Tja. ik weet niet, ik koop sommige dingen online (boeken en apparaten op Bol/coolblue), maar veel ook niet. Ik ga niet voor alles verzendkosten betalen of een dag wachten. Kleding wil ik in veel gevallen passen zonder dat ik 3 maten moet bestellen.quote:Op vrijdag 21 september 2018 18:13 schreef Ronaldsen het volgende:
[..]
Die reacties zijn prachtig idd, wat een malloot die Hans van Tellingen (zit schijnbaar in het vastgoed, nooit van gehoord). Snapt er werkelijk helemaal niks van.
Ik koop zelf eigenlijk vrij weinig online.quote:Op zaterdag 22 september 2018 01:03 schreef jakosi het volgende:
[..]
Tja. ik weet niet, ik koop sommige dingen online (boeken en apparaten op Bol/coolblue), maar veel ook niet. Ik ga niet voor alles verzendkosten betalen of een dag wachten. Kleding wil ik in veel gevallen passen zonder dat ik 3 maten moet bestellen.
Naja echte onzin staat er niet in. Het is bekend dat webwinkels amper of geen winst maken. Daar hebben ze gelijk in. De vraag is echter of veel stenen winkels dat wel doen.quote:Op vrijdag 21 september 2018 17:54 schreef Blik het volgende:
https://retailtrends.nl/i(...)sterfhuisconstructie
Heerlijk artikel van de lobby van de ouderwetse retail, de plaat die ze voor hun kop hebben heeft de dikte van een militaire bunker...
Ook een paar mooie reacties onder het artikel
Dat webwinkels geen winst maken is ongeveer het enige punt waarin ze gedeeltelijk gelijk hebben (Coolblue maakt winst, bol.com draait break-even en komend jaar winst, niet de 100 miljoen verlies waarmee ze in het artikel komen), het dan 1-op-1 vergelijken met ouderwetse retail is gewoon kortzichtig. E-commerce zit nog in een enorme groeispiraal waarbij consolidatie en winstmaximalisatie helemaal niet tot de prioriteiten behoort. Expansie en investeren wel. Helemaal aangezien ze kijken naar de periode tussen 2012 en nu is er weinig positiefs te zien voor ouderwetse retail.quote:Op zaterdag 22 september 2018 08:41 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Naja echte onzin staat er niet in. Het is bekend dat webwinkels amper of geen winst maken. Daar hebben ze gelijk in. De vraag is echter of veel stenen winkels dat wel doen.
Tevens krijg ik hier jeuk van.
Want naar een winkel gaan is een menselijke activiteit, die afstamt van de dagen dat we nog jagers en verzamelaars waren. Het zit in ons dna, de neiging om naar een winkel te gaan zal dus blijven”.
Als je in amsterdam woont kun je al in 2u bezorgd krijgen tegenwoordig. Als Select lid kun je ook voor 14u besteld, dezelfde avond in huis kiezenquote:Op zaterdag 22 september 2018 08:13 schreef StateOfMind het volgende:
[..]
Ik koop zelf eigenlijk vrij weinig online.
Kleding en schoenen zijn sowieso artikelen die ik eerst wil passen voor ik het koop.
En als ik eens een keer iets leuks voor mezelf wil kopen (nieuwe televisie, gadgets, games, noem maar op) dan heb ik het geduld niet maar wil ik het metéén hebben, en niet 1 of 2 dagen later pas)
Waarom eigenlijk niet?quote:Op zaterdag 22 september 2018 09:15 schreef raptorix het volgende:
Hoewel ik een webshop pionier ben geweest koop ik eigenlijk zelden wat online
Ik koop sowieso niet zoveel spullen en als ik dan toch wat nodig heb koop ik het wel in de winkel, zit vrijwel overal dicht bij. Laatste aankoop was een Koelkast bij Coolblue, wow wat een goede service was dat zeg, echt nooit meer dat ik ergens iets anders koop.quote:
Toevallig mijn laatste schoenen wel online gekocht, geloof bij Zalando, bevallen erg goed en lijken onverwoestbaarquote:Op zaterdag 22 september 2018 09:24 schreef Isabeau het volgende:
Coolblue onderscheidt zich dan ook uitermate goed qua serviceMaar online kopen van kleren en schoenen doe ik nog steeds liever niet. Passen in een fysieke winkel en de stof voelen, materiaal bekijken, heeft toch echt mijn voorkeur.
Coolblue en Wehkamp hebben een erg goede strategie, hebben ze ook heel goed over nagedacht.quote:Op zaterdag 22 september 2018 09:24 schreef Isabeau het volgende:
Coolblue onderscheidt zich dan ook uitermate goed qua serviceMaar online kopen van kleren en schoenen doe ik nog steeds liever niet. Passen in een fysieke winkel en de stof voelen, materiaal bekijken, heeft toch echt mijn voorkeur.
Uit interesse, waarin is Coolblue onderscheidend op het vlak van het bezorgen van een koelkast? Hoeveel meer doen ze dan de koelkast installeren en de oude mee retour nemen?quote:Op zaterdag 22 september 2018 09:20 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ik koop sowieso niet zoveel spullen en als ik dan toch wat nodig heb koop ik het wel in de winkel, zit vrijwel overal dicht bij. Laatste aankoop was een Koelkast bij Coolblue, wow wat een goede service was dat zeg, echt nooit meer dat ik ergens iets anders koop.
Edit: Ja eten heb ik superveel aanbod, ook gespecialiseerd, en kleren laat ik meestal door mijn moeder kopen, pas ik het als ik bij me ouders ben, en wat niet goed is gaat terug, heb hekel aan kleren kopen
Ik denk dat bij die grote webshops nou net die schaal en de hoeveelheid marketing zorgt voor weinig winst. Ik als "kleine middenmoter" zou als ik m'n pijlen volledig op de webshop zou richten daar wel van rond kunnen komen. Dus ik maak zeker wel winst, maar ik doe ook nauwelijks wat aan betaalde marketing.quote:Op zaterdag 22 september 2018 09:34 schreef raptorix het volgende:
Overigens heeft Hans wel wat valide punten maar hij brengt het erg bout en gooit allerlei rare feitjes door elkaar. Dat de meeste webshops nauwelijks winst maakt klopt, maar het voordeel van een webshop is het schaalmodel, je kosten blijven vrijwel gelijk bij volume groei. Daarnaast is het argument: als ik een webshop open, verkoop ik het niet meer in mijn winkel!
Nou daar komen die spelers over algemeen wel op terug, ik heb in verleden contact gehad met meerdere grote retail ketens, en die wilden inderdaad een website om te "inspireren" en niet om te verkopen, zo werkt het niet, tenzij je een mega sterk brand bent en zelfs dan is het lastig want er zijn maar weinig bedrijven in Nederland die kunnen zeggen: Kom maar naar onze winkel, ik heb even zitten denken maar kan er eigenlijk geen 1 noemen.
Zegt genoeg over de beweegredenen achter Hans. Jammer dat het daarnaast ook nog een kleuter blijkt te zijn in zijn reactiesquote:Op zaterdag 22 september 2018 16:24 schreef ConnerJohn het volgende:
Hans van Tellingen heeft een onderzoeksbureau waarbij hij onderzoek moet doen voor vastgoedondernemingen zoals Havensteder en Kleppiere. Daarnaast geeft hij veel lezingen over het succes van de stenen winkels.Hij was ook heel positief over de Markthal terwijl de ondernemers en Kleppiere daar al jaren met elkaar op voet van oorlog staan. Toevallig is Kleppiere een regelmatige opdrachtgever voor van Tellingen.
Dat neemt niet weg dat hij een paar goede punten heeft en de online-lobby ook een soort geloof is geworden. Vooral in de kledingbranche is het lastig geld verdienen met al die artikelen die terugkomen en de verzendkosten die betaald moeten worden. De mensen die hier of elders op internet berichten schrijven zijn al meer geďnteresseerd in internet dan een gemiddelde consument en zo krijg je een vertekende beeld. Het zijn de tijden waarin we leven maar het is de vraag of het positief is dat door internet of grote concerns kleine zelfstandigen verdwijnen. Vooral voor mensen met een laag opleidingsniveau blijven er alleen maar bedrijven over die vooral jongen mensen in dienst willen en zelden een vast contract aanbieden.
Yep. Terwijl een Bruna of Primera niet verder komen dan de top 25.quote:Op zaterdag 22 september 2018 16:30 schreef Blik het volgende:
Wat ik dan nog wel een fijn vind is dat het assortiment niet perse verdwijnt. Juist een bol.com is groot geworden door niet alleen maar top 100 boeken en top 100 cd’s te verkopen maar juist een enorm lange staart aan producten te kunnen verkopen waar veel mensen in geďnteresseerd zijn. Dat zie je ook terug bij een Amazon
Precies om die reden heb ik de afgelopen jaren veel centjes aan bol.com overgemaakt.quote:Op zaterdag 22 september 2018 16:30 schreef Blik het volgende:
[..]
Zegt genoeg over de beweegredenen achter Hans. Jammer dat het daarnaast ook nog een kleuter blijkt te zijn in zijn reacties
Verser helemaal eens met je punt. Vroeger ging ik nog wel eens naar de stad, maar de stad is ook alleen maar eenheidsworst geworden
Wat ik dan nog wel een fijn vind is dat het assortiment niet perse verdwijnt. Juist een bol.com is groot geworden door niet alleen maar top 100 boeken en top 100 cd’s te verkopen maar juist een enorm lange staart aan producten te kunnen verkopen waar veel mensen in geďnteresseerd zijn. Dat zie je ook terug bij een Amazon
In mijn geval waren ze vroeger als aangekondigt, ze boden direct hun verontschuldiging aan dat ze eventueel later de oude koelkast konden ophalen omdat hij nog niet ontkoppelt was. Echter na een korte inspectie hebben ze hem alsnog gewoon meegenomen. En dat is niet alleen mijn ervaring maar vrijwel van iedereen die ik hoor over Coolblue, het is gewoon een mindset om de klant altijd op 1 te stellen. Ik kan je wel wat vertellen wat ik laatst heb meegemaakt met Mediamarkt maar dat is echt een lang verhaal.quote:Op zaterdag 22 september 2018 09:58 schreef Blik het volgende:
[..]
Uit interesse, waarin is Coolblue onderscheidend op het vlak van het bezorgen van een koelkast? Hoeveel meer doen ze dan de koelkast installeren en de oude mee retour nemen?
Voorraad kan ik me voorstellen, zo'n lokale winkel heeft gewoon de ruimte niet. De prijs moet echter gelijk zijn, is wettelijk verplicht.quote:Op zondag 23 september 2018 00:21 schreef Isabeau het volgende:
Om de plaatselijke middenstand te steunen stond ik een tijdje geleden bij de balie van de boekwinkel voor een bepaald boek. Was uiteraard niet aanwezig. Bestellen was voor mij geen probleem, ik had geen haast. Ik meekijken op haar computer. Geloof dat het 29,95 moest kosten, maar was niet op voorraad en ze zei dat het waarschijnlijk niet meer leverbaar was. Ik zei dat bol.com het gewoon nog verkocht. Zij kijken op bol.com en inderdaad. Gewoon nog leverbaar. En stilzwijgend keken wij beiden naar de prijs van 19,95 voor exact hetzelfde boek met dezelfde harde kaft. Tsja. Thuis op bol.com besteld.
Als dit soort dingen vaker voorkomen dan ga je dus niet terug naar zo'n boekwinkel, maar bestel je alles online. Terwijl ik het juist zo fijn vind om rond te snuffelen in een boekwinkel, om te bladeren in de boeken en te zien of het wat voor me is. In een online boekwinkel zou ik alleen kopen wat ik al van te voren wilde hebben.
Wettelijk verplicht dat de prijs gelijk moet zijn? Waar baseer je dat op? Als een ondernemer denkt dat hij meer kan vangen voor een product staat hem dat vrij om te proberen, of het hem lukt is een tweede. Vaak mag men van bepaalde producenten juist niet te goedkoop gaan staan om het merk niet te schaden.quote:Op zondag 23 september 2018 00:39 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Voorraad kan ik me voorstellen, zo'n lokale winkel heeft gewoon de ruimte niet. De prijs moet echter gelijk zijn, is wettelijk verplicht.
Ik heb het even opgezocht en:quote:Op zondag 23 september 2018 00:39 schreef Notorious_Roy het volgende:
Voorraad kan ik me voorstellen, zo'n lokale winkel heeft gewoon de ruimte niet. De prijs moet echter gelijk zijn, is wettelijk verplicht.
Het ging om een Engels boek. Dus dat prijsverschil was toegestaan.quote:{Vallen boeken in andere talen onder de Wvbp? (wettelijke vaste boekenprijs)
Nee, de Wvbp is alleen van toepassing op boeken in de Nederlandse en Friese taal (artikel 1, onderdeel b, Wvbp).
