abonnement Unibet Coolblue
  maandag 7 januari 2019 @ 22:38:42 #301
266972 govie
#Gio en VanGeel Oprotten!
pi_184270534
Ik heb 2 tijmplanten (de lelijke winterharde eetvariant die zo lekker ruikt) maar deze ging vrij snel op, dus had ik 5 stekjes gemaakt voor de eerste keer in mijn leven. Duurde drie maanden en de blaadjes werden al bruin en storven gedeeltelijk af, maar nu zitten er in alle vijf de plantjes van die kleine ini-mini tijmblaadjes. Dus komende zomer als de 5 stekjes het deze winter overleven die nu binnenstaan, dan heb ik 7 tijmplanten. Ik knip van die bosjes eraf en die hangen in de keuken, ziet er wel kas spijkers uit zeg maar.

quote:
1s.gif Op maandag 7 januari 2019 17:06 schreef Thinkk-Pinkk het volgende:

[..]

Nog een keer deze vraag.

En vanaf wanneer beginnen jullie met zaaien voor jullie tomaten enzo? Ik ben vorig jaar half/eind februari begonnen binnen. En toen hebben ze mooi heel de zomer gedragen.
Ik doe het pas 2 jaar tomatenplanten verzorgen, maar het eerste jaar groeide ze als kool op vanuit een stekkie en de laatste zomer deden ze niets, was heel raar. Ik denk dat ze wel veel wortel hebben aangemaakt ofzo, voor de groeispurt later. Ik heb nog wel wat tomaatjes eraf kunnen halen maar deze zijn nu allemaal al wel op. Volgens mij is het lastig te pinnen welke dag je moet hebben omdat temperatuur volgens mij heel veel uitmaakt. Mij staat bij dat tomaten niet groeien onder de 18 graden celcius, ofzoiets. Maar dan moet je dus ook rekening houden met je binnentemperatuur denk ik maar ook de koudeval van ramen. IK vind het erg leuk tomaten maar wel tricky op de gok. Maar ik zou gewoon het pakje aanhouden. Ik heb nu nog pomodori zaadjes maar wil eigenlijk een meer voor nederland geschikt ras kweken (of gewoon een ander ras proberen), dat welke type tomaat maakt natuurlijk wel uit.

[ Bericht 6% gewijzigd door govie op 07-01-2019 22:44:11 ]
When game is going full retard, you can only go with it. If you start going against it, if you start going half retard, you're done for!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')