abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 01:42:48 #1
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180461741
Etappe 8: Dreux - Amiens Métropole, 181 km

De langste rit van deze Tour was ontzettend kut. Je bent al snel geneigd om iets milder te worden vanwege de uitslag, maar we mogen de waarheid niet ontkennen. Het was niet om aan te gluren. Een vreselijke rit. Na de neutralisatie had niemand zin om in de aanval te gaan. De renners reden verschrikkelijk traag en alleen de mannen van Wanty hadden er een beetje zin in. Eerst Yoann Offredo, maar die stopte er al snel weer mee. Thomas Degand hield het iets langer vol, maar ook hij was er na een tijd wel klaar mee. Daarna kregen we zowaar tien minuten koers, omdat een aantal sprintersploegen een mannetje in de aanval stuurden. Lotto Jumbo stuurde kindsoldaat Tolhoek richting het slagveld, maar bij het verlaten van de loopgraven sneuvelde hij meteen. Daarom moest er door Paultje Martens en Robert Gesink op kop worden gereden om het gat op een groep met onder meer Lampaert en Naesen weer dicht te rijden. Dat lukte en daarna viel het helemaal stil. Er gebeurde heel lang niets, tot Offredo zich weer eens niet kon bedwingen. Hij heeft een behoorlijk lange tijd in het eentje voor het peloton gereden. Had het praktisch nut? Nee. Toen het een beetje begon te waaien en die wind ook nog gunstig stond kregen we heel kort een aanzet tot waaiervorming. Het was vijf minuten spannend, maar daarna was het klaar. Offredo werd weer ingerekend en er werd weer een tijd stapvoets gereden. Tot Laurent Pichon in de aanval ging. Ook hij mocht een tijdje in z'n eentje zwemmen voor het peloton. De sponsor zal blij zijn, de rest van de wereld niet. Op 40 kilometer van het eind zou het terrein open worden en zou er een grote kans op waaiers zijn, maar de wind stond verkeerd. Dus reden we met een slakkengangetje richting de finish. Pichon werd ingehaald en verder gebeurde er tot een paar kilometer voor het eind niets. Daarna kwamen de sprinttreintjes natuurlijk naar voren en die van Lotto Djumbo was alweer ontspoord voor de sprint goed en wel begon. Groenewegen had alleen Roosen nog en die raakte hij ook nog eens kwijt. Eigenlijk ging alles dus weer mis, maar Groenewegen had nu wel power in de benen. En dus liet hij zien wat hij het hele jaar al laat zien. Hij snelde iedereen voorbij en won met overmacht. Knappe sprint. Maar laten we verder niet doen alsof de ploed goed werk leverde. Dit is puur de klasse van Groenewegen en niets anders. Hoe dan ook, weer een Nederlandse overwinning. Ooit duurde het enkele jaren voor er weer wat te juichen viel voor het vlaggetjesvolk, nu is het ieder jaar wel een paar keer raak. Daags na de overwinning van Groenewegen gaan we het tweede weekend in met weer een vlakke rit. Hoera!




Parijs is nog ver, zeggen de renners vaak. Meestal klopt dat ook, vanuit de Alpen of de Pyreneeën is het nog wel een eindje fietsen tot in Parijs. Tijdens deze rit klopt de uitspraak alleen niet helemaal, want de startplaats van deze etappe ligt op een kilometer of 80 van Parijs. We bevinden ons in Dreux, een stad met 31.000 inwoners, in de Eure-et-Loir, op een kilometer of 30 van Chartres. Chartres en Dreux zijn toevallig ook de twee grootste gemeenten van de Eure-et-Loir. Niet echt een dichtbevolkt departement dus. Voor de Tour ook geen bijzonder interessant departement. In Chartres was men dan wel al een paar keer eerder, maar Dreux heeft nog nooit deel uitgemaakt van dit hele circus. Een debutant, jawel. Toch heeft men hier wel enige affiniteit met het wielrennen, ondanks het feit dat de Tour nog nooit is gepasseerd. Er zijn twee wielerclubs en in 2016 begon Parijs-Tours in Dreux. Daarnaast heeft men wel eens de Tour de l'Avenir mogen verwelkomen, in 2009. Julien Berard wist toen in de straten van deze stad te winnen voor latere eindwinnaar Romain Sicard. Dreux is in principe ook een industriestadje, we bevinden ons nog steeds in het pillendraaierscentrum van Frankrijk. Daarnaast maken ze hier thee, Dammann Freres om precies te zijn. Nooit van gehoord, maar dat ligt vast aan mij. De inwoners van Dreux zijn over het algemeen wat minder sympathiek, want Dreux staat in de Franse politiek bekend als het plaatsje waar Front National voor de eerste keer een grote overwinning genoot. Dit gebeurde in 1983, toen zij 17% van de stemmen won in de gemeenteraadsverkiezingen van Dreux. He bah. Gelukkig hebben ze er nog wel een mooie kerk.



Vanuit Dreux rijden we naar het noorden. Er volgt eerst weer een heel stuk dat neutraliseerd is, pas buiten de stad begint de rit echt. Over een kaarsrechte en vlakke weg fietsen we richting Anet, waar een kasteel staat. Best een potsierlijk gebouw. Buiten Anet komen we langs de Eure te fietsen en in het dal van deze rivier zijn de wegen vlak. Af en toe een paar bochten als we door wat dorpjes rijden, maar het gaat toch vooral heel veel rechtdoor. We rijden ook voornamelijk door bosachtige bieden, dus er gaat hier helemaal niets gebeuren. In gestrekte draf richting Pacy-sur-Eure, waar we de rivier even achter ons laten en daarom krijgen we gelijk te maken met een kort klimmetje. Over een kaarsrechte weg gaat het twee kilometer naar boven aan 4,3% gemiddeld. Dit bultje van de vierde categorie draagt de naam Côte de Pacy-sur-Eure. Is over nagedacht. Na 35 kilometer komen we daar boven en vervolgens rijden de renners een kleine tien kilometer over een plateau. Af en toe is het een beetje open op dit plateau, maar er staan ook behoorlijk wat bomen langs de kant van de weg. Op een paar rotondes na komen we verder bijzonder weinig tegen. Rechtdoor richtin Vernon, een dorpje aan de Seine. Omdat dit dorp aan de rivier ligt volgt er wel een korte afdaling, maar de weg is hier enorm breed en er zijn maar weinig lastige bochten. In Vernon zelf is het wel flink wat draaien en keren, waarna we over de Seine rijden. Aan de andere kant van de Seine komen we vervolgens een kasteeltje tegen, en een oude molen die op een ietwat opvallende manier in elkaar is geknutseld. We noteren kilometer 48. Vernon is overigens een stadje met een grote Malinese gemeenschap, blijkbaar. Dat levert de nodige goede voetballers op, waaronder Ousmane Dembélé. Al denkt Didier Deschamps daar duidelijk anders over.



Voorbij Vernon rijden we 20 kilometer langs de oevers van de Seine. Best een grote rivier, met best een flinke vallei. Het is dus vlak. De weg is onbeschut, je ziet alleen maar akkers. Af en toe een klein dorpje, maar met name open terrein. De wind zou hier eventueel z'n ding kunnen doen, maar laten we daar maar niet meer op hopen. Als niemand er rekening mee houdt gebeurt er pas wat. Halverwege dit stuk van 20 kilometer snijden we even een stukje af en verlaten we de Seine, waardoor de weg ook meteen een kilometer omhoog loopt, door een bos. Het is toch weer niet helemaal vlak, al heb je op basis van het profiel al snel de neiging om te zeggen van wel. Buiten dit bos keren we snel weer terug naar de Seine voor nog een aantal kilometer door open velden. Dit blijft duren tot Les Andelys, na 66 kilometer. In dit dorpje, waar we nog een kicken kasteel tegenkomen slaan we rechtsaf en laten we de Seine definitief achter ons. Meteen begint de weg omhoog te lopen. We krijgen te maken met een officieel klimmetje, de Côte de Feuquerolles. Klimmetje van de vierde categorie, 2,3 kilometer aan 4,3%. Op de behoorlijk gelijkmatige klim is de weg breed. Op de top komen we terecht op een plateau waar het terrein volledig open is. Over behoorlijk rechte wegen gaat het vervolgens verder naar de tussensprint. Er is nu echt weinig te beleven. In een van de spaarzame dorpjes die we passeren af en toe een rotonde, maar verder rechte wegen door een agrarisch landschap. Af en toe een miniem hoogteverschilletje maar de tering wat hebben ze nu weer voor een rit in elkaar gedraaid. De tussensprint komt dan uiteindelijk na 86 kilometer in het gehucht La Neuve-Grange. Daar valt geen hol te beleven. Totaal geen inspirerende omgeving, alleen de wind kan dit zooitje ongeregeld redden. Daarom blik ik nog maar even terug op Les Andelys, want daar is de omgeving wel inspirerend.



Wordt het na de tussensprint wel leuk? Nee, natuurlijk niet. Het is de Tour. Vijf kilometer volledig rechtdoor over een vlakke weg tussen de akkers. Even verderop rijden we door Bézu-la-Fôret, waar het even kort naar beneden gaat. Paar bochtjes enzo, maar niet iets waar we wakker van moeten liggen. Vervolgens rijden we door een mooi bos, prachtig. Buiten het bos gaat het dan weer een aantal kilometer volledig rechtdoor langs open vlaktes. Na een kilometer of 96 rijden we langs Montrony en hier gaat de weg even een paar kilometer licht omhoog. Aan het eind van dit klimmetje volgt er een afdaling en tijdens deze afdaling komen we de eerste echte haarspeldbocht van deze Tour tegen, jawel. Op die bocht na stelt het verder niets voor en zo rijden we na 106 kilometer door Gournay-en-Bray. In dit dorpje is het wat draaien en keren maar daarna gaat het weer ouderwets tien kilometer rechtdoor door open velden. We volgen een brede, doorgaande weg. Daar komt na 117 kilometer verandering in, want dan slaan we linksaf en komen we op een wat smallere weg terecht. Deze weg brengt ons naar het piepkleine dorpje Gerbenoy. In dit dorpje wonen amper 100 mensen. Waarom rijden we dan in jozefsnaam door dit dorp? Nou, omdat het een van de mooiste dorpjes van Frankrijk is. Volgens een of andere verkiezing dan, dat heb ik niet zelf verzonnen. Gerbenoy bestaat uit een kasteeltje, een oude poort, talloze vakwerkhuisjes en rozen. In de zomer bloeien hier bij zo'n beetje ieder huis rozen, waardoor je blijkbaar last hebt van een bedwelmende geur. De renners rijden dwars door het dorpje en komen zo langs alle vakwerkhuisjes. Bovendien zien het kasteel en de tuinen van het kasteel liggen. Die tuinen zijn ook nog wel de moeite waard. Een of andere Franse schilder heeft hier blijkbaar gewoond, die tuinen in elkaar geflanst en er daarna schilderijen van gemaakt. Daardoor is dit dorpje een populaire toeristische bestemming geworden. Enzovoort.




Nu de toeristische afdeling van de Oise, want daar zijn we inmiddels, een moment van glorie heeft gehad trekken we verder richting Amiens. Buiten Gerbenoy is het nog een kilometer of 60 tot de finish. Over een smal en bochtig weggetje rijden we terug naar de grote weg en terwijl we dat doen rijden we ook nog even door het gehucht Lachapelle-sous-Gerberoy, waar we langs de kant van de weg ook nog op een best wel fraai châteautje stuiten. Paar listige bochtjes in dit gehucht en ook buiten het gehucht, als weer terechtkomen op een doorgaande weg. Hier naar rechts en even verderop meteen naar links, waarna het een kilometer omhoog gaat aan 4%. Ja, het is weer straffe kost vandaag. Vervolgens is het een kilometer of vijf zo goed als vlak, terwijl we weer over het platteland rijden. Daarna komen we een dorpje tegen en dat dorpje ligt wat lager, waardoor er een korte afdaling volgt met één lange bocht. Op die bocht na valt er niet veel te beleven in Marseille-en-Beauvaisis. Paar bochtjes en daarna gaat het buiten de stad weer anderhalve kilometer omhoog aan een procentje of vijf. Dat is voorlopig wel het laatste klimmetje. Op de top gaat het acht kilometer rechtdoor over een brede weg door een open gebied, tot we op 43 kilometer van de aankomst door Crèvecoeur-le-Grand rijden. In dit dorpje met een knus centrumpje liggen wat bochten en bij de laatste bocht gaan we naar links, waarna we koers zetten richting het noorden. Het gaat nu weer een aantal kilometer zo goed als rechtdoor, over een licht dalende weg. Terrein blijft open, maar we hebben al afgesproken dat we daar niet veel van gaan verwachten. Op 36 kilometer van de streep rijden we door Catheux en hier is er een bocht naar rechts, waarna we weer op wat glooiender terrein terechtkomen. Paar keer op en af nog, maar het valt al bij al best mee. Terrein is ook weer wat meer beschut en zo komen we even verderop uit bij Fontaine-Bonnelaeu. Van dit dorp gaat het rechtdoor tot aan Croissy-sur-Celle, hier passeren we op 29 kilometer van het eind. Paar bochtjes hier en buiten het dorp een klein knikje naar boven. Vervolgens gaat het een kilometer of acht zo goed als rechtdoor tot aan de bonussprint (beste experiment ooit) door open velden. Eén dorpje tussendoor en ook één rotonde, maar verder heeft de wind hier vrij spel. Bonussprintje, buiten Loeuilly, vindt plaats op 20 kilometer van het eind. Zijn trouwens allemaal kleine dorpjes met 200 inwoners ofzo. De laatste plaats van enige betekenis was Crevecoeur-le-Grand.



Na de bonussprint gaat het eigenlijk volledig rechtdoor tot aan de buitenrand van finishplaats Amiens. Eerste obstakel komt pas op een kilometer of negen van het eind en dat is een rotonde. In de 11 tussenliggende kilometers gaat het dus voornamelijk rechtdoor over een weg die af en toe een beetje golft. Terrein blijft volledig open, dus als er wind is... Nouja, je kent de hele riedel ondertussen wel. Op een kilometer of 10 van de finish rijden we nog wel onder een viaduct door en hier loopt de weg even kort omhoog, maar op dat puntje na is het dus behoorlijk vanzelfsprekend allemaal. Even verderop rijden de coureurs onder een tweede viaduct door en ook daar loopt de weg nog even licht omhoog. Vervolgens komen ze die rotonde op negen kilometer van het eind tegen. Brede rotonde wel. Hierna gaat het wel drie kilometer zo goed als rechtdoor over een vlake, brede en beschutte weg. Wel nog een rotonde op zeven kilometer van het eind, maar daar hoeft niet echt gestuurd te worden. Op iets minder van zes kilometer van de streep volgt er dan een scherpe bocht naar rechts, waarna de renners ongeveer twee kilometer rechtdoor over de brede ringweg van Amiens rijden. We rijden hier wel even onder een viaduct door, eerst een korte duik naar beneden en dan weer omhoog. Op vier kilometer van de streep ligt er dan weer een scherpe bocht naar links in het parcours. Hier gaat het een kilometer rechtdoor in dalende lijn, waarna de renners uitkomen bij een ovalen rotonde die aan de rechterkant genomen moet worden. Aan het eind van deze rotonde volgt dan volgende scherpe bocht naar rechts, gevolgd door een flauwe naar links. We rijden daarna langs het futuristische station van Amiens over een rechte weg die nog steeds licht naar beneden loopt. Op twee kilometer van de streep volgt er dan weer een bocht, ditmaal een scherpe naar links. Daarna gaat het ongeveer anderhalve kilometer rechtdoor. We rijden nu over een weg die in een korte tijd een aantal keer een andere naam krijgt, maar een van die namen is de Rue Vanmarcke. Sep heeft blijkbaar indruk gemaakt in Amiens. Ondertussen rijden we ook nog een 50-tal meter over een soort van kasseien, de wegenbouwers in Amiens gaan een beetje willekeurig te werk. Buiten dat ligt er gewoon prima asfalt. Op 600 meter van de streep komen de renners dan uit bij de laatste rotonde van de dag, waar ze naar links moeten. In de laatste meters van de rit gaat het volledig rechtdoor. Het loopt heel miniem omhoog, maar zeker in vergelijking met de afgelopen sprints is dit gewoon een vlakke sprint.




Amiens is een stad met 133.000 inwoners in de Somme. Een stad met een rijke geschiedenis. Ook een rijke Tourgeschiedenis, het wordt de 13e keer dat de karavaan hier passeert. In het verleden hebben grote namen gewonnen in Amiens, zoals Mario Cipollini, Marino Basso en Rudi Altig. Ook Johan Bruyneel won ooit in Amiens, hoe zou het ondertussen met hem gaan? Verder is Amiens een stad die mensen die André heten gunstig gezind is. In 1932 won André Leducq in de straten van Amiens, in 1964 André Darrigade en bij de laatste aankomst in Amiens, in 2015, ging de zege naar André Greipel. We zijn dus niet lang weggeweest uit Amiens. Drie jaar na dato weer een nieuwe massasprint in de straten van deze universiteitsstad. 30.000 studenten, behoorlijk aantal. Verder is Amiens ook een industriestad, waar ze het van oudsher vooral van de textielindustrie moesten hebben. Dat we op de Franse feestdag, Quatorze Juillet, naar Amiens trekken zou zomaar te maken kunnen hebben met het feit dat Emmanuel Macron hier geboren is. Hij groeide hier ook op, al werd hij na een tijd wel door zijn ouders naar Parijs gestuurd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het feit dat hij nu de president van Frankrijk is. Een andere bekende Fransoos die te linken valt aan Amiens is de schrijvers Jules Verne, die leefde hier jarenlang. Amiens heeft ook wat bekende sporters voortgebracht. Vooral een aantal wielrenners. Franck Perque bijvoorbeeld, een baanwielrenner die ooit nog wereldkampioen puntenkoers werd. Iets bekender is Philippe Gaumont, de boezemvriend van Frank Vandenbroucke. Eigenlijk de persoon die min of meer verantwoordelijk wordt gehouden voor het mislukken van de carrière en het leven van VDB. Gaumont leefde totaal niet voor zijn sport, gooide alles naar binnen wat hij tegenkwam en die losbandigheid sloeg over op Vandenbroucke. Beide jongens kregen het daarom niet voor elkaar om iets van hun carrière te maken. Gaumont won nog wel ooit Gent-Wevelgem, maar zijn palmares had groter moeten zijn. Na zijn carrière runde hij nog een tijd een café in Amiens, dat klinkt wel logisch eigenlijk. In 2013 betaalde hij waarschijnlijk de tol voor zijn levensstijl. Een hartaanval werd hem op 40-jarige leeftijd fataal. Om het wat luchtiger af te sluiten: Clément Chevrier komt ook uit Amiens. Dat is een lieve jongen van AG2R, die helaas voor hem momenteel niet actief is in de Tour. Laat ik trouwens Robert Marchand ook niet vergeten. Dat is een unieke man. Deze man begon op 78-jarige leeftijd met fietsen en sindsdien fietst hij in iedere leeftijdscategorie records uit de boeken. Vorig jaar wist hij op 105-jarige leeftijd weer een nieuw werelduurrecord bij elkaar te rijden, in de categorie 105+. Deze krasse knar kreeg het voor elkaar om in een uur 22,457 kilometer af te leggen. De beste man, drie turven hoog, is inmiddels 106 en leeft nog steeds. Hij is begin dit jaar wel met pensioen gegaan, maar dat neemt niemand hem kwalijk. Wat een held. Amiens heeft trouwens verder een prima kathedraal die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.



In de stad van Robert Marchand wordt het overdag 27 graden. Bijzonder weinig wind, dus we hoeven onze hoop niet te vestigen op waaiers. Dit wordt weer helemaal niks, extreem genieten. Het is weekend en bovendien een nationale feestdag, krijgen we deze ongezonde bagger voorgeschoteld. Aangezien we toch de bestorming van de Bastille herdenken is het misschien een goed idee om het hoofdkantoor van de ASO te bestormen. Die Gouvenou moet eens heel snel even normaal gaan doen. Beetje kutparcoursen neerleggen en dan hopen dat het weer de rest doet. Weerzinwekkende praktijken. Wel nog een kleine kans op regen trouwens, maar zelfs dat kan deze rit niet redden. Hopeloos. Het schijnt trouwens zo te zijn dat er ergens in Rusland een troostfinale wordt gespeeld. De Belgjes tegen Ingerland. Die wedstrijd, waar hopelijk niemand naar gaat kijken, begint om 16:00. De organisatie heeft daar rekening mee gehouden en daarom begint deze slaapverwekkende rit behoorlijk vroeg: om 11:35 al. Neutralisatie van een kwartiertje en daarna worden de renners tussen 15:36 en 15:57 in Amiens verwacht. Kan zomaar de tweede wandeletappe op rij worden, al zullen er vast wat Fransen zijn die in de vlucht van de dag willen zitten waardoor het tempo toch wat hoger komt te liggen. Iedereen die zichzelf enorm haat kan meteen om 11:30 de PLAYER aanslingeren, of Eurosport 2. De NOS is er pas om 14:10 bij en dat is eigenlijk best wel een uitkomst. Als je dan pas begint met kijken hoef je maar anderhalf uur je ogen uit te steken. Valt mee. De Belg doet moeilijk, vanwege het voetbal. Om 14:10 eerst een stukje op één, rond 15:00 moet je dan weer overschakelen naar Canvas want dan gaan ze op één het voetbal bespreken.

Dit is voorlopig de laatste kans voor de sprinters. De rit naar Roubaix zou kunnen eindigen in een sprint, maar heel waarschijnlijk is dat niet. Daarna moeten ze rappe mannen wachten tot rit 13 en dat heeft ook wel veel weg van een rit voor de vluchters. De sprintersploegen doen er kortom goed aan om deze rit strak te controleren. Beetje die Fransozen kort houden.
1. Gaviria. Ja, hij verloor van Groenewegen, maar dat kan een keer gebeuren. Deze sprint is weer totaal anders, om maar even een open deur in te trappen. Het loopt niet omhoog en dus heeft Groenewegen een groter probleem als zijn trein het weer eens laat afweten. Van problemen met de trein heeft Gaviria geen last en daarom gaat hij nu alsnog voor zijn derde ritzege.
2. Sagan. Ja, doe maar gewoon weer een ereplaats.
3. Groenewegen. Het is niet iedere dag feest. De beentjes zijn weer goed, maar de positionering zal het nu wel weer laten afweten. Achja, Tour is al geslaagd.
4. Demare. De Fransoos-omdat-het-moet-want-het-is-een-nationale-feestdag. Bakt er voorlopig helemaal niets van en de kans lijkt me ook vrij klein dat daar nu verandering in gaat komen. Daar kan je verder alsnog vierde mee worden, omdat heel veel andere sprinters het ook vaak genoeg laten afweten.
5. Greipel. Won de vorige keer in Amiens. Dat speelt altijd mee bij renners. Dus zal van zijn achtste plaats tijdens de vorige rit nu een vijfde plaats maken. Want zo werkt dat.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 03:16:06 #2
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180462144
Winst zou wat losgemaakt kunnen hebben bij LottoNL, dat ze ineens beter koersen omdat ze vertrouwen krijgen, zoals een trui dat doet, maar ik heb er een hard hoofd in. Geen lastige finale, dus Sagan is al geklopt. Misschien dat Kristoff deze keer wat slimmer sprint, hij is 4, 5, 7 en 13 geweest, wie weet is vandaag een kentering van die trend. Maar, Gaviria, die gaat dit natuurlijk gewoon doen.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180462824
Voor de fans; Nine #hoedan Storms is er vandaag bij
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180462857
Kunnen ze de eerste week niet beter skippen, wat een armoe om deze rit weer in het weekend te hebben
pi_180463513
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 07:50 schreef byah het volgende:
Kunnen ze de eerste week niet beter skippen, wat een armoe om deze rit weer in het weekend te hebben
De rit van morgen is de enige fatsoenlijke rit in het weekend.

Zelfs geen mooie bergritten gepland volgend weekend..
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 09:12:22 #6
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180463620
Mooi, weer een saaie rit. Hoef ik alleen het laatste half uur te zien. Of de samenvatting in een vd avondprogramma's. Toch veel te mooi weer om voor de tv te hangen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 09:27:50 #7
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180463783
Een bocht op 600m. Lol. Sagan eindigt hier gewoon weer hoog vanwege zijn uitstekende positionering.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 09:30:46 #8
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180463812
Ik vraag me af of Tom zijn droom in de tdf kan waarmaken. Tom zelf is goed maar ik vind de ploeg niet zo professioneel en het team in de breedte te zwak.

Toen Tom lek had en ging stayeren achter de auto heb je toch zoiets van komop man, ga op een klim die achterrem of derailleur bijstellen en je komt ermee weg zoals de andere ploegen ook zo vaak doen.

Ook die actie van LTD was vrij lachwekkend in die etappe.


Eddy vind het ook:
quote:
07:01
Tom Dumoulin verloor veel tijd in de zesde rit, zeker na een tijdstraf van de Tour-organisatie voor stayeren. "Er moet toch altijd een ploegmaat bij hem zijn om te helpen", stelt Iljo Keisse vast in Villa Sporza. Eddy Planckaert vindt de straf te zwaar, maar ook dat Team Sunweb niet goed handelde.

In Brest was hij nog de best geplaatste klassementsman, op de Mûr de Bretagne was hij plots de grote pechvogel. Tom Dumoulin had materiaalpech in de zesde Tour-etappe en kreeg ook nog eens een tijdstraf van 20 seconden voor stayeren. "Een klotegevoel", zei de kopman van Team Sunweb.



Eddy Planckaert vindt dat de Tour-organisatie te streng optreedt. "Er zijn toch verzachtende omstandigheden", zei hij in Villa Sporza. "Een kandidaat-winnaar rijdt lek op vijf kilometer van de streep, hij heeft toch niets verkeerds gedaan. Normaal komen de meeste renners terug tussen de auto's."



"De grote fout van Team Sunweb is dat ze geen mannetje bij hem plaatsen met dezelfde fietsmaat. Nu was het 30 tot 40 seconden sukkelen om dat nieuwe voorwiel erin te krijgen."



"Ze mogen nog blij zijn dat hij geen schijfremmen heeft", zegt Iljo Keisse. "Want dan heb je nog eens een boor nodig en moet je nog langer wachten."

Waar waren de knechten van Dumoulin?
Volgens Keisse gaat het team de mist in. Waar waren de knechten van Dumoulin? "Bardet kreeg meteen een fiets van Gallopin, maar Dumoulin... Ten Dam wacht wel, maar de chaos was al compleet."



"Als de kopman lek rijdt, moet er altijd iemand van het team het gezien hebben. Er moet iemand worden aangeduid, die moet stoppen. Bij Quick-Step weten we wie dezelfde framemaat heeft en zo kunnen we altijd wisselen van fiets."


[ Bericht 68% gewijzigd door kaasplankje op 14-07-2018 09:45:34 ]
pi_180464146
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 09:30 schreef kaasplankje het volgende:
Ik vraag me af of Tom zijn droom in de tdf kan waarmaken. Tom zelf is goed maar ik vind de ploeg niet zo professioneel en het team in de breedte te zwak.

Toen Tom lek had en ging stayeren achter de auto heb je toch zoiets van komop man, ga op een klim die achterrem of derailleur bijstellen en je komt ermee weg zoals de andere ploegen ook zo vaak doen.

Ook die actie van LTD was vrij lachwekkend in die etappe.


Eddy vind het ook:

[..]

De ploeg is inderdaad minder dan die van anderen, zeker nu Kelderman en Matthews zijn weggevallen.
Lijkt mij ook sterk dat hij deze tour gaat winnen.
Maar je weet maar nooit, Parijs is nog ver....
pi_180464253
Lekkere etappe ook voor 14/7 :')

Vaak gooien ze er nog wel een spectaculaire rit in dan.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 10:14:34 #11
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180464461
Helaas moet ik werken vandaag ,in het weekend zijn altijd de mooiste ritten.
pi_180464500
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 10:14 schreef maxi-mus het volgende:
Helaas moet ik werken vandaag ,in het weekend zijn waren altijd de mooiste ritten.
pi_180464602
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 10:17 schreef byah het volgende:

[..]

1 mooie rit dit weekend. Maar vandaag niet :P
pi_180464698
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 07:45 schreef franklop het volgende:
Voor de fans; Nine #hoedan Storms is er vandaag bij
Ik heb ineens zo'n gevoel...dit kan niet meer fout!
Jack does it in real time...
  zaterdag 14 juli 2018 @ 10:33:01 #15
328924 Frozen-assassin
STAY STRONG APPIE
pi_180464707
Morgen broek uit, vandaag blijft ie aan
pi_180464872
Laatste dag van de gaap gelukkig.
pi_180464959
quote:
Mikel Landa inspireert me. Hij klimt zo sierlijk en krachtig. In zijn donkere blik klotst de Golf van Biskaje tegen grillige rotsen. Landa is mild en wild. Heerlijk tegendraads. Kind van het Baskenland en in weerbarstigheid gedoopt. In wilde dromen zie ik hem de Tour winnen. Alleen heeft hij aan het temmen van Froome, Nibali, Bardet of Porte niet genoeg. Landa moet ook in eigen nest tegenstand opruimen. Quintana en Valverde tot onderdanigheid dwingen, het is in een kluwen van intriges geen sinecure. De Colombiaan degradeert hem luidkeels tot lijfknecht. Eusebio Unzué, de manager van de eeuwige twijfel, tornt niet aan de autoriteit van Valverde. Alejandro is bij Movistar de ware baas. Als Landa wil triomferen, zal dat met de zegen van Valverde zijn. Insiders in het Spaanse huishouden beweren dat de autoritaire Murciaan Landa wel lust. Niet meer dan een halve opluchting is dat. Spanjaarden zijn veranderlijk als de wind in de Meseta.

Vreemd is dat die afhankelijkheid van kortzichtige lieden Landa nu al vier jaar achtervolgt. Ik herinner me levendig de Vuelta van 2015. Astana mikt op Aru én Landa. Een valse indruk. In werkelijkheid kiest het Italiaans georiënteerde management voor Aru. Ergerlijk, want in de Giro knechtte Landa ondanks winst op de Mortirolo gedwee voor de Sardijn. Naar wederdiensten kan hij fluiten. In de elfde rit dwingt hij de ritwinst dan maar zelf af. Op de slotklim naar Cortals d'Encamp rijdt hij zonder omzien van een luid mekkerende Aru weg. Het kost hem een contractverlenging. Toch komt aan het slot van die Vuelta de dualiteit in Landa's persoontje weer bovendrijven. Als Aru Tom Dumoulin toch nog naar de vaantjes rijdt, dankt hij dat in hoge mate aan het labeur van Landa. Sterker zijn en ootmoedig kopje knik doen, het vreet aan een mens.

Bij Sky overkomt de hemelbestormer nagenoeg hetzelfde. In de Pyreneeën en Alpen van de vorige Tour spat de glans van zijn dijen. Hij klimt niet zonder zin voor theater herhaaldelijk van Froome weg. Tot het slotakkoord op de Izoard toe. Op commando laat hij zich weer inlopen. Desondanks wordt zijn fierheid gesmoord. In Parijs eindigt hij vierde. Op een luttele seconde van Bardet. Daar waar hem bij Sky het podium beloofd werd. Het Baskenland kookt over. Rapper Bemancia gooit olie op het vuur. Zijn song 'Free Landa' topt in de hitparade en helpt Landa nieuwe horizonten zoeken. Hij wordt voorzitter van de gezaghebbende Fundación Euskadi en moedigt een paar duizend Baskische kinderen aan zijn spoor te volgen. Landa bouwt aan het nieuwe Euskaltel, maar moet eerst door het labyrint van Movistar op zoek naar onafhankelijkheid. De sportieve invulling van de bredere Baskische betrachting. Klimmen in vrijheid is waar de wispelturige Landa op rekent. In zijn plaats zou ik die onderweg naar Le Grand Bornand of op L'Alpe d'Huez al afdwingen. Emanciperen en Quintana zonder scrupules het nazien geven. Wraak nemen op despoot Froome ook. Free Landa! Moet hij zelf doen. Er is wel een probleem. Kasseien zag hij alleen op verkenning. Hij haat ze. De hel kan hem morgen al in zijn verfoeide rol dwingen. Free Landa, ik duim.

~M. Wuyts.
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 02:40 schreef wimderon het volgende:

  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 11:05:19 #18
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465043
Blijkt Wuyts na al die tijd toch een kenner te zijn.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:09:38 #19
318352 Raap
Maakt dingen mee
pi_180465085
Demare vandaag want Franse feestdag *O*
leuk
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:45:06 #20
38559 WheeledWarrior
More than meets the eye
pi_180465589
Alweer yawnfest.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 11:50:52 #21
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465680
Chute tijdens de neutralisatie, lekker man. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465686
domme Nils is al op zijn bakkes gegaan voor de start
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:51:49 #23
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465698
Ik hoop dat er weer niemand wil.
pi_180465706
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:51 schreef maxi-mus het volgende:
Ik hoop dat er weer niemand wil.
Thomas De Gendt in zijn eentje.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180465715
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:51 schreef maxi-mus het volgende:
Ik hoop dat er weer niemand wil.
Het is 14 juli...
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:53:11 #26
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465718
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:52 schreef Felagund het volgende:

[..]

Thomas De Gendt in zijn eentje.
Heb ook wel weer eens zin om de hele dag naar Tony Marten te kijken.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:53:29 #27
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465725
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:53 schreef showtimer het volgende:

[..]

Het is 14 juli...
Heb ook weinig hoop er op.
pi_180465746
Gewoon 180 km in het wiel van BMC zitten
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 11:55:12 #29
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465749
Niemand heeft er zin in. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:55:46 #30
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465757
Top show.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 11:56:15 #31
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465763
Marcus, wat ga je doen jongen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465773
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:56 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Marcus, wat ga je doen jongen?
Niemand wil mee. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:57:07 #33
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465774
Boerkart kijk eens dom.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 11:57:47 #34
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465782
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:57 schreef Felagund het volgende:

[..]

Niemand wil mee. :D
Zelfs de Fransen hebben er op hun feestdag geen zin in. _O-
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:57:53 #35
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180465783
Schandalig om zo'n etappe in het weekend te leggen.
Put these foolish ambitions to rest.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 11:58:41 #36
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465794
Dit is een belediging voor de edele wielersport.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:58:58 #37
467261 Ascorbinezuur
Bordevol Vitamine C
pi_180465796
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:57 schreef Koffieplanter het volgende:
Schandalig om zo'n etappe in het weekend te leggen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 11:59:38 #38
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465800
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 11:58 schreef Ascorbinezuur het volgende:

[..]

Niks mis met een sprint etappe van 180 km op zijn tijd.
pi_180465801
Aangezien we toch de bestorming van de Bastille herdenken is het misschien een goed idee om het hoofdkantoor van de ASO te bestormen. Die Gouvenou moet eens heel snel even normaal gaan doen. Beetje kutparcoursen neerleggen en dan hopen dat het weer de rest doet. Weerzinwekkende praktijken.

Echt geen gek idee.
pi_180465815
Hahahah
pi_180465816
We beleven wielergeschiedenis mensen
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:00:47 #42
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465817
Was ie nou even lekker een braakje aan het leggen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465818
Alleen op de plee-er nu zeker?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180465821
Lekker Marcus
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:01:30 #45
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465826
Dit is dan wel weer humor trouwens.

Insert verhalen over Gerben Karstens.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465829
Waarom deed Marcus dat dan? :D
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:02:22 #47
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465836
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:00 schreef franklop het volgende:
Alleen op de plee-er nu zeker?
En Eurosport 2. Maar ik ben bijna de enige die dat heeft geloof ik.
pi_180465840
Alsnog finish om 17.30
pi_180465851
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:02 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

En Eurosport 2. Maar ik ben bijna de enige die had heeft geloof ik.
Had dat alleen tijdens de Spelen :+

Maar de player staat dus aan
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180465857
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:02 schreef Dale__Cooper het volgende:
Alsnog finish om 17.30
Snap ook niet waarom ze dit niet willen laten overlappen met die troostfinale die niemand boeit.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180465858
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:02 schreef maxi-mus het volgende:

[..]

En Eurosport 2. Maar ik ben bijna de enige die had heeft geloof ik.
Ook op de Noorse TV. Die zijn er elke dag vreselijk vroeg bij. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:03:27 #52
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465861
Hebben we trouwens ooit zo'n Tour gezien? Twee dagen op rij dat er niemand wil aanvallen. :')
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465862
Meer teams toelaten Bobbie. Goed idee. Want het idee was om MEER renners toe te laten toen ze van 9 naar 8 gingen per ploeg.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:03:52 #54
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465867
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:02 schreef franklop het volgende:

[..]

Had dat alleen tijdens de Spelen :+

Maar de player staat dus aan
Ik mag zo lekker an die arbeid, godzijdank.
pi_180465872
In de tjiero gingen ze er tenminste wel elke dag voor.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180465878
Een top 3 lijstje! Die hadden we tijdens de Giro kunnen afvinken in de bingo
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180465885
Wil zelfs Chavenel in zijn laatste Tour niet weg ??? :( :'(
"You can call me Susan if it makes you happy"
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:04:50 #58
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180465887
Gooi er snel ff een vat epo in mensen dit is niks meer.
pi_180465889
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:04 schreef franklop het volgende:
In de tjiero gingen ze er tenminste wel elke dag voor.
Omdat er toen ook geen overkill was en er een hoop mongolenploegen waren die hun exposure nodig hadden.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:05:12 #60
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465890
Die nostrodamus vraag blijft zo onbeantwoord.😁
pi_180465891
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:04 schreef TLC het volgende:
Wil zelfs Chavenel in zijn laatste Tour niet weg ??? :( :'(
Die is al 2x geweest toch?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:05:26 #62
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180465896
Gouvenou weet gewoon dat je bij ASO een contract voor het leven hebt en zit verder een beetje te zuipen, zich afvragende wat voor achterlijk parcours er dit keer weer neergelegd kan worden.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180465900
Headis Rallies!
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:06:04 #64
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465910
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:03 schreef franklop het volgende:
Meer teams toelaten Bobbie. Goed idee. Want het idee was om MEER renners toe te laten toen ze van 9 naar 8 gingen per ploeg.
Zijn idee is ook niet echt briljant ofzo. Als ze meer ploegen uitnodigen kom je eerst uit bij Vital Concept en die gaan dan rijden voor de sprint van Coquard. (lol)
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:06:45 #65
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465922
Mensen die tafeltennissen met hun hoofd. Doet Gouvenou vast ook.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:06:55 #66
470661 maxi-mus
are you not entertained?
pi_180465928
Medelijden met de commentatoren.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:07:09 #67
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180465936
De zoveelste bevestiging dat Zomegnan de enige is die onze mooie wielersport kan redden.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180465937
Gelukkig gaan we in 2019 gelijk op dezelfde voet verder met een schertsvertoning in België
pi_180465940
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:06 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Zijn idee is ook niet echt briljant ofzo. Als ze meer ploegen uitnodigen kom je eerst uit bij Vital Concept en die gaan dan rijden voor de sprint van Coquard. (lol)
Nee maar het idee staat haaks op het idee om het iets veiliger proberen te krijgen door minder renners in het peloton te hebben.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180465945
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:06 schreef maxi-mus het volgende:
Medelijden met de commentatoren.
pi_180465953
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:07 schreef showtimer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Gelukkig hoeft Hannes maar anderhalf uur te schrijven in plaats van vier uur.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:08:23 #72
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465955
Dit is een misdaad tegen de menselijkheid.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:08:34 #73
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465957
Dit is genocide.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465964
geniale etappes in het weekend ook.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180465968
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:08 schreef franklop het volgende:
geniale etappes in het weekend ook.
Morgen is wel leuk.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180465978
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:09 schreef Felagund het volgende:

[..]

Morgen is wel leuk.
Enige leuke etappe ook in 4 weekenden
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:10:41 #77
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180465992
Johan, dit kán toch niet? Ik ga even in de sauna zitten en het zwembad schoonmaken hoor.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180465995
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:09 schreef Felagund het volgende:

[..]

Morgen is wel leuk.
De aankomst in Mende leverde een paar jaar terug ook vermaak op. Pinot en Bardet linkeballen waarna Cummings nog won.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180466002
Ik ga maar mijn was opvouwen ofzo.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:12:41 #80
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180466017
Ben trainen tot later!
pi_180466043
neutralisatie van 160km
pi_180466050
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:08 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Dit is een misdaad tegen de menselijkheid.
Wel goed dit, op een zaterdag geen aanvallers. Misschien dat er eens wat veranderd
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_180466082
Hier een interview van Renaat met Gouvenou. Iemand die kan vertalen wat ie zegt? Renaat kan ik nog wel volgen, maar Thierry praat te snel.

https://sporza.be/nl/matc(...)rance/2018/etappe-8/
pi_180466094
quote:
Het is nog niet de Tour van Marcel Kittel. De Duitse sprinter – vorig seizoen nog een van de grote slokoppen met vijf ritzeges – staat na een week nog altijd droog. Het uitblijven van succes zorgt duidelijk voor spanning binnen Katusha-Alpecin, de werkgever van Kittel. Ploegleider Dmitry Konyshev haalt in L’Equipe hard uit naar de Duitser. “Hij is alleen maar geïnteresseerd in zichzelf”, zo laat hij op niet mis te verstane wijze weten.