Ah, weer wat geleerdquote:Op zondag 23 september 2018 01:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb het even opgezocht en:
[..]
Het ging om een Engels boek. Dus dat prijsverschil was toegestaan.
Tot een maximaal aantal maanden, weet even niet hoeveel. Daarna mag je zelf weten wat je doet met de prijsquote:Op zondag 23 september 2018 00:39 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
Voorraad kan ik me voorstellen, zo'n lokale winkel heeft gewoon de ruimte niet. De prijs moet echter gelijk zijn, is wettelijk verplicht.
Marge op boeken is echt mega, als in richting de 50%quote:Op zondag 23 september 2018 00:43 schreef raptorix het volgende:
Voorraad is dan ook dodelijk, zoals ik al eerder meldde had ik een website in Muziek, marge is mega karig en als ik dus een CD op voorraad houd die ik later in de uitverkoop moet doen moet ik 5 CD's verkopen om dat goed te maken. Ik weet dat met boeken de situatie iets beter is omdat uitgevers ze vaak fysiek in de winkel hebben en je ze later voor een lagere prijs kunt verkopen zonder daarmee schade op te lopen.
Nou niet voor de retailer. In ieder geval niet de boeken die ik verkoop. Gelukkig is het niet mijn core business.quote:Op zondag 23 september 2018 08:45 schreef Blik het volgende:
[..]
Marge op boeken is echt mega, als in richting de 50%
Ligt natuurlijk ook aan inkoopvolume en misschien ook wel aan het type boek. Ik heb ooit wel eens een inkooptraject voor boeken gedaan, en de marge lag daar op 50+%. Ging dit geval om reisboekenquote:Op zondag 23 september 2018 08:48 schreef jajablahblah het volgende:
[..]
Nou niet voor de retailer. In ieder geval niet de boeken die ik verkoop. Gelukkig is het niet mijn core business.
Die vaste boekenprijs is volgens mij een jaar.
En dat wordt gecheckt, ik heb wel eens mail gehad van de uitgever dat ik te laag zat. Ik wist dat helemaal niet van die vaste prijs en wij werken gewoon met een vaste marge.
Zwart sloten openen voor mensen die hun sleutels vergeten zijn. Vooral savonds kan je daar honderden euro's voor vragen.quote:Op zondag 23 september 2018 13:01 schreef Cynix Ž het volgende:
Gisteren kon ik een aantal op maat gemaakte sloten ophalen bij een schoenmaker annex sleutelboer, maar ik kon daar niet pinnen! Wel gewoon 200 euro aftikken, dus geen tientje-werk.
Anno 2018 níet kunnen pinnen en nog wél in leven zijn. Dan zal-ie wel iets (anders) heel goed doen.
In landen als Duitsland en Oostenrijk ook nog redelijk normaal. Gewoon op vakantie in een restaurant alleen maar cash kunnen betalen...quote:Op zondag 23 september 2018 13:01 schreef Cynix Ž het volgende:
Gisteren kon ik een aantal op maat gemaakte sloten ophalen bij een schoenmaker annex sleutelboer, maar ik kon daar niet pinnen! Wel gewoon 200 euro aftikken, dus geen tientje-werk.
Anno 2018 níet kunnen pinnen en nog wél in leven zijn. Dan zal-ie wel iets (anders) heel goed doen.
Ik weet niet of je dat zo simpel kunt stellen. Bij boeken zijn vooral de opstartkosten hoog, de productiekosten per exemplaar zijn vervolgens erg laag. Dus ja, bij een onverwachte bestseller zal de marge inderdaad astronomisch zijn, maar tegenover elke bestseller staat een veelvoud aan tegenvallers met een negatieve marge.quote:Op zondag 23 september 2018 08:45 schreef Blik het volgende:
[..]
Marge op boeken is echt mega, als in richting de 50%
En bol.com heeft gewoon een linkje met centraal boekhuis, waar alles ligt
Ik had het al iets genuanceerd later, kan best per type boek verschillen. Maar populaire boeken en bijvoorbeeld reisboeken zitten daar wel opquote:Op zondag 23 september 2018 13:18 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik weet niet of je dat zo simpel kunt stellen. Bij boeken zijn vooral de opstartkosten hoog, de productiekosten per exemplaar zijn vervolgens erg laag. Dus ja, bij een onverwachte bestseller zal de marge inderdaad astronomisch zijn, maar tegenover elke bestseller staat een veelvoud aan tegenvallers met een negatieve marge.
Bij mij in de buurt is bij 9 van de 10 winkels 'het pinapparaat kapot'...quote:Op zondag 23 september 2018 13:01 schreef Cynix Ž het volgende:
Gisteren kon ik een aantal op maat gemaakte sloten ophalen bij een schoenmaker annex sleutelboer, maar ik kon daar niet pinnen! Wel gewoon 200 euro aftikken, dus geen tientje-werk.
Anno 2018 níet kunnen pinnen en nog wél in leven zijn. Dan zal-ie wel iets (anders) heel goed doen.
Nederland loopt sowieso redelijk voor t.o.v. andere Europese landen op het gebied van pinnen. Op vakantie moest ik mezelf er regelmatig aan herinneren om naar een pinautomaat te lopen, terwijl in Nederland ik alleen naar de pinautomaat loop als ik de werkster ga uitbetalen...quote:Op donderdag 27 september 2018 14:00 schreef xzaz het volgende:
In Duitsland kan je ook in vele winkels niet pinnen.
De afgelopen 2 a 3 jaar zijn ze bezig met een inhaalslag. Het is nog niet op het niveau als in NL want bij de meeste kleine winkels of sigarenboertjes kun je nog steeds niet pinnen. Alle grote supermarkten of ketens hebben de afgelopen 2 jaar de pinapparaatjes vervangen naar contactloos betalen.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:00 schreef xzaz het volgende:
In Duitsland kan je ook in vele winkels niet pinnen.
We zijn wat dat betreft echt verwend geraakt inderdaad.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:06 schreef Blik het volgende:
[..]
Nederland loopt sowieso redelijk voor t.o.v. andere Europese landen op het gebied van pinnen. Op vakantie moest ik mezelf er regelmatig aan herinneren om naar een pinautomaat te lopen, terwijl in Nederland ik alleen naar de pinautomaat loop als ik de werkster ga uitbetalen...
Ik woon aan de grens maar die Duitsers blijven stug met contanten betalen. Alleen de Hollanders pinnen eigenlijk.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:15 schreef NanKing het volgende:
[..]
De afgelopen 2 a 3 jaar zijn ze bezig met een inhaalslag. Het is nog niet op het niveau als in NL want bij de meeste kleine winkels of sigarenboertjes kun je nog steeds niet pinnen. Alle grote supermarkten of ketens hebben de afgelopen 2 jaar de pinapparaatjes vervangen naar contactloos betalen.
In Duitsland heb je nog regelmatig een aparte bakker bij de supermarkt zitten. Denk bijvoorbeeld maar niet dat je daar kunt pinnen.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:15 schreef NanKing het volgende:
[..]
De afgelopen 2 a 3 jaar zijn ze bezig met een inhaalslag. Het is nog niet op het niveau als in NL want bij de meeste kleine winkels of sigarenboertjes kun je nog steeds niet pinnen. Alle grote supermarkten of ketens hebben de afgelopen 2 jaar de pinapparaatjes vervangen naar contactloos betalen.
quote:Op donderdag 27 september 2018 14:27 schreef xzaz het volgende:
[..]
Ik woon aan de grens maar die Duitsers blijven stug met contanten betalen. Alleen de Hollanders pinnen eigenlijk.
Beiden hebben jullie gelijkquote:Op donderdag 27 september 2018 14:32 schreef Blik het volgende:
[..]
In Duitsland heb je nog regelmatig een aparte bakker bij de supermarkt zitten. Denk bijvoorbeeld maar niet dat je daar kunt pinnen.
Daar kunnen wij ook niet pinnen inderdaad; op een gegeven moment wen je er wel aan maar het blijft raar.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:32 schreef Blik het volgende:
[..]
In Duitsland heb je nog regelmatig een aparte bakker bij de supermarkt zitten. Denk bijvoorbeeld maar niet dat je daar kunt pinnen.
Klopt hoe verder landsinwaard hoe minder je kan pinnen.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:38 schreef NanKing het volgende:
[..]
[..]
Beiden hebben jullie gelijk.
Ik hoor het heel vaak dat je net over de grens nergens pinnen. Ik woon iets verder van de grens en merk echt het verschil met toen ik hier kwam wonen (6 jaar geleden) en nu.
Nee ik bedoelde het andersom. Hier (tussen düsseldorf en keulen) kun je in tegenstelling tot 6 jaar geleden bijna overal pinnen nu.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:40 schreef xzaz het volgende:
[..]
