abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182313478
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
7s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 11:38 schreef Fazzoletti het volgende:

[..]

Maar ik wil zo graag weer doorslapen :'(
:+
Ik heb de hoop op doorslapen gewoon algeheel opgegeven. Dat werkt echt stukken beter dan (terug) willen naar een situatie die er al (veel te) lang niet is. In mijn omgeving wordt dan veel gereageerd met "maar dat komt ooit echt wel!", wat frustrerend is omdat ze niet lijken te snappen dat dat niet bemoedigend werkt.

O dat sluit volgens mij aan bij het advies van Franny om er niet (te veel) over na te denken. :')
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
pi_182313492
LeSage, ik moest heel hard lachen om je foto. Wat een blijhoofd heb je daar. O+
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
  donderdag 4 oktober 2018 @ 12:27:36 #203
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182313525
Niet nadenken is ook mijn tactiek _O_ .

Wij hadden vanmorgen de 14 maandenafspraak op het CB. Daar werd mij gevraagd of hij slecht sliep door de verkoudheid. Ik nee geantwoord :') .
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182314402
registreer om deze reclame te verbergen
Hier wordt Kevin 's nachts wakker en dan vind hij dat hij een fles melk moet. Ongeacht de tijd. Gewoon omdat als hij wakker is melk moet. Vannacht was het half 5. En dan wordt hij zo intens boos als hij geen melk krijgt. Ik heb niet zo'n zin in nachtvoeding, maar na een drie kwartier boosheid ben ik gezwicht.
Ik heb al water geprobeerd, of aaangelengde melk, maar dan blijft hij boos. Soms valt hij na de melk weer in slaap maar soms is hij ook WAKKER en dan moet mama de dag beginnen. Een dan valt ie rond 8 uur weer in slaap.
pi_182314637
Lemijn :') hebben ze nog wel doorgevraagd?

Wat een leuke foto LeSage!

Ik heb wel d tip om een nacht goed te kunnen slapen, ze ergens laten logeren!

Hier gingen ze overigens wel veel beter slapen nadat de borstvoeding stopte en we overstapten op een papfles (en ze tegelijkertijd ook veel beter gingen eten), tot die tijd was het drama s nachts met elk uur wakker. Maar goed gisteren hebben ze ieder twee volle bakken rijst op met nog een kleine papfles, en om 3 uur was het alsnog heel gezellig in huize FF met twee kinderen die opeens totaal niet moe meer waren...

Nanuke, ik putte er zelf wel wat troost uit om te weten dat het wel opeens weer kan gebeuren. En onze eerste doorslaapnacht kwam ook totaal onverwachts na wat dramanachten en sinds die tijd slapen ze enorm veel beter (wel met af en toe een terugval overigens) En nu slapen ze de helft van de nachten door, alleen helaas niet altijd dezelfde nachten.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_182316384
SWM: Pff jaa Hier ook regelmatig dat hij het water uit zijn mond laat lopen.. Ook zodra hij genoeg heeft gegeten doet hij dat. Hij vindt zichzelf dan ook erg grapppig

Schanu: Daar woon ik ook :o :W

Pff maak me zorgen om die testjes. Moeten ze dat wijzen enzo kunnen met 15 maanden. Die van mij kan sinds deze week net uit een rietjesbeker drinken :@

LDG: Herkenbaar met het verschonen. Tandenborstel wil hier ook nog wel helpen. Wat goed dat hij loopt!

LeSage: Die foto :D

Hier momenteel ook slechte nachten. Kies #2 komt door. Betreft slapen wisselen we de wacht zodat we allebei een paar uur kunnen slapen. Hopelijk is dit een fase :{

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 4 oktober 2018 @ 19:06:39 #207
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182320872
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 13:18 schreef FlyingFish het volgende:
Lemijn :') hebben ze nog wel doorgevraagd?
Nope. Alhoewel, ze vroeg geloof ik 'ben je tevreden'. Daar heb ik een beetje overheen gepraat.

Handig zo'n schoonmaker, Memoru!

Jacob heeft toch wel moeite met het einde van de dag op 1 slaapje. Om te voorkomen dat we om half 5 al gingen eten, zijn we weer een rondje gaan wandelen met de loopwagen buiten. Hij heeft zijn snelheid verdubbeld ten opzichte van vorige week, het was nu 0,75 km/u . En een heel blokje. Zo tof _O_ .

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182321598
Lesage wat een leuke foto.

Memoru wat lijkt hij al groot, handig zo’n hulp!

En Jacob aan de wandel O+ Ik moest even goed kijken wat hij aan z’n voetjes had. Ik dacht eerst even helemaal niets :D wat goed van zijn snelheid, kwam dat van de honger? :Y)
Maar dat bedoelen jullie dus met loopwagen buiten! Ik dacht dan zo’n karretje waar ze op kunnen zitten.