Kittel wist op de openingsdag nog naar een derde plek te sprinten. Sindsdien gaat het met de resultaten echter bergafwaarts. Alleen in de vierde etappe naar Sarzeau (5e) wist hij zich nog te mengen in het sprintgeweld. Dit tot frustratie van Konyshev. “We betalen hem dik, maar hij is alleen maar in zichzelf geïnteresseerd.”

“Voor de ploegentijdrit rondom Cholet hadden we een teambespreking. Tijdens de briefing zat hij echter met zijn telefoon te spelen, om me duidelijk te maken dat ik niet zijn aandacht kon trekken”, klapt de Russische oud-renner uit de school.

Kittel en Katusha-Alpecin beleven überhaupt een moeizaam huwelijk sinds het aantrekken van de Duitser afgelopen winter. Dit jaar mocht Kittel alleen in Tirreno-Adriatico het zegegebaar maken. In alle andere koersen bleek de Zwitserse formatie moeite te hebben met het opzetten van een sprinttrein, iets wat Kittel voor aanvang van de Tour nog aanhaalde.
Haal de popcorn maar tevoorschijn c_/
Demain, on roule
pi_180466114
Manmanmanman
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180466119
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:09 schreef franklop het volgende:

[..]

Enige leuke etappe ook in 4 weekenden
Mende kan leuk worden, en de afsluitende tijdrit kan spannend worden. Maar ze hadden wel minstens 1 echte bergrit in het weekend kunnen plannen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:18:45 #87
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180466128
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:16 schreef Mykonos het volgende:

[..]

Haal de popcorn maar tevoorschijn c_/
Braadworstgeneratie.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180466132
Ik zou bijna opteren de Giro Rossa op te zetten.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180466152
Hoeveel zouden die Franse dorpen eigenlijk betalen om de Tour door hun gebied te laten komen?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180466153
Kung solo?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180466161
Er gebeurt wat. :o
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:21:59 #92
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180466181
Wie doe je hier een plezier mee?
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180466198
Vandaag 15 jaar geleden de val van Beloki :o en de kortstondige carriere in het veldrijden van Lance.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180466215
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:23 schreef franklop het volgende:
Vandaag 15 jaar geleden de val van Beloki :o en de kortstondige veldrijden carriere van Lance.
:o


Maar Lance heeft toch nooit de tour gereden?
pi_180466268
Bij den Belg zeiden ze dat Groenewegen de eerste Nederlander is sinds Blijlevens die meerdere ritten (dus 2) heeft gewonnen in de Tour...

ze vergeten onze Tom !!! :'( :(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_180466321
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:27 schreef TLC het volgende:
Bij den Belg zeiden ze dat Groenewegen de eerste Nederlander is sinds Blijlevens die meerdere ritten (dus 2) heeft gewonnen in de Tour...

ze vergeten onze Tom !!! :'( :(
Ook Boogerd. En van Bon, Dekker.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180466332
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 10:58 schreef showtimer het volgende:

[..]

[..]

Wuyts is niet zo sterk als Hannes hem niet kan souffleren of José hem niet kan corrigeren, dat wisten we al.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:32:25 #98
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180466342
Wow, een kopgroep.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180466361
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:32 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wow, een kopgroep.
Met 2 Nederlanders. We gaan winnen.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:34:12 #100
194695 franklop
Fran knock
pi_180466366
Ten Dam alvast vooruit voor het geval Tom lek rijdt.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180466369
Een behoorlijk lang interview met Gouvenou, voor den liefhebber:

quote:
L’interview au long cours avec… Thierry Gouvenou

Si l’équipe de France de football compte 60 millions de sélectionneurs, le Tour de France dénombre presque tout autant de traceurs de parcours. A quelques jours du grand départ, retour sur le tracé du Tour avec Thierry Gouvenou, l’éminence grise d’ASO ou « Monsieur Parcours ».

Pour commencer, vous déclariez juste après la présentation du Tour en octobre 2017 que l‘étape la plus importante du Tour serait celle entre Annecy et le Grand-Bornand. Le pensez-vous toujours à quelques jours du Grand Départ ?

Oui. Ce n’est pas forcément à cause de la difficulté de l’étape en elle-même mais plutôt en raison du passage de la plaine à la montagne et en plus au lendemain d’une journée de repos. Je pense aux coureurs qui visent le général : ils vont utiliser de gros braquets pendant toute la première semaine et ils devront affronter une étape avec 22 kilomètres pavés assez compliquée au niveau musculaire avant cette journée de repos qui, on le sait, est néfaste à quelques coureurs. Cette étape entre Annecy et le Grand-Bornand c’est du lourd dans son ensemble, ce ne sont pas les difficultés jugées individuellement ou le secteur empierré des Glières qui me font penser que ce sera l’étape clé de cette édition.

L’enchaînement Romme-Colombière est très exigeant, nous l’avons vu en 2009 avec les frères Schleck et Contador.

Les deux cols ne sont pas très longs mais présentent de beaux pourcentages (aux alentours des 8% de moyenne, ndlr) et c’est ce qui en fait un enchaînement rude. Nous avons en mémoire l’expérience un peu douloureuse de la Pierre-Saint-Martin en 2015 où nous avions proposé une transition plaine-montagne avec l’arrivée en montée sèche, cette fois-ci nous avons préféré choisir plusieurs cols pour que la mise en route soit plus douce. Lors de l’étape de la Pierre-Saint-Martin il avait fait si chaud que le passage de la plaine à la montagne avait été vécu comme un vrai coup de massue par de nombreux coureurs. Cette année ce sera une arrivée en descente, peut-être que les attaques vont être moins franches dans la Colombière ce qui fait que malgré la difficulté, nous ne devrions pas perdre les 3/4 des favoris.

Revenons désormais au début de ce Tour de France. Vous proposerez deux étapes de plaine le premier week-end pour un total de huit étapes intégralement plates. Pourquoi ne pas corser une ou deux dernières fins d’étapes comme on le voit sur le Giro ? Je pense notamment à cette étape vers Pau.

Il suffit déjà de regarder la topographie de la France. C’est plus compliqué de proposer ce genre d’étape sur le Tour. Concernant Pau, il faut prendre en compte les journées qui l’entourent : Mende, Carcassonne, jour de repos, Luchon, Portet puis Laruns et le chrono. Nous ne pouvions pas nous permettre de proposer 7 étapes de suite dévolues aux baroudeurs ou favoris, sinon les coureurs seraient complètement carbonisés et ne pourraient pas tout donner sur les étapes de montagne. Il y a des moments où il faut des respirations, autrement ce serait de l’abattoir. Pau représente une occasion pour remotiver les sprinteurs ou alors si un coureur a assez de punch pourquoi ne pas l’imaginer tenter le même numéro que Bodnar l’an dernier qui, d’ailleurs, n’avait pas été assez mis en avant. En tout cas ayant habité longtemps à Pau j’ai cherché ce qu’il y avait de plus plat entre Trie-sur-Baïse et l’arrivée.

Pourquoi avoir cantonné les sprints de bonifications à la première semaine ? J’imaginais les retrouver sur l’ensemble des trois semaines.

C’est un premier retour sur les étapes de plaine car nous pensons que ce devrait être assez serré entre un grand nombre de coureurs durant la première semaine et nous espérons que ces sprints de bonifications dans les fins d’étapes pourraient permettre une bagarre pour un changement de Maillot Jaune. Mais c’est vrai, pourquoi pas imaginer à l’avenir ce bonus dans un col. C’est quelque chose que nous sommes tout à fait capables d’envisager. Le problème de ces bonifications c’est qu’elles sont limitées par le règlement de l’UCI et si nous suivons ce dernier ce sont 3 secondes, 2 secondes et 1 seconde qui sont données au maximum. Personnellement j’aurais bien offert davantage de secondes mais on ne peut pas faire autrement. Ce bonus de temps devrait malgré tout apporter du spectacle et récompenser les attaquants.

Une autre question sur l’organisation. Je vois que certaines difficultés (le col des Fleuries, la Baraque de l’Air) ne sont pas répertoriées au classement de la montagne. Pourquoi ?

Multiplier le nombre de côtes classées dans une étape ne nous semble pas avoir une grande utilité. Il nous arrive même de faire exprès de ne pas en classer. Certaines difficultés méritent en effet d’être répertoriées mais en les passant sous silence de nombreux coureurs et équipes n’y font pas attention en préparant l’étape puis sont piégés. Par exemple sur le dernier Tour l’étape des Rousses est devenue folle dans une montée non précisée proposant plus d’un kilomètre à 8%. Je pense que si cette côte avait été classée certains coureurs auraient été plus attentifs. De même pour le collet de Tamié en 2016 où nous avions voulu laissé les coureurs libres de leurs actions. C’est d’ailleurs lors de cette ascension où les sprinteurs et leurs équipiers s’étaient mis en tête de peloton pour faire en sorte que le rythme ne soit pas très élevé que m’est venue l’idée de ce départ en sas que nous retrouverons sur l’étape du Portet.

Amaury Sport Organisation et d’autres organisateurs appelaient depuis quelques années à la réduction du nombre de coureurs par équipes. Après quelques mois de pratique qu’en pensez-vous ?

Je pense que si l’on regarde les courses depuis le début de saison cela nous donne raison car nous avons de plus belles courses, des tactiques indécises. Cela laisse un peu plus de libertés, mais également plus de calculs dans les choix tactiques. Je dirai que les courses sont aujourd’hui plus ouvertes.

Seriez-vous prêts à descendre jusqu’à 7 coureurs par équipe afin, pourquoi pas, d’inviter une ou deux autres formations. Vital Concept vient d’arriver en Continental Pro, Delko attend patiemment une invitation, Saint-Michel devrait également faire partie de la seconde division en 2019 … Les équipes françaises se bousculent.

Alors là nous entrons dans un autre débat. Honnêtement en ce moment dans les équipes françaises on a trop dilué les forces. Ce n’est pas en multipliant le nombre d’équipes que cela va s’améliorer. Le cyclisme s’est beaucoup internationalisé ces dernières années et ce n’est pas en divisant les talents que la France gardera le cap donc je ne pense pas qu’à terme il y ait plus de cinq équipes françaises au départ (soit le nombre de formations françaises présentes en 2018, ndlr). De plus 22 équipes c’est un beau chiffre. Il faut se rappeler qu’il y a 20 ou 30 ans nous étions plutôt aux alentours de 14 ou 15 équipes au départ du Tour.

L’aspect sécuritaire est également important.

Oui, les pelotons qui diminuent c’est quand même mieux. Le Tour passera de 198 à 176 coureurs, Paris-Nice et le Dauphiné sont passés de 176 à 154 hommes … Un peloton moins gros c’est plus facile à dépasser, les gardes républicains nous le disaient encore durant le Dauphiné.

Revenons à la montagne. N’avez-vous pas peur que l’étape de l’Alpe d’Huez cannibalise les Alpes au risque de gâcher le triptyque alpin ?

Cela va dépendre des écarts réalisés dans les étapes de plaine. Si on a des grimpeurs qui ont pris des éclats sur les pavés, dans les bordures ou bien lors du contre-la-montre par équipe il va falloir qu’ils saisissent toutes les opportunités. L’étape dont vous parlez proposera trois ascensions traditionnelles avec la Madeleine, la Croix-de-Fer et l’Alpe d’Huez mais nous savons très bien que tout se jouera dans cette dernière.

Par conséquent n’est-ce pas dommage que cette étape soit située en fin de massif et non pas au tout début ? Est-ce une volonté de la station d’être « le clou du spectacle alpestre » ?

Je pense qu’un coureur qui se focalisera totalement sur l’Alpe d’Huez fera une grosse erreur. L’enchaînement Romme-Colombière est difficile, l’étape de la Rosière avec 110 kilomètres il ne faut pas non plus la prendre à la légère car elle fait mal comme on a pu le voir sur le Dauphiné. Les trois étapes ont leur importance.

En 2017 le Tour a escaladé le Mont du Chat, cette année il passera par le plateau des Glières, une autre montée très pentue. Il y a quelques années nous n’aurions pas imaginé voir ces ascensions sur le Tour.

Oui c’est vrai que c’est un réel changement. Nous nous autorisons des choses différentes par rapport à avant. Il y a eu beaucoup de nouveaux cols ces dernières années et nous n’hésitons pas à aller chercher des forts pourcentages. Le Grand Colombier c’est étroit : nous y sommes allés, les Lacets de Montvenier sont étroits : nous y sommes également allés. Nous ne nous interdisons plus certaines choses qui sont longtemps parues irréalisables.

Justement, sans les fêtes de Bayonne qui réduisent la capacité hôtelière du Pays basque, vous auriez très certainement proposé une étape en ligne avec certains cols basques. C’était en tout cas l’une de vos idées. Imaginez-vous pouvoir à terme emprunter un col très étroit comme le Pic de Beillurti ou d’autres difficultés basques semblables ?

Honnêtement je ne connais pas cette montée. Je suis allé voir 2-3 choses dans le Pays basque mais ce qu’il faut c’est pouvoir descendre. Le problème n’est pas de monter mais bien de descendre. Alors à terme aller faire un tour vers ces pentes très raides pourquoi pas, si l’on peut descendre de l’autre côté sans risque. Mais nous ne sommes pas fermés, il y a aussi des choses qui évoluent au fil du temps, par exemple le port de Balès n’avait pas de goudron au sommet et nous n’y allions pas. Depuis qu’il a été goudronné il est régulièrement au programme du Tour alors même qu’au sommet c’est un peu étroit.

Cela me permet d’aborder le col du Portet. S’il n’avait pas été goudronné aurait-il été au programme cette année ?

Non. Alors je sais que le monde du cyclisme est attiré par une montée comme le Finestre et si nous avions un col comme celui-ci en France je serai partant. Mais encore faut-il que le risque soit minime, acceptable, or le col du Portet c’était vraiment de gros cailloux qui rendaient son utilisation impossible jusqu’ici. La difficulté de cette montée se suffit à elle-même.

Vous êtes donc toujours en quête du « Finestre français » ?

Oui nous sommes en veille à ce niveau là, on regarde un peu à droite à gauche ce qui se fait mais pour l’instant nous n’avons pas trouvé. Il y a énormément de fantasmes mais le Tour de France génère beaucoup de contraintes techniques, c’est un événement énorme qu’il faut pouvoir accueillir. Il y a également les contraintes des parcs naturels qui complexifient encore davantage notre tâche.

Vous avez un jour déclaré que « l’endurance étant l’essence du vélo ».

Oui c’est ce que je pense. Bon c’est là qu’avec Christian Prudhomme nous sommes un peu en désaccord mais de toutes façons je commence un petit peu à changer mon point de vu. C’est vrai qu’il y a quelques temps j’aurais eu beaucoup de mal avec une étape comme celle du Portet, notamment en raison de mon passé de non-grimpeur. Cette étape de 65 kilomètres j’étais d’accord pour la faire mais en modifiant les délais, sinon nous aurions renvoyé 50 coureurs à la maison le soir et nous aurions également très certainement dû subir une fronde des sprinteurs et de leurs équipes. Pour moi qui ait très souvent connu le gruppetto ce n’était pas envisageable (rires). D’ailleurs je tiens à préciser que l’on souffre au sein du gruppetto, ce n’est pas aussi simple que certains l’imaginent ! J’ai par exemple vu Groenewegen se mettre dans des états pas possibles dans certains cols.

Vous changez donc d’avis, pourtant nous avons vu sur le dernier Giro que les longues étapes offraient du spectacle.

J’ai l’impression que les coureurs aiment les étapes courtes, ce sont des belles étapes comme on le voit lors du Dauphiné sur des étapes de 130-140 kilomètres. Donc oui mon état d’esprit change un petit peu mais il faut également adapter la course aux non-grimpeurs qui sont présents sur le Tour. Et puis nous ne pouvons pas avoir de belles étapes courtes s’il n’y a pas eu de belles étapes longues avant et après. Il faut de l’alternance, si nous ne proposions que des étapes de 100 kilomètres ça n’aurait aucun sens. Et puis tout simplement pour l’imaginaire du spectateur : quand j’étais enfant, d’avoir vu les coureurs partir le matin d’Avranches pour rejoindre Rouen 300 kilomètres plus loin ça représentait quelque chose d’incroyable. C’est ça aussi le Tour de France, rejoindre une ville à l’autre à vélo et être itinérants.

Revenons sur l’étape du Portet avec ce départ en sas. En quoi va-t-il consister ?

L’idée première vu que ce sera court c’était de respecter la qualité sportive de tous et je pense qu’en positionnant les coureurs dans l’ordre du classement général c’est une manière de récompenser tous les efforts qui ont été faits sur les étapes précédentes. Nous aurons les dix premiers qui seront en quinconces, comme ce que nous pouvons voir sur les grand prix de motos et pour les coureurs suivants ce sera davantage comparable à ce que nous voyons lors des départs de cyclo-cross avec des portes séparant les différences sas.

N’y a-t-il pas le risque que les favoris attendent patiemment leurs équipiers ?

Peut-être en effet mais nous pouvons aussi imaginer que le temps que les équipiers remontent certains auront attaqué à l’avant. Imaginez qu’un coureur présent dans les 20 premiers du général vise le maillot à pois tout comme un garçon très loin au général : va-t-il l’attendre ? Ou un autre exemple, si le Maillot Jaune a tous ses équipiers très loin dans la file tandis qu’une autre équipe a 3-4 coureurs bien placés au général nous pouvons imaginer que ça bouge. Cependant je ne suis pas utopiste, ils ne vont pas partir comme si l’arrivée était jugée 200 mètres plus loin. Nous rajoutons simplement un peu de piment à une étape qui n’est déjà pas très ordinaire.

Pour schématiser ce début d’étape, vous estimez que le 80e du général sera à combien de temps des leaders au pied de Peyresoudre ?

Au grand maximum 10 secondes. Il n’y aura pas beaucoup plus de distance qu’un départ normal hormis les 10 premiers qui seront un peu décalés.

Légalement vous ne pouviez de toutes façons pas créer ce qui aurait pu s’apparenter à une poursuite ?

En effet. Déjà que là ce n’est pas vraiment pris en compte dans les règlements de l’UCI… L’an passé par exemple quand nous avions proposé la poursuite chez les filles nous n’avions pas déclaré la course à l’UCI car elle ne rentrait pas dans les cadres imposés. Nous sommes extrêmement contraints par les règlements et nous avons du mal à faire évoluer les choses.

En parlant de contraintes justement. N’êtes-vous pas parfois frustré que des contraintes extra-sportives empêchent ou dénaturent de bonnes idées de tracés ?

En général les contraintes que nous avons sont simplement avec la ville de départ et la ville d’arrivée, ensuite pour le tracé de l’étape en lui-même nous n’en avons pas. Quand je suis sur la route et que je trace une étape entre la ville de départ et celle d’arrivée je n’ai aucun contact avec qui que ce soit. Si nous passons dans un centre-ville ou devant un site magnifique c’est parce que nous l’avons voulu. Par contre sur le plan de l’aménagement urbain il est vrai les choses ont beaucoup évolué ces dernières années et nous ne pouvons plus aller dans certains centres-villes alors que c’est ce que nous privilégions.

Abordons le contre-la-montre d’Espelette. Vous avez dit qu’il correspondait aux leaders du classement général or il a quelques minutes vous me confiez espérer fortement que certains leaders perdent quelques minutes en début de Tour afin d’avoir une course d’attaque dans les Alpes. Pourquoi ne pas avoir plutôt proposé un long chrono de 50 kilomètres avant la montagne ?

Les chronos sont de plus en plus compliqués à tracer et à intégrer à une course. Nous nous apercevons que certains spécialistes font de très gros écarts sur des longs chronos plats et le but n’est pas de tuer le Tour de France. Il faut trouver un équilibre entre ce qu’un homme peut gagner sur un contre-la-montre et ce qu’il peut perdre dans la montagne et inversement. Si il y avait un chrono de 50 à 60 kilomètres de plat aujourd’hui ce serait impossible de refaire son retard dans la montagne.

Imaginons qu’un coureur comme Quintana perde 5 minutes sur un chrono. Vous ne pensez pas qu’il puisse les récupérer avec un parcours montagneux ?

Clairement non. Nous le voyons bien aujourd’hui : prendre 20 à 30 secondes lors d’une étape de montagne c’est énorme. Certains coureurs arrivent même à prendre deux minutes mais ils le payent le lendemain ! Je pense qu’il ne faut plus s’attendre à de gros écarts en montagne, ce n’est plus là que les grands leaders arrivent à faire la différence.

Justement quelles sont vos idées pour répondre à ces niveaux qui se resserrent ?

Le but c’est de trouver des endroits où il y a des forts pourcentages, c’est là qu’il se passe le plus de choses. Il ne se passe plus rien dans les montées roulantes à 6% où ce sont les équipiers des leaders qui assurent un tempo. Donc il faut trouver des passages pentus afin que les équipiers sautent et qu’il y ait ensuite un combat entre les favoris.

Une étape piégeuse comme celle vers Quimper répond aussi à cette volonté de voir les favoris s’affronter sur un terrain où les équipiers ont une importance moindre.

En effet et il faut aussi répondre à l’attente du public. Nous ne pouvons plus nous permettre de proposer trois à quatre sprints massifs d’affilés. Ces dernières années les équipes de sprinteurs ont changé leur façon de courir et les étapes de plats sont devenues, il faut le dire, très chiantes.

Est-ce une volonté du diffuseur d’alterner les types d’étapes et de ne pas proposer aux téléspectateurs trois étapes soporifiques à la suite ?

Je crois que c’est plutôt une adaptation de notre part aux tactiques des équipes qui ne tentent plus rien sur une étape de plat. Les formations de sprinteurs contrôlent et les autres équipes ne font absolument rien. Et ce genre de scénario là ne plaît à personne.

Pourquoi ne pas récompenser le peu d’équipes offensives en proposant par exemple en première semaine 15 points au lieu d’un seul pour une cote de 4e catégorie ? Certains grimpeurs iraient également à l’avant en plaine.

(Rires) C’est en effet une réflexion que nous pourrions avoir. C’est la première fois que j’entends ce point de vu là. Pourquoi pas, c’est à creuser. C’est vrai que nous sommes obligés de trouver des solutions pour remédier au 4 fois 4.

Le « 4 fois 4 » ?

Le « 4 fois 4 » c’est 4 échappés qui prennent la fuite après 4 kilomètres, voient leur avance atteindre les 4 minutes et se font reprendre à 4 kilomètres de la ligne. Et ça pour moi c’est l’horreur. Alors quand je vois un gars comme Bodnar qui a failli battre le peloton l’an passé pour moi c’est un héros ! Après attention, nous ne sommes pas contre les sprinteurs et nous le prouvons depuis quelques années en leur permettant de revêtir le premier Maillot Jaune. Ce qui nous gène véritablement ce sont leurs équipes qui cadenassent la course.

Pour densifier les étapes de plaine et rendre la course plus intéressante nous pouvons aussi penser à l’utilisation de chemins blancs comme ceux du Languedoc.

Le problème de ces chemins c’est qu’ils représentent une prise de risque considérable pour les leaders en raison des crevaisons. C’est vrai que nous utilisons les pavés où il y a des risques de chutes mais moins de crevaisons. Et pour l’instant nous n’avons jamais testé cette solution dans des conditions de course. Il faudrait le faire sur d’autres courses pour s’assurer que ce soit faisable sur le Tour parce que si sur une étape on met le Tour en danger à cause d’ennuis mécaniques ou de crevaisons pour les coureurs c’est un peu risqué. En tout cas nous y réfléchissons, nous en avons envie car nous trouvons ça super joli, cela apporterait une autre dimension à la course. Mais nous sommes aussi freinés par la part de risque que cela engendrerait.

Depuis quelques années vous travaillez beaucoup sur les massifs intermédiaires. Est-ce qu’une fin de Tour dans les Vosges ou le Massif Central serait possible ?

Et nous allons encore travailler dessus ! Nous pensons qu’il y a de superbes étapes qui s’y déroulent. Prenons comme exemple l’étape des Rousses gagnée par Calmejane l’an dernier : c’était juste incroyable. Un peloton scindé, de la bagarre chez les échappés : un vrai bordel, le genre d’étape que l’on aime. Et nous, nous voulons continuer à bosser dans ce sens là car il s’avère que certaines arrivées sont suffisamment difficiles pour constituer un final de Tour de France. La Planche des Belles Filles en arrivant par Chevrères peut très bien être l’arrivée d’une avant-dernière étape du Tour, c’est en tout cas dans nos projets.

Concernant les pavés, sont-ils envisageables après un massif montagneux ?

C’est à réfléchir. Je ne suis pas fondamentalement pour mais je suis capable d’évoluer et de revoir mes principes. Cette année ils sont déjà placés assez loin dans le Tour, lors de la neuvième étape, ce n’est pas rien.

Nous avons vu ces dernières années des Grands Tours s’élancer loin de leurs bases. Pouvez-vous fixer la limite géographique actuelle pour le Grand Départ d’un Tour de France ?

La première limite c’est l’engouement populaire. S’il y a un engouement populaire comme ceux que nous avons connu au Yorkshire, en Belgique ou aux Pays-Bas cela me va. Je dirai qu’une heure et demie d’avion me semble être quelque chose de jouable.

En parlant de Belgique, pourquoi si peu de monts et pavés pour le Grand Départ 2019 depuis Bruxelles ?

Il y aura Grammont, Bosberg et un secteur pavé quand même ! Cependant c’est vrai que notre idée première était de finir par les Flandres avant de rentrer à Bruxelles plutôt que l’inverse, or nous avons été incapables de rentrer dans Bruxelles par l’ouest à cause des aménagements urbains, du tramway. J’ai cherché pendant deux jours une solution à ce problème mais je n’en ai pas trouvé et c’est pourquoi les difficultés se retrouvent si loin de la ligne d’arrivée. Il restera quand même 19 autres étapes pour se rattraper !

Le Grand Départ suivant sera quant à lui donné à Nice, avec très certainement une toute autre topographie. Les coureurs pourraient-ils attaquer les Alpes du Sud dès le deuxième ou troisième jour de course ?

Je pense que si nous partons de Nice c’est pour profiter du terrain en effet.

Pourtant en 2009 le Tour était parti de Monaco et avait longé la Méditerranée en direction de Perpignan.

Non c’est vrai mais les choses évoluent… Nous poussons à chaque fois les limites un peu plus loin. Il faut le dire clairement, je sais que certains coureurs s’emmerdent dans le peloton quand il y a trop d’étapes de plat et il faut pouvoir leur offrir un terrain où ils peuvent s’exprimer totalement. Beaucoup de coureurs réclament des journées où ils pourraient attaquer et ne pas passer l’intégralité de l’étape dans les roues.

Certains coureurs vous proposent-ils des idées de cols par exemple ? Je pense à Romain Bardet avec le Massif Central ou Thibaut Pinot pour les Vosges.

Non non, par contre Romain Bardet nous avait félicité de pouvoir encore réussir à innover après plus de cent éditions. Quand nous avons été chercher Peyra Taillade l’an dernier il était très content même si nous aurions aimé que cette montée lui soit plus profitable. Les professionnels sont sensibles à ce que nous leur proposons par contre ça ne m’est jamais arrivé qu’un coureur en activité me fasse découvrir une difficulté.

