Knoflookijs? Zijn wel wat receptjes voor te vinden. Weet niet zo goed waar je dat mee kunt combineren, maar dat gaat dan voor mijn gevoel snel de Aziatische kant op (sesam, kokos, rode peper - ingrediënten die je zowel zoet als hartig kunt verwerken).quote:Op zaterdag 8 december 2018 21:17 schreef Helsinki het volgende:
Ik ben op zoek naar een nagerecht waar knoflook in is verwerkt. Iemand een leuk idee?
Jazekerquote:Op dinsdag 11 december 2018 07:57 schreef WKFinal2010 het volgende:
Kan je, gezien het rauwe ei wat je gebruikt bij paneren, huisgemaakte kroketten invriezen (uiteraard voor frituren)?
Goed bezigquote:
Dat ziet er goed uit, leuk recept!quote:Op vrijdag 14 december 2018 11:27 schreef Brandaris01 het volgende:
Afgelopen weekend gebakken aardappeltjes met knoflook en gerookte paprika gemaakt. Heerlijk! Grote plus: het hoeft niet in de oven. Altijd handig als je ook nog tig andere gerechten hebt. De aardappeltjes hoef je niet te schillen.
https://spicysouthernkitchen.com/paprika-potatoes/
Wij maken gluten (en ei-) vrije worteltaart, kerstkoekjes en pepernoten (met een specerijenmengsel gebaseerd op dat van Ottolenghi, dat is wat pittiger dan Silvo, zeg maar ). Oh ja, en we gaan een billionaire's shortbread proberen.quote:Op donderdag 13 december 2018 15:08 schreef Blik het volgende:
Ik ga deze even volgen, moet een (strikt glutenvrij) nagerecht maken voor 1ste Kerstdag.
Ik heb eea gewijzigd en donderdag en brunch toegevoegd. Mijn lijst is nu helemaal compleet. Ik moet alleen de daadwerkelijke boodschappen nog doen.quote:Op vrijdag 14 december 2018 17:25 schreef realAIVD het volgende:
En LS...succes! Wat een ambitieuze kerstplannen! De zondag is mijn favoriet
Wat ga jij maken dan?quote:Op vrijdag 14 december 2018 17:43 schreef ChildoftheStars het volgende:
ik vond mijn kerstdiner al luxe en ingewikkeld, maar als ik de rest zo lees...
Ook lekkerquote:Op maandag 10 december 2018 12:11 schreef ChildoftheStars het volgende:
Ik heb voor eerste kerstdag de taak om het eten te verzorgen Dus dat is een heerlijk iets geworden.
Een groene salade met bonen en noten voor de eiwitten. Frittatamuffins met quinoa en pecannoten en courgette. En als toetje Griekse parfaits
Zo he!quote:Op dinsdag 11 december 2018 12:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wij vieren dit jaar van zaterdagavond tot en met donderdag kerst. We hebben wat in te halen van de afgelopen jaren. Toen waren we uitgeput van het constante klussen dus we kwamen niet verder dan wat bakken prefabspul in de oven doen. Dit is het voorlopige plan:
Zaterdag:
- Zeebaars
- Asperges
- Ovenaardappeltjes
- IJs van de ijsboerderij
Uit eten! Bijna vergeten
Zondag:
- Komkommergazpacho met feta en rivierkreeftjes
- Aardappeltaart
- Beef Wellington Porchetta (bbq)
- Pompoen met parmezaankost (bbq)
- Bimi met romesco (bbq)
- Stoofpeertjes
- Snickers cheesecake
Maandag: uitgebreid, voorbereiden
- Mushroom hot pot
- Aardappeltaart
- Jamaicaanse beenham (bbq) Beef Wellington
- Zoete aardappelggratin met roquefort (bbq)
- Gegrilde spruitjes (bbq)
- Stoofpeertjes
- Snickers cheesecake
Dinsdag: Gourmet met schoonfamilie
Woensdag:
- Competitiestijl kippendijen Kalfsentrecote met witbiersaus
- Zoete aardappelgratin en andere restjes
Donderdag:
- Jamaicaanse beenham (bbq)
- Perzik chutney
- Jamaicaanse groente-empanadas
- Caribbean spiced potato skins (bbq)
Snacks en smeersels:
Artisjokdip
Cafe de Paris boter
Rosbiefrolletjes met champignons en knoflook
Breasola met stoofpeer en blauwe kaas
Stoofpeer met spek van de barbecue
Feta-wortelspread
Brunch:
Appelflap
Kerstbroodwentelteeftjes en cranberrycompote
Bagels met eggs benedict en zalm
Ik heb wat in te halen na 4 jaar verbouwingen en daarvan 2 kerstmissen in een caravan wonenquote:
Tja... twee vega's zijn zo erg blijquote:Op dinsdag 18 december 2018 18:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Wat ga jij maken dan?
[..]
Ook lekker
Dat is triest.quote:Op dinsdag 18 december 2018 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik heb wat in te halen na 4 jaar verbouwingen en daarvan 2 kerstmissen in een caravan wonen
Oeh, klinkt erg goed!quote:Op dinsdag 18 december 2018 14:06 schreef Gaoxing het volgende:
[..]
Wij maken gluten (en ei-) vrije worteltaart, kerstkoekjes en pepernoten (met een specerijenmengsel gebaseerd op dat van Ottolenghi, dat is wat pittiger dan Silvo, zeg maar ). Oh ja, en we gaan een billionaire's shortbread proberen.
Ik vervang grotendeels gewoon meel door glutenvrij meel, maar een beetje uitproberen is wel handig. In de pepernoten gaat bijvoorbeeld wat extra suiker, dat maakt de structuur beter. Oh en patisserie meel is beter dan ‘all purpose’quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |