abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182350109
registreer om deze reclame te verbergen
Even snelle post tussendoor.

Ik hou van boekjes O+

Het flapjesboek oehoeh van Sébastien Braun is ook n aanrader. Ik zie op Google dat hij nog meer van die boekjes heeft met stevige flappen.
pi_182351853
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 22:24 schreef FlyingFish het volgende:

[..]

Allebei allebei. Het is wat dat betreft echt een tweeling :D Al probeert Em vaker te stappen en is Lala meer de klimmer. Em lijkt wel iets handiger te zijn, die kan ook al achteruit de bank af (al gaat dat niet altijd goed)

Misschien moet je het boek zelf ook eens voor gaan lezen Skittles. Mijn peuter is er zo een die overal bang voor is, maar de Gruffalo niet. RfMaar ik lees het boek ook altijd voor alsof die Gruffalo een beetje een kneusje is die door een muis gefopt wordt. Ik heb overigens al die spin-offs nooit gelezen. Ooit het geluidenboek uit de bieb gehaald, maar die was uiteraard wel heel eng want geluidjes.
Al gedaan. Ook uitgelegd dat de gruffalo in een bos en in het boek woont, maar daar heeft ze midden in de nacht geen boodschap aan.
Achja, ooit komt dat ook wel goed

OT:

Cas zit nu in een fase dat hij dingen demonstratief op de grond gooit, gevolgd door een oh-oh en gelach. Het voorwerp kan variëren van een blokje tot mijn telefoon :')
pi_182351890
Oeps, is je telefoon nog heel nu? :o

Leuk die boekentips O+ Kroketje is gek op Nijntje. Ze leest sowieso graag boekjes, pak ze uit de bak en wurmt zichzelf met boek op Mn schoot als teken dat ik moet voorlezen :')
pi_182352317
registreer om deze reclame te verbergen
Net boekjes geshopt, mama kwijt en het flapjes/schuifjes/snuffel/aai boek van gonnie en gijsje O+

Wij hebben ook een heel leuk kartonboekje van fiep westendorp "fiep op wielen" met mooie illustraties van allerlei voertuigen. Verder geen tekst (los van de naam van t voertuig) maar wel leuke plaatjes waar vanalles op te zien en aan te wijzen is O+
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182356001
Oei Cas, alleen met je eigen spulletjes gooien!

Ik ontdekte vandaag dit ding:
https://www.bergtoys.com/nl/skelters/go2 en vind m tof!

Ben echt aan het denken wat handig zou zijn. Wanneer een driewieler, wanneer een loopfiets, wanneer kan dat met 2 wielen enz. en dan komt nog eens een echt eerste fietsje. Alles in huis halen vind ik ook weer zowat. Dus deze combi van eerste loopfiets en leren trappen lijkt me wel wat. Iemand er al bekend mee?
Daarnaast iemand ervaring met een mini en dit soort dingen. Ze zweeft namelijk nog ver boven de grond met haar voetjes op de loopscooter. Bovendstaand ding is vanaf 80cm; die is ze volgens de groeicurve pas met 21 maanden...het lijkt me zo leuk voor haar maar dan moet ik blokjes onder haar voeten monteren ofzo :')
pi_182369005
Nolita, ziet er wel stoer uit, ken het niet en weet dus ook niet of het handig is.

Skittles, dat is minder, die telefoon gooiende Cas!

LDG, O+ voor al je gekochte boekjes. Ik wilde gister ook nog naar de boekhandel, maar de vervolgautostoel kreeg even voorrang en Simon wilde pas rond 15 uur slapen, dus toen was de dag min of meer voorbij. Maar we gaan komende week nog boekjes scoren O+

Simon is echt gek op avocado, als ie er eentje zit liggen zegt ie met een wijzend vingertje "avocadie" O+ O+ O+ O+ O+

En tandenpoetsen gaat opeens weer als een zonnetje, geen gekrijs, gehuil en geworstel meer. Hij doet zijn mond open, poetsen en klaar :)
  zondag 7 oktober 2018 @ 13:10:14 #232
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_182369323
registreer om deze reclame te verbergen
Wij zijn vandaag begonnen met n reeks van muziek op schoot, wat is dat leuk O+. Allerlei liedjes, instrumentjes, handpoppen, en de juf speelt viool O+

En ik was stiekem n beetje trots op t kapiteintje dat hij lekker op eigen houtje die ruimte door ging om te verkennen. Meestal wil hij eerst even de kat uit de boom kijken, maar nu ging hij er meteen voor :D
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182376895
Tolstoi wat leuk zo herkenbare woordjes O+

Ldg klinkt ook tof, muziek op schoot. En ook dat kapitein meteen op pad ging i.p.v. afwachtend. Teken dat hij zich op zijn gemak voelde!

Ik ben vanmiddag dus met N naar de speelgoedzaak gegaan om te passen of ze op bovenstaand loopding pastte. Ze kwam zowaar met de voetjes aan de grond en er was 10% korting dus ik ben overstag gegaan :@. Zo leuk om haar erop vooruit te zien komen. O+ Zal het maar een vervroegd sinterklaascadeau noemen ofzo. Dit jaar kan dat iig nog.
  zondag 7 oktober 2018 @ 20:31:26 #234
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_182377667
@nolita, schoen cadeautje _O-
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182377714
Nolita, leuk :). Snapt ze het ding al?

LDG, klinkt leuk dat muziek op schoot. Ontdekkende kapitein O+

Vanmiddag op de fiets naar de kinderboerderij geweest, Simon had het vreselijk naar zijn zin, ezel geaaid, konijntjes geaaid, kippen gevoerd, op diverse speelgoedtractoren gereden O+
  zondag 7 oktober 2018 @ 20:47:58 #236
462540 Flav
V♥
pi_182378035
V is dus met zijn loopfiets gekanteld nadat hij er eerst leuk op rondscheurde.
Nu is dat ding lava en duwt hij hem alleen vooruit :')
pi_182379149
Haha ldg :D

Tolstoi Leuk zo’n kinderboerderij! Hier in t dorp is ook zoiets, maar je kunt er niet tussen de beesten lopen. Als ze niet naar je toe komen kun je dus ook niet aaien, maar ach kijken is ook al leuk.
Ze klimt er zelf op en begint te lopen en komt dan idd vooruit. Ik had eerst de wielen te strak vast gedraaid, enorme weerstand want ze konden bijna niet ronddraaien _O- Toen die losser stonden liep ze er zo mee weg. Sturen snapt ze nog niet dus voor nu boem is ho.
Ze heeft er ook mee gelopen door voor de wagen te staan en het stuur vast te pakken, maar ook dan boem is ho.

Flav balen dat de loopfiets lava is geworden voor V. Deze zou extra stabiel moeten zijn door de ver uit elkaar staande wielen dus ik ben benieuwd.
  zondag 7 oktober 2018 @ 21:54:44 #238
70514 littledrummergirl
voor uw vrijmibo
pi_182379617
Wij hebben zo'n drie in 1 loopfiets/trike geval. De kaptein kan erop zitten, maar rijdt verder alleen nog met de achterwielen over zn eigen voeten heen 8)7

Deze hebben we
loopfiets_bandits_and_angels_smartbike_4in1_black_achterkant.jpg
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_182385731
LeSage, wat een heerlijk vrolijke foto's van Mijm! En wat een fantastische traktatie!

Adrian, wat vervelend dat het slapen zo slecht gaat, ik kan mij voorstellen dat het je helemaal opbreekt. Is het de afgelopen dagen/nachten wat beter gegaan?

Fazzoletti, oef vervelend dat Kroketje 's nachts wakker wordt van de dorst! Ik geef Jewel vaak een flesje water mee naar bed, zodat ze 's nachts altijd zelf wat kan drinken als ze dat wil. Is dat misschien ook voor Kroketje een idee? Voor wat betreft het overdag te weinig drinken, hier helpt het door Jewel water te geven in een gewone beker. Dat vindt ze dusdanig interessant, dat ze opeens steeds meer is gaan drinken. Wij bieden dat nu aan bij alle eetmomenten en dan drinkt ze meestal alles netjes op. Tussendoor water in een antilekbeker. Overigens zit er ook vocht in eten, denk aan mandarijnen enzo. Op die manier krijgen ze ongemerkt dus ook meer vocht binnen dan je denkt.

Sylver, dat bordje ruilen, wat briljant! Het werkt hier inderdaad ook om Jewel van mijn bord mee te laten pikken. Het is dan weliswaar hetzelfde eten, maar het gaat kennelijk om de beleving. Helemaal prima, als ze op die manier maar eet, dan eet ik vervolgens Jewel's bord wel leeg als zij die van mij heeft leeggeroofd :')

Wat hier ook werkt trouwens, is 'mee laten helpen' tijdens het koken. Geeft haar het gevoel een hele grote meid te zijn, als ze bij heeft gedragen aan wat er op haar bordje ligt, dan eet ze voor mijn gevoel ook wat makkelijker. Daarnaast wil ze tijdens het koken alles proeven en op die manier krijgt ze dus ook alweer wat extra binnen :)

Ik zie zoekboeken voorbij komen, super leuk! Dit jaar heb ik er 1 gekocht bij de Kruidvat, maar die is net nog wat te moeilijk voor Jewel. Wij gaan hem dus geven voor Sinterklaas, dan is ze 2 en snapt ze hopelijk wat beter wat de bedoeling is. Verder ben ik dol op boeken, heb ik hier een boekenkast vol met alle disneyboeken (voor later), Jip en Janneke, Puk en de Petteflet, Nijntje, Fiep, Bobbi, Dikkie Dik, Raad eens hoeveel ik van je hou, en nog veel meer. Ik kreeg een mooi boek van mijn zus die ze bij de Ikea had gekocht, over droommonsters. Geen idee meer hoe die heet, maar wel een heel leuk boek. Verder ben ik zelf dol op het boek 'jij bent de allerliefste' waar hele leuke gedichtjes in staan voor kinderen. Oef en nog zoveel meer, samen lezen O+ O+

Tolstoi, een klimmende Simon, wat een knappe update! Begrijpelijk dat jij het eng vindt, Jewel heeft ook regelmatig een duikeling van de bank gemaakt. Ze leren het vanzelf :X Wat goed dat het tandenpoetsen nu probleemloos verloopt! En de kinderboerderij, altijd leuk O+

FF, ook al zo'n knappe update, allemaal klimmertjes hier O+

Skittles, een iets minder leuke update :') Alle waardevolle spullen dus buiten bereik van Cas houden :P

Nolita, dat ziet eruit als een gaaf loopfietsje! Wat fijn dat ze erop paste, en korting is altijd mooi meegenomen.

LDG, wat leuk dat muziek op schoot, en fijn dat Kapitein het ook zo leuk vindt.

Flav, hopelijk is V snel weer over zijn angst heen van het vallen en scheurt hij weer lekker verder op zijn fietsje!

Jewel werd vannacht helemaal hysterisch wakker en was bijna aan het hyperventileren. Ik dacht eerst even dat ze een pseudokroep aanval had want ze is hartstikke verkouden en een kindje waar ze mee gespeeld had vorige week bleek ook pseudokroep te hebben. Maar uiteindelijk bleek ze alleen heel veel pijn te hebben omdat ze moest poepen, ze was zo overstuur dat we niet goed wisten wat we moesten doen. Na heel veel knuffelen is ze gelukkig rustig geworden, ze heeft de nacht bij ons geslapen en dat ging gelukkig ook goed. Is het voor iemand herkenbaar dat een kindje zo overstuur kan raken van poepen? Jewel schreeuwt op zo'n moment ook echt dat ze pijn heeft. Voorheen had ze obstipatie en kon ik begrijpen dat het poepen pijn deed, dat is nu echter niet meer het geval en ik begrijp dan ook niet wat haar zo'n pijn doet dat ze het zo uitgilt. Dat gebeurt ook slechts af en toe, dus niet elke keer als ze moet poepen. Het is zo zielig ;(
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 13:11:31 #240
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182411332
Die Munchkinbekers he, stinken die bij jullie ook zo? Of is dat gewoon de lucht van verantwoord plastic? Ik herken het niet van de Aventbekers en het slijt ook niet na een paar weken afwassen.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 13:14:30 #241
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182411388
LDG, toffe fiets, maar Jacob blijft ook niet zitten als er geen rugleuning is. Zo'n lelijk Fisher Price plastic autootje werkt daarom wel.

Schanu, wat sneu dat poepen soms pijn doet. Het kan zijn dat er dan een scheurtje is ontstaan. Dan helpt het om toch weer even iets te geven om de ontlasting zachter te maken. En soms zeggen ze pijn als het eigenlijk jeuk is. Dus goed kijken of je geen wormpjes ziet :Y) .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182411524
Lemijn, bedankt voor de tip van de wormpjes, dan ga ik daar naar kijken want de ontlasting is nu zacht genoeg om geen pijn te hoeven doen. Wel weer een mooie drijfveer voor Jewel om op het potje te gaan echter, want gisteren en vandaag heeft ze weer netjes op het potje gepoept wat ze wel zonder hysterie en pijn-geroep doet. Misschien doet het dus helemaal geen pijn en is het haar reactie op het poepen in de luier, geen idee.

Ik heb geen ervaring met stinkende munchkin bekers overigens, ik heb er 3 en als ik ze elke dag in de vaatwasser doe blijven er geen nare luchtjes hangen. Wel heb ik er één die lekt als hij op zijn zij ligt, aangezien ik Jewel vaak een flesje water mee naar bed geef is dat dus echt niet handig want het is nu al 2 keer voorgekomen dat ik daardoor dacht dat ze door de luier heen in bed had geplast :') Die beker moet ik maar eens markeren denk ik zodat ik alleen de goede meegeef :)
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 14:22:23 #243
437410 Stroopwafelmeisje
Eet ook andere cookies
pi_182412343
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 oktober 2018 13:22 schreef Schanu het volgende:
Ik heb geen ervaring met stinkende munchkin bekers overigens, ik heb er 3 en als ik ze elke dag in de vaatwasser doe blijven er geen nare luchtjes hangen. Wel heb ik er één die lekt als hij op zijn zij ligt, aangezien ik Jewel vaak een flesje water mee naar bed geef is dat dus echt niet handig want het is nu al 2 keer voorgekomen dat ik daardoor dacht dat ze door de luier heen in bed had geplast :') Die beker moet ik maar eens markeren denk ik zodat ik alleen de goede meegeef :)
Die van ons doen dat ook. En als ik er mee schud soms ook. Ik dacht dat het kwam omdat ik ze de eerste keer in de vaatwasser had gedaan, terwijl dat niet kan volgens de handleiding. Maar dat gaat bij jou dus gewoon goed?

Verder even opscheppen hoor O+ De Muppet vindt het fantastisch om te helpen. Dus die gooit haar luiers weg (als we de vuilnisbak open doen), legt 's morgens haar knuffel in bed en speen op het tafeltje, ruimt de vaatwasser uit (en legt haar borden op de goede plek als we de la open doen) en helpt de tafel dekken. Gisteravond was ik aan het opruimen en gaf haar een potje vitaminepillen: loopt zo naar het aanrecht om ze er op te zetten (waar ze dan nét niet bij kan O+ )! Toen de onderzetter: loopt rechtstreeks naar de la waar ze in moeten; oude krant: hup naar de kast met oud papier.. Vind het zo knap dat ze de eerste keer helpt met afruimen en al meteen weet wat waar hoort.. O+ en super handig, hulp in de huishouding :P
pi_182412867
Oh mogen die bekers niet in de vaatwasser? Dat verklaart het wellicht :') Maar bij 2 van de 3 gaat het dus wel goed, misschien heb ik geluk met die andere 2 of gewoon pech met die ene :')