Vous arrive-t-il de parcourir certains forums afin d’avoir de nouvelles idées ?

Oui bien sûr. Après il faut être raisonnable. Quand je vois une étape de plus de 200 kilomètres avec 6000 mètres nous ne sommes plus tout à fait dans la même mouvance… Mais bien entendu que je regarde des forums et que je suis attentif à cela. Je suis ouvert à toutes propositions. Je reçois ainsi également des courriers. Après ce n’est pas toujours facile de mettre les choses en place, il faut aller vérifier sur place, on se sert parfois du Tour de l’Avenir ou du Dauphiné pour tester les choses proposées. Sur internet je sais qu’il y a pas mal de débats autour de Spandelles (rires). La dernière fois que je l’ai fait il y avait des grosses gouttières au milieu de la descente et il manquait la moitié du goudron sur certaines portions. Bon… ce n’est pas forcément raisonnable. Je reçois pas mal de courriers sur les cols basques aussi (rires).

Puisque nous sommes dans les ascensions, on peut citer l’Arpettaz qui est une difficulté pentue correspondant à ce dont nous parlions tout à l’heure.

Alors c’est pareil, j’y suis allé ! Il y a beaucoup de virages, c’est difficile de doubler, tout est en forêt. Il y a juste un truc : le point de vue au sommet qui est à couper le souffle mais alors la montée et la descente… Je suis allé voir énormément de difficultés que l’on m’a proposé mais le problème est souvent le même : la largeur de la route. S’il y a le moindre dépannage à effectuer on ne peut pas se permettre de tout bloquer.

C’est aussi pour cette raison que nous ne verrons plus le Puy-de-Dôme sur le Tour, parce qu’il est impossible d’y doubler.

Alors le Puy-de-Dôme… C’est quelque chose qui nous tente et si nous devons y aller alors nous devrons adapter notre dispositif pour venir dépanner les coureurs et faire en sorte que la course se déroule dans de bonnes conditions. Tout devra être étudié mais nous sommes capables de le faire.

Ce n’est donc pas une montée « interdite » ?

Non, non. Il faudrait juste que nous soyons à la hauteur de cette montée et de la légende qu’elle représente pour le Tour.

Alors à partir de quel largeur jugez-vous qu’une route est suffisante pour accueillir le Tour de France ?

Tout dépend du nombre de spectateurs présents. Par exemple la première année où nous étions passés à Péguère (en 2012) nous nous étions mis en danger car nous ne pouvions rien faire, s’il y avait eu le moindre pépin tout aurait été arrêté car personne n’aurait pu doubler. Alors qu’en 2017 il n’y avait pas de spectateurs au sommet et un incident aurait été bien plus facilement géré. Tout dépend du dispositif mis en place et de la place de la difficulté au cours de l’étape.

Les tracés du Tour génèrent parfois des critiques. Les comprenez-vous ?

J’ai appris à vivre avec. Si les gens étaient à notre place et se rendaient compte de toutes nos contraintes ils ne réagiraient pas comme ça. Et puis le Tour de France ce n’est pas la course de la difficulté, il faut un équilibre entre sprinteurs, baroudeurs, grimpeurs, étapes dures, étapes faciles. C’est sûr que certaines personnes qui jugent au niveau local peuvent se dire « oh putain (sic) ils auraient pu tracer une étape plus dure ». Alors oui, c’est sûrement vrai mais il faut prendre du recul et regarder le Tour dans sa globalité. Et puis je suis assez modeste sur l’impact que nous avons sur la course. Si un jour je considère avoir trouvé un parcours idéal je sais très bien que si les coureurs le font dix fois il ne sera pas dix fois idéal. Ce sont les coureurs, les équipes et les faits de courses qui rendent des étapes belles ou pas.

Pour conclure, lors de vos reconnaissances vous postez régulièrement des photos de lieux non légendées. N’êtes-vous pas un peu frustré que vos énigmes soient si vite résolues ?

(Rires) Non mais je suis surpris de voir à quel point les gens connaissent la France et sont réactifs afin de trouver si rapidement ces lieux. C’est quand même hallucinant. Moi ça me fait plaisir de voir que des personnes sont aussi pointues et passionnées par le Tour de France et notre territoire.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:35:16 #102
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_180466380
Ten Dam gaat vooraan rijden om iets te vertellen te hebben in z'n podcast?
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:38:15 #103
362868 crew  Slobeend
of all places
pi_180466426
Ten Dam _O_ _O_
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_180466461
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:35 schreef Slobeend het volgende:
Ten Dam gaat vooraan rijden om iets te vertellen te hebben in z'n podcast?
Misschien is hij bang dat hij anders in slaap valt?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:47:11 #106
194695 franklop
Fran knock
pi_180466540
LtD voor de bollen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:49:20 #107
194695 franklop
Fran knock
pi_180466568
Iemand die bij de dame wilt gaan staan?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 12:50:12 #108
194695 franklop
Fran knock
pi_180466577
LtD laat zich uitzakken _O-
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180466588
Laat de voorsprong nog maar ff oplopen en we hebben een Nederlander virtueel in t geel :P
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_180466590
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:50 schreef franklop het volgende:
LtD laat zich uitzakken _O-
;(
"You can call me Susan if it makes you happy"
pi_180466659
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 12:58:01 #112
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180466665
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:50 schreef franklop het volgende:
LtD laat zich uitzakken _O-
Het blijft toch een bijzondere sport he, dat wielrennen?
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180466670
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:50 schreef franklop het volgende:
LtD laat zich uitzakken _O-
"Ik heb niks gereden", tegen zijn ploegleider. :D
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 13:02:11 #114
168304 Mani89
We try not to sexualize them.
pi_180466701
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 12:34 schreef wimderon het volgende:
Een behoorlijk lang interview met Gouvenou, voor den liefhebber:

[..]

Mijn swipeduim verkrampt.
Reis ver, drink wijn, denk na, lach hard, duik diep. Kom Terug.
pi_180466741


Nu al uitgeput die arme jongen.
pi_180466752
De tour win je in de teambus.
Oud Wereldkampioen
4-voudig Nederlands Kampioen
je mag me aanraken
pi_180466769
Ten Dam. Anders doe je gewoon niet mee aan de Tour. Wat was dit voor n laffe scheet?
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_180466884
quote:
Boodschap aan de andere sprinters. Als er een vlucht weg is, gaat Lotto-Soudal niet langer de kastanjes uit het vuur halen.
~M. Sergeant, voor de Tour

En ondertussen draaien De Gendt en Vanendert alweer vrolijk mee.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 13:22:29 #119
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180466928
Matxin in beeld. _O_
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180466934
Het tempo van deze etappe weer. Een grote middelvinger van het peloton richting de organisatie die deze etappe wil laten finishen voor de troostfinale van het WK
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_180467162
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:23 schreef Scorpion_17 het volgende:
Het tempo van deze etappe weer. Een grote middelvinger van het peloton richting de organisatie die deze etappe wil laten finishen voor de troostfinale van het WK
De vraag is wat de NOS gaat doen om 4 uur met Wimbledon, Tour en het WK. Ze hebben maar op 2 zenders uitzendtijd, dus ze moeten kiezen...
leven zoals het leven is
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 14 juli 2018 @ 13:39:03 #122
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180467174
Goede vragen aan Sagan.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 14 juli 2018 @ 13:46:24 #123
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180467282
Morgen gaat alles op de kop in het klassement _O_
pi_180467306
Een TOP 5 Sailing Panic zonder Ayolt Kloosterboer erin valt niet serieus te nemen.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 13:49:11 #125
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180467323
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:38 schreef Jason22 het volgende:

[..]

De vraag is wat de NOS gaat doen om 4 uur met Wimbledon, Tour en het WK. Ze hebben maar op 2 zenders uitzendtijd, dus ze moeten kiezen...
WK-wedstrijd helemaal live uiteraard, Wimbledon-uitzending beginnen na de finish van de etappe in de Tour, want ze beginnen op Wimbledon toch aan een nieuwe set dus het is niet gelijk spannend.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 13:50:04 #126
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180467334
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:48 schreef wimderon het volgende:
Een TOP 5 Sailing Panic zonder Ayolt Kloosterboer erin valt niet serieus te nemen.
Nog beelden van Sun Hung Kai/Scallywag?
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180467350
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:50 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Nog beelden van Sun Hung Kai/Scallywag?
Ik heb er verder niet heel aandachtig naar gekeken :@
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 13:52:20 #128
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180467361
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:51 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ik heb er verder niet heel aandachtig naar gekeken :@
Helaas. Straks vast nog wel een nieuwe poging met vijf minuten aan slowmohoogtepunten uit Luik-Bastenaken-Luik ofzo ergens in de laatste dertig kilometer.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180467378
Overigens moet Quick Step eens een eigen mannetje in het wiel van Gaviria zetten. Nu zit Sagan daar elke keer waardoor Gaviria niets kan uitrichten voor groen. Was in de Giro ook al effectief om het gevaar Sem af te stoppen.
pi_180467387
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:49 schreef heywoodu het volgende:

[..]

WK-wedstrijd helemaal live uiteraard, Wimbledon-uitzending beginnen na de finish van de etappe in de Tour, want ze beginnen op Wimbledon toch aan een nieuwe set dus het is niet gelijk spannend.
Ligt eraan. Nadal-Djoko begint om 14.00 uur. Om 16.00 uur heb je kans dat ze dik in de vijfde set zitten natuurlijk :P
leven zoals het leven is
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 13:55:59 #131
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180467413
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:54 schreef Jason22 het volgende:

[..]

Ligt eraan. Nadal-Djoko begint om 14.00 uur. Om 16.00 uur heb je kans dat ze dik in de vijfde set zitten natuurlijk :P
Oh ja, ik was even in de war :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180467438
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:54 schreef Jason22 het volgende:

[..]

Ligt eraan. Nadal-Djoko begint om 14.00 uur. Om 16.00 uur heb je kans dat ze dik in de vijfde set zitten natuurlijk :P
Ze zijn officiële broadcaster van de Tour en het WK, voor Wimbledon niet. Buiten dat ze verplicht zijn WK en Tour uit te zenden lijkt het me ook het meest logische keuze.
pi_180467509
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:58 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ze zijn officiële broadcaster van de Tour en het WK, voor Wimbledon niet. Buiten dat ze verplicht zijn WK en Tour uit te zenden lijkt het me ook het meest logische keuze.
Klinkt het meest logisch inderdaad.
leven zoals het leven is
pi_180467522
Waarom gaven ze Joop niet wat betere matrassen? Het schijnt dat hij dan de Tour vaker zou hebben gewonnen. ;(
leven zoals het leven is
pi_180467528
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 13:58 schreef wimderon het volgende:

[..]

Ze zijn officiële broadcaster van de Tour en het WK, voor Wimbledon niet. Buiten dat ze verplicht zijn WK en Tour uit te zenden lijkt het me ook het meest logische keuze.
De Wimbledon rechten zijn voor de NOS sowieso geldverspilling. Veel concurrentie van Tour en WK. En de mensen die tennis in de vorige rondes al keken blijven wel bij BBC en Eurosport.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:09:00 #136
194695 franklop
Fran knock
pi_180467565
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:06 schreef Sebastiaan92 het volgende:

[..]

De Wimbledon rechten zijn voor de NOS sowieso geldverspilling. Veel concurrentie van Tour en WK. En de mensen die tennis in de vorige rondes al keken blijven wel bij BBC en Eurosport.
Sowieso vreemd omdat het al op 2 NL zenders te zien is met ES en ZS.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:12:55 #137
194695 franklop
Fran knock
pi_180467621
Het armzalige vingertje van Groenewegen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180467624
Wuyts heeft ook geen goed woord over voor het vingertje. Genot. En terecht.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180467634
Ze beginnen in Italië bijna aan de Zoncolan, met hoeveel minuten verschil denken jullie dat Annemiek daar gaat winnen?
Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:14:37 #140
194695 franklop
Fran knock
pi_180467641
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:13 schreef Aguero het volgende:
Ze beginnen in Italië bijna aan de Zoncolan, met hoeveel minuten verschil denken jullie dat Annemiek daar gaat winnen?
Het regent daar dat het giet.

Denk +3.53

Ow inmiddels geen regen meer.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180467652
Ja leuk Marcus
pi_180467672
Tijs heeft een Giro-shirt aan _O_
leven zoals het leven is
pi_180467738
Herbert en Maarten Goden
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 14:22:35 #144
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_180467743
Nou, topshow
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:23:10 #145
194695 franklop
Fran knock
pi_180467751
Jose gaat een deel van Zoutelande voordragen _O_
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180467766
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2018 20:20 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Zou je Zoutelande voor haar draaien als ze dat wil?
Adriaan gaat zometeen een stukje doen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:28:01 #147
194695 franklop
Fran knock
pi_180467826
Kindsoldaat werkt mee voorin
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180467881
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:23 schreef wimderon het volgende:

[..]

Adriaan gaat zometeen een stukje doen.
Adriaan heeft geen soepele rekstokoefening. Schoonheidsfoutje bij het Burghardt als onprofessioneel betitelen.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180467890
Is de Giro Rossa ergens online te volgen?
Het beste adres voor al uw primeurs!
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:32:16 #150
194695 franklop
Fran knock
pi_180467917
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:31 schreef Scorpion_17 het volgende:
Is de Giro Rossa ergens online te volgen?
Het antwoord daarop is neen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180468137
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:32 schreef franklop het volgende:

[..]

Het antwoord daarop is neen
helaas!
Het beste adres voor al uw primeurs!
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 14:41:04 #152
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180468228
quote:
Mocht het zo blijven, dan verhuizen we voor de slotfase van de Tour van NPO 1 naar NPO 2. De Wimbledon-uitzending op NPO 2 wordt dan even onderbroken voor de wielrenners. Op NPO 1 is de troostfinale van het WK live te zien.
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
pi_180468274
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:36 schreef Scorpion_17 het volgende:

[..]

helaas!
Vanaf 5 uur kan je het hier zien.

Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:46:08 #154
194695 franklop
Fran knock
pi_180468325
Morgen kan alleen maar tegenvallen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180468349
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:46 schreef franklop het volgende:
Morgen kan alleen maar tegenvallen
Zou wat zijn als ze er weer gewoon een wandeletappe van maken.
  Forum Admin / PR zaterdag 14 juli 2018 @ 14:47:33 #156
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180468360
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:46 schreef franklop het volgende:
Morgen kan alleen maar tegenvallen
Met de koersinstelling van deze gasten had ik er sowieso niks van verwacht, dus het kan alleen maar meevallen.
pi_180468385
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:46 schreef wattel het volgende:

[..]

Zou wat zijn als ze er weer gewoon een wandeletappe van maken.
Zou genot zijn.
En dan ook in de bergen, gewoon voor het eerst koers op de allerlaatste col in de allerlaatste kilometer.

  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 14:49:34 #158
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180468408
Ik dacht dat ze het bij Sporza hadden afgeleerd om te schakelen met de radio. :{

Ging zo goed de afgelopen dagen. ;(
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180468425
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:43 schreef Aguero het volgende:

[..]

Vanaf 5 uur kan je het hier zien.

Grazi amigo!
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_180468427
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:49 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Ik dacht dat ze het bij Sporza hadden afgeleerd om te schakelen met de radio. :{

Ging zo goed de afgelopen dagen. ;(
Sven Nys en Chris Vandegoor, lekker charismatisch duo.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 14:51:35 #161
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180468434
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:50 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Sven Nys en Chris Vandegoor, lekker charismatisch duo.
Een absolute ramp. Niemand wil dit.

Nu alleen nog Berteele op de motor en ik gooi mijn tv uit het raam.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180468439
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Een absolute ramp. Niemand wil dit.

Nu alleen nog Berteele op de motor en ik gooi mijn tv uit het raam.
pi_180468445
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:51 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Een absolute ramp. Niemand wil dit.

Nu alleen nog Berteele op de motor en ik gooi mijn tv uit het raam.
Berteele komt vast vanaf morgen op de kasseien.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180468495
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:50 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Sven Nys en Chris Vandegoor, lekker charismatisch duo.
Dijkstra & Ducrot _O_ , ze hebben bij mij gaandeweg de cultstatus bereikt, een heerlijke mix van tenenkrommen, afgrijzen en genieten.
Ik voel me net een hond die een citroen voorgeschoteld krijgt, zo smerig maar toch terugkomen voor meer.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 14:55:53 #165
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180468540
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 14:52 schreef IbanMayo het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Varkenshoofd. Speknek.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:56:37 #166
194695 franklop
Fran knock
pi_180468558
Sven
spijker
kop
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 14:58:38 #167
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180468609
Bij TDP zit Javier Minguez, dat is ook niet alles hoor.
Put these foolish ambitions to rest.
pi_180468690
Ik zet de TV aan en het eerste wat ik hoorde was: "In Zeeland zijn weinig klimetappes".
8)7
pi_180468759
Jose heeft nu Zoutelande in zijn hoofd.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:29:23 #170
194695 franklop
Fran knock
pi_180469242
Dielan is geen slimme jongen
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180469280
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:06 schreef Masterminded het volgende:
Jose heeft nu Zoutelande in zijn hoofd.
Dat is nog best een lastig klimmetje.

"Roken is slecht. Vooral voor de gordijnen." - Willem van Hanegem
pi_180469354
Hallo, hier ben ik dan.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:36:07 #173
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469363
Al wat geburt?
pi_180469407
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:36 schreef kaasplankje het volgende:
Al wat geburt?
Vrijwel niets. Ten Dam zat in de kopgroep, maar die liet zich na een tijdje terugzakken.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180469460
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:36 schreef kaasplankje het volgende:
Al wat geburt?
Eerste etappe die ik kan zien, maar staat eigenlijk enkel een beetje als achtergrondvulling op.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:41:43 #176
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469475
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:38 schreef Felagund het volgende:

[..]

Vrijwel niets. Ten Dam zat in de kopgroep, maar die liet zich na een tijdje terugzakken.
zeker teveel bier gedronken gisteren.
pi_180469486
Duootje vooraan heeft er aardig de sokken in moet ik zeggen. Ik denk dat ze het gaan halen.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:44:03 #178
194695 franklop
Fran knock
pi_180469516
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:42 schreef marcodej het volgende:
Duootje vooraan heeft er aardig de sokken in moet ik zeggen. Ik denk dat ze het gaan halen.
niet volgens de wet van herbert
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:44:45 #179
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469532
De wet van Herbert zegt dat het terug een massasprint wordt.
pi_180469540
Sow, moet nog raar lopen willen we #2 halen
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:46:02 #181
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469554
Als Buren maar niet geschrapt wordt.
pi_180469565
Tennis gaat nog wel even duren :P
pi_180469567
Henry liegt.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180469601
Lekker NOS. Etappe met dat graftennis commentaar op de achtergrond.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 14 juli 2018 @ 15:49:01 #185
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180469604
JA WAT NOU

OP NAAR HOME OF CYCLING.
pi_180469609
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:41 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

zeker teveel bier gedronken gisteren.
Volgens mij moest hij terug van de ploegleider. Hij belandde per ongeluk in de kopgroep.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Hardste schreeuwer 2022 zaterdag 14 juli 2018 @ 15:49:44 #187
335263 freaky40
pi_180469621
Commentaar staat niet goed geschakeld.
Allemaal cabaretteketet!
pi_180469627
quote:
14s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:49 schreef Pino112 het volgende:
JA WAT NOU

OP NAAR HOME OF CYCLING.
Ik dacht dat ze de Tour ook moeten uitzenden?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180469631
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:49 schreef Felagund het volgende:

[..]

Volgens mij moest hij terug van de ploegleider. Hij belandde per ongeluk in de kopgroep.
Hij was toch alleen weg toen deze 2 bij hem kwamen?
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:50:32 #190
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469634
Op de Belg niet.
pi_180469637
Waar op de NOS heb je nu wielrennen ?
pi_180469640
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:46 schreef kaasplankje het volgende:
Als Buren maar niet geschrapt wordt.
Ze zijn ruim op tijd binnen. Is er überhaupt wel Buren op een zaterdag?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:51:00 #193
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_180469641
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:50 schreef Maver24 het volgende:
Waar op de NOS heb je nu wielrennen ?
op de nospuntenel
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:51:07 #194
40566 Ericr
Livewrong
pi_180469645
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:50 schreef Maver24 het volgende:
Waar op de NOS heb je nu wielrennen ?
De site, stream
pi_180469647
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:50 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ik dacht dat ze de Tour ook moeten uitzenden?
Dat las ik hier net ook...
Wat zouden ze doen bij 8-8 tennis en nog 2km te gaan in het wielrennen? Split screen waarschijnlijk.
pi_180469652
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:50 schreef showtimer het volgende:

[..]

Hij was toch alleen weg toen deze 2 bij hem kwamen?
Ja, hij wilde zelf wel door had ik het idee. Ik bedoelde meer dat hij niet van te voren van plan was om in een ontsnapping te zitten. Volgens mij demarreerde hij uit verveling.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180469658
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:51 schreef noodgang het volgende:

[..]

op de nospuntenel
Oh ja wtf. Lekker bezig NOS. Op naar Eurosport
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:52:21 #198
194695 franklop
Fran knock
pi_180469661
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:52 schreef Maver24 het volgende:

[..]

Oh ja wtf. Lekker bezig NOS. Op naar Eurosport
Daar is tennis :+
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:52:48 #199
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469670
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:50 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ze zijn ruim op tijd binnen. Is er überhaupt wel Buren op een zaterdag?
Nou anders zet ik straks nog wel een opname aan.
pi_180469672
quote:
10s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:52 schreef franklop het volgende:

[..]

Daar is tennis :+
Andere eurosport niet.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:53:01 #201
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469673
Toch iedere keer weer een teleurstelling als blijkt dat er mensen zijn die naar de NOS kijken.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:53:40 #202
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469682
Ze zijn wel aardig leeg hé die twee vooraan.
pi_180469684
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Toch iedere keer weer een teleurstelling als blijkt dat er mensen zijn die naar de NOS kijken.
Ik kijk alleen tennis nu, wielrennen is toch niet interessant nu.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180469695
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:51 schreef noodgang het volgende:

[..]

op de nospuntenel
Volgens mij ook niet nu. Op canvas wel.
pi_180469696
Voor een fucking seconde.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180469705
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:51 schreef Felagund het volgende:

[..]

Ja, hij wilde zelf wel door had ik het idee. Ik bedoelde meer dat hij niet van te voren van plan was om in een ontsnapping te zitten. Volgens mij demarreerde hij uit verveling.
Maar blijft raar, in de Giro moest hij nog alles regelen en was hij een soort halve ploegleider op de fiets. Hier wordt je genadeloos teruggefloten.
  Forum Admin / PR zaterdag 14 juli 2018 @ 15:55:07 #207
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180469707
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:54 schreef northernlight81 het volgende:

[..]

Volgens mij ook niet nu. Op canvas wel.
https://nos.nl/tour/live/
pi_180469708
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:54 schreef Masterminded het volgende:
Voor een fucking seconde.
En dan heeft hij morgen een lekke band. :+
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:55:50 #209
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469715
De big van Pichon eindigt op de barbecue. :{
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180469725
quote:
Tnx, in de NOS app staat hij er niet tussen.
pi_180469728
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Toch iedere keer weer een teleurstelling als blijkt dat er mensen zijn die naar de NOS kijken.
Zo mild? Ik zou nog liever zonder geluid kijken.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:56:35 #212
194695 franklop
Fran knock
pi_180469730
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:55 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
De big van Pichon eindigt op de barbecue. :{
Zolang het maar een BBQ is met aardappelsalade en een hoop brood erbij
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:56:49 #213
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469732
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:56 schreef showtimer het volgende:

[..]

Zo mild? Ik zou nog liever zonder geluid kijken.
Zo'n saaie rit stompt af.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:21 #214
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469742
SJUUT
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:28 #215
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180469745
SJUUT
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:28 #216
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469746
Sjuut
  Forum Admin / PR zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:29 #217
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180469747
dn sjuut
pi_180469748
SJUUT
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:49 #219
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469755
Roosen op de grond.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180469758
Ah, de NOS lapt de mediawet weer eens aan haar laars.
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:55 #221
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180469759
Roosen :{
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:57:58 #222
194695 franklop
Fran knock
pi_180469760
Was er al een Sjuut genoemd?
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:58:05 #223
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469765
Dan Martin staat erbij. Fraile ook.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180469771
Het hobbelpaard staat erbij.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180469775
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:57 schreef wimderon het volgende:
Ah, de NOS lapt de mediawet weer eens aan haar laars.
Klim je in de pen? :9
pi_180469777
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Toch iedere keer weer een teleurstelling als blijkt dat er mensen zijn die naar de NOS kijken.
Geen tv abonnement meer, dus dan ben je aangewezen op de NOS voor legale streams wat wielrennen betreft. :')
Van mij mogen de grote wielerrondes gewoon lekker naar Fox of Ziggo.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:58:26 #227
446803 crew  Tagliano
Wenn es lauft, dann lauft es
pi_180469779
Beste chute dit
Maargoed ook hier heb ik geen verstand van
pi_180469783
Roosenerbij. Maakt voor Dillan niet uit.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180469785
Dan is aardig op zijn bek gegaan.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:58:44 #230
194695 franklop
Fran knock
pi_180469787
Alaphilippe was er ook bij
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:58:48 #231
268491 fetX
Al bezig met volgend seizoen
pi_180469790
Kut tennis.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 15:59:01 #232
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180469798
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Toch iedere keer weer een teleurstelling als blijkt dat er mensen zijn die naar de NOS kijken.
Het getuigt ook wel van bar weinig realiteitszin als je serieus denkt dat bijna iedereen naar dat Vlaamse gewauwel gaat luisteren.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:59:05 #233
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469799
Alaphilippe gaat ook niet lekker.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180469801
Doorrijden nu, je kunt Roosen op achterstand rijden
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_180469808
Morgen lekker met die wonden over de kasseien fietsen :9~ .
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 15:59:32 #236
194695 franklop
Fran knock
pi_180469809
Het hol van Martin staat open
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 15:59:53 #237
355459 crew  noodgang
noodgang
pi_180469817
Dat interview met Sep duurt nogal lang
pi_180469818
Ik ga even een bakje chocopinda's leegvreten.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
pi_180469820
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:59 schreef franklop het volgende:
Het hol van Martin staat open
Wie neemt de uitnodiging aan?
Het beste adres voor al uw primeurs!
pi_180469823
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:59 schreef Masterminded het volgende:
Morgen lekker met die wonden over de kasseien fietsen :9~ .
Bijzaak.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 16:00:07 #241
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469825
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het getuigt ook wel van bar weinig realiteitszin als je serieus denkt dat bijna iedereen naar dat Vlaamse gewauwel gaat luisteren.
Je bent geen goede troll, U. Heywood.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:00:08 #242
194695 franklop
Fran knock
pi_180469826
raykerckhoffs twitterde op zaterdag 14-07-2018 om 15:58:59 Valpartij met Alaphilippe, Roosen en Dan en Tony Martin. Nu eens kijken wie er achter de ploegleidersauto's wordt terug gebracht. reageer retweet
Het zit diep
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Forum Admin / PR zaterdag 14 juli 2018 @ 16:00:12 #243
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180469829
morgen al minimaal 10 sjuuts voor de eerste strook
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:00:13 #244
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180469830
quote:
11s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:59 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het getuigt ook wel van bar weinig realiteitszin als je serieus denkt dat bijna iedereen naar dat Vlaamse gewauwel gaat luisteren.
verstoade nie ofwa
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 16:00:39 #245
245701 crew  naatje_1
Naatzipiraat
pi_180469841
Net die chute gemist, narigheid...
Hier schreef Aoibhin het volgende: Beter autist in de kist dan een feestje gemist w/ *O*
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:00:45 #246
194695 franklop
Fran knock
pi_180469845
Had Sep nu maar Kevin Pauwels geheten
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180469858
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:00 schreef franklop het volgende:
Had Sep nu maar Kevin Pauwels geheten
Of 'Trots als een'
Het beste adres voor al uw primeurs!
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 16:01:35 #248
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180469861
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:00 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Je bent geen goede troll, U. Heywood.
Het was ook gewoon serieus. Vrijwel elke Nederlander die ik buiten FOK! spreek (alsof dat er zoveel zijn, haha) heeft helemaal geen zin in dat Belgische gedoe, en al helemaal niet in mensen die denken dat je alleen dan een 'fan' kunt zijn.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180469862
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:00 schreef Sked het volgende:
morgen al minimaal 10 sjuuts voor de eerste strook
Waarna niets gebeurd op de eerste strook zelf.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180469867
Minnaard moet die Fransman nu van zich afschudden en glorieus gaan winnen.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 16:02:18 #251
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180469870
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:00 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

