Gast, dat is toch ranzig om te zien?quote:Op dinsdag 25 september 2018 15:53 schreef hmmmz het volgende:
[..]
Denken dat je meteen ziek wordt van een (fruit) wormpje in Portugal
Dat ontken ik ook niet toch?quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:04 schreef Drizzt_DoUrden het volgende:
[..]
Gast, dat is toch ranzig om te zien?
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:19 schreef Igen het volgende:
Tja, tegenvallers kun je op verschillende manieren hebben:
- slechte kwaliteit
- past niet bij je smaak
- personeel
- afstotend gerecht
Ik heb wel dingen als steak tartare, soep met varkenshersenen, gekookte eieren met embryo's erin etc. gegeten. Zo te lezen wordt dat al gauw afstotend gevonden, maar dat is toch vooral een kwestie van je mindset.
Bloedworst?quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoorquote:
Nee, dat is nog weer anders, volgens mij. Maar zo klinkt het wel, he? De black pudding uit Engeland vond ik wel lekker.quote:
Ah!quote:Op dinsdag 25 september 2018 17:20 schreef flipsen het volgende:
[..]
Morcilla inderdaad, heerlijk! En dan vooral de Morcilla Vasca, met rozijnen en walnoten erdoor![]()
![]()
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalenquote:Op dinsdag 25 september 2018 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die zaken in bold vind ik niet verwijtbaar aan het restaurant.
Slecht kwaliteit of incomptent personeel wel
Inderdaad. Alles kan altijd tegen vallen. Hoeft er nog niks mee mis te zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn.
In de meeste Franse restaurants zeggen ze tegen toeristen: Mais monsieur, vous réalisez, c’est cruequote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Dat vooral.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker. Net zoals niertjes of tong in madeirasaus. En walvis is eigenlijk net een stuk rundvlees, maar dan met klein vissmaakje (ooit geprobeerd in Groenland, ik moest het gewoon proberen ondanks dat het ethisch compleet fout is.) En wat is er mis met goed bereidde inktvis?quote:Op dinsdag 25 september 2018 14:00 schreef Harvest89 het volgende:
wat een gerechten komen hier voorbij.![]()
Orgaanvlees, zeekomkommers, pijlstaartinktvissen, rotte haai, walvis.
Waarom stoppen mensen dat vrijwillig in hun mond?
Nee. Ik vind t ontzettend goor. Smerige bitter/zoet combinatie.quote:Op dinsdag 25 september 2018 19:47 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Lever is, mits met mate, ontzettend lekker.
Hier hetzelfde. Ben er ook mee gestopt.quote:Op dinsdag 25 september 2018 19:53 schreef Qarrad het volgende:
Voor mij is de grootste tegenvaller altijd als ik een biefstuk/steak bestel en dan zo rare als maar kan, maar dat ik dan toch een schoenzool met een spoortje grijsroze in het midden krijg. Ik bestel het dus ook nooit meer maar maak het zelf wel; te veel restaurants weten niet hoe het moet met dat stukkie vlees.
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.quote:Op maandag 24 september 2018 19:15 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
In Frankrijk heb je ook van die horrorworsten met orgaanvlees.
Heb het zelf nog nooit geproefd en ben ook niet van plan om dat ooit te gaan doen.
Tja was is een goed restaurant. Ik ga maar weinig écht luxe uit eten (sterrenrestaurants). Maar kom ook haast nooit in cheap als steakhouses zoals je ze op het leidseplein o.i.d. vindt. Gewoon 'normale' restaurants met hoofdgerechten tussen de 20-30 euro. En het wil inderdaad nog wel eens voorkomen dat die één of twee steekjes laten vallen. Sowieso vind ik dat alles wat je in een restaurant krijgt eigenlijk gewoon zelfgemaakt moet zijn of afkomstig van een traiteur / verse (lokale) bakker. Friet moet ook gewoon zelf gesneden zijn.quote:Op dinsdag 25 september 2018 10:41 schreef nogeenoudebekende het volgende:
[..]
Een goed restaurant waar ze friet met satesaus serveren?.
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht.quote:Op dinsdag 25 september 2018 20:33 schreef 111210 het volgende:
[..]
Andouillette heet dat, ik eet inprincipe alles wel, al is het maar om te proberen.
Deze heb ik toch echt na 1 hap laten staan. Die worst rook gewoon echt naar varkensstront.
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is.quote:Op dinsdag 25 september 2018 18:11 schreef itchycoo het volgende:
[..]
een tegenvaller hoeft ook niet per se verwijtbaar aan het restaurant te zijn. Soms bestel je iets met het idee dat het heel lekker is maar blijkt het nét een ander gerecht, blijkens de vele steak tartare verhalen
Vroegah bestond er geen Google.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:15 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Voortaan dan maar effe googlen als je niet weet wat iets is.
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausjequote:Op dinsdag 25 september 2018 20:50 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Heb het nog eens ffe op youtube opgezocht.
Die textuur van die worst alleen al, jakkes.
Vorige week welquote:Op dinsdag 25 september 2018 21:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
[..]
Vroegah bestond er geen Google.
Overkomt jou vaak zeker?quote:Op dinsdag 25 september 2018 20:41 schreef borbit het volgende:
Als je rustig zit te eten en opeens uit het niets slaat de ober je met een honkbalknuppel op je achterhoofd. Dat is iedere keer weer irritant.
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants.quote:Op dinsdag 25 september 2018 12:49 schreef JaafkeJunior het volgende:
Ik ben gek op pittig eten. Vaak is 'Pittig' 2 theelepels sambal, Stelt dus vaak teleur.
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz.quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:35 schreef yosander het volgende:
Vier jaar geleden in Boedapest uiteten geweest bij een Indiaas restaurant en de ober was zo vriendelijk om te vragen hoe pittig we onze gerechten wilden hebben. 3 van de 5 (waaronder ik) bestelden een mild gerecht en gaven aan niet pittig te willen eten, desondanks was mijn kashmiri zo pittig als een madras (in Nederland).
Alle curry's zagen er hetzelfde (bruin) uit, dus waarschijnlijk hadden ze dezelfde basissaus gebruikt. Verder was het best een dubieus restaurant, want wij waren de enige gasten en het personeel zat verderop aan een tafel met wat lui zaken te bespreken.
fun-fact: op één na, heeft het hele gezelschap in een Indiaas restaurant gewerkt, dus we waren gelukkig wel wat gewend
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:52 schreef vredesdruif het volgende:
[..]
Indiaas in Hongarije? Ik zou t niet durven. Die basissaus komt me trouwens ook bekend voor van een Chinees restaurant in Metz.
quote:Ilona Vrolijk
1 review
★★★★★ 8 maanden geleden Heerlijk echt indiaas eten. Per gerecht kan de pittigheid naar wens gekozen worden. Zeker een aanrader!!
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zatquote:Op dinsdag 25 september 2018 22:59 schreef yosander het volgende:
[..]
Heb het restaurant teruggevonden: http://www.delhidarbaretterem.hu/
De reviews op Google zijn niet slecht (3,9/5). Mooi om te lezen dat je de "pittigheid" nog steeds kan bepalen per gerecht
[..]
99% kansquote:Op dinsdag 25 september 2018 23:23 schreef totalvamp het volgende:
[..]
met zo'n naam vraag ik me af of er ook een pittig kapsel bij zat
quote:Op woensdag 26 september 2018 00:06 schreef Mariocash het volgende:
Onaantrekkelijke serveersters.
Ik vind het zelf altijd prettig als je tijdens het eten ook nog wat leuks hebt om naar te kijken. Als je tijdens het eten naar een hondslelijke serveerster moet koekeloeren, dan doet dat toch af aan de smaakbeleving.
Ik mag ook graag naar een mooie man kijken.quote:Op woensdag 26 september 2018 00:12 schreef golfer het volgende:
[..]![]()
Hoeveel pech heb jij dan wel niet als je ergens bij een toprestaurant eet waar alleen maar mannelijke kelners zijn.
Of loop je dan gelijk weg?
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas.quote:Op dinsdag 25 september 2018 22:48 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
DIT! Haal het woord pittig of het vlammetje ajb van de kaart! Zie ik dat dan verwacht ik dat. Maar t gebeurt nooit. Behalve denk bij Indiase restaurants.
Vraag bij een pittig gerecht om extra extra extra extra pittig. Maar ik denk dat niemand durft. Hoop dat iemand t ooit leuk vind om echt pittig eten te maken.
Ik denk dat je zoiets gewoon moet eten bij een goed restaurant. Ik at m in een toeristisch plekje in parijs.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:34 schreef flipsen het volgende:
[..]
Mwa, die wil ik nog wel proberen. Zeker met zo´n mosterdsausje
Ik vat hem niet.quote:Op dinsdag 25 september 2018 11:34 schreef flipsen het volgende:
Daar werd de sushi opgediend met een... jawel...![]()
![]()
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het.quote:Op woensdag 26 september 2018 07:46 schreef JaafkeJunior het volgende:
[..]
Komt dat de meeste mensen cocktailsaus al pittig vinden helaas.
Bij de wok heb je een 'ultra pittige 5 pepertjes achter de naam saus' gewoon siracha saus. Bij 5 pepers wil ik mijn slokdarm verbranden ongeveer.
Heb ik ook weleens in Baskenland gehad. Ik vond het droog, korzelig en vrij vlak van smaak. Op zich wel te eten maar niet echt lekker.quote:Op dinsdag 25 september 2018 16:36 schreef Postbus100 het volgende:
Keertje in een restaurantje in Baskenland (op de grens van Spanje-Frankrijk, dit was nèt in Spanje) kregen we de kaart en ik kon er geen wijs uit worden. Maar ik dacht: naja, ik lust toch vrijwel alles, dus ik bestel gewoon wat (en iemand uit de groep kon een beetje Spaans en duidde het nog een beetje).
Toen kwam het gerecht.... Het leek op een verse worst (zo'n ding wat je in een cirkel in de winkel komt), maar dan zo zwart dat hij wel verkoold leek. En het was ook niet lekker (maar geen verkoolde smaak, gewoon *ril* niet lekker). Had wel wat weg van grove leverworst en dan behoorlijk flauw van smaak.
Rest van de groep had met hun gok wel prima gerechten gekregen.
Watquote:Op woensdag 26 september 2018 09:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Jep! Maar de gemiddelde NL'er en pittig inderdaad. Er wordt bij Conimex veel geklaagd dat hun boemboe voor curry 'oneetbaar pittig' is. Vreselijk. Dat verpest het.
Klopt, maar voor Google hadden we AltaVista.quote:Op dinsdag 25 september 2018 21:24 schreef Cat-astrophe het volgende:
Vroegah bestond er geen Google.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |