abonnement Unibet Coolblue
pi_181354778
Hoe is het met Sjaak?

Oef Ikke, pittig ja. Hier vandaag ook weer zo’n dag. Maar post-ziek-zijn hebben we die altijd.
Wel een super mooie krullenkop die daar zit te slapen O+

Vandaag begonnen met ‘slaaptraining’. Na 2 jaar naast zijn bed moeten zitten om in slaap te vallen is de fut bij mij op. Met name omdat baby dezelfde streken begint te krijgen. We zijn tegenwoordig ieder een kind in bed aan het liggen en dat duurt regelmatig tot 21.00/21.30.
Net heeft het 3 kwartier geduurd, waarvan zeker een half uur hysterisch krijsen en tientallen ontsnappingspogingen, maar uiteindelijk is hij zelf in slaap gevallen.
Ik zit er nu zelf emotioneel doorheen, wat een afgrijselijk gezicht is dit zeg, maar het moet even :'(
Als baby dadelijk slaapt neem ik koffie met chocola, het mag nu wel even :')

Ik weet dat het niet ‘moet’. Ik weet dat er honderden mensen zijn die onze situatie prima vinden. Ik kan het zelf niet meer hebben, zie op tegen de avond, maak ruzie met mijn vriend en heb behoefte aan rust in de avond :@
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181354949
Als het voor jou moet, dan moet het LeSage. Je moet er niet zelf aan onderdoor gaan :*
pi_181355419
LeSage, misschien allang geprobeerd of geen optie, hier gaat naar bed brengen zoooooveel sneller als ze samen op een kamer liggen! Ik weet niet waarom, denk dat ze het allebei relaxt vinden dat ze de aanwezigheid van de ander horen? Natuurlijk andere leeftijden dan bij jou (5 en 2), maar de jongste kan nog weleens een flinke gil geven en als de oudste dan zingt of kletst wordt ie snel rustiger. Maar goed. Kan ook zijn dat je ze dan in canon hoort gillen natuurlijk

Die avonden weer zelf willen herken ik goed. Bij oudste heb ik echt 1000 avonden (bijna letterlijk 1000 :+ ) naast haar gelegen voor in slaap vallen. Wat ik het eerste jaar prima vond. Maar op peuterleeftijd echt niet meer wilde. Bij kind 2 dus anders aangepakt (vanaf dreumesleeftijd) en gaat nu dus bij ons soepel. En echt hoeveel rust dat biedt! Maar goed. Dat heeft dus allemaal best even geduurd. :X
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 20:42:30 #279
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_181355504
Wat een lieverd ikke :)

Slapen is hier ook wel een punt helaas... N wil meestal echt niet naar bed, dus we moeten er sowieso altijd bij blijven zitten tot ze slaapt, liedjes zingen, voorlezen enz enz. En als ze 's middags niet slaapt, is het sowieso altijd minstens 22.00 voordat ze echt slaapt.
Vandaag had ze niet geslapen, dus ik hoopte dat ze op een normale tijd zou gaan slapen (als in, 19.30 zoals normale kinderen doen :{ ), maar het is nog steeds huilen hoor ik boven.
Het lastigst van het late slapen vind ik dat we dus nooit een avond zonder kind hebben... dus mijn man en ik hebben alleen tijd samen als N uit logeren is, en dat is niet zo vaak. Hopelijk wordt dit snel beter, want zo is het niet leuk voor N of voor ons.
Carpe diem, quam minimum credula postero.
pi_181356512
Fijn wel die herkenning O+

Svane, dat samen slapen hoopte ik ook, op vakantie moest dat wel, want een gezamenlijke kamer, maar helaas. Dat was nog langer daar moeten zitten.
En hoe zielig ook, baby moet er nu aan geloven, dus nu ligt peuter te slapen, maar baby krijst in zijn bed terwijl ik ernaast zit. Ik ga hem er niet uit halen, want ik weet dat het alleen een korte termijn oplossing is. En zoals het bij peuter gaat houd ik (en de relatie met vriend) geen 2 jaar meer vol.