verstoade nie ofwa
Ik versta de commentatoren prima (dat Vlaams van Van der Poel ofzo is een ander verhaal), maar het lijkt me vrij logisch dat het gros van de Nederlanders gewoon liever 'normaal' Nederlands hoort :+
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180469879
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:01 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het was ook gewoon serieus. Vrijwel elke Nederlander die ik buiten FOK! spreek (alsof dat er zoveel zijn, haha) heeft helemaal geen zin in dat Belgische gedoe, en al helemaal niet in mensen die denken dat je alleen dan een 'fan' kunt zijn.
Het is eerder andersom, maar goed.
pi_180469882
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 15:45 schreef showtimer het volgende:
Sow, moet nog raar lopen willen we #2 halen
Eitje.
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 16:03:05 #254
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180469887
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:01 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het was ook gewoon serieus. Vrijwel elke Nederlander die ik buiten FOK! spreek (alsof dat er zoveel zijn, haha) heeft helemaal geen zin in dat Belgische gedoe, en al helemaal niet in mensen die denken dat je alleen dan een 'fan' kunt zijn.
Nederland is een smakeloos land.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180469892
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:02 schreef wimderon het volgende:

[..]

Eitje.
Straks allemaal even juichen voor Dylan. w/
Citius, Altius, Fortius.
pi_180469895
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:02 schreef showtimer het volgende:

[..]

Het is eerder andersom, maar goed.
JE BENT MIDDELMAAT.
pi_180469897
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:01 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Het was ook gewoon serieus. Vrijwel elke Nederlander die ik buiten FOK! spreek (alsof dat er zoveel zijn, haha) heeft helemaal geen zin in dat Belgische gedoe, en al helemaal niet in mensen die denken dat je alleen dan een 'fan' kunt zijn.
Klopt wel, ik heb vooral bij de Vlaamse koersen wel voorkeur voor Sporza, maar voor dit soort vlakke etappes is het mij om het even.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:03:45 #258
194695 franklop
Fran knock
pi_180469899
Laporte schijnt er ook bij gelegen te hebben
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180469903
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:03 schreef wimderon het volgende:

[..]

JE BENT MIDDELMAAT.
Graag
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 16:04:02 #260
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180469911
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:02 schreef showtimer het volgende:

[..]

Het is eerder andersom, maar goed.
Huh? Dat je alleen een fan kunt zijn als je op de Nederlandse TV kijkt? :P

Het is hier toch echt altijd 'gewoon op de NOS' of 'eens een keertje bij de Belg', niet 'gewoon bij de Belg' :+

Nou ja, boeiend ook verder.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180469921
DILLAN NU AL OMRINGD.
"Niet-wielrenners. De leegheid van die levens schokt me." - T. Krabbé
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 16:04:21 #262
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180469922
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:03 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nederland is een smakeloos land.
Daar kan ik je niet over tegenspreken.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180469941
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:04 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Huh? Dat je alleen een fan kunt zijn als je op de Nederlandse TV kijkt? :P

Het is hier toch echt altijd 'gewoon op de NOS' of 'eens een keertje bij de Belg', niet 'gewoon bij de Belg' :+

Nou ja, boeiend ook verder.
Ook alleen al de opmerking: "Bij de Belg", van wooooooow kijk jullie eens dom zijn dat je Nederland kijkt en kijk mij eens speciaal zijn, zelfde type figuren die met hun Mac Book de hele dag in de koffiewinkel zitten op 1 koffie, en denken: kijk mij eens ZZP'er zijn, maar in feit ben je gewoon een loser die denkt iets voor te stellen, ik help je uit de droom: Je bent middelmaat!
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180469945
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:04 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Huh? Dat je alleen een fan kunt zijn als je op de Nederlandse TV kijkt? :P

Het is hier toch echt altijd 'gewoon op de NOS' of 'eens een keertje bij de Belg', niet 'gewoon bij de Belg' :+

Nou ja, boeiend ook verder.
Dat wanneer je echt begrijpt wat de sport inhoudt niet naar het D&D gewauwel kunt luisteren.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:05:57 #265
194695 franklop
Fran knock
pi_180469966
Minnaard krijgt dus niet de grote prijs
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 16:06:45 #266
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180469984
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:05 schreef showtimer het volgende:

[..]

Dat wanneer je echt begrijpt wat de sport inhoudt niet naar het D&D gewauwel kunt luisteren.
Ah zo, dat is dus inderdaad de houding waarvan ik me voor kan stellen dat veel mensen het bijzonder irritant vinden ("ik kijk op de Belg, kijk mij eens snappen hoe het écht in elkaar steekt").
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
pi_180469988
quote:
9s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:05 schreef franklop het volgende:
Minnaard krijgt dus niet de grote prijs
Lau verdient dat rode rugnummer voor zijn verschroeiende demarrage.
Citius, Altius, Fortius.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:07:46 #268
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180470001
Niks zo erg als plat Antwerps.
pi_180470013
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah zo, dat is dus inderdaad de houding waarvan ik me voor kan stellen dat veel mensen het bijzonder irritant vinden ("ik kijk op de Belg, kijk mij eens snappen hoe het écht in elkaar steekt").
Jij hebt precies hetzelfde als Evert ten Napel plots het schansspringen gaat doen.
pi_180470015
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah zo, dat is dus inderdaad de houding waarvan ik me voor kan stellen dat veel mensen het bijzonder irritant vinden ("ik kijk op de Belg, kijk mij eens snappen hoe het écht in elkaar steekt").
Mensen die Sporza kijken, zijn dus ''GUUUUUUUUUUUUUUUUURRRRRRRR''?
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  Eindredactie Sport / Forummod zaterdag 14 juli 2018 @ 16:09:22 #271
284411 crew  heywoodu
Van bijna dood tot olympiër:
pi_180470026
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:08 schreef showtimer het volgende:

[..]

Jij hebt precies hetzelfde als Evert ten Napel plots het schansspringen gaat doen.
Maar dan hebben we het over échte sporten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Van bijna dood op weg naar de Olympische Spelen, tot olympiër in 2026? Elk beetje hulp wordt bijzonder gewaardeerd!
https://www.gofundme.com/(...)he-spelen-na-ongeval
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:09:30 #272
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180470029
Ik word altijd boos als ik NOS kijk met wielrennen.
pi_180470035
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef kaasplankje het volgende:
Ik word altijd boos als ik NOS kijk met wielrennen.
Bijna elke sport is niet te harden met de NOS aan.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:10:55 #274
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180470047
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Bijna elke sport is niet te harden met de NOS aan.
oh geen idee ik kijk amper andere sporten
pi_180470048
Wel relaxed zo een stream zonder commentaar. Zouden D&D maar tot 16:30 betaald worden?
pi_180470051
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:06 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Ah zo, dat is dus inderdaad de houding waarvan ik me voor kan stellen dat veel mensen het bijzonder irritant vinden ("ik kijk op de Belg, kijk mij eens snappen hoe het écht in elkaar steekt").
Het is meer dat het niveau van Dijkstra van 10 jaar geleden zo laag is dat de wielervolger gewoon onjuist wordt geinformeerd. De Trump van de wielercommentators
Geen mobiele telefoon en nog nooit ge-sms't.
Heerlijk tegen de stroom in
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:11:07 #277
194695 franklop
Fran knock
pi_180470055
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Bijna elke sport is niet te harden met de NOS aan.
Schaatsen wel.

Maar dan zonder Erik van Dijk.
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 16:11:18 #278
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180470058
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Bijna elke sport is niet te harden met de NOS aan.
Gruetertje, Snoeks, Roelfs. Genieten man. De goal.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
pi_180470059
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef kaasplankje het volgende:
Ik word altijd boos als ik NOS kijk met wielrennen.
Op wie? Op Maarten en Herbert?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
pi_180470061
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Bijna elke sport is niet te harden met de NOS aan.
Zweden, Olsen, HELP ONS.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:11:33 #281
194695 franklop
Fran knock
pi_180470062
WAAR IS DIELON?!?!?!
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180470068
quote:
6s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:09 schreef heywoodu het volgende:

[..]

Maar dan hebben we het over échte sporten.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Jan Roels bij het biatlon dan, ook goed. NOS mist gewoon te makkelijk dingen die in mijn beleving cruciaal zijn bij de verslaggeving. Dat is niet meer dan een mening.
pi_180470075
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:11 schreef franklop het volgende:
WAAR IS DIELON?!?!?!
Dat vroeg ik mij ook af.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:12:22 #284
194695 franklop
Fran knock
pi_180470076
Martin gaat wel 45 seconden verliezen denk ik
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180470077
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:11 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Gruetertje, Snoeks, Roelfs. Genieten man. De goal.
Tom Egbers, Dione de Graaf, Jeroen Stekelenburg, Bert Maalderink.

Grueter is overigens ook nog eens een extreem subjectieve ransmakaak. Ik walg oprecht van het feit dat die man journalist is. Wat doet Elshoff nog op dat zinkende schip.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:13:09 #286
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180470092
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:11 schreef Felagund het volgende:

[..]

Op wie? Op Maarten en Herbert?
Ja furieus
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:13:25 #287
454292 Koffieplanter
Violence. Speed. Momentum.
pi_180470100
Zakarin zou er ook afgewapperd zijn.
Put these foolish ambitions to rest.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:13:44 #288
194695 franklop
Fran knock
pi_180470107
3 van lottonl
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180470109
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:12 schreef Masterminded het volgende:

[..]

Tom Egbers, Dione de Graaf, Jeroen Stekelenburg, Bert Maalderink.

Grueter is overigens ook nog eens een extreem subjectieve ransmakaak. Ik walg oprecht van het feit dat die man journalist is. Wat doet Elshoff nog op dat zinkende schip.
Grueter is prima bij zwemmen.

Er is overigens een speerwerper die meedoet aan het WK junioren die Tom Egbers heet, maar dit geheel terzijde.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:14:43 #290
194695 franklop
Fran knock
pi_180470123
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:13 schreef wimderon het volgende:

[..]

Grueter is prima bij zwemmen.

Er is overigens een speerwerper die meedoet aan het WK junioren die Tom Egbers heet, maar dit geheel terzijde.
Die moet zichzelf wel in de voet gegooid hebben
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180470124
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:13 schreef wimderon het volgende:

[..]

Grueter is prima bij zwemmen.

Er is overigens een speerwerper die meedoet aan het WK junioren die Tom Egbers heet, maar dit geheel terzijde.
Heb je dat Twitteraccount van Grueter wel eens gezien? Het is net of je op een GGZ-afdeling binnenwandelt.
Natuurlijk verliezen wij idealisten wel eens, maar ook de volgende dag komt de zon op en gaan we door met onze droom, met ons ding.
pi_180470127
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:10 schreef Alcatranz. het volgende:
Wel relaxed zo een stream zonder commentaar. Zouden D&D maar tot 16:30 betaald worden?
Vaak hoor je aan het publiek als er wat gebeurt (in ieder geval bij bijvoorbeeld Tennis, die heeft ook geen commentaar op de stream). Dan kun je ondertussen iets anders met commentaar kijken, zoals Goodwood festival of speed nu 😍
  Moderator zaterdag 14 juli 2018 @ 16:14:51 #293
198822 crew  Rellende_Rotscholier
Robbertje matten met de wouten
pi_180470129
Lekkere bocht.
Het blijft toch een merkwaardige sport hè, dat wielrennen.
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:14:54 #294
195834 kaasplankje
Nu met maar 8% vet!
pi_180470130
Sky is klaar
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:14:59 #295
194695 franklop
Fran knock
pi_180470132
Daar verliest dielon plekken
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180470134
Wat is dit dan
  Redactie Sport / Supervogel zaterdag 14 juli 2018 @ 16:15:04 #297
270182 crew  Pino112
Pino van Luna O+
pi_180470135
Goede bocht.
pi_180470141
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:12 schreef franklop het volgende:
Martin gaat wel 45 seconden verliezen denk ik
Dit was wel een momentje waar het handig was geweest om goede knechten mee te nemen.
Citius, Altius, Fortius.
  Forum Admin / PR zaterdag 14 juli 2018 @ 16:15:46 #299
436595 crew  Sked
Zonnestraal
pi_180470153
Gaat Cav dan niet compleet falen vandaag??
  zaterdag 14 juli 2018 @ 16:15:55 #300
194695 franklop
Fran knock
pi_180470156
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2018 16:15 schreef Aguero het volgende:

[..]

Dit was wel een momentje waar het handig was geweest om goede knechten mee te nemen.
Gaat een minuut + worden
Cancellara; "Tweede worden is gemakkelijker dan eerste worden"
FOK!sport *O* ✩ ✩ ✩ Ajax O+
pi_180470158
Wiel weer kwijt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')