abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_182401785
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
1s.gif Op maandag 8 oktober 2018 12:11 schreef MCH het volgende:

[..]

Jij neemt al verdoving bij tandsteen verwijderen?
Om daarna uren last te hebben van een verdoving.

Enige wat ik ooit heb laten verdoven zijn verstandskiezen die eruit moesten. Voor de rest boeien, die 5 seconden pijn van de boor kan ik wel hebben. Beter dan pijn van de prik en daarna uren te kwijlen. Nee bedankt.
pi_184466960
quote:
14s.gif Op zondag 16 september 2018 04:53 schreef Monopoly het volgende:
En als ik zo vrij mag zijn om een tip te geven uit eigen hand:
Ik was ook als de bliksems voor de tandarts. Heb mijzelf een hoop extra bangmakerij aangepraat door valse aannames.

Toen ik geen keus meer had omdat mijn voortanden zo ongelooflijk verrot waren, ben ik gegaan. Ik kwam door mijn verzekering niet in aanmerking voor lachgas of narcose. Maar wilde toch iets doen. Hij zou klein beginnen. Toen ik eenmaal lag in de stoel zei hij: "Je bent al zo ver gekomen door hier te komen liggen, als ik je een extra spuit verdoving geef waardoor alles verdoofd is en ik beloof dat je niets voelt, mag ik je voortanden aanpakken?

Ik heb liggen rillen en zweten in de stoel, maar ik heb werkelijk niets gevoeld. Zelfs toen de verdoving uit was gewerkt, helemaal niets gevoeld. Maar de geluiden en de geur en het onbekende en al die apparaten doen me nog steeds wel wat. Maar oprecht, ze kunnen tegenwoordig echt veel, en heel veel tandartsen gaan veel beter om met angst dan vroeger. En ook met de nieuwe technieken kunnen ze sneller, preciezer en steeds beter de patient behandelen.

Ik zal er nooit voor mijn plezier heen gaan, maar ik merk dat mijn angst irrationeel was en gebaseerd op een hoop foute aanname's.
quote:
1s.gif Op donderdag 4 oktober 2018 13:40 schreef Djeez het volgende:

[..]

Heb je al contact gehad met de tandarts?
Vandaag eindelijk een afspraak gemaakt voor een kennismaking en eerst puur onderzoek. Ik ben nu al zenuwachtig en had al de shakes toen ik bij hun in de praktijk stond.... :@
Basic Premium Lager
pi_184466977
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 januari 2019 02:40 schreef BPL27 het volgende:
Vandaag eindelijk een afspraak gemaakt voor een kennismaking en eerst puur onderzoek. Ik ben nu al zenuwachtig en had al de shakes toen ik bij hun in de praktijk stond....
Je zou beter bang zijn geweest voor het verval van je gebit, dan was het allemaal niet zo ver gekomen.

Ergens snap ik dat niet helemaal, hoe mensen angst voor kunnen laten r gaan voor zware pijn in hun bek, en een gebit die schaamte oproept. Maar ja, angst is een verlammende emotie.

Hoe dan ook, er zijn tandartsen gespecialiseerd hiervoor.

Eventuele pijn is uiteindelijk maar heel tijdelijk hoor. Bang zijn voor dat ene speldenprikje en hier en daar en nare zenuw die je voelt (wat bij jou denk ik allemaal of grotendeels al hartstikke dood is), kom op. Het is het veel meer waard daar even de schouders onder te zetten, dan veel langduriger zo ellendig door het leven moeten.
Eens kijken
pi_184472346
registreer om deze reclame te verbergen
brr eng straks heeft die een mening! omg nee dan sterf ik liever #yolo
pi_184478772
Veel succes, TS! Ik ben autistisch en raak overprikkeld door aanrakingen, hoge geluiden en felle lichten: ongeveer alles dat je bij een tandarts tegenkomt. Mijn tandarts weet van mijn stress en is echt heel lief.

Wat ik eigenlijk wil zeggen: vriendelijke tandartsen bestaan. :Y
Mon 'en!
pi_184492266
Probeer eens te denken in kansen i.p.v. in beperkingen. Met piepen schiet je in het leven niks op.
pi_184492592
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2019 14:26 schreef bombmannl het volgende:
Probeer eens te denken in kansen i.p.v. in beperkingen. Met piepen schiet je in het leven niks op.
Als het zo makkelijk was, waren angststoornissen compleet uitgewist. Angst is een k*tprobleem.

@TS: Hoop echt dat je eerste gesprek bij de tandarts je iets geruststelt.
Mon 'en!
pi_184574482
quote:
1s.gif Op zondag 9 september 2018 00:03 schreef Sunshine1982 het volgende:

[..]

Ik zit zelf bij een hele fijne tandarts in Rotterdam. Geen angst tandarts, maar wel een hele aardige man die heel rustig te werk gaat. Zegt bij alle handelingen wat hij gaat doen en vraagt regelmatig hoe het gaat.

Ik zou hem wel kunnen aanbevelen.
Ik neem mijn woorden terug :') ik was net voor controle bij de tandarts, werd er tussen neus en lippen meegedeeld in de wachtkamer dat mijn tandarts weg is en dat ik een ander krijg. Tandarts heb ik al jaren... Ok vond ik best vreemd zo, maar deze tandarts werkt ook al jaren bij de praktijk dus ik was hoopvol dat het ook een fijne was. Na een half uur wachten werd ik eindelijk geholpen. Erg onduidelijke vent; eerst wilde hij foto's nemen, toen weer niet. Ik had gaatjes, maar ik hoefde ze niet persee te laten vullen. Dus ik ben nu thuis en ik heb niet echt een bevredigend gevoel er aan overgehouden. Mijn dochter van 4 heeft misschien 10 seconden in de stoel gelegen en ik misschien een minuutje :')

Heb nu maar wel een afspraak gemaakt bom de gaatjes te verhelpen, maar ik weet niet of ik ga afzeggen. Heb niet zoveel vertrouwen in deze tandarts helaas.
  donderdag 24 januari 2019 @ 19:41:00 #134
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_184599083
Heb ook tandartsangst maar verzorg mijn gebit behoorlijk goed, 2 x electronisch poetsen, na het eten flossen of pikken.
Maar helaas heb ik toch paradontaxis (ofzo).
Toen ik dat bij mijn voirge tandarts gehoren heb gekregen, durfde ik gewoon helemaal niet meer. heen (hij was ook 35 minuten hier van autorijden)
Na anderhalf jaar (zonder veel klachten) ben ik ik mijn omgeving gaan kijken of ik ergens naar de tandarts want je weet heus wel dat het niet goed zit.
Tot mijn verrassing is een clinic hier maar 300 meter verderop die gespecialiceerd is in angsten. Ook alle geestelijke gehandicapten in dit dorp gaan hier heen.

Ondertussen heb ik vier kiezen laten trekken, volgende week een wortelkanaalbehandeling en daarna gaat ze kijken wat ze allemaal meer moeten doen.

Ze hebben intussen mijn vertrouwen maar mijn angst over alles wat nog moet komen is alles overheersend. Het belemmerd mij toch wel in mijn voorpret voor uitjes of etentjes.
* uniekhoorn egopost

Sterkte iedereen!
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')