Saskia, dat is het moeilijkste vind ik ook. Ik wil gewoon zelf nog even iets doen in huis, of gewoon op de bank zitten, met z’n 2. Of met een gerust hart mijn donderdagavond weg kunnen, zonder mijn gedachten bij vriend die met 2 kinderen beneden zit te houden.
‘Jouw ouders hadden zeker liever een jongetje gehad?’
pi_181357177
Wel fijn dat S weer beter is Lesage.
Heel herkenbaar hoor dat je behoefte hebt aan de avond voor jezelf en je man.
Hopelijk werkt de slaaptraining snel bij S en geeft dat wat meer rust.
Uit ervaring kan ik vertellen dat dit een hele pittige fase is met alles.
Toen mijn oudste 3 / 3.5 was werd alles zo veel makkelijker met hem. Zelfs het naar bed brengen. We liggen nu nog steeds naast hem tot hij slaapt maar dan op een leuke manier. Even een boekje lezen en knuffelen en hij slaapt.
Dat we nu weer op nieuw die fase in gaan met S vind ik minder en ik kan de tijd wel vooruit kijken maar ik hou me maar vast aan mijn ervaringen met de oudste.

Mijn peuter krijgt nu een boekje mee naar bed met geluidjes. Meestal speelt hij daar even mee en dan pakt hij zijn konijntje en gaat slapen. Als ik hem niks geef dan bellen de buren denk ik 112 omdat ze denken dat hij vermoord wordt :+
pi_181357929
Hier is het slapen lange tijd een strijd geweest. In de afgelopen maanden was er een kantelpunt. Ik lees een verhaaltje voor of zing een liedje, hij mag kiezen. Eerst wilde hij daarna een luisterboek, daar zette ik een timer op. Nu luistert hij graag naar de liedjes van Gonnie en Gijsje. Soms vallen we terug in het drama, terwijl hij wel serieus moe is. Dan spreken we een tijd af (hij heeft geen idee van tijd, maar dat maakt niet uit voor de afspraak) en zet ik een timer. Zolang de timer nog niet is gegaan houdt hij zijn ogen dicht. Soms slaapt hij binnen vijf minuten, soms duurt het dik een halfuur. Eerder kon het makkelijk twee uur duren.

Het helpt wel enorm dat we heel goed afspraken met hem kunnen maken. We bespreken een minder soepel verlopende avond de dag daarna nog even door. Op het moment zelf heeft geen nut, we zijn dan alletwee te gefrustreerd.

De eerste avond dat ik voor 19.30 uur op de bank kon zitten was heel vreemd.
pi_181360429
Het gaat bij ons nu meestal wel goed als we erbij blijven. Maar t is nog steeds laat en duurt lang. bij Man langer dan bij mij.

Naar boven als t lukt om half acht maar vaak ook pas half negen
Dan soms douchen anders wassen
Dan leest Melba een verhaaltje voor meestal uit Kikker en Pad (bij mij lees ik vaak wat meer dan hij, bij papa andersom, die heeft meer geduld)
Daarna lezen wij een verhaal voor waarbij zijn oven dicht zijn
Daarna wiegen (papa) of over zijn arm wrijven (ik)

Ik ben meestal wel in 30/40 minuten klaar. Papa vaak wel een uur ofzo.

Maar soms wil hij gewoon niet rustig blijven liggen, begint steeds weer te praten, te zitten, moet plassen, etc. er gaat zoveel in dat koppie om, het is echt lastig om hem rustig te krijgen. Het gaat in elk geval redelijk harmonieus en zonder huilen.

Helaas vallen we soms zelf in slaap en dan ben je je restje avond samen ook wel kwijt :P
Kwak
  dinsdag 21 augustus 2018 @ 23:50:08 #284
171422 LadyBlack
paint it black
pi_181361787
Oeh LeSage zo herkenbaar..... Ik heb ook pas weer echt een avond voor mezelf sinds S 2 is, en slapend weggelegd kon worden ipv alleen op mijn arm te willen slapen. Nu slaapt hij overdag niet meer en leg ik hem slapend weg om 19:30 ongeveer. Heerlijk!!

Ik durfde de confrontatie nooit zo goed aan uit angst dat hij zijn zus wakker brulde. Maar bij E heb ik wel wat meer gestuurd toen ze 1,5 was. Die kon ik steeds moeilijker slapend wegleggen dus ging ik een bedritueel inlassen. Dat moet bij S nog gebeuren. Denk wel dat dat moment eraan zit te komen, want hij roept steeds heel hard dat hij geen flesje wil en geen slaapzak. En dan toch na een paar minuten brullen waar die fles nou is he :') O+
pi_181364177
Oh ja, het inslaapdrama bij peuters
Ik heb hem nu door. Ik zing hem in slaap. Ik zing schijnbaar heel monotoon en saai ;). Het duurt bij mij nu maar 10 minuten in plaats van 1 of 2 uur. Man lukt het niet. Wanneer ik een avond weg ben kom ik thuis en zit man wanhopig met twee wakkere kinderen beneden (want de een zorgt dat de ander ook weer wakker wordt). Lastig vind ik dat!

[ Bericht 17% gewijzigd door Adrian4 op 22-08-2018 04:52:45 ]
pi_181364341
Inslapen en peuters is echt geen goede combinatie. Ik vind het altijd wel sneu, je ziet dat ze moe zijn maar het lukt niet om eraan over te geven. Er zijn ook zoveel toffe dingen om te ontdekken!

Wij brengen Sjaak naar boven (hij slaapt bij ons op de kamer in een peuterbed als co-sleeper). Hij gaat dan plassen, doet het rolgordijn dicht, poetst zijn tanden en we lezen een sprookje O+ . Daarna wenst hij mij welterusten en ga ik naar beneden. Vrouw blijft boven. Ik mag dat niet van Sjaak, behalve als vrouw niet thuis is.
Vrouw en Sjaak praten over de dag, wat hij allemaal heeft gedaan en wat hij graag op een lijstje wil zetten om de volgende keer te doen. Soms duurt het 15 minuten, soms 1,5 uur voordat Sjaak slaapt. Vaak valt vrouw erbij in slaap.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 07:36:46 #287
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_181364526
Inslapen is hier vaak het probleem niet. Heel soms komen ze er nog 1 of 2x uit. Op dit moment is doorslapen een probleem en dag breekt me echt op. Meerdere keren per nacht wakker om niks. Eerst was het alleen N. Vannacht waren ze het allebei.
De excuses die ze hebben;
Deken is los (snokken deken los terwijl ne er naast staat)
Konijn is kwijt (ligt recht naast ze)
Beer is kwijt (ligt recht naast ze)
Dus behoorlijk frustrerend, maar ik probeer lief te blijven.

Ze zijn wel sinds 2 weken zindelijk 🎉.
SQ nog bedankt voor de ‘preek’ over het belonen met stickers. Ik heb het losgelaten en ze zijn inderdaad uit zichzelf zindelijk geworden.
pi_181364594
Inslapen gaat hier nu met periodes heel goed (bedroutine, kus en hij gaat slapen) of lastiger (zelfde routine en dan nog tig keer terug moeten omdat hij de lamp aandoet en boekjes gaat lezen, met zijn knuffels speelt, alles uit de kast trekt of zijn bed als trampoline gebruikt).
Erbij blijven heeft nooit geholpen, dan ging hij zéker niet slapen.
Doorslapen is hier de laatste tijd ook meer het probleem. Hij slaapt vaak onrustig, maar weet daar 's ochtends niks meer van.

Fijn dat N en L zindelijk zijn, Shop!
pi_181364731
Doorslapen is hier ook drama. Hij wordt wakker en slaapt vaak na een halfuur of uur weer verder. Dat breekt ook wel een tikje op.
  woensdag 22 augustus 2018 @ 08:10:02 #290
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_181364841
‘Gelukkig’ hebben meer peuters last van het doorslapen. N en L hebben echt altijd prima geslapen. En ineens de laatste tijd om de haverklap wakker. J wordt er niet snel wakker van, dus het komt op mij neer. En ik val dus heel slecht terug in slaap met als gevolg dat ik vandaag al van voor 4 uur wakker was tot kwart over 6 ofzo (in die tijd zijn ze een aantal keer ook uit bed gekomen). Toen nog 3 kwartier geslapen.
pi_181365220
Laatst haalde vriend J uit bed met de opmerking "wat heb je fijn doorgeslapen vannacht" wat J ook beaamde. Ik heb ze maar even uit de droom geholpen dat ik 4x bij J was geweest die nacht :')
(Op mijn Fitbit kan ik precies zien wanneer en hoe lang enz)
  woensdag 22 augustus 2018 @ 09:08:44 #292
360012 Shopaholic1984
Girls just wanna have fun!
pi_181365429
Heel herkenbaar Hupje. Die nachten hebben wij ook.
Vanmorgen riep L ook heel hard dat ze goed had geslapen 🙈. Vannacht is J wel wakker geweest. Zeker 1x, want toen ik terug kwam had hij heel de deken gejat en heb ik uit frustratie aan de deken gerukt, zodat ik er weer onder kon liggen.
pi_181365472
Hangt er iets in de lucht dan? Hier ook totaal bal met de grote peuter. Ik ben er behoorlijk klaar mee dat ik er steeds mijn hele ontspan-avond aan kwijt ben }:|.
pi_181366176
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 09:11 schreef Crumpette het volgende:
Hangt er iets in de lucht dan? Hier ook totaal bal met de grote peuter. Ik ben er behoorlijk klaar mee dat ik er steeds mijn hele ontspan-avond aan kwijt ben }:|.
De testosteronpiek bij 3,5? (Heb weleens zoiets gehoord). Worden ze druk van, en boos...

