Gaat langzamer dan hollandsch slachten, meer pijn, meer stress, meer lijden.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:55 schreef vharox333 het volgende:
[..]
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?
Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden.
se sijn alemaal eerlijk ik sweerquote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.
Ik heb een Hindoestaanse mohammedaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:53 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja eet ik wel, wist ik niet trouwens
Idd, vaak heb je geen lams hoor.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:07 schreef gargamelnl het volgende:
[..]
Soms?? 9 van de 10 keer zul je bedoelen.
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:58 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Lijkt me niet dat jij dat proeft met zo'n marinade.
quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden.
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef Deshain het volgende:
[..]
Lopen jullie daar nog 50 jaar achter?
OOhhh, ongeveer een jaar geleden was k helemaal gek van Pierogi's, een rotklus om ze te maken, maar ontzettend lekker. (mijn favoriete niet authentieke recept: http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/)quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:24 schreef Fer het volgende:
[..]
Over 20 jaar krijgen ze Poolse supermarket.
De enige reden dat onverdoofd aka halal slachten in Nederland niet verboden is, is dat het 'de vrijheid van godsdienst teveel zou inperken'..quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:55 schreef vharox333 het volgende:
[..]
Mag ik je vragen wat je kut vind aan halal vlees?
Ik denk dat het juist goed is omdat het dier dan zo min mogelijk pijn heeft omdat hij gelijk doodgaat zonder veel te lijden.
Waar precies bleek dat uit dan?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:09 schreef Lunatiek het volgende:
Het bleek indertijd ook dat de keuringsdienst weleens een oogje dichtdeed, want racisme en zo.
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.
Daar waren indertijd krantenartikelen over. Periode 1990-1994.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 23:32 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Waar precies bleek dat uit dan?
Ja, kan kloppen. Maar dat het lastig is ongekruid lamsvlees te kopen in de supermarkt doet vermoeden dat het daar ook geen zuiver lam is (qua gehakt en zo).quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:20 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.
Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam hoor. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor.
Yeah, sure. Dat zal het zijn. Not.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 01:20 schreef Fokpop het volgende:
[..]
Dat komt omdat je zoveel aziatisch kookt, de smaak komt daar veel meer van de kruiden/specerijen mengsels en zo. In aziatische restaurants kun je ook vaak hetzelfde gerecht met verschillende soorten vlees kiezen omdat de smaak van het vlees gewoon niet het belangrijkste is.
Maar as je 'eenvoudiger' kookt, of iig met minder ingrediënten, zoals italiaans, frans, nederlands, duits, dan proef je echt wel meteen het verschil tussen kalkoen en lam. Daar hoef je echt geen snob voor te zijn hoor.
Ik hoop wel dat het soms niet meer te onderscheiden is... Kip en lam ligt qua structuur en smaak echt een straatlengte uit elkaar, varken kan daarin het midden houden. Toch kan ik 95% van de keren wel raden welk stuk vlees er bij of door het eten zit.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:19 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik zou dat ook niet proeven. Ik proef wel meer niet. Kip, varken, lam, eenmaal bereid valt het soms niet mee te onderscheiden. Ik denk dan ook dat Spanky uit zijn nek lult.
Een hindoe die koeien eet?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik heb een Hindoestaanse collega die halal eet. En in zijn optiek is alle kip halal. Dus dat eet hij sowieso, net als alles wat zwemt in water. Maar lam of rund alleen van een halalslager.
Niet dat iedere moslim het daarmee eens is natuurlijk. Er zijn tig halal-keurmerken. Wat de een halal vindt vindt de ander haram. Maar toch.
Hindoestanen zijn lang niet altijd hindoes.quote:
Ik zou het niet doen, principes kosten ook wat.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:28 schreef vredesdruif het volgende:
Hier in het dorp is er eentje. Heeft ook olijven; dat vind ik wel lekker(die ga ik sowieso eens proberen, maar lees aub verder).
Ik weet dat ze vaak goedkoper zijn omdat allochtonen (m.n. turken en marokkanen) niet van dure boodschappen houden. Dat kan, maar ik vraag me af of je dan niet inlevert in kwaliteit (m.n. vlees natuurlijk), dat het wat minder vers is dan bij de supermarkt.
Post hier positieve en negatieve ervaringen.
'Halal slacht' gaat wel om iets meer dan 'doodbloeden' alleen.quote:Op donderdag 11 oktober 2018 21:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Eet je ook geen kip? Alle kip wordt "halal" geslacht. Doodgebloed.
Ah, je wil dus eigenlijk gewoon kankeren op Turkse slagers, in plaats van meningen horen?quote:Op donderdag 11 oktober 2018 22:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
se sijn alemaal eerlijk ik sweer
Nee een hindoestaan. Kan dus evengoed een Surinamer zijn.quote:
Dit.quote:Op vrijdag 12 oktober 2018 16:30 schreef Cause_Mayhem het volgende:
Degene die zeggen is beter vlees proeven vooral de centen die ze er niet aan betaald hebben. Voor dat geld kan je geen kwaliteit vlees produceren.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |