abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 19 juli 2019 @ 14:48:24 #151
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188004968
quote:
In Duitsland aangehouden medewerker OM had kilo's drugs in auto

Een medewerkster van het Nederlandse Openbaar Ministerie die in juni in Duitsland werd opgepakt, zit vast voor drugssmokkel. Dat bevestigt het Duitse Openbaar Ministerie in Bonn na een bericht van De Telegraaf.

De vrouw van 53 werd opgepakt in een auto die geprepareerd was voor drugssmokkel. De politie vond 2 kilo cocaïne, 6 kilo amfetamine en 10.000 xtc-pillen. Ze ontkent dat ze wist van de drugs. In de wagen zaten ook haar dochter en schoonzoon. Ook zij zijn aangehouden.

De auto werd op 18 juni op de A61 langs de kant van de weg gezet tijdens een controle, waarbij willekeurig uitgekozen auto's op een parkeerterrein werden nagekeken.

Geschorst

In Nederland is de vrouw geschorst, zegt het OM in Den Haag. Daardoor heeft ze geen toegang tot haar werkplek en de systemen van justitie.

Verder kan het Nederlandse OM geen toelichting geven op de zaak, omdat het gaat om een Duits onderzoek. Zo is niet duidelijk wat voor functie de vrouw bij het OM heeft.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 21 juli 2019 @ 22:42:28 #152
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188047398
quote:
Verslaggever Gitte Van Hoyweghen op Tomorrowland: "Praten over drugsgebruik is het nieuwe normaal aan het worden"

Drugs hebben vrijdag vermoedelijk het leven gekost aan een 27-jarige bezoeker van het dancefestival Tomorrowland in Boom. Onze reporter Gitte Van Hoyweghen sprak op het dancefestival met bezoekers en stelde vast dat er opvallend openlijk gepraat wordt over drugsgebruik. "Ik was daar zelf een beetje verbaasd over", zegt Van Hoyweghen. "De schroom rond drugsgebruik lijkt te verdwijnen, het is het nieuwe normaal aan het worden."

Nadat vorig jaar twee vrouwelijke Tomorrowland-bezoekers stierven aan een watervergiftiging na xtc-gebruik, is dit weekend vermoedelijk een 27-jarige bezoeker van het dancefestival Tomorrowland overleden na drugsgebruik.

Op het festivalterrein, provinciaal Domein De Schorre in Boom, is het nieuws bij de tienduizenden Tomorrowland-bezoekers uit de hele wereld nog niet echt doorgedrongen, stelt VRT NWS-verslaggever Gitte Van Hoyweghen vast.

Niet verbaasd

“Het verbaast me wel, want iedereen zorgt hier voor elkaar”, zegt een festivalbezoekster die helemaal uit Australië naar Boom is gekomen voor Tomorrowland. “Iedereen is vriendelijk, er is veel eerste hulp, dus ik ben wel verbaasd”, zegt ze voor de camera van VRT NWS.

Dat het overlijden vermoedelijk drugsgerelateerd is, verbaast de Australische en een vriendin die meegereisd is dan weer niet, “want iedereen neemt drugs, en niet iedereen doet dat even verantwoordelijk”, klinkt het.

Bekijk hieronder de reportage die Van Hoyweghen maakte op Tomorrowland en lees eronder verder:

Geen schroom meer

Wat Gitte Van Hoyweghen opvalt, is het gemak waarmee de festivalbezoekers op Tomorrowland over drugs praten. "Het is niet zo dat we honderd interviews hebben gedaan en dat er vijf mensen iets over wilden zeggen. Neen, dit zijn echt alle mensen die we hier als eersten gesproken hebben en die daar meteen over praatten."

Vijf jaar geleden probeerde Van Hoyweghen ook bij de festivalgangers van Tomorrowland te peilen naar drugsgebruik. "Toen wou niemand erover praten." Maar nu kreeg de verslaggever dus heel eenvoudig festivalbezoekers voor de microfoon die openlijk over drugs durven te praten.

De organisatie van Tomorrowland voert al jaren een nultolerantiebeleid tegenover drugs. Dat herhaalt woordvoerder Debby Wilmsen. Ze benadrukt dat drugs illegaal en gevaarlijk zijn, én een maatschappelijk probleem.

“We zitten hier met 80.000 mensen op het terrein. Allemaal meerderjarige festivalgangers. We hopen dat die hun gezond verstand gebruiken. Als organisatie sensibiliseren en informeren we over drugs: we zeggen dat drugs gevaarlijk zijn en dat het feestje over kan zijn als je betrapt wordt door de politie.”

Wilmsen zegt dat het festival ook een hele goede samenwerking heeft met de politie, die zoveel mogelijk op drugsbezit controleert. Ten slotte voegt Wilmsen eraan toe dat Tomorrowland zwaar investeert in mooie decors, een goeie line-up van artiesten en lekker en gezond eten. “We willen dat onze bezoekers dáár van genieten en dat drugs niet nodig zijn.”
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 23 juli 2019 @ 18:24:10 #153
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188077603
quote:
7s.gif Op zondag 21 juli 2019 22:42 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

quote:
Het was haast aandoenlijk hoe er gisteren in ‘Het journaal’ over drugs op Tomorrowland werd gesproken

Ben Van Alboom is (muziek)journalist en nightlife-expert. Hij heeft ook ooit al eens een xtc-pil genomen, maar hou dat stil.

“Gitte Van Hoyweghen, ja, als ik het zo hoor, dan wordt er daar héél open gepraat over drugsgebruik.”

“Ja, klopt, Hanne. Ik was daar eigenlijk zelf ook een beetje verbaasd over. (…) Ik heb zo het gevoel dat de schroom rond drugsgebruik een beetje aan het verdwijnen is, en dat het zo’n beetje het nieuwe normaal aan worden is.”

Had het allemaal niet zo wereldvreemd geklonken, het was haast aandoenlijk geweest hoe er gisteren in Het journaal over drugs op Tomorrowland werd gesproken. Ja, jongeren doen daar normaal over – al even. Als dat een newsflash is, dan zegt dat meer over de schroom die journalisten nog altijd hebben om op een ernstige, niet sensationele manier over drugs te berichten, dan over die jongeren. En als ik ‘jongeren’ schrijf, dan is dat inclusief iedereen die zich nog herinnert hoe het er ‘in zijn tijd’ aan toeging.

Want laten we deze dooddoener er meteen doorjagen: drugs zijn er altijd geweest. Alleen werden ze lange tijd weggezet als een randfenomeen dat niet meer dan een Jambers-reportage waard was, en dat verder wel op te lossen viel met een paar razzia’s. Desnoods met een ‘war on drugs’. Nee, echt: dappere politici zouden daar paal en perk aan stellen.

Repressie werkt NIET!

