Vorig jaar had hij halverwege de zaterdagmiddag nog genoeg.quote:Op woensdag 18 juli 2018 10:31 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Ik ben er alleen zaterdag, ben benieuwd
Heb wel een fles Wijnig liggen, dus er is een backup
Is inderdaad wel een beetje wijnigquote:Op dinsdag 17 juli 2018 10:43 schreef ThePlaneteer het volgende:
Hopelijk neemt Tommie wel wat meer mee dan vorig jaar, toen was die vrijdagmiddag 4 uur al weg.
Ik vind juist de richting die Pohjala opgaat met goses interessant maar niet altijd even geslaagd. De Imp Ginie hoef ik niet bepaald nog een keer, maar Torm behoort tot mijn all-time favorieten. Toch is het een mooie manier om lichtzure weizenbieren wat meer dimensie te geven, aangezien deze - ondanks dat de lichtzure weizensmaak mij goed ligt - vaak wat vlakkig zijn. Imp Goses zijn juist geweldige smaakbommen in een richting waar bier normaal gesproken totaal niet op in gaat. In Parijs had ik ook een imp Berliner Weisse, dat werkte gek genoeg ook uitstekend. Denk dat Imperial Gose juist een stijl is die met wat meer ontwikkeling/onderzoek enorm goed zou werken.quote:Op dinsdag 17 juli 2018 16:43 schreef Saind het volgende:
[..]
Ik vind die van Pohjala vaak net te zwaar. Alcohol helpt die stijl niet imo
Heb vorig jaar op Carnivale Brettanomyces van een gast die beetje onderzoek doet naar historisch correcte recepten in Duitsland een paar traditionele goses op, die waren écht goed. Niet zout, beetje kruidig maar, maar super tof vergist. Spontaan, heel licht zuur maar, veel brett.
Wilder Wald heette 't, toffe shit
Die torm kan ik me niet herinneren maar heb ik op untappd 2 doppies gegeven met commentaar over teveel alcoholquote:Op woensdag 18 juli 2018 17:55 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Ik vind juist de richting die Pohjala opgaat met goses interessant maar niet altijd even geslaagd. De Imp Ginie hoef ik niet bepaald nog een keer, maar Torm behoort tot mijn all-time favorieten. Toch is het een mooie manier om lichtzure weizenbieren wat meer dimensie te geven, aangezien deze - ondanks dat de lichtzure weizensmaak mij goed ligt - vaak wat vlakkig zijn. Imp Goses zijn juist geweldige smaakbommen in een richting waar bier normaal gesproken totaal niet op in gaat. In Parijs had ik ook een imp Berliner Weisse, dat werkte gek genoeg ook uitstekend. Denk dat Imperial Gose juist een stijl is die met wat meer ontwikkeling/onderzoek enorm goed zou werken.
Klinkt overigens interessant! Hoop dat ik nog een keer aan een gose kom volgens het traditionele recept, lijkt mij erg lekker.
quote:
Was gewoon 5 euro voor mijn niet gerijpte Orval en geen Fantôme gezien. Was met mijn vriendengroep mountainbiken en ik bepaalde daar het schema niet, kon dus moeilijk op zoek gaan, vond het al heel leuk dat we naar Chouffe gingen eigenlijk.quote:Op zondag 22 juli 2018 06:10 schreef Seul het volgende:
Ardennen = Fantôme en gerijpte Orval drinken voor 3¤ op café...
Er wordt vanuit Houffalize elk jaar een leuke racefiets toertocht georganiseerd: de La chouffe classic. Een van de stops is dan bij de brouwerij, en daar krijg je een chouffe. Helaas moet je daarna nog wel 15 km fietsen en 2 steile klimmetjes op voordat je bij de echte finish bent...quote:Op zaterdag 21 juli 2018 23:38 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
Vandaag bij La Chouffe geweest. Verrassend leuk bezoek geweest! Hun assortiment is niet heel bijzonder, alhoewel ik gewone Chouffe nog altijd het beste standaard blond vind (niet zo moeilijk met al die dertien dozijn blondjes maar toch). Goede rondleiding, mooie omgeving, veel merchandise (proefplankjes en proefglaasjes gekocht, en ook zo’n achterlijke hoed...). Weinig nieuws maar wel een heel leuk bezoekje
Heb ook al een Cantillon ingeslagen, en wat dingen van BBP. Goed tripje Ardennen dus.
Ga je ook naar Westvleren/St Bernardus dan? Ligt ja vlakbij Ieper.quote:Op zondag 22 juli 2018 23:31 schreef GurneyIsBestOke het volgende:
[..]
Was gewoon 5 euro voor mijn niet gerijpte Orval en geen Fantôme gezien. Was met mijn vriendengroep mountainbiken en ik bepaalde daar het schema niet, kon dus moeilijk op zoek gaan, vond het al heel leuk dat we naar Chouffe gingen eigenlijk.
Inmiddels weer thuis maar volgend weekend naar Ieper, gelijk plannen maken met een vriend voor een reisje Tallinn
Even voor de duidelijkheid, Hipsterbier is hier toch juist gebruikt? We spreken toch alleen van Homowater bij IPA en met Fruitaroma gebrouwde biertjes.quote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:29 schreef Seul het volgende:
Excuseer maar kan je aub wel het officiele jargon hanteren?.. HOMOWATER!..
Met dank - HOMOWATER Liefhebbers Groep Belgie
Nope, ben niet zo enorm geinteresseerd en die vriend is er uiteraard al een paar keer geweest. We gaan gewoon naar zijn vaste biercafé.quote:Op maandag 23 juli 2018 14:28 schreef MrBanaan1 het volgende:
[..]
Ga je ook naar Westvleren/St Bernardus dan? Ligt ja vlakbij Ieper.
Klinkt zeker leuk, dank voor het delen! Denk alleen dat we, als we weer een keer gaan biken, naar een andere locatie gaan. Dit was voor ons allemaal ook echt pas de eerste keer, en bij de eerste klimming was ik een van de weinigen die het redde met een goed tempo.quote:Op maandag 23 juli 2018 14:10 schreef Gripper het volgende:
[..]
Er wordt vanuit Houffalize elk jaar een leuke racefiets toertocht georganiseerd: de La chouffe classic. Een van de stops is dan bij de brouwerij, en daar krijg je een chouffe. Helaas moet je daarna nog wel 15 km fietsen en 2 steile klimmetjes op voordat je bij de echte finish bent...
Bij de finish krijg je tegen inlevering van je startnummer ook nog een flesje mee voor thuis.
Leuk georganiseerde rit,
misschien voor volgend jaar leuk om met je mtb vrienden te doen?
Ik ben zelf ook van de Belgische stijl. Helaas ontkom ik hier in de randstad aan de hipsterbieren.quote:Op dinsdag 24 juli 2018 05:29 schreef Seul het volgende:
Excuseer maar kan je aub wel het officiele jargon hanteren?.. HOMOWATER!..
Met dank - HOMOWATER Liefhebbers Groep Belgie
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |