*
♥ J & S
pi_183117624
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 november 2018 07:27 schreef Limone het volgende:

[..]

Wat moet je allemaal nog? Wij moeten ALLES nog voor de baby, maar ik ben gestresst over sint en kerst bij mijn schoonouders. Jammer dat mijn probleemoplossend vermogen weggehormoond zijn, want in plaats van dat ik zeg: ‘nee, Sinterklaas vieren als jullie weer terug zijn van vakantie, daar heb ik geen zin in’, huil ik tegen mijn man dat hij het NU moet oplossen.. :')
Nou opzich weinig voor de baby, ik heb besloten lekker te kopen waar ik zin in heb dus dat heb ik afgelopen maand flink gedaan. Eerste pakje hebbiknnog niet dus stress! Maar klusjes in huis, even dat ene muurtje behangen of dat muurtje verven, dat kastje kopen en neerzetten en bleeeeeh. Vent klust niet ik doe alles normaal maar als we het na de baby doen dan zit ik nog zeker een jaar in deze situatie en dat kan mijn hoof nu niet aan :+ . En idd kerst en sint stress :') kado’s, eten, hoelaaaaaat en welke dag vieren we het?! Ik wil het nu vastzetten ;( _O- .
Hormonen...
♥ J & S
  dinsdag 13 november 2018 @ 10:07:10 #262
56471 pinquit
oh my lama!
pi_183117838
Hahaha! Arme klap! 't komt wel goed hoor :*

Ik ben nog een beetje kopintzand wat betreft klusjes in huis. We moeten echt nog best veel serieuze dingen voordat de baby komt, en het is natuurlijk nog laaaaaang geen eind mei :') dat blijf ik ws 4/5 maanden denken.
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
  dinsdag 13 november 2018 @ 10:30:21 #263
456899 VenusFlyTrap
vind alles leuk
pi_183118207
JJ gefeliciteerd met je mooie mannetje. Ik hoop dat de bevalling goed is verlopen en je herstel goed gaat.
pi_183118453
Wat een knap ventje Jaleesa, gefeliciteerd! En mooie naam ook :)

Ik heb serieus nog helemaal niets gekocht voor de baby (behalve 2 rompertjes).
Ik denk dat ik daar vanaf eind december/begin januari mee ga beginnen. Ben dan ongeveer 22/23 weken.
pi_183118466
quote:
0s.gif Op maandag 12 november 2018 12:33 schreef Stroopwafelmeisje het volgende:
Rebubbled, bij m'n dochter lag de placenta voor en was ik natuurlijk niet bekend met hoe het zou voelen. Rond 18 weken voelde ik de eerste beweging, weekje later wist ik zeker dat het de baby was. Deze keer ligt de placenta achter en heb ik zelf het idee dat ik de baby zelfs al rond 9 weken voelde.

Heel herkenbaar, Cho! Deze maand is ook gewoon erg druk, december zal niet veel rustiger worden. Ik kom dus ook niet echt tot rust, waardoor ik op zondagavond helemaal nog niet bijgekomen ben van de week ervoor. Maar op maandag rol je zo weer in de chaos in en voor je het weet is de week alweer voorbij.

Jeltje, ik heb ook PCOS, bij baby 1 is nooit suikeronderzoek gedaan en op de echo's leek ze gemiddeld. Bij de geboorte bleek ze 'onverwacht' groot, dus verwacht deze keer wel wat meer onderzoeken.. Wat klap zegt: vraag waarom ze het nodig vinden en leg uit waarom je twijfelt. Hoe voel je je verder?
Ik heb gevraagd waarom het nodig is en dat is vanwege de PCOS. Dan schijn je een verhoogde kans te hebben. Op de vraag waarom het dan 2x nodig zou zijn werd een beetje ontwijkend gereageerd. Eerst moest ik het doen en daarna werd gezegd dat het alleen een advies is...dus niet heel consequent.

Ik voel me verder helemaal prima. Merk wel dat mijn lichaam niet meer alles kan en ik wat meer rust moet pakken, dat heb ik er uiteraard graag voor over!
pi_183118496
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 13:38 schreef douche-eendje het volgende:
Jeltje, je kunt ook vragen of je een glucose dagcurve mag doen ipv een ogtt. Bekende van mij heeft dat gedaan, suikerdrankje was bij haar geen optie vanwege HG. Is er trouwens een reden dat je bij de gynaecoloog loopt ipv verloskundige?

Ik zal er ook wel aan mogen geloven met pcos.
Ik loop bij de gynaecoloog omdat het zwanger raken niet vanzelf is gegaan. Daar werd de diagnose PCOS gesteld en een behandeltraject aangeboden. Nadat ik zwanger raakte heb ik de keuze gekregen om of in het ziekenhuis te blijven of naar een gewone vk te gaan. Ik heb voor dat eerste gekozen omdat ik me daar het fijnste bij voel.
  dinsdag 13 november 2018 @ 10:51:54 #267
327807 Mariposas
יה&#14
pi_183118501
Gefeliciteerd jaleesajoia! *O*
No hay mal que dure cien aņos ni cuerpo que lo aguante
pi_183118525
quote:
1s.gif Op maandag 12 november 2018 18:44 schreef T.A.S. het volgende:

[..]

Toch even reageren (ik lees trouw mee maar post eigenlijk nooit): ik heb ook pcos, ben nu 30 weken zwanger na hormoonbehandelingen. Kennelijk verschilt het beleid per regio, bij mijn intake (en laatst ook bij controle) werd gezegd dat pcos volgens de richtlijn. geen reden meer is voor een suikertest dus doen ze het in mijn verloskundigenpraktijk niet meer (wel als er andere redenen zijn). Ik heb er dus helemaal geen gehad.
Een vriendin van mij is verloskundige in een andere regio, bij haar in de praktijk wordt het nog wel gedaan als je pcos hebt.
Die eerste test staat dus al ter discussie, vraag me af waarom je dan nog een keer zou moeten als de uitslag goed was...
Bedankt voor je reactie. Bijzonder dat er nog zo verschillend mee om wordt gegaan. Ik heb besloten dat ik eerst de volgende groeiecho ga afwachten. Mocht die afwijkend zijn dan kan ik de 2e test alsnog doen maar ik ga er vanuit dat dat niet van toepassing zal zijn.
  dinsdag 13 november 2018 @ 11:03:56 #269
319308 Tink89
To live is to dance
pi_183118677
Jaaaa, JJ, daar is hij dan eindelijk! Van harte gefeliciteerd :D

En nu sta ik dus op 1, wow... Ondanks dat ik al weet wanneer ik ingeleid word, voelt dat toch ineens raar. Ik wijt het aan m'n hormonen O-)

En meerdere mensen gaven aan dat ik een klacht moest of kon indienen, maar dat ga ik niet doen. De gyn was idd slordig, maar toen we eenmaal aangegeven hadden hoe de vork in de steel zat, hebben we wel een goed gesprek gehad en heeft ze me prima geholpen, inclusief wetenschappelijke onderbouwing van haar advies toen ik daarom vroeg enzo. Ik denk dat ze het gewoon heel druk had en vind het dan een beetje overdreven om een officiële klacht in te dienen omdat ze zich niet ingelezen had. We zijn allemaal mensen en behalve niet of niet goed genoeg lezen, heeft ze niets fout gedaan. Ik laat het er dan ook bij.

Overigens sliep ik op m'n magische pilletjes bijna 12 uur vannacht. Dat wordt afkicken als baby er is...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  dinsdag 13 november 2018 @ 11:11:48 #270
346653 Ceviche
Human wreckage that you love
pi_183118794
quote:
17s.gif Op dinsdag 13 november 2018 07:47 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Ik kan er 14 afstrepen van die kaart :X. En nog een toevoegen, iemand die vond dat ik mij niet zo aan moest stellen want ' ze was zelf ook een half jaar bezig geweest om zwanger te worden'. Alsof je gelijk naar het ziekenhuis rent omdat het in ronde 1 niet lukt :')

Jaleesa, wat is hij mooi O+
14 :o wat zeggen mensen toch nare dingen }:| en wat een rotopmerking zeg :{
Toen ik depressief was kreeg ik weleens te horen dat ik gewoon wat meer vitamine d moest slikken of gewoon de schouders eronder moest zetten. Toen heb ik wel besloten dat mensen dat soort dingen niet kunnen handelen en dat ik het beter voor mezelf kon houden. Bevalt best eigenlijk maar het is wel raar dat het zo 'moet'.

