abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_183467631
Hier inderdaad ook een gezond traktatie-beleid, ik geloof dat ze ongeveer 75% willen hebben per traktatie, dus een snoepje er bij mag als de rest maar gezond is. Als het niet gezond is mag er een klein dingetje worden opgegeten en de rest mee naar huis.
Speelgoedjes of ander prul wordt niet gewaardeerd (omdat het vaak toch in de prullenbak beland en om te voorkomen dat het van kwaad tot erger gaat). Maar ik zie dat het af en toen wel uitgedeeld wordt en dan wordt er niet gezegd dat het niet mag of zo (is ook zo lullig voor het kind als de traktatie wordt afgekeurd). En eens in de zoveel tijd komt op het ouderportaal weer eens een berichtje te staan met de traktatieregels..

En ik heb inderdaad ook gemerkt dat niet alle kinderen de gezonde traktaties lekker vinden. Maar de juf loste dat dit jaar wel goed op vond ik. Ik had zakjes gemaakt met een blokje kaas, worteltje tomaatje komkommer enz. De juf zette in het midden op tafel een bord waar iedereen op kon leggen wat hij niet lekker vond, en nadat iedereen de traktatie op had werd dat bord nog een keer rondgegeven zodat iedereen nog kon pakken wat hij wel lekker vond. En zo was uiteindelijk toch alles op
(Het jaar er voor frietbakjes met mini soepstengeltjes en in het sausbakje een beetje smeerkaas en er een mini knakworsten bij, viel bij iedereen in de smaak en viel nog net onder gezond..)
  maandag 3 december 2018 @ 11:49:05 #252
63358 Radyhyn
Melodramatic fool
pi_183511083
Ja haaai! Vv is donderdag 4 jaar geworden en is vandaag voor de eerste volle dag naar school! Hij stond te popelen om in de klas te mogen en zag hem door het raam al met diverse kindjes kletsen O+

De jongens hebben vorige week popcorn getrakteerd op het kdv, vond ik wel een goede tussenoplossing ;) Ook met zo'n grote stuiterballon erbij om thuis op te blazen... zowel leuk voor de grote als kleine kindjes.
Sleep All Day, Party All Night, Its Great To Be Radyhyn!
Vv (nov '14) & Aa (nov '16)
pi_183511962
Gefeliciteerd Radyhyn met je verse kleuter.

Mijn dochter wilde al een tijdje zo graag huisarrest. Maar wel lieve huisarrest. Ze vroeg er bijna dagelijks om. Dus gisteren had ze een dagje 'huisarrest". Ze heeft er enorm van genoten. :D
  maandag 3 december 2018 @ 12:35:27 #254
56471 pinquit
oh my lama!
pi_183512012
:D O+
erf de ogen van je kind - kijk erdoor
pi_183513634
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 november 2018 21:07 schreef _NIKKI_ het volgende:

[..]

Ik denk dat het traktatiebeleid bij veel ouders ergens onderaan de prioriteitenlijst staat bij het kiezen van een geschikte school. Ik vind het zelf veel belangrijker dat de manier waarop het onderwijs gegeven wordt past bij onze kinderen. Misschien ben ik daar dan simpel in, maar ik kan me niet voorstellen dat een traktatiebeleid doorslaggevend is bij de schoolkeuze. :@

Ook ik denk niet dat een traktatiebeleid doorslaggevend is. Neemt niet weg dat het wel zo netjes is om je daar een klein beetje aan te houden, vind ik.
pi_183513790
Rady, gefeliciteerd met je verse kleuter! *O*
pi_183514480
Rady, gefeliciteerd! Popcorn :9
Huisarrest Omen? _O-

Ik ben gisteren met B voor het eerst naar een voetbalwedstrijd geweest, niet zomaar een wedstrijd natuurlijk maar 1 van Ajax. De start was slecht want files en op een P parkeren die best een stuk lopen was en we moesten om de hele Arena heenlopen naar ons vak. Kortom we waren 15 minuten te laat binnen, net op tijd om de 1-0 te zien gelukkig.
B vond het erg leuk. Met name het rondkijken natuurlijk en steeds meeklappen en dansen als de harde kern ging zingen of klappen. De laatste 10 minuten was hij er klaar mee. Ik stelde voor om naar huis te gaan maar hij wilde blijven. Dus hij heeft nog even spelletjes gespeeld op mijn telefoon :D
In de auto terug viel hij meteen in slaap, dat vele lopen/rennen, traplopen en alle indrukken hadden hem uitgeput. Hij lag ook al om 18:30 te tukken en werd vanochtend om 07:30 wakker.
Deze mama vond het ook erg leuk :@ *O*
pi_183517307
Lijkt me heerlijk exode zo samen met je zoon O+