Ik kan me ook wel vinden in het niet nadenken. Doorslapen, dat zie ik hier ook nog niet zo snel gebeuren. Ze wordt sowieso 1x wakker (ergens tussen 23:00 en 5); gaat dan na een voeding weer door met slapen. Als ze nog eens wakker wordt mag ze meestal tussen ons in verder slapen, zonder voeding. 1-2 x in de maand wordt ze in de ochtend in haar eigen bed wakker :')
Eigenlijk wil ik van die nachtvoeding af, aan de andere kant hoop ik dat ze daar zelf een keer mee stopt?
pi_182322980
Knuffel voor iedereen met slechte nachten :* Jewel is ziek en slaapt daardoor weer slecht, wordt dan huilend wakker en eindigt in een campingbedje op onze slaapkamer omdat ze niet alleen wil zijn. Maar normaliter slaapt ze sinds geboorte van Vlokje echt hl erg goed, ik voel me gezegend als ik andere verhalen lees. Al was het hier dus ook anders tot 19 maanden. Nachtvoedingen heeft ze niet meer sinds ze 3 maanden was (ze was zo makkelijk als baby), maar ze krijgt wel vaak nog steeds een avondfles mee naar bed. Met 23 maanden, i know :@ op 1 november gaat ze voor de 1e keer voor het echie mee naar de tandarts omdat we haar voortanden opnieuw willen laten nakijken, ik verwacht wel een standje m.b.t. die fles :')

En ik zie een knappe Jacob aan de wandel en een knappe schoonmaker O+

Wat leuk trouwens Memoru! :D
pi_182323341
Handig zo'n hulp in de huishouding Memoru *)

Wat goed van Jacob, een verdubbeling van snelheid! Als hij die stijgende lijn vasthoudt rent hij je over een paar maanden vast voorbij :+

Een deel van mijn geklaag over de slechte nachten komt ook wel voort uit het te laat naar bed gaan van mijzelf O-) Ze waren vorige week logeren en sliepen natuurlijk uit tot 8:30. De avond dat ze weer thuis waren, waren ze niet moe en was de kleuter om 22:30 nog wakker. Kroketje begon om 06:00 :')

Wij waren vanmiddag spontaan nog even op het strand O+ Lekker rennen langs de waterlijn en achter een bal aan. Daarna nog even schommelen O+
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
We besloten ook spontaan nog even wat te eten op het strand :') Ik begrijp niet hoe ik na ruim 4 jaar moederen nog steeds in zo'n val kan trappen :P Het wachten duurde net even te lang, ze wilde niet in de kinderstoel en na 3 aardappeltjes had ze het wel gezien. Gelukkig hadden we wel een fles mee en konden we alsnog even snel ons bord leeg eten :Y)

[ Bericht 4% gewijzigd door Fazzoletti op 05-10-2018 23:07:07 ]
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 06:17:16 #211
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182328857
Ah fijn dat jullie niet l te hard gepost hebben zodat ik na 2 dagen Fok!loos gewoon weer een beetje aan kan sluiten :P

Bedankt voor de ideen wbt de avondetenstaking.
Ik heb er niet zo'n moeite mee om iets alternatiefs aan te bieden, maar dat wordt ook gewoon geweigerd.
Ik denk dus dat het idd is wat Lemijn zegt, dat het meer ontdekken is dat je kn weigeren.
Ze krijgt altijd al kwark of yoghurt na het eten, maar dat is de laatste tijd ook maar 3 happen en dan verdwijnt het in haar haar. Ik heb wel weer Griekse yoghurt gekocht, dan vullen die 3 happen misschien net iets meer :P
En ze drinkt ook nog voor het slapen gaan een fles. Helaas lust ze geen pap. Ik heb wel dreumesmelk gekocht, wellicht vult dat iets meer dan gewone koemelk.

Gisteren had ik met kleuter afgesproken dat als Ella niks wil, we proberen bordje te ruilen. Ze weigerde haar eten en wilde idd die van kleuter en nog veeeeel liever toen ik uitlegde dat ze hetzelfde hebben en die van kleuter is en die andere van haar. Uiteindelijk bord geruild en at ze zonder problemen de helft op :')
Alsnog om 05.15u wakker overigens, dus ik stap over op Franny's advies om niet meer na te denken :+

Tolstoi, ik zou ook gewoon iets in z'n handjes geven als dat werkt. Maar ik ben sowieso wel erg makkelijk in dat soort dingen. Zo eet mijn 5jarige ook nog 9 van de 10 keer lekker Bourgondisch met haar handen. Ik weet dat ze goed met bestek kan eten en dat ze dat ook netjes doet als ze bij anderen eet, dus ik vind het wel prima :P

Wat een leuke blije foto van Mijm O+

Fazz, ik heb niet echt tips wbt het drinken, beide kinderen drinken altijd goed water. Maar Ella wordt ook heel vaak 's nachts nog wakker en vraagt dan om 'tinken'. Dan geef ik haar een rietjesbeker met water en gaat ze daarna weer slapen.
Jammergenoeg pakt ze de rietjesbeker 's nachts niet zelf, ondanks dat die in haar bedje staat.
Maar ze komt dus ook 's nachts ondanks dat ze overdag gewoon goed drinkt.

En wat een leuke foto van Kroketje op de schommel! O+

Awwwh, ik kan de foto van Memoru niet zien.

Wel een mooie en lekker stappende Jacob O+
Wat is er mis met de slofjes?

Schanu, ik denk dat Ella ook een fles krijgt tot haar 18e hoor :+
Kleuter dronk ook een flesje melk tot haar derde. Wel was op een geven moment het ritueel veranderd en dronk ze het flesje tijdens boekje lezen en gingen we daarna tandenpoetsen.
Benieuwd wat de tandarts zegt van d'r voortandjes.
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 20:28:35 #212
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182341137
Zeg even wat anders, het is kinderboekenweek. Wat zou leuk zijn om te halen voor zo'n dreumes? Vorig jaar kocht ik Kikker en pad want jeugdsentiment en voorlezen, maar aangezien hij nu echt wel enige interesse heeft in boeken (anders kan kauwen en scheuren) is het misschien leuk iets te kopen waar hij het komende jaar plezier aan beleeft.

Iemand tips?
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182341687
Lemijn, wij hebben wat van die plaatjesboeken waarin Ysje allemaal dingen kan ontdekken (waar de bal is met name), zoals deze:

9200000040374196.jpg

Ik vind dit echt een mooi boek (van Sverine Cordier), maar zie dat het bijna nergens meer te krijgen is. Dergelijke plaatjesboeken zie je bij alle boekwinkels wel. Dat soort boeken vindt hij nu duidelijk het leukst: veel kijken, aanwijzen, brabbelen bij wat hij ziet.

Verder is Ysje echt helemaal weg van 'de spin die het te druk had' van Eric Carle. I vond het op deze leeftijd ook een erg leuk boek. Eigenlijk is alles van Carle geweldig.
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 21:01:40 #214
57269 Lemijn
luistert ook naar Leijn
pi_182341852
Oh dat is wel een goeie tip, we hebben nog niks van Eric Carle. Wel een opzoekboek, namelijk De gele ballon van Charlotte Dematons maar dat is meer voor iets oudere kinderen denk ik. Jacob kan daar in ieder geval nog niks mee. Wat jij hierboven laat zien is al wat toegankelijker. Dank, we gaan eens naar de boekwinkel binnenkort maar dit kan wat structuur geven in het zoeken.
Op maandag 14 november 2016 12:18 schreef Crumpette het volgende:
De eerste keer ben je zo'n magische eenhoorn van moeder natuur en creeert een wonder
pi_182341899
Die zoekboeken hadden ze een hele tijd terug ook bij Kruidvat. Wie weet dat ze er nog steeds zijn.
In ieder geval een grote hit geweest bij Lou en ze vindt het nog steeds leuk. Cas is nog van het omslaan van de pagina's, liefdeskopstoten geven en af en toe met zijn vinger 'DIE' aanwijzen.

Oh, en de flapjesvoelboeken bij de action. Dan is het ook niet vervelend als ze in enthousiasme zo'n flapje eraf scheuren

Vooral deze en Milo de kat waren favoriet
448869843_1-waar-is-max-de-hond.jpg

[ Bericht 19% gewijzigd door Skittles op 05-10-2018 21:13:09 ]
pi_182342004
Lemijn, goeie vraag! Ik houd me ook aanbevolen voor tips :)
O+ voor boeken O+

Hier weer een mijlpaal erbij: Simon kan nu zelf op de bank klimmen!
Enerzijds O+ , anderzijds :{w Vind het wat eng, bang dat ie eraf gaat vallen met zijn hoofd op de salontafel (n van de nachtmerries die ik wel eens heb, met slechte afloop :'( :'( ), of dat ie over de armleuning gaat klimmen en met zijn hoofd op het harde laminaat valt.... ;(

Hij kan af en toe zo lekker zitten eten. Vanavond brood met avocado, zit ie eerst alle avocado eraf te eten en dan het brood. Nog lekker snoepen van een krentenbolletje, heerlijk om naar te kijken O+
pi_182342380
Die zoekboeken van het Kruidvat heb ik ook gekocht, maar die ik heb zijn wel nog wat te wijs voor een dreumes van 15 maanden, wel mooie zoekplaten. Nog even wachten tot ie wat ouder is :) Die van Franny lijken inderdaad wat toegankelijker voor nu.
pi_182342527
Ik lees graag de echte Nijntje boekjes voor. Ik vind die gedichtjes een fijn ritme hebben. Meestal lenen we er elke keer een bij de bibliotheek (niet altijd Nijntje, maar wel Dick Bruna). En langzaam breiden we onze eigen Nijntjes ook uit als ze een boekje hebben passend bij een thema. Zo kreeg peuter Kleine Pluis toen bekend werd dat hij grote broer zou worden, fien & pien toen het twee meisjes bleken, Nijntje in het museum na ons bezoek daaraan etc.

Ook vroeg leuk waren Bumba-boeken. Niet alleen vanwege Bumba, maar ook vanwege de duidelijke simpele tekeningen waar ze toch veel op kunnen zien (hoeveel vogels tel je, zie je de rode bloem...). Mijn eerste aanwijsboek op rijm' is ook erg leuk omdat ze daarmee zelf mee kunnen 'lezen', vanwege de rijmende plaatjes. 'Mama kwijt' wordt ook veel gelezen.

Voor iets ouder (2 jaar ongeveer) zou ik 'H, wie zit er op de wc' aan raden en ook 'De gruffalo' is erg leuk. En natuurlijk de mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (al krijgen ze daardoor het idee dat mollen vooral heel veel poepen). Afrader is het stomme 'raad eens hoeveel ik van je hou'

Wij hebben sinds deze week ook de bankklim-feature unlockt Tolstoi. Erg spannend af en toe idd. We hebben er de 1 stap los-skill ook gelijk bij gekregen!
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_182342647
FF, 2 feautures voor de prijs van 1 :) *O*
Lala en Em allebei, of allebei eentje?
pi_182343037
De gruffalo }:| }:|
Sinds dat het thema is op het kdv kruipt Lou weer elke nacht bij ons in bed en lig ik tussen drie snurkende beren :(
pi_182343663
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 oktober 2018 21:40 schreef TolstoiFan het volgende:
FF, 2 feautures voor de prijs van 1 :) *O*
Lala en Em allebei, of allebei eentje?
Allebei allebei. Het is wat dat betreft echt een tweeling :D Al probeert Em vaker te stappen en is Lala meer de klimmer. Em lijkt wel iets handiger te zijn, die kan ook al achteruit de bank af (al gaat dat niet altijd goed)

Misschien moet je het boek zelf ook eens voor gaan lezen Skittles. Mijn peuter is er zo een die overal bang voor is, maar de Gruffalo niet. Maar ik lees het boek ook altijd voor alsof die Gruffalo een beetje een kneusje is die door een muis gefopt wordt. Ik heb overigens al die spin-offs nooit gelezen. Ooit het geluidenboek uit de bieb gehaald, maar die was uiteraard wel heel eng want geluidjes.
¸¸.´`.¸¸.´`.¸><(((>
pi_182344212
Mijm kreeg afgelopen week Gonnie en vriendjes: zoek en vind. Zo’n boek met plaatjes die verstopt zitten, maar ook een ‘wrijf en ruik’ stuk en vachtjes. Mijm vindt het nog wat moeilijk, maar S. vindt het fantastisch!

Toffe features weer O+

Mijm trakteerde vandaag bij de opvang, ze hadden maar zelden een 1-jarige die z geniet van de verjaardag :')
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 23:01:57 #223
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182344494
Boeken O+

'mama kwijt' idd! Bij kleuter destijds een hit en bij Ella ook :Y

En 'over een kleine mol die wil weten wie er op z'n kop gepoept heeft' was voor kleuter leuk vanaf dat ze 2 was en vind ze nu met 5 jaar nog steeds leuk.

Verder doen nu met 1,5 vooral korte verhaaltjes het goed, liefst met interactie (flapjes of aanwijzen enzo). Wij hebben 'Dikkie Dik in de tuin' en 'Dikkie Dik op de boerderij'. Dat vind ze leuk want het heeft n flapjes n diertjes :)

Ah, de bankklimmijlpaal, weer een paar grijze haren rijker Tolstoi en FF ;)
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
  vrijdag 5 oktober 2018 @ 23:04:46 #224
231121 Sylver_
Gooi mielies!
pi_182344535
Oh, wat een heerlijke blije foto's, LeSage O+
En schattige traktatie!
Ignorance is bliss, but knowledge is power.
pi_182347990
Wat een leuke foto's! O+ Daar word je toch gewoon blij van!

En boks voor de nijntje-traktatie. Dirk trakteerde Nijntje-rijstwafels. :Y
One could tolerate a world of demons, for the sake of an angel.
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')