Jaleesa *O*

Ik koop kleertjes als ik de echt leuk vind, een kerstshirt bijvoorbeeld. Alleen wel alles in maat 62 ofzo, zonde als de baby er snel uitgroeit :') en die gratis dozen haal ik ook. Gisteren de zwangerdoos gehaald, ik was wel blij met de inhoud.
Ik kan alleen niet teveel halen omdat we nog willen/gaan verhuizen.
pi_183124489
Gefeliciteerd JJ!

Vanochtend een groeiecho gehad en de kleine loopt nogal voor. Natuurlijk ben ik dolgelukkig dat hij het goed heeft binnen, maar aiii...

Ben 29,5wk en hij werd gemeten op 32,5.Gelukkig wel op alle aspecten dat hij zo voorloopt... Zou ong. 1400gr moeten zijn, maar qua metingen komen ze uit op 1950gr...en ik moet nog 2,5mnd,help!

Over 4 wk weer een echo... Iemand ervaring met zo'n groeiend manneke?
pi_183124541
quote:
1s.gif Op dinsdag 13 november 2018 06:47 schreef JaleesaJoia het volgende:
Goedemorgen!

Na een lange radiostilte kom ik hier eventjes melden dat gisteren om 11.44 uur onze zoon Jayson Alejandro is geboren
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
O+ O+ O+ O+ O+ O+ O+
Van harte gefeliciteerd!! *O* Wat fijn dat hij er is! Wat was jouw zwangerschap zwaar, ik hoop dat de bevalling verder goed verlopen is en dat jullie nu eindelijk vol kunnen gaan genieten van dit mooie knulletje :*.
pi_183124690
JJ, gefeliciteerd! *G*

quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:46 schreef Thorinbelly het volgende:
Gefeliciteerd JJ!

Vanochtend een groeiecho gehad en de kleine loopt nogal voor. Natuurlijk ben ik dolgelukkig dat hij het goed heeft binnen, maar aiii...

Ben 29,5wk en hij werd gemeten op 32,5.Gelukkig wel op alle aspecten dat hij zo voorloopt... Zou ong. 1400gr moeten zijn, maar qua metingen komen ze uit op 1950gr...en ik moet nog 2,5mnd,help!

Over 4 wk weer een echo... Iemand ervaring met zo'n groeiend manneke?
Ja, waar onze oudste te klein was in mijn buik, was onze jongste groot. Hij is bij 38 weken en 4 dagen gehaald met een geplande keizersnede (om een andere reden dan zijn grootte). Maar als die keizersnede niet al gepland had gestaan, hadden ze me ingeleid vanwege de grootte.
Hij was bij geboorte 4010 gram.

Moet je nu ook een suikertest?
  dinsdag 13 november 2018 @ 16:26:15 #274
149959 SQ
snelle trees
pi_183125217
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2018 15:46 schreef Thorinbelly het volgende:
Gefeliciteerd JJ!

Vanochtend een groeiecho gehad en de kleine loopt nogal voor. Natuurlijk ben ik dolgelukkig dat hij het goed heeft binnen, maar aiii...

Ben 29,5wk en hij werd gemeten op 32,5.Gelukkig wel op alle aspecten dat hij zo voorloopt... Zou ong. 1400gr moeten zijn, maar qua metingen komen ze uit op 1950gr...en ik moet nog 2,5mnd,help!

Over 4 wk weer een echo... Iemand ervaring met zo'n groeiend manneke?
nee, maar wel met een meiske. Veel gedoe, suikertest op suikertest en "gedwongen" inleiding wegens monsterbaby.
Bevalling: moeiteloos in 3,5 uur, klein scheurtje, na 2 uur weer naar huis, gezonde baby van 8 pond.

Moraal: laat je niet gek maken, luister naar en vertrouw op je lichaam, het formaat van je baby zegt weinig over hoe de bevalling gaat verlopen. Laat je niks opdringen wat je zelf niet wil. Ook grote baby's worden geboren ;)
disclaimer
pi_183125467
JJ O+ Echt een moppie!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')