Traktatie tsja, lastig. Bij ons geen idee wat ze krijgen. Wel een keer cakeje met Planes vliegtuigje, was super leuk. Geen idee wat we volgend jaar zelf moeten doen. Popcorn klinkt best leuk! Vindt Sint meer een ding, met schoentjes bij de winkels zetten (vindt man vooral leuk). Vooral snoep erin. Probeer er soms maar wat van mee te eten want R. Moet dat niet allemaal hebben. Hij went er ook snel aan.

School gaat hier super geloof ik. Werkjes maken doet R niet aan, alleen bewegen, bouwen en tablet. Krijg nooit knutsel dingen mee, jammer maar hij is ook nog jong. Pas in groep 2 moet zoiets soms eens. Hij is nu al bang om dingen niet goed te doen heb ik het idee. Zeiden ze bij gymles. Overstuur als koprol niet goed ging (lees scheef). Maakte niemand iets uit, hem wel. Sneu wel als dat het is. Hij vindt thuis met glitter plakband geweldig om wild een ster te plakken. Of glitter stiften. Eigenlijk alles met glitter. Potloden is saai
pi_183517483
dat alles perfect willen doen lijkt ook een fase.. Hier wilde W heel lang niet knutselen of andere dingen doen, want ze kon het nog niet. en overstuur als het niet lukte Nu is ze daar helemaal overheen, maar zie ik het bij haar jongere broertje..
pi_183533260
Oh beter om te weten! Moet ik daar vooral niet teveel aandacht aan besteden.
pi_183535208
Manmanman wat is communiceren toch lastig voor scholen. Krijg ik nú (18:26) een mail van de juf dat ouders morgen om half 1 Sint mee mogen vieren op school. Dat bedénk je toch niet?
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_183565669
Haha, ja typisch Vanyel.

Maar we worden geacht ons leven volledig op onze kinderen af te stemmen en verder geen verplichtingen of verantwoordelijkheden of afspraken te hebben he en dus altijd oproepbaar en beschikbaar te zijn. 8)7 .

I zit nu op haar nieuwe school. Veel hetzelfde, maar ook wel veel anders. Het gaat haar allemaal goed af. Ook is ze al echt op haar plek in het nieuwe huis. De woonkamer is zo lekker ruim dat zij en Ijsje minder in elkaars vaarwater zitten. I geniet er ook echt van het hele huis door te gaan, op de vensterbank te zitten en naar buiten te kijken etc. Door de verhuizing en al het geregel waren we wel wat minder strak in het houden aan regels en structuur, dus wat makkelijker in het filmpjes laten kijken. Maar dat merkten we ook wel meteen: I werd echt onuitstaanbaar en wilde helemaal niet meer luisteren. Dus nu weer de regels gehandhaafd en je ziet dat ze dat dan aan de ene kant vervelend vindt en aan de andere kant ook de duidelijkheid op prijs stelt, dat ze rustiger en liever wordt. Opvoeden. O+ . :P .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
pi_183573270
Jullie zijn al over Franny? Helemaal gemist :)
Fijn dat het huis al zo goed bevalt. Fijn ook dat de schoolwissel vlot is verlopen!
pi_183591124
Klinkt goed franny!

Meer mensen blij dat die man met die mijter weer op z’n boot zit? Manman, permanent storm hier in huis _O- Maar bezoek van sint op school was heel tof (ik heb wat foto’s gemaakt, niet vooraf afgesproken maar tot groot enthousiasme van school :+ Ik ben meteen gestrikt voor meer evenementen)
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_183614017
:W ik haak aan! W is dinsdag pas jarig maar we hebben het vandaag gevierd. Hij was ontzettend jarig! Hij heeft al 2 keer gewend op school en woensdag gaat hij voor het echie. Spannend! *O* O+
pi_183619651
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 december 2018 22:01 schreef Crumpette het volgende:
:W ik haak aan! W is dinsdag pas jarig maar we hebben het vandaag gevierd. Hij was ontzettend jarig! Hij heeft al 2 keer gewend op school en woensdag gaat hij voor het echie. Spannend! *O* O+
w/ welkom alvast!
Everything will be fine in the end. If it's not fine, it's not the end
pi_183619670
Alvast gefeliciteerd met W!!
  zondag 9 december 2018 @ 08:04:23 #268
268038 kwakz0r
kwakveense
pi_183619811
Spannond, W ook naar school! Alvast gefeliciteerd!

En fijn dat het nieuwe huis zo goed bevalt Franny!
Kwak
pi_183624853
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 december 2018 18:29 schreef Vanyel het volgende:
Manmanman wat is communiceren toch lastig voor scholen. Krijg ik nú (18:26) een mail van de juf dat ouders morgen om half 1 Sint mee mogen vieren op school. Dat bedénk je toch niet?
Haha, ja hier ook herkenbaar!

JM: hier eigenlijk geen last van Sint gehad. Bij Oudste destijds altijd wel (die was gewoon mega overprikkeld vanaf Sint Maarten tot na zijn verjaardag op 7 januari, twee maanden lang.. the most wonderful time of the year my ass :') ), maar Sticker gelooft niet in Sinterklaas en staat er daardoor echt heel ontspannen in. Hij vindt het een prachtig feest en was dolenthousiast toen de beste man op school kwam, maar meer ook niet.

Zijn er hier nog meer kleuters die op school weigeren te 'leren'? Sticker zegt letterlijk op school 'Ik kom hier om te spelen, leren lezen doe ik thuis wel' en hoewel we thuis met alle liefde met hem boekjes lezen uiteraard vroeg ik me toch af of het een recalcitrant kleuterding is (Sticker houdt erg van NIET doen wat de massa doet :') ) of dat het ligt aan het systeem van deze school.

[ Bericht 1% gewijzigd door Kyara op 09-12-2018 22:31:00 ]
pi_183625938
Hier juist andersom. Mijn kleuter vindt juf stom omdat ze hem geen letters leert. Op een school die aan kleuters geen onderwijs geeft.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zondag 9 december 2018 @ 19:16:39 #271
4756 Kyara
1 + 1 = 3
pi_183628600
Mijn kleuter baalt dat ze niet in groep 3 zit omdat ze ook wil lezen en schrijven. Maar die laat zich thuis dan weer niks leren. ("ik mag zelf weten hoe je dat schrijft!!! :()

Kleuter 2 vindt alles prima als ze maar buiten mag spelen.
  zondag 9 december 2018 @ 19:22:08 #272
149959 SQ
snelle trees
pi_183628714
Doen ze bij jullie in de kleuterklas helemaal niets aan lezen en schrijven dan?

Hier zijn ze er volgens mij wel mee bezig, al is het niet verplicht, maar als kinderen daar interesse in hebben is er best wat lesmateriaal beschikbaar :)

Mauw was na de eerste schooldag behoorlijk verbolgen omdat ze helemaal niet had leren schrijven :') O+
disclaimer
  zondag 9 december 2018 @ 19:25:55 #273
129664 mousemicky
zeg maar MM...
pi_183628780
Hier vindt kleuter alles prima, als ie het gevoel heeft dat ie zelf mag kiezen. Zijn nieuwe juf heeft dat heel goed door, en sinds dit schooljaar maakt ie dus alle werkjes (ik heb zelf knutselen/ tekenen/ schrijven gekozen mama) met veel plezier en heb ik opeens een heel ander kind. Juf gaf aan hem nooit te hoeven pushen, hij doet het allemaal uit zichzelf :o Het hele Sinterklaasgebeuren zorgde hier trouwens wel voor een grotere interesse in schrijven en lezen, want zelf je verlanglijstje schrijven en kunnen lezen voor wie de kado’s zijn leek J wel erg handig. Ook het leesplankje van de Sint is heel netjes gevuld met de juiste woorden.

Ik ben nog op zoek naar een manier om dit thuis te implementeren bij het aankleden/ tandenpoetsen/ avondeten, maar ik mis de skills die de juf blijkbaar wel heeft... :{
  zondag 9 december 2018 @ 19:28:13 #274
149959 SQ
snelle trees
pi_183628817
Het helpt vast als je hem elke avond het eten laat kiezen :Y
disclaimer
  zondag 9 december 2018 @ 19:30:31 #275
149959 SQ
snelle trees
pi_183628866
Wij gaan hier momenteel wel door een soort kleuterhel hoor. Je merkt dat ze ontzettend veel moet verwerken sinds ze naar school gaat.
Voordeel: ze valt elke avond om 19:00 als een blok in slaap en slaapt gerust 13 uur onafgebroken.
Nadeel: de héle dag huilen. Huilen huilen huilen. Ik ga er maar vanuit dat het tijdelijk is, maar ik loop wel redelijk op mijn tandvlees momenteel :') (zij ook ja)
disclaimer
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')