Het gevolg van ruim een kwarteeuw repressief beleid? Terwijl je er vroeger in Boccaccio (de Kompass van zijn tijd) twee uur over deed om een kwart pilletje xtc te scoren, wordt er vandaag met hele pillen (die intussen vijf tot tien keer sterker zijn) naar jouw hoofd gesmeten op de eerste de beste boerenfuif. Op zijn beurt is coke letterlijk overál – van de bankwereld tot in het voetbal. And on a sidenote: de voormalige toprepublikein John Boehner is vandaag het gezicht van de Amerikaanse cannabisindustrie. (In elf Amerikaanse staten is recreatief marihuanagebruik intussen legaal.)

Kort samengevat: een repressief drugsbeleid werkt niet. Voor de slechte verstaander: NIET! Dat wisten ze in de VS in feite al zo’n honderd jaar geleden, ten tijde van de drooglegging, die vooral een godsgeschenk bleek te zijn voor de georganiseerde misdaad. Maar zoals dat gaat in de politiek, is er meestal honderd jaar nodig alvorens ook politici tot de inzichten komen die tal van wetenschappers (en verstandige mensen die geen verkiezingen moeten winnen door met spierballen te rollen) al decennia bloody obvious noemen.

Die wetenschappers kunnen je vertellen dat door repressief op te treden de gevaren voor de gebruiker – ook jouw zoon en dochter, ja – alleen maar groter worden. Al moet je daar in feite niet voor gestudeerd hebben om te weten dat het veiliger is om gedurende de avond vier keer een kwartje van een geteste xtc-pil te nemen dan om snel een niet-geteste xtc-pil in haar geheel te slikken omdat je door een muur van zwaarbewapende politieagenten met drugshonden moet. Altijd gezellig, trouwens.

Pijnlijk

De repressieve aanpak van Belgische politici zorgt er ook al decennia voor dat mensen in dit land niet de minste voorlichting krijgen over de werking en de effecten van drugs (inclusief alcohol). Want als je écht levens wil redden, dan investeer je als overheid in een tv-programma, webreeks, podcast, whatever als Spuiten en slikken, dat in Nederland al sinds 2005 mensen – stel je voor – zonder schroom informeert over álle soorten drugs (en over seks met een grote piemel, doch dit terzijde). Bijkomend voordeel: dat bespaart reporters van de openbare omroep ietwat pijnlijke aha-erlebnissen.

U vindt dat zelf helemaal niet pijnlijk, zegt u? Dan bent u enigszins out of touch, vrees ik. Want drugs zijn vandaag inderdaad vrij normaal, en niemand schaamt zich daarvoor. (Sorry, war on drugs! Belgen zijn blijkbaar nogal pacifistisch ingesteld.) Maar in feite is dat goed nieuws! Want zelfs zonder te zijn opgegroeid met een programma als Spuiten en slikken, zijn jongeren vandaag klaar om effectief zonder schroom een volwassen gesprek te voeren over drugs.

Het probleem is dat de bijdrage van hun gesprekspartner – politici en ordehandhavers – zich op dit moment beperkt tot: “Nee! Mag niet! Is verboden!” Erg volwassen is dat niet. En nee, ik pleit er nu niet voor dat dat gesprek meteen leidt tot de decriminalisering van alle drugs (zoals in Portugal, waar het aantal drugsdoden de voorbije achttien jaar is gedecimeerd, iedereen veilig kan uitgaan omdat hij er ongemoeid zijn drugs kan laten testen, en de politie zich met serieuze zaken kan bezighouden), want dat zou uiteraard compleet belachelijk zijn. Maar op een moment dat je in de diehard Republikeinse staat Alaska legaal een joint kan opsteken, is het nu toch ook wel een béétje gênant dat wij nog altijd niet verder komen dan “Nee! Mag niet! Is verboden!”
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 24 juli 2019 @ 16:36:43 #154
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188096170
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 25 juli 2019 @ 17:22:47 #155
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188116699
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 27 juli 2019 @ 18:45:46 #156
445752 broodjepindakaashagelslag
Ik blaf niet maar ik bijt
pi_188158680
quote:
quote:
Er zijn grote zorgen over het aantal kinderen dat betrokken is bij de drugshandel. Ook worden ze steeds jonger. Het RIEC Midden Nederland, dat gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie ondersteunt, slaat alarm. Er zijn voorbeelden van 8- en 9-jarigen die geleidelijk de criminaliteit in rollen.

Het RIEC Midden Nederland pakt georganiseerde criminaliteit aan. De organisatie is zeer bezorgd over de inzet van kinderen en jongeren voor drugshandel in 39 gemeenten in de provincies Utrecht, Flevoland en Noord-Holland. "We zien een enorme aanwas van jonge jongeren. Ze doen klusjes, gaan dealen, maar er komt ook veel criminaliteit bij kijken. Ernstige criminaliteit, die uiteindelijk kan leiden tot liquidaties", zegt Remco Mulder van het RIEC. "Als we de groei nu geen halt toe roepen, dan wordt de groep steeds groter."

Honderden jongeren

Hoeveel jongeren precies zijn betrokken bij de drugshandel in het midden van het land is nog niet duidelijk, maar het gaat al gauw om honderden jongeren. Er wordt in die regio voornamelijk in cocaïne gehandeld.

Eerder concludeerde de politie al dat de handel in cocaïne toeneemt. Vorig jaar werd in de havens van Nederland en België 74.000 kilo cocaïne in beslag genomen. Het jaar daarvoor nog 55.000 kilo. Er gaat veel geld in om. Eén kilo cocaïne levert tussen de 20.000 en 35.000 euro op.

Er zijn handen nodig om al die coke te verwerken en te distribueren. Criminele organisaties werven daarom steeds meer jongeren. Mulder: "We hebben zelfs al jongens van 8 en 9 jaar gezien. Dit zijn weliswaar uitzonderingen, maar het gebeurt.

Buurtprinsen

De criminele organisaties werven de jongeren op straat, in coffeeshops, in horecagelegenheden maar ook via social media. Vaak gebeurt dit door zogenoemde 'buurtprinsen'. Dat zijn oudere jongens die een voorbeeld zijn voor de jongsten, met dure kleding en mooie horloges en auto's. De jonge jongens zijn hiervan onder de indruk en willen ook dat snelle geld."

De kinderen rollen heel geleidelijk de criminaliteit in. Er ontstaat in zo'n omgeving op straat een beeld dat het gewoon is, constateert het RIEC. Remco Mulder: "Het begint ogenschijnlijk onschuldig, door op de uitkijk te staan. Maar we horen ook signalen over heel jonge kinderen die door grote jongens gevraagd worden 'iets' mee te nemen in hun tas."