En op deze leedtijd gaan ze zoveel meer begrijpen en dat s avonds loslaten en ontspannen als ALL THE SPEELS in huis op je wachten... en ook het gevoel dat ze iets missen (begrip dat jij nog niet naar bed gaat) komt er nu in...
Kwak
pi_181366715
J kan inderdaad nu in bed zelf de dag loggen overdenken en dan toch nog iets moeten vragen of zeggen. Zo riep hij gisteren na een half uur in bed papa om nog even sorry te zeggen voor zijn gedrag die middag O+ 8)7
  woensdag 22 augustus 2018 @ 10:29:42 #296
171422 LadyBlack
paint it black
pi_181366890
Ik vertel E nu altijd dat wij nog een kopje koffie gaan drinken en dan ook gaan slapen.

Technisch gezien klopt dat, ik heb dan alleen niet verteld dat er nog een paar uur tussen zit oO<
pi_181367019
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 09:54 schreef kwakz0r het volgende:

[..]

De testosteronpiek bij 3,5? (Heb weleens zoiets gehoord). Worden ze druk van, en boos...

En op deze leedtijd gaan ze zoveel meer begrijpen en dat s avonds loslaten en ontspannen als ALL THE SPEELS in huis op je wachten... en ook het gevoel dat ze iets missen (begrip dat jij nog niet naar bed gaat) komt er nu in...
Druk en boos, check. Zo lichtontvlambaar! Het helpt niet dat de kleine peuter hem uitdaagt en terugkrijst uiteraard. Olie en vuur die twee :').

Maar hij wil ineens niet meer slapen -want ik ben nog niet moe, -maar mama dan ben ik alleen, - ik moet nog plassen, ik ben bang in het donker/het is te licht om te slapen etc etc. De hele trucendoos gaat open, en vervolgens wordt hij weer wakker 9, 10, 11, 12 en doet hetzelfde. Echt, go the f*ck to sleep. :{w
pi_181367173
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 10:29 schreef LadyBlack het volgende:
Ik vertel E nu altijd dat wij nog een kopje koffie gaan drinken en dan ook gaan slapen.

Technisch gezien klopt dat, ik heb dan alleen niet verteld dat er nog een paar uur tussen zit oO<
Haha dit doe ik ook...

Hier ook een peuter (van net 2) die ‘s avonds niet naar bed wil. Vooral doordat ze nog van alles wil doen en niks wil missen. Als ik dan zeg dat wij ook zo (lekker ruim begrip) gaan slapen, dan is het vaak wel goed.
pi_181367367
quote:
1s.gif Op woensdag 22 augustus 2018 10:35 schreef Crumpette het volgende:

Druk en boos, check. Zo lichtontvlambaar! Het helpt niet dat de kleine peuter hem uitdaagt en terugkrijst uiteraard. Olie en vuur die twee :').

Maar hij wil ineens niet meer slapen -want ik ben nog niet moe, -maar mama dan ben ik alleen, - ik moet nog plassen, ik ben bang in het donker/het is te licht om te slapen etc etc. De hele trucendoos gaat open, en vervolgens wordt hij weer wakker 9, 10, 11, 12 en doet hetzelfde. Echt, go the f*ck to sleep. :{w
Oh 3,5 is echt niet fijn nee, wat dat betreft. En I was zo toen ik hoogzwanger/net bevallen was. Ook water en vuur. }:| . *) .

Die trukendoos is ook nog in volle gang. :o . I was in ons vakantiehuisje een keer 's avonds naar beneden gekomen. Alleen, wij zaten buiten, en de deur hadden we vanwege muggen e.d. dicht gedaan. Hoorde we ineens een gekrijs. Dacht ze dat een heks ons had weggetoverd. ;( .
"All that maybe the slightly better ones do is sort of get inside your head and leave something there"
  woensdag 22 augustus 2018 @ 11:16:17 #300
93505 SaskiaR
The sword of ice and fire
pi_181367909
Ach gossie Franny, arme I !

Hier ook wel truken, maar het meest gebruikte argument is 'ik wil bij jou', 'jij moet bij mij blijven'. Zeg daar maar eens nee tegen...
Carpe diem, quam minimum credula postero.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')