Wat leuk dat Muppet zo goed meehelpt en wat knap wat ze allemaal kan! O+ Ik maak er hier ook goed gebruik van door Jewel steeds kleine taakjes te geven. Ze helpt met koken (roeren, dingen in de pan gooien, vooral ook proeven), gooit dingen voor ons weg, haalt dingen uit de vaatwasser (jammer genoeg soms ook als die nog niet is aangeweest :')), houdt de stofzuiger vast als ik zuig, ze pakt soms een doekje en begint dan spontaan haar eigen tafeltje schoon te poetsen, of ze poetst de grond schoon met de theedoek als ze drinken heeft gemorst, best heel handig inderdaad :') Jewel vindt het ook zo fantastisch en pikt dingen snel op. Mooi om te zien hoe die dreumessen zich elke dag weer een beetje verder lijken te ontwikkelen O+
pi_182412915
Ik heb 4 Munchkin bekers en die lekken allen niet. Altijd in de vaatwasser. Moet één wel heel strak vastdraaien, anders lekt 'ie wel.
Je raekt an de dinge geweun.
  dinsdag 9 oktober 2018 @ 15:02:27 #246
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182413007
Maar niemand vindt dus dat ze raar ruiken? Het is echt de beker zelf, want er heeft alleen maar water in gezeten tot nu toe. Hmm. Ik zou graag eens een andere besnuffelen dan.

Dat ze zich elke dag verder ontwikkelen herken ik trouwens helemaal niet :') . Jacob doet momenteel aan regressie: bij mij drinken in de frequentie van een jaar geleden en niet meer herinneren dat de nacht bedoeld is om te slapen. Hij helpt wel heel goed met dingen vies maken. Zoals gisteren, toen hij de pap aanzag voor zand en het door zijn vingers kneep en ermee gooide. Zei ik al :') ?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182413654
Net uit de verpakking vond ik het ook vies ruiken, maar nu ruik ik eigenlijk niets meer. Ik zal 'm de 21e meenemen voor je om te besnuffelen :+
pi_182414263
Ik ben heel erg verkouden dus kan niet voor je snuffelen, maar er is me eerder geen gekke geur opgevallen!

Hier ook zeker niet elke dag 'vooruitgang', hoor :P
En met 15 maanden zegt 'ie ook nog maar 5 woorden. (Papa, mama, die, boom en Bambam -de hond- :') )
Je raekt an de dinge geweun.
pi_182414465
Blij dat die van jou gewoon in de vaatwasser kunnen Messina, dan blijf ik dat ook maar gewoon doen (met de gok dat ze straks allemaal lekken, maar soit :'))

En met 15 maanden maar 5 woorden kennen, die van mij kwam toen ook niet veel verder dan dierengeluiden, auto, aaien, mama en papa (leuk hoor, de hele dag door paaapaaa }:| als je geen papa hebt). Nu is ze 23 maanden en kent ze er al een stuk of 100, spreekt ook met drie woorden achter elkaar. Toen ze eindelijk door leek te hebben dat het gebruik van woorden veel effectiever is dan alleen maar wijzen en als een briesende stier 'DIEEEEE' brullen, had ze het vrij snel onder de knie en nu lijkt ze wekelijks nieuwe woordjes te ontdekken. Met andere woorden: het komt vanzelf! :)

Lemijn, pap persen door de handjes, dat klinkt best akelig bekend, ik heb met je te doen al moet ik er stiekem ook een beetje om mee lachen :')
pi_182414772
Haha oeps, ik wilde 1 jaar en 5 maanden tikken, maar daar heeft m'n hoofd 15 maanden van gemaakt. Maar goed, ik weet dat het allemaal goed komt, hij begrijpt wat ik zeg en voert opdrachtjes uit. Elk kind z'n eigen tempo ^O^

Hier wordt veel 'papa' geroepen naar mannen met een baard. (8> Van 20 tot 99, alles en iedereen met een baard is 'papa. :@

Hier gaan bakjes pap (vla, yoghurt, wat-dan-ook) uiteindelijk altijd op z'n kop over z'n hoofd. ;(

Driewieler wordt hier nog niet gesnapt. Step al helemaal niet.

Ik kan geen leuke nicknaam voor 'm verzinnen, thuis noem ik hem vaak 'de terrorist', geaccepteerd? _O-
Je raekt an de dinge geweun.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')