Snel geld

Steeds vaker dealen jonge jongens en plegen ze uit het niets overvallen. Mulder: "Voorheen begon iemand onderaan de ladder. Eerst kleine klusjes en later pas het grote werk. Ze slaan nu veel stappen over." Ook jongens met een goede opleiding of een prima maatschappelijke carrière komen nu in de cocaïnehandel terecht.

Wat ze allemaal drijft, is het snelle geld. "Het is aantrekkelijk omdat je makkelijk geld kan verdienen. Waarom zouden ze vakken vullen als ze in één weekend 2000 euro kunnen verdienen?", zegt Mulder. "Daarnaast is het stoer. Het wordt geromantiseerd in series en rapmuziek. Het gebruik van drugs is ook steeds normaler geworden. Jongeren durven het risico te nemen."

'We willen ze van straat halen'

Het RIEC gaat nu extra inzetten op dit probleem met een nieuw project 'Straatwaarde(n)'. Dat sluit aan bij het werk dat al gedaan wordt door verschillende instanties in de regio. Een team van twintig mensen en een speciale officier van Justitie gaat de groeiende problemen met jongeren en drugs aanpakken. Het doel is om jongeren niet alleen te straffen, maar ook op andere gedachten te brengen. Mulder: "We willen ze van straat halen of hun processen verstoren."

Dat proberen ze door in contact te komen met sleutelfiguren. Hun ouders, sportbegeleiders of mensen uit het buurthuis of de moskee. Door met hen samen te werken, hopen ze dichtbij de jongens te komen. Mulder: "We merken dat de jongens er op een geven moment uit willen. Ze zijn het zat. Als we er dan vroeg bij zijn, is de kans groter dat we ze nog terug kunnen halen."
Persoonsgerichte oplossing

Als de jongeren eenmaal in het vizier zijn, wordt gekeken naar een persoonsgerichte oplossing. Voor de één zal dat sport zijn, de ander zal meer geneigd zijn te stoppen als hij een andere opleiding kan doen. Ook scholen en ouders worden erbij betrokken. Om hun weerbaarheid te vergroten, krijgen ouders training om de problemen met hun kind bespreekbaar te maken en te leren wat ze kunnen doen. "We gaan ervoor zorgen dat ze samen gaan optrekken met bijvoorbeeld jongerenwerk en sportscholen", zegt Mulder.

Het programma 'Straatwaarde(n) is onderdeel van een speciaal regioplan dat er gekomen is in samenwerking met de 39 gemeenten, de politie, het OM en de Belastingdienst in dezelfde regio.
Wederom een zeer goede reden voor LEGALIZE *O* *O* *O* *O*
Dan is deze uitbuiting van kinderen ook niet meer aan de orde.

[ Bericht 3% gewijzigd door broodjepindakaashagelslag op 27-07-2019 18:53:44 ]
Its hard to win an argument against a smart person, but it's damn near impossible to win an argument against a stupid person
  zaterdag 27 juli 2019 @ 22:36:20 #157
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188163172
Alweer een slachtoffer van de War on Drugs:
quote:
Italië geschokt door moord op agent door Amerikaanse toeristen

In Italië is geschokt gereageerd op de moord op een agent in Rome. Hij werd door een Amerikaanse toerist zeker acht keer gestoken met een mes.

Uit een reconstructie van de politie blijkt dat twee Amerikaanse toeristen van 19 en 20 jaar in Rome op zoek waren naar een cocaïnedealer. Ze troffen een man die hen doorverwees naar de dealer. Van hem kochten de Amerikanen cocaïne, dachten ze, maar al snel bleek dat ze waren opgelicht en aspirine hadden gekregen.

Toen de Amerikanen verhaal wilden gaan halen troffen ze niet de dealer, maar wel de man die hen had doorverwezen. Ze stalen zijn rugzak en zeiden die te zullen teruggeven als ze alsnog cocaïne kregen.

De bestolen man waarschuwde de politie en zei dat hij was beroofd. Aan de twee agenten in burger die op zijn melding afkwamen, vertelde hij dat de Amerikanen 100 euro wilden in ruil voor zijn persoonlijke bezittingen. Over de onenigheid over de drugs vertelde hij niets.

In de nacht van donderdag op vrijdag ontmoette de bestolen man de Amerikanen nogmaals, waarbij ook de agenten aanwezig waren. Om nog onduidelijke redenen haalde een van de Amerikanen een mes tevoorschijn en stak zeker acht keer in op de 35-jarige agent. Die overleed later in een ziekenhuis.

De Amerikanen gingen er vandoor, maar werden later aangehouden op hun hotelkamer. Tijdens een verhoor bekende een van hen de agent te hebben neergestoken.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 31 juli 2019 @ 19:19:30 #158
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188225682
quote:
Burgemeester Terneuzen mag woning wietkweker niet dichttimmeren

De rechtbank heeft voorkomen dat de woning van een hennepkweker in Terneuzen wordt dichtgetimmerd. Volgens de rechter staat vast dat de bewoner alleen met de marihuana die hij zelf kweekt zijn hevige zenuwpijn kan bestrijden.

Na een klacht uit de buurt viel de politie in februari binnen bij de man. Op zijn zolder werd een kwekerij met in totaal veertig hennepplanten gevonden, meldt Omroep Zeeland.

Ruim een maand later maakte burgemeester Jan Lonink (PvdA) bekend dat hij de woning drie maanden wilde sluiten. De wetgeving staat burgemeesters toe om woningen of bedrijfspanden dicht te laten timmeren na een drugsvondst, om zo de teelt en handel te ontmoedigen.

Eigen kweek bleek de beste oplossing

De bewoner ging in beroep tegen het besluit. Hij vertelde de rechtbank over een verkeersongeluk uit 1998 waaraan hij blijvende zenuwpijn heeft overgehouden. "Hij heeft in overleg met zijn huisarts allerlei pijnbestrijding geprobeerd", zegt zijn advocaat Roeland Aerts. "Fysiotherapie, paracetamol, tramadol, diclofenac, cannabisolie uit de winkel en uit de coffeeshop, maar dat werkte allemaal niet. Eigen kweek van hennep bleek de beste oplossing te zijn."

Het gaat er vooral om dat eigen kweek de mogelijkheid biedt om de werkzame oliën in de juiste verhouding uit de henneptoppen te kunnen halen, zo vertelde de huisarts van de man voor de rechtbank. Uit de uitspraak blijkt dat de rechtbank in die redenering meegaat.

De rechter zegt dat het betoog van de man en zijn arts helder en consistent is, waardoor het gebruik van de oliën medisch noodzakelijk is. Met andere woorden: de man kan niet goed leven zonder de hennep van eigen kweek.

Het dichttimmeren van zijn woning is volgens de rechter een disproportionele maatregel. Het huis wordt dus niet afgesloten. De gemeente moet de proceskosten van ruim 1000 euro aan de bewoner terugbetalen.

Stevige persoonlijkheid

De vraag is wat de uitspraak voor andere thuiskwekers in Nederland betekent. De Raad voor de Rechtspraak kan zo snel geen reactie geven en ook de gemeente Terneuzen heeft nog niet gereageerd.

Advocaat Aerts hekelt vooral de 'harde opstelling' van burgemeesters zoals die van Terneuzen. "De wetgeving staat het toe dat burgemeesters overgaan tot sluiting. Maar het afgelopen jaar en ook dit jaar zetten steeds meer juristen daar vraagtekens bij, omdat burgemeesters voor eigen rechter gaan spelen. Zo ook de burgemeester van Terneuzen die, laat ik het zo zeggen, bekendstaat als 'stevige persoonlijkheid'. Volgens mij kan de uitspraak van de rechter ertoe leiden dat mensen die kunnen bewijzen dat ze de hennep echt nodig hebben voor eigen gebruik, steviger in hun schoenen staan."
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 2 augustus 2019 @ 19:32:56 #159
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188256435
quote:
Recordvangst cocaïne in Hamburg

De politie heeft in een containerschip in de haven van de Duitse stad Hamburg zo'n 4500 kilo cocaïne onderschept. Volgens de politie gaat het om een recordvangst voor Duitsland. De drugs hadden een straatwaarde van enkele honderden miljoenen euro's.

De coke zat verstopt in meer dan 200 sporttassen in een schip uit Montevideo in Uruguay dat op weg was naar Antwerpen. Volgens de vrachtbrief bestond de lading uit sojabonen.

De drugs zijn vernietigd. Volgens de douane is de vangst een gevoelige klap voor internationale drugscriminelen.
Dat is een leugen. Deze vangst maakt helemaal niets uit voor de internationale drugshandel.
quote:
Voor zover bekend is niemand opgepakt.

In heel 2018 werd in de haven van Hamburg zo'n 700 kilo cocaïne onderschept.
Dat betekend dat de handel dus flink toeneemt en de smokkelaars steeds meer aan risico spreiding doen.
quote:
De grootste vondst was toen een onderschepping van 100 kilo coke uit Brazilië. Toen zaten de drugs verstopt in dubbele bodems van twee oude Volkswagen-bussen.

Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 4 augustus 2019 @ 21:57:58 #160
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188289467
quote:
Mexican media call for more protection after three killings in a week

Journalists say blame lies in ‘grey zone’ between organised crime and authorities

Journalists in Mexico have said the new government is failing to protect them after three reporters were murdered in less than a week.

Jorge Ruiz Vázquez, a reporter with the Gráfico de Xalapa newspaper, was the latest victim, shot dead late on Friday night in Actopan, in Veracruz state. He was supposed to have received protection from state security forces but this was missing on the night of the killing.

Last year he had accused the mayor of corruption and his home was attacked. He was scheduled to testify before state authorities this month on threats the mayor had allegedly made against him.

Mexico has been a deadly place for journalists over the past 13 years as a crackdown on drug cartels and organised crime has worn on. Measures taken to try to protect the press have included appointing a special prosecutor to pursue crimes against journalists.

But the political will to protect journalists appears stubbornly absent, especially in states such as Veracruz, a long and sweaty sliver along the Gulf coast where politicians often act in cahoots with narcotics traffickers.

“There’s an impunity rate of 99% and no political will to clear up these crimes. There’s only rhetoric on [the issue] from the state government,” said Miguel Ángel Díaz, the publisher of Plumas Libres, a Veracruz news outlet.

Press freedom organisations caution against pinning the blame on organised crime as many of the threats made against journalists come from public officials uncomfortable with scrutiny and used to operating without oversight.

Carlos Bravo Regidor, a journalism professor in Mexico City, said: “Most of this aggression, most of these murders come from a murky grey zone where it’s not clear where organised crime ends and public authority begins. It’s the everyday reality in many parts of Mexico.

The National Human Rights Commission has reported 152 journalists’ death since 2000, and the misery has deepened in 2019 despite the change of government. The president, Andrés Manuel López Obrador, promised to calm the county and stop the killings of journalists but his relationship with the media has turned testy since he took office.

He has called publications critical of his administration “conservatives” and “fifís” (toffs), language now copied by politicians in the provinces where local journalists usually earn miserable wages, work without benefits and moonlight to make ends meet.

López Obrador’s supporters often use social media to besiege any reporters asking tough questions at his daily morning press conferences, and the president recently berated the newsweekly Proceso for not taking his side.

Javier Garza, a former director of the newspaper El Siglo de Torreón, said: “This government hasn’t put much attention on this problem so it continues growing. They’re giving a bigger budget to baseball than the mechanism for protecting journalists, if you want an indication of the interest.”

Mexico’s murder rate hit a record high in the first six months of 2019. Nine journalists have been killed for carrying out journalistic duties this year, according to press freedom organisations.

A reporter in Guerrero state who also served as a municipal official was shot and killed on Friday. Earlier last week a reporter who covered the police in the same state was found dead in the boot of a vehicle. There were signs he had been shot and tortured.

Last Wednesday El Monitor d Parral suspended its print edition after its offices were firebombed. And recently assailants ransacked the Cancún-area home of Lydia Cacho, a journalist who investigates human trafficking, child sex rings and the powerful men behind them. They stole documents related to her investigation and poisoned her two dogs.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 5 augustus 2019 @ 20:46:33 #161
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188304008
quote:
quote:
Earlier this week (30 July 2019), the Euopean Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction published its latest update on Drug-related deaths and mortality in Europe. The information provided in the report is collected through the EMCDDA’s expert network on drug-related deaths (DRD). The updates presented shed light on important public health challenges faced by European policymakers and stakeholders, with regard to monitoring, prevention, risk assessment, harm reduction and drug treatment. Below are some of the findings ‘At a glance’.
quote:


As you can see from the graphic above, 34% drug overdose deaths in Europe take place in the UK.
quote:
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  donderdag 8 augustus 2019 @ 18:12:14 #162
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188349012
quote:
Luxembourg to be first European country to legalise cannabis

Health minister confirms plans and calls on neighbouring countries to relax their laws

Luxembourg has called on its EU neighbours to relax their drug laws as its health minister confirmed plans to become the first European country to legalise cannabis production and consumption.

“This drug policy we had over the last 50 years did not work,” Etienne Schneider told Politico. “Forbidding everything made it just more interesting to young people … I’m hoping all of us will get a more open-minded attitude toward drugs.”

Residents over the age of 18 are expected to be able to buy the drug for recreational use legally within two years. The state will regulate production and distribution through a cannabis agency.

Draft legislation is expected to be unveiled later this year providing further detail on the types of cannabis that will be on sale and the level of tax that will be imposed.

Schneider said the legislation was likely to include a ban on non-residents buying cannabis in order to dissuade drug-tourism. Home-growing is also likely to be prohibited.

Minors aged between 12 and 17 would not be criminalised for possessing five grams or less of the drug, but those who break the more generous laws will be hit with harsh penalties under the plan.

Schneider said he was keen to encourage other EU countries to follow Luxembourg’s path.

A government coalition agreement between the Liberals, the Social Democrats and the Greens provides for legalisation within five years.

If put into action, Luxembourg would join Canada, Uruguay and eleven US states in flouting a UN convention on the control of narcotic drugs which commits signatories to limit “exclusively for medical and scientific purposes the production, manufacture, export, import distribution, trade, employment and possession of drugs” including cannabis.

Luxembourg has already legalised the use of cannabis for medicinal purposes. Possession of small amounts for recreational use has also been decriminalised, but its purchase, sale and production remains illegal.

Schneider and Luxembourg’s justice minister, Félix Braz, visited a greenhouse in Smith Falls, Canada, last year to witness the mass production of cannabis by the Canopy Growth Corporation.

Uruguay became the world’s first country to create a legal national marijuana marketplace when it legalised the drug in 2013, and Canada followed suit in 2018.

Canadians are able to order marijuana products on websites run by provinces or regulated private retailers and have it delivered to their homes by post.

Luxembourg will follow Canada in legalising the possession of 30 grams of cannabis. Tax revenues will be reinvested in drug education and addiction treatment programmes.

Two representatives of the Consumer Choice Centre, a US-based NGO, travelled to Luxembourg in April to offer their advice on legislation.

One area of contention is whether to ban the use of cannabis in public, which risks discriminating against tenants and people of limited means. The officials recommended allowing use of the drug in specific public areas.

In the Netherlands, possibly the European country most associated with a relaxed attitude toward the use of cannabis, its recreational use, possession and trade is technically illegal. It has a ‘tolerance policy’, or gedoogbeleid, under which recreational use is largely accepted within bounds.

Cannabis remains illegal to possess, grow, distribute, sell or grow in the UK. Those caught with the drug face a maximum of five years in prison, an unlimited fine or both. Several police forces have said they will no longer target recreational users and those with less than an ounce (28 grams) can be given a warning or on-the-spot fine.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 10 augustus 2019 @ 19:07:38 #163
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188378814
Vlaams opiniestuk:

quote:
Festivalgangers willekeurig naakt door de knieën laten gaan voor drugscontrole is een brug te ver

De berichten op Facebook overtroffen de stoutste verwachtingen van I love Techno-bedenker Peter Decuypere toen hij naar getuigenissen vroeg over naaktfouillering op festivals. Hij kroop meteen in de pen om aan de alarmbel te trekken: "Naaktfouilleringen moeten de uitzondering blijven, vooral omdat ze heel dicht bij een mogelijke aantasting van de menselijke integriteit zitten".


Dit weekend zijn er alweer een paar leuke uitverkochte dance-festivals in Vlaanderen. Ongetwijfeld zijn ze bij sommige van die betrokken politiekorpsen naarstig bezig met het aanscherpen van hun maatregelen om zoveel mogelijk van de bezoekende drugsmisdadigers nog beter te kunnen klissen.

Misschien zijn ze, zoals de agenten van de zone Hageland, wel gaan bijleren op Tomorrowland. Als bijleerresultaat vind je nu in "Het Laatste Nieuws online" stoere foto’s van kruissnuivende drugshonden en letterlijk geboeide feestvierders die de geplande strandfuif aan hun neus zagen voorbijgaan. Goed gedaan! Weer wat drugsmisdadigers minder.

Soms moet je de politieke realiteit onder ogen durven zien en daarom stop ik met het "zero tolerance"- en "war on drugs"-beleid aan te klagen. Democratisch aanvaard ik die gekozen krijtlijnen. Maar dat aanvaarden houdt zeker niet in dat ik me moet vinden in de blijkbaar alsmaar driestere politiemethodes die soms worden toegepast om burgers binnen die beleidskrijtlijnen te dwingen. Ik verklaar me nader.

Veronderstel nu eens dat jouw zoon of dochter dit weekend naar een feestje gaat waarvoor de betrokken politiecommissaris volgende beleidslijn heeft uitgedacht:

• we kiezen willekeurig bezoekers uit en zetten ze in een line-up
• we laten de drugshonden erop los en als een hond gaat neerzitten nemen we die persoon mee voor een oppervlakkige fouillering,
• als we niets vinden dan, en nu komt het
• dan moet die persoon zich uitkleden tot op het ondergoed en onderwerpen we hem/haar in onze mobiele eenheid zonder verdere uitleg soms ook aan een naaktfouillering

Dit is gebaseerd op een getuigenis die ik zelf had gekregen en waarbij ik vol ongeloof de wenkbrauwen fronste. Komaan zeg? Uit de kleren gaan terwijl je niets verkeerd hebt gedaan? 't Zal wel.

Vernederende getuigenissen op Facebook

Ik heb toen op Facebook naar getuigenissen gevraagd en de comments en berichten die ik kreeg, tarten best wel hard het verbeeldingsvermogen. Ik citeer uit een publieke comment van Jan Mortelmans, mede-organisator van Ostend Beach:

"Dat (naaktfouillages, red.) gebeurt al 4 jaar bij ons op Ostend Beach Festival, een hond kan niet direct de juiste persoon eruit halen, het kan zijn dat persoon links of rechts ervan meegepakt wordt, die moet dan ook in z'n blootje staan. 4 jaar geleden kregen we veel commentaar hierop, nu 4 jaar later worden we gezien als voorbeeldfestival. Gezien de hele heisa en gebeurtenissen onlangs, kan ik de controles ook enkel toejuichen! Onze vaste klanten nemen het als vanzelfsprekend en we horen bitter weinig commentaar. Zoals hierboven weergegeven, het is zoals de geluidsnormen, in begin was dit een drama, nu vindt iedereen het maar normaal"


Ik vind dat alvast niet normaal. Online zijn er intussen, open en bloot, ook sprekende politiecijfers te vinden: 744 mensen zijn op Ostend Beach aangeduid door drugshonden, waarna er bij 142 mensen van hen effectief drugs zijn gevonden. Mortelmans zei eerst op Facebook dat die 142 mensen allemaal naakt gefouilleerd zijn, maar intussen nuanceert hij dit en zegt hij dat maar de helft in hun blootje zouden zijn gezet. Een aantal dat de politie intussen blijkbaar nog verder nuanceert.

Dat cijfergegoochel neemt alvast niet weg dat die drugshonden er bij het aanduiden blijkbaar letterlijk en figuurlijk 8 op de 10 keer naast zitten. 8 van de 10 aangeduide mensen hadden geen drugs op zak of op hun lijf. Het zal jou, of jouw zoon of dochter, maar overkomen om als onschuldige festivalganger publiekelijk als drugsmisdadiger te worden aangeduid. De snuffelkunde toont zich hier niet meteen als een exacte wetenschap en betrouwbare methode, waarop een ordedienst zich kan baseren om mensen verder te onderzoeken, laat staan in hun ondergoed of in hun blootje te zetten.

Een beschamende successcore van 2 op 10 en 't kan nog gekker. Iemand anders getuigde mij dat de naaktcontroles bij gebrek aan voldoende plaats in één mobiele controlewagen gebeurden. Samen naakt door de knieën gaan, en dat op een metertje van elkaar. (Thé Dansant, Wouterbron, Maaseik 2016). En iemand anders zei me lachend dat: "Als je geluk had je als man door een vrouwelijke agente werd uitgekleed". Komaan zeg? Waar slaat dat allemaal nog op?

Aantasting van de menselijke integriteit

Naaktfouillages moeten echt wel de hele grote uitzondering blijven, vooral omdat ze heel dicht bij een mogelijke aantasting van de menselijke integriteit aanleunen. Iets waar politiereglementen, al was het maar vanuit een voorbeeldfunctie, uiteraard borg moeten voor staan.

Of wordt er verwacht dat we als burgers van dit land die mogelijke naaktfouilles op (dance-)evenementen ook als behorend tot het nieuwe normaal beschouwen? Ik denk het niet. Ik aanvaard als verlicht burger een politieke keuze, maar daarom niet het intimiderend hondensnuffelgedrag, at random line-ups en mogelijke naaktfouilles van onze, meestal onschuldige zonen en dochters.

Verwacht van mij geen antwoord op de vraag hoe het wel moet. Dat moet ik ook niet geven, want ik sta nu eenmaal voor een ander beleid waar ik wel antwoorden voor heb. Een beleid dat ik al tot vervelens toe heb uitgelegd en dat in de eerste plaats uitgaat van harm reduction (schade beperken, red.) en van de ongemakkelijke waarheid die een andere politiecommissaris, Peter Muyshondt, mooi heeft verwoord in zijn boek "Beleid op speed".

Hij stelt dat "er eigenlijk niets mis is met het gebruik van roesmiddelen, voor zover er geen schadelijke gevolgen zijn voor anderen". Hij voegt er nog aan toe: "En ik ben bereid mijn mening te herzien als iemand me kan uitleggen waarom alcohol mag en een joint niet. Of een XTC-pil" (p159).

Ik volg hem daarin maar we hebben nu eenmaal een ander beleid, dat blijkbaar volledig drugsvrije festivals wenst. Het zij zo, maar om naar dat resultaat te streven eis ik dan wel menswaardige en betrouwbare methodes.



[ Bericht 0% gewijzigd door Papierversnipperaar op 10-08-2019 19:13:43 ]
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  maandag 12 augustus 2019 @ 12:09:12 #164
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188404783
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_188417433
quote:
7s.gif Op zaterdag 10 augustus 2019 19:07 schreef Papierversnipperaar het volgende:

Ik volg hem daarin maar we hebben nu eenmaal een ander beleid
Met zo'n slavenmentaliteit moet je verder ook niet zeuren als je nog iets verder voorover moet bukken.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_188443711
quote:
7s.gif Op dinsdag 23 juli 2019 18:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:

[..]

[..]

Als ik eerlijk ben viel het mij dit jaar ook op.
Ben vaker naar housefeesten geweest maar zo openlijk als het bij we are electric dit jaar was heb ik nog nooit meegemaakt. Echt iedereen en zijn moeder zat aan de drugs en de coke wordt gewoon gesnoven op het podium, niet eens verdekt.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  donderdag 15 augustus 2019 @ 16:52:45 #167
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188461305
quote:
Fears of public health emergency as drug deaths hit record levels

Figures for England and Wales show 16% rise in deaths from drug poisoning in 2018

Britain is facing a public health emergency as alarming figures for England and Wales show drug-related deaths have hit record levels, prompting calls for damaging cuts to treatment services to be urgently reversed.

The statistics for England and Wales – which show a 16% increase in deaths from drug poisoning in 2018, the highest annual leap since records began – come weeks after figures revealed Scotland’s drug-related death toll had also reached record levels.

The latest figures also highlight a north-south divide, with deaths in the north-east higher than any other English region or in Wales.

Drug treatment experts, including the Royal College of Psychiatrists, reacted angrily to the data, accusing the government of putting people’s lives at risk by cutting funding of vital treatments services. Victims aged between 30 and 49 drove the surge in fatalities.

Studies have shown that councils have responded to central government cuts by slashing spending on drug treatment services by about 27% since 2015/16, and by more than 50% in some areas.

Dr Emily Finch, the vice-chair of the Royal College of Psychiatrists’ addictions faculty, said: “The highest-ever recorded number of people dying through drug-related deaths in England and Wales should serve as a wake-up call to the government that their approach to addiction services is putting people’s lives at risk.

“Shortages in skilled professional staff and the disconnection between health and addiction services means patients living with multiple health needs cannot be properly treated.

“National decision-makers need to wake up to the fact that swingeing cuts to services, disconnecting NHS mental health services from addiction services and shifting the focus away from harm reduction to abstinence-based recovery is destroying lives and fuelling the increase in drug-related deaths.”

The Office for National Statistics (ONS) reports that 4,359 deaths from drug poisoning were recorded in England and Wales in 2018, the highest figure since records began in 1993, and the steepest increase from one year to the next.

More than half of the deaths, or 2,208, involved an opiate such as heroin, while deaths from psychoactive substances formerly known as legal highs doubled to 125.

There were 637 deaths related to cocaine, almost double the number registered in 2015 when there were 320, and the seventh annual rise in succession.

The ONS figures cover deaths involving controlled and non-controlled drugs, and prescription and over-the-counter medications. They also include accidents and suicides involving drugs, and complications such as deep vein thrombosis or septicaemia arising from intravenous drug use.

Around two-thirds of the deaths reported, or 2,917, were from drug misuse, continuing a trend seen over the last decade.

Males accounted for more than two-thirds of drug poisonings, or 2,984, and females 1,375 .

Eighty per cent of the deaths recorded among males and 67% among females were the result of accidental poisoning. The figures for intentional self-poisoning were 16% and 30% respectively.

The north-east registered 96.3 deaths per million people, compared with 39.4 in London, where the rate was lowest. The figures for Wales, the north-west and Yorkshire and the Humber were also high.

Release, which provides specialist advice and information to the public and professionals on issues related to drug use and laws, urged the government to declare a national emergency.

The charity’s executive director, Niamh Eastwood, said: “People are dying and government inaction is contributing to these deaths. For the last seven years we have seen drug-related deaths increase year on year and every year we have called on the government to take action, to scale up funding for drug treatment, to support overdose prevention sites, to fund drug checking facilities, and to expand heroin assisted treatment.

“Each year they have ignored us, continuing to do the same whilst people die. If the home secretary and the prime minister continue to ignore these calls then they will continue to be responsible for the deaths of thousands of people every year.”

In Scotland, a debate over the use of drug consumption rooms – supervised facilities where illicit drugs can be used under the supervision of trained staff – is ongoing with Glasgow MPs of all parties pressing the UK government to allow them in the city.

Scotland’s drug-related death toll increased by 27% over the past year to reach a record high of 1,187, according to data released in July, putting the country on a par with the US in per capita terms.

The Scottish government has renewed calls for more powers to be devolved to Holyrood which it believes will allow it to take measures that would reduce the number of fatalities.

Dr James Nicholls, the chief executive of Transform Drug Policy Foundation, said: “Current policy is not protecting people or their communities. Instead it is blocking measures we know can save lives, while decimating treatment funding. People dependent on drugs don’t die from overdoses in supervised drug consumption rooms or heroin prescribing clinics. We need these approaches to be supported and funded in the UK.”

Shirley Cramer, chief executive of the Royal Society for Public Health, said: “This latest rise in drug deaths is further confirmation that our policy-makers do not have the best interests of people dependent on drugs in mind, or those of the communities around them. Unfortunately, the figures are as predictable and avoidable as they are tragic.”
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 21 augustus 2019 @ 13:08:29 #168
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188555056
quote:
Mexico judge approves recreational cocaine for two users

A Mexican judge has granted two people the right to recreational cocaine use, in the first ruling of its kind, the organisation behind the cases said.

The court said it would allow both claimants to "possess, transport and use cocaine" but not sell it, according to Mexico United Against Crime (MUCD).

MUCD, which seeks to end the country's "war on drugs", called the ruling a "historic step".

The decision must be reviewed by a higher court before it is enforced.

MUCD said the Mexico City court ordered the country's health authority, Cofepris, to authorise the two claimants' use of cocaine.

A Cofepris official told the AFP news agency that it had taken steps to block the court order, which was handed down in May. The official said that such authorisation would be outside of its legal remit.

The ruling will only come into effect if a panel of judges side with the original decision. If they do approve the ruling, it will only apply to the two people who brought the cases, whose identities were withheld.

In a statement on Tuesday, MUCD said the cases represent "another step in the fight to construct alternative drug policies that allow [Mexico] to redirect its security efforts and better address public health."

Mexico has long struggled with violent conflict from drug cartels, with thousands of drug-related killings reported in the country every year.

In 2018, the number of drug related homicides in Mexico rose to 33,341, according to the Council on Foreign Relations. The figures were a 15% increase from the previous year.

Mexico's Supreme Court has already authorised recreational marijuana use in individual cases.

President Andrés Manuel López Obrador, a left-wing politician who took office in December, has promised "radical" changes in the country's approach to tackling drugs.

He has proposed decriminalising illegal drugs.

Drugs would not be illegal but arrests would be replaced by enforcing treatment such as attending a detox programme.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 21 augustus 2019 @ 13:11:31 #169
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188555097
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 21 augustus 2019 @ 18:05:15 #170
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188559429
quote:
Tja, we moeten met 60% van de justitiële capaciteit achter plantjes, pillen en poeders aan.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zondag 25 augustus 2019 @ 12:25:09 #171
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188615879
quote:
quote:
Having survived a decade of drink and drugs as a young woman, Professor Judith Grisel focused all her determination on writing a book about addiction

When Professor Judith Grisel sat down to write her book Never Enough (a guide to the neuroscience of addiction that has been her life’s work), she didn’t expect to share so much of her own story. Nevertheless the resulting chapters are a collision of the personal and professional, detailing the deep links between her work life and the decade of drug and alcohol addiction that almost destroyed her.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  dinsdag 27 augustus 2019 @ 11:42:17 #172
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188647531
quote:
quote:
En de officiële cannabis-shops hebben het lastig, want illegaal is de prijs van cannabis een derde lager. Dat is lastige concurrentie."
Moet ik dit uitleggen?

1. De illegale markt is ontstaan door slecht beleid, het verbieden van drugs. En nu mogen anderen de troep opruimen, dat is gewoon hypocriet.

2. Als je de legale handel te ingewikkeld en te duur maakt, dan kunnen ze de illegale markt NATUURLIJK niet wegconcurreren. Maar dat komt door beleid. Je kan dat oplossen door ander beleid, je zou in het uiterste geval de legale handel kunnen subsidiëren tot de illegale handel flink gereduceerd is.

3. Wat is het alternatief? Proberen de drugsoorlog te winnen? En dat kost geen politie-inzet? _O-
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  woensdag 28 augustus 2019 @ 08:03:27 #173
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188663070
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  vrijdag 30 augustus 2019 @ 09:50:09 #174
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_188702874
quote:
A global revolution in attitudes towards cannabis is under way

The legalisation of the drug for medicinal use is paving the way for a broader liberalisation

THE DOCTOR was blunt with Hannah Deacon, the mother of an epileptic boy. He told her that she would “never” get a prescription on the National Health Service (NHS) for medicine based on tetrahydrocannabinol (THC), the psychoactive ingredient in cannabis. The British government, too, was unhelpful, maintaining in February 2018 that cannabis had no medical value—a position that it had held for over 50 years, even as the country grew and exported cannabis for medicinal use. Yet within months, it had made a U-turn, accepting that Cannabis sativa had medical uses. Eight months after Ms Deacon made her first public plea for it, her son, Alfie, got THC-based medicine on the NHS.

Legislatures across the planet have been having similar changes of heart. This may presage broader legalisation. History suggests that when medical cannabis is permitted this is often the prelude to broader recreational access.

People have exploited C. sativa for thousands of years and its medicinal use can be traced as far back at least as 400AD. But, like other recreational drugs, it started to face restrictions during the first half of the 20th century. Fear-mongering was common. A turning-point came in the 1900s when John Warnock, a British expatriate doctor in Egypt, suggested that cannabis was responsible for a large amount of the insanity and crime in the country. When the League of Nations met in 1924 to discuss narcotics such as opium and heroin, his “evidence” of the dangers of cannabis was influential. But his methodology was dubious. Data were gathered only from patients in the Egyptian Department of Lunacy. He spoke no Arabic, and an important way to determine if patients had been users was to note their “excited” denials when asked if they had tried the drug.

Reefer madness

Then in the 1930s America was afflicted with a moral panic, as cannabis was accused of inciting violence among Mexican immigrants and of corrupting America’s children. When the international system of drug control, the Single Convention on Narcotic Drugs, was set up in 1961 at the United Nations, the use of cannabis in traditional medicine was ignored. It was treated as having limited or no therapeutic use, and as being a dangerous drug, like heroin, requiring the strictest controls.

Within the plant are chemicals called cannabinoids, similar to molecules produced by the human body, known as endocannabinoids. A wide network of receptors in the human brain and body respond to the plant and human versions of these molecules. The body’s endocannabinoid system is involved in regulating everything from pain to mood, appetite, stress, sleep and memory. So far, 144 different cannabinoids have been found in C. sativa—most of them barely understood—and new properties are being discovered all the time.

The best known are THC, the ingredient that gets you high, and cannabidiol (CBD), which does not and which is increasingly used as a food additive and supplement. Drug treaties have severely impeded research into cannabis. But over the years evidence from clinical trials and elsewhere has shown its efficacy in treating a range of conditions, such as muscle pain in multiple sclerosis, nausea induced by chemotherapy, treatment-resistant epilepsy and chronic pain in adults.

Helpful both in alleviating pain and in giving pleasure, pot has been wildly popular in the decades since the Single Convention and the drug-control treaties that followed it. It is the world’s most widely grown and used illicit drug. In 2017 it was produced in almost every country on Earth. The UN’s estimates of global drug-taking put the number of users at 188m (out of a total of 271m taking illegal drugs).

Cannabis is not completely free of dangers. An overdose is unlikely, perhaps impossible, but one in ten do become addicted. And at high doses, with high-strength strains or long-term use, there is a risk of psychosis. In adolescents there is a risk of impaired brain development. But, given how much pot is smoked for fun, it is remarkable how little harm it does. And more and more countries—over 30 so far—have legalised medical cannabis (see map). In North and South America, medical use has tended to be followed by acceptance of its recreational use. Some European countries have liberalised their laws for both sorts of purpose. But Germany, France and Britain have moved to medical pot first.

Allowing medical cannabis forces governments to build regulatory structures to control the legal supply to patients. Once this happens, it seems easier for societies to accept the idea of recreational use. When grandma starts smoking pot for her arthritis, the drug has entered the mainstream.

Other arguments are also persuasive in the push for full legalisation, such as racial disparities in prosecutions, the social and judicial costs of criminalising so many users, and the profits and taxes a legal industry might generate. But that patients are suffering seems to carry more political weight than arguments from liberalisers. Perhaps nervous politicians from a generation that grew up taking drugs find wheelchairs offer convenient cover.

In America 33 states allow medical use, and 11 have legalised the recreational kind. Nationally, most of the population favours federal legalisation. By 2024 medical cannabis will be legal in all states, and recreational use will be found in almost half, predict Arcview Market Research and BDS Analytics, firms that monitor the cannabis business. Medical use is spreading weed-like across Latin America, as opposition wanes. Medical use is already found in Argentina, Colombia, Mexico, Chile, Peru, Jamaica and Uruguay.

Some governments and health insurers will cover cannabis prescriptions. Almost 16,000 German patients receive medical cannabis—mostly for chronic pain and spasticity, and some, improbably, for attention-deficit disorder. In 2017 the leading insurer approved two-thirds of requests and spent $2.7m on pot. This year the European Parliament passed a (non-binding) vote to improve access to medical pot. Even the World Health Organisation wants cannabis treated in a less restrictive way that would acknowledge its medical utility and make it easier to conduct research. Most striking of all is the arrival of medical cannabis in countries that seemed highly unlikely to relax drug laws, including South Korea, Thailand and Zimbabwe.

In the countries that accept medical use, ease of access varies. International drug treaties technically permit medical cannabis. But the body that monitors international compliance with drug treaties, the International Narcotics Control Board (INCB), maintains a tone of almost perpetual annoyance in its reports, arguing medical-cannabis schemes are poorly regulated and allow leakage of the drug to recreational users.

Uruguay paved the way when it legalised cannabis in 2013. But it is the reform in Canada, a G7 member, that has done most to heighten international tension over cannabis’s legal status. Last year it fully legalised the drug. Part of its rationale was that a regulated legal trade would curb the black market and protect young people, who were buying it there. Canada’s change has caused fierce fights within the UN in Vienna, according to Martin Jelsma of the Transnational Institute, a think-tank. The country now stands accused of undermining the drug-control system. Bill Blair, a minister responsible for organised-crime reduction, acknowledges that Canada is non-compliant. “But”, he says, “it is a very principled approach.”

Attitudes towards the drug are softening around the world. But many important countries, most notably Russia and China, remain implacably opposed to reform. The lack of a global consensus prevents the rewriting of the drug treaties. Divisions are also found within the UN itself. The Human Rights Council and the Special Rapporteur on extrajudicial killings are critical of the human-rights violations that come with harsh national policies to suppress drug use, and the WHO wants a shift in the status quo. The INCB and the UN Office of Drug Control oppose change.

It may be true that licensing medical marijuana tends to lead to a broader liberalisation. But those resisting this are swimming against the current. Mexico will probably legalise this year; Luxembourg is hot on its heels and likely to become the first EU country to legalise recreational cannabis; and New Zealand is planning a referendum on the issue. It is only a matter of time before international drug treaties will come to be seen as fundamentally broken. Some worry that international law more generally will be undermined by all this rule-breaking. Mr Blair is reluctant to be drawn on how Canada might help resolve the issue.

Joint approaches

It could withdraw from the convention. But the Canadian government has already ruled this out. When Bolivia wanted to legalise the chewing of coca leaves, it withdrew from the convention and rejoined with a “reservation”. A possibility that intrigues international-policy wonks is for Canada and other law-breakers to form an “inter se” (between themselves) agreement, allowing them to modify existing drug-treaty provisions. For this to be an option, Canada will probably want to wait until the club of outlaws is bigger.

In Britain medicinal cannabis is legal but still very hard to get without an expensive private prescription. (Alfie was lucky.) The dilemma is that cannabis sits in an unusual medical no-man’s-land: neither licensed for most of the uses for which people want it, nor tested to the standards that patients usually expect from medicines. Despite this, many countries are finding ways to push forward. France, for example, is moving ahead with a large-scale clinical trial of the medical uses of cannabis.

The drug’s ambiguous legal status as a medicine will persist for years. A long history of prejudice has thwarted research and deprived millions of patients access to therapies that might help them. The work of creating regulated and approved medicines should be well advanced, but is only just beginning. Ironically, it may be that only when cannabis is legal for recreational use will a fuller picture emerge of the benefits it offers and the risks it poses. ■
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_188705308
quote:
Dit gaan we dus nooit, maar dan ook nooit winnen. War on Drugs is een groot faalbeleid. Dat het nu pas duidelijk wordt zeg...
A Robin Redbreast in a Cage Puts all Heaven in a Rage.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')