Daar kunnen wij ook niet pinnen inderdaad; op een gegeven moment wen je er wel aan maar het blijft raar.
[..]
Klopt hoe verder landsinwaard hoe minder je kan pinnen.
Ze pakken in Duitsland ook vaak je kaart af, dan stoppen zij hem in de machine.quote:Op donderdag 27 september 2018 14:15 schreef NanKing het volgende:
[..]
De afgelopen 2 a 3 jaar zijn ze bezig met een inhaalslag. Het is nog niet op het niveau als in NL want bij de meeste kleine winkels of sigarenboertjes kun je nog steeds niet pinnen. Alle grote supermarkten of ketens hebben de afgelopen 2 jaar de pinapparaatjes vervangen naar contactloos betalen.
Dat hele land zit nog ergens in de jaren 80.quote:Op donderdag 27 september 2018 15:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ze pakken in Duitsland ook vaak je kaart af, dan stoppen zij hem in de machine.
Worden ze pissig als er geen handtekening achterop staat, moet je je ID laten zien![]()
Of ik ga heel eigenwijs contactloos betalen en snappen ze het zelf niet"Wie haben Sie das gemacht?" haha
Ik zou dan zeggen haha Scheiße Deutscher, das sage ich nicht, moewhaha!.quote:Op donderdag 27 september 2018 15:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Of ik ga heel eigenwijs contactloos betalen en snappen ze het zelf niet"Wie haben Sie das gemacht?" haha
Nouja, ik kon 6-7 jaar geleden ook nog niet (gratis) pinnen bij de lokale groenteboer. Gratis was pas boven de 10 euro ofzoquote:Op donderdag 27 september 2018 15:12 schreef Q. het volgende:
[..]
Dat hele land zit nog ergens in de jaren 80.
Zolang er bij kinderspeelgoed telefoons staan vind ik het niet goed functioneren.quote:Op woensdag 5 september 2018 07:56 schreef leolinedance het volgende:
[..]
De website functioneert wel goed
Pinnen is nog steeds niet gratis maar wordt niet meer doorberekend naar de klant toe. Niet letterlijk tenminste. Duitsland loopt op een aantal gebieden erg ver achter. Internet is natuurlijk nog zo'n leuk voorbeeld. Doen ze een beetje aan online shoppen in Duitsland, op Zalando na? Om ontopic te blijvenquote:Op donderdag 27 september 2018 15:51 schreef Blik het volgende:
[..]
Nouja, ik kon 6-7 jaar geleden ook nog niet (gratis) pinnen bij de lokale groenteboer. Gratis was pas boven de 10 euro ofzo
Euh, nee.quote:Op donderdag 27 september 2018 18:09 schreef KingRadler het volgende:
Alle winkels in Duitsland die aan grens zitten met Nederland kan je pinnen. Hebben ze alleen gedaan voor de Nederlanders.
Ik heb jaren voor een grote boekhandelsketen gewerkt en de marges waren bij lange na geen 50% hoorquote:Op zondag 23 september 2018 08:45 schreef Blik het volgende:
[..]
Marge op boeken is echt mega, als in richting de 50%
En bol.com heeft gewoon een linkje met centraal boekhuis, waar alles ligt
Lagerquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:04 schreef Twinkle20 het volgende:Ik wil niet weten hoe de marges bij kleine zelfstandigen liggen die zelf inkopen.
Trust me, I know. Groter inkopen is gewoon nog meer marge. Heb vorige maand nog een inkooptender gedaan. En ik heb het puur over de marge tussen inkoop en verkoopprijs. Daar komen natuurlijk nog kosten bijquote:Op vrijdag 28 september 2018 20:04 schreef Twinkle20 het volgende:
[..]
Ik heb jaren voor een grote boekhandelsketen gewerkt en de marges waren bij lange na geen 50% hoor... weet niet waar je die onzin vandaan haalt.
Je mocht blij zijn als je tussen de 30 - 40% uit kwam.
En dan werd het bij ons nog groot ingekocht want keten. Ik wil niet weten hoe de marges bij kleine zelfstandigen liggen die zelf inkopen.
Ik ben er eens in een ander land in geweest. Het is wel een aardige winkel die goede basics verkoopt. Qua materiaal is het vergelijkbaar met de H&M, alleen dan iets minder extravagant en meer geschikt voor op het kantoor.quote:Op vrijdag 28 september 2018 18:01 schreef KingRadler het volgende:
Iemand al bij Uniqlo geweest in Amsterdam.
https://twitter.com/rtlz/status/1045575709777973249
In het centrum, waar er twee bij elkaar zitten/zaten? Die ene is/was toch vooral voor seizoensartikelen zoals tuinmeubelen of Kerst-spullekes?quote:Op maandag 1 oktober 2018 08:02 schreef RobertoCarlos het volgende:
Ik was laatst in even in Delft, daar wordt nu een Blokker juist geopendTerwijl er op dezelfde plek een aantal maanden eentje sloot
Nee, meer in een buitenwijk, in een winkelcentrumquote:Op maandag 1 oktober 2018 08:14 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
In het centrum, waar er twee bij elkaar zitten/zaten? Die ene is/was toch vooral voor seizoensartikelen zoals tuinmeubelen of Kerst-spullekes?
Ben al even niet in het centrum van Delft geweest.
Winkelcentrum In de Hoven. Woon er praktisch naast maar dit wist ik nietquote:Op maandag 1 oktober 2018 08:27 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Nee, meer in een buitenwijk, in een winkelcentrum
Dat kleine outletwinkeltje is overgenomen door Nelson en hebben ze bij hun winkel getrokken.quote:Op maandag 1 oktober 2018 08:14 schreef Notorious_Roy het volgende:
[..]
In het centrum, waar er twee bij elkaar zitten/zaten? Die ene is/was toch vooral voor seizoensartikelen zoals tuinmeubelen of Kerst-spullekes?
Ben al even niet in het centrum van Delft geweest.
Dat is nog wel het ergste waar ter wereld je ook bent je ziet bijna overal dezelfde merken en winkels terug. Maar binnen NL is dat helemaal erg en is elke winkelstad uitwisselbaar.quote:Op zaterdag 22 september 2018 16:30 schreef Blik het volgende:
[..]
Zegt genoeg over de beweegredenen achter Hans. Jammer dat het daarnaast ook nog een kleuter blijkt te zijn in zijn reacties
Verser helemaal eens met je punt. Vroeger ging ik nog wel eens naar de stad, maar de stad is ook alleen maar eenheidsworst geworden
Wat ik dan nog wel een fijn vind is dat het assortiment niet perse verdwijnt. Juist een bol.com is groot geworden door niet alleen maar top 100 boeken en top 100 cd’s te verkopen maar juist een enorm lange staart aan producten te kunnen verkopen waar veel mensen in geďnteresseerd zijn. Dat zie je ook terug bij een Amazon
Ook wel eens ruzie om gehad in Berlijn. Op mijn nieuwe pinpas kan ik niet eens meer ene handtekening zetten.quote:Op donderdag 27 september 2018 15:04 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ze pakken in Duitsland ook vaak je kaart af, dan stoppen zij hem in de machine.
Worden ze pissig als er geen handtekening achterop staat, moet je je ID laten zien![]()
Of ik ga heel eigenwijs contactloos betalen en snappen ze het zelf niet"Wie haben Sie das gemacht?" haha
Ik voel mij altijd net een klein kind in landen waar ze je pinpas afpakken en in een pinapparaat douwen. Net of ik dat zelf niet kan! En dan na je pincode pakken ze het apparaat (met je pinpas er nog in) gauw weer terug en halen de pinpas er weer voor je uit...... Gekken.quote:Op maandag 1 oktober 2018 15:48 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ook wel eens ruzie om gehad in Berlijn. Op mijn nieuwe pinpas kan ik niet eens meer ene handtekening zetten.
Maar ze draaien wel netjes hun hele hoofd weg als jij je code intypt. Het is apart volkquote:Op maandag 1 oktober 2018 20:13 schreef HPoi het volgende:
[..]
Ik voel mij altijd net een klein kind in landen waar ze je pinpas afpakken en in een pinapparaat douwen. Net of ik dat zelf niet kan! En dan na je pincode pakken ze het apparaat (met je pinpas er nog in) gauw weer terug en halen de pinpas er weer voor je uit...... Gekken.
Logisch gevolg van meer samenwerken met o.a. Ahold-dochter Gall&Gall. Mocht eigenlijk wel na 6 jaar.quote:Op woensdag 3 oktober 2018 06:53 schreef TLC het volgende:
Opvallend dat je nu ook alcohol kunt kopen